Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κυκλοφορεί από σήμερα το νέο τεύχος του Άρδην


Το Ντεμοντέ ΛΕΞΙΚΟ του Στάθη...

Ο Εθνομηδενιστής είναι ο καλύτερος υπηρέτης της Νέας Τάξης!   
  Μέρες που είναι:
Πατριώτης είναι εκείνος που αγαπά την πατρίδα του, χωρίς να μισεί τις πατρίδες των άλλων. 
Είναι εκείνος που κατανοεί ότι δεν μπορεί να ευτυχεί ο πολίτης, όταν δυστυχεί η πατρίδα. 
Ο πατριώτης αντιλαμβάνεται το έθνος του ως την κοινότητα του συνανήκειν. 
Αν ο πατριώτης είναι αριστερός, ή δεξιός με αίσθημα δικαίου, θέλει στην κοινότητα στην οποία ανήκει περισσότερη ισονομία, ισηγορία για όλους και λιγότερη ανισοκατανομή.
Ο πατριώτης αντιλαμβάνεται την Ιστορία ως διδαχή κι όχι ως προπαγάνδα, συνεπώς τείνει προς την αυτογνωσία κι όχι έναν απλοϊκό και χυδαίο αυτοπροσδιορισμό. 
Ο πατριώτης αν είναι αριστερός είναι και διεθνιστής, διότι γνωρίζει ότι η ευτυχία ή η δυστυχία των εθνών στο επίπεδο του λαού τους είναι υπόθεση ταξική. 
Γνωρίζει επίσης ότι τα κράτη, είτε πολυεθνικά είτε εθνικά, βρίσκονται στα χέρια των αστικών τάξεων για τις οποίες η ευημερία των λαών είναι αδιάφορη, εκτός όταν ο αγώνας για αυτήν γίνεται επικίνδυνος για την ίδια.
Με έναν λόγο ο πατριώτης δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του έθνους όπως ο εθνικιστής. 
Η προσέγγιση του πατριώτη είναι ανθρωπιστική κι όχι μισάνθρωπη. 
Το ΕΑΜ επί παραδείγματι ενέπνευσε με την πρωτοβουλία των κομμουνιστών όλο το έθνος, ενώ οι εθνικιστές συνεργάσθηκαν ως επί το πλείστον με τους κατακτητές. 
Και τους μετέπειτα διαδόχους τους Αγγλοαμερικανούς. 
Ακριβώςγια αυτό οι εθνικόφρονες κατηγορούσαν τους κομμουνιστές για ξενοκίνητους, διότι ήταν ξενοκίνητοι πάντα οι ίδιοι, όπως απέδειξαν το 1940 (για να μην πάμε πιο πριν), με τη Χούντα και με την Τραγωδία στην Κύπρο.

Παγκόσμια κυβέρνηση σε λιγότερο από 12 χρόνια θέλει ο ΟΗΕ!

Στη δεκαετία του 1960, ήμουν ένας ενημερωμένος, αλλά αφελής προπτυχιακός φοιτητής, και θυμάμαι ότι ήμουν στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας και συζητούσα με τον πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, καθηγητή Charles C. Price. 
Μου είπε ότι ήταν πρόεδρος των United World Federalists και ρώτησε αν ήξερα τι είναι αυτή η οργάνωση. 
Όταν είπα όχι, απάντησε ότι πίστευαν σε μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα έβγαινε μέσα από τον ΟΗΕ.
Δεν είχα ποτέ ακούσει κανείς να προτείνει αυτή την ιδέα πριν. 
Για μένα, τα Ηνωμένα Έθνη ήταν ένας φιλανθρωπικός οργανισμός αφιερωμένος στην άσκηση πιέσεων προς την παγκόσμια κοινότητα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και στη λειτουργία φιλανθρωπικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τους αγωνιζόμενους φτωχούς λαούς του κόσμου. 
Φανταζόμουνα τον ΟΗΕ ως ένα είδος φιλανθρωπικής ΜΚΟ σε παγκόσμια κλίμακα.
Πώς θα προέκυπτε το όραμα του καθηγητή Charles C. Price για μια νέα παγκόσμια κυβέρνηση; 
Αν και υπήρχε ένα σοσιαλιστικό νήμα στο ιδρυτικό τους έγγραφο, τα Ηνωμένα Έθνη σχηματίστηκαν με βάση το όραμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρουσιάστηκε στην «Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (UDHR), η οποία καθόρισε ότι τα δικαιώματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την πρόοδο της παγκόσμια κοινότητας και αποτελούν το στυλοβάτη για την ανύψωση της ανθρώπινης ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ατόμου.

