Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Γιουχαϊσματα κατά την ομιλία του Τσίπρα στο Παλαί Ντε Σπόρ!!!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ένας άντρας(προφανώς «Γκοτζαμάνης») σηκώθηκε & τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποδοκιμάζουν.
                         
                                                  Δείτε τι κατέγραψε κάμερα, την ώρα του επεισοδίου:
                                 
Το γεγονός σχολίασε από το βήμα ο ΛΑΟπρόβλητος Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: 
«Αυτή είναι η απόδειξη ότι μόνο σε μια δημοκρατική συγκέντρωση σαν κι αυτή έχουν το θάρρος να έρθουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη» 
Ο άνδρας τελικά απομακρύνθηκε από τον χώρο χωρίς το επεισόδιo να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κυρ Αλέκο κι εσύ με κίτρινο γιλέκο;

Το τέλος του κάλπικου ανθρώπου!

Κάποια στιγμή ο ηγέτης πρέπει να ανοίξει την κουβέντα με την πλέμπα, που δεν άνοιξε ποτέ
Ένας δάσκαλος δημόσιου σχολείου που άρχισε την καριέρα του μετά το 1982 (όταν καταργήθηκαν οι επιθεωρητές) δεν ευτύχησε ποτέ να ακούσει μια αξιολογική κρίση για την ποιότητα της διδασκαλίας του. 
Ούτε καν για την επιστημονική ή την παιδαγωγική του επάρκεια, μιας και αυτές δεν είναι άμεσες συνέπειες της κατοχής πτυχίου. 
Κανείς άλλος, εκτός από τους μαθητές του, δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν κάτι από το διδακτικό ταλέντο του.
Το δικαίωμα στην αδιαφάνεια της διδασκαλίας θεωρείται από πολλούς ως η επιτομή των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενός δασκάλου. 
Η όποια αξιολόγηση φαντάζει τουλάχιστον προσβλητική για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως ποιότητας. 
Από την άλλη, η ίδια η κοινωνία που τους μισθοδοτεί, δεν έχει από αυτούς ιδιαίτερες απαιτήσεις. 
Σπανίως κάποιοι γονείς ή μαθητές θα διαμαρτυρηθούν στον διευθυντή του δημόσιου σχολείου για την ποιότητα της διδασκαλίας, χωρίς φυσικά κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. 
Μιθριδατισμός.
Υπάρχουν σοβαρά θέματα για τα οποία η μισή Ελλάδα αποφεύγει να μιλήσει.
Παλιότερα ήταν πολύ περισσότερη. 
Η κρίση βελτίωσε κάπως τα ποσοστά. 
Τη βλέπεις να ξιφουλκεί για το «δημοκρατικό δικαίωμα» στην κατάληψη του σχολείου, αλλά για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ποιότητα της διδασκαλίας. 
Ή να υπερασπίζεται τις συντάξεις των παλαιότερων συνταξιούχων, αλλά να αδιαφορεί για αυτές των νεότερων ή των μελλοντικών. 
Να πιπιλάει ηδονικά τις καραμέλες του περιβάλλοντος, της κλιματικής αλλαγής και της αυθαίρετης δόμησης γενικώς, αλλά να σιωπά για τα πραγματικά και άμεσα αίτια που προκάλεσαν τις πρόσφατες πολύνεκρες τραγωδίες. 
Δηλαδή για την εγκληματική αδιαφορία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας που δεν προέβλεψαν τη Μάντρα και δεν εκκένωσαν το Μάτι. 
Και ίσως δεν θα το κάνουν και στο μέλλον.

Τα ένοχα αλβανικά μυστικά στη Χειμμάρα και η επιχείρηση ξεριζωμού του Ελληνισμού

Με την προοπτική απόδοσης ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε. να απομακρύνεται λόγω των γνωστών προβλημάτων του κράτους δικαίου στην γειτονική χώρα, ο Έντι Ράμα θεωρεί ότι έχει αφοπλισθεί ο βασικός μοχλός πίεσης που διαθέτει η Ελλάδα και έτσι είναι το πεδίο ελεύθερο για να κάνει το τελικό βήμα για τον οριστικό διωγμό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από την Βόρειο Ήπειρο.
Έτσι θεωρώντας ότι ελάχιστα απειλείται από την Αθήνα, που βάζει στο τραπέζι το (άσφαιρο στην παρούσα φάση) όπλο της «ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας» ο κ. Ράμα έχει θέσει σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο για την υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, που θα στερήσει έτσι τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου από τον βασικό δεσμό με την γη των προγόνων του.
Στόχος του με νόθες νομοθετικές διαδικασίες σε ένα κράτος που η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στην βουλή, που το δικαστικό σύστημα δεν υφίσταται και η διαπλοκή πολιτικής εξουσίας με το οργανωμένο έγκλημα, το ναρκεμπόριο και τα συμφέροντα καταπατητών γης είναι σχεδόν κανόνας, να δημιουργήσει τετελεσμένα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία πλέον θα καθιστούν την υφαρπαγή των περιουσιών και τον αφελληνισμό της Χειμμάρας και άλλων περιοχών της Βορείου Ηπείρου, αναπότρεπτες.
Χρόνος πλέον δεν υπάρχει, η Αθήνα δεν μπορεί πια να επαναπαύεται σε μια δήλωση του επιτρόπου Χάαν η της κ. Μογκερίνι, ή 
να αποδέχεται τον εμπαιγμό του κ. Ράμα, που δήλωνε τον... φιλελληνισμό του στο ΑΠΕ και τις ειρωνείες του κ. Μπουσάτι.

