Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

H ανακοίνωση της Κ.Ο.Β ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ του ΚΚΕ για το Περιβάλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα συνοδευτεί ξανά από τις υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των παρατρεχάμενων ΜΚΟ για την καταστροφή του περιβάλλοντος.   
Ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη και συσκοτίζουν τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα, που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας επιχειρηματικών κολοσσών.   

Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με προεξάρχοντες την τελευταία περίοδο το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στηρίζουν με κάθε τρόπο τα σχέδια των «πράσινων επενδυτών». 
Αλλά την ίδια ώρα που διοχετεύουν πακτωλούς χρηματοδοτήσεων στις επενδύσεις της «πράσινης» οικονομίας, συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των αναγκαίων υποδομών και των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, την έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού και συντονισμού που οδήγησαν στις τραγωδίες στο Μάτι, στη Μάνδρα, στον Σαρωνικό, στη Χαλκιδική, στην Ηλεία και τόσες άλλες. Πολιτική που αποτυπώνει τη λογική «κόστους – οφέλους», που δε λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή, γιατί την θεωρεί και αυτή στοιχείο  προς κοστολόγηση.
Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στο όνομα του κέρδους από την επιχειρηματική δράση των μονοπωλιακών ομίλων, που καταστρέφουν το φυσικό τοπίο και τα οικοσυστήματα , την τοπική οικονομία, τους όρους διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου επεκτείνονται σε όλη την επικράτεια: 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τα τελευταία χρόνια, αναμφισβήτητα, μια υπαρξιακή απειλή. 
Η προστασία του φυσικού κόσμου και κατ' επέκταση η υγεία του πλανήτη, είναι μια διαρκής μάχη με τον χρόνο, και αποτελεί προστιθέμενη αξία για την ίδια την ζωή που είναι υπό πίεση. 
Οι φυσικές καταστροφές, οι πανδημίες, η ερημοποίηση, οι πλημμύρες και οι καύσωνες, τα εκατομμύρια είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και οι ωκεανοί που διαρκώς μολύνονται, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. 
Η αλόγιστη, επίσης, συνέχιση ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα αντί της εναλλακτικής χρήσης ήπιων (φυσικών) μορφών ενέργειας, η ανορθολογική διαχείριση απορριμμάτων και οργανικών αποβλήτων, επιβαρύνουν όχι μόνο τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και τα τρόφιμα που τρώμε, καθώς και την ποιότητα του νερού που πίνουμε. 
Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος υπογραμμίζει και μας υπενθυμίζει τους προφανείς κινδύνους τους οποίους προκαλεί η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα και αδιαφορία για την μη λήψη αποτελεσματικών μέτρων. 
Η προστασία του περιβάλλοντος – ειδικά - για τον Δήμο Αμαρουσίου, αποτελεί κοινωνική και πολιτική προτεραιότητα καθώς είναι ένας Δήμος επιβαρυμένος από την βαριά υπερτοπική χρήση και από την κυριαρχία του τσιμέντου και του αυτοκινήτου έναντι του πρασίνου και της εναλλακτικής κυκλοφορίας.
Ως Δημοτική αρχή εκτελούμε πρόγραμμα αναζωογόνησης των πράσινων χώρων της πόλης μας, της δημιουργίας νέων και του συνολικού ελεύθερου χώρου για τους πεζούς, με τη βοήθεια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και του νέου Σχεδίου Πόλης.

ΑΝΝΑ ΣΤΕΡΕΟΠΟΥΛΟΥ:«Dance With Me»!

