Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

«5+1 Λόγοι - Θεός & Μουσική» στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου:Αύριο στις 7:00 μ.μ. η 3η ομιλία

Με επιτυχία συνεχίζονται οι ομιλίες του μουσικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου            
Για μία ακόμη Κυριακή, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία μία ακόμη ομιλία στο πλαίσιο της σειράς «5+1 Λόγοι - Θεός & Μουσική» που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου - Αμαρουσίου, μετά το πέρας των κατανυκτικών εσπερινών της Μ. Τεσσαρακοστής στις 7:00 μ.μ.
Από τις 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή έως το τέλος Μαρτίου, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος πραγματοποιεί μία σειρά ομιλιών με ξεχωριστό ενδιαφέρον για το κοινό, το οποίο έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη και εκφράζει το σύνεχες και αυξανόμενο ενδιαφέρον του για τον πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης και ανίχνευσης, μέσω της μουσικής του ιδιότητας, της σχέσης της Μουσικής με τον Θεό
Ηδη έχουν διεξαχθεί  ομιλίες την 25η Φεβρουαρίο & την Κυριακή, 4 Μαρτίου...
Στον λόγο του ψηλαφεί και εξερευνά τα όρια και τον μυστηριακό λόγο της γέννησης και της ύπαρξης της Μουσικής Τέχνης ως θεόδοτης ικανότητας έκφρασης, υπακοής, ανυπόκριτης αγάπης και ειλικρινούς ομολογίας του ανθρώπου στον Θεό. 

Το «Athens Alive» αλλάζει το Μαρούσι!!!


Τα έξι «κομμάτια» στα οποία χωρίζεται το ΟΑΚΑ στην 1η επιλογή προτίμησης του πολυεθνικού «Fund» που περιλαμβάνει πλάνο ανακατασκευής του υπάρχοντος ποδοσφαιρικού γηπέδου, με μάξιμουμ χωρητικότητα 40.000 θέσεων, αποκαλύπτει τo ιστολόγιο  «SDNA» 
Παρουσίαση μαμούθ με τριψήφιο αριθμό σελίδων (!) υπό την κωδική ονομασία «Athens Alive» έχει ήδη στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ που συμπεριλαμβάνει και τον Παναθηναϊκό, με εντυπωσιακές είναι η αλήθεια προτάσεις και ανάλογες μακέτες που τις συνοδεύουν με κάθε λεπτομέρεια.
Η πολιτεία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη θέρμη το εν λόγω τεράστιο επιχειρηματικό εγχείρημα & το SDNA αποκαλύπτει τα έξι «κομμάτια» στα οποία χωρίζεται το ΟΑΚΑ στην πρώτη επιλογή προτίμησης του πολυεθνικού «Fund» (στη συνολική μελέτη υπάρχουν επίσης και άλλες οκτώ εναλλακτικές επιλογές) το οποίο συμπράττει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Εκλογές ΣΕΔΑΜ»:Ενώνει τις δυνάμεις της με την ΔΑΣ ΟΤΑ, η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Αμαρουσίου»!!!

Ανακοίνωση για τς εκλογές του Σωματείου Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου
 Συνάδελφοι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προσπαθεί με κάθε τρόπο να διεισδύσει στα συνδικαλιστικά όργανα. 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με καταγγελίες ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα και τις ευλογίες του δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ μαζεύει συναδέλφους και προσπαθεί να τους πείσει να βάλουν υποψηφιότητα για το σωματείο μας.
Μετά από αυτήν την μεθόδευση αποφασίσαμε ως «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την ΔΑΣ ΟΤΑ και να είμαστε υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο απέναντι σε αυτούς που έχουν αποφασίσει να είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στους εργαζόμενους.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ο Γιάννης Σαββιδάκης αύριο στις 10:00 μ.μ. στο «Bookabar»

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου ΟΓΕ: Αύριο Σάββατο στις 6:30 μ.μ. η προβολή της ταινίας, «Ψωμί & τριαντάφυλλα»


