Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Αναφανδόν υπέρ της φιλοξενίας «προσφυγόπουλων» στο «Αμαλία Φλέμινγκ», η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου

«Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει(!!!) Παρθενώνες, όχι φράχτες» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, αυτο-επευφημούμενοι,επειδή μάλλον την θεωρούν... ευρηματική!

 Η ελεγχόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου όπως λέει δακρύβρεχτα στην ανακοίνωσή της:
παρακολουθεί με ανησυχίαατά το Λαϊκό άσμα  που λέει:
Είμαι ανήσυχος, είμαι ανήσυχος αφού είναι ο Β. Μπούρας πρόεδρος, 
πως να ΄μαι ήσυχος!!!και προβληματισμό, τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες εβδομάδες, αναφορικά με την ενδεχόμενη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στα γειτονικά μας Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ .
Εμείς λέμε ΝΑΙ ως Ενωση(με την υπογραφή των κ.κ. Β. Μπούρα & Λουίζας  Παπαρου), στη λειτουργία, εκσυγχρονισμό και επέκταση των Δημόσιων νοσοκομείων, με καθολική ελεύθερη πρόσβαση Ελλήνων και προσφύγων.
Λέμε ΝΑΙ, προσθέτουν, στην φιλοξενία προσφύγων σε μικρές και μικρομεσαίες δομές, διάσπαρτες σε όλη τη χώρα(και στην Πεντέλη, στο Μαρούσι και όπου αλλού), στην παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων για ελεύθερη μετακίνησή τους σε όλη την Ευρώπη.
Συντασσόμαστε συναδελφικά, αλληλέγγυα και αποφασιστικά με τους Συλλόγους Γονέων των 5 σχολείων του όμορου Δήμου μας και προσυπογράφουμε την παρακάτω ανακοίνωσή τους, που μας κοινοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πεντέλης.

Στη γραμμή του Τζορτζ Σόρος η Μαρίνα Πατούλη, στο ζήτημα της εγκατάστασης ασυνόδευτων «προσφυγόπουλων»

Η τοποθέτηση της Προέδρου του Ομίλου για την «UNESCO Βορείων Προαστίων», σχετικά με αντιδράσεις εγκατάστασης  ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε σχολεία
Με επίκεντρο τις αντιδράσεις από ομάδες του πληθυσμού που έχει ξεσηκώσει το ζήτημα της εγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε σχολεία ανά την Ελλάδα αλλά και στα βόρεια προάστια στο πλαίσιο της επικείμενης φιλοξενίας τους στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, τοποθετείται σχετικά:
«Είναι ελπιδοφόρο που στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και ομάδων του πληθυσμού ενάντια στη φιλοξενία ανήλικων προσφυγόπουλων σε τοπικές εγκαταστάσεις και στην ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στον Δήμο Πεντέλης υψώνουν το ανάστημά τους και μας υπενθυμίζουν ότι η παιδεία και η μάθηση δεν υψώνουν τείχη αλλά απελευθερώνουν από προκαταλήψεις και κάθε είδους στερεότυπα.
Ως Όμιλος που υπερασπίζει τα πανανθρώπινα ιδανικά και ιδεώδη επιδοκιμάζουμε τη θέση τους, που τους τιμά ως γονείς και ατομικά ως οντότητες.
Η ύψιστη αποστολή της εκπαίδευσης είναι η αποδοχή του άλλου, η ανεκτικότητα, και μέσα από αυτή τη διαπλαστική διαδικασία, η προαγωγή του Ανθρώπου. Αρετές που στη σύγχρονη εποχή το ελληνικό σχολείο, η ελληνική οικογένεια φαίνεται ότι έχουν αποτύχει να εμπνεύσουν και να εμφυσήσουν στα παιδιά μας.
Η προστασία, η φροντίδα και η υπεράσπιση όλων των παιδιών για όλους εμάς, εκπαιδευτικούς, φορείς, γονείς αλλά και στο σύνολό μας ως κοινωνία πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα.

Aύριο η Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Grin»


Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Την Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. ο «Μουσικός Περίπατος» στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ

Ξεκινούν απόψε οι CINEπαφές στο σινεμά ODEON στο Μαρούσι


Σχολικά κτίρια Δήμου:Να δουν το φως της δημοσιότητας όλες οι εκθέσεις αυτοψίας των μηχανικών του Δήμου, ζητάει η Μαίρη Διακολιού

Μόλις τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δημοσιοποιούσε ότι  δόθηκε εντολή σε αρμόδιους υπαλλήλους να κάνουν αυτοψία στα σχολεία του Δήμου για τον εντοπισμό στοιχείων επικινδυνότητας για τα παιδιά μας και μάλιστα, διατυμπάνιζε ότι: «[…] 
Ήδη οι φάκελοι των επιθεωρήσεων έχουν παραδοθεί στους αρμόδιους εκπροσώπους της Διοίκησης» http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=34130.
 Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχουν γίνει ή έστω δρομολογηθεί ουσιαστικές παρεμβάσεις εντατικού τύπου στα σχολεία, ιδιαίτερα όπου υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα, ενώ οι εκθέσεις αυτοψίας δεν έχει γίνει γνωστό τι περιέχουν για κάθε σχολείο, ούτε αν έχουν λάβει γνώση όσοι πρέπει σε κάθε μονάδα.
Παρακάτω παραθέτουμε στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μας από την δραστηριότητα και την εμπειρία μελών της παράταξής μας και τις επαφές τους με άλλους γονείς. 
Συνεπώς, πρόκειται για ενδεικτικά και μόνο παραδείγματα σοβαρότατων κτιριακών προβλημάτων σε κάποια από τα σχολεία της πόλης, διότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος μεγάλος αριθμός ατόμων για συγχρονισμένη δράση, ώστε να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει σε κάθε σχολείο. 
Έτσι, εκείνο που μας ανησυχεί πάρα πολύ είναι ότι κατά την έρευνα μόνο για μερικά σχολικά κτήρια διαπιστώσαμε σοβαρά, χρόνια και δομικά ζητήματα που δεν αφορούν σε ένα μεμονωμένο σχολείο.
Συγκεκριμένα:

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η ομιλία: «Τό πάθος τῆς ὁμοφυλοφιλίας ἡ προσέγγισή του ἀπό ἐκκλησιολογική - ἀνθρωπολογική ἄποψη»