Τα 5 αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Αθμονέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Αθμονέων ενημερώνει τα μέλη του ότι κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε στις 02/12/2018, τα πέντε (5) αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. που εκλέχθηκαν είναι, κατά σειρά επιτυχίας, τα εξής :
1 Λέκκας Κλέαρχος, 
2. Γεράκης Γεώργιος, 
3. Κοσκόρου Τάνια, 
4. Σολοπούλου - Δροσινού Όλγα και 
5. Λημνιώτη Ελένη.

To «νέο» Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Αμαρουσίου

Αποτελέσματα εκλογών ανάδειξης Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου (29/11/2018)
«Συγκρότηση  του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου για το συνδικαλιστικό έτος 2018 - 2019 & καταμερισμός Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στα μέλη του Δ. Σ. για ενημέρωση».
Ψήφισαν 748, Α/Λ 72, 
Έγκυρα 676
Έλαβαν:
ΔΙΕΞΟΔΟΣ : 379 ψήφους και 4 έδρες
Δ.Α.Κ.Ε.: 156 ψήφους και 2 έδρες
Α.Σ.Ε. – Π.Α.Μ.Ε.: 141 ψήφους και 1 έδρα
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  το Δ. Σ. του συλλόγου μας, που εκλέχτηκε στις 29 – 11 – 2018, συγκροτήθηκε στις 10/12/2018 σε σώμα σε αντιπροσωπευτική – αναλογική βάση, σύμφωνα με τη δύναμη των παρατάξεων σε ψήφους και με βάση τις αποφάσεις των Γ. Σ. του συλλόγου μας  και έχει πλέον  την εξής σύνθεση :
Πρόεδρος :     Πολυχρονιάδης Δημήτρης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» 
Αντιπρόεδρος: Λελεδάκη Ρούλα Δ. Α. Κ. Ε.» 
Γραμματέας : Κοκκινομηλιώτης Γιώργος    «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» 
Ταμίας :Σαρδέλης Γιάννης  «Α. Σ. Ε - ΠΑΜΕ»                          
Μέλος :Καββαδία Φωτεινή «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  
Μέλος :Συνοδινού Σοφία    «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» 
Μέλος :Κορδονούρης Παν. «Δ. Α. Κ. Ε»

Σήμερα & αύριο οι Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου

Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου αυτό το διήμερο 
Δύο Χριστουγεννιάτικες συναυλίες με κλασικούς και τζαζ ρυθμούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου στο κέντρο της πόλης το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Δεκεμβρίου 2018.
Τις συναυλίες θα δώσουν η Κλασική ορχήστρα των καθηγητών και η Τζαζ ορχήστρα του μοντέρνου τμήματος των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στην πλατεία Η.Σ.Α.Π.
Συγκεκριμένα:
 ●►Η Συναυλία με την Τζαζ ορχήστρα του μοντέρνου τμήματος των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30.
Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο καθηγητής Γιάννης Μυγδάνης, τη μουσική επιμέλεια η Φωτεινή Κοσκόρου και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.
 ●►Η Συναυλία με την Κλασσική ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου με Βιεννέζικες Μελωδίες θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30.

Όμιλος για την UNESCO Β.Π:Αύριο στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι»

Προσφορά αγάπης από τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου με σκοπό να διατεθούν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της πόλης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων συγκέντρωσε και φέτος ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου στο Δημαρχείο της πόλης. 
Την ποσότητα των συγκεντρωθέντων ειδών παρέδωσε συμβολικά στον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, που βρέθηκε κοντά τους συγχαίροντας την πρωτοβουλία του Συλλόγου.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δήμητρα Τσουκλείδου, υποδεχόμενη τον Δήμαρχο, και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Νίκο Πέππα, υπογράμμισε τη σταθερή βούληση του Συλλόγου να βρίσκεται στο πλευρό των ευπαθών συμπολιτών μας αλλά και της Διοίκησης του Δήμου στηρίζοντας και την πάγια πρακτική της να εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές γιορτινό τραπέζι για όλους συμπολίτες μας που βιώνουν συνθήκες οικονομικής δυσχέρειας.
Με την ευκαιρία της παράδοσης των τροφίμων και των ειδών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατά τις γιορτινές ημέρες, 
ο Δήμαρχος εξήρε το έργο του Συλλόγου και προσωπικά την πρόεδρο για την ευαισθησία της επισημαίνοντας ότι μέσα από πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, η αλληλεγγύη και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο βρίσκουν την πραγματική τους έκφραση και ειδικά σε εορταστικές περιόδους η σημασία τους αποκτά και μία ιδιάζουσα βαρύτητα.

Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ διατυπώνει συγκεκριμένες διαφωνίες για το Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»

Ημερίδα:«Πρόγραμμα - Κλεισθένης Ι - Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της ΤΑ»
Στην αναγκαιότητα να εκπονηθεί ένα Ολοκληρωμένο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αυτοδιοίκησης και των πολιτών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα που οργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Ο Γ. Πατούλης, αφού επισήμανε ότι ο κύκλος ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιείται έχει μια χρησιμότητα ενόψει της κατάρτισης των συνδυασμών στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, υπογράμμισε ότι το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Κλεισθένης χρειάζεται να τροποποιηθεί σε πολλά σημεία. 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και το πρόσφατο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ εξέφρασαν τη διαφωνία τους σχετικά με το εκλογικό σύστημα του «Κλεισθένη», διότι κατά τη γνώμη μας δεν διασφαλίζει τη συγκρότηση της αναγκαίας πλειοψηφίας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Δημάρχου, εφόσον αυτός εκλεγεί στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Εκτιμούμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, η Κυβέρνηση –όποια έχει τότε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας – θα χρειαστεί να τροποποιήσει και να συμπληρώσει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να δώσει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να συγκροτήσουν προγραμματική πλειοψηφία ή/και να ενισχύσει τις αρμοδιότητες των εκτελεστικών οργάνων των Δήμων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Απέρριψε τις προσφυγές κατά της «συμφωνίας των Πρεσπών», το ΣτΕ των Απρεπών!!!

           Νέος Τερτσέτης ο Γεώργιος Ποταμιάς !!!
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα, Παρασκευή τις προσφυγές Συλλόγων, κ.λπ. κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία», γιατί δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου
με τις υπ΄ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της έκρινε ότι:
 οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.
Και αυτό γιατί «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας». 

Αναίτια προσαγωγή μελών της δημοτικής ομάδας «Μένουμε Θεσσαλονίκη» & του «AΡΔHN»!

Εδώ και λίγη ώρα, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Μένουμε Θεσσαλονίκη και μέλος του Άρδην, Γ. Ρακκάς και άλλα μέλη της ομάδας μας, έχουν προσαχθεί αναίτια από τις αστυνομικές αρχές, ενώ κατευθύνονταν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Στην προβοκατόρικη φιέστα του κυρίου Τσίπρα, είναι προσκεκλημένοι μόνο όσες κι όσοι φέρουν πάνω τους πιστοποιητικό φρονημάτων. 
Οι οποίοι πρόθυμα θα χειροκροτήσουν, τον Πρωθυπουργό που με ασύλληπτο θράσος έρχεται να κουνήσει το δάκτυλό του και να προσαγάγει αναίτια όλες κι όλους εκείνους που απειθαρχούν μπροστά σε μια κατάφορα μειοδοτική συμφωνία, με τους γείτονές μας.  
Επιβεβαιώνοντας, πως ο πιο επικίνδυνος φασισμός είναι αυτός που κάθεται στην καρέκλα της εξουσίας.

«Γιγαντώνεται» ο Αντι-Σημιτισμός στην ΕΕ

Σχεδόν το 90% των ευρωπαίων Εβραίων δήλωσε πως ο αντισημιτισμός στην χώρα του έχει αυξηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα είπαν πως έχουν σκεφτεί να μεταναστεύσουν.
Εννέα στους δέκα Εβραίους που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύουν πως ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία προκάλεσε συναγερμό στις Βρυξέλλες.
Η μελέτη του βραχίονα της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα καταδεικνύει πως το 85% των ευρωπαίων Εβραίων θεωρεί πως ο αντισημιτισμός είναι το κυριότερο κοινωνικό ή πολιτικό πρόβλημα στην χώρα του.
Σχεδόν τρεις στους δέκα Εβραίους δήλωσαν πως έχουν υποστεί παρενόχληση τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσουν διότι δεν αισθάνονται ασφαλείς στην Γηραιά Ήπειρο.
Την «βαθιά ανησυχία» του για τα ευρήματα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, σημειώνοντας πως η «μάστιγα» του αντισημιτισμού πρέπει να αντιμετωπιστεί δυναμικά και συλλογικά από τα κράτη-μέλη.

State Department, USAID & Σόρος, οι χρηματοδότες των ακροαριστερών ακτιβιστών στην Αλβανία!

Ξετυλίγεται το κουβάρι της εμπλοκής του Σόρος στην Αλβανία μέσω του Ράμα αλλά και ο ρόλος του πρώην Αμερικανού Πρέσβη στα Τίρανα Donald Lu
Αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στην Αλβανία φαίνεται να συνεργάζονται απευθείας με πράκτορες του Soros για να διοχετεύουν χρήματα ως επιχορήγηση σε αριστερά εγχειρήματα που επιτίθενται σε παραδοσιακά φιλοαμερικανικές ομάδες, κυβερνήσεις και πολιτικές στο όνομα της «κοινωνίας των πολιτών».
Το Judicial Watch δημοσιεύει 49 σελίδες νέων εγγράφων που ελήφθησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τη χρηματοδότηση της USAID για τους αριστερούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) του George Soros στην Αλβανία. 
Τα έγγραφα σχετίζονται πρωτίστως με τις δραστηριότητες του κορυφαίου πράκτορα του Soros στην Αλβανία, Andri Dobrushi, τον διευθυντή της Open Society Foundation – Albania, o οποίος είχε ενεργό συμμετοχή στη διοχέτευση κεφαλαίων σε αυτό που ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban αποκαλεί ο «στρατός μισθοφόρων» του Soros. 
Τα έγγραφα δείχνουν χορηγίες από τις ΗΠΑ να διακινούνται προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που υποστηρίζουν ότι προάγουν την «κοινωνία των πολιτών», ενώ στην πραγματικότητα επιτίθενται εναντίον παραδοσιακά φιλοαμερικανικών ομάδων, κυβερνήσεων και πολιτικών.
Το Judicial Watch υπέβαλε αγωγή, FOIA στις 26 Μαΐου 2017, κατά του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της USAID, αφού δεν ανταποκρίθηκαν στις αιτήσεις FOIA στις 31 Μαρτίου 2017 (Judicial Watch κατά του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (No. 1:17-cv-01012)).

Θολό τοπίο στη Βουλή για τις Πρέσπες

Συνεχίζεται η ενδοκυβερνητική τρικυμία, καθώς πλησιάζει η τελευταία ψηφοφορία στα Σκόπια για την τροποποίηση του Συντάγματος. 
Αυτή είναι που φαίνεται να διεγείρει στην Ελλάδα πολιτικά πάθη, δημιουργώντας νέες συμμαχίες, φλερτ, αλλά και “διαζύγια”. 
Ο Πάνος Καμμένος απασφάλισε την “βόμβα” με τη δήλωση ότι θα παραιτηθεί από υπουργός στα μέσα Ιανουαρίου όταν θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ. 
Η δήλωση προκάλεσε μικροπανικό στο Μαξίμου, το οποίο έσπευσε να τον επαναφέρει στην τάξη.
Το αποτέλεσμα ήταν μία μεταστροφή του και επαναφορά στην γνωστή θέση του ότι θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία των Πρεσπών σταλεί στη Βουλή προς κύρωση. 
Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για κωλοτούμπα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ βιώνει αντιφατικά την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει. 
Μπορεί, λοιπόν, να μετέθεσε χρονικά την παραίτησή του και την ώρα της αλήθειας για το κόμμα του, αλλά δεν μετέθεσε για αργότερα την αποπομπή-αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε εδώ και καιρό διαχωρίσει την θέση του από τους ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό. 
Γεγονός παραμένει ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος αποσυντίθεται.

Όσοι διαμαρτύρονται για την Μακεδονία είναι Γκοτζαμάνηδες!

          Πενία ποσοστών όξυνση κατεργάζεται ...
Υπάρχει μία ποιοτική μεταβολή στις επιθέσεις που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η οργή για τον βίο και πολιτεία του, έχει υποχωρήσει και σε μεγάλο ποσοστό έχει αντικατασταθεί από τον σαρκασμό, καθώς μετέρχονται συμπεριφορές που οι ίδιοι οργίλως κατήγγειλαν επί χρόνια.
Αυτό καθιστά σκωπτικά απέναντί τους και κοινωνικά τμήματα που δεν είναι κατ’ ανάγκην εχθρικά προς τις ιδέες της Αριστεράς, αλλά αποστρέφουν οφθαλμόν από την συγκεκριμένη «Αριστερά», που στον πανικό της για την δημοσκοπική υστέρηση, δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση της απέχθειας, της περιφρόνησης και του σαρκασμού που προκαλεί, δι' έργων και λόγων.
Προκάλεσε σαρκασμό, π.χ. η απειλή ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταφέρει στο λαϊκό κόμμα την κατηγορία που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι έκανε ανταλλαγή τις συντάξεις με την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τον κατηγόρησε και ως προδότη!