Αύριο Σάββατο 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας στις  8 Μάρτη, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου σας καλεί στην προβολή της ταινίας «Ψωμί και τριαντάφυλλα», στα γραφεία του συλλόγου, Δημητρίου Ράλλη 12.
Ο Κεν Λόουτς είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ψωμί και τριαντάφυλλα».
Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι η Μάγια, μια νεαρή Μεξικανή, η οποία φτάνει κρυφά στην Καλιφόρνια, στην αδελφή της Ρόζα, η οποία της βρίσκει δουλειά στον καθαρισμό του κτιρίου μιας επιχείρησης στο κέντρο του Λος Άντζελες
Οφείλει να καταβάλει ένα μέρος της αμοιβής της σ' έναν επιστάτη, τον Περέζ. 
Η Μάγια επικοινωνεί καλά με τους συναδέλφους της. 
Τα «προβλήματα» αρχίζουν, όταν ένας συνδικαλιστής προσπαθεί να τους οργανώσει στο συνδικάτο… 
Ο Κεν Λόουτς, πληροφορούμενος το 1994, από τον σεναριογράφο Πολ Λάβερτι, την άγρια εκμετάλλευση (16ωρη δουλειά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με ημερήσια αμοιβή 5,2 δολάρια) των Λατινοαμερικανών μεταναστών στις ΗΠΑ, που δούλευαν σαν καθαριστές κτιρίων ιδιοκτησίας πολυεθνικών, τραστ, ακόμα και του Χόλυγουντ, αλλά και το σκληρό αγώνα τους για στοιχειώδη δικαιώματα...

«Κορίτσια με θάρρος - Ατρόμητες γυναίκες» στις 10 & 17 Μαρτίου στο «Ιδιόμελο»

«Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας»:Την Κυριακή στις 8:00 μ.μ. η εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων

            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων σας προσκαλεί 
την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 στην εκδήλωση της για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης
(17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου)
Ομιλήτρια η κα Ειρήνη Γιαλλουρίδου, κοινωνική λειτουργός με θέμα
«Πώς η Κρίση επηρεάζει την σχέση στο ζευγάρι.
Η Συμβολή της γυναίκας στη Βελτίωση της σχέσης»

Κινητοποίση Εκπαιδευτικών στη 1:30 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ισχυρό δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο »

Για ΑΜΕΣΗ  ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ της ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Ψηφίστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2018  το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Με το άρθρο 33 και με την προσθήκη της υπ. αριθμόν 1498/162 τροπολογίας ορίζεται ότι η φοίτηση των νηπίων 4 ετών γίνεται σταδιακά υποχρεωτική από το σχολικό έτος 2018-19. Στην  τροπολογία αναφέρεται επίσης ότι η φοίτηση των νηπίων 4 ετών στα νηπιαγωγεία θα γίνει υποχρεωτική σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας. Το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία: 
ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν «ΝΑΙ», Νέα Δημοκρατία, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, και η  Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ», ενώ η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι  ψήφισαν «ΟΧΙ».
Παράλληλα με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου  το τμήμα   Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας, εντάσσεται  αυτόνομο  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ονομάζεται Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία. 
Στη δε αιτιολογική έκθεση  ορίζεται ότι το τμήμα  αφορά την αγωγή και φροντίδα παιδιών ηλικίας  0-4 ετών. 
Το παραπάνω άρθρο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.), το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή:

Στις 9:00 π.μ. ξεκινάει η Ημερίδα:«Παχυσαρκία Νόσος & Απειλή, Νεώτερες Εξελίξεις»

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Αύριο & την επόμενη Παρασκευή ο Διονύσης Τσακνής στον Πυρήνα Τέχνης «ΒABEL»

Γ. Πατούλης:«Ήμουν, είμαι & θα είμαι πάντα Μαρούσι»!!!

Στο Μαρούσι σήμερα υπάρχει μόνον ένα κόμμα, η παράταξη «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη»!
Η πόλη σήμερα βρίσκεται σε καλά χέρια, στα χέρια μιας πολύ ικανής & έμπειρης ομάδας 
Και θα παραμείνει στα χέρια αυτής της ομάδας
Εγγυώμαι προσωπικά την ενότητα της δημοτικής μας παράταξης
Με ενότητα και σχέδιο, η επόμενη 5ετία θα είναι κι αυτή περίοδος έργου και δημιουργίας για το Μαρούσι, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην πανηγυρική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης της Διοίκησης «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη».     
Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ίδιος προσωπικά θα είναι εγγυητής της ενότητας της δημοτικής παράταξης, αναφέρθηκε σε όσα πέτυχε η παράταξη τα 12 σχεδόν χρόνια που είναι στο τιμόνι του Δήμου, αλλά και στο έργο που σχεδιάζεται για την επόμενη 5ετία, καλωσορίζοντας τα εκατοντάδες μέλη και τους φίλους που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.  
●►Στο Μαρούσι σήμερα υπάρχει μόνο ένα κόμμα, η παράταξη Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη
 Ειδικότερα, αναφερόμενος στο τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί στο Μαρούσι σε όλα τα επίπεδα, με τη σφραγίδα της δημοτικής παράταξης «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», σημείωσε:
«Είμαστε η μόνη παράταξη που όχι μόνον δεν γνώριζε πολιτική φθορά με το πέρασμα του χρόνου, αλλά αντίθετα κατάφερνε να αυξάνει τα ποσοστά της από τετραετία σε τετραετία. 
Κι είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της θητείας, το 2019, θα έχουμε βάλει τις βάσεις ώστε στις επόμενες εκλογές να ξεπεράσουμε το 60%!!! 

