Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Με τον Εκδρομικό & Περιηγητικό Όμιλο Αμαρουσίου, συναντήθηκε ο Θ.Αμπατζόγλου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο Μάκη Ουίλς και τα μέλη του ΔΣ του Εκδρομικού και Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων του Ομίλου σε συνεργασία με το Δήμο, η εθελοντική συμβολή των μελών του Ομίλου στον εμπλουτισμό και απογραφή των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρουσίου και τέλος τέθηκε και το ζήτημα επισκευών στο κτίριο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

Δήλωση Λ. Μαγιάκη για το «επιπλέον χρέος των 50 εκ. € » που άφησε η διοίκηση Πατούλη

                                                      ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
           Πλήρης διαφάνεια & απόδοση ευθυνών 
 Στη συνεδρίαση της 13-11-2019 του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου αποκάλυψε ότι, πέραν των δανείων που ο Δήμος έχει ρυθμίσει, υπάρχει ένα επιπλέον ποσό 50 εκ. που ανεβάζει τελικά τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου πάνω από 200 εκ. ευρώ, πλέον των τρεχόντων τόκων.
Το γεγονός αυτό το είχαμε επισημάνει στις 8-1-2019 που συζητήθηκε ο Ισολογισμός 2017 του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα τότε υπογραμμίζαμε προς την διοίκηση Πατούλη:
«Αφήνετε ένα Δήμο υπερχρεωμένο στις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές με ένα ποσό συνολικού ύψους   158.6 εκ. που ισοδυναμεί με 4 φορές περίπου τα πραγματικά ετήσια έσοδα του Δήμου. 
Το αντίστοιχο ποσό το 2007 ήταν 97.0 εκ. δηλαδή αύξηση κατά 63%. 
Και αυτό όταν έχουν παραγραφεί ή και εξοφληθεί από το κράτος γύρω στα 90 εκ .
Στα ποσά αυτά δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα χρέη της ΑΘΜΟΝΟΝ και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ.
 Η περιβόητη πολιτική σας του «νοικοκυρέματος» στην πράξη σημαίνει υποβάθμιση της πόλης και μεταφορά των βαρών στους επόμενους.»

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση Μαίρης Διακολιού για τις αυτοψίες στα σχολεία του Αμαρουσίου

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δημοσιοποιούσε ότι  έδωσε εντολή να γίνουν αυτοψίες στα σχολεία του Δήμου για τον εντοπισμό στοιχείων επικινδυνότητας για τα παιδιά μας και μάλιστα, σε σχετικό δελτίο τύπου δήλωνε ότι: «[…] Ήδη οι φάκελοι των επιθεωρήσεων έχουν παραδοθεί στους αρμόδιους εκπροσώπους της Διοίκησης» http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=34130.
Μέχρι σήμερα όμως, οι εκθέσεις αυτές δεν έχουν δοθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καίτοι το ζήτησα δημοσίως με σχετική ανακοίνωσή μου.
Από προσωπική γνώση και δραστηριότητα των μελών και φίλων της παράταξής μας όμως, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ενδεικτικά και μόνο παραδείγματα σχολείων με σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα, όπως:

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ(43!) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(24/2019) του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
●►1. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
●►2. Έκδοση παραχωρητηρίου εξοφλημένων κτιστών ατομικών οστεοθηκών
●►3. Επιστροφή κτιστής ατομικής οστεοθήκης στο Δήμο και εκ νέου παραχώρηση αυτής
●►4. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένο διαφημιστικό μέσο - επιγραφής στα όρια
του Δήμου Αμαρουσίου Υπόθεση: PANORAMABIKES - ΘΕΟΔ. ΜΠΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ (ΑΥΤΟΨΙΑ 2018.1)
●►5. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένο διαφημιστικό μέσο - επιγραφής στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου Υπόθεση: Δ. ΤΑΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.- ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ (ΑΥΤΟΨΙΑ 2018.2)
●►6. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένο διαφημιστικό μέσο - επιγραφής στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου Υπόθεση: ΠΡ. ΟΠΑΠ - ΚΑΜΠΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ Δ.( ΑΥΤΟΨΙΑ 2018.3)
●►7. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένο διαφημιστικό μέσο - επιγραφής στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου Υπόθεση: MINI MARKET ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΒΑΙΑ( ΑΥΤΟΨΙΑ 2018.05)
●►8. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένο διαφημιστικό μέσο - επιγραφής στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου Υπόθεση: ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - GALERIE DE CAFE (ΑΥΤΟΨΙΑ 2018.4)