Είναι λογικός ο αγανακτισμένος σαρκασμός, όταν ο Πρωθυπουργός δήλωσε προχθές ότι «εμείς δεν τσουβαλιάσαμε τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν κι έχουν διαφορετική άποψη». 
Προφανώς η φράση «ετερόκλητος όχλος» με την οποία χαρακτήρισε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, ήταν εύφημος μνεία.
Στην ίδια δήλωση ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε «εμείς δεν είπαμε κανένα μειοδότη και προδότη»! 
Δεν κατανοεί ότι στην εποχή μας είναι ιδιαίτερα τρωτός. 
Οι αντίπαλοί του δεν χρειάζεται καν να 
ανοίξουν τους φακέλους με τις αρχειοθετημένες δηλώσεις του. 
Υπάρχουν όλα απλόχερα στο διαδίκτυο, και το ψεύδος αποκαλύπτεται στιγμιαίως στο φιλοθεάμον κοινό: 

Στις 7:30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη το «μεγάλο» ραντεβού των προδοτών & ... άλλων «προοδευτικών» πολιτών!

Με Μπουτάρη, Νοτοπούλου & Ζουράρι, & άλλα πολιτικά είδη όπως Παρασκευόπουλο, Καρανίκα,Τριανταφυλλίδη, τον Μάρδα & τον Μηταφίδη!
«Οχι στο μίσος & τον Εθνικισμό», ΝΑΙ στον Εθνομηδενισμό & τον Συριζο-φασισμό!
Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Τσίπρας Εθνομηδενιστής & Ιούδας!!!

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σήμερα & αύριο το διήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Stand up comedy με τους Αλέξανδρο Τσουβέλα & Thanasi Papageorgiou το Σάββατο στο «Bookabar»

Ο «Λεβιάθαν» και η εκλογή ΠτΔ

Ρεσιτάλ δόθηκε χθες στη Βουλή στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: 
Ρεσιτάλ πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά και πολιτικού πολιτισμού, λίγες μόλις ώρες αφότου Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης είχαν ανταλλάξει δολοφονικές ατάκες. 
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 
Μου λένε ότι ο Κ. Τζαβάρας τα έδωσε όλα με μια ανάλυση σύγχρονης πολιτικής φιλοσοφίας, η οποία συμπεριελάμβανε και αναφορές στον «Λεβιάθαν» του Τόμας Χομπς. 
Aυτό προκειμένου να υποστηρίξει την άποψη ότι η δημοκρατία ή είναι αντιπροσωπευτική ή δεν είναι δημοκρατία και να καταλήξει ότι οι φαεινές δημοψηφισματικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά υπονομεύουν τον αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα της δημοκρατίας. 
Πάντως, τόσο ο Ν. Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δουζίνας παραδέχτηκαν ότι τους εντυπωσίασε η ανάλυση. 
Δεν ξέρω αν αυτό συνδεόταν με τον «Λεβιάθαν», αφού έχω την αίσθηση ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα θυμίζουν κάτι από τις προφητείες του Χομπς για το τι συμβαίνει όταν καταργείται το κοινωνικό συμβόλαιο και οι άνθρωποι γυρίζουν στον φυσικό νόμο...

Στο κόκκινο η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Ο υποφαινόμενος έγραφε εν έτει 2013, για τον Έντι Ράμα:

«Υπό την πρωθυπουργία του - παρά τα όποια φραστικά, διπλωματικά ανοίγματα που θα κάνει - θα υπάρξει επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. 
Ο εν λόγω είναι μεταξύ εκείνων που υιοθέτησαν καθ´ εικόνα και ομοίωση την τουρκική στάση στο θέμα ΑΟΖ για το Καστελόριζο, και σαμποτάρισαν ανηλεώς την ελληνοαλβανική συμφωνία του 2009, (στην οποία περιλαμβάνεται και το πλαίσιο της ΑΟΖ). 
Οι αρνητές, μεταξύ των οποίων και ο Ράμα, ισχυρίζονται ότι τα διαπόντια νησιά, βορείως της Κέρκυρας, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα!
Όσο για την πολιτική του ηθική, αρκούν οι καταγγελίες του προέδρου της ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα για νοθεία εις βάρος του κόμματός του, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης στις περιοχές της Χιμάρας και των Αγίων Σαράντα. 
Στις πατρογονικές εστίες, δηλαδή, της ελληνικής μειονότητας. (σ.σ. Παρότι συνεργάστηκαν με το κόμμα του Ράμα)».
Επιβεβαιωθήκαμε καθώς ως πρωθυπουργός, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της αλβανικής διασποράς στα Τίρανα είχε δηλώσει μεν πως «οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση μαζί της», αλλά έσπευσε να συμπληρώσει:  
«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί»

Tων Πρεσπών & των Αριστερών τα δώρα ... Χριστουγέννων!