Παρών στην εκδήλωση - αφιέρωμα για την «Ημέρα της Γυναίκας» στην Κηφισιά, ο Γ. Καραμέρος

Η ουσιαστική συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, είναι για τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας Γιώργο Καραμέρο, το μήνυμα που πρέπει να συνοδεύει όχι μια ημέρα αλλά μια ολόκληρη κοινωνία. 
Με τον τρόπο αυτό συνοψίζεται η ομιλία του, ως προσκεκλημένος, στην εκδήλωση- αφιέρωμα του Δήμου Κηφισιάς για την ημέρα της γυναίκας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στην Κηφισιά, παρουσία του Δημάρχου της πόλης, κ. Γιώργου Θωμάκου.
Ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην ουσία της ημέρας επισημαίνοντας: 
«Η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής! Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εργάτριες στις βιοτεχνίες ενδυμάτων στη Νέα Υόρκη που πριν από 156 χρόνια έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν. Καλύτερα μεροκάματα, λιγότερες ώρες και πιο ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».
Σήμερα για τον ίδιο, ο ρόλος της γυναίκας ως παρουσία, έχει μεν αναβαθμιστεί, με τα προβλήματα όμως να παραμένουν: 

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιας Πεντέλης»

Σε συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του «συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιας Πεντέλης Χαλανδρίου», που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, αυτό συγκροτήθηκε σε σώμα σύμφωνα με το καταστατικό, με  καθήκοντα των μελών όπως παρακάτω :   
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΦΗ ΧΑΛΑΤΣΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΣΜΑΡΑΓΔΗ
ΑΝ. ΓΓ:  ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
TΑΜΙΑΣ: ΡΟΥΛΑ ΚΑΙΜΑΚΗ
ΜΕΛΟΣ: ΓΙΑΝΝΑ ΝΙΚΗ - ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΛΟΣ:  ΝΙΚΟΣ ΔΕΟΝΑΣ

«ΟΧΙ» & από «ΕΝΟΤΗΤΑ» στα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης & Αγ. Στεφάνου

Στην ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Κηφισιάς ενάντια στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας που έγινε την Κυριακή 4-3-2018 παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λ. Μαγιάκης, που έκανε και την παρακάτω δήλωση:

Η είσπραξη διοδίων από τις ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς στα τμήματα  που διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό της Περιφέρειας Αττικής είναι απαράδεκτη και καταργεί στην πράξη το δημόσιο αγαθό της ασφαλούς και ελεύθερης μετακίνησης.
Η διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσα στο ανεπαρκές και ακατάλληλο παράπλευρο οδικό δίκτυο θα αυξήσει κατακόρυφα τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων, τον κυκλοφοριακό φόρτο σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Και αυτό δεν αφορά μόνο τους δύο Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου αλλά και όλους τους γειτονικούς Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Λυκόβρυση-Πεύκη ακόμα και τη Ν. Φιλαδέλφεια.
Η πικρή εμπειρία που έχουμε μετά τη λειτουργία της Αττικής Οδού με την κατακόρυφη αύξηση της υπερτοπικής κυκλοφορίας μέσα από το Δήμο μας επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας.

H ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για τα διόδια


Στην ενημερωτική συνάντηση πολιτών για τα διόδια, που έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, εκφράστηκε τελικά η αντίθεση των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου στα σχεδιαζόμενα νέα πλευρικά ηλεκτρονικά διόδια, ανακοινώθηκε προσφυγή στο ΣτΕ κατά της πρόσφατης έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), καθώς και ο σχεδιασμός κινητοποίησης στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.
Χαιρόμαστε που οι 2 δήμοι, έστω και με καθυστέρηση 2 μηνών, προχωρούν σε κινητοποιήσεις. 
Η πραγματική διάθεση όλων των πλευρών να αποτρέψουν τα νέα διόδια θα φανεί έτσι κι αλλιώς στην πράξη. Πάντως οι διαθέσεις του κόσμου στη συνάντηση ήταν σαφείς: 
Οι κάτοικοι των 2 δήμων είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, και δε θα ανεχθούν υπαναχωρήσεις.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, με παρεμβάσεις της και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς 
στις 24/1 και στην ενημερωτική συνάντηση, προσπάθησε:

«Ντρίμπλα στο σχολικό εκφοβισμό» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας» η χθεσινή & ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας & Παιδιού στο κατάμεστο από μαθητές κλειστό γήπεδο Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή. 
Αριστερά με τον τέως «κηπουρό» του Δήμου Κηφισιάς & Δεξιά 
με τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ υπεύθυνο για θέματα Παιδείας!!!
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, πλήθος κόσμου παρακολούθησε φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ Ελλήνων βετεράνων και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κέρδισε το EURO 2004.
Ο αντιπεριφερειάρχης, που συμμετείχε και αγωνιστικά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, σε μια εκδήλωση με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Λεκτικός, σωματικός, κοινωνικός αλλά και διαδικτυακός εκφοβισμός, αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα για σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε ένα φαινόμενο με ανησυχητικές διαστάσεις πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας».