Η πολιτική έχει αυτοκαταργηθεί

Πολιτικές πρακτικές, παγιδευμένες σε μηδενιστικές ιδεολογίες, απορριπτικές ή αδιάφορες για κάθε «νόημα» της ύπαρξης, είναι αδύνατο (λογικά και στην πράξη) να υπηρετήσουν τη δημοκρατία. Δημοκρατία θα πει: το κράτος (η εξουσία) να ασκείται από τον δήμο, από όλους τους πολίτες ή (με συμβιβαστική κατ’ ανάγκην παραχώρηση) από εντεταλμένους και ελεγχόμενους εκπροσώπους των πολιτών.
Ομως, για να αποφασίσει ένας πολίτης τι είναι καλό και συμφέρον για όλους, προϋποτίθεται η ετοιμότητά του να αρνηθεί τις ορμέμφυτες, ενστικτώδεις, εγωκεντρικές του προτεραιότητες.
Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δυσκατόρθωτο – βεβαιώνει τη διαπίστωση η κοινή μας πείρα:
Ποιο κίνητρο μπορεί να έχει ο άνθρωπος για να αρνηθεί τις απαιτήσεις των ενστίκτων του;
Ή πρέπει να διαθέτει θαυμαστή καλλιέργεια, δηλαδή εμπειρία της ζωτικής χαράς που χαρίζει η αυθυπέρβαση, ή να είναι τόσο ντοπαρισμένος από ιδεολογικές ψευδαισθήσεις, ώστε να ταυτίζει την υποταγή του στην ιδεολογική προστακτική με τη ναρκισσιστική του θωράκιση.
Ο ντοπαρισμένος γίνεται ικανός και να στηθεί απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα τραγουδώντας, σίγουρος για την απόλυτη καταξίωση του εγώ του.
Σήμερα ο μηδενισμός και το γνήσιο τέκνο του, ο αμοραλισμός, θριαμβευτικά κυριαρχούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Οι μεγάλες «αναμορφωτικές» ιδεολογίες που γέννησε η ψευδαισθητική μέθη του «Διαφωτισμού» (φασισμός, ναζισμός, μαρξισμός, ελευθερία των αγορών, δηλαδή ολοκληρωτισμός της κερδοσκοπίας) κάρπισαν τέτοια και τόση εφιαλτική απανθρωπία, που καθιστά επώδυνη ή αποκρουστική την ενασχόληση μαζί τους κάθε νουνεχούς ανθρώπου.
Ευτυχώς, η παταγώδης κατάρρευση κάθε μιας από αυτές τις ιδεολογίες μοιάζει να έχει νομοτελειακό χαρακτήρα:
Κατέρρευσε γελοιωδώς ο φασισμός, μέσα στη φρίκη ο ναζισμός, αιφνιδιαστικά σχεδόν αλλά και αυτονόητα ο μαρξισμός.

Η πραγματικότητα τους εκδικείται!

Ερασιτέχνης… οιωνοσκόπος απεδείχθη ο Πρωθυπουργός. 
Είχε θυμίζουμε επιχειρήσει με λογοπαίγνιο να μετριάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργήσει οι προτάσεις του συγκυβερνήτη Πάνου στις ΗΠΑ για μίνι ΝΑΤΟ Βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, συνδυάζοντας τότε την ύπαρξη του τυφώνα, επισημαίνοντας ότι στις ΗΠΑ ο τυφώνας δεν λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ. 
Του είχε διαφύγει ότι επωάζεται στην κυβέρνησή του ένας άλλος σφοδρός τυφώνας, που λέγεται Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά αυτό εμπλέκει και το υπουργικό συμβούλιο. 
Αυτό που δεν άκουσε ότι ο υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για πενήντα εκατομμύρια του Σόρος τα οποία δόθηκαν στην κυβέρνηση προκειμένου να εξαγοράσει συναίνεση για το Σκοπιανό. 
Στην συνέχεια βέβαια ο Πάνος αναίρεσε, λέγοντας ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο και απέδωσε τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα «ορφανά του Σημίτη», που τάχα ταράχτηκαν για την προφυλάκιση του Γιάννου.
Η κυβέρνηση δεν δίνει τα πρακτικά στη δημοσιότητα ώστε να απεκδυθεί την κατηγορία της μυστικότητας. 
Όμως παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά τη μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά, και ανέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς την διερεύνηση δημοσιευμάτων, κάποια εκ των οποίων τροφοδοτήθηκαν από την καταγγελία του για τα 50 εκατ. του Σόρος. 
Πέραν των πρακτικών του υπουργικού, ίσως και η επιστολή Κοτζιά στον πρωθυπουργό να αποτελέσει στοιχείο της έρευνας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ξαφνιάστηκαν και θορυβήθηκαν. 
Από πολιτική κουλτούρα είναι εθισμένοι να θεωρούν ότι οι όποιες καταγγελίες εκτοξεύονται ένθεν κακείθεν, είναι θεμιτές καθότι αποτελούν συνήθη και ανεύθυνη επικοινωνιακή τελετουργία του πολιτικού σκηνικού, που απλώς παράγει πολιτικό αποτέλεσμα, άνευ συνεπειών για τους φορείς των καταγγελιών! 

Τα (Αριστερά) παιδία... «παίζει» με τους Ρότσιλντ!!!

Η κορυφαία επενδυτική τράπεζα Ρότσιλντ (Rothschild) διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα, από την ίδρυσή της ακόμα. 
Τα τελευταία τρία χρόνια, όμως, οι δεσμοί αυτοί έχουν ενισχυθεί όσο ποτέ. 
Εξάλλου, ανέκαθεν οι στραβοτιμονιές, οι πόλεμοι, οι οικονομικές κρίσεις και οι ταραγμένες περίοδοι, ανά τους αιώνες, ήταν για τους Ρότσιλντ ευκαιρία να αποκομίσουν υπερκέρδη.
Στο τιμόνι της δυναστείας, πλέον, βρίσκεται ο αινιγματικός 37χρονος Αλεξάντερ Ρότσιλντ. 
Διαδέχθηκε τον πατέρα του Ντέιβιντ, υπό άκρα μυστικότητα μόλις πριν λίγες εβδομάδες. 
Με αυτόν λέγεται ότι συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός ένα χρόνο νωρίτερα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μίας ιδιωτικής συνάντησης που κατά πολλούς σφράγισε την εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα.
«Η εταιρεία Rothschild εκτελεί καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου στη διαδικασία για την πώληση του ΥΓΕΙΑ», ανέφερε προ ημερών σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια MIG. 
Ελάχιστοι αιφνιδιάστηκαν. 
Τα τελευταία χρόνια, ο οικονομικός κολοσσός Ρότσιλντ έχει καλλιεργήσει δεσμούς με την κυβέρνηση Τσίπρα, διεισδύοντας στην εγχώρια οικονομία και μετατρέποντας τη μνημονιακή Ελλάδα σε πεδίο προσοδοφόρων επιχειρηματικών κινήσεων
Επί αυτής της κυβέρνησης κατάφερε να εκτοπίσει τη μεγάλη ανταγωνίστριά του Lazard, διευρύνοντας την οικονομική του επιρροή.
Το περσινό ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, μάλιστα, ήταν αυτό που έφερε στο φως της δημοσιότητας την ανάμιξη της Ρότσιλντ στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. 

