Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Δημοτικές υπηρεσίες: Εκχωρούνται, δεν εκχωρούνται...

              Δεν εκχωρείται σε ιδιώτες καμία δημοτική υπηρεσία κ. Μπρέγιαννη
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δίνει καθημερινά τη μάχη για να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες που παρέχει στους κατοίκους του προαστίου μας. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες:
με μειωμένη κατά 50% την χρηματοδότησή μας από την Κεντρική Εξουσία
με σημαντικά λιγότερο προσωπικό σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως η καθαριότητα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, εξαιτίας της λήξης και μη ανανέωσης των συμβάσεων δεκάδων εργαζόμενων που δεν ανανεώθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη και του μνημονίου
με σημαντική υστέρηση εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη ως και 20%, εξαιτίας της αδυναμίας εκατοντάδων νοικοκυριών να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω του χαρατσιού αλλά και της κατακόρυφης μείωσης του εισοδήματος τους
εφαρμόζοντας ως Διοίκηση μια κοινωνική πολιτική ανταποδοτικών τελών, που κρατά παγωμένα τα δημοτικά τέλη τα τελευταία 4 χρόνια και προβλέπει απαλλαγές και μειώσεις για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή και να παρέχουμε πρότυπες κοινωνικές υπηρεσίες. Αναγνωρίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών μας, σε όλα τα επίπεδα.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αλ. Μπρέγιαννης: Σε πλήρη εγκατάλειψη ο Δήμος και οι υπηρεσίες του

Η διοίκηση Πατούλη εκχωρεί τα καθήκοντά της σε ιδιώτες!
Έχοντας οδηγήσει πλέον σε πλήρη απαξίωση τόσο την υπηρεσία καθαριότητας όσο και τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, η διοίκηση Πατούλη προσπαθεί εν μέσω καλοκαιριού (και ουσιαστικά εν κρυπτώ) να εκχωρήσει σε συγκεκριμένους εργολάβους μέρος των δημοτικών υπηρεσιών, όπως η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων της πόλης, αλλά και τη σίτιση και καθαριότητα των παιδικών σταθμών.
Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως η αδυναμία άσκησης των στοιχειωδών καθηκόντων από πλευράς διοίκησης γίνεται εσκεμμένα και συνειδητά, προκειμένου να δικαιολογηθεί ως μονόδρομος η υποκατάστασή τους από ιδιώτες.
Ειδικότερα, η σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς δημιουργεί, εκτός όλων των άλλων, και ζήτημα υγιεινής διατροφής, καθώς είναι σίγουρο πως κανένας γονιός δεν επιθυμεί το παιδί του να τρέφεται με αμφιβόλου ποιότητας τροφές που θα προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα ελέγχου.
Αλήθεια, όμως, πώς γίνεται οι μέχρι πριν λίγα χρόνια ίδιες υπηρεσίες, με τις ίδιες υποδομές και τα ίδια μέσα να αποτελούσαν τον καθρέφτη του Δήμου και να μας έκαναν να νιώθουμε όλοι περήφανοι και σήμερα να βρίσκονται σε μαύρα χάλια;
H αλήθεια είναι μία και μοναδική: Η διοίκηση Πατούλη, μέσα από ένα συνδυασμό ανεπάρκειας, πολιτικής και διαχειριστικής, κατάφερε βήμα-βήμα να απαξιώσει σε τέτοιο απογοητευτικό επίπεδο τις εν λόγω υπηρεσίες, ώστε δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Yποκρίνεσαι Πατούλη, υποκρίνεσαι ... για τις χρήσεις γης

Καιρό είχε να «χτυπήσει» το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου, αλλά φαίνεται μεσολάβησαν καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίες χαλαρώνουν τη σκέψη και το μυαλό και έρχεται τώρα και αποκαλεί «υποκριτική» την ανακοίνωσή μας για τις χρήσεις γης, χωρίς -για άλλη μια φορά- να υπεισέρχεται στην ουσία των όσων καταγγέλλουμε.
Επειδή, όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και εκτός αυτού ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν και κοντή μνήμη - ή καλύτερα, επιλεκτική - τους υπενθυμίζουμε, την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει όταν ο Δήμαρχος κ. Πατούλης φωτογραφιζόταν με μεγάλη οικειότητα κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σηφουνάκη.
Έλεγε τότε, το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου που μιλάει σήμερα για «υποκρισία»: «Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
 "Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυση των πολεοδομικών θεμάτων που αφορούν στο Μαρούσι και ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση".
Είδαμε, την «οριστική λύση» από τη «στενή συνεργασία» τους!!!