Στις 3:30 μ.μ. η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
                                     ===================================
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της
Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο:
«Οδοποιία Δήμου Λαυρεωτικής» συνολικού προϋπολογισμού 5.200.000,00 €(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
2. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΓΜΕ για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Ολοκληρωμένη γεωλογική  έρευνα για τη μείωση του πλημμυρικού κινδύνου στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής – μέτρα πρόληψης και περιορισμού των πλημμυρικών φαινομένων» συνολικού
προϋπολογισμού 41.800,40 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και έγκριση των όρων αυτής.
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου

Το μήνυμα Γ, Πατούλη για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»


Σήμερα τιμάμε τη Γυναίκα μάνα, σύντροφο, κόρη, εργαζόμενη, η παρουσία της οποίας σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και το έργο της, αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς στην οικογένεια, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους και στην πολιτική.
Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τις δυσκολίες της πολυπλοκότητας του ρόλου της και να μην μένουμε μόνο σε επετειακές ευχές χωρίς αντίκρισμα.
Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η θέση της γυναίκας είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς καλείται να ανταποκριθεί σε όλους της τους ρόλους, σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Ουσιαστική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για την αμέριστη προσφορά της είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την προώθηση πολιτικών ισότητας που θα συμβάλλουν στη στήριξη της γυναίκας στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία, στη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

«Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας»:Από σήμερα έως 10 Μαρτίου το 3ερο αφιέρωμα πολιτισμού, υγείας & ευεξίας

Εμπρός για νέες φεμινιστικές κατακτήσεις στην Ευρώπη & σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς:«Σήμερα 8 Μαρτίου συμμετέχουμε στη φεμινιστική απεργία»

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Αύριο στις 9:00 μ.μ. η αυτοβιογραφική Θεατρική Παράσταση της Πολύνας Γκιωνάκη για τη γυναικεία κακοποίηση:«Κόκκινη Μνήμη»

Τι μέρα είναι σήμερα;



Να αξιοποιήσουμε τα ελαττώματα!!!


Με όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό μπαίνει κανείς στον πειρασμό να ασπασθεί την άποψη ότι καλύτερα ένας λαός να είναι ελαττωματικός παρά να μην είναι τίποτα. 
Γιατί, πράγματι, οι καταδικαστικές βολές, οι ελεεινολογίες, οι μυκτηρισμοί που έχουν για στόχο τους τον χαρακτήρα των συγχρόνων Ελλήνων, εκεί οδηγούν.
Κατήγοροι κάθε λογής φορτώνουν στον πληθυσμό όλα τα κουσούρια που θα χρειάζονταν, ώστε να θεωρηθεί ο πληθυσμός αυτός οριστικά χαμένος: 
φαίνεται πως τον έχει σφραγίσει η διαφθορά, η οκνηρία, η κουτοπονηριά. 
Σημαδεμένος με όλα αυτά τα γνωρίσματα ένας λαός θα έπρεπε να σέρνεται εδώ και αιώνες μες την εξαθλίωση. 

Δεν συνέβη έως τώρα αυτό. Αλλά οι κριτές επιμένουν. 
Παρατηρώντας με οίκτο ανάμεικτο με απέχθεια το τεράστιο λαϊκό ζώο να τσαλαβουτάει στο βούρκο του, τού στέλνουν το ύστατο μήνυμα: 
ανορθώσου, βγες απ’ τη λάσπη, γίνε άνθρωπος! 
Μεταμορφώσου από τη μια στιγμή στην άλλη!
Δεν ξέρει κανείς εάν σ’ αυτές τις παροτρύνσεις των αφ’ υψηλού εξυγιαντών της ζωής μας υπερισχύει η υποκρισία ή η ρηχότητα. 
Το βέβαιο είναι ότι τα δύο αυτά συνδυάζονται εύκολα. 
Αφενός οι τιμητές κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι σ’ ένα ζωντανό σώμακαι κάθε κοινωνικό σύνολο τέτοιο είναιδεν μπορεί το κεφάλι να καταδικάζει τα χέρια & τα πόδια. 
Αφετέρου οι μομφές αυτές είναι επιπόλαιες, γιατί ξεχνούν το πασίγνωστο: 
ότι καμιά αλλαγή στις στάσεις και τη συμπεριφορά ενός λαού δεν μπορεί να έρθει μέσα σε σύντομο χρόνο και ούτε με τη μέθοδο μιας βίαιης παιδαγωγικής.