Ανεξάρτητη Ψηφιακή Επανέκδοση: 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
με Ανανεωμένο Ήχο & Νέα Κυκλοφορία ως Bonus Track
Σήμερα 5 Ιουνίου 2020, η Άννα Στερεοπούλου επανεκδίδει το ντεμπούτο προσωπικό της album, με τίτλο «Dance With Me», που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, τον Μάϊο του 2008. 
Βασική έμπνευση της μουσικής του δίσκου αποτελεί ο Χορός, καθώς και συγκεκριμένες παραγγελλίες για Χορογραφίες (Ελλάδα & Αγγλία), για τις οποίες η συνθέτις δημιούργησε επάνω στην φόρμα του Τάνγκο, του Βαλς και του Νεο - Κλασσικού καλλιτεχνικού ρεύματος και της Σύγχρονης Κλασσικής μουσικής. 
Ο ήχος των Φυσικών οργάνων ερμηνεύεται από διεθνείς μουσικούς, και εμπλουτίζεται από μια ατμοσφαιρική απαγγελία δύο ποιητικών έργων του William Shakespeare και της Agatha Christie.
Το «Dance With Me», το οποίο έως σήμερα διατίθετο μόνο σε φυσική μορφή, κυκλοφορεί πλέον ψηφιακά, στο επίσημο bandcamp κανάλι της Άννας Στερεοπούλου (https://annastereo.bandcamp.com/), 
και χαρακτηρίζεται από την νέα Μίξη / Επεξεργασία του ήχου από την ίδια την δημιουργό, την προσθήκη του «MiniM» έργου της (για Σόλο Βιολοντσέλο) ως Bonus Track, αλλά και το ανανεωμένο εξώφυλλο, που εκφράζει το κεντρικό θέμα του δίσκου, και συγκεκριμένα την μουσική για την Χορο-Θεατρική Παράσταση «Το Μάθημα» (“La Leçon”, Μονόπρακτο, Σατυρικό Δράμα του Eugène Ionesco) σε χορογραφία του Daniel Lommel [φωτο εξώφυλλου: στιγμιότυπο από την Πρεμιέρα της παράστασης | Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας («Αυτοί οι Άνθρωποι» / “These People”), Μάϊος 2007 | Παραγωγή: AENAON Dance-Theatre].

Την Κυριακή στις 10:00 π.μ. η δράση καθαρισμού στο πάρκο - γήπεδο Αρίωνα

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020,  10 π.μ., Πάρκο – Γήπεδο Αρίωνα (Αλκαίου & Ιγνατίου του Λέσβιου) 

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

​ Νέα Εποχή για τον Δήμο Αμαρουσίου... Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα!

Θ. Αμπατζόγλου: «Διαγράφουμε βάρη 15ετίας - δεκάδων εκ. ευρώ - από τις πλάτες των Μαρουσιωτών και δημιουργούμε πρότυπο μητροπολιτικό πάρκο για το Μαρούσι και τα Βόρεια Προάστια»   
Την Τρίτη 02 Ιουνίου 2020, ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μεταξύ της ΑΘΜΟΝΟΝ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ βάσει του ΠΔ 91/Δ/2020, σύμφωνα με το οποίο επιτέλους τακτοποιείται μία τεράστια εκκρεμότητα για το Μαρούσι που αφορούσε χρέος που δημιουργήθηκε το 2003 προς την Εθνική Τράπεζα ύψους 30 εκ. ευρώ και διευθέτηση της έκτασης 25 περίπου στρεμμάτων (θέση οικόπεδο ΕΤΕΒΑ οδ. Αμαρυσίας Αρτέμιδος). 
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: 
«Το Μαρούσι μπαίνει σε μία Νέα Εποχή. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Διαπραγματευόμαστε και κερδίζουμε μάχες. Διαγράφουμε βάρη 15ετίας 30 εκ. ευρώ, από τις πλάτες των Μαρουσιωτών.
Χρήματα που θα κατέληγαν στην αποπληρωμή χρεών, θα αξιοποιηθούν για έργα υποδομών στο Δήμο μας.

Η ερώτηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς τη Δημοτική Αρχή, για το Σικιαρίδειο

Σε δελτίο τύπου της 29-5-2020 του Συλλόγου Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος  με τίτλο Εργαζόμενοι Σικιαριδείου:
«Οι δομές Ειδικής Αγωγής ξανάνοιξαν, αλλά ο Γολγοθάς μας συνεχίζεται», που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου προειδοποιούν ότι  Κυβέρνηση και Διοίκηση του Ιδρύματος «Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν το Σικιαρίδειο σε λουκέτο, τους εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταρτιζόμενους στον κοινωνικό αποκλεισμό και τους γονείς τους σε απόγνωση.» Μεταξύ  των ερωτημάτων που θέτουν απευθύνουν και συγκεκριμένο ερώτημα προς το Δήμο Αμαρουσίου, συγκεκριμένα:
 «Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των έργων στο Σικιαρίδειο για τη φιλοξενία του ΚΔΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου, που ανακοινώθηκε πανηγυρικά από τη Διοίκηση και το Δήμο;
Πότε θα ξεκινήσουν οι μελέτες;
Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα;
Θα παραμείνουν απλές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα όπως είχε συμβεί ξανά και το 2018 με τον τότε Δήμαρχο Αμαρουσίου κύριο Πατούλη;

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Μαίρη Διακολιού:Παραλάβαμε Δάσος δεν θα παραδώσουμε πάρκο!