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ στην εκχώρηση του καθαρισμού και της σίτισης των παιδιών σε ιδιωτικές εταιρίες

ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ   ΣΤΑΘΜΩΝ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.- που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των παιδικών σταθμών- επιχειρήθηκε για δεύτερη φορά (η πρώτη την περασμένη Πέμπτη 19.07.2012), με ιθύνοντα νου τον κ. Πατούλη, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της σίτισης των παιδιών (catering) και του καθαρισμού των παιδικών σταθμών.Η απόλυτη ταύτιση της διοίκησης Πατούλη με τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους και της ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου είναι εμφανής. Τα μεγάλα λόγια και οι πρόσφατες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για καμία ιδιωτικοποίηση στο Δήμο ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα.
Κατά πάσα πιθανότητα η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν θα εγκρίνει όλες τις προσλήψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς που έχει ζητήσει ο Δήμος, μετά και από τις απολύσεις των συμβασιούχων.
Η διοίκηση Πατούλη προτιμά να μοιράσει 650.000 € των δημοτών σε επιχείρηση έτοιμου φαγητού, παρά να διεκδικήσει μέχρι τέλους από την κεντρική διοίκηση την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού, κινητοποιώντας τους γονείς και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς,
Η διοίκηση Πατούλη προτιμά να δώσει 220.000 € των δημοτών σε ιδιωτική επιχείρηση καθαρισμού παρά να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου και άλλους Δήμους, διαφανείς και αξιοκρατικές προσλήψεις του απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που όλοι γνωρίζουμε πόσο είναι σεβαστά από τις επιχειρήσεις αυτές (υπόθεση Κούνεβα).

Oι χαλίφηδες των ... "χρήσεων γης"!

Yποκριτική η ανακοίνωση Αλ. Μπρέγιαννη για το Π.Δ
           που αφορά στις χρήσεις γης στο Μαρούσι

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου με θέμα το Π.Δ. που αφορά στις χρήσεις γης, το οποίο προωθήθηκε από τον Υπουργό ΠΕ.Κ.Α του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, πολύ αργά ο κ. Μπρέγιαννης, κινητοποιήθηκε για το νέο πολεοδομικό έγκλημα που συντελείται στο Μαρούσι, για μια ακόμη φορά από πρωτοβουλία Υπουργού Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, του κ. Σηφουνάκη. Τα ίδια και χειρότερα πολεοδομικά εγκλήματα συντελέστηκαν και στο παρελθόν στην πόλη μας. Και τότε με κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τις γνωστές παράνομες μεταφορές συντελεστών δόμησης, με παράνομους ολυμπιακούς τάχα νόμους που επέτρεψαν την ανοικοδόμηση εμπορικών μεγαθηρίων, με οικοδόμηση τεράστιων κτιρίων και γυάλινων πύργων.
Με Δήμαρχο τότε ΠΑ.ΣΟ.Κ, τον κ. Τζανίκο, με δημοτικούς συμβούλους τότε ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπως ο κ. Μπρέγιαννης. Για τα εγκλήματα αυτά που συντελέστηκαν ακόμη και σε χρονικές περιόδους που ο κ. Μπρέγιαννης, ασκούσε Διοίκηση στην πόλη δεν έβγαλε ποτέ του τσιμουδιά. Είχε επιλέξει το ρόλο του άλαλου και βωβού καλού παιδιού, προσδοκώντας να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αν νομίζει πως οι πολίτες του Αμαρουσίου ξεχνούν για το ποιοι ευθύνονται για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του προαστίου μας, είναι βαθιά νυχτωμένος. Εάν νομίζει αυτός και η παράταξη του ότι θα πάρουν συγχωροχάρτι από τους συμπολίτες μας για τα λάθη του αμαρτωλού παρελθόντος τους, προσφεύγοντας υποκριτικά στο ΣτΕ, ματαιοπονούν.

Στις 5 Αυγούστου το 2ο εθελοντικό πότισμα του Σ.Π.Α.Π

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, υλοποιεί η Διοίκηση Πατούλη

Η Δημοτική αρχή στο Μαρούσι πιστή στις αρχές και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοκομματικών ή τρικομματικών αστικών κυβερνήσεων, υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Αφού αρχικά μείωσε κατά 50% τα παιδιά που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς τη νέα χρονιά, αφού κατήργησε τα βρεφικά τμήματα, αφού απολύει 19 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, έρχεται τώρα η σειρά να βάλει μέσα τους ιδιώτες.
Με μια γκαγκστερικού τύπου ενέργεια προσπάθησε μέσα στο Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. να παραχωρήσει τη σίτιση των παιδιών και τον καθαρισμό των παιδικών σταθμών σε ιδιωτικές εταιρείες, χαρίζοντάς τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει επανειλλημένα προειδοποιήσει για το που οδηγούν αυτές οι πολιτικές που υποτάσσουν τα πάντα στο κέρδος και θεωρούν τις λαϊκές ανάγκες «κόστος».
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που αντιπαλεύουν αυτή τη λογική. Γίνεται πια φανερό οτι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

"Περί Χρήσεων Γης" ... Μπρέγιαννης

Με αφορμή το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την αλλαγή των χρήσεων γης και την προσφυγή της παράταξής του  «Μαρούσι. Επιστροφή στο μέλλον» στο ΣτΕ, μαζί με άλλους δημότες και φορείς, ο κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης,  με κείμενό του, επισημαίνει τα εξής :

«Είναι πλέον φανερό, πως το εν λόγω ΠΔ ακολουθώντας την σχετική απόφαση 114/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου επί διοίκησης Πατούλη, έρχεται να ολοκληρώσει την περιβαλλοντική και πολεοδομική υποβάθμιση της πόλης μας.
Με την ψήφιση του εν λόγω ΠΔ, συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας επιβαρύνονται περαιτέρω, καθώς αντί να προστατεύονται και να προασπίζονται οι χρήσεις Αμιγούς Κατοικίας, ενισχύονται πολεοδομικά οχλούσες χρήσεις, όπως αυτές της Γενικής Κατοικίας και του Πολεοδομικού Κέντρου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αποτελούν τα Οικοδομικά Τετράγωνα (ΟΤ) που βρίσκονται επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, της οδού Φραγκοκλησιάς και της Αττικής Οδού (μεταξύ Κύμης και γραμμών ΗΣΑΠ), όπου προωθούνται πολεοδομικές ρυθμίσεις οι οποίες επιτείνουν τα υφιστάμενα προβλήματα (κυκλοφοριακό, στάθμευση, ρύπανση, κλπ).
Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχουν συμπεριληφθεί διατάξεις που αποτελούσαν δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου, όπως το Ειδικό Τέλος Πρασίνου, η ποσόστωση (50% κατοικία) στις χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου (ΠΚ3) και Γενικής Κατοικίας (ΓΚ2) καθώς και η νομοθετική ρύθμιση που αφορούσε την προστασία των κτιρίων στο ιστορικό-παραδοσιακό κέντρο.
Το πιο σκανδαλώδες, είναι ότι με το ΠΔ επισφραγίζεται η πρόθεση της Διοίκησης να διευθετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, καθώς με το νέο πολεοδομικό καθεστώς, δημιουργούνται υπεραξίες εκατομμυρίων ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα «νομιμοποιούνται» πολεοδομικές αυθαιρεσίες, όπως το κτίριο πρώην Village Cinemas στην οδό Γρανικού, που ουσιαστικά γλιτώνει το προβλεπόμενο πρόστιμο των τεσσάρων (4) εκατομμυρίων ευρώ.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ ΟΤΑ
Το έργο του ξεπουλήματος των υπηρεσιών του Δήμου ξεκίνησε. Η φιλοευρωπαϊκή - μνημονιακή Διοίκηση του Δήμου με την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου τώρα προχωράει μεθοδευμένα στην ιδιωτικοποίηση τους. Η Διοίκηση του Δήμου αφού έστειλε στην ΑΝΕΡΓΙΑ εκατοντάδες εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα υλοποιώντας τον αντιλαϊκό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σήμερα υπό τις διαταγές των ευρωπαίων «τοκογλύφων» αλλά και της κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) προχωράει μεθοδευμένα σε αργό «θάνατο» όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα τους.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΝΠΔΔ ΟΚΟΙΠΑΔΑ προχτές το μεσημέρι μάζεψε τις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών και τους ανακοίνωσε ότι η Διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα από το Σεπτέμβρη στην «ενίσχυση» της καθαριότητας των παιδικών σταθμών με ιδιωτικά συνεργεία και από το Γενάρη θα δώσει και τη σίτιση σε κέτεριγκ, γεγονός που δεν διαψεύτηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο αντιθέτως ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ στη παράσταση που πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ ΟΤΑ υπεραμίνθηκε των θέσεων του.
Άραγε είναι τυχαίο ότι παρόμοια τοποθέτηση εξέφρασε και ο Δήμαρχος Αθηναίων (που εκλέχτηκε από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και τώρα συγκυβερνά με τη ΝΔ) ο οποίος ζητά την αλλαγή του σημερινού μοντέλου των κονωνικών δομών όπως λειτουργούν και ειδικά για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ θεωρώντας αναπόφεκτες τις μειώσεις – απολύσεις προσωπικού και τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αφού όπως υποστηρίζει «κοστίζουν περισσότερο στο κράτος από ότι στους ιδιώτες».
Κατά τα άλλα οι Διοίκησεις των Δήμων «συμμερίζονται και συμπαραστέκονται» στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε διαδικασία ξεπουλήματος. Να πάρει τη πολιτική απόφαση και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων και να δρομολογήσει τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.