Μεταμοντέρνα «Αριστερή» κατάσταση

               Το κράτος Λεβιάθαν των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ
Απέστειλε επιστολή ο Πρωθυπουργός στην μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου για τον τραγικό θάνατο του γιου της. 

Δεν απέστειλε όμως ανάλογη επιστολή για τον θάνατο του Έλληνα νέου που σκοτώθηκε με άνανδρο τρόπο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου - στον λόφο του Φιλοπάππου ούτε φυσικά στην μητέρα του Έλληνα ομογενή στην Β. Ήπειρο που εκτελέστηκε (κυριολεκτικά) από τα πυρά των Αλβανών Αστυνομικών.
Μοιράζει προπληρωμένες κάρτες και ενοίκια κατοικιών στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα όμως δεν είδαμε ανάλογη κίνηση για τις χιλιάδες αστέγων που ζουν στις ελληνικές πόλεις και ειδικότερα στις μεγαλύτερες. 
Μήπως γιατί στην ολότητα τους - οι άστεγοι - αποτελούνται από Έλληνες;
Στήνει ένα σκηνικό «πάλης και ρήξης» με τους δανειστές για το θέμα των συντάξεων και την ίδια ώρα η Μαρία Αντουανέττα της Κυβέρνησης - Έφη Αχτσιόγλου - εφεσίβαλλε τις θετικές για τους συνταξιούχους αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Και με ποιο σκεπτικό; 
Αυτό της υπεράσπισης όλων των Μνημονικών Νόμων από το 2010 έως το 2016! 
Αυτών δηλαδή που η συγκεκριμένη λαλίστατη κυρία από τα Γιαννιτσά κατάγγελνε ως «Μνημονιακούς & αντιλαϊκούς».
Υπόσχεται ο Τσίπρας μοιρασιά χρημάτων στην πλέμπα και στην εξαθλιωμένη φτωχολογιά της χώρας μας και ταυτόχρονα εγκρίνει 21.000 πλειστηριασμούς για τους επομένους μήνες, περικοπή επιδόματος θέρμανσης και πολυτέκνων, πουλώντας ταυτόχρονα υποσχέσεις και “βεβαιότητες” για μη περικοπή συντάξεων και μη μείωση αφορολόγητου όταν χθες κιόλας επαναλαμβάνει εκπρόσωπος του ΔΝΤ πως «Δεν πρέπει να μην περικοπούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο» (Δηλώσεις Reis, εκπρόσωπου του ΔΝΤ αλλά και ανάλογες δηλώσεις του Προέδρου του ΕSM, Klaus Regling).
H μυθολογία και παραμυθολογία των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ έχει ξεπεράσει πλέον κάθε ανεκτό όριο & το μόνο που τους απομένει είναι η Ποινικοποίηση της Πολιτικής σύμφωνα με το Πολακικό Δόγμα “Να χώσουμε μερικούς Φυλακή για να κερδίσουμε” τις εκλογές.

ΣΥΝελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών,Υπάλληλος βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοτικός υπάλληλος, αποσπασμένος στο γραφείο του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαφιλίππου ήταν ο 58χρονος που είχε συλληφθεί στις 10 Οκτωβρίου στο σπίτι του, σε ένα χωριό της Καβάλας με μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 58χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3.740 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πρωινή», ο 58χρονος ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του βουλευτή Γιώργου Παπαφιλίππου και κάθε μέρα εργάζονταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αφού εκεί βρίσκονται και τα 3 γραφεία των βουλευτών.

Μαύρος Κομμουνισμός !!!

Μπορείτε να μαντέψετε τι θέμα είχε το βιβλίο που κέρδισε το  βραβείο λογοτεχνίας; 
Μα το ναζισμό, φυσικά! 
Το ίδιο έγινε με το βραβείο Strega που το κέρδισε ένα βιβλίο με θέμα την αντιφασιστική ιστορία. 
Το ίδιο ισχύει και αλλού όπως στο σινεμά ή στο θέατρο. 
Στην πολιτική δε, μας επαναλαμβάνουν κάθε ημέρα πως επιστρέφει ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.
Λοιπόν ας το θέσουμε έτσι: 
εάν είναι αλήθεια ότι επιστρέφει ο Φασισμός υπό το ένδυμα της εθνικής κυριαρχίας (ιτ. Sovranismo), τότε είναι αλήθεια ότι επιστρέφει ο Κομμουνισμός υπό το ένδυμα του μεταναστευτισμού. 
Εάν ο Salvini και οι άλλοι είναι οι μικροί Μουσολίνι του σήμερα, τότε βρίθουν στην αριστερά οι μικροί Λένιν που βλέπουν στους μετανάστες το νέο προλεταριάτο, του οποίου θα ηγηθούν και το οποίο θα ανατρέψει τις κοινωνίες μας, τα θεμέλια τους και θα καταλύσει τα σύνορα τους. 
Θα εφοδιάσει δηλαδή την αριστερά με ‘υλικό’ προς πολιτική εκμετάλλευση. 
Ωμή απλοποίηση, θα πείτε, ωστόσο είναι συνεπής & αμφίπλευρη. 
Μάλιστα, η σειρά είναι ακριβώς αντεστραμμένη: η απειλή ενός νέου κομμουνισμού μέσω της ανεξέλεγκτης εισόδου αφρικανικού και ισλαμικού προλεταριάτου, γεννά την απειλή ενός νέου Φασισμού για να σταματήσει την εισβολή και την παρακμή της κοινωνίας μας. 
Χωρίς Κομμουνισμό δεν υπάρχει Φασισμός, αυτό διδάσκει η ιστορία.
Ένα κείμενο του 1922 που γνώρισε πολύ επιτυχία στους ιταλικούς κομμουνιστικούς κύκλους, γραμμένο από τον άναρχο-κομμουνιστή Luigi Fabbri, όριζε το Φασισμό ως μία «προληπτική αντεπανάσταση», οπότε ο Φασισμός δεν γεννιόταν από το τίποτα αλλά αναδυόταν ακριβώς για να εμποδίσει και να προλάβει την κομμουνιστική επανάσταση. 
Τηρουμένων των αναλογιών, θα πρέπει να πούμε το ίδιο πράγμα και για σήμερα. 
Η εθνική κυριαρχία («Sovranismo» ) είναι μία προληπτική αντεπανάσταση έναντι σε όποιον θα ήθελε να περάσει από την ανοιχτή κοινωνία στην παγκοσμιοποίηση, δηλαδή σε ένα καθεστώς βασισμένο επάνω στην καταστροφή των εθνικών κοινωνιών και των κυρίαρχων κρατών. 
Εάν γεννιέται ένας νέος Φασισμός είναι γιατί αναδύεται, μέσω του μεταναστευτικού κύματος, ένας νέος Κομμουνισμός. 