Η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου δυστυχώς έχει σοβαρές αρνητικές ευθύνες για την υπόθεση της αλλοίωσης του χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού. 
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, όπου δημοτική αρχή της αποδέχεται τετελεσμένα εντός του δάσους που του δίνουν χαρακτήρα "πάρκου" από δάσος που είναι. Ακόμη και αν δεν ήταν - θα οφείλαμε όλοι μαζί να διεκδικούμε να είναι για σειρά από λόγους που έχουν σχέση με την προστασία του.
Θα ήμασταν ευχαριστημένοι το πρόβλημα να σταματούσε στην αδράνεια, σε μία έλλειψη δυνατότητας παρέμβασης από νωθρότητα ή ανικανότητα. 
Το πρόβλημα είναι ότι από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του και παρά τις περί του αντιθέτου πανηγυρικές διακηρύξεις του, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, δια εκπροσώπων του, δια έμπιστων στελεχών του, έχει προχωρήσει σε πράξεις και δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι αυτή η πρωτοφανής αρνητική αλλαγή στάσης του Δήμου Αμαρουσίου, είναι σχεδιαμένη πολιτική και όχι αφέλεια.
Η τελευταία πρωτόγνωρη στάση της δημοτικής αρχής Αμπατζόγλου, είναι ότι ανέχτηκε η διοίκηση του Ι.Γ.Ε, να εκμεταλλευτεί το κλείσιμο του πάρκου με αφορμή τα μέτρα για τον Κορωνοϊό, ώστε:
●► να εκριζωθεί μεγάλο τμήμα βλάστησης στο νοτιοανατολικό τμήμα του δάσους, και μάλιστα, σε περιοχή που με ευθύνη του ΙΓΕ δεν έχει αποκατασταθεί με αναδάσωση από τις φωτιές του 1981. Δηλαδή, προχώρησαν σε επιβάρυνση της κατάστασης του εν λόγω τμήματος,
●►έκαναν εκσκαφές και έριξαν μεγάλη ποσότητα μπετόν για βάση τεχνητής εγκατάστασης,
●►τοποθέτησαν μεγάλη σιδερένια δεξαμενή νερού πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.
Τονίζουμε την εξαιρετική και κρίσιμη σημασία που έχουν τα παρακάτω δεδομένα:

Τα αιτήματα δεκαέξι Συλλόγων του Αμαρουσίου για το Δάσος Συγγρού

Το κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού (1921)  είναι, ως γνωστόν, σήμερα, το μεγαλύτερο περιαστικό φυσικό  δάσος  που διαθέτει το Λεκανοπέδιο Αττικής, «τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους», όπως κηρύχθηκε, στο σύνολό του, το 1991, με την υπουργική απόφαση έγκρισης του ΓΠΣ Αμαρουσίου, και κυρίως μια «ανάσα ζωής», ένας πολύτιμος πνεύμονας πρασίνου για όλη την Αττική (ο μοναδικός εξάλλου που έχει απομείνει για την ευρύτερη περιοχή του Κέντρου του Αμαρουσίου).
Στο παρελθόν και επί διαφορετικών κυβερνήσεων, έχει επιχειρηθεί, δυστυχώς, επανειλημμένα, η καταστρατήγηση των όρων του κληροδοτήματος και η αλλοίωση του φυσικού του χαρακτήρα, με σκοπό την οικονομική του εκμετάλλευση. 
Γι αυτό, πληροφορίες που έχουμε, τελευταία, για σχέδια «αξιοποίησης» του Δάσους που εξυφαίνονται, μας έχουν εμβάλει σε ιδιαίτερη ανησυχία. 
Ιδίως μας έχουν ανησυχήσει δηλώσεις υπευθύνων που μιλούν για «κόσμημα» (και όχι για πνεύμονα πρασίνου) που θέλουν «να εξελίξουν», για μετάλλαξη του Δάσους σε «αγρόκτημα πόλης», για «αξιοποίησή» του  με τη λογική της «Διαχείρισης πάρκων» και  για συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Δηλώνουμε λοιπόν οι κατωτέρω αναφερόμενοι  σύλλογοι πως οποιαδήποτε απόπειρα «τσιμεντοποίησης» και μετάλλαξης του φυσικού χαρακτήρα του κληροδοτήματος, οποιαδήποτε απόπειρα «αξιοποίησής» του, που θα αποσκοπεί στο οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος, θα μας βρει κατηγορηματικά και μαχητικά αντίθετους.
Και ζητούμε:

