Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Δύο δεξιές στην ίδια πόλη!

Αν το προηγούμενο Κοινοβούλιο, τη μεταλλάξει του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ολότελα μνημονιακό με εξαίρεση το ΚΚΕ, ήταν συνάμα και ολότελα δεξιό.
Ο ίδιος κίνδυνος μας παραμονεύει, αν η σύνθεση του επόμενου Κοινοβουλίου δεν περιέχει, πλην ΚΚΕ, και μια σοβαρή παρούσα αντιμνημονιακή Αριστερά – μάλιστα μιαν Αριστερά σε διαδικασία αναγέννησης.
Στο επόμενο Κοινοβούλιο είναι προφανές ότι θα κυριαρχεί η Δεξιά, η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, είτε με αυτοδυναμία είτε όχι. (Ας αφήσουμε τα περί πόλων τα εννιάμερα) – σ’ αυτήν τη δεξιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα κληθεί να ασκήσει αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Πράγμα αδύνατον, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε το ίδιο δεξιά και δεξιότερη πολιτική. 
Αριστερή, κι αυτή μέσα σε πολλά εισαγωγικά, θα είναι μόνον η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς θα πρόκειται για μια (αξιωματική) αντιπολίτευση όχι σε πολιτική, αλλά σε μικροπολιτική βάση με έντονες τις δημαγωγικές διαστάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιπολιτευθεί όσα ο ίδιος έκανε (για να ξαναπάρει την εξουσία και να τα ξανακάνει). 
Εκτός από πολιτικό οξύμωρο κάτι τέτοιο θα είναι και θεσμικό οξύμωρο.
Με δύο δεξιές στην ίδια πόλη δεν λειτουργεί το πολίτευμα.
Αλλά ακόμα κι αυτό θα συμβεί μόνον αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει στις επικείμενες εκλογές ένα ποσοστό που δεν θα συντείνει κι αυτό στην έτι περαιτέρω αποσύνθεση αυτού το μορφώματος που εκτείνεται απ’ τον κ. Μπίστη και τον κ. Τζουμάκα έως τους δικαιωματιστές και τους εθνομηδενιστές του Τσίπρα.

Δεν ξέρουν που πατάν & που πηγαίνουν οι Συριζαίοι!

Έχουν τόση έπαρση που δεν επιδεικνύουν την ελάχιστη φιλαυτία, ώστε να προστατεύσουν εαυτούς, την πολιτική κληρονομιά που επικαλούνται, και την υστεροφημία τους. 
Πολιτικά αδαείς και μικροπολιτικά ερασιτέχνες, καταλήγουν να είναι αυτοχειριαστικά αφελείς.
Ο Φλαμπουράρης είπε ότι οι πολίτες δεν έχουν  αντιληφθεί τι έκαναν (επειδή τους μαύρισαν). 
Για τους πολίτες δεν γνωρίζουμε, δεν μας έχουν εξουσιοδοτήσει να πούμε, αλλά είναι βάσιμο να ισχυριστούμε ότι οι ίδιοι δεν έχει αντιληφθεί τι κάνουν.
Κατ’ αρχάς ο ίδιος ο Φλαμπουράρης δε έχει αντιληφθεί τι  έγινε. 
Απόδειξη ότι φέρεται (όπως και άλλοι), να είναι αντίθετος στην κήρυξη των πρόωρων εκλογών. 
Δηλαδή παρόλη την… σοφία των χρόνων που κουβαλά, πιστεύει ότι μια κυβέρνηση που ηττήθηκε στις  Ευρωεκλογές  με 9,5 μονάδες, θα μπορούσε να αρμενίσει ανέμελη στις καλοκαιρινές ρότες  και να κάνει εκλογές τον Οκτώβρη, χωρίς να καταντήσει κουφάρι!  
Πέραν του  πρωθυπουργικού Μέντορος, ο όλος κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν έχει αντιληφθεί  τι κάνει. 
Επιδεικνύει μια ψηφοθηρική βουλιμία που ξεπερνάει την απενοχοποιητική δικαιολογία  «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν». 
Οι άλλοι τα έκαναν αυτά αλλά τα έκαναν παλιά και το αντίτιμο ήταν η απαξίωσή τους. 
Κυρίως όμως οι άλλοι τα έκαναν όχι τόσο αναίσχυντα, σε προεκλογικές περιόδους.

Δεν «τσίμπησε»


Οι «υποψιασμένοι» θεωρούν ότι όταν κάποιος σου λέει καλημέρα, συνήθως εννοεί κάτι άλλο. 
Στην περίπτωση της κυβέρνησης, ισχύει απολύτως. 
Οι φήμες λένε ότι αν δώσεις το χέρι σου στον Αλέξη Τσίπρα, θα σου κατασπαράξει και το άλλο. 
Δεν το έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πολλώ δε μάλλον στον Μιχάλη Καλογήρου, λέγοντας «όχι» στην έκλαμψη της κυβέρνησης να ζητήσει τη συναίνεση της Ν.Δ. για τον διορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου. 
Δεν είναι μόνο ότι η Πειραιώς θεωρεί μια τέτοια πράξη παράνομη και αντισυνταγματική.
Αν ο Μητσοτάκης «τσιμπούσε» το δόλωμα, θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι μια κυβέρνηση που προκηρύσσει εκλογές μπορεί να προβαίνει και σε κάτι περισσότερο από απλές πράξεις διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων ενόψει εκλογών. 
Τότε τι θα έλεγε, ας πούμε, αν σε λίγες μέρες η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο με όλες της τις εκκρεμότητες και τα τελευταία «ρουσφέτια» ενόψει εκλογών; 
Προφανώς η κυβέρνηση θα χρησιμοποιούσε το όνομα του Μητσοτάκη. 
Ομως, δεν «τσίμπησε».