Βαθαίνει το σκοτάδι στο γαλάζιο ελληνικό ουρανό!

Σαν να μη μας έφτανε η χρεοκοπία, δίπλα μας έχουμε πια μία πολεμοχαρή, ναζιστική χώρα των 80 εκ., η οποία είναι επί πλέον απίστευτα υποανάπτυκτη – καθώς επίσης σοβαρά τραυματισμένη οικονομικά και στρατιωτικά, οπότε ακόμη πιο επικίνδυνη.
                          ---------------------------------------------------------------------------
Με την άνοδο του ΑΕΠ μόλις κατά 1,4% μετά από οκτώ χρόνια βαριάς ύφεσης, κάτω από το στόχο και χαμηλότερη ουσιαστικά από τη συγκυριακά μεγάλη αύξηση του τουρισμού λόγω των προβλημάτων των γειτονικών χωρών, 
με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου κατά 4,3% μέσα σε δύο μόλις ημέρες όταν στον υπόλοιπο πλανήτη γίνεται πάρτι, με τα κρατικά ομόλογα σε ελεύθερη πτώση, 
με την αποθράσυνση των Σκοπίων που εμμένουν στο μακεδονικό μύθο τους, με τον εθνικό μας εξευτελισμό στους Δελφούς από όλους τους Ευρωπαίους που συμμετείχαν, με τη δόλια σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, με τις συνεχείς απειλές των Τούρκων κοκ., το μόνο δυστυχώς που μπορεί να πει κανείς δεν είναι άλλο από το ότι, αυτή η κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να φύγει αμέσωςχωρίς αυτό να σημαίνει πως διακρίνουμε κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στον ορίζοντα, αφού ολόκληρο το κομματικό σύστημα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Η νέα κανονικότητα & η ανάγκη για Hγέτη

Γιατί δεν έχουμε μεγάλους πολιτικούς ηγέτες; 
Η μακρόχρονη κρίση έχει δημιουργήσει μία νέα κανονικότητα, η οποία θα απαιτήσει τον δικό της ηγέτη που δεν θα προέλθει βεβαίως από παρθενογέννεση.
Το σύνηθες ερώτημα που ακούγεται ανά την Ελλάδα είναι: 
γιατί δεν έχουμε πολιτικούς ηγέτες που να εμπνέουν και να εκφράζουν μεγάλες ιδέες; 
Ουσιαστικά υπονοείται ότι κάπου πρέπει να υπάρχει μία πεφωτισμένη ηγεσία που θα έλθει και θα τα αλλάξει-διορθώσει όλα. 
Η απάντηση είναι απλή: 
Η πολιτική ηγεσία αντανακλά αυτό που είναι ο λαός, ή ορθότερα, αυτό που θέλει ο λαός. 
Δεν μπορεί να προκύψει πεφωτισμένη ηγεσία από έναν λαό που δεν ψηφίζει με υψηλόφρονα κριτήρια.
Ένα από τα πράγματα που έχουμε επιτύχει ύστερα από χρόνια επίσημης ανεξαρτησίας είναι ότι η πολιτική ηγεσία δεν μας προκύπτει, αλλά εκλέγεται. 
Παρά τα φημολογούμενα (και συχνά βάσιμα) περί εκλεκτικών προτιμήσεων κάποιων πρεσβειών προς Έλληνες πολιτικούς ηγέτες, οι εκλογείς δεν πιέζονται από κάποιον Αμερικανό, Γερμανό ή Ρώσο κατά την επιλογή του τοπικού βουλευτή τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι, τουλάχιστον στη νεότερη ελληνική ιστορία, κατά τη χρονική στιγμή που ξεσπούν οι σοβαρές κρίσεις, οι πολιτικές μας ηγεσίες είναι κατώτερες των περιστάσεων. 
Έχουν εκλεγεί για άλλο σκοπό, κατά κανόνα για την ικανοποίηση των μικροκομματικών, απολύτως ωφελιμιστικών σε ατομικό επίπεδο προσδοκιών των ψηφοφόρων: 

«Μακριά από μας», αλλά είναι ... κοντά μας!

Είναι «ικανοί» να χρησιμοποιήσουν την ένταση στα ελληνοτουρκικά για να κλείσουν όπως - όπως το Σκοπιανό. Είναι όντως «ικανοί» για κάτι τέτοιο, αλλά είναι ταυτοχρόνως & ανόητοι. 
Διότι αν το επιχειρήσουν, θα πέσουν κακήν κακώς.

