Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τα φίδια έκαναν τη δουλειά τους...


Και αίφνης ο κ. Μακρόν δήλωσε πεισμένος ότι ο κ. Άσσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα! 
Πώς αυτός ο Πιπίνος ο Μικρός διαπίστωσε κάτι τέτοιο, μόνον ο Λουί ντε Φινές θα μπορούσε να μας το πει, αν ζούσε (και ως εκ τούτου πλάκωνε τον petite Μακρόν τον Βραχύ στις σφαλιάρες).
Ζούμε σε έναν κόσμο που κάθε άλλο ζώον στον πλανήτη μάς έχει σιχαθεί.
Όπως σιχάθηκαν οι ύαινες τον κ. Τόνυ Μπλαιρ. 
Ο ερίφης αυτός είχε κατηγορήσει τον (τύραννο και πρώην σύμμαχό του) Σαντάμ Χουσεΐν για χρήση χημικών όπλων.
Αφού ο πόλεμος έγινε, αφού κόσμος και κοσμάκης σκοτώθηκε ή εκτοπίσθηκε (ακόμα σκοτώνεται και εκτοπίζεται), βγήκε ο κ. Τόνυ Μπλαιρ στις οθόνες μας και σαν κλαμένο τσόλι έκανε την αυτοκριτική του: ουαί ουάου και όχι! – όχι, ο Σαντάμ δεν είχε χημικά, ο όφις με ηπάτησε.
Σήμερα, αυτό το κλαμένο τσόλι, ο κ. Τόνυ Μπλαιρ, βγαίνει ξανά στις οθόνες μας και σκληρίζει: 
ουαί και ουί, ναι! ο Άσσαντ έριξε πράγματι χημικά, πιάστε τον, κρεμάστε τον και δώστε και σε μένα χίλιες λίρες για τον κόπο μου. 
Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε, μας έχουν σιχαθεί οι ύαινες, τα φίδια και οι αρουραίοι.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Τραγούδια του Θεού & του Ανθρώπου αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «Iδιόμελο»

Ερχεται πάλι το τέλος του... κόσμου, σε 10 ημέρες!

Το τέλος του κόσμου απέχει μόλις 10 ημέρες...
Νέες θεωρίες συνωμοσίας αναφέρουν αυτή τη φορά την 23η Απριλίου ως ημερομηνία-ορόσημο για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου και της βιβλικής καταστροφής, και η ένταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Μέση Ανατολή μόνο τυχαία δεν θεωρείται από τους υποστηρικτές τους.
Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται ότι μετρά αντίστροφα για την εκτόξευση πυραύλων στη Συρία, οι εσχατολόγοι αποκαλύπτουν στη βρετανική εφημερίδα «Express» ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία Ηλιος, Σελήνη και Δίας ευθυγραμμίζονται στην Παρθένο για να δώσουν το έναυσμα της βιβλικής Αρπαγής! 
Πρόκειται για το γεγονός κατά το οποίο ο Θεός θα αναστήσει τους νεκρούς και, μαζί με τους πιστούς που είναι ακόμα ζωντανοί, θα αναχωρήσουν από τη Γη, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να την κατακλύσει η δίκαιη κρίση Του την αμέσως επόμενη επταετία, γνωστή και ως εποχή Μεγάλης Θλίψης.

Έξοδος κινδύνου (από τον φόβο)

