Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Νανοδορυφόροι: Οι Δορυφόροι του Μέλλοντος


Οι καινούργιες εξελίξεις στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας υποδεικνύουν ότι το μέλλον του Διαστήματος ανήκει στους νάνο-δορυφόρους. Το μέγεθος και τα οφέλη που προσφέρουν, τους καθιστούν άκρως ανταγωνιστικούς, σε σχέση με τους δορυφόρους που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά. 
Επιπρόσθετα, οι δυνατότητες εφαρμογής που παρέχουν έχουν ευνοήσει τη χρήση τους από ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορα πεδία. 
Η ραγδαία αύξηση των εκτοξεύσεων τους από το 2013, αποδεικνύει ότι οι νάνο-δορυφόροι όχι μόνο θα φέρουν ένα κύμα καινοτομίας στον χώρο του Διαστήματος άλλα & στον ιδιωτικό τομέα.

Η ιδέα για τη σμίκρυνση του μεγέθους των παραδοσιακών δορυφόρων δεν αποτελεί μια σύγχρονη σύλληψη άλλα προϋπάρχει από τη δεκαετία του ‘70. 
Τότε, η τεχνική ομάδα του Πανεπιστημίου του Surrey ασχολήθηκε για πρώτη φόρα με την κατασκευή μικρότερων δορυφόρων με φθηνότερα εξαρτήματα. 
Η επιτυχία τους -με τη δημιουργία του UoSat-1 που ζύγιζε μόλις 72 κιλά - σηματοδότησε την αρχή για τους μικρό-δορυφόρους (κυμαίνονται κάτω από τα 500 κιλά), καθώς και την ενασχόληση του ιδιωτικού τομέα με αυτούς (το 1985 δημιουργήθηκε η Surrey Satellite Technology Ltd).
Οι νάνο-δορυφόροι αποτελούν μια κατηγορία μικρών δορυφόρων, οι οποίοι έχουν μάζα κάτω από 10 κιλά. 
Μπορούν να λειτουργήσουν είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες οι οποίες αποκαλούνται “δορυφορικά σμήνη” ή “κλασματικό διαστημικό σκάφος”. 

«Stalking»: Μια «αρρώστια» στην εποχή των social media


Σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει τη λέξη «stalking». 
Είτε σε συζητήσεις με παρέες, είτε σε στα social media, το μάτι μας έχει πέσει επάνω σε μια λεζάντα , η οποία εμπεριέχει αυτή τη «βαρύγδουπη» λέξη. 
Στην ανάγνωσή της, κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του ένα ρίγος και η σκέψη μας προσεγγίζει μαυροφορεμένες μορφές και εμμονικές τάσεις γεμίζουν το μυαλό μας.
Ως εν δυνάμει ψυχολόγος, θα επιθυμούσα να αποδώσω μια πιο κοντινή ματιά στο «stalking» και να προσπαθήσω να δημιουργήσω το ψυχολογικό προφίλ του «stalking». 
«Stalkers» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι με εμμονές, που στοχοποιούν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το οποίο «προσωποποιούν» ως πηγή ενός μεγάλου μέρους των δεινών που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν. 
Ενδεικτικά, ως αίτια του φαινομένου, θα αναφέρουμε την ερωτική απογοήτευση, την έλλειψη στόχων, την ανάγκη προσοχής κ.α.
Στην εποχή μας, αυτή των social media, το «stalking» έχει πάρει τη μορφή του διαδικτυακού stalking ή διαφορετικά  «online stalking» ή  «cyberstalking». 
Και όταν μιλάμε για «online stalking», είναι εμφανές ότι ,αναφερόμαστε στη μεγάλη γκάμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, instagram, snaptchat) και στην παρακολούθηση του προφίλ ενός ατόμου, όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρωταγωνιστούν στις ζωές σχεδόν όλων των ανθρώπων και κυρίως των φοιτητών.