Στα προβλήματά μας με την Τουρκία υπάρχουν δύο άξονες. 
Ο πρώτος είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε παράλυση και ο δεύτερος είναι ότι η Τουρκία δεν θα έχανε ποτέ μιαν τέτοια ευκαιρία.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε παράλυση λόγω των μνημονίων αλλά και λόγω της ψευδούς ευμάρειας πριν από τα μνημόνια. 
Η ελληνική κοινωνία έγινε φοβική (με τον διαρκή Κατευνασμό απέναντι στην Τουρκία) και υπέστη βαθειά ιδεολογική αποκολοκύνθωση (με την κρίση ταυτότητας στην οποίαν επί τριακονταετία οδηγήθηκε από τους «εκσυγχρονιστές» – ήτοι τις τρεις «συνιστώσες» τους, τους νεοφιλελεύθερους, τους ενσωματωμένους σοσιαλδημοκράτες – σοσιαλιστές και τους υποταγμένους – και λεηλατημένους – αριστερούς).
Η διάλυση και η διάβρωση που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία σήμερα βαθαίνουν συνεχώς, διότι τα σκιρτήματα του λαού μέσα σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο και κατά στιγμές εναντίον του, απέτυχαν. 
Ο ελληνικός λαός πλανεύθηκε από τους δημαγωγούς τύπου Ανδρέα, εξαπατήθηκε από τους εκσυγχρονιστές τύπου Σημίτη, εγκαταλείφθηκε από μεταρρυθμιστές τύπου Καραμανλή, προδόθηκε από μαριονέτες τύπου Γιωργάκη, αιχμαλωτίσθηκε από μετανοηθέντες τύπου Σαμαρά και εξουθενώθηκε από ανερμάτιστους κωλοτουμπαδόρους τύπου Τσίπρα.

Δεν φταίει η Τουρκία !!!

Μια χώρα που διοικείται από ερασιτέχνες και δειλούς παρτάκηδες είναι μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει σε δουλεία και σε κατοχή. 
Να ζήσει σαν τα ανήλικα που ζουν ελπίζοντας στα φουστάνια των μανάδων τους. 
Είναι μια χώρα που εξευτελίζεται συλλογικά από το 1996 και δώθε διαρκώς, έχοντας εγκαταλείψει τον υπ αριθμόν ένα κανόνα ύπαρξης των κρατών: 
Την υπεράσπιση της κυριαρχίας της. 
Ας μην αιτιάται την Τουρκία για τα παθήματά της. 
Αυτή η ίδια φταίει.
Φταίει, γιατί οι κυβερνήτες της, είτε βρίσκονται στις κυβερνήσεις είτε στις καθηγητικές έδρες, διδάσκουν την προτεραιότητα του ατόμου επί της κοινωνίας, έχοντας έτσι απαξιώσει την κοινωνική και συλλογική συνείδηση. 
Αποθεώνοντας την ατομική. Την πάρτη.
Απαξιώνοντας την κοινωνική συνείδηση, η ζωή του ατόμου έχει γίνει πολυτιμότερη από τη ζωή της κοινωνίας. Του συνόλου. 
Η γειτονιά, το χωριό, η επαρχία, η Πόλη, η πατρίδα έχουν γίνει αξίες υποδεέστερες του εαυτού. 
Που έχει μετατραπεί σε εαυτούλη.
Η ευμάρεια και η ατομική απόλαυση αγαθών έχει γίνει η νέα πατρίδα. 
Και τα αγαθά με την αξία του εαυτούλη, η νέα σημαία. Όλα είναι φράγκα. 
Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει λιγότερη πατρίδα για να επιβάλει την παγκοσμιοποίηση. 
Η νεοαριστερά θέλει λιγότερη πατρίδα για να επιβάλει τον οικονομικό διεθνισμό των μεροκάματων. 
Ο άνθρωπος, είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι φράγκα. Τίποτε άλλο. 
Και ως κοινή διαφήμιση εμφανίζεται η Ελευθερία. Τρίχες.
Η θεοποίηση της ατομικότητας βάζει τέλος στη συναίσθηση της κοινωνικότητας. 