Στις 6:00 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου:«Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος(1946-1949). Πεδίο Μάχης του Ψυχρού Πολέμου»


Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 6:00  μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Polis Art Cafe 
(Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα),
η παρουσίαση του βιβλίου του Αντιπροέδρου Δ.Σ. του ΚΕΔΙΣΑ Δρ. Σπύρου Πλακούδα με τίτλο: 
«Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος(1946 - 1949). 
Πεδίο Μάχης του Ψυχρού Πολέμου».
Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
●►Δρ.Κλεάνθης Κυριακίδης, Διεθνολόγος
●►Βασίλης Νέδος, Διπλωματικός Συντάκτης, Εφημερίδα «Η Καθημερινή»
●►Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ε.Κ.Π.Α.
◄►Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

Αύριο στις 6:00 μ.μ. στα Μελίσσια η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»

Και ο Πατούλης στο συνέδριο του ΕΛΚ!

                                                 «Βάθεμα» κεντροδεξιάς δημοκρατίας

Δεν νομίζω στο ΕΛΚ να γνωρίζουν για το περίφημο «βάθεμα» της δημοκρατίας που υποτίθεται ότι οραματίζεται ο Αλ. Τσίπρας με τις προτάσεις που κατέθεσε για τη συνταγματική αναθεώρηση. 
Αυτοί, πάντως, δεν το οραματίζονται. 
Το κάνουν πράξη ή, τελοσπάντων, έτσι πιστεύουν, αφού μπήκαν στη διαδικασία να κατεβάσουν και να ψηφίσουν σήμερα ανάμεσα σε δύο υποψηφίους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Εσπευσε, εξάλλου, να το υπογραμμίσει, με μια ομιλία ενθουσιώδους κομματικού πατριωτισμού, ο γ.γ. του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστούρις, στους συνέδρους που κατέκλυσαν χθες τους χώρους του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ελσίνκι. 
«Το ΕΛΚ ανήκει στα μέλη του!», φώναξε κάποια στιγμή εν μέσω επευφημιών.
                                                        Ο Τσίπρας και οι «κομμουνιστές»

Αύριο στις 10:30 π.μ. η εκδήλωση - διαμαρτυρία για τη μεταφορά του Δάσους Συγγρού στο ΥΠΕΡταμείο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ !!!
ΟΛΟΙ στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Κυριακή 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
στις 10.30 π.μ. στην ΕΙΣΟΔΟ επί της ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Φανάρια Κ.Α.Τ)

Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»
Καλεί όλους τους συμπολίτες μας σε ενημερωτική εκδήλωση - διαμαρτυρία για τη μεταφορά του ΔΑΣΟΥΣ ΣΥΓΓΡΟΥ στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ.

ΕΝΟΤΗΤΑ: Να ακυρωθεί η μεταβίβαση των Δημόσιων Ακινήτων στο ΥΠΕΡταμείο!

Στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της παράταξης (Τετάρτη 7 Νοεμβρίου), πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση για το θέμα της μεταφοράς 10.119 δημόσιων ακινήτων στο Υπερταμείο.
Ο Στάθης Γκότσης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. - ΕΕΣΥΠ) από το 3ο μνημόνιο του Αυγούστου 2015 και στον ιδρυτικό του νόμο 4389/2016, σύμφωνα με τον οποίο έγινε τον Ιούνιο 2018, με διαδικασίες εξπρές και εν κρυπτώ, η μεταβίβαση 10.119 συνολικά ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου.
Παρουσίασε συνοπτικά το περιεχόμενο της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε ο ΣΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις σχετικές αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του Υπουργού Οικονομικών, δεδομένου ότι στη λίστα των μεταβιβαζομενων ακινήτων περιλαμβάνονται περισσότερα από 1.000 ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ανάμεσα στα οποία και εμβληματικά μνημεία και χώροι (λ.χ. ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, ο Λευκός Πύργος, ο αρχαιολογικός χώρος των βασιλικών τάφων των Αιγών (Βεργίνα), ο προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι Θήρας, το παλαιό και νέο Φρούριο στην πόλη της Κέρκυρας, τμήματα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων που είναι εγγεγραμμένος στον Παγκόσμιο Κατάλογο Μνημείων της UNESCO, το ρωμαϊκό ωδείο της Πάτρας, οι αστικές πύλες του Πειραιά), αλλά και αρχαιολογικά μουσεία (π.χ. Ηρακλείου, Σπάρτης, Καλαμάτας, Αργοστολίου, Πάτρας, Μυτιλήνης, της Χαλκίδας).