Το τζάμπα υποδουλώνει τη δημοσιογραφία

Παραδοσιακά ο Τύπος είχε πάντα κάποιου είδους διαπλοκή με την πολιτική και με τα οικονομικά συμφέροντα. Η διαφορά του σήμερα από το χθες είναι ότι παλαιότερα οι εφημερίδες στηρίζονταν στην κυκλοφορία τους. 
Άρα η δημοσιογραφία είχε μία βάση οικονομικής ανεξαρτησίας, επειδή η κυκλοφορία ήταν η κύρια πηγή των εσόδων τους. 
Σταδιακά, κύρια πηγή των εσόδων έγινε η διαφήμιση. Πρόκειται για ποιοτική διαφορά.
Η διαπλοκή απέκτησε νέο περιεχόμενο
Για την ακρίβεια, τα Μίντια έπαψαν να είναι προσκολλημένα σε κόμματα και έγιναν θεραπαινίδες της ολιγαρχίας του χρήματος. 
Η ίδια η πολιτική εξουσία, άλλωστε, έχασε σε μεγάλο βαθμό την αυτονομία της. Σταδιακά διαμορφώθηκε το αμαρτωλό τρίγωνο. 
Η ισχυρή κορυφή είναι η ολιγαρχία χρήματος με τις δύο άλλες κορυφές, την πολιτική εξουσία και τα Μίντια, να λειτουργούν περισσότερο δορυφορικά παρά ανταγωνιστικά.
Στην προ κρίσης Ελλάδα, αυτό το αμαρτωλό τρίγωνο λειτούργησε σαν καρκίνωμα. 
Ήταν στυλοβάτης του μοντέλου πλασματικής ανάπτυξης, βασικά χαρακτηριστικά του οποίου ήταν όχι μόνο ο παρασιτισμός, η σπατάλη και ο ανορθολογισμός, αλλά και η κλεπτοκρατία. 
Η κρίση έβγαλε όλα αυτά στην επιφάνεια και τους προσέδωσε μία άλλη διάσταση.
Οι δανειστές έβαλαν χέρι και στις τράπεζες και μέσω των τραπεζών μπορούν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό και τα Μίντια. 
Τέρμα οι προνομιακές δανειοδοτήσεις. 
Τα παραπάνω έχουν μεγάλη σημασία για να δούμε τον ρόλο των μέχρι τώρα κατεστημένων Μίντια. Η κοινωνία, πάντως, δεν συντάχθηκε με τούς κάθε είδους ολιγάρχες, οι οποίοι, όταν απειλήθηκαν από την Τρόικα, άρχισαν να μιλάνε για αφελληνισμό επιχειρήσεων.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Ένεση» 9 εκ €υρώ της Περιφέρειας στα νοσοκομεία της Βόρειας Αθήνας

Με τους διοικητές των νοσοκομείων ΚΑΤ, Νικόλαο Κοντοδημόπουλο, Αγίας Όλγας, Μιχάλη Κούρτη και των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης, Εμμανουήλ Κουταλά συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος. 
Ενημέρωσε τους διοικητές για την εξελισσόμενη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας, με ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων των νοσοκομείων της βόρειας Αθήνας, συνολικού ύψους 9.070.000 ευρώ. 
«Ενισχύουμε, με απόφαση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό, ύψους 40,6 εκ. ευρώ. 
Από το ποσό αυτό 9.070.000 κατευθύνονται στα επτά νοσοκομεία της βόρειας Αθήνας προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης. 

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«Μια βαλίτσα τραγούδια» το Σάββατο στο «BABEL»!

Οι «Musaic Duo» το Σάββατο στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»


Αύριο στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, «Μαθαίνοντας τον Άλλο»


Η εκδήλωση που τελείται στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας τον Άλλο» περιλαμβάνει δύο εκθέσεις, μία έκθεση ζωγραφικής και μία φωτογραφίας.
Πιο συγκεκριμένα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Χρηστάκου «Με το βλέμμα στον χάρτη» & 
της έκθεσης φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη 
«Το άλλο πρόσωπο» θα πραγματοποιηθούν 
την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ.  
στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Πλατεία Ηρώων - έναντι Βασ.Σοφίας 85, Μαρούσι).
Η δράση στοχεύει στον κοινωνικό διάλογο για το προσφυγικό ζήτημα και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν  δύο ακόμη παράλληλες δράσεις:

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας & η Ιρένε Μοντέρο!

Με ποια κριτήρια διάλεξε τράπεζα ο Ιγκλέσιας
Πόσα θα πληρώνει μηνιαίως ο ΓΓ των Podemos για τη βίλα με την πισίνα...;
Λεπτομέρειες για την αγορά και τον τρόπο αποπληρωμής της βίλας των 250τ.μ. με την πισίνα στο οικόπεδο των 2.000 τ.μ. έξω από τη Μαδρίτη έδωσε ο ΓΓ των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Όπως είπε η αξία του ακινήτου είναι 614.000 ευρώ και για το επιτόκιο για την αποπληρωμή του δανείου θα είναι Euribor συν 1,5% για τον πρώτο χρόνο και Euribor συν 1,25% για τα υπόλοιπα 29 χρόνια.
Κατά τον ίδιο αυτοί είναι οι συνήθεις όροι που προσφέρει η τράπεζα Caja de Ingenieros αν και το δάνειο που χορηγήθηκε στο ηγετικό ζευγάρι των Podemos καλύπτει το 88% της αξίας του σπιτιού αντί του μέγιστου 80%.
Βάσει των δεδομένων αυτών η μηναία δόση για τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και την