Βρισκόμαστε στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Αν μετά τις επόμενες εκλογές κάνει κυβέρνηση η Ν.Δ. ή η Ν.Δ. με το μόρφωμα «παρενδεδυμένο» ΠΑΣΟΚ, ελάχιστη σημασία έχει. 
Όπως ελάχιστη σημασία έχει, αν στις εκλογές αυτές υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και εισέλθει έτσι στη διαδικασία αποσύνθεσης, ή αν θα τη γλυτώσει, λαμβάνοντας ένα ποσοστό που θα του επιτρέψει να «τρoυπώσει» στο μετεκλογικό τοπίο.
Όλα αυτά έχουν πλέον ελάχιστη σημασία ως προς το τι δέον γενέσθαι, διότι αποτελούν επανάληψη του μοτίβου που μας έφερε έως εδώ, ενώ αντιθέτως έχουν τεράστια σημασία ως προς τη συνέχεια της έως τώρα πεπατημένης που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. 
Ναι, η Ν.Δ. είναι χειρότερη από τον ΣΥΡΙΖΑ! ναι, στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε χειρότερος από τη Ν.Δ.! 
Οι παραλλαγές στη σύνδεση των κρίκων σε αυτήν την αλυσίδα είναι ήσσονος σημασίας, το μείζον σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι αποτελεί πλέον η ίδια εθνικό κίνδυνο.
Οι δύο κρίσεις που βυσσοδομούν, η μία μέσα στη χώρα και η άλλη γύρω απ’ τη χώρα, μάλιστα διττή, αποδεικνύουν (και υποδεικνύουν) ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικά μεγέθη στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, μεγέθη πολύ σημαντικότερα από τις κλίκες των ανδρεικέλων που εναλλάσσονται ως γκαουλάιτερ άλλων στο Πραιτόριο του προτεκτοράτου.
Η Ελλάδα, με τη φροντίδα των ανδρεικέλων και τη συνεπικουρία των σμπίρων που τους υπηρετούν, μπήκε στο Καθαρτήριο (με τα μνημόνια) για να πάει στην Κόλαση (μετά τα μνημόνια). 
Η Ελλάδα υπέστη ήττα στρατιωτικού χαρακτήρα, κατέστη χώρα δορίκτητος και στην αιχμή αυτού του δόρατος καρφωμένη σπαρταράει. 

Νηφαλιότητα & στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων

Αυτό που προέχει είναι να τονωθεί το ήδη υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και η Πολιτεία να βρει πόρους να τις στηρίξει
Όταν υπάρχει απώλεια, ειδικά νέων ανθρώπων, ο θρήνος είναι μεγάλος. 
Ο πόνος αβάσταχτος, ειδικά για τους ανθρώπους που τους αγαπούσαν. 
Η οδύνη απερίγραπτη που δεν παλεύετε με όσα συλλυπητήρια και δηλώσεις συμπαράστασης να δεχθούν οι οικείοι και οι συνάδελφοί του.
Η απώλεια χθες του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου σκόρπισε τη θλίψη σε όλη την Ελλάδα. 
Μια ακόμα θυσία των μαχητικών αεροπόρων μας εν ώρα καθήκοντος. 
Ας αναλογιστούμε την ένταση που επιχειρούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να προασπίσουν την εθνική κυριαρχία.
Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας, οι οποίοι πολλές φορές φθάνουν στα όριά τους, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Διαθέτουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης. 
Είναι ακέραιοι χαρακτήρες με ήθος και αποτελούν κόσμημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία είναι απλά παιδιά του λαού, πρόσωπα της διπλανής πόρτας. 
Υπηρετούν την πατρίδα με αυταπάρνηση και χωρίς μεμψιμοιρία, παρά τους πολύ χαμηλούς μισθούς και χωρίς να λογαριάζουν ωράρια.