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Τρεις Αρχιτέκτονες στη βιβλιοθήκη της DSA

Σε εγρήγορση & προγραμματισμό κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, καλεί τους κατοίκους ο Σύλλογος Πολυδρόσου

Ποιοί είναι οι κάτοικοι & γιατί αντιδρούν για τις εξελίξεις στο Δάσος Συγγρού;

Κάτω τα χέρια από το Κτήμα Συγγρού φωνάζουν Κάτοικοι του Αμαρουσίου & της Κηφισιάς!

«Να αντισταθούμε στα σχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΙΓΕ, στην εμπλοκή ιδωτών στη διαχείριση του πάρκου, στην ανάπλαση του για κερδοσκοπικούς σκοπούς, και στην περιορισμένη πρόσβαση» , τονίζει «πρωτοβουλία Κατοίκων Αμαρουσίου & Κηφισιάς».
 Αναλυτικά η (ανυπόγραφη) ανακοίνωση των Κατοίκων(αλήθεια ποιών;), σύμφωνα με την εφημερίδα του ΣφΥΡΙΖΑ(Συνασπισμός φιλελευθεροποιημένων Υστερικων Ριζοσπαστών Αριστερών), 
έχει ως εξής:
«Στις αρχές του Σεπτέμβρη  κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών- ΙΓΕ,
(ινστιτούτο που διαχειρίζεται το κτήμα Συγγρού), στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 
και Τροφίμων, ανάμεσα σε πολλά άλλα έγιναν και οι εξής δηλώσεις σε σχέση με το κτήμα, 
τόσο από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, όσο και από τον νέο  του ΙΓΕ, κ. Θυμάκη:
Κατευθύνουμε το Κτήμα στη μορφή «Αγρόκτημα Πόλης», κρατώντας τον χαρακτήρα του και παίρνοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα (π.χ. Αμερικανική Γεωργική Σχολή) ενώ ως προς τη λογική του «Ελεύθερου Πάρκου», τις όποιες καλές πρακτικές στο σχεδιασμό, τη διαχείριση και τη συμμετοχή των ΟΤΑ και της κοινωνίας των πολιτών όπως σε Πάρκο Τρίτση, Εθνικό Κήπο, Πάρκο ΚΠΙΣΝ, Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, το Πάρκο «Κιόσκι» και το ‘Αλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας καθώς και το ‘Αλσος Κηφισιάς». 

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής

Πενήντα θέματα(50) περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη  της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα διξαχθεί στις 11:00 π.μ.  στην αίθουσα
Περιφερειακών Επιτροπών (Λ. Συγγρού 15-17, 6ος όροφος).
Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
●►1. Διάθεση πίστωσης και έγκριση δαπάνης, για την προμήθεια δικτυακού συστήματος αποθήκευσης NAS (NETWORK ATTACHED STORAGE) και λοιπού μηχανογραφικού εξοπλισμού στο κτίριο, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες των Π.Ε. Πειραιά & Νήσων Περιφέρειας Αττικής.
●►2. 
α) Ανάκληση της υπ’αριθ. 2617/2019(ΑΔΑ: ΨΒ837Λ7-1ΛΡ) Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής &
 β) Διάθεση πίστωσης και έγκριση δαπάνης για την προμήθεια και τοποθέτηση ενός επιπλέον χειριστηρίου στην εγκατάσταση συναγερμού, στο κτίριο επί των οδών Αιγάλεω 5 & Κάστορος στον Πειραιά.(Δ/νση Οικονομικών Π.Ε. Πειραιά)
●►3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη έγκρισης του με αρ. 6/2019 Πρακτικού της Γνωμοδοτικής Επιτροπής αναφορικά με την αξιολόγηση των δικαιολογητικών κατακύρωσης που υποβλήθηκαν στοπλαίσιο της αρ. 1/21-6-2019 Πρόσκλησης (ΑΔΑΜ: 19PROC005148829) υποβολής οικονομικών προσφορών, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Δημόσιων Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, για τα σχολικά έτη 2019-2020, 2020-2021 & 2021-2022, συνολικού προϋπολογισμού 4.880.400,00€ πλέον ΦΠΑ και 6.051.696,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (Α/Α Συστήματος Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ: 74010). (Δ/νση Οικονομικών Π.Ε. Νήσων)

Ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού των Τμημάτων Ληξιαρχείου & Αστικής Κατάστασης, καθιερώνει ο Δ. Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες πως σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. 401/2019) καθιερώνονται οι ακόλουθες ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης του κοινού των Τμημάτων Ληξιαρχείου και Αστικής Κατάστασης της Δνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη: Δευτέρα έως και Πέμπτη από  08:30 έως 14:30.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως την ημέρα της Παρασκευής θα τακτοποιούνται οι εκκρεμότητες (διεκπεραίωση, σύνταξη, ταξινόμηση, αρχειοθέτηση εγγράφων) και συνεπώς οι πολίτες θα εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα και ταχύτερα.

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»


Η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ. 590 -591  και 1139 της Π.Ε. 13 «Κάτω Σωρός» του Δήμου Αμαρουσίου 
είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει την  
συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»(11/2019), 
η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 10:00 π.μ. 
στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), 
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

«Οι Μύγες» του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. 
Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους. 
Παμπάλαιες όπως η ανθρώπινη βλακεία, ανιχνεύονται κατά την έναρξη της καινοζωικής περιόδου, περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. 
Χαρακτηριστικό τους, η ικανότητα να συνενώνονται και να αποφεύγουν τη σύλληψη. 
Έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν τουλάχιστον εκατό παθογόνους παράγοντες, που προκαλούν σοβαρές ασθένειες, όπως τύφο, σαλμονέλα, αγραμματοσύνη και αναλφαβητισμό. 
Πέραν αυτών, υφίστανται και οι μύγες «οι αποδομητικές» ή μύγες «της προσκολλήσεως», άτομα τα οποία λόγω της προσωπικής τους ανικανότητας έχουν καταλάβει εξ εφόδου τις πανεπιστημιακές έδρες, λέγονται δε «αποδομητικές» καθώς έχουν σκοπό να αποδομήσουν την ιστορία ως επιστήμη, αλλά και ως φροντίδα μνήμης και παίδευσης. 
Καλούνται όμως και μύγες «προσκολλήσεως», γιατί προσκολλώνται σε ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες προσδοκώντας απλώς «τα φράγκα».
Συγκροτήθηκε, λέει, σπουδαία Επιτροπή, με σκοπό να οργανώσει τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την έκρηξη της Επανάστασης του 1821 & ότι η Επιτροπή αυτή, αποτελείται υποτίθεται από σπουδαία πρόσωπα, «τόσο εγχωρίας όσο και αλλοδαπής εσοδείας».
Δεν κλήθηκαν φυσικά κάτι «εθνοκεντρικοί» διανοητές, που οι επιστημονικές απόψεις τους δεν αποκλείουν την αγάπη προς την Πατρίδα, το Έθνος, τον λαό και τις παραδόσεις του, αλλά μόνο σπουδαίοι διανοητές, Έλληνες και ξένοι, μικροί και μεγάλοι, αρσενικοί, θηλυκοί και οτιδήποτε άλλο, με κοινό χαρακτηριστικό την ευρωπαϊκή εμμονή, τον κοσμοπολιτισμό και την αντιπάθεια για καθετί το Ελληνικό.
Σπουδαίες οι «μύγες»! 

