Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

​Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση-αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου «Βίλα Λουμίδη»

Θ. Αμπατζόγλου:«Με συντονισμένες ενέργειες & προγραμματισμό αυτή η Δημοτική Αρχή διεκδικεί & πετυχαίνει σημαντικές χρηματοδοτήσεις για το καλό του Αμαρουσίου» 
 Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Πράσινου Ταμείου της 25ης Νοεμβρίου 2020 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 556.674,39 € για το έργο: 
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΚΑΙ Π. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ 138 (93Α) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ».
Με αφορμή τη θετική εξέλιξη της πρότασης που κατατέθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου τον Ιούνιο του 2020, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: 

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Στα εκτελούμενα έργα σε Αγία Φιλοθέη & Κέντρο Αμαρουσίου, ο Θ. Αμπατζόγλου

Αυτοψίες σε εκτελούμενα έργα του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιεί για την πρόοδο των εργασιών σε διάφορες περιοχές της πόλης. 
Η πρώτη επίσκεψη του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης και συγκεκριμένα στην οδό Νεαπόλεως και στη συμβολή των οδών Ελευθερίας & Αγίου Όρους όπου ενημερώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον εργολάβο για τις εργασίες επισκευής τμημάτων οδοστρώματος και πεζοδρομίων αντίστοιχα. 
Κατόπιν ο Δήμαρχος μετέβη στο Κέντρο Αμαρουσίου επί της οδού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου παρακολούθησε τις εργασίες αποξήλωσης κυβόλιθων στο πλαίσιο ανακατασκευής του πεζόδρομου με ασφαλτικό σκυρόδεμα. 

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του ΣΒΑΠ

Θ. Αμπατζόγλου:«Δικαιώνεται η απόφασή μας για επανένταξη του Δήμου στον ΣΒΑΠ  
Προάγονται επιτυχώς οι αρχές για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων»  
Με πράξη του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, η χρηματοδότηση του έργου του ΣΒΑΠ «Κατασκευή Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων, στη θέση Βαλαδόπορτα Μαρκόπουλου».  
Σημειώνεται πως ο Δήμος Αμαρουσίου επανεντάχθηκε στον ΣΒΑΠ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 12η Φεβρουαρίου 2020. Επίσης υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου συνάντησε στις 6 Νοεμβρίου 2020, τον Πρόεδρο του ΣΒΑΠ Γιώργο Κουράση και τον Γ. Γραμματέα του Συνδέσμου Παύλο Καμάρα, με κύριο θέμα συνάντησης την Κατασκευή του Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων.  
Με αφορμή τη θετική εξέλιξη της ένταξης της κατασκευής του Διαδημοτικού Καταφυγίου στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:  
«Δικαιώνεται η απόφαση αυτής της της Δημοτικής Αρχής για επανένταξη του Δήμου μας στον ΣΒΑΠ, διότι εκ του αποτελέσματος προάγονται επιτυχώς οι αρχές για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Ειδικότερα στην προκειμένη περίπτωση, με αυτό το σημαντικό έργο, προασπίζουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των αδέσποτων όσο και του κοινωνικού συνόλου. Αποδεικνύεται πως όταν οι συμμαχίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνονται με πρόγραμμα και σχέδιο φέρνουν αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΒΑΠ. Είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους». 

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Προϋπολογισμός Δήμου 2021: Ακόμα άλλος ένα χρόνος λιτότητας!