Η απώλεια του σμηναγού υπενθύμιση καθήκοντος για όλους μας

Μια χώρα οφείλει, καθημερινά, να προασπίζει την ανεξαρτησία της και να μεριμνά για την ασφάλειά της. 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. 
Κάθε μέρα εχθροί και φίλοι μετράνε τις αντιδράσεις της, τους ηγέτες της, την κοινωνία της. 
Έτσι και η Ελλάδα. 
Η απουσία γενικευμένης σύρραξης δεν σημαίνει απουσία απωλειών και ανθρώπινου πόνου. 
Η θυσία πιλότων μας αλλά και στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων εν καιρώ ειρήνης συνιστά μόνιμη υπενθύμιση. 
Όπως τώρα η απώλεια του σμηναγού.
Ο καθημερινός αγώνας για την κατοχύρωση της ελληνικής παρουσίας στο Αιγαίο δεν είναι αναίμακτος. Διαφορετικά δεν πρέπει να λογίζεται ως αγώνας. 
Κάθε τόσο τα γεγονότα μας υπενθυμίζουν ότι η προάσπιση της πατρίδας συνεπάγεται κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Τίποτα δεν χαρίζεται. 
Ο θάνατος του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου εντυπώνει την αλήθεια αυτή σε όσους μένουμε πίσω δεσμεύοντάς μας, να πράξουμε ανάλογα αν και όταν η περίσταση το απαιτήσει.
Υγιές σημάδι η σύμπνοια που παρατηρείται στην κοινωνία μας κάθε φορά που χάνεται ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή και δημοσιότητα στους πιλότους εξαιτίας των εντυπώσεων και των συναισθημάτων που προκαλούν τα αεροσκάφη. 
Η ευγνωμοσύνη, ωστόσο, παραμένει η ίδια απέναντι σε όλους. 
Μπορεί να μην εκφράζεται πάντα ρητά, αλλά υπάρχει. 
Ο πατριωτισμός είναι και πολλά άλλα, τα οποία κάνουν μια χώρα ισχυρή και σεβαστή διεθνώς.
Ορισμένοι σχολιαστές, με αφορμή το περιστατικό της πτώσης του αεροσκάφους, επισημαίνουν ότι πρέπει να «σταματήσουν οι λεονταρισμοί» και οι εθνικιστικές κορώνες. 

«...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»


Η εξέχουσα τιμή που αποδίδει η πολιτεία στους πεσόντες υπέρ πατρίδος, είναι παμπάλαιο ήθος και έθος. Δεν είναι τυχαίο που έμειναν ανεξίτηλα στους αιώνες, ως διαχρονικής αξίας τιμητική αναγνώριση, τα επιγράμματα του Σιμωνίδη, όπως το «... τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Επίσης δεν καθιερώθηκε τυχαία το πρωτόκολλο. Δεν είναι τυπολατρία. 
Είναι η επίσημη απόδοση ευγνωμοσύνης της οργανωμένης Πολιτείας. 
Ο ελάχιστος οφειλόμενος φόρος τιμής. 
Γι' αυτό και η Πολιτεία ανακοινώνει επίσημα, σε χαρτί που έχει τη σφραγίδα της, τον σεβασμό και την οδύνη της, και όχι με ανώνυμες αναφορές στο Twitter «ένας πιλότος». 
Ο σεβασμός σε όποιον έπεσε στο καθήκον επιτάσσει αναφορά στο όνομά του. 
Τελεία!
Παράλληλα θα πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες κάτι που δεν είναι γνωστό - και παρακαλούμε να το προσέξουν όλοι οι «παραθυράτοι» πολιτικοί: 
Κάθε τσαμπουκαλίδικη φανφάρα καφενόβιας αισθητικής, γεμίζει με άγχος τους στρατιωτικούς.
Όχι γιατί φοβούνται να πολεμήσουν (αλίμονο, ταγμένοι είναι, δουλειά τους είναι), αλλά γιατί νιώθουν να τους καταλαμβάνει το άγχος της ευθύνης. 
Η ανεξαρτησία της χώρας επαφίεται στους ώμους τους. 
Αυτό ξέρουν ότι θα ισχύσει σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης, αλλά δεν χρειάζεται να υπόκεινται σε διαρκές στρες, όταν ο κάθε πολιτικάντης σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση χρησιμοποιεί πολεμικούς τόνους για ψηφοθηρικούς λόγους.