Αύριο στις 11:00 π.μ. η διαδικτυακή συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνέντευξη του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη 
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 11:00π.μ., η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ  προσκαλεί τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο των βορείων προαστίων σε διαδικτυακή συνέντευξη του Γραμματέα το
υ κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη.   
Σκοπός της συνέντευξης η έγκυρη, αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση του  επικαιροποιημένου προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και τη στήριξη της οικονομίας τους επόμενους τέσσερις μήνες, όπως αυτή επισήμως παρουσιάστηκε, την περασμένη Δευτέρα 25/5, στο Ζάππειο  Μέγαρο από  τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 3:30 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ (23) θέματα περιλαμβάνει η 9η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 5:30 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί  κατά τις προβλέψεις των διατάξεων:
Α)της παρ. 1 του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’/07-6-2010), όπως ισχύει και
Β)της παρ. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) “Κατεπείγονταμέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (Φ.Ε.Κ. 55/τ. Α’/11-3-2020.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών της 27ης και 28ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού
Συμβουλίου Αττικής.
2. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 34/2020 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με
την οποία εγκρίθηκε η σκοπιμότητα και δαπάνη για προμήθειες αγαθών και παροχή
υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής έτους 2020.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
3. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την απόδοση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών
αγορών στους Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για το Β΄ εξάμηνο
του 2019.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ανέλαβαν υπηρεσία 24 νέοι εργαζόμενοι στον Σ.Π.Α.Π

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) ολοκλήρωσε τη διαδικασία πρόσληψης και από χθες ανέλαβαν υπηρεσία είκοσι τέσσερις (24) συμβασιούχοι που θα αποτελέσουν εποχικό προσωπικό, ενόψει της θερινής περιόδου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών για το 2020 και συγκεκριμένα για άμεση συντήρηση, πυρασφάλεια και πυροπροστασία εντος των ορίων του Σ.Π.Α.Π., με τετράμηνη σύμβαση.
Πρόκειται για 22 εργαζόμενους με ειδικότητα εργατών – πυροφυλάκων και 2 εργαζόμενους με ειδικότητα οδηγών.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π..Α.Π. Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος, κατά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων εργαζομένων του Συνδέσμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γενέθλια εκλογικής νίκης για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου

«Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, πρόγραμμα & αισιοδοξία για να κάνουμε το Μαρούσι που αγαπούμε ένα τόπο περισσότερο ασφαλή, φιλικό & αλληλέγγυο»    
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:     
«Σαν σήμερα, πριν ακριβώς ένα χρόνο, οι πολίτες του Αμαρουσίου, με ποσοστό 61%, έδωσαν στην παράταξή μας «Μαρούσι - Νέα Εποχή» και σε εμένα προσωπικά, την ψήφο εμπιστοσύνης τους - όπως και στον 1ο γύρο - για να υλοποιήσουμε το τεκμηριωμένο πρόγραμμά μας και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας και τη γνώση μας, για ένα Μαρούσι, όπου όλες οι ενέργειες θα αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του Μαρουσιώτη Πολίτη.  
Σήμερα, έχοντας διανύσει 8 μήνες στο τιμόνι του Δήμου, αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, για όλα όσα πράξαμε, εκπληρώνοντας ένα μικρό μέρος του τετραετούς προγράμματός μας. 
Ο απολογισμός μας αυτός, είναι ικανός για να αντιληφθούν όλοι, για την αποφασιστικότητά μας, προκειμένου να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση σε όλους τους τομείς και να βάλουμε τα ισχυρά θεμέλια για να γίνει το Μαρούσι ένας πραγματικά Μητροπολιτικός Δήμος με σύγχρονες υποδομές, φιλικός στην πρόσβαση, με υψηλότατο επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών και με ισχυρή πολιτιστική και αθλητική ταυτότητα.    
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, με αταλάντευτη πολιτική βούληση κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε εμπόδια όπως το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τη θητεία μας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της προηγούμενης διοίκησης μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020 και φυσικά το μείζον ζήτημα της πανδημίας. 
Με σθένος και ισχυρό το αίσθημα της αλληλεγγύης, λάβαμε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα θωρακίζοντας το σύνολο των μέσων, υπηρεσιών και χώρων του Δήμου μας και κυρίως προστατεύοντας καταλυτικά τους ευπαθείς συμπολίτες μας από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.    
Παρουσιάζω τα 22 + 1 σημαντικά βήματα που έγιναν, ως δείγμα γραφής της ισχυρής πολιτικής μας βούλησης και ως εγγύησης για τη δυναμική συνέχεια της πορείας μας: 