Άσπρα κολάρα (με πουά από αίμα)…

Η Ρώμη δεν έπεσε, διαχύθηκε μέσα στην αργόσυρτη διαδικασία του σχηματισμού των νεώτερων εθνών στη Δύση. Η αποσύνθεση της Ρώμης συνέβη για δύο κυρίως λόγους (κι έναν παρεπόμενο). 
Ο πρώτος ήταν η υπερβολική συσσώρευση πλούτου στα χέρια όλα και πιο λίγων (με παρεπόμενο τον αφανισμό της μικρής ιδιοκτησίας, την ερήμωση της υπαίθρου και τον περιορισμό της παραγωγής στις δυνατότητες των λατιφουντίων). 
Ο δεύτερος λόγος ήταν οι μεγάλες μεταναστεύσεις των πληθυσμών. 
Στην αρχή η Ρώμη αντιμετώπισε τους πληθυσμούς αυτούς διά των όπλων, στη συνέχεια προσπάθησε να τους ενσωματώσει και στο τέλος ενσωματώθηκε η ίδια.
Ακολούθησε ένας χιλιόχρονος Μεσαίωνας με τον ελληνορωμαϊκό τρόπο ζωής σιγά-σιγά να χάνεται, ώσπου ο απόηχός του να εμφανισθεί και πάλι στη Δύση κατά την Αναγέννηση.
Η ίδια διαδικασία συνέβη με σχεδόν χιλιόχρονη καθυστέρηση στην Ανατολή, όταν στις αρχές του 13ου αιώνα άρχισε η αργόσυρτη κατάρρευση του Βυζαντίου (απ’ όταν έλαβε κι αυτό φεουδαλική δομή). 
Οι πρόνοιες για τους μικρούς αγρότες εγκαταλείφθηκαν, ο πλούτος σωρεύθηκε στα χέρια των Δυνατών, η βαρειά φορολογία γονάτισε τον λαό και η μετακίνηση των πληθυσμών από την Άπω Ανατολή πλημμύρισε τον κορμό του Βυζαντίου, την Ανατολία, και ταυτοχρόνως τσάκισε τους Άραβες.
Ο «μεσαίωνας» της Ανατολής ανέτειλε περίπου την εποχή που ο Μεσαίωνας της Δύσης (με τα καλά του και τα κακά του) έδυε. 

«Λόγια του αέρα» πήρε σαν εγγυήσεις για τη Μακεδονία!!!

Επειδή πολλές ερωτήσεις έπεσαν χτες και σήμερα στο τραπέζι από την κυβέρνηση, τον συνεταίρο της και τον τέως υπουργό Εξωτερικών για τις συμφωνίες που έγιναν και τα ανταλλάγματα που δόθηκαν για να συμφωνήσει η Ελλάδα να λυθεί το Μακεδονικό και επειδή οι ερωτήσεις ήταν καθαρά ρητορικές, να δώσουμε εμείς τις απαντήσεις. Καθόλου ρητορικές μάλιστα.
Την αρχή έκανε ο Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας στη Βουλή ότι «η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει από αυτά που λέει ο Ζαεφ. 
Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον Κοτζιά κάτω από το τραπέζι».
Οι αλήθειες είναι δύο. 
Η μία ότι ο υπουργός Άμυνας είναι γνωστός προβοκάτορας. 
Κυρίως εναντίον εκείνων που είναι σε αδύναμη θέση. 
Και ο τέως είναι. 
Ο κ Καμμένος είπε όσα είπε ξέροντας ότι καμιά συμφωνία κάτω από το τραπέζι δεν έχει ισχύ στο διεθνές δίκαιο. Μόνο ό,τι είναι γραμμένο. 
Εκτός κι αν ούτε αυτό το ξέρει ο φιγουρατζής υπουργός.
Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι ο κ Κοτζιάς δεν χρειάστηκε να κάνει καμιά αδιαφανή συμφωνία με τον Ζαεφ. 
Ό,τι χειρότερο είχε να κάνει σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας το έκανε με τη συμφωνία των Πρεσπών. Και με κάθε πρόβλεψή της. 
Επειδή η συμφωνία είναι μια θεωρητικούρα, που δεν προβλέπει τις πραγματικότητες. 
Τι θα κάνει δηλαδή η Ελλάδα όταν θα αρχίσουν οι διεκδικήσεις των σλαβομακεδόνων; 
Θα τους κάνει ντα; 
Θα κάνει εισβολή στα Σκόπια; 
Θα τραβήξει το αυτί της εγγυήτριας Αμερικής και της παραστεκούμενης Γερμανίας και θα τις υποχρεώσει να επέμβουν; 