Χτυπήθηκε το Mirage κ. υπουργέ;

Ο Π. Καμμένος είναι υπουργός Άμυνας της χώρας. 
Ο τίτλος του απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα. 
Πολύ μεγαλύτερη από όση επιδεικνύει ο κ Καμμένος. 
Ο υπουργός Άμυνας ανέβασε χτες στο ανεπίσημο, υπερεθνικό, ανεξέλεγκτο, χαβαλετζίδικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την είδηση του θανάτου ενός Έλληνα πιλότου εν υπηρεσία. 
Πριν το κάνει επίσημα το ελληνικό Πεντάγωνο. 
Με φρασεολογία που παραπέμπει σε χτύπημα από την Τουρκία!
Ίσως θα ήταν προτιμότερο να άφηνε το twitter για να παίζει μ' αυτό το παιδί του, όπως έχει ο ίδιος υποστηρίξει στο παρελθόν. 
Για να αποφύγει την προσωπική ευθύνη των γραπτών του. 
Αφού έχει δυσκολία να σταθμίζει τις συνθήκες, τις στιγμές και τη βαρύτητα των λέξεων στον επίσημο γραπτό λόγο.
Κατ’ αρχήν ο υπουργός Άμυνας μιας χώρας δεν αναγγέλλει από τα ηλεκτρονικά καφενεία επαγγελματικά και κυβερνητικά γεγονότα και κρίσεις. 
Τα ηλεκτρονικά είναι καφενεία όπου ο κάθε πικραμένος, ανεξέλεγκτος, γράφει ό,τι του κατέβει από το κεφάλι. Κρυμμένος πίσω από την ανεύθυνη ή φοβική ανωνυμία στη συντριπτική πλειονότητα.
Ο υπουργός Άμυνας έχει τίτλο, ευθύνη και όνομα.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Τη χαρά της Λαμπρής μοιράστηκε στο Μαρούσι πλήθος συμπολιτών μας

Γ. Πατούλης: Και φέτος, για 7η χρονιά, χάρη στη συγκινητική ευγενική προσφορά συμπολιτών μας, Όλοι μαζί ως μια μεγάλη συντροφιά γιορτάσαμε πατροπαράδοτα το Πάσχα στο Μαρούσι
Και φέτος, για 7η συνεχή χρονιά, εκατοντάδες συμπολίτες μας από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι ως μια μεγάλη συντροφιά, συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου. Ευχές με τους συνδαιτυμόνες αντάλλαξαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Β. Κόκκαλης, Σ. Σταθούλης, Ε. Γαρδέλης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Πέππας, Δ. Σμυρνής, Θ. Βλαχοπιώτης, Ε. Κάββαλος, Π. Κόνιαρης, Α. Βελής και Ε. Λέκκα.
Το γλέντι που στήθηκε από νωρίς το πρωί είχε από όλα. Περισσότεροι από 120 οβελίες στη σούβλα, κόκκινα αυγά, πασχαλινά κουλουράκια κατά το έθιμο της ημέρας, συνοδευτικά εδέσματα, άφθονο κρασί προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους.
Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την άριστη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων προσφέροντας ένα προσεγμένο επίπεδο συνθηκών εστίασης και φιλοξενίας που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ατομικό σέρβις σε κάθε έναν από τους συμπολίτες μας ξεχωριστά αποτρέποντας τις ουρές και την ταλαιπωρία.

Το χαρμόσυνο Μήνυμα της Αναστάσεως γιόρτασε η Διοίκηση του Δήμου

Γ. Πατούλης: Η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η πηγή έμπνευσης προσφοράς & αγάπης
Στην Αναστάσιμη ακολουθία σε Ιερούς Ναούς του Αμαρουσίου παρακολούθησαν το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και πλήθος πιστών συμπολιτών μας.
Στο μήνυμα του για την μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι το Πάσχα είναι μια μοναδική ευκαιρία επιστροφής στην αλληλεγγύη και την ελπίδα καθώς η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η πηγή έμπνευσης προσφοράς και αγάπης.
Στην αναστάσιμη Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ειρήνη - Μαρία Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, Βαγγέλης Κάββαλος, Μαρία Διακολιού, Κατερίνα Ψάλτη, Κωνσταντίνος Βλάχος.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΝΔΕΚΑ (11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (13/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201).

* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους
2018
2. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
3. Έγκριση ή μη πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών & αξιολόγησης Προμηθειών
και έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για
την προμήθεια με τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ "Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α".