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

O Στέλιος Κουκέλης αύριο στις 10:00 μ.μ. live στη «Βabel»

ΣΥΝαυλία αλληλεγγύης με την μουσική κοινότητα Αλληλέγγυες Νότες, στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»


Κυβέρνηση σε αντιθεσμική ζάλη διαρκείας

                        Το γαρ πολύ της θλίψεως...
Η κυβέρνηση την επαύριο μιας συγκλονιστικής ήττας, αντί να εγκύψει με σοβαρότητα σε μια ενδοσκόπηση, να διερευνήσει τις αιτίες, να εντοπίσει τα λάθη που έγιναν και να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί ως τις 7 Ιουλίου, επιδόθηκε στην συνήθη αντιθεσμική συμπεριφορά της.
Αποτέλεσμα ήταν να βγει για μια ακόμη φορά ηττημένη.
Η προσπάθειά της να ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, ενώ επί της ουσίας ασκεί ρόλο υπηρεσιακής, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από ειδικούς επιστήμονες, της προσπόρισε επικοινωνιακή ήττα από την νομικώς τεκμηριωμένη άρνηση της ΝΔ να ανταποκριθεί (με παράθεση σχετικής αρθρογραφίας μάλιστα), ενώ υπέστη τις καταγγελίες του ΚΙΝΑΛ για αντιθεσμική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καθώς και τη λοιδορία των ΜΜΕ.
Παράλληλα δημιούργησε υποψίες ότι με την κίνησή του θέλησε να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας για την επόμενη ημέρα, όταν θα είναι έκπτωτη της εξουσίας και θα ανοίξουν καυτές υποθέσεις όπως η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου, ο αφελληνισμός των τραπεζών, η υπόθεση της ΔΕΠΑ, του κ. Πετσίτη κλπ.
Με αυτό τον τρόπο, το μόνο που κατόρθωσε, είναι να στρώσει το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης και την αξιοπιστία των προτεινόμενων προσώπων – παρότι σοβαροί άνθρωποι από το χώρο της δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα διανοούνταν (ή θα τολμούσαν) να μπλοκάρουν μια υπόθεση, εφόσον υπήρχαν ενδείξεις συντελεσθείσας παρανομίας.
Η άλλη ερμηνεία για την κυβερνητική ενέργεια, την αποδίδει στην πρόθεση των κυβερνώντων να κάνουν επίδειξη δύναμης. 
Μια τρίτη, στη διαρκή παρεμβατική δράση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχει περί πολλού του θεσμούς της «αστικής δημοκρατίας».

Βαρετή γελοιότης

Κομμένα τα κουλά με τον Κούλη! Ένας - ένας οι φεουδάρχες της Ν.Δ. υποβάλλουν ευπειθώς τα σέβη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Επιβεβαιωμένο! 
Σαμαράς, μάλιστα νύκτωρ, κι είτα ο πολύς Κουρασμένος και πολύ Σιωπηλός Καραμανλής. Δημοκρατία - δημοκρατία, αλλά οι τελετουργίες έλκουν την καταγωγή τους απ’ το απώτατο παρελθόν, το κάργα βαθύ και άκρως δηλωτικό.
Τώρα μένει και οι κρυφές εύνοιες να φανερωθούν λιγάκι, τα συζητούν ήδη αυτά στα γραφεία τους και τις λέσχες τους οι Δυνατοί – οι σύζυγοι στις βεγγέρες και στα τηλέφωνα – ξέρετε τι εύνοιες, τίτλοι και τι βαριά πουγκιά μοιράζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου, τι επισφραγίζεται με ένα «εννοείται, χρυσή μου» και μ’ ένα «οκέυ, φίλε μου».
Στο άλλο στρατόπεδο αναμαλλιασμένοι περιστρέφονται κι ολολύζουν οι τσουρουφλισμένοι. 
Άλλοι αμετανόητοι κι άλλοι προβληματισμένοι για ποιο πράγμα να μετανοήσουν και πώς.  
Πολλοί από τους μικρομέγαλους, μεγαλόσχημους του ηθικού πλεονεκτήματος (που αυτόκλητοι ιδιοποιήθηκαν) σχίζουν τα ιμάτιά τους σαν τον Καγιάφα και τα ρίχνουν στον Άννα που τους ηπάτησε, στον λαό (που σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι μαλάκας) εκτός κι αν ξαναγίνει σοφός υπερψηφίζοντας όσους τον είχαν για μαλάκα.

Μπαμπέσηδες & αντιδημοκράτες ως το τέλος!