ΕΝΟΤΗΤΑ:Πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών 
H συνολική εικόνα για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης Α Βαθμού σύμφωνα με το κυβερνητικό Προσχέδιο Προϋπολογισμού του 2021 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τους Δήμους. 
• Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ η πραγματική μείωση των ΚΑΠ αναμένεται να κυμανθεί στα 280-300 εκ. ευρώ. Με βάση το
ν Ν.3852 (Καλλικράτης) η ΤΑ θα έπρεπε να έχει αύξηση των ΚΑΠ κατά 600 εκ. και όχι μείωση. 
• Από την θέσπιση του Ν. 3852 μέχρι και το 2023 τα παρακρατηθέντα της ΤΑ θα ξεπεράσουν τα 27,5 δις ευρώ αφού μόνο την φετινή χρονιά αντί για 6 δις θα δοθούν λιγότερα από 2 δις συμπεριλαμβανομένων και των 50+40 εκ. που δόθηκαν μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία συν τα 55 εκ. της πρόσφατης εξαγγελίας του υπουργού. 
• Οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές των ΟΤΑ προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά το ένα τρίτο, από 219 εκ. ευρώ σε 146 εκ. 
• Το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ προβλέπεται στα 750 εκ., ενώ μόνο η ΣΑΤΑ των δήμων το 2009 ήταν 1.107 εκ. 
• Η ΤΑ θα μειώσει τα ελλείμματά της το 2020 κατά 301 εκ. σε σχέση με τον προβλεπόμενο δημοσιονομικό στόχο. 
Με λίγα λόγια θα έχουμε μείωση των ΚΑΠ και ΠΔΕ και αύξηση ίδιων πόρων με επί πλέον επιβάρυνση των δημοτών ώστε να προκύψει η μείωση των ελλειμμάτων που προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός. 

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Kαι τις 7 ημέρες της εβδομάδας επιχειρούν οι δυνάμεις Καθαριότητας & Πρασίνου!

Θ. Αμπατζόγλου:«Ο Δήμος μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια 
για μία καθαρή, ευπρεπή & υγιεινή πόλη» 
Οι Δνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πρόκληση της υγειονομικής κρίσης που απαιτεί την επικέντρωση των προσπαθειών σε συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις, αλλά ταυτόχρονα και στη διατήρηση / αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης στην πόλη, εργάζονται επιπλέον και τα Σαββατοκύριακα. 
 Ως παράδειγμα αναφέρονται τα κλαδέματα και η συντήρηση πρασίνου με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι όσοι την Κυριακή 23-11-2020 ήταν περαστικοί από την οδό Χατζηαντωνίου ή τον καθαρισμό κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Κηφισίας & Καποδιστρίου το Σάββατο 22-11-2020.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

... Για να σωθούν ζωές!

 Καμπάνια Κ.Ο. Μελισσίων - Πεντέλης ΚΚΕ-Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης

Η αξιολόγηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο, Νέο Μαρούσι & Παράδεισο

Είναι γνωστά τα κυκλοφοριακά ζητήματα που δημιουργήθηκαν από τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς τον Οκτώβριο 2014 προς τη Λεωφόρο Πεντέλης και αργότερα με την κατασκευή του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης. 
Γνωστές επίσης οι ενέργειες και η συνεργασία τεσσάρων συλλόγων της περιοχής (Νέου Αμαρουσίου, Παραδείσου, Πολυδρόσου και Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου) που συμμετείχαν σε όλες τις διαδικασίες εκπόνησης των σημερινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων οι οποίες είναι ομόφωνα ψηφισμένες από την Επιτροπή Διαβούλευσης, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και 2 φορές ΟΜΟΦΩΝΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου. 
Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επί περίπου 1,5 χρόνο δεν είχαν υλοποιηθεί (Ιούνιος 2018 έως Αύγουστο 2019), τις εφάρμοσε τον περσινό Νοέμβριο 2019 ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο πρώτο δίμηνο της θητείας του. 
Η ΤΥ πριν από λίγες ήμερες μας κοινοποίησε στον Σύλλογο την έγγραφη απάντησή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αναφορικά με την καταγγελία του Συλλόγου τον Σεπτέμβριο 2019 στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Στο έγγραφο η ΤΥ αναφέρει ότι είναι σε διαδικασία αξιολόγησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν πριν από ένα χρόνο, αυτή την περίοδο μετά την παρέλευση των καλοκαιρινών μηνών και τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω COVID 19 του τριμήνου Μαρτίου – Μαΐου 2020.