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αύριο στις 8:30 μ.μ. η «Γιορτή Τσικουδιάς 2018» στο Μαρούσι


Ο Χάρης Μακρής αύριο στις 10:30 μ.μ. στο « Bookabar»

Μια ανθελληνική ελληνική κυβέρνηση!!!


Το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτόσημες απόψεις για τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα και την ίδια απαρέσκεια για την ελληνική μειονότητα, την ελληνική σημαία και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών δεν είναι τυχαίο. Είναι και οι δύο παιδιά του καθεστώτος Χότζα και δεν το κρύβουν.
Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στρέφεται εναντίον εκείνων που είναι υποχρεωμένη από τις διεθνείς συνθήκες να υπερασπίζεται. 
Οι δηλώσεις Φίλη χτες και προχτές, η σιωπή του πρωθυπουργού για τη δολοφονία ενός Έλληνα στην Αλβανία, η στάση της ελληνικής αστυνομίας που έσπευσε εξ αρχής να υιοθετήσει της αλβανική άποψη για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα και η υιοθέτηση από την επίσημη πολιτεία των απόψεων της αλβανικής εθνικιστικής προπαγάνδας για το αιματηρό περιστατικό μπορεί να προκαλεί μόνο ντροπή για το μόρφωμα που λέγεται ελληνική κυβέρνηση.
Αυτό το ελληνικό κράτος, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι συμπλέει με τον επίσημο και ανεπίσημο ναρκέμπορο της ευρωπαϊκής ηπείρου και εγνωσμένο τραμπούκο ενός πρωτογονισμού, μοναδικού στην Ευρώπη για τη βία του. 
Ότι συμπλέει και χειροκροτεί την παντελή απουσία δικαίου, όπου η βία του ισχυρότερου είναι ο καθημερινός νόμος και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι η καθημερινή πρακτική. 
Μια πρακτική, που οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου τη ζουν στο πετσί τους επί δεκαετίες, σχεδόν πάντα εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος που υποτίθεται ότι οφείλει, σύμφωνα με τις συνθήκες που έχει υπογράψει, να τους υπερασπίζεται.
Το ελληνικό κράτος όχι μόνο έχει αφήσει ανυπεράσπιστη την ελληνική κοινότητα της Αλβανίας, αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο ακραίο σημείο κατάντιας να συμπλέει με την αλβανική πολιτική εκκαθάρισής της είτε με οικονομικά, είτε με πολιτικά, είτε με τραμπούκικα μέτρα.

Η ψυχιατρική καρτέλα του Ράμα, που αποκάλεσε τον Κατσίφα «τρελό»!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε πρόσφατα τον εκτελεσθέντα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, Κωνσταντίνο Κατσίφα, «τρελό»
Ποιος μιλάει, όμως; 
Αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά σε μια ψυχιατρική καρτέλα από το μακρινό 1982, που ανήκει στον ασθενή Ράμα Έντβιν, γιο υψηλόβαθμου στελέχους της κομμουνιστικής δικτατορίας της γειτονικής χώρας.
Η γραφή είναι δύσκολα αναγνώσιμη, διακρίνονται, όμως, κάποια σημαντικά στοιχεία.
Όνομα: EDVIN (EDI)
Όνομα Παρτρός: KRISTAQ
Επώνυμο: RAMA
Η καρτέλα έχει ημερομηνία 16.05.1982.
Γεννημένος το 1964, δηλαδή είναι οριακά ενήλικας και έχει ήδη σοβαρά προβλήματα.
Διαβάζεται καθαρά η επιθετική ψυχοπάθεια του - psikiza agresive, στα αλβανικά.
Στο υποσημείωμα του εξιτηρίου ο γιατρός γράφει: Βγαίνει βελτιωμένος απο το νοσοκομείο στις 18.05.1982 και πρέπει να είναι υπό παρακολούθηση. 
Να περνά από εξετάσεις κάθε 3 μήνες.
Το έγγραφο είναι αυθεντικό, έχει δει το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία και έχει προξενήσει σάλο, χωρίς να έχει δεχθεί όμως ευθεία διάψευση από την πλευρά του πρωθυπουργού. 
Το θέμα είχε ανακινήσει πέρυσι η εφημερίδα ΤΕΜΑ, το ρεπορτάζ της οποίας αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Οι πρώτες ενδείξεις της ασθένειας του Ράμα χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, πράγμα που συμπίπτει με τις τακτικές επισκέψεις του στα νοσοκομεία. 
Όπως αναγράφεται στις κλινικές καρτέλες και βάσει των ομολογιών των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής Ράμα εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιθετικός όχι μόνο στα κοινωνικά περιβάλλοντα, αλλά και με τα μέλη της οικογένειάς του. 
Αυτό υποχρέωνε την οικογένεια να ζητά τη βοήθεια του νοσοκομείου. 

«Αξεστοι που ζουν σαν ύαινες & φωνάζουν σαν κοράκια», Ελληνες & ΒορειοΗπειρώτες, για τον ψυχασθενή ναρκέμπορο Ράμα!

