Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η βιβλιοπαρουσίαση: «Οι τελευταίες στιγμές των Ελληνικών Βουρλών...

Το γράμμα του Ιωάννη Παγώνη, δημοτικού ιατρού των Βουρλών»

Καταργούν τον Σταυρό από την σημαία οι ΣυριζοΑΝθέΛληνες!

















Αυτή είναι η Γερμανία που ανεχόμαστε & θέλουμε να της μοιάσουμε!

Σήμερα η πρεμιέρα του Γερμανικού ριάλιτι γυμνιστών 
«Adam sucht Eva» που γυρίστηκε στη Ρόδο!
Στην παραλία Μαύρος Κάβος της Ρόδου έγιναν τα γυρίσματα του γερμανικού ριάλιτι «Ο Αδάμ αναζητά την Εύα» (Adam sucht Eva) με γυμνιστές, το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα Σάββατο  3 Νοεμβρίου.
Στο ριάλιτι, γνωστοί άντρες και γυναίκες από Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία υποτίθεται πως ναυαγούν σε ένα ερημικό νησί μαζί με άσημους, όπου και αναζητούν τον έρωτα. 
Νικητές είναι όσοι βρουν το ταίρι τους και παραμείνουν ζευγάρι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού όπου θα υποστούν συγκεκριμένες δοκιμασίες προκειμένου να κερδίσουν το έπαθλο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι παραγωγοί του σόου είχαν ζητήσει άδεια για γυρίσματα και σε άλλες παραλίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενέκρινε όμως άδεια κινηματογράφησης μόνο για τον Μαύρο Κάβο, που είναι από τις πιο απομονωμένες και όμορφες παραλίες του νησιού.   
Οι παραγωγοί φέρονται να είχαν απευθυνθεί επίσης σε διάφορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκεί γυρίσματα. 
Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από καμία επιχείρηση.

Να παραιτηθεί η Δούρου από την Ελληνογερμανική Συνέλευση ζητά ο Γερμανοπροσκυνημένος Τατούλης

Γ. Πατούλης:Απαξιωτική η στάση της κ. Δούρου, προσβάλλει  τον θεσμό της Τ.Α.
Την άμεση παραίτηση από τη θέση της Εντεταλμένης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Ρένας Δούρου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά την απουσία της από την 8η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και την επιστολή της που διαβάστηκε κατά την έναρξη των εργασιών. 

Μάλιστα ο κ. Τατούλης με έμμεσο πλην σαφή τρόπο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για κόντρα με τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: 
«Όχι μόνο δε συμμετείχε, αλλά απέστειλε μια απαράδεκτη και προσβλητική επιστολή προς τους Έλληνες και Γερμανούς αυτοδιοικητικούς, αμφισβητώντας την εντολή του Πρωθυπουργού και τη λειτουργία της δομής αυτής».
«Όφειλε, από τη στιγμή που αποδέχθηκε το διορισμό της από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να βρίσκεται στη Χερσόνησο και να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνέλευσης, να ενημερωθεί και να συνδράμει εποικοδομητικά», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Και προσθέτει: 

Υπέρ του αναπτυξιακού «πατριωτισμού» της τοπικής οικονομίας ο Περιφερειάρχης Κρήτης!

«Από τον μύθο της Ευρώπης στην «Γερμανική» Αυτοδιοικητική Ευρώπη της πράξης»!!!
Στις δυνατότητες συνεργασίας των φορεων της Αυτοδιοίκησης της Γερμανίας και της Ελλάδας,στην σύμπραξη των παραγωγικών-επιχειρηματικών συμπράξεων αμοιβαίο κοινωνικό, Οικονομικό,αναπτυξιακό όφελος, αλλά και στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης μιλώντας στην συνεδρίαση της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Χερσόνησο παρουσία αξιωματούχων της Γερμανικής Κυβέρνησης,υφυπουργού,πρέσβη, και 350 στελεχων της Αυτοδιοίκησης Περιφερειαρχών, Δημάρχων απο την Ελλάδα και την Γερμανία.

Ο κ. Αρναουτακης μιλώντας στην συνέλευση με:
«Από τον μύθο της Ευρώπης στην Ευρωπη της πράξης» καλωσόρισε στην Κρήτη τους συνέδρους από τις δυο χώρες σε μια κρίσιμη -όπως τόνισε - συγκυρία για την Ελλάδα,για την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι:
«οι φορείς της αυτοδιοίκησης των δύο χωρών, οι επιχειρηματικές δυνάμεις, ο κόσμος της έρευνας και της εκπαίδευσης,μπορούν να βρουν ευρύ πεδίο συμπράξεων και συνεργασιών με αμοιβαίο κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για όλους».
Μάλιστα ο κ. Αρναουτακης ανέφερε, οτι ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τους Δήμους του νησιού, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη διαπεριφερειακών σχέσεων συνεργασίας, ενώ τονίζουμε σε κάθε περίσταση ότι η εξωστρέφεια,αποτελεί το πιο ασφαλές όχημα για τη μετάβαση στη νέα εποχή και τον περιορισμό των συνεπειών της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

«Babel»: Ο Δώρος Δημοσθένους αύριο στις 10:00 μ.μ. «Στην καρδιά του Φθινοπώρου»

Αύριο στις 9:00 μ.μ. οι «ΙΧΩΡ» στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

8η Ελληνογερμανική Συνέλευση:Η αποκομιδή των απορριμμάτων στο επίκεντρο των σημερινών πρωινών εργασιών


Το θέμα της μετάβασης από την αποκομιδή των απορριμμάτων στη διαχείριση πόρων,  βρέθηκε στο επίκεντρο των σημερινών πρωινών εργασιών της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων προέκυψε το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα, με εξαίρεση μεμονωμένα παραδείγματα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη σε σχέση με την ορθή διαχείρισή των απορριμμάτων.
Για το λόγο αυτό θεωρήθηκε ότι «μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικοί οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι η βιώσιμη αποκομιδή απορριμμάτων».
Όπως επισημάνθηκε σήμερα, περίπου το 80 % των αποβλήτων καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Το ποσοστό στην περίπτωση της Αττικής, φθάνει στο 90%, με συνέπεια να ανακυκλώνεται περίπου το 10 % των απορριμμάτων.
Έλληνες και Γερμανοί ειδήμονες στο θέμα των αποβλήτων αναφέρθηκαν στην προοπτική της αντιμετώπισης των απορριμμάτων ως «πολύτιμων επαναχρησιμοποιήσιμων πόρων». Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται να υλοποιηθεί ένα σύστημα  κυκλικής οικονομίας μέσω του οποίου θα υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση των  αποβλήτων με αποδοτική χρήση πόρων και δραστική μείωση του τελικού προϊόντος που θα φθάσει για Υγειονομική Ταφή.

Εν εξίλιξει ο 13ος κύκλος ψεκασμών για κουνούπια σε ρέματα της Βόρειας Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα βιολογικών εφαρμογών (ψεκασμοί, ταμπλέτες κ.λπ) της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα της βόρειας Αθήνας. 
Από την έναρξη του προγράμματος, τον Απρίλιο μήνα, έχουν υλοποιηθεί δώδεκα ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, ενώ ο δέκατος τρίτος ξεκινά την Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2018 στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 05/11/2018
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
●►Ρέµατα περιοχών Ψαλιδίου και Αγ. Θωμά
●►Ρέµα Σαπφούς από Ν. Λέσβο έως οδό Πρωταγόρα στο ύψος του ΟΑΚΑ
●►Τμήμα Ρεµατιάς στα όρια µε ∆ήµους Βριλησσίων και Χαλανδρίου.
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
►Ρέµατα Βριλησσού (Λ. Αναπαύσεως – Αγ. Αντωνίου) και Χαλανδρίου – Βριλησσίων (Μυκηνών – Σισμανογλείου)
►Ρεματιά μέχρι Αττική Οδό
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:
●►Ρέμα από το κοιμητήριο Μελισσίων μέχρι τον Ποδονίφτη (κτήμα Δαμανάκη)
●►Ρέµα Αγίου Ιωάννου Σαλίγκαρου Μελισσίων
●►Ρέματα  κατά μήκος οδών Θήρας, Τσιμπρικίδη (Ανδρούτσου έως Παπαφλέσσα) και Μελπομένης (Γοργοποτάμου – Ηρώων Πολυτεχνείου)

Η ενημερωτική ημερίδα της ΑΔΑΕ για το απόρρητο των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Εκατοντάδες μαθητές Λυκείου και σπουδαστές, καθώς και πολίτες κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), στο φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: 
«Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών & Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». 

Η εκδήλωση με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης απευθύνοντας χαιρετισμό, υπογράμμισε το αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να απολαμβάνουμε την επικοινωνία με τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας, χωρίς υποκλοπές και άλλες παράνομές ενέργειες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: 
«Ο έλεγχος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είναι εξίσου σημαντικός, όσο και η ενημέρωση του κοινού, στο δικαίωμα του απορρήτου των επικοινωνιών και των τρόπων που χρειάζεται να γνωρίζει ο καθένας μας, ώστε μόνος του να μπορεί να προστατεύει το απόρρητο της επικοινωνίας.

Oι «KARMICA» απόψε στις 10:30 μ.μ. στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»


ΣΥΝταγματική αναθεώρηση διχασμού!!!

Στο στόχαστρο ο Σταυρός, οι εικόνες & ο όρκος!

Αλλάζουν στα κρυφά την Ιστορία & τα σχολικά μας βιβλία!

Συνεδριάζει η ελληνοσκοπιανή επιτροπή στη Θεσσαλονίκη
Παρά το γεγονός ότι ακόμα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων δεν υφίσταται, αφού ούτε το Σύνταγμα των Σκοπίων άλλαξε, ούτε η Ελληνική Βουλή έχει εγκρίνει τη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους Σκοπιανούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να προχωρήσει στην απο κοινού αλλαγή των ιστορικών, αρχαιολογικών και λοιπών αναφορών.
Ευτυχώς που η είδηση διέρευσε από τους Σκοπιανούς και ειδικότερα από το πρακτορείο ειδήσεων “MIA” το οποίο μεταδίδει ότι στα τέλη της εβδομάδας αυτής, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, που προβλέπεται από το άρθρο 8 παράγραφος 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της πΓΔΜ στην εν λόγω Επιτροπή, Πρέσβης Βίκτορ Γκάμπερ, σημειώνει ότι αυτή η 1η συνεδρίαση αναμένεται να διαρκέσει μία ή δύο ημέρες και σε αυτήν θα συζητηθούν η συχνότητα των συναντήσεων και το πλαίσιο των συνομιλιών. Προσθέτει ότι πριν τη συνεδρίαση ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ Μάρκο Μπόλαρη.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Επιτροπή προβλέπεται να εξετάσει τα σχολικά εγχειρίδια και να θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να διασφαλισθεί ότι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στις δύο χώρες δεν θα χρησιμοποιείται κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό που εμπεριέχει αλυτρωτικές αναφορές.  

1ο ΓΕΛ Γέρακα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική;» ... πάρτε Εθνίκια δύο ημέρες αποβολή !!!

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα μετά την απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «notioanatolika.gr»  μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή», κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν, άγνωστο για ποιούς λόγους.
Τότε ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια φώναξαν το σύνθημα που προαναφέρθηκε.
Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα, εξαντλώντας την αυστηρότητά της, προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, 
με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.
Όπως είναι φυσικό οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.
Μάλιστα τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη στην οποία αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους καθώς τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή»!

Οι «άριστοι από τα Lidl»... & ο Πολάκης!

Ξεσπάθωσε ο Π. Πολάκης όταν κάποιος στο Facebook θέλησε να ειρωνευτεί την περηφάνια του πατέρα για τη συμμετοχή της κόρης του ως σημαιοφόρου στην παρέλαση.
«Πάντα έτσι τυχερή να είναι στις κληρώσεις, να την καμαρώνεις!» του έγραψε, οπότε ο αναπληρωτής  υπουργός του αποκάλυψε ότι η κόρη του «είναι σημαιοφόρος στο πρότυπο δημόσιο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής γιατί έβγαλε βαθμό 19 και 10/11 στη Β' λυκείου και είναι πρώτη στην τάξη της. Όχι από κλήρωση».
Σε αυτό το σχολείο μπήκε με εξετάσεις στην Α' λυκείου όταν γυρίσαμε από Κρήτη το 2016, όπου σε 150 υποψήφιους για 35 θέσεις μπήκε 5η. Κατάλαβες «άριστε» από τα Lidl ή να στο ζωγραφίσω;».
Κάτι επιχείρισε να ψελλίσει ο «άριστος από τα Lidl» περί δήθεν κληρώσεων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, οπότε ο Π. Πολάκης τον «αποτελείωσε» θυμίζοντάς του
ότι ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στο Λύκειο μπήκε ποτέ τέτοιο θέμα. 

Σήμερα η συζήτηση με θέμα:«Ενεργειακή μετάβαση & τοπική αυτοδιοίκηση», που διοργανώνει το «Τhink Τank» των Γερμανών ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΩΝ

 Εμπρός, εμπρός να γίνει πράξη ο «πράσινος» Ιμπεριαλισμός!
Στη Γερμανία υπολογίζεται ότι οι Δήμοι έχουν έσοδα περίπου 9 δις ευρώ κάθε χρόνο από οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ΑΠΕ. 
Στην Ελλάδα η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο, προβλέπεται όμως να επισπευσθεί στα επόμενα χρόνια, χάρη στο πρόσφατο νομικό πλαίσιο που προβλέπει και ευνοεί τη δημιουργία «Ενεργειακών Κοινοτήτων» με τη συμμετοχή Δήμων και πολιτών 
                      ---------------------------------------------------
Την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συζητούν και διαπραγματεύονται την ενεργειακή μετάβαση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, χιλιάδες Δήμοι και Περιφέρειες της Ευρώπης παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους - προς όφελος και με τη συμμετοχή των πολιτών τους. 
Ασκούν πολιτικές και επενδύουν στους κρίσιμους τομείς όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων και η αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους και την τοπική κοινωνία. 
Με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προστιθέμενη αξία που παραμένουν στην περιοχή, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να ασκήσουν μεταξύ άλλων πολιτικές για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, την οποία υφίστανται πολίτες κυρίως από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και όχι μόνο.
Στη Γερμανία υπολογίζεται ότι οι Δήμοι έχουν έσοδα περίπου 9 δις ευρώ κάθε χρόνο από οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ΑΠΕ.

Γ. Πατούλης:Η Τ.Α. μπροστά για την ... «Γερμανική» Ευρώπη

της «συνεργασίας» & της «αλληλεγγύης»!!!
Χερσόνησος Κρήτης-8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Συνεργαζόμαστε, προς όφελος των πολιτών όλης της Ευρώπης, χωρίς αποκλεισμούς κι εξαιρέσεις.
Βάζουμε τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» σε όσους πιστεύουν ότι οι ισχυρές χώρες μπορούν να επιβάλλουν μονομερώς τις απόψεις τους στις λιγότερο δυνατές.
Η Ευρώπη του μέλλοντος μας δεν μπορεί να στηρίζεται στην υποτέλεια, αλλά στην ισότιμη συνεργασία. 
Στην υπεράσπιση των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας.
Στο σεβασμό του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτικού Πολιτισμού, στον οποίο εντάσσουμε τις δίκαιες απαιτήσεις και διεκδικήσεις μας.

Ελληνογερμανική Συνέλευση εν μέσω αντιδράσεων στην Κρήτη

Εν μέσω αντιδράσεων πραγματοποιήθηκε χθες στην Χερσόνησο η εναρκτήρια συνεδρίαση της 8ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης υπό τον τίτλο «Από τον μύθο της Ευρώπης, στην Ευρώπη της πράξης» και με θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Έξω από το ξενοδοχείο, όπου διεξάγεται μέχρι και αύριο, Σάββατο, η συνδιάσκεψη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, οι Ενώσεις Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μαρτυρικών Χωριών της Κρήτης και η Πρωτοβουλία εναντίον της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου. 
Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι ευρωβουλευτές, Νίκος Χουντής και Νότης Μαριάς. 
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα στον Γερμανό Πρέσβη, Γενς Πλέτνερ, 
ενώ στο θέμα των αντιδράσεων αναφέρθηκε και ο εντεταλμένος της Καγκελαρίου της Γερμανίας, υφυπουργός, Νόρμπερτ Μπάρτλε, λέγοντας ότι υπάρχει ηθική ευθύνη για τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά οι επανορθώσεις δεν έχουν σχέση με το θέμα της συνέλευσης. 
Πρόσθεσε ακόμη ότι «την εποχή της κρίσης, η Γερμανία και ειδικά η Καγκελάριος έκανε ότι μπορούσε για να στηρίξει την Ελλάδα

Στον Ο.Η.Ε για να υπογράψει τη «Διακήρυξη της Βενετίας» ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α

Στη Νέα Υόρκη παρευρέθηκε μετά από ονομαστική πρόσκληση του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) Γιώργος Ιωακειμίδης, προκειμένου  να υπογράψει τη «Διακήρυξη της Βενετίας» από κοινού με εκπροσώπους της Γαλλίας, της Ισπανίας και της  Ιταλίας.
Στην ομιλία του, ο κ. Γ. Ιωακειμίδης, αναφέρθηκε στη βίαιη κλιματική αλλαγή, στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τις μεγάλες πλημμύρες στην Μάντρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. έκανε κατά την ομιλία του ειδική αναφορά στην οικονομική κρίση που σάρωσε τα πάντα στη χώρα τα οκτώ τελευταία χρόνια και παράλληλα ανέδειξε το σημαντικό ρόλο των Δήμων στην αντιμετώπιση της.
Τέλος, αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές, υπενθυμίζοντας ότι  η Ελλάδα  αποτελεί την  πρώτη πύλη εισόδου μεταναστών προς την Ευρώπη.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Αύριο στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση του «Άρδην»:«Η δολοφονία του Κ. Κατσίφα & πώς διαμορφώνονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις»

H εκτέλεση του Κ. Κατσίφα & η αντεθνική πράξη της ΕΛ.ΑΣ

«Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος»!!!
Δεν χωράει αμφιβολία ότι η εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, οι οποίες έτσι κι αλλιώς διέτρεχαν μία περίπλοκη περίοδο. 
Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να μην λάβει πολιτικές, αλλά και εθνικές διαστάσεις το δραματικό τέλος του ομογενούς στο χωριό Βουλιαράτες ανήμερα την 28η Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με ανάρτησή του, υπερασπίστηκε τη στάση της αλβανικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι «έκανε μόνο τη δουλειά της». 
«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργό έριξε λάδι στη φωτιά. 
Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι λίγες ώρες αργότερα και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου η Παρτιζάν Τιράνων, στην οποία διευθυντής είναι ο αδερφός του Έντι Ράμα, ύψωσε βλάσφημο πανό για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και για τον Ελληνισμό που έγραφε: 
«Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος».
Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, με μία ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα αποδείκνυε την έξαρση της ανθελληνικής προπαγάνδας: 

Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στην Κηφισιά με συγχρηματοδότηση Περιφέρειας και Δήμου

Tην κατασκευή αγωγών ακαθάρτων, προωθούν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Κηφισιάς, ένα σημαντικό έργο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του υδροφόρου ορίζοντα. 
Τους όρους σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 01/11/2018, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας, Γιώργου Καραμέρου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό των 752.000 ευρώ, εκ των οποίων 400.000 ευρώ αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ η επιπλέον δαπάνη των 352.000 ευρώ βαρύνει το Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος μετά την οριστική παραλαβή του έργου αναλαμβάνει την ευθύνη για την προσήκουσα συντήρησή του.
Η κατασκευή θα γίνει βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της μελέτης του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων που έχει εκπονηθεί από την Ε.ΥΔ.Α.Π. και όλοι οι αγωγοί έχουν αποδέκτες υφιστάμενα φρεάτια αποχέτευσης ακαθάρτων. Επιπλέον, προβλέπονται πρόσθετες εργασίες όπως  αντιστήριξη πρανών και αποκατάσταση πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων.
Συνολικά θα κατασκευαστούν 1.546 μέτρα δευτερευόντων αγωγών ακαθάρτων και θα τοποθετηθούν 40 φρεάτια επίσκεψης και 2 φρεάτια πτώσης στις παρακάτω οδούς της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς:

Mε 65 συμβασιούχους ωφελούμενους του προγράμματος Ο.Α.Ε.Δ, ενισχυθηκαν τοι υπηρεσίες του Δήμου

Γ. Πατούλης: «Το ενδιαφέρον για τους εργαζομένους μας δεν εξαντλείται σε εξαγγελίες. Είναι έμπρακτο και όπως και στο παρελθόν θα προσπαθήσουμε για να σας εξασφαλίσουμε παράταση των συμβάσεών σας»
Με 65 επιπλέον άτομα, οκτάμηνης σύμβασης, που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ, ενισχύονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου. 
Τους συμβασιούχους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στους οποίους και ευχήθηκε μία παραγωγική και δημιουργική περίοδο απασχόλησης που να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Στη συνάντηση υποδοχής ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, απευθυνόμενους στους συμβασιούχους, μεταξύ άλλων, έκανε σαφή τη βαρύτητα που δίνει η Διοίκηση στην εργατικότητα και στον ζήλο που επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους με στόχο το όφελος της πόλης. 
Στην ίδια κατεύθυνση τους δήλωσε ότι η τοποθέτησή τους στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου θα γίνει βάσει της συνάφειας του αντικειμένου εργασίας τους προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΟΚΤΩ(08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (39/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στη 1:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου άρθρου 75 του Ν.3852/2010 
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
2. Έγκριση ή μη πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού και αποσφράγισης οικονομικώνπροσφορών για την επιλογή αναδόχου του έργου «Διαμόρφωση Πλατείας Ευτέρπης»
3. Σύνταξη όρων διακήρυξης για τη διενέργεια πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας (διαγωνισμού) για την περισυλλογή ανακυκλώσιμου χαρτιού (έντυπο χαρτί, βιβλία, εφημερίδες) και χάρτινων συσκευασιών από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου καισημειακά από ορισμένες εταιρείες που χρησιμοποιούν ευρέως έντυπο υλικό για χρονικό διάστημα δύο ετών

Στις 3:30 μ.μ. η 35η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής


ΕΠΤΑ(07) θέματα περιλαμβάνει η 35η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών της 21ης, 22ης, 23ης και 24ης Συνεδρίασης έτους 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της
Περιφέρειας Αττικής, του Α.Σ.Δ.Α. και του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου
Περιβάλλοντος και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής
Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση της προμήθειας – τοποθέτησης για
το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών σωμάτων φωτισμού στο
πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού
προϋπολογισμού 249.860,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
 ●Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας

3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κηφισιάς για την κατασκευή του έργου με τίτλο:
«Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων Δήμου Κηφισιάς», συνολικού προϋπολογισμού 752.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
 ●Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Κρήτη!!!

Στις 8:00 μ.μ. αρχίζει η 8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης!
Ντούρου, ντούρου, ενεφανίσθη & θα χαιρετήσει την ΣΥΝδιάσκεψη & η πολέμια μέχρι χθες Ρένα Δούρου!!!
Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη στις 8:00 μ.μ. στην Χερσόνησο της Κρήτης - παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις - η 8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί, από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ιστολόγιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης:
Θα γίνουν συναντήσεις διαλόγου των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο χωρών με σκοπό τον καθορισμό στρατηγικών και έργων για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σε τομείς κλειδιά.
Ο διάδοχος του Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, Norbert Barthle, ως Εντεταλμένος της Καγκελαρίου Ανγκελα Μερκελ, έλαβε την εντολή να αναπτύξει περαιτέρω τις ελληνογερμανικές σχέσεις σε επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στόχος είναι να αναζωογονηθεί το μοναδικό για την Ευρώπη Ελληνογερμανικό δίκτυο, με την έναρξη νέων συνεργασιών ανταλλαγής τεχνογνωσίας και έργων.
Το ελληνογερμανικό δίκτυο βασίζεται στην άμμισθη έργασία των εμπειρογνωμόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Το δίκτυο είναι τόσο δυνατό, όσο τα μέλη του.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Επιτροπή για την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση συγκρότησε η ΚΕΔΕ


Την πεποίθηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την ιστορική ευκαιρία αλλά και ευθύνη να διεκδικήσει την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του θεσμού μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων, με αφορμή την προωθούμενη από την κυβέρνηση Συνταγματική Αναθεώρηση, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σ
τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.
«Η ΚΕΔΕ θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο να διορθωθούν στρεβλώσεις και παθογένειες που διαχρονικά οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή και την Αυτοδιοίκηση σε θεσμική και οικονομική απογύμνωση. Η κυβέρνηση μας ασκεί κριτική, μας απέδωσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αλλά δεν έκανε αυτοκριτική. Επιμένει στο μοντέλο του συγκεντρωτικού κράτους, σε αντίθεση με ότι ισχύει στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης και συστηματικά μας αγνοεί, λειτουργώντας με κομματικές παρωπίδες και όχι με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Πώς αλλιώς να εκλάβουμε την απόφαση να μην συμμετέχει στην αρμόδια Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και να υπάρχει μόνο εκπροσώπηση από την κα Δούρου και τον κ. Αγοραστό; Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγηση του ο κ. Πατούλης.
Η Συνταγματική Αναθεώρηση κεντρικό θέμα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Σε συνθήκες υποδούλωσης δεν γίνεται αναθεώρηση Συντάγματος

Έχοντας μελετήσει συστηματικά τις συμβάσεις δανεισμού της Ελλάδας και έχοντας εκδώσει βιβλία, στα οποία αναδεικνύεται πόσο παράνομα είναι τα Μνημόνια τα οποία, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία, έχουν οδηγήσει στην υποδούλωση της χώρας, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης μίλησε στον Δρόμο για την πρόταση της επιτροπής Κατρούγκαλου για την αναθεώρηση του Συντάγματος που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα.
Για τον κ. Κασιμάτη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: 
«Όσες φορές επιχειρήθηκε αναθεώρηση ή συντακτική εθνοσυνέλευση ή δημοψήφισμα υπό καθεστώς βίας, όπως επί χούντας ή κατοχής, ποτέ το Σύνταγμα δεν έμεινε έγκυρο», υπογραμμίζει και επισημαίνει ότι «είναι διαδικασία ύποπτη, άκρως επικίνδυνη και θα βάλει σε περιπέτειες τον ελληνικό λαό».
Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση της επιτροπής Κατρούγκαλου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η χρονική στιγμή είναι τυχαία ή υπάρχουν σκοπιμότητες ώστε ένα τόσο σοβαρό θέμα να αθροίζεται στα επικοινωνιακά τεχνάσματα για να φεύγουν από το προσκήνιο οι κρίσιμες και τραγικές μαζί αποφάσεις που βουλιάζουν τη χώρα και την κοινωνία;
Αρχικά, η πρόταση της επιτροπής Κατρούγκαλου είναι επίσημη πρόταση της κυβέρνησης; 
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το ζήτημα της αναθεώρησης δεν πρέπει να τεθεί με αυτή τη Βουλή και με αυτή τη διακυβέρνηση της χώρας, με όποιο κόμμα κι αν βρίσκεται στην εξουσία από το 2010 έως σήμερα. 
Κι αυτό, επειδή η κρίση είναι πολύ βαθειά και η Ελλάδα είναι υποδουλωμένη στους δανειστές. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ελευθερία. 
Δεν υπάρχει ούτε εθνική κυριαρχία, ούτε κυριαρχία του κράτους, ούτε λαϊκή κυριαρχία. 
Η Βουλή και η κυβέρνηση παραβιάζουν καθημερινά, με εντολές των δανειστών, τη δημοκρατική αρχή και τις αρχές νομιμότητας και κυρίως το Σύνταγμα. 

Και εις τον Γουλιμήν πιστεύωμεν…

Έγραφε χθες στην πρώτη της σελίδα η «Καθημερινή»: 
«ο Seres ο μοναδικός μετεωρίτης που ανακτήθηκε μέχρι σήμερα σε ελληνικό έδαφος». 
Ανακτήθηκε; 
Από πού; απ’ το μποστάνι της θείας Φωτούλας; 
Αποκτήθηκε, βρέθηκε, ανακαλύφθηκε, αλλά πάντως όχι «ανακτήθηκε» – αυτός είναι ένας αγγλισμός (recover) που χρησιμοποιείται συχνά για εξωγήινα αντικείμενα, δεν γνωρίζω το γιατί, διότι και στα αγγλικά υπάρχουν οι λέξεις που αποδίδουν αντιστοίχως τις έννοιες ανακαλύπτω, κατέχω, αποκτώ κ.τ.λ. 
Ωστόσο στα ελληνικά το ανακτώ κάτι που δεν μου ανήκε συνιστά ακυρολεξία. Ψιλά γράμματα, απλώς για το παιγνιώδες του πράγματος και την πλάκα μας.
Σε μια χώρα που η πλάκα είναι ατελείωτη. 
Όπως η σκέψη - πρόταση: να μας πληρώνουν οι Κουτόφραγκοι (ποιοι άλλοι;) ένα τέλος για τους μεταναστεύσαντες Έλληνες επιστήμονες στην Εσπερία, στην εκεί δούλεψη των ξένωνε, διότι εμείς ξοδευτήκαμε για τη μόρφωση αυτών των παιδιώνε. 
Όχι δεν είναι κορυφαίος βλαξ αυτός που διατύπωσε την εν λόγω σκέψη, είναι ο κ. Δουζίνας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να αναθεωρήσει το Σύνταγμα – ποιο Σύνταγμα; 
Το Σύνταγμα που δολοφονήθηκε διά των Μνημονίων;

Πως θέλουν την Ελλάδα οι «σοβαροί» ενδοτικοί & ιδιαίτερα οι «Αριστεροί»

...Να ενοχλείται, αλλά να μην ενοχλεί. 
Να αιμορραγεί, να αφήνει τις πληγές ανοιχτές να πυορροούν και να μην τις καυτηριάζει. 
Να σκοτώνουν τα παιδιά της και να μην εκδικείται.
Η μικρά & ανέντιμος Ελλάς είναι εκείνη που αντιστρέφει τον αξιακό κώδικα, αποδέχεται το κακό στη θέση του καλού και το καλό το εξορκίζει λες και είναι αρρώστια αγιάτρευτη.
Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από την καθεστωτική αντιμετώπιση της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα από το αλβανικό κράτος. 
«Να μην ασχολούμαστε τώρα άλλο με το θέμα. 
Ο,τι έγινε, έγινε.
Ας μην προκαλέσουμε περαιτέρω προβλήματα στις διμερείς σχέσεις. 
Δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια». 
Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις, οι παροτρύνσεις και οι «συστάσεις» γίνονται συνήθως από εκείνους που αποπειρώνται να κρύψουν τη δειλία και τον ενδοτισμό τους πίσω από τον φερετζέ της «σοβαρότητας» και της «ψυχραιμίας».
Οι ίδιοι άνθρωποι δεν ενοχλούνται από το αυθαίρετο, παράνομο και κατάπτυστο «Βόρειος Μακεδονία», όπως θέλουν να ονομάσουν τα Σκόπια, αλλά εξεγείρονται με το νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο «Βόρειος Ηπειρος».

«... Παραήμουν γενναιόδωρος με την Ελλάδα», εξομολογείται ο άθλιος Γερμαναράς Σόιμπλε

Μιλώντας στη Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος, σημειωτέον, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους πολιτικούς της χώρας του, σχολίασε καταρχήν το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την προαναγγελθείσα αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ από την προεδρία της CDU και την καγκελαρία.
«Πιστεύω ότι έλαβε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή.  
Λόγω των διδαγμάτων της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, η θέση ενός εκλεγμένου καγκελαρίου στο Σύνταγμά μας είναι πολύ ισχυρή. 
Ένας εκλεγμένος καγκελάριος μπορεί να αποπεμφθεί παρά τη θέλησή του μόνον εάν η πλειοψηφία της γερμανικής Βουλής εκλέξει άλλο καγκελάριο. 
Και, με όλο το σεβασμό, υπό τις παρούσες συνθήκες στην Bundestag αυτό θα ήταν αδιανόητο. 
Η θέση της λοιπόν είναι ισχυρή λόγω του Συντάγματος».
Η μάχη της διαδοχής ξεκίνησε
Ο Β. Σόιμπλε παραδέχεται ότι η μάχη της διαδοχής έχει ήδη ξεκινήσει, τονίζει ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε μια εικοτολογία για τους επίδοξους διεκδικητές της προεδρίας και εκτιμά ότι η μάχη αυτή δεν θα είναι τόσο «αιματηρή» όσο προβλέπουν πολλοί αναλυτές.
Σχολιάζοντας τις εκλογικές επιτυχίες του εθνολαϊκιστικού AfD, που μετά τις εκλογές στην Έσση εκπροσωπείται πλέον σε όλα τα γερμανικά κρατίδια, ο πρόεδρος της Bundestag αντικρούει την εκτίμηση ότι η προσφυγική πολιτική του κόμματός του ήταν ο καταλύτης για την άνοδο των ακροδεξιών στη Γερμανία. 

«Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη»

Τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες ανέπτυξαν διοικητικά στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου στο Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Καρπενήσι, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα: 
«Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη».
Στο Συνέδριο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ως  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά την παρέμβασή του διατύπωσε τη θέση ότι  «ο Κλεισθένης» είναι ένας νόμος που θα δημιουργήσει προβλήματα κυβερνησιμότητας στους Δήμους και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μια ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη η χώρα μας.»
Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου στην εισήγησή του μίλησε για τις Smart Εφαρμογές μέσω των οποίων παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες από τους ΟΤΑ και αναφερόμενος ειδικότερα για το ψηφιακό Μαρούσι σημείωσε:
«Στο Μαρούσι εφαρμόζουμε πολλαπλά και διαφορετικά είδη management που ακολουθούν το όραμα και τις πολιτικές Διαχείρισης Ποιότητας, Διαχειριστικής Επάρκειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου μας μέσα από:

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΕΔΕ


Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.  το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης 
(Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος  όροφος).
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
●►η Συνταγματική Αναθεώρηση και 
●►η «ρύθμιση για τη μη επιστροφή στο τέως ΤΑΔΚΥ του εφάπαξ και του μηνιαίου βοηθήματος των αιρετών».

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αύριο η βιβλιοπαρουσίαση:«Νοοπολιτική: Φιλοσοφία της Ιστορίας, Παγκόσμια Τάξη & Διαπολιτισμικές Σχέσεις»

«Η χορωδία του μίσους» ...με Γερμανούς πολιτικούς!

Απαντούν επί σκηνής σε υβριστικές επιστολές πολιτών!
Πραγματικές υβριστικές επιστολές προς πολιτικούς αποτελούν τη βάση ενός θεατρικού έργου με τίτλο «Η χορωδία του μίσους» που παρουσιάζεται αυτη την εποχή στη Γερμανία.
Μια ιδέα του αρχισυντάκτη της Zeit Τζοβάνι ντι Λορέντζο. 
Επί σκηνής πολιτικοί και υπουργοί που δέχονται τις επιθέσεις ηθοποιών & κοινού.
«Γελοίος», «σκουπίδι» και πολλές άλλες είναι οι βρισιές που δέχονται οι πολιτικοί και τις βρίσκουν στα γραμματοκιβώτιά τους. 
Ο Τζοβάνι ντι Λορέντζο κάλεσε τους παραλήπτες πολιτικούς επί σκηνής να απαντήσουν για το πώς νιώθουν και πώς αντιδρούν όταν παραλαμβάνουν αυτές τις επιστολές.
Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν εκτός από την υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντε Λάιεν και τον υπουργό Eξωτερικών Χάικο Μάας & ο πολιτικός των Πρασίνων Τζεμ Έτσντεμιρ καθώς και ο Αντρέας Χολστάιν, δήμαρχος της πόλης Άλτενα. 
Πριν από ένα περίπου χρόνο ένας άνδρας μαχαίρωσε τον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό σε ένα ταχυφαγείο και τον τραυμάτισε ελαφρά στο λαιμό.
Οπως αναφέρει η DW η ιδιαίτερη αυτή θεατρική παράσταση θέλει να καταδείξει πόσο συχνά οι πολιτικοί έρχονται αντιμέτωποι με εκφράσεις μίσους και πόσο αυτό μπορεί να αλλάζει τη γλώσσα που χρησιμοποιούν και τον τρόπο που πράττουν.