Η πρόταση της κυβέρνησης για συναινετική εκλογή των επικεφαλής στα ανώτατα δικαστήρια είναι μια χειροπιαστή απόδειξη ότι αυτοί που κυβερνούν δεν έμαθαν τίποτε από τη λαϊκή σφαλιάρα, αλλά ούτε και άλλαξαν μυαλά από τα αντιδημοκρατικά πιστεύω τους. 
Παραμένουν ύπουλοι, κουτοπόνηροι και βαθειά αντιθεσμικοί. Παραμένουν πολιτικά λαμόγια.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει ανώτατους δικαστές, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του πολιτικού της οργάνου.
Η μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση αντέδρασε, ομοφωνώντας ότι μια τέτοια ενέργεια είναι αντισυνταγματική και ανήθικη.
Οι 7 κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας δήλωσαν ομόφωνα ότι μια τέτοια πράξη είναι ενάντια στο Σύνταγμα (Μανιτάκης, Μποτόπουλος, Αλιβιζάτος, Σταθόπουλος, Παπασπύρου, Χρυσόγοννος, Βενιζέλος).
Στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (Βίτσας, Φίλης) δήλωσαν ότι ο διορισμός αυτός δεν είναι ηθικός και δεν είναι θεσμικός. 
Για τους λόγους που επεκαλούντο συνταγματολόγοι και αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση, αφού επέμεινε για δύο 24ωρα, ανέκρουσε πρύμναν και έστειλε επιστολή στην αξιωματική αντιπολίτευση (ως πιθανή επόμενη κυβέρνηση;!) με την οποία πρότεινε την εκλογή της δικαστικής ηγεσίας σε συνεννόηση με αυτήν.
Από την καταγραφή των πραγματικών περιστατικών βγαίνουν τα εξής ατράνταχτα συμπεράσματα:

Αισιόδοξες μετρήσεις


Η βάση της αισιοδοξίας είναι αγνός τρόμος, είχε πει ο Οσκαρ Ουάιλντ. 
Στην περίπτωσή μας, βέβαια, αγνός τρόμος είναι αυτό που κυριαρχεί πλέον στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Προηγουμένως, κυριαρχούσε αισιοδοξία. 
Ή, τελοσπάντων, όχι και τόση απαισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν ανατρέπεται, ή, μάλλον είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί. 
Αυτή πρέπει να ήταν και η μόνη ρεαλιστική εκτίμηση που έκανε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τους τελευταίους μήνες. 
Το λέω διότι προφανώς δεν συγκεντρώνει τυχαία τα πυρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα δημοσκοπήσεων που έδινε στο Μέγαρο Μαξίμου.
                                    Μία μονάδα μπροστά...
Αυτές μαθαίνω αρμοδίως ότι δεν ήταν απλώς υπεραισιόδοξες.
 Ηταν εντελώς εξωπραγματικές. 
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω το γεγονός ότι μόλις την Παρασκευή έδωσε στο Μαξίμου μέτρηση που έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 1,2 μονάδα έναντι της Ν.Δ.; 
Θα μου πείτε, θα άλλαζε κάτι, αν αντιστρόφως έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ 1,2 μονάδα πίσω; 
Οχι. 
Μπορεί και να είχαν λάβει τα μέτρα τους στην κυβέρνηση για να μη δείχνουν τόσο σοκαρισμένοι στα τηλεοπτικά πλάνα την Κυριακή. 
Βέβαια, φαντάζομαι ότι για τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν το πρώτο σοκ. 
Εχω την εντύπωση ότι κάποιο deja vu σίγουρα θα έπαθε με κάτι αντίστοιχες μετρήσεις του χειμώνα που έδειχναν ότι η κοινωνία θα τον δόξαζε ως εθνικό ηγέτη αν ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτός κι αν απεδείχθη αγνός τρόμος...

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Δεν βάζουν μυαλό παρά τη συντριβή


Την Πέμπτη, τρεις ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών, εκδότης φιλικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδας, συναντήθηκε με φίλο του δημοσκόπο, από αυτούς που δημοσίευαν τις… ψεύτικες - κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - δημοσκοπήσεις. 
Ο εκδότης του έδειξε φρέσκια δημοσκόπηση την οποία δεν είχε παραγγείλει ο ίδιος αλλά είχε βρεθεί στα χέρια του, και η οποία έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ… να προηγείται αισθητά της ΝΔ!
Ο δημοσκόπος έμεινε ενεός, του απάντησε χιουμοριστικά ότι η δημοσκόπηση προφανώς έγινε μέσα σε καφέ πλησίον του Κολωνακίου όπου από παλιά μαζεύονταν τα στελέχη του Συνασπισμού, και συμβούλεψε τον εκδότη να μην τη δημοσιεύσει γιατί θα εκτεθεί, ενώ την Κυριακή το βράδυ τα ευρήματα της «δημοσκόπησης» θα γίνονταν ανέκδοτο.
Το στιγμιότυπο καταδεικνύει τον φαντασιακό κόσμο στον οποίο είχε εγκλωβισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργούσαν fake δημοσκοπήσεις για να τις διοχετεύσουν στα φιλικά τους δημοσιογραφικά και παραδημοσιογραφικά «μαγαζιά» και κατέληξαν να τις πιστεύουν, αφού δεν ήθελαν να πιστέψουν τις υπόλοιπες.
Λίαν φυσικό καθώς το ιδεολογικό τους DNA είναι μπολιασμένο με το σύνδρομο του καταδιωγμένου. 
Εντάσσουν εαυτούς - κατ’ αστείο τρόπο - στο ηρωικό μαρτυρολόγιο της Αριστεράς Γύρω τους - νόμιζαν ότι - υπήρχε ένας κόσμος αφιλόξενος, εχθρικός, που βυσσοδομούσε εναντίον τους και εφεύρισκε τρόπους και μηχανισμούς να χτυπήσει ύπουλα τους… αυθεντικούς προστάτες του λαού!
Έναν από αυτούς τους ύπουλους μηχανισμούς χειραγώγησης της κοινής γνώμης θεωρούσαν και τις δημοσκοπήσεις τις οποίες δημοσίευαν τα αστικά μέσα της διαπλοκής με σκοπό να αποπροσανατολίσουν το λαό και να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δημοσκόπηση της Κ. Ακριβοπούλου για την ΕΡΤ

                                   

«Κερδάει» ακόμα 7 ημέρες στην καρέκλα, ο «Άχαστος» Τσίπρας !!!