Εμπρηστικές δηλώσεις του γενίτσαρου την ημέρα της κηδείας του Εθνομάρτυρα Κ. Κατσίφα:
Οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας, δεν είναι «greku», αλλά πολίτες της Αλβανίας!
Νέα προσπάθεια να ρίξει λάδι στην φωτιά από τον Έντι Ράμα που απαντώντας σε σχόλιο  χρήστη του Facebook προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον όσων ύψωσαν σήμερα ελληνικές σημαίες και συνόδεψαν σε κλίμα θλίψης και έντασης  τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία.
Αντί λοιπόν η Αλβανική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Ράμα να ζητήσουν συγγνώμη για τα όσα διαδραματίσθηκαν από την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου  επιχειρεί να βγει στην αντεπίθεση με σχόλια που απλώς ερεθίζουν το εθνικιστικό φρόνημα και στις δυο πλευρές των συνόρων ,ενώ προσβάλει τους απλούς πολίτες που πένθησαν ειρηνικά τον θάνατο του Κατσίφα.
Οι προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις Ραμα έγιναν, ενώ η Αθήνα κρατά χαμηλούς τόνους και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Alpha απέφυγε κάθε σχόλιο αρνητικό για την  Αλβανία σε σχέση με το επεισόδιο των Βουλιαράτων που στοίχισε την ζωή του Κατσίφα κάτω από ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες
Αντίθετα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, χαρακτήρισε «προβοκάτορες κηδειών»  όλους όσοι παρευρέθηκαν χθες στους Βουλιαράτες και στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου εκτελέστηκε από τις επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.
Απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του, που του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες - & «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος» όπως υποστήριξε - ο Έντι Ράμα εμφανίστηκε μεν διαλλακτικός, χρησιμοποιώντας όμως σκληρή γλώσσα για όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία.
«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών...

Κατάπτυστοι & εμμετικοί ΣΥΝταγματικό τόξο, συστημικά ΜΜΕ & o Πρόερος Φαυλό-πουλος

Δεν υπήρξε το γεγονός της ταφής του Εθνομάρτυρα Κ. Κατσίφα για τις εφημερίδες:
ΑΥΓΗ, ΕφΣυν, ΕΘΝΟΣ, ΚΟΝΤRA NEWS, Ριζοσπάστης & Φιλελεύθερος...
Εθαψαν την είδηση, οι άθλιοι δωσίλογοι των Τουρκαλβανών ναρκεμπόρων!!!
Περιύβρισις νεκρού από ΣΥΡΙΖΑ & τον γενίτσαρο Εντι Ράμα

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Εξω το ΤΑΙΠΕΔ από τις Ζωές μας»

Όχι στην αρπαγή των 162 ακινήτων του Δήμου
Να διαλυθεί εδώ και τώρα το ΤΑΙΠΕΔ & το ΥΠΕΡ

Ως γνωστό, από τις 19-6-2018, περίπου 10.100 ακίνητα που ανήκουν στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένων και 162 του Δήμου Αμαρουσίου, μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο (Ε.Ε.Σ.Υ.Π.) προς «αξιοποίηση». 
                                Δηλαδή για ξεπούλημα με στόχο την αποπληρωμή των δανείων.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Αφιέρωμα στον σπουδαίο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το Σάββατο στη «BABEL»

Tους «Passepartout» υποδέχεται αύριο στο «Bookabar»

Στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» το Σάββατο, οι «PAUL GOODMAN TRIO»

Ο έχων δύο χιτώνας ... να τους βάλει στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας!

Οι «πολιτικά άστεγοι» πολίτες

Μέσα από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών, ο απλός παρατηρητής θα εντόπιζε μια ανοδική τάση σε μια συγκεκριμένη κατηγορία απαντήσεων. 
Η τάση αυτή εστιάζεται στην κατηγορία πολιτών την οποία ο δημοσκόπος την περιγράφει ως «Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ», «Κανένα Κόμμα», «Κανένας», «Λευκό».
Οι πολίτες που απαντούν με τον παραπάνω τρόπο είναι οι πολίτες τους οποίους αποκαλώ «πολιτικά άστεγους». 
Δηλαδή είναι πολίτες οι οποίοι αποφάσισαν, είτε μέσω πείρας είτε μέσω συλλογισμού, ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς κάποιος πολιτικός χώρος που να τους εκφράζει.
Ποίοι είναι όμως οι λόγοι που χρόνο με το χρόνο αυξάνουν τον αριθμό των «πολιτικά άστεγων» πολιτών.
Μια γρήγορη ματιά στην ιστορία των προηγούμενων 35 ετών είναι αρκετή να κάνει τον μέσο πολίτη να αισθανθεί υπέρμετρο εκνευρισμό, θυμό, απογοήτευση, αρνητική κατάπληξη και τελικά παραίτηση.
Από το «Τσοβόλα δώστα όλα», την ιδιοποίηση του κράτους από τον Α. Παπανδρέου, την κατασπατάληση των Μεσογειακών προγραμμάτων, την αδιαφάνεια, την διαπλοκή στο Δημόσιο και στα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα θαλασσοδάνεια, την αναβλητική διαχείριση του Σκοπιανού σε βάρος της χώρας για λόγους πολιτικού κόστους, στην ήττα των Ιμίων, στο «Λεφτά υπάρχουν», στην είσοδο στα μνημόνια, στο «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος δεν διορθώνεται, καταργείται» και τελικά στο εξευτελιστικό ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Αναλογιζόμενος ο μέσος πολίτης(ο μη διαπλεκόμενος/μη πολιτικός πελάτης), θα απορεί πως έγιναν όλα αυτά και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι έκτος από το να εναλλάσσει άτομα στην εξουσία του κράτους;
Η απάντηση είναι απλή. 
Ο πολίτης δεν έχει κανέναν έλεγχο σε κανένα επίπεδο της γραμμής παραγωγής του πολιτικού προιόντος. 
Ότι γίνεται, γίνεται για αυτόν, χωρίς αυτόν.

Ν.Δ: «Δώσε θάρρος στον χωριάτη...»!

Δεν ξέρω αν ταιριάζει το περίφημο «δώσε θάρρος στον χωριάτη». 
Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δώσεις θάρρος στον βουλευτή, θα μιλάει μέχρι τελικής πτώσεως. 
Το αναφέρω επειδή στην προ ημερών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν περί τους 25 βουλευτές. 
Κάτι σαν  «group therapy» για τη συνταγματική αναθεώρηση. 
Τους προβοκάρισε, βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με την καλή έννοια). 
Τους θύμισε ότι από το 2016 μέσω του εισηγητή – και τότε και σήμερα – Κώστα Τασούλα έχει λάβει προτάσεις απ’ αυτούς για το ζήτημα. 
Αλλά, όπως το έθεσε, «θέλω ακόμα και τώρα, μέσα στις επόμενες μέρες, όποιος έχει επιπλέον άποψη να την καταθέσει στον εισηγητή». 
Ειδικά για μείζονα θέματα, όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας…
Εννοείται ότι μόλις ο Μητσοτάκης σάλπισε το σύνθημα, οι βουλευτές άρχισαν να μιλούν. 
Εχω την αίσθηση ότι αρκετοί έπαθαν σοκ και δέος με την ιδέα της απευθείας εκλογής απ’ τον λαό. Αλλοι – μόνον ένας – με το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εισέρχεται στη συζήτηση. 
Και άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν ότι το κόμμα δεν θα φτάσει μέχρι τέλους τη συζήτηση και δεν θα ψηφίσει, ας πούμε, άρθρα όπως το 86 περί ευθύνης υπουργών και το περί διάλυσης της Βουλής και εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Οπως το έθεσε ένας εξ αυτών, «αν το κάνεις, θα έχεις ανέφελη πρωθυπουργία». 
Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πήρε όρκο για τίποτα.

Ανορθόδοξα

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: η πλειονότης των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι. 
Όχι Ελληνορθόδοξοι (άλλωστε για την πούρα Ορθοδοξία ο εθνισμός είναι αίρεση), αλλά Ορθόδοξοι. (Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες υπάρχουν αλλού και αφορούν κυρίως αλλοεθνείς).
Οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι με δύο τρόπους.
 Ο πρώτος αφορά τον πολύ λαό και έγκειται στη χαλαρή σχέση που έχουν οι Έλληνες με το (επίσης χαλαρό ως προς τους κανόνες του) Ορθόδοξο δόγμα, ενώ κυρίως ταυτίζονται με την Ορθοδοξία ως προς το τελετουργικό της, που μέσα στους αιώνες έγινε ταυτοτικό στοιχείο και αγλάϊσμα του ρωμαίικου πολιτισμού.
Ο δεύτερος τρόπος είναι μεν πολύ μικρότερου εύρους ανθρώπων, αλλά ιδιαιτέρως επιδραστικός στην κοινωνία, διότι αφορά στο Ορθόδοξο δόγμα ως προς την ουσία του. 
Ουσία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα διότι η Ορθοδοξία μέσα στη διαχρονία της περισσότερο φιλοσοφεί παρά διοικεί.
Τέλος, τους Έλληνες συνδέουν με την Ορθοδοξία δύο ακόμα ισχυροί παράγοντες. 
Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι ο υπαρκτός ελληνισμός διαμόρφωσε τον χριστιανισμό κατά τους πρωτοχριστιανικούς αιώνες και την ύστερη αρχαιότητα, με την Ορθοδοξία στη συνέχεια να γίνεται μια κρατική θρησκεία (Βυζάντιο) κι όχι μια θρησκεία-κράτος (Μεσαιωνική Δύση). 
Ο δεύτερος δεσμός των Ελλήνων με την Ορθοδοξία οργανώθηκε όταν, μετά την πτώση των Καισάρων, η Εκκλησία ανέλαβε την εκπροσώπηση (και) των Ελλήνων στην Οθωμανική διοίκηση.
Κατά τη λόγια και τη λαϊκή παράδοση για τους Έλληνες το θέμα της πίστης ήταν πάντα ένα πολιτικό ζήτημα (όπως για όλους τους λαούς), αλλά με έντονες ιδιομορφίες που διαμόρφωσαν την ιδιοπροσωπία του έθνους σε σημαντικά θέματα όπως το δίκαιο, η αλληλεγγύη και κυρίως η ελευθερία. 

Σε 2η μοίρα η μόρφωση των παιδιών, μπροστά στη λούφα των καθηγητών!

Δάσκαλοι κοπανατζήδες 
Την ώρα που πολιτεία και εκκλησία μοιράζουν τα ιμάτια του φορολογούμενου λαού, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έκλεισαν εχτές όλη μέρα τα σχολεία για να πάνε να ψηφίσουν εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια! 
Με ρύθμιση του ίδιου του υπουργείου Παιδείας. 
Προφανώς η μόρφωση των παιδιών έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στη λούφα των καθηγητών.
Και μιλάω για λούφα, γιατί οι καθηγητές, που έχουν το προνόμιο να δουλεύουν το μισό χρόνο και τις μισές ώρες από όλα τα άλλα επαγγέλματα, είχαν όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες για να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.
Αντ’ αυτού προτίμησαν να αφήσουν όλους τους μαθητές στα χέρια των ανήμπορων εργαζόμενων γονιών και στα χέρια μιας ακόμα χαμένης μέρας μόρφωσης. 
Αν είναι μόρφωση η παραμόρφωση που έχει επιβληθεί στα σχολεία από τις απανωτές μωροφιλόδοξες αλλαγές του κάθε υπουργού και από την αδιαφορία μιας μεγάλης πλειονότητας δασκάλων, που μπήκαν στο χώρο της Παιδείας όχι για να δουλέψουν, αλλά για να απολαμβάνουν τη δημοσιοϋπαλληλική μονιμότητα, την αυξημένη αργία στα σχολεία και τις ευκαιρίες για μαύρες εισπράξεις από ιδιαίτερα και φροντιστήρια.
Το υπουργείο Παιδείας, που εδώ και χρόνια δεν ασχολείται με τη μόρφωση των μαθητών, αλλά με την ιδεολογική προπαγάνδα που θέλει να περάσει στα σχολεία και με την υποστήριξη των πιο ακραίων συνδικαλιστών, όρισε μια καθημερινή μέρα, χτες Τετάρτη, για να ψηφίσουν οι καθηγητές για εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού! 
Δείχνοντας έτσι περίτρανα σε ποια προτεραιότητα βάζει τη διδασκαλία σε σχέση με έναν στείρο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. 
Σε ποια προτεραιότητα βάζει τους μαθητές, το μέλλον, σε σχέση με τη συντήρηση ενός καθηγητικού κατεστημένου, που μετράει σε πόσα χρόνια θα πάρει σύνταξη και πόση, από την πρώτη μέρα που θα μπεί το σχολείο.
Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις δασκάλων.

Προεκλογικές πομφόλυγες «Θεία χάριτι»

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι ένα αρχικό μέτρο εκλογίκευσης των σχέσεων κράτους – εκκλησίας. 
Μόνο εκλογίκευσης, όχι επίλυσης, καθώς το δημοσιοϋπαλληλίκι των κληρικών είναι μια κληρονομιά που τη διαμόρφωσαν οι ιστορικές συνθήκες, και δεν προσφέρεται ως «πρόσφορο» στην εύκολη και αγελαία κριτική του διαδικτύου ότι «πρέπει να κοπούν οι μισθοί των κληρικών».
Ωστόσο οι κυβερνητικοί το έντυσαν με υπόβαθρο τις συνήθεις τυμπανοκρουσίες στις οποίες εθίζονται, και το ανακοίνωσαν χωρίς προεργασία, καθότι εμβληματικοί θεράποντες της γνωστής ελληνικής προχειρότητας. 
Πριν καν ενημερωθεί η Ιερά Σύνοδος, η οποία αν αντιδράσει, όπως ήδη αντιδρά ο κατώτερος κλήρος, θα έλξουν και οι δυο τους κεραυνούς Συριζαίων και ενδεχομένως κάποιων φιλελεύθερων, και θα πλασαριστεί ο κ. Τσίπρας ως ο κοσμικός αναμορφωτής που προσπάθησε να αλλάξει μια αραχνιασμένη κατάσταση, αλλά τον εμπόδισαν οι κατεστημένες νοοτροπίες των κρατικοδίαιτων παπάδων.
Το χειρότερο είναι ότι οι ανακοινώσεις έγιναν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του οποίου θαμπώνεται η πνευματική φωταυγής πρωτοκαθεδρία (για τους χριστιανούς αλλά και τους απίστους που διαθέτουν ιστορική συνείδηση), και για το οποίο κατηγορούμε την Τουρκία όταν λαμβάνει αυθαίρετα αποφάσεις που το αφορούν, χωρίς διάλογο μαζί του!
Συνεπείς στη νοοτροπία τους οι κυβερνητικοί, εργαλειοποίησαν μικροπολιτικά μια κίνηση που θα μπορούσε να είναι απλώς μια σωστή διοικητική πράξη - γιατί πολιτική δεν είναι – και έδωσαν την ευκαιρία να αδράξει την ντουντούκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να διακηρύξει ότι έρχονται δέκα χιλιάδες προσλήψεις, αφού θα αδειάσει το δημόσιο από δέκα χιλιάδες κληρικούς. 
Τέτοιος ευτελισμός μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας κίνησης που οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν ως ιστορική, δεν έχει ξανασυμβεί...

Ιερή θύελλα για την «ανίερη συμπαιγνία» των Εθνοπροδοτών

Σκάσε & θα πεις κι ένα τραγούδι…

«Μακεδονία ξακουστή» – να μην ξανακουστεί ζητούν οι παρ’ ημίν εθνομηδενιστές. 
«Μακεδονία ξακουστή» – να μην ξανακουστεί απαιτούν και οι εκ FYROM εθνικιστές.
Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος σε μια κραυγαλέα για την πραγματική φύση του προβλήματος στιγμή!
Πάντως, αν οι Έλληνες μαθητές τραγουδούσαν στην παρέλαση διαφημίσεις, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα.
Χωρίς πλάκα όμως, το θέμα είναι πιο σοβαρό απ’ όσο δείχνει. 
Όχι μόνον σε ελληνικό επίπεδο, αλλά σε διεθνές – σε όσα τουλάχιστον αφορούν τον δυτικό πολιτισμό.
Στο πλαίσιο του δυτικού κόσμου όσα ο πολυπολιτισμός, ο μεταμοντερνισμός και η πολιτική ορθότης χρόνια τώρα αποδομούν και αποκαθηλώνουν, έρχεται τώρα η Ακροδεξιά να τα «αποκαταστήσει» διαστρεβλώνοντάς τα τελείως. 
Έτσι αίφνης οι αντιδραστικοί διεθνώς τσαλαβουτάνε μέσα στα κλασικά γράμματα και τους βγάζουν τα μάτια. 
Το ίδιο και στην Ελλάδα, όπου το είδος Χρυσαυγίτη σκαμπάζει από τα αρχαία ελληνικά οικουμενικά γράμματα την τύφλα του. 
Έλα ντε όμως που τα ίδια σκαμπάζει και ο (κάθε) Καρανίκας!