Με τον ΣΕΔΑΜ είχε συνάντηση η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου υποβαθμίζει το θεσμό της Τ.Α & εξυπηρετεί μεγάλα & μικρά ιδιωτικά συμφέροντα
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1-6-2020 συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου (ΣΕΔΑΜ).
Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα της παράταξης και με αφορμή  την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για ενοικίαση οδηγών για τη Δημοτική Συγκοινωνία από ιδιωτική εταιρία.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ν. Καλλιμάνης οι οδηγοί της Δημοτικής Συγκοινωνίας ανέρχονται σε 25 και μπορούν να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες.
Αν στο μέλλον επεκταθεί και άλλο η Δημοτική συγκοινωνία οι παραπάνω οδηγοί θα πρέπει να προσληφθούν με σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας αφού θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, όπως
●►Θέματα υγιεινής και ασφάλειας και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Μη πρόσβαση στο βιβλίο υποδείξεων τεχνικού ασφάλειας και γιατρού εργασίας, βιβλίο ατυχημάτων, πλημμελής καταγραφή των ατυχημάτων, των επαγγελματικών ασθενειών, υποστήριξη των οικογενειών των εργαζόμενων που πέθαναν στην υπηρεσία.

Ξανα«χτύπησε» το κουδούνι για Δημοτικά & Βρεφονηπιακούς

Ομαλά διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία στα Γυμνάσια & Λύκεια του Αμαρουσίου    
Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ελένη Βλάχου – Σταματάκη και Δευτεροβάθμιας Μιχάλη Παπαδόπουλου,  και τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρο Κόνιαρη, την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας 2 εβδομάδες μετά την επανέναρξη των Γυμνασίων - Λυκείων και μόλις μία ημέρα λειτουργίας για τους Δημοτικούς και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και όρισε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.   
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στα Γυμνάσια και Λύκεια του Αμαρουσίου η προσέλευση των μαθητών φτάνει το 60% ενώ στα Δημοτικά η προσέλευση την πρώτη ημέρα έφτασε το 75% και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς το 50%.

Εργασίες καθαριότητας στην περιοχή του Σωρού & διαβούλευση με τους πολίτες

Θ. Αμπατζόγλου: «Η βελτίωση της καθημερινότητας είναι το καθημερινό μας στοίχημα»   
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου στην περιοχή του Σωρού την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ενώ έλαβε χώρα και συζήτηση με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Νησιώτη, τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου και κατοίκους της περιοχής.
 Οι εργασίες στην περιοχή του Σωρού, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος καθαριότητας και ευπρεπισμού  όλων των γειτονιών του Αμα
ρουσίου σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους. 
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους για τα θέματα της περιοχής, καθώς και για την πρόοδο της εξυπηρέτησης των αιτημάτων που είχαν διατυπωθεί τόσο κατά την πρώτη συνάντηση με τον Σύλλογο τον Δεκέμβριο του 2019, όσο και κατά την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

«Ισχυρή ομπρέλα προστασίας» για τους ευάλωτους συμπολίτες από ΤΑ & εθελοντές

Συνεχίζεται η στήριξη  διανομής γευμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου από το Υπουργείο Εσωτερικών & την Περιφέρεια Αττικής   
 Ενημέρωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, για την εξέλιξη της διαδικασίας που αφορά σε διανομή γευμάτων σε ευάλωτους πολίτες του Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μάϊου 2020 από τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρο Κόνιαρη στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αμαρουσίου. 
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αμαρουσίου, υποστηρίζει την ήδη τρέχουσα διαδικασία σίτισης ευπαθών συμπολιτών μας με 260 επιπλέον γεύματα σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της υγειονομικής επιδημίας.   
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με αφορμή την επίσκεψη και ενημέρωση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δήλωσε:

Αύριο στις 11:00 π.μ. η συνεδρίασης της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ ΕΞΙ(16) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  (19/2020) της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα)
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση απολογισµού της Σχολικής Επιτροπής Α΄/βάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου Αµαρουσίου
οικονοµικού έτους 2019
2. Έγκριση απολογισµού της Σχολικής Επιτροπής Β'/βάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου Αµαρουσίου
οικονοµικού έτους 2019
3. Έγκριση ή µη του µε αριθ. Πρωτ. 19249/28.05.2020 πρακτικού της επιτροπής διενέργειας &
αξιολόγησης διαγωνισµών συµβάσεων Προµηθειών και έγκριση ή µη κατακύρωσης
αποτελέσµατος του συνοπτικού διαγωνισµού για την προµήθεια µε τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ"