Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σε πλήρη ετοιμότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας ενόψει «Ζορμπά»

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου πολιτικής προστασίας του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο υπό τις εντολές του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, για τον συντονισμό των τελευταίων ενεργειών ενόψει της επέλασης του κυκλώνα «Ζορμπάς» στην Αττική.
Με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Κόκκαλη, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό πολιτικής προστασίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο για όσο διάστημα διαρκέσει η επέλαση του κυκλώνα επεμβαίνοντας σε κάθε έκτακτο περιστατικό.

Ενώνει δυνάμεις για την προώθηση της ορθής χρήσης του Διαδικτύου από τους μαθητές, η UNESCO B.Π.

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους μαθητές των σχολείων μας τη γνώση και τη συνειδητότητα για να μπορούν να απολαμβάνουν τις απεριόριστες θετικές δυνατότητες του Διαδικτύου με ασφάλεια»

Η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του βόρειου τομέα Αττικής από τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνδιοργάνωση με το «Πάνελ Νέων» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα safer internet, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η επικεφαλής του Ομίλου και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, με τα μέλη του «Πάνελ Νέων».
Στο πλαίσιο της συνάντησης η κ. Πατούλη, ενημερώθηκε για τα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι κατά τη χρήση του Διαδικτύου, με επίκεντρο τον εθισμό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό, αλλά και τα εργαλεία που προσφέρει το πρόγραμμα «peer to peer education» στην κατεύθυνση της καθοδήγησης των νέων στην υιοθέτηση μίας ορθής συμπεριφοράς κατά τη χρήση του Διαδικτύου.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας βόρειας Αθήνας, λόγω «Ζορμπά»

Συνεδρίασε εκτάκτως απόψε, Παρασκευή 28/09/2018, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων σε δράσεις ετοιμότητας σε τοπικό επίπεδο καθώς και η δρομολόγηση τυχόν επιπλέον μέτρων, λόγω της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην Αττική, μέχρι και την Κυριακή 30/09/2018, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες και τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τίθενται σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς ανακύψουν.

H Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» συνεχίζει για 3η χρονιά & δέχεται νέα μέλη!

Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας και πολλές επιτυχημένες παραστάσεις, με τα έργα 
«ο Αρχοντοχωριάτης» & «Κομεντί Μπουρδουκλουά»,  η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού 
& Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ»,  συνεχίζει για 3η  χρονιά & δέχεται νέα μέλη!
Σας καλούμε να γίνεται μέρος της καλλιτεχνικής συντροφιάς μας, να μάθετε τις βασικές αρχές του θεάτρου και να συμμετέχετε στη νέα μας παράσταση.
Την ομάδα συντονίζει η σκηνοθέτης Ιωάννα Μπακαλάκου.

O Mr. Bachata & οι Los Mafiosos live αύριο στις 10:30 μ.μ.στο «Bookabar»

Κοινός παρονομαστής στο τρίγωνο ΠΓΔΜ - Σερβία - Κόσοβο


Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έχουν ρίξει όλο το βάρος τους για να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι βεβαίως επειδή ενδιαφέρονται για το όνομα. 
Θέλουν την όποια συμφωνία για να τελειώνει η διένεξη Αθήνας-Σκοπίων, η οποία εμπόδιζε την τελευταία δεκαετία την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. 
Αυτός ήταν ο λόγος που η Δύση μεθόδευσε την άνοδο του Ζάεφ στην εξουσία και στη συνέχεια τη συνομολόγηση της συμφωνίας για το όνομα.
Στη Δύση δικαιολογημένα θεωρούν πως με την ένταξη κι αυτού του κράτους στην Ατλαντική Συμμαχία, η ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια θα συρρικνωθεί περαιτέρω. 
Μοναδικό έρεισμα της Μόσχας παραμένει η Σερβία κι αυτή εν μέρει περικυκλωμένη από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. 
Γι’ αυτό και η Ουάσιγκτον φαίνεται να έχει ανάψει το πράσινο φως για τη συζήτηση περί ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου με σκοπό την εθνική ομοιογενοποίηση.
Για την ακρίβεια, προτείνεται να ενσωματωθεί στη Σερβία το βόρειο τμήμα του Κοσόβου που κατοικείται από Σέρβους και να ενσωματωθεί στο Κόσοβο η κοιλάδα του Πρέσεβο στη νότια Σερβία που κατοικείται από Αλβανούς. 
Η πρόταση έγινε από τον Σέρβο πρόεδρος Βούτσιτς, αλλά δίχασε την αλβανική ηγεσία στην Πρίστινα. 
Ο πρόεδρος Θάτσι έχει ταχθεί υπέρ, ενώ ο πρωθυπουργός Χαραντινάι κατά.

«Έπεσαν» οι υπογραφές με Exxon Mobil, Total & ΕΛΠΕ για την Κρήτη

Στην μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δυο θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και σε ένα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προχώρησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννης Μπασιάς και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Isabelle Gastineau (Total), Tom Mcmahon (ExxonMobil) και Γιάννης Γρηγορίου (ΕΛΠΕ).
«Σήμερα(χθες) μονογράφουμε σημαντικές συμφωνίες με τις εταιρείες ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι στην συνέχεια αναμένεται η συμφωνία και για το υπεράκτιο πεδίο του Ιονίου, ενώ παράλληλα προχωρά η σταδιακή επαναπροκήρυξη 17 ακόμη θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών.
«Στους διαγωνισμούς που είχαν γίνει το 2014 είχε εκδηλωθεί  ενδιαφέρον  για ένα μέρος των οικοπέδων, τα περισσότερα έμεινα αδιάθετα. Αυτά τα οικόπεδα επανεξετάζονται τώρα προκείμενου να γίνουν διαφορετικού τύπου προκηρύξεις, προκειμένου να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα ούτως ώστε όταν και εφόσον προκηρυχτούν να υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον και να είναι βιώσιμα τα πεδία αυτά», σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης.
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχει ενσωματωθεί κατά 100% η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία που είναι η αυστηρότερη στον κόσμο και πως όλα τα στάδια έρευνας γίνονται με διάφανο τρόπο σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες σε κοινές επιτροπές παρακολούθησης.

Στο «παιχνίδι» του φυσικού αερίου στην Ανατ. Μεσόγειο & η Βουλγαρία!

Μπαίνει και η Βουλγαρία στο «παιχνίδι» του φυσικού αερίου στην Ανατ. Μεσόγειο Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέο γύρο αδειοδοτήσεων για τον εντοπισμό νέων, εν δυνάμει σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εξετάζει η κυβέρνηση της χώρας.
Αναφερόμενος στο επίμαχο τεμάχιο 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, επεσήμανε ότι «πολύ σύντομα θα γίνουν ενέργειες, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου».
Παράλληλα, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η Λευκωσία έχει εντείνει τις ενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγγέλλουν την προκλητικότητα της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει δημοσίως εκφράσει την πρόθεση της να διενεργήσει έρευνες στα τεμάχια 3 και 6 τα οποία βρίσκονται εντός της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πρόκληση συνιστά το ενδιαφέρον που αναμένεται να εκδηλώσουν διεθνούς εμβέλειας πετρελαϊκοί όμιλοι για την διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων σε περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εκτός των πεδίων τα οποία έχουν ήδη αποδοθεί στις εταιρείες ΕΝΙ, Total και Exxon Mobil.
Μεγάλο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον Γιώργο Λακκοτρύπη, εκφράζεται από την Total, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι «το ενδιαφέρον της Exxon Mobil είναι μεγάλο» και πως «η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο».

Στην αγκάλη της Αλβανίας τα Σκόπια για φυσικό αέριο

ενώ καθυστερεί η έγκριση του αγωγού Ελλάδας - FYROM
Στην αγκαλιά της Αλβανίας για την κάλυψη των αναγκών τους σε φυσικό αέριο πέφτουν τα Σκόπια, διαπιστώνοντας την ολιγωρία της Ελλάδας να προχωρήσει το εδώ και δύο χρόνια συμφωνημένο έργο μεταξύ ΔΕΣΦΑ και MER Skopje  για την κατασκευή διασυνδετήριου αγωγού.
Πιο συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου στα Τίρανα οι εταιρίες Albagaz και η MER υπέγραψαν παρόντων των υπουργών Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας και Οικονομίας της ΠΓΔΜ μνημόνιο κατανόησης για τον συντονισμό των προσπαθειών τους προκειμένου να συνδέσουν τα δίκτυα τους φυσικού αερίου.
Για την ακρίβεια, όπως έγινε γνωστό κατά την τελετή υπογραφής, πρόκειται να κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κορυτσά όπου είναι κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και ο οποίος θα μεταφέρει ποσότητες από τον TAP προς την αγορά των Σκοπίων. 
Αν και το επενδυτικό σχέδιο έχει πολύ δρόμο μπροστά του, εντούτοις οι δύο πλευρές κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, συμφώνησαν ότι μπορούν να αναζητήσουν και τη χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η Αλβανία, σημειωτέον προωθεί ένα ακόμη μεγαλεπήβολο σχέδιο αυτό του Ionian Adriatic Pipeline. 
Πρόκειται για έναν αγωγό μήκους 526 χλμ. ο οποίος θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από τον TAP και θα συνδέει και τις χώρες της Αδριατικής Μαυροβούνιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη - Κροατία.

Πως θα προστατεύσουμε τον Ελληνισμό της Αλβανίας

Είναι προφανές ότι οι σχέσεις του Ελληνισμού με την Αλβανία επιδεινώνονται. 
Οι γείτονες προκαλούν έχοντας προφανώς και τη στήριξη της Τουρκίας. 
Τα πρόσφατα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:
Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα συνεχίζει την κατεδάφιση ελληνικών οικιών και την καταπάτηση ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα.
Το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολιτεύσεως (ιδρυτής ο Σάλι Μπερίσα, Πρόεδρος ο Λουζλίμ Μπάσα) ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία του με το κόμμα των Τσάμηδων. 
Οι Τσάμηδες είναι απόγονοι των Μουσουλμάνων της Θεσπρωτίας, οι οποίοι κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.
Στα σχολεία της Ελληνικής Εθνικής κοινότητας, όπου και όταν αυτά λειτουργούν, τα βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας τυπώνονται στα Τίρανα και εκφράζουν την ανθελληνική προπαγάνδα του αλβανικού εθνικισμού. 
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο επίσημος φορέας των Βορειοηπειρωτών.
Οι τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία αυξάνονται και η γειτονική χώρα μετατρέπεται σε φερέφωνο και δορυφόρο της Άγκυρας. 

Μακρά εκλογολογία - μακρά ακυβερνησία....

                Και ακατάσχετη μπαρουφολογία 
Όπως λόγου χάριν με τους Αμερικανούς επενδυτές! 
Έως τώρα μόνον Αμερικανοί κατακτητές σκάνε μύτη, Αμερικανοί επενδυτές, όχι.
Θα μου πείτε (μεγάλο το δίκιο σας, άλλωστε τα ίδια ισχυρίζεται και η θεία Φωτούλα) ότι η κατάκτηση είναι επένδυση. 
Βεβαίως! Για τον κατακτητή. 
Για τον είλωτα, τον κολλίγο, τον ραγιά είναι καταισχύνη, όσο κι αν για τους σμπίρους που τους επιβλέπουν είναι γλέντι
Όπως τώρα που οι επιστάτες των σκλάβων τριγυρίζουν στη Νέα Υόρκη (με την ευκαιρία της επίσκεψης Τσίπρα εκεί) σαν βλαχοσυμπέθεροι, κοιτάζοντας με γουρλωμένα μάτια τους ουρανοξύστες στο Μανχάταν, γεμίζοντας τις άδειες ώρες τους σε ακριβά ρεστωράν και πεντάστερα (ξέρεις εσύ) ξενοδοχεία, παριστάνοντας ότι βλέπουν επενδυτές (ένας εξ αυτών είχε θεαθεί επ’ εσχάτοις στο Αλμπουκέρκυ να πουλάει κινητά) και τρέχοντας να υποβάλουν τα σέβη τους στα Εβραϊκά λόμπι Ισραηλινού ενδιαφέροντος. 
Αλλά, αν έξω “πάμε καλά” (με κάτι τέτοια υπέροχα), μέσα πάμε ακόμα καλύτερα, με όλο και πιο σαρδανάπαλα τα τρέχοντα, σπασμωδικά, αλλά και δυσοίωνα. 
Σαράντα τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «την πέφτουν» τρόπον τινά στην κυβέρνηση για την δίωξη Λαφαζάνη. Την πέφτουν δηλαδή στην ψήφο τους!!!

Μίκης προς Αλέξη: Ώστε & Μανιαδάκης κύριε πρωθυπουργέ;

Με μήνυμα που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Μίκης Θεοδωράκης απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα θέτοντάς του το ερώτημα «ώστε και Μανιαδάκης;» με αφορμή την κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε απολογία.
Σφοδρή κριτική ασκεί στον Αλέξη Τσίπρα ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη για κατηγορίες που συνδέονται με τις διαμαρτυρίες ενάντια στους πλειστηριασμούς.
«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας», αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης σε μήνυμά του που αναρτήθηκε την προσωπική του ιστοσελίδα.
«Ώστε και Μανιαδάκης κύριε πρωθυπουργέ;» ρωτάει ο κ. Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας πως ο Μανιαδάκης ήταν ο υπουργός Ασφαλείας του Μεταξά και γνωστός διώκτης κομμουνιστών.
Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μίκης Θεοδωράκης λέει χαρακτηριστικά:
«η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού. Να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος); Προτρέχω…»

Ο Ξενοφώντας & ο Φώντας ή «από την απουσία στην ... ανοησία»!

Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες να έχουν ομπρέλα όταν βρέχει και να φοράνε παπούτσια όταν βγαίνουν από το σπίτι τους. 
Έχουμε αποβλακωθεί εντελώς; Μάλλον. 
Οι υστερικές προαναγγελίες για καιρικά φαινόμενα, που διατυμπανίζονται λες και πλησιάζει το τέλος της Ιστορίας όλο και πληθαίνουν. 
Και οι Έλληνες που πιστεύουν ότι κάνει ό,τι καιρό λέει η τηλεόραση και όχι ό,τι κάνει έξω από το σπίτι τους πληθαίνουν. Επικίνδυνα.
Παράγωγα της υστερίας μιας ακόμα υπερπροστατευμένης κοινωνίας μαμόθρεφτων πολιτών είναι οι όλο και πληθαίνουσες ανόητες κρατικές συμβουλές στους πολίτες για τα στοιχειωδώς αυτονόητα. 
«Μη μπαίνετε στη θάλασσα όταν έχει καρχαρίες»! 
Και μην προτρέξει κανείς να πει ότι πολλοί πολίτες δεν τηρούν ούτε τα αυτονόητα. 
Θα τα τηρήσουν αν το ακούσουν; 
Δηλαδή, η ανοησία ή η αδιαφορία θα μετατραπούν ξαφνικά σε κοινή λογική;!
Η χωρίς κριτική σκέψη πίστη στην πληροφορία και όχι στην πραγματικότητα τείνει να γίνει μια νέα σχιζοφρενική πραγματικότητα σε μια κοινωνία, που όλο και περισσότερο γίνεται δούλος της πληροφορίας. 
Ως άλλης θρησκείας.
Και ενώ οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει από την Τετάρτη ότι ο «Ξενοφών» ξεθυμαίνει από την Παρασκευή, η πομπώδης και τρομοκρατική παρουσίαση ενός ούτε καν κυκλώνα από τα Μέσα πληροφόρησης, που παρουσιάζουν με εικόνες ένα μπουρίνι διαρκείας ως κάτι πρωτοφανές, δεν κινητοποιεί την επικοινωνία μεταξύ ματιών και εγκεφάλου ώστε να δει κανείς πεντακάθαρα πως τις εικόνες του… Ξενοφώντα που βλέπουν τα ματάκια του τις έχει δει και ξαναδεί στο παρελθόν και έχει δει και χειρότερες! Όοοοοχι.

Σύλλογος Πολυδρόσου:Κάλλιο αργά παρά ποτέ…!!!

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου οι εργασίες οδοσήμανσης στο Πολύδροσο,, προφανώς με σκοπό την εφαρμογή  των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Τα πρώτα σήματα καλυμμένα προς το παρόν τοποθετήθηκαν επί της οδού Κορυτσάς στη συμβολή με την οδό Φραγκοκκλησιάς και στο απέναντι πεζοδρόμιο (πάρκο Τριφυλλιακού).
Οι εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, εκτιμάται όταν εφαρμοστούν να αλλάξουν προς το καλλίτερο την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, σε περιοχή αμιγούς κατοικίας προαστιακού χαρακτήρα, με το «άνοιγμα» της οδού Φραγκοκκλησιάς τον Οκτώβριο του 2014.
Ενδεικτική της κατάστασης σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το «άνοιγμα» της οδού Φραγκοκκλησιάς...

Ξεκίνησε η σταδιακή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις γειτονιές Πολύδροσο, Νέο Μαρούσι & Παράδεισος Αμαρουσίου

Από Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο, στο Νέο Μαρούσι & στον Παράδεισο Αμαρουσίου, όπως ενημερώνει τους πολίτες & τους κατοίκους των περιοχών σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Δήμου ζητά τη συνεργασία των κατοίκων και τη συμμόρφωσή τους με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία στο Δήμο Αμαρουσίου, λόγω της κακοκαιρίας

         Ανοικτοί οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Με ιδία ευθύνη των γονέων η απόφαση για τη μετακίνηση  των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς             
Κλειστά θα παραμείνουν ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 όλα τα σχολεία στο Δήμο Αμαρουσίου, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στο πλαίσιο απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για κλείσιμο των σχολείων της Αττικής λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται και τα ιδιωτικά σχολεία.
Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί προς διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.
Η ευθύνη, ωστόσο, έγκειται στους ίδιους τους γονείς, αν θα αποφασίσουν να πάνε τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς αυτούς. 

Επί ποδός Πολιτική Προστασία & εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου

Σε κινητοποίηση βρίσκονται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, η Υπηρεσία Πρασίνου και τα Εξωτερικά Συνεργεία για την αντιμετώπιση των έκτακτων συμβάντων που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. 
Το τελευταίο περίπου 24ωρο έχουν επέμβει άμεσα σε περισσότερα από 100 σημεία, όπου χρειάστηκε να προχωρήσουν σε απεγκλωβισμούς αυτοκινήτων και άνοιγμα αρκετών δρόμων από σπασμένα δέντρα και σε κοπές σπασμένων δέντρων και κλαδιών σε όλο το Μαρούσι.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΝΝΕΑ(09) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (33/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. «Έγκριση ή μη των τεχνικών προδιαγραφών – μελέτης και κατάρτιση των όρων διακήρυξης, επιλογή του τρόπου εκτέλεσης και του κριτηρίου ανάθεσης της προμήθειας με τίτλο
«Προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων (Προμήθεια ειδών
φωταγωγήσεων)»
2. Έγκριση ή μη των τεχνικών προδιαγραφών – μελέτης και κατάρτιση των όρων διακήρυξης, επιλογή του τρόπου εκτέλεσης και του κριτηρίου ανάθεσης, της υπηρεσίας με τίτλο “ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ”»
3. Έγκριση όρων διακήρυξης για το έργο "ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ
ΧΩΡΑ ΑΠΟ 26-07-2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 29-07-2018"

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Πληγές του Φθινοπώρου» αύριο στις 8.00 μ.μ. στο CineΡήξη

Το cineρήξη διοργανώνει κύκλο προβολών με θέμα 
                             «Ημέρες Μνήμης» 
Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ θα προβάλλει την  ταινία «Πληγές του Φθινοπώρου» σε σκηνοθεσία Τομρίς Γκιριτλίογλου. 
Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση. 
Στον χώρο πολιτικής και πολιστισμού «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4 Σύνταγμα.
                                                                 Είσοδος ελεύθερη

Τα Βαλκάνια είναι σκληρά ...

Είπε ο Ζάεφ «μία είναι η Μακεδονία», βάλαμε τις φωνές εμείς, «με παρερμηνεύσατε» δήλωσε ο Ζάεφ. Και την επόμενη μέρα επανέλαβε τα ίδια. Κι έτσι θα πηγαίνει! 
Ο Ζάεφ, ο κάθε Ζάεφ, θα επαναλαμβάνει όσα κέρδισε η FYROM με τη συμφωνία των Πρεσπών (έθνος και γλώσσα) θα σκούζουμε εμείς,
ναι, θα σκούζουμε
για όσο θα σκούζουμε
και η ζωή θα συνεχίζεται με μιαν ακόμα θρυαλλίδα πολέμου σε ετοιμότητα. 
(Με τους κλέφτες της ιστορίας να ανοίγουν και τον δικό τους λάκκο, βεβαίως).
Πλην όμως τα Βαλκάνια είναι μια ιδιαιτέρως σκληρή περιοχή, όπου όλοι μετρούν το μπόι όλων με βάση την ισχύ – «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι». 
Κι ούτω πως δεν είναι καθόλου παράξενο το παραλήρημα της Αλβανίδας ιστορικού ότι οι Έλληνες είναι μια «επινόηση», ένα «δημιούργημα», ένα «κατασκευασμένο μόρφωμα». 
Προς τι όμως η οργή και η αγανάκτηση εναντίον της; 
Τα ίδια δεν
λένε και οι παρ’ ημίν εθνοαποδομητές; 
Τα ίδια δεν λένε ο κ. Μπαλτάς, λόγου χάριν, ο κ. Γαβρόγλου, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, ο κ. Λιάκος και πλήθος άλλοι («εκσυγχρονιστές» ή αριστεριστές – όλοι πια ενταγμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ); 
Αυτοί και οι μπιστικοί τους στον Τύπο και στα ΑΕΙ δεν είναι εκείνοι που λένε τα ίδια με όσα ισχυρίζεται η Αλβανίδα ιστορικός;
Αυτοί δεν είναι που διακηρύσσουν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ουδεμίαν σχέση έχουν με τους αρχαίους (πόσω μάλλον με τους Βυζαντινούς), αλλά ότι είναι μια επινόηση του Διαφωτισμού και του Ρομαντισμού;

Πρώτη φορά Αριστερά:Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας...

Η «πρώτη φορά αριστερή» ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει- όπως δεν είχε κάνει σε άλλες εποχές ούτε ο, μέχρι το μεδούλι δυτικο-αμερικανόφιλος Ευάγγελος Αβέρωφ-  για τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τις ΗΠΑ. 
Από την μεριά τους οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν χάνουν την ευκαιρία να  δοξολογούν τον ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Και δικαίως, γιατί  είχαν δεκαετίες να πετύχουν μια τόσο απροσχημάτιστη υπακοή στις εντολές τους…
Η ελληνική κυβέρνηση  όχι μόνο δεν κρύβει την ικανοποίησή της για τους αμερικανικούς επαίνους, αλλά επιπρόσθετα διακηρύσσει ότι έχει καταφέρει να ενισχύσει την ελληνο-αμερικανική συμμαχία με τρόπο που εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα.
Για την ώρα, ωστόσο, αυτό που μπορεί να δει κανείς και  να αποτιμήσει στον τρόπο που διαμορφώνεται αυτή η νέα ελληνοαμερικανική σχέση είναι οι ουσιαστικές παραχωρήσεις της Αθήνας με μόνο αντάλλαγμα τα ανέξοδα ωραία λόγια των Αμερικανών.
Ας σημειώσουμε (για μια ακόμη φορά) τι δίνει  στους Αμερικανούς, αυτήν την ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο στα βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, η ελληνική κυβέρνηση:

Συμπαρίσταται στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται και στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, διεκδικώντας  η μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και την κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού, σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ της Ένωσης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους στο Πρόγραμμα τους διαμήνυσε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, παρουσία αντιπροσωπείας των εργαζομένων, προκειμένου να επαναδιατυπωθούν τα κοινά αιτήματα Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων του Προγράμματος και να αναζητηθεί από κοινού μία ριζική λύση στο ζήτημα.
Με αφορμή τις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο:Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής & συντήρησης οδών & πεζοδρομίων

Γ. Πατούλης: Αναβαθμίζουμε το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κέντρο, με μεγαλύτερη ασφάλεια & λειτουργικότητα, περισσότερο φιλικό προς τον πολίτη και τον επισκέπτη  

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης σε οδούς πέριξ του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και ειδικότερα στις οδούς Θέμιδος, Λέκκα και Νερατζιωτίσσης και των πεζοδρομίων αυτών που χρήζουν επισκευής, στα τμήματα που είναι εγγύτερα της πλατείας Ευτέρπης.
Το έργο εντάσσεται στην εργολαβία του 2018 «ανακατασκευή και συντήρηση οδών στο Δήμο Αμαρουσίου», που σε συνδυασμό με τις εργασίες κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, τη διαμόρφωση της επιφάνειας αυτής σε μία «έξυπνη» πλατεία, καθώς και με μία σειρά άλλων παρεμβάσεων και ενεργειών, αναβαθμίζουν ποιοτικά το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο, καθιστώντας περισσότερο ασφαλές και λειτουργικό και φιλικό προς τον πολίτη και τον επισκέπτη.
Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών στις οδούς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γεώργιο Διδασκάλου, προκειμένου να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί από κοντά για την εξέλιξη του έργου από τη διευθύνουσα Υπηρεσία εκτέλεσης του.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Pes' ta sta ellinika» Αλέξη!!!

Ο κ Τσίπρας έχει μια (από αρκετές) εμμονή. Να μη μιλάει ελληνικά όταν εκπροσωπεί τη χώρα του, είτε σε ξένους ηγέτες είτε σε διεθνείς Οργανισμούς. Όπως τώρα στη Συνέλευση του ΟΗΕ. 
Σε αντίθεση με όλους τους ηγέτες όλων των κρατών, που μιλάνε στη γλώσσα τους. 
Προφανώς κανείς δεν του έχει πει ποτέ ότι δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του. 
Αλλά έναν λαό, μια ιστορία, έναν πολιτισμό, μια ταυτότητα. 
Έστω και ως καρικατούρα.
Ο κ Τσίπρας δεν έχει μάθει από πουθενά, δεν έχει σκεφτεί και κανένας δεν του λέει ότι από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί εκφράζει τα (όποια) συναισθήματα και διανοήματά του στα ελληνικά. 
Σιωπηρά ή προφορικά. Στα γραπτά δεν είναι καθόλου καλός.
Στα πλαίσια της … επαναστατικής ή και οικογενειακής παιδείας του έμαθε από μικρός να αντιπαθεί την Ελλάδα. Φαίνεται. 
Οι ημιμαθείς του έμαθαν ότι η Ελλάδα, η χώρα που έτυχε να γεννηθεί, είναι ταυτόσημη με τον φασισμό, την εθνικιστική αρχαιολατρεία, την πατριδοκαπηλία. 
Τη δεξιά και τον καπιταλισμό. Την Πατρίδα. Πατρίδα ίσον μίασμα. 
Αυτά έμαθε, αυτά ακολουθεί.
Είναι αργά πιά για να μάθεις σε κάποιον την αξία ενός πολιτισμού (όποιου) όταν δεν την ξέρει. Και την αξία της γλώσσας, με την οποία αισθάνεται (ναι, στη γλώσσα του αισθάνεται καθείς) και με την οποία εκφράζει αυτά που αισθάνεται ή σκέφτεται. 
Είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν έχει ιδέα από ποίηση, γιατί ο Ελύτης ή ο Καβάφης ή και ο Σαίξπηρ είναι αδύνατο να μεταφραστούν χωρίς να χάσουν την ένταση και το βάθος, την ψυχή, των γραπτών τους.
Τέλος, είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν έχει στοχαστεί ποτέ του, ότι αν γεννιόταν από τους ίδιους γονείς σε άλλη χώρα και μιλούσε άλλη γλώσσα, αυτό και μόνο θα τον έκανε έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο. Έναν άλλον.

Στις 7:00 η εκδήλωση:«Κοινωνικές συμμαχίες & ο ρόλος των κινημάτων στη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου»

Πιάσε μια Αφροδίτη!

Το λέγαμε για πλάκα (απ’ όταν ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε το ξεπούλημα που συνέχισε ο Τσίπρας) ότι «στο τέλος αυτοί θα πουλήσουν και την Ακρόπολη».
Στην Ελλάδα απ’ ότι φαίνεται δεν πρέπει να κάνεις πλάκα, διότι στο τέλος σου κάνει πλάκα η πραγματικότητα.

Όπως καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι, η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει στο Υπερταμείο την κυριότητα και τη διαχείριση πλήθους μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.
Φαίνεται ότι τα «μάρμαρα για τα οποία πολεμήσαμε» καθώς έλεγε ο Μακρυγιάννης έγιναν τα μάρμαρα που μπορούμε να πουλήσουμε.
Βεβαίως, ο κ. Σταθάκης αντιλέγει ότι τα μνημεία τα οποία εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο, στην συνέχεια θα εξαιρεθούν και θα επιστραφούν
Τότε, γιατί εκχωρήθηκαν;
Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα. 
Διότι σε τέτοια ερωτήματα η κυβέρνηση αυτή έχει απαντήσει με τόσα πολλά μνημειώδη ψεύδη που για να εκτεθούν και αυτά ως μνημεία, δεν θα τα χωρούσαν ούτε το Λούβρο με το Ερμιτάζ μαζί!
Κατόπιν τούτων, πιστεύω ότι ο αγώνας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πρέπει να ενταθεί. 
Διότι μόνον αν τα πάρουμε πίσω, θα μπορέσουμε να τα πουλήσουμε κι αυτά…

Στις 3:30 μ.μ. η 30η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΠΕNΤE(05) θέματα περιλαμβάνει η 30η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιώς για την κατασκευή του έργου με τίτλο:
«Ανάπλαση παραλιακού μετώπου ακτής Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο)» συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.).
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής
και του Δήμου Ιλίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 
«Μετασκευή υφιστάμενου κτιρίου σε παιδικό σταθμό στο Πάρκο Φοινίκων του Δήμου Ιλίου», συνολικού προϋπολογισμού 598.150,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

«Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» από 28 -30 Σεπτεμβρίου

Στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 22η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις Πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες.
Αυτές οι πόλεις θα αποκαλύψουν το παρελθόν τους, θα ξεδιπλώσουν το παρόν τους και ίσως ρίξουν κάποιες ματιές στο μέλλον τους, μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές.
Οι πόλεις, για τρεις μέρες, θα πλημμυρίσουν με ήχους, τραγούδια και χορούς, εκθέσεις και παραστάσεις, βιβλία και φωτογραφίες, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια.
«Ιστορίες» σκορπισμένες σε 106 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Ιστορίες κρυμμένες μέσα στην καρδιά των πόλεων, στις γειτονιές τους και τους δρόμους τους.

Με τις επικεφαλής των οργανικών μονάδων του Ο.Κ.ΟΙ.Π.Α.Δ.Α συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

«Κιβωτός για την κοινωνική συνοχή της πόλης μας & την ποιοτική καθημερινότητα μικρών & μεγάλων ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»
Ενημερωτική συνάντηση με τις προϊσταμένες στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρόντος και του Προέδρου του Οργανισμού Πέτρου Κόνιαρη.
Η συνάντηση έγινε με σκοπό την ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με την πορεία των έργων συντήρησης και αναβάθμισης που υλοποιούνται στα κτίρια των δομών του Οργανισμού όπως στα Κ.Α.Π.Η και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. 
Εκτενής συζήτηση έγινε, επίσης, γύρω από μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των δομών αλλά και τις δράσεις και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά τομέα με επίκεντρο την αιμοδοσία και την έναρξη των παιδικών σταθμών.
Με την ευκαιρία της συνεργασίας του με τις επικεφαλής των οργανικών μονάδων του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: 

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με το Διοικητικό προσωπικό των 11 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Γ. Πατούλης: Όλοι μαζί φροντίζουμε να είναι φιλόξενοι & αναβαθμισμένοι οι Παιδικοί Σταθμοί για τα παιδιά των συμπολιτών μας
Με αντικείμενο τη νέα αναβάθμιση λειτουργίας των 11 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών το τρέχον σχολικό έτος, ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα ασφαλές και υψηλών προδιαγραφών περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη με το Διοικητικό προσωπικό των Σταθμών, παρουσία του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κου Πέτρου Κόνιαρη.
Οι 11 Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου αναβαθμίστηκαν με μία σειρά έργων ανακαίνισης, επισκευής, καλλωπισμού και συντήρησης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων παιδικής χαράς με πιστοποίηση που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρούμενη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ!

Για τη σημερινή ημέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  mας χαρίζει ένα απόσπασμα σε κάθε επίσημη γλώσσα της ΕE 🇪🇺.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Κατά της δίωξης Λαφαζάνη με ομόφωνο ψήφισμά της η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: Οι επικεφαλής πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει 
να διώκονται όταν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μετά από εισήγηση του Τάσου Κανταρά, επικεφαλής της παράταξης Συντονισμού Αιρετών, προχώρησε στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος το οποίο καταδικάζει περιπτώσεις προσώπων που κλήθηκαν σε απολογία επειδή αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ υπογράμμισε ότι:
«επικεφαλής πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει να διώκονται όταν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών». 
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά να σταματήσουν οι κλήσεις και οι διώξεις όσων υπερασπίζονται τα κοινωνικά αγαθά και τη λαϊκή περιουσία και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα:  

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Αύριο η μεγάλη Συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς, από τους Συλλόγους «ΑΡΓΩ» & «Ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου»

«Μια αγκαλιά τραγούδια» για το Περιβάλλον & τον Άνθρωπο!

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»
& ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος 
& Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου
συνδιοργανώνουν μια Μαγική Μουσική Βραδιά 
υπό το Φως της Σελήνης
στο  Θέατρο Ρεματιάς
την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20.30
με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια» 
Για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο
στην οποία τραγουδούν αφιλοκερδώς
Ο συνθέτης, συγγραφέας και τραγουδιστής
Δημήτρης Κάσσαρης
με την πολυμελή Παιδική Χορωδία «Con Anima»
 υπό τη διεύθυνση 
της Ιουλίας Τζαννετουλάκου στο πιάνο.
οι: 
●► Πάνος Μπούσαλης, 
●► Φωτεινή Σαββατιανού, 
●► Μαρία Σουλτάτου & 
●► Παναγιώτης Τερζάκης
και παίζουν οι συνθέτες
●► Θάνος Μπένος / Γιάννης Μυγδάνης, πιάνο.
●► Θεόδουλος Παρασκευαϊδης, μπουζούκι 
●► Δημήτρης Αλεξόπουλος, κιθάρα
Με την εκδήλωσή  αυτή θέλουμε να αναδείξουμε 
τη δύναμη του Πολιτισμού και της Μουσικής,
στην ευαισθητοποίηση, για την προστασία 
του Περιβάλλοντος και της Ρεματιάς,
με απώτερο στόχο ένα καλύτερο Αύριο για τα Παιδιά !
Στα πλαίσια της Μουσικής Βραδιάς 
συγκεντρώνουμε λογοτεχνικά βιβλία, 
σε καλή κατάσταση,
για να τα προσφέρουμε σε Σχολικές Βιβλιοθήκες.
Ελάτε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί  και φέρτε  ένα 
(ή και περισσότερα) βιβλία σας.