Σε πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Η Συμφωνία των Πρεσπών «έφαγε» τις συντάξεις στη Βουλή!!!
Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο εξελίσσεται πια σε πόκερ για γερά νεύρα. 
Η στάση του Ζόραν Ζάεφ το τελευταίο διάστημα αποσταθεροποίησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που φαινόταν πως είχε εξασφαλίσει ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω της πρόθεσης του Ποταμιού να υπερψηφίσει. 
Το κλίμα ακραίας πόλωσης που επικρατεί γι’ αυτό το ζήτημα επιβεβαιώθηκε στη Βουλή.
Παρότι στην ημερήσια διάταξη ήταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολιτική σύγκρουση, κυρίως του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Η μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στο κόκκινο. 
Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση από το βήμα της Βουλής εναντίον της κυβέρνησης.
Ζήτησε, ακόμα μία φορά, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι αντάλλαξε την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
«Λέτε ότι δεν θα κόψετε άλλο τις συντάξεις όταν εσείς υπογράψατε τη μείωση των συντάξεων και ενώ προηγούμενα έχετε κόψει όλες τις νέες και έχετε πριονίσει όλες τις παλαιότερες». 
Η εν λόγω κατηγορία εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα που αντεπιτέθηκε με δριμύτητα, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υιοθέτηση ακραίας ρητορικής και προκαλώντας τον να άρει τη θετική του ψήφο στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις αν θεωρεί πως είναι προϊόν συναλλαγής.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ζήτησε εξηγήσεις για τις πρόσφατες λεκτικές τορπίλες του Ζόραν Ζάεφ. 
«Έχετε να πείτε κάτι για τις δηλώσεις Ζάεφ και τα μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στην Ελλάδα. Ο κ. Ζάεφ κέρδισε ότι δεν του είχαν παραχωρήσει επί 27 χρόνια έξι πρωθυπουργοί, τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Εκεί που όλοι έλεγαν όχι εσείς είπατε ναι...

ΝΟ.Δ.Ε Β3:Στις 8:30 μ.μ. το Προ-Χριστουγέννων πάρτυ για τα παιδιά του Λύρειου Ορφανοτροφείου

Στις 7:30 μ.μ. η ομιλία Π. Πολάκη στο Δημαρχείο Παλλήνης, με θέμα: «Η χώρα αλλάζει πορεία - Με το τιμόνι Αριστερά»

Στις 6:00 μ.μ. η διπλή συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

Συγκεκριμμένα στις 8:00 μ.μ. θα συζητηθεί & θα ληφθεί απόφαση:
1)Για την Ψήφιση προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2019 &
2)Για το Ολοκληρωµένο Πλαίσιο ∆ράσης ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2019
Θα προηγηθεί στις 6:00 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση (27/2018) του Σώματος η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω 23 θέματα:
1. Εγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2019
2. 6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
3. Διαγραφή οφειλής από χρηματικό κατάλογο για δικαίωμα χρήσης Οικ.Τάφου (υποθ.Λούης Γεώργιος)
4. Διαγραφή και επαναβεβαίωση προστίμων Κ.Ο.Κ. Υπόθεση: Μ. Π.-Μ.-Ρ. του Γ. με αριθ. εγγρ. 87452
5. Διαγραφή και επαναβεβαίωση προστίμων Κ.Ο.Κ. Υπόθεση:
α) Κ. Α. του Ν. με αριθ. εγγρ. 182769
β) Α. Ε. του Α. με αριθ. εγγρ. 182366
γ) Κ. Σ. του Π. με αριθ. εγγρ. 182895
δ) Τ. Χ. του Β. με αριθ. εγγρ. 183676
ε) Μ. Γ. του Ν. με αριθ. εγγρ. 183139
στ) C. ΑΕΒΕ με αριθ. εγγρ. 95801
ζ) P. G.-H. του D. με αριθ. εγγρ. 76610
η) Χ. Δ. του Θ. με αριθ. εγγρ. 182161

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Παρούσα στην βράβευση προσωπικοτήτων των γραμμάτων & των τεχνών, η Μαρίνα Πατούλη


Στη βραδιά παρουσίασης της 27ης ετήσιας έκδοσης «Επίλογος 2018» και βράβευσης σημαντικών εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών, που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Επίλογος» στο Μουσείο Μπενάκη παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.
Τις τιμητικές διακρίσεις παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον Καθηγητή Γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπινιώτη, στον συνθέτη - τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο, και στον αρχιτέκτονα Μανόλη Κορρέ
Τη βραδιά παρουσίασε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO κ. Μαρίνα Πατούλη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συγχαρεί προσωπικά τους βραβευθέντες αλλά και τους συντελεστές της έκδοσης, τον διευθυντή Τάκη Βλαστό και τον σύμβουλο Κώστα Γεωργουσόπουλο.
Αναφορικά με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Επίλογος» η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:

Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στην «9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018»

Με βασικό μήνυμα ότι «Πολιτεία - Φορείς - Επιχειρήσεις - Τοπική Αυτοδιοίκηση - Κοινωνία Πολιτών ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» διοργανώθηκε χθες Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το «QualityNet Foundation», η «9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018», στην οποία συμμετείχαν  περισσότεροι των 20 ομιλητών σε έναν διάλογο με θέμα: 
«Οι προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής. Νέα μοντέλα ανάπτυξης, Συνεργασίες, Πολιτική προστασία».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους για την ανεπαρκή, έως σήμερα, αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας προς όφελος του περιβάλλοντος
Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε πως είναι καθήκον όλων των αρμοδίων να δράσουν ενωμένοι για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: 

Απάντηση Γ. Πατούλη στο non paper Δούρου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου

Η κ. Ρένα Δούρου προτιμά «να κινείται στο σκοτάδι» & να μιλά ανώνυμα 
Μιλά δημόσια μόνον για να δώσει συνταγές για κουραμπιέδες & μελομακάρονα!
Η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου δεν αντέχει την τεκμηριωμένη κριτική για τις τεράστιες ευθύνες της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
Στα όσα της καταλόγισε χθες με δημόσιες δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΧΥΤΑ Φυλής, επέλεξε να απαντήσει όχι με δημόσια ανακοίνωση της , αλλά με διαρροή non paper.
Είναι προφανές ότι η κα Δούρου κρύβεται. 
Προτιμά «να κινείται στο σκοτάδι» & να μιλά ανώνυμα. 
Αυτή την τακτική ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. 
Μιλά δημόσια μόνον για να δώσει συνταγές για κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά απαντά με non paper, όταν η συ-ζήτηση αφορά τα ζητήματα της Αττικής κι αναδεικνύεται η ανεπάρκειά της.
Στις ανακρίβειες του non paper της κας Δούρου, ο Δήμος Αμαρουσί-ου απαντά με αλήθειες
Αλήθεια πρώτη, έχει υποβληθεί από το 2016 ολοκληρωμένη πρόταση για την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου
Ο Δήμος Αμαρουσίου παρά τα θεσμικά κενά, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, των κοινών υπουργικών αποφάσεων και άλλων κανονιστικών διατάξεών για τη οργάνωση της ανακύκλωσης, τη χωροθέτηση και την αδειοδότηση των πράσινων σημείων και με δεδομένο το χρηματοδοτικό έλλειμμα των προβλεπόμενων έργων και δράσεων στα τοπικά σχέδια, έχει δρομολογήσει έργα και δράσεις τοπικής διαχείρισης.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμαρουσίου στις 28/12/2016 υπέβαλε πρόταση στην πρόσκληση με κωδικό 14.6i.26-27.1 και τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». 
Η προτεινόμενη Πράξη έχει συνολικό Προϋπολογισμό 490.059,16 ευρώ και έχει στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός συστήματος διαλογής στην πηγή (ΔσΠ) των βιοαποβλήτων (απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια και απόβλητα κήπων).
Ειδικότερα, η προτεινόμενη Πράξη περιλαμβάνει:

Με «non paper» καταλογίζει στον Γ. Πατούλη, απόπειρα ψηφοθηρίας η «πανταχού απούσα» Ρένα Δούρου!

Ψηφοθηρία καταλογίζουν συνεργάτες της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου στον Γ. Πατούλη, ο οποίος χθες, με την ιδιότητα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, επισκέφθηκε τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, προκειμένου να την εγκαλέσει ότι η πολιτική που ακολούθησε θα μετατρέψει το Λεκανοπέδιο σε «υγειονομική βόμβα» & «Νάπολη», χωρίς όμως να έχει ο ίδιος συμβάλει στην κατεύθυνση της βελτίωσης της διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου.
«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των κατοίκων της Αττικής», είπε ο Γ. Πατούλης, ο οποίος πλέον είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής απέναντι στη Ρ. Δούρου. 
Ο «γαλάζιος» υποψήφιος μάλιστα σημείωσε ότι «είναι ανάγκη όλοι να βοηθήσουμε για να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη με την ταυτόχρονη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ».
Σκληρή ήταν η απάντηση των συνεργατών της Ρ. Δούρου που απηύθυναν σειρά ερωτημάτων για τα όσα ήταν υποχρεωμένος να εκπληρώσει ο Γ. Πατούλης για τους δημότες του, προκειμένου να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που ο ίδιος ως δημοτική αρχή είχε εκπονήσει για αύξηση της ανακύκλωσης και δράσεις για τη μείωση των αποβλήτων με δημιουργία υποδομών.