Ποιοί μετέχουν στήν Ἐπιτροπή της Γιάννας «2021»

Πανεπιστημιακοί, ἱστορικοί καί ἐκπρόσωποι τῆς καινοτομίας
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ἦταν τό κλῖμα στήν πρώτη συνεδρίαση τῆς Ἐπιτροπῆς «Ἑλλάδα 2021», ὅπου παρουσιάσθηκαν τά 31 ἐξέχοντα μέλη της ἀπό τόν Πρωθυπουργό. 
Ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης εἶπε ὅτι τήν συγκρότηση τῆς Ἐπιτροπῆς διαπνέει πνεῦμα ἑνότητος, μετριοπάθειας καί δημιουργικοῦ σεβασμοῦ, πού θά διατυπωθεῖ μέ γλῶσσα, ὕφος καί ἦθος, τά ὁποῖα θά ἀναδείξουν τήν σημασία καί τό μέγεθος τοῦ γεγονότος στό σήμερα.
Μέ ἀναφορά στό παρόν, ὁ Πρωθυπουργός εἶπε ὅτι 
πλέον ἡ Ἑλλάς ἔχει ξεφύγει ὁριστικῶς ἀπό τήν ἀνέχεια τοῦ «πτωχοῦ πού θυροδέρνει», ὅπως ἔχει γράψει ὁ Διονύσιος Σολωμός, καί ἀνανεώνει τήν πίστη της στό μέλλον «σάν πρῶτα ἀνδρειωμένη».
Ὑπενθύμισε ὅτι ἡ πρόεδρος τῆς Ἐπιτροπῆς Γιάννα Ἀγγελοπούλου «ἔχει ἀποδείξει τή διοικητική της ἱκανότητα καί τόν ζῆλο μέ τόν ὁποῖο τήν ἐπενδύει». 
Ἐν συνεχεία παρουσίασε τά 31 μέλη τῆς Ἐπιτροπῆς
Πρόκειται γιά τούς γνωστούς πανεπιστημιακούς ἀπό τίς ΗΠΑ καί τήν Βρεταννία Mark Mazower, Roderick Beaton καί Richard Clogg καί τούς Ἕλληνες καθηγητές τοῦ ἐξωτερικοῦ Ἑλένη Γλύκατζη-Ἀρβελέρ, Στάθη Καλύβα καί Δημήτρη Γόντικα. 
Ἀπό τήν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν θά συμμετέχει ὁ Βασίλης Ράπανος καί ἀπό τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὁ Μητροπολίτης κ.κ. Ἰγνάτιος. 
Μέ τούς ἀνωτέρω θά συνεργασθοῦν καί οἱ ἱστορικοί Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Κώστας Κωστῆς, Εὐάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Εὐθυμίου, Ἐλπίδα Βόγλη καί Ἰωάννα Λαλιώτου, οἱ πολιτικοί καί κοινωνικοί ἐπιστήμονες Γιάννης Βούλγαρης, Νῖκος Μουζέλης καί Ἀριστείδης Χατζῆς καί ὁ οἰκονομολόγος Ναπολέων Μαραβέγιας. 

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕNNΕΑ (09) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (35/2019) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαπραγμάτευση ή μη με την Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό την εξώδικη επίλυση της διαφοράς και την, συνεπεία αυτής, μείωση της απαίτησης της τράπεζας, που απορρέει από την υπ' αριθμόν 14225/2010 Διαταγή Πληρωμής που έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο Αμαρουσίου
2. Ανάθεση χειρισμού υπόθεσης σε «εξωτερικό» δικηγόρο, προκειμένου να επιχειρηθεί εξώδικη επίλυση της διαφοράς, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της και της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης και δεξιοτήτων για τον χειρισμό της

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ελλείψεις Διδακτικού Προσωπικού σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πεντέλης!

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Πεντέλης με ανακοίνωσή της γνωστποιεί ότι: 
Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διαπιστώνει, με απογοήτευση, το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε Διδακτικό Προσωπικό στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πεντέλης - Μελισσίων.
Θεωρει  ακόμη, αδιανόητο να λείπουν ακόμα εκατόν σαράντα οκτώ (148) ολόκληρες ώρες για τη συμπλήρωση του νόμιμου εκπαιδευτικού εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας, δυσχεραίνοντας τη εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Επισημαίνουν επίσης ότι οι  μικροί μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στερούνται ώρες
πληροφορικής, εικαστικών και μουσικής.
Επιπλέον, σε μια σχολική μονάδα έχει ζητηθεί δημιουργία τμήματος ένταξηςαλλά δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση μέχρι σήμερα, ενώ σε μία άλλη υπάρχει & έλλειψη παράλληλης στήριξης.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα πράγματα είναι χειρότερα αφού υπάρχει έλλειψη και σε μαθήματα κατεύθυνσης!!! 
Συγκεκριμένα: 