Ξε ΜΑΤΙ ασμένη ΑΥΓΗ για την Αττική, με τη Ρένα Δούρου!

Tην Κυριακή η μεγάλη μάχη μεταξύ του Αριστερού «περιεχομένου» της Ρένας Δούρου

με το Δεξιό «περιτύλιγμα» της ΝΔ τον Γιώργο Πατούλη!!!

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΕΣΤΙΑ ΠΜ:Αύριο στις 6:00 μ.μ. η τελετή για την λήξη των Φιλολογικών & ερμηνευτικών μαθημάτων

Συστράτευση δυνάμεων για το Μαρούσι της Νέας Εποχής!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  απόψε λίγο μετά τις 9:00 στο εκλογικό κέντρο του Θόδωρου Αμπατζόγλου στο Μαρούσι, οι κ.κ. Νικολαράκος και Ρώτας που ήδη έχουν δηλώσει τη στήριξή τους, θα παραβρεθούν μαζί με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και άλλων παρατάξεων (εκλεγμένους και μη) για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα Νίκης για το 2ο γύρο εκλογών.
Από το πολιτικό γραφείο του Θόδωρου Αμπατζόγλου μας  γνωστοποιήθηκε ότι: 
«Σε ειλικρινές και φιλικό κλίμα – όπως άλλωστε αντανακλά και η μακρά σχέση αλληλοεκτίμησης – έγινε η συνάντηση του «αυριανού»  Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Γιάννη Νικολαράκου, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ που κατέκτησε 3 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο».

«Ανατριχιαστικές απειλές» από υποστηρικτή του Θ. Αμπατζόγλου σε ψηφοφόρους, καταγγέλλει το «Ενωμένο Μαρούσι»

«Ανατριχιαστική» χαρακτηρίζει την ανάρτηση στο facebook «γνωστού» επικοινωνιολόγου και ένθερμου υποστηρικτή(όπως ισχυρίζεται), του  υποψηφίου Δημάρχου με το Συνδυασμό «Μαρούσι - Νέα Εποχή» κ. Θόδωρου Αμπατζόγλου, το «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ».

«Απειλεί» , λέει, τους ψηφοφόρους του Αμαρουσίου και ιδιαίτερα τους Νεοδημοκράτες. 
Αν οι κουκούλες και οι απειλές είναι αυτό που μας επιφυλάσσει ως «Νέα Εποχή» για την πόλη μας ο κ. Αμπατζόγλου τότε όλοι οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, πρέπει να δώσουν με την ψήφο τους μια καθαρή αυτοδιοικητική και δημοκρατική απάντηση την Κυριακή για Αλλαγή με Νέο Δήμαρχο. 

Θ. Αμπατζόγλου:Το Μαρούσι θα πάει Μπροστά με Δήμαρχο που μπορεί να κάνει έργο

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου σχετικά με το τηλεοπτικό debate στην ΕΡΤ με τον κ. Καραμέρο
«Έφτασε μία και μόνο τηλεοπτική μονομαχία με τον κ. Καραμέρο σήμερα στην ΕΡΤ, για να αποδειχθεί πως είναι ακατάλληλος για δήμαρχος Αμαρουσίου, όπως αποδείχθηκε ακατάλληλος για αντί- περιφερειαρχης Αττικής.
Η αδυναμία του να προβάλλει συγκροτημένα επιχειρήματα , η έλλειψη προγραμματικού λόγου και η οξύτητα στο πολιτικό του ύφος και λόγο, αναδεικνύουν ότι είναι ένας υποψήφιος που νοιάζεται μόνο για την καρέκλα, κι όχι για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Αμαρουσίου. 
Ένας υποψήφιος που δεν διαθέτει στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό.
Οι ύβρεις και η λάσπη σε βάρος του προσώπου μου και των εκλεγμένων πλέον δημοτικών συμβούλων  του συνδυασμού «Μαρούσι Νέα Εποχή» δεν μπορούν να καλύψουν το πολιτικό και προγραμματικό του έλλειμμα . 
Ούτε δικαιολογούν την ανικανότητα του να προωθήσει  ως Αντιπεριφερειάρχης του βορείου τομέα Αττικής έργα απαραίτητα για την πόλη.

Debate ΕΡΤ:«Φορετό από κομματικά γραφεία» χαρακτήρισε τον αντίπαλό του, ο Αφόρετος & «ανεξάτητος» Γ. Καραμέρος!!!

«Νικητής» ο Καραμέρος στο 1ο Debate με Αμπατζόγλου!
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την τηλεοπτική «μονομαχία» στην ΕΡΤ με τον συνυποψήφιό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου:
«Σήμερα με τον συνυποψήφιο μου προσκληθήκαμε από την ΕΡΤ για να αναμετρηθούμε σε μια συζήτηση ουσίας πέρα από κομματικές και ιδεολογικές αναφορές. 
Ο κ. Αμπατζόγλου κρύβεται 6 μήνες τώρα πίσω από κομματικά γραφεία, όταν εμείς γυρίσαμε όλες τις γειτονιές της πόλης, ενημερώνοντας τους συνδημότες μας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Αντιπαρατέθηκα με τον κ. Αμπατζόγλου, τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, σέβομαι σε προσωπικό επίπεδο, για την πόλη και τα προβλήματά της, όπου με επίσημα στοιχεία και συγκεκριμένες παρατηρήσεις, κατέδειξα την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα που απαιτεί η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου όταν εκείνος μιλούσε για την κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο κ. Αμπατζόγλου είναι φορετός από κομματικά γραφεία, δεν έχει κυκλοφορήσει στο Μαρούσι, δεν έχει έρθει σε επαφή με τους πολίτες, δεν έχει αφουγκραστεί τα προβλήματα τους και ξαφνικά αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δήμο.

Αλαζών, κομπαστής, καυχηματίας ...

Αλη ονόμαζαν την περιπλάνηση και η φράση «έρχεται δ' άλη» σήμαινε τη «συνοδεία των περιπλανώμενων...» 

Τον «αόρατο θίασο <που> περνά...». (Καβάφης).
Η Αλη, εξάλλου αντιστοιχεί στη λατινική ala : 
την πλανώμενη, «περιπολούσα» ίλη ιππέων...
Η λέξη παράγεται από ρίζα *Αλ - απ' όπου το αλ - άομαι: 
«πλανώμαι, περιφέρομαι».
Από την *Αλ - παράγονται ακόμα ο *αλ - ήτης που περιφέρεται από εδώ και από εκεί. 
Ο «φυγάς θεόθεν και αλ - ήτης» [Εμπεδοκλής].
Και ο ... *ηλ - ίθιος < που βρίσκεται απ' τις συχνές μετακινήσεις μονίμως σε... πλάνη>.
Ο αλ - άστωρ τέλος «δαίμων περιπλανών» [ο «καταστροφεύς άγγελος» η «Σφίγξ»...] και ο πολιτικός εχθρός (!) και πολέμιος... 
«Ο Φίλιππος ο Μακεδών - για τον Δημοσθένη - που ήταν «Βάρβαρος και αλάστωρ" (Δημ. 438, 28) όπως και η ακολουθία του «μιαροί ... κόλακες και αλάστορες (Δημ. 324, 21).
Τελευταία λέξη σε αυτή τη «φοβερή» οικογένεια της *αλ - είναι η σύνθετη αλα - ζών: 
«κομπαστής, καυχηματίας».
Αυτός είναι ο «ανά την χώραν περιφερό - μενος»<ευρισκόμενος σε άλη>.

Το έπος της σάχλας ...

            & ήρθε η ώρα της απομυθοποίησης!
Ο Τσίπρας & πλήθος εκ των συν αυτώ ενεδύθησαν την Ύβριν
Και ως στολή λαμπρή (εξκουβίτορες και σφουγγοκωλάριοι μαζί) την περιέφεραν στις Πρέσπες, 
στο Μάτι, στα ευρωπαϊκά κονκλάβια, στα σπίτια των ανθρώπων, παντού.
Τίποτα το ηρωικό και ουδέν το πένθιμο υπάρχει στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα μνημόνια που ο Τσίπρας θα έσκιζε, τον έσκισαν. 
Δεν έπαθε ξαφνικά αφλογιστία η έπαρση και η αλαζονεία τους, από καιρό τους υπονόμευαν. 
Παλαιές και διαρκείς αμαρτίες πλήρωσε η κυβέρνηση κι όχι μόνον τις επ’ εσχάτοις ανοησίες του κ. Βερναρδάκη ή του κ. Τζανακόπουλου. 
Δεν πρόκειται για αστοχία υλικού, όλο το υλικό ήταν ευθύς εξαρχής σκάρτο και τοξικό.
Δεν έγινε πάνω στα κότερα Πολάκης ο Τσίπρας, ήταν πάντα Πολάκης. 
Και όταν υποθήκευε τη χώρα ήταν Ρότσιλδ. 
Τώρα ήρθε ο λογαριασμός, κι έρχεται κι άλλος.
Όμως, θα συνεχίσουν τον ίδιο χαβά, διότι είναι ο εαυτός τους και δεν μπορούν να είναι κάτι άλλο. Ορισμένοι εξακολουθούν (και μάλιστα είναι πολλοί) να βρίζουν τον λαό. 

Το αποτέλεσμα εκδικήθηκε!!!

H εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο... 
Δεν πιστεύω ότι είχε κατά νου να τους εκδικηθεί κιόλας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Εξάλλου, τους εκδικήθηκε από μόνο του το αποτέλεσμα. 
Αναφέρομαι σε όλους όσοι στη Ν.Δ. δεν περίμεναν μία τόσο ευρεία νίκη του Μητσοτάκη την Κυριακή – κάποιοι μπορεί να μην το ήθελαν κιόλας...
Ορισμένοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση των «γαλάζιων» τομεαρχών στην Πειραιώς υπό τον Μητσοτάκη. 
Αυτό, βέβαια, δεν τους εμπόδισε από το να τον χειροκροτούν όλοι όρθιοι όταν μπήκε στην αίθουσα. 
Το καλύτερο, βέβαια, είναι άλλο: ότι παίρνοντας τον λόγο ένας ένας έλεγαν κάτι του τύπου «συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε, η νίκη σας είναι προσωπική και δικαίωση της στρατηγικής σας». 
Περιττό να προσθέσω ότι πιο εμφατικά το εκστόμισαν όσοι διαφωνούσαν με αυτήν. 
Κανένας δεν είδε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να γελάει με το σκηνικό. 
Υποψιάζομαι ότι θα το έκανε όταν αποχώρησαν...

Η αυταπάτη ως επάγγελμα!!!

           Μετά απ’ αυτό Πάνο Σκουρλέτη ζητάς αλλαγή ηγεσίας 
Ο Πάνος Σκουρλέτης μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ζει με αυταπάτες. 
Είναι ο Σουσλώφ του κόμματος. 
Και δικαίως γραμματέας. 
Χτες, με δυο κουβέντες περιέγραψε τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αλλά, ταυτοχρόνως, μ αυτές τις κουβέντες ξεσκέπασε και όλη την παθογένεια του κόμματος, της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας επί ΣΥΡΙΖΑ.
Με μια αυτοκριτική πέρα από τα τετριμμένα, ο γραμματέας του κόμματος είπε ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στις εκλογές γιατί εφάρμοσε μια πολιτική που δεν την πίστευε. 
Και μ’ αυτό τα είπε όλα.
Ομολόγησε δηλαδή ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια η κυβέρνηση και το κόμμα δεν είναι τίποτε άλλο από οπορτουνιστικοί (ευκαιριοθηρικοί) μηχανισμοί, που άλλα θέλουν και άλλα κάνουν. 
Καθαρά τυχοδιωκτικά. 
Για την καρέκλα. 
Στην καλύτερη εκδοχή, με την ελπίδα ότι μετά από κάποια χρόνια διαρκούς (!) διακυβέρνησης θα δημιουργηθούν οι οικονομικές συνθήκες για να ασκήσουν την πολιτική που πιστεύουν! 
Η οποία είναι ακόμα άγνωστη στον ελληνικό λαό. 
Ενδεχομένως και στους ίδιους. 
Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ποτέ κανένα συνολικό σχέδιο διακυβέρνησης. 
Εκτός από το χονδροειδές «υπέρ του λαού εναντίον των πλουσίων». 
Για την εφαρμογή του οποίου- στην πράξη- δεν έχει αγγιχτεί ούτε τρίχα από τους πλούσιους! 
Για να μην πούμε ότι «αγγίχτηκαν» οι απλόχερες διαρκείς χορηγίες τους προς την κυβέρνηση και το κόμμα.
Επομένως, δεν είναι μόνο ότι άλλα πιστεύει και άλλα κάνει η κυβέρνηση. 
Είναι ότι δεν έχει ιδέα και τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο εφικτού κυβερνητικού σχεδίου. 
Ακόμα και σήμερα. Μετά από 4,5 χρόνια στην καρέκλα. 
Η αυταπάτη ως επάγγελμα.

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Θ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ:Με πνεύμα συνεργασίας & συμμετοχή όλων, ανοίγουμε νέες προοπτικές για την πόλη

Το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Μαρούσι είναι μια ξεκάθαρη νίκη που μας γεμίζει αισιοδοξία, δύναμη και ευθύνη για την επαναληπτική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής.
Οι πολίτες αγκάλιασαν την προσπάθεια μας, που  αποτελεί την πιο αξιόπιστη αυτοδιοικητική πολιτική πρόταση και έχουν ήδη  αποφασίσει να πάνε το ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Με πνεύμα συνεργασίας και συμμετοχή όλων ανοίγουμε νέες προοπτικές για την πόλη.
Χωρίς κόντρες, χωρίς ατομικισμούς και με καθαρή ατζέντα.
Με αποφασιστικότητα και σιγουριά.

Γ. Καραμέρος:Δίνουμε τη μάχη έχοντας μοναδικό γνώμονα την προοπτική της πόλης μας

Το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών απέδειξε ότι το Μαρούσι άντεξε στην πόλωση και ότι χρειάζονται ευρύτερες συνεργασίες. 
Την ερχόμενη Κυριακή  δίνουμε τη μάχη για την εκλογή  Δημάρχου έχοντας μοναδικό γνώμονα την προοπτική της πόλης μας.
Καλούμε όλους τους δημότες αλλά και τους συνδυασμούς που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου να πετύχουμε μαζί σύνθεση και αλλαγή. 

Γ. Νικολαράκος:Αποδείξαμε ότι ο τόπος μας δεν ανήκει σε κάποιους λίγους ...αλλά στους πολίτες!

Αγαπημένοι φίλοι, σας οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ που με συντρόφευσατε σε ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια της ζωής μου, μια απίστευτα γοητευτική περιπέτεια που μου έμαθε και μου πρόσφερε πολλά.
Όλοι σας ξεχωριστοί, σπάνιοι άνθρωποι, άλλοι υποψήφιοι, άλλοι συνεργάτες, άλλοι ψηφοφόροι ή χρήσιμοι κριτές.
Με τιμήσατε με τη φιλία σας, με την εμπιστοσύνη σας και με τις ιδέες σας.
Αποδείξατε και αποδείξαμε ότι ο τόπος μας δεν ανήκει σε κάποιους λίγους με μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα αλλά στους πολίτες και μαζί πετύχαμε να είμαστε πλέον παρόντες στο Δήμο μας εκπροσωπώντας εσάς - εμάς ... τους Μαρουσιώτες εμπόρους, δασκάλους, γιατρούς, επαγγελματίες, μαμάδες, παππούδες, όλες και όλους.

Ε. Γαρδέλης:Το «Μαρούσι Μπορείς» θα δίνει το παρόν όχι μόνο στο δημαρχείο, αλλά κυρίως στις γειτονιές του Αμαρουσίου

Την αποφασιστικότητα του συνδυασμού «Μαρούσι Μπορείς - Το Μέλλον στα χέρια σου» να γίνουν οι προτάσεις που διατύπωσε προεκλογικά πράξη, διαμηνύει ο επικεφαλής Επαμεινώνδας Γαρδέλης, μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που έδωσε 2 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Σε ένα πολωμένο πολιτικό περιβάλλον, δώσαμε έναν ανεξάρτητο, αξιοπρεπή, έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα για το Μαρούσι που αγαπάμε. Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους δημότες του Αμαρουσίου που στήριξαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας «Μαρούσι Μπορείς». 
Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους που έδωσαν έναν δύσκολο προεκλογικό αγώνα με ανιδιοτέλεια, χωρίς πόρους και μέσα, αλλά με σεβασμό και πίστη στις αξίες και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

Μ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ: Οι ψήφοι & η στήριξη των συμπολιτών μου, δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής ή συναλλαγής

Στις 26 Μαΐου πάνω από χίλιοι Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες εμπιστεύθηκαν την παράταξή μας. 
Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Μας έδωσαν τη δύναμη να υπερασπιστούμε με την ίδια εντιμότητα όπως πάντα κάναμε έως τώρα, αυτό που εμείς ορίζουμε ως το πραγματικό τους συμφέρον, που συνίσταται στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητάς τους.
Επίσης, ευχαριστώ το σύνολο των εκλογέων της πόλης, γιατί, απ' όπου περάσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μας καλοδέχτηκαν με ευγένεια και εγκαρδιότητα, παρά το γεγονός του ότι ίσως ακόμη δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες για να μας επιλέξουν. 
Το κατανοούμε και το σεβόμαστε απόλυτα.
Η εκλογική μάχη ήταν δύσκολη και άνιση. 
Αναμετρηθήκαμε με συνδυασμούς που είχαν άμεση ή έμμεση κομματική στήριξη, χρόνια σχέση με την εξουσία, και με συνδυασμούς που είχαν ισχυρή χρηματοδότηση. 
Κι όμως, πέρα και πάνω από αυτά, η νεοσύστατη παράταξή μας σήμερα κατόρθωσε να εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις αντίθετες προβλέψεις σχεδόν όλων.
Για το λόγο αυτό, οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και στους εθελοντές της παράταξής μας, που με τη συμμετοχή τους έκαναν δυνατή τη διάψευση κάθε «Κασσάνδρας» .

«Αναντίστοιχο των φιλότιμων προσπαθειών μας το εκλογικό αποτελέσμα», εκτιμά η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Συνήλθε χθες Δευτέρα 27-5-2018 η ολομέλεια της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών της 26-5-2019. 
Μετά το πέρας της συνεδρίασης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μ
ας που μας τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.
Το αποτέλεσμα  του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών της 26-5-2019  για την παράταξη μας αποδείχθηκε κατώτερο των στόχων μας, που ήταν η κατάκτηση τουλάχιστον δύο εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ήταν  αναντίστοιχο των φιλότιμων προσπαθειών που έγιναν από  τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τους φίλους της παράταξης σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εδώ και έξι μήνες περίπου.
Δεν αντικατροπτίζει το σημαντικό έργο και τους αγώνες που έγιναν από τον επικεφαλής Λ. Μαγιάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Αικ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου και τα μέλη της παράταξης σε όλη την δημοτική περίοδο 2014-2019.

«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»:Θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο να βρεθούμε δίπλα στην πληττόμενη κοινωνία


Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» Αμαρουσίου  συμμετείχε για τέταρτη φορά στις δημοτικές εκλογές και συγκέντρωσε 598 ψήφους και ποσοστό 1,87 %  επιτυγχάνοντας να εκλέξει και πάλι δημοτικό σύμβουλο. 

Είμαστε περήφανοι και περήφανες για την προσπάθεια που κάναμε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, για τις πολιτικές επεξεργασίες που καταθέσαμε για όλα τα θέματα της πόλης μας και για το κλίμα ενότητας, δημιουργίας και μαχητικότητας που υπάρχει στη συλλογικότητά μας.
Δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών, μιας και οι πόροι του Δημοτικού μας Σχήματος για αυτή την προεκλογική αναμέτρηση προήλθαν αποκλειστικά από το υστέρημα των νέων, εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων των μελών και φίλων του Σχήματος, το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας αποφάσισαν να υπάρχει η φωνή της Αντικαπιταλιστικής και Ανατρεπτικής Αριστεράς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για πέντε ακόμα χρόνια είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο.
Ευχαριστούμε όλους και όλες που στήριξαν την προσπάθεια μας. 

Το παράδοξο συνεχίζει την πορεία του μέσα στο αδιέξοδο…


Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συντριπτική, μένει να αποδειχθεί αν είναι και στρατηγική. 
Στις εθνικές εκλογές και μετά απ’ αυτές.
Οι αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολλές και γι’ αυτό αυτή η ήττα υπήρξε τόσο βαριά. 
Επί τροχάδην: πλήρωσε για τη συμφωνία των Πρεσπών, για την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού με προεκλογικά μπιχλιμπίδια, για τα συνεχή ψέματα, την πόλωση, τον πολακισμό, την αφόρητη προπαγάνδα, τη διαστροφή της λογικής και την καταρράκωση της ηθικής.
Δεν είναι βέβαιον αν την πλήρωσε για την περιαγωγή της χώρας σε κατάσταση υποτέλειας (πολιτικής και οικονομικής), ούτε αν πλήρωσε τίμημα που του αναλογεί για τον πολιτειακό εκφυλισμό. 
Έχω τη γνώμη ότι το εκλογικό σώμα περιεστράφη γύρω απ’ τα συμπτώματα κι όχι τις αιτίες του κακού.
Και το μεν εκλογικό σώμα «καλά και άγια» έπραξε, αλλά εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν αναδείξει τις αιτίες του κακού δεν τα κατάφεραν. 
Και επίσης συνετρίβησαν. 
Μιλώ για την Αριστερά αριστερά της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπου, πλην του ΚΚΕ που παρέμεινε εν πολλοίς σταθερό και στάσιμο, τα υπόλοιπα σχήματα απώλεσαν εαυτούς.
Με την άνοδό του στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με γρήγορους ρυθμούς και διαδικασίες δημιούργησε ένα νέο τοπίο δικομματισμού πλην όμως παράδοξο. 
Το κόμμα αυτό κινήθηκε με σθένος και αναλγησία δεξιότερα της Δεξιάς. 
Μετερχόμενο όμως μια παρδαλή «αριστερή» ρητορική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να διαβεί έρημο!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην ιδανική καταιγίδα που προετοίμασε ο ίδιος. 
Μνημόνια, οικονομική αποτυχία, υπερφορολόγηση, εξουσιαστική υπεροψία, πολιτική αήθεια, ρητορική μίσους. 
Από τούδε και στο εξής έχει να διαβεί μια έρημο, όπου κάθε βήμα θα είναι πιο επώδυνο από το προηγούμενο.
Και αυτό είναι άσχετο ακόμη και εάν στις εθνικές εκλογές μειώσει τη διαφορά - παρότι η ιστορική εμπειρία δεν δικαιολογεί την υπόθεση αυτή. 
Πολύ περισσότερο που ο κ. Τσίπρας απώλεσε την πρωτοβουλία των κινήσεων. 
Δεν επέλεξε τις εθνικές εκλογές, σύρθηκε σε αυτές.
 Ιδιαίτερα αν η ΝΔ πάρει αυτοδυναμία, εξέλειπεν η δυνατότητά του να παρεμβαίνει διαμορφωτικά στις εξελίξεις, και θα περιπέσει σε υπαρξιακό κενό. 
Εδώ υπάρχει και μία λάθος ανάγνωση, κατά τη ταπεινή μας γνώμη, από την πλειοψηφία των αναλύσεων, οι οποίες με στατική ανάγνωση θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατίσχυσε στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 
Αυτό θα ίσχυε για ένα άλλο κόμμα, όχι για το υβρίδιο ΣΥΡΙΖΑ.
Εν αρχή παρά την συντριπτική ήττα, διακατεχόμενοι όπως όλη η Αριστερά, από το σύνδρομο του πεφωτισμένου, θεωρούν ότι δεν έφταιξαν οι ίδιοι αλλά μόνο εξωγενείς παράγοντες. 
Κάποιοι εξ αυτών είναι τα μήντια του Μαρινάκη που τους στοχοποίησαν, τα Fake news (;) των αστικών μέσων ενημέρωσης, τα φίλτρα που έβαζαν στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έφτασε στον λαό, που το ανέμενε ευφροσύνως, η αποχή από την κάλπη και άλλα.
Τα ανωτέρω είναι τρωτά ως επιχειρήματα γιατί όταν ερχόταν το 2015 θριαμβεύοντας, όντως είχε τα ΜΜΕ εναντίον του. 
Και παρόλα αυτά επέλασε. 
Τώρα η πλειοψηφία των καναλιών ήταν φίλιες δυνάμεις και παρόλα αυτά καταβαραθρώθηκε. 
Οι δικαιολογίες είναι το κυνήγι μαγισσών στο οποίο επιδίδονται πάντα όσοι αποτυγχάνουν.

Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ονοματεπώνυμο…

Μαύρα πανιά στην Κουμουνδούρου. Μαύρα & άραχνα στο Μέγαρο Μαξίμου 
Παρά την επιμονή του κομματικού μηχανισμού να προσμένει μέχρι τέλους ένα θετικό αποτέλεσμα –μία οριακή επικράτηση της ΝΔ– η ζυγαριά έγειρε όταν τα exit polls και στη συνέχεια των πραγματικά αποτελέσματα της κάλπης επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη στρατηγική ήττα.
Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ήττες που έχει υποστεί κυβερνητικό κόμμα στην ιστορία των ευρωεκλογών. 
Μην ξεχνιόμαστε. 
Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ παρατηρηθεί από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα από κοινού με τις εκλογές του 2004, όπου η διαφορά ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει στις εννέα μονάδες.
Το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για την πρώτη εκλογική ήττα της πολιτικής καριέρας του Αλέξη Τσίπρα. 
Μην ξεχνιόμαστε: του “άχαστου Αλέξη”. 
Ενός πολιτικού που ακόμα και οι αντίπαλοί του παραδέχονται ότι έχει υπάρξει ιδιαίτερα τυχερός στην πολιτική του πορεία. 
Η τύχη, όμως, κάποτε στερεύει. 
Η θέση του είναι ακόμα δυσμενέστερη, καθώς πήρε την εκλογική αυτή αναμέτρηση πάνω του, ξεκαθαρίζοντας σε κομματικά όργανα και συνεργάτες ότι η δοκιμασία της 26ης Μαΐου θα είναι one man show.
Προσωπική υπόθεση, λοιπόν και η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Μία συντριβή που ο Τσίπρας προσπάθησε έως την ύστατη στιγμή να περιορίσει, πείθοντας και τον κομματικό μηχανισμό ότι στις ευρωεκλογές θα επιτύχει μικρή ήττα. 
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κουμουνδούρου, μετά από σχετικές βεβαιώσεις Μαξίμου, μέχρι και τις τελευταίες ώρες προσδοκούσαν διαφορά το πολύ-πολύ πέντε μονάδων.