Δημοσιογραφία & πατριωτικό καθήκον

Στο διαδίκτυο μπορείς να διαβάσεις ό,τι θες. Από το ότι η Γη είναι επίπεδη μέχρι το ότι εξωγήινοι έχουν υπόγειες βάσεις και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να μας επιτεθούν. 
Ποιος είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου σε αυτό το τοπίο;
Το περιστατικό με τους Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο είναι από ατυχές μέχρι τραγικό, αν αναλογιστούμε πως οι συμπατριώτες μας ίσως μείνουν προφυλακισμένοι για μήνες στην Τουρκία.
Είναι αλήθεια πως έχουν γραφτεί πολλά, όπως επίσης είναι παραδεκτό πως το ρεπορτάζ στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι δύσκολο. 
Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τις ελληνικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, αλλά και με τις αντίστοιχες τουρκικές την ώρα που το κλίμα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι κάτι παραπάνω από τεταμένο.
Ενώ από τουρκικής πλευράς ο Τύπος «κρατά» το θέμα «χαμηλά», στην Ελλάδα βλέπουμε υπερβολές που «βαφτίζονται» ρεπορτάζ στην προσπάθεια ορισμένων τόσο να πάρουν κλικ, όσο και να χτίσουν ή και να αναστήσουν καριέρες.
Ναι, το θέμα για εμάς είναι πολύ πιο σημαντικό από ότι είναι για τους Τούρκους. Δικοί μας άνθρωποι βρίσκονται απέναντι και για ένα λάθος -σύμφωνα με την βιαστική παραδοχή του ΓΕΣ- υπόκεινται σε ταλαιπωρία. 
Την ώρα, λοιπόν, που οι Τούρκοι, προκαλούν με κάθε τρόπο, εμείς οφείλουμε να μην ρίχνουμε νιτρογλυκερίνη στο… κοκτέιλ των ελληνοτουρκικών.

Μας πήρε το «ΠΟΤΑΜΙ», μας πήρε ο ποταμός ... ζήτω - ζήτω ο Εθνομηδενισμός!!!

                                     «Πατριωτισμός ή εθνικισμός»;
«Πατριωτισμός ή εθνικισμός» ήταν το θέμα μίας εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα που διοργάνωσε το Ποτάμι. 
Η παρανόηση των εννοιών είναι έκδηλη από την ανάγνωση του τίτλου. 
Ας τις ξεκαθαρίσουμε.
Ο πατριωτισμός είναι συναίσθημα. 
Είναι αγάπη για την πατρίδα. 
Παρομοιάζεται με αυτό που νιώθει κανείς όταν ευχαριστιέται τις ολιγοήμερες διακοπές του σε έναν ξένο τόπο και  θέλει να πείσει τους φίλους του να κάνουν το ίδιο. 
Η μόνιμη (αντί προσωρινής) και η γενικευμένη (αντί ατομικής) σχέση με τον τόπο με τον τόπο, δηλαδή προγόνων και απογόνων ταυτόχρονα ευθυγραμμίζουν τον συναίσθημα αυτό σε σχέση με την πατρίδα αντί για ένα τυχαίο
Κατά τη δόκιμη έννοιά του εθνικισμός είναι μία ιστορική φάση της διαδικασίας συγκρότησης ευρωπαϊκών εθνών-κρατών κατά την περίοδο 18-20ου αιώνα: επιδίωξη ένωσης όλων των ομοεθνών σε μία πολιτική οντότητα. 
Πώς μπορεί λοιπόν να συγκριθεί ένα συναίσθημα με μία ιστορική περίοδο; 
Με την εξαίρεση της Αλβανίας και των Σκοπίων, αποτελεί παρωχημένο παρελθόν στην Ευρώπη.
Η σύγκριση είναι εφικτή σήμερα μόνο ως απόρροια γνωστικής γύμνιας. 
Με την προϋπόθεση μίας αδόκιμης δαιμονοποιημένης έννοιας του εθνικισμού ως λέξη – λάστιχο και όχημα ύβρεων κατά διαφωνούντων
Δυσθεώρητο δε, το εύρος εφαρμογής της: από την χρήση ελληνικής σημαίας σε μία παρέλαση, μέχρι την υϊοθέτηση της εθνικής γραμμής του 1992 περί του όρου Μακεδονία, μολονότι εκφτάστηκε ρητά από το 95% του πολιτικού φάσματος.
Όποιος μπερδεύει αυτές τις τρεις έννοιες, παραπέμπεται στην ανάγνωση, εκτός αν παραδέχεται ότι επιχειρεί συκοφάντηση του «Πατριωτισμού». 

Στη Βορέειο Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχει θέμα …

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμο Αμαρουσίου, στo πλαίσιο προώθησης της παιδικής  αναγνωσιμότητας  διοργανώνει σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος κάθε μήνα τέσσερα εργαστήρια  γύρω από ένα θέμα
Το 2018  ξεκινάει πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ).
Αφιερώνουμε τον μήνα Μάρτιο  στην ποίηση και  αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.
Το Πρόγραμμα του Μαρτίου θα υλοποιηθεί σε δύο συναντήσεις:

Στις 6:30 μ.μ. στο 2ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου η συζήτηση:«Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία, πρόληψη»

Tο 2o Λύκειο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας με υπεύθυνη την κ. Φρυδά & του ΣΣΝ Β΄ Αθήνας με υπεύθυνο τον κ. Ραφτόπουλο,  οργανώνει, την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, ώρα 18:30, στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενημέρωση - συζήτηση με θέμα:




















«Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία, πρόληψη»
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Καρβούνη, ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του τμήματος Εφήβων-Νέων της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Στις 7:00 μ.μ. η κοπή πίτας του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη»

Γιώργος Πατούλης: Δήμαρχος Αμαρουσίου ή Αθηναίων;

Στις 10:30 π.μ. η εκδήλωση της ΕΝ.ΠΕ:«Η έμφυλη διάσταση της κρίσης»!!!

Tην Παρασκευή η Hμερίδα:Σκηνές της «συμφιλίωσης»:Σύνορα & η γλώσσα του φύλου

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

«Η θεωρεία της τίγρης» αύριο στις 8:00 μ.μ. από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την επικράτειά της

Είναι μεγάλη κουβέντα να πει κανείς ότι η Ελλάδα αργοπεθαίνει; Είναι απλώς παρήγορο, και τίποτα περισσότερο, να πει κανείς ότι η χώρα αυτή πέπρωται να ζήσει και θα ζήσει; 
Τα νερά αυτά είναι βαθειά και ο δημόσιος βίος στην πατρίδα μας πνίγεται στα ρηχά.
Οι συναντήσεις, οι ομιλίες και όλα τα συμπαρομαρτούντα που έγιναν στους Δελφούς, είναι ο καθρέφτης που μέσα του μπορούμε να δούμε το σκέλεθρο της παρακμής μας. 
Πραγματικά και όντως καμιάν «πηγή λαλέουσα» δεν είδαμε εκεί, παρά μόνον
ένα γκαλά δημοσίων σχέσεων, κοινοτοπιών, στερεοτύπων, κενολογιών, ακκισμών, ντιλς, λόμπινγκ από ανθρώπους που γέμιζαν τα κουστούμια τους. 
Το είναι και το φαίνεσθαι μιας παραζαλισμένης χώρας, σε καθεστώς εντολής, χωρίς στόχους και στρατηγική, που το πολιτικό της προσωπικό παίζει τον ίδιο ρόλο εδώ και δεκαετίες – τον ρόλο ενός νομάρχη της εποχής του Μεσοπολέμου, που διευθετεί μικρολεπτομέρειες και μανιπουλάρει μικροκαβγάδες διαγκωνιζόμενος με το συνάφι του για την εύνοια των αφεντικών. 
Κυριλέ μεγαλοστομίες και ψαγμένες ρηχότητες – το μάξιμουμ των επιδόσεων των συναθροισθέντων.
Οι μόνοι που είχαν ουσιαστικό λόγο στους Δελφούς ήταν οι Επικυρίαρχοι – ο κ. Ρέγκλινγκ ή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα, κ. Ντέκλαν Κοστέλο για να μας πουν (αφού έχουν καταληστεύσει τη χώρα) ότι θα χρειαστούμε Εποπτεία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων (καθώς αποκαλούν τη λεηλασία – περί αυτών όμως κιχ η ΕΡΤ). 

Φως, περισσότερο φως !!!

Πώς το είπε ο πρωθυπουργός μετά την ανακάλυψη του σκανδάλου στο μετρό, που έχει αποκαλυφθεί από το… 2010; «Φως παντού, φώς σε όλα. Έτσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους». 

Για αδικήματα του 2003- 2007 που έχουν παραγραφεί! 
Άρα δεν μπορεί να αποδειχτεί ενοχή κανενός! Άλλη μία πολιτική απάτη τύπου Novartis να’ χουμε να λέμε «εμείς οι ηθικοί». 
Που έχουμε φάει εκατομμύρια του λαού με εργολάβους, ολιγάρχες κι όλα μας τα σόγια διορισμένα. 
Στη χώρα με 1 εκατομ. άνεργους!
Δεν ξέρω ποιοι φαεινοί εγκέφαλοι ξεθάβουν ιστορίες 15ετίας και 20ετίας, που έχουν παραγραφεί για κάθε πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να κατονομαστεί (μέχρι τώρα στο μετρό, κανένας), και δεν ξεθάβουν ιστορίες 2ετίας και 4ετίας με απάτες όχι 370.000 σαν αυτή του 2003, αλλά 3,5 εκατομμυρίων και ενός εκατομμυρίου. 
Στο μετρό. Από κυκλώματα στελεχών και υπαλλήλων! Οι οποίοι δεν κατονομάζονται.
Τι επιλεκτική μνήμη είναι αυτή που δεν βγάζει στη φόρα ούτε το σκάνδαλο με τα βαγόνια του μετρό που δεν είχαν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού και ζημίωσαν το δημόσιο μερικά εκατομμύρια. 
Και που δεν έχει παραγραφεί.
Όλα στο φώς, που λέει κι ο πρωθυπουργός.