Την Τετάρτη από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. η εθελοντική Αιμοδοσία στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγική & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Ο Κ. Σολδάτος εξελέγη πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου

Συγκροτήθηκε, σε σώμα, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2019:
1. ΣΟΛΔΑΤΟΣ Κωνσταντίνος, Πρόεδρος
2. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημήτριος, Αντιπρόεδρος
3. ΔΕΔΕ Ιωάννα, Γεν. Γραμματέα
4. ΤΗΝΙΑΚΟΥ Κατερίνα, Αν. Γραμματέας/
Υπεύθυνη επικοινωνίας και μέσων δικτύωσης
5. ΞΑΝΘΑΚΟΣ Βασίλειος, Ταμίας
6. ΚΟΥΡΤΗ-ΣΤΙΒΑΚΤΑ Μαρία, Υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων
7. ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ Δημοσθένης, Υπεύθυνος για τη κτιριακή υποδομή
8. ΜΟΥΛΙΑΝΙΤΑΚΗΣ Εμμανουήλ, Υπεύθυνος για την παρακολούθηση υπό εξέλιξη θεμάτων
9. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος, Υπεύθυνος για το Πράσινο και τις παιδικές χαρές.

Με πρόεδρο ξανά τον Παναγιώτη Πάντο, το νέο ΔΣ του Συλλόγου Κατοίκων Πολύδροσου


Η σύνθεση του νέου 5μελούς Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα  στην  1η συνεδρίαση του νέου ΔΣ του «Συλλόγου Κατοίκων Πολύδροσου για την ποιότητα ζωής & τον πολιτισμό», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 
Σύνθεση και αρμοδιότητες Νέου Δ.Σ:
●► Πρόεδρος – Παναγιώτης Πάντος
●►Αντιπρόεδρος – Κατερίνα Ρωμαίδου
●►Γραμματέας – Μιχάλης Χατζηαρσενίου
●►Ταμίας – Βασίλης Καπρινιώτης
●►Μέλος και Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Βασίλης Χατζηαθανασιάδης

«Παράνομη χωματερή στη Ν. Πεντέλη καταγγέλει ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς»

«Παράνομη χωματερή στη Νέα Πεντέλη» καταγγέλει με επιστολή που απέστειλε στους Αρμόδιους Φορείς ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς  Πεντέλης - Χαλανδρίου»
Στη σχετική επιστολή ο Σύλλογος τους ενημερώνει ότι:
Στο τέρμα της οδού Παπαφλέσσα στη Νέα Πεντέλη έχει δημιουργηθεί παράνομη χωματερή όπου έχουν ριφθεί εδώ και χρόνια σημαντικές ποσότητες οικοδομικών κυρίως υλικών. 
Ο χώρος της χωματερής περιλαμβάνεται στη ζώνη Α’ προστασίας του ρέματος Αγ. Σίλα βάσει του ΠΔ 659/Δ/1995. 
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε παραπάνω, προσθέτουν, πιστεύουμε ωστόσο ότι οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους.
Επισημαίνουν δε  ότι το θέμα της συγκεκριμένης χωματερής το  είχαν θίξει ξανά το 2011 με άλλη επιστολή την οποία & επισυνάπτουν για εύκολη αναφορά.

Από τις 8:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. η 49η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων στο Μαρούσι

Την 49η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου, σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από τις 08:00 π.μ. έως τις 02:00μ.μ., στο πάρκινγκ πίσω από το ΟΑΚΑ, επί της οδού Πιτταρά στη συμβολή της με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.
Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα – Παρασκευή, 
από τις 09:00π.μ. έως 03:00μ.μ. 
στα τηλέφωνα: 213-20.38.349 και 336
 και το Σαββατοκύριακο στα
τηλέφωνα: 213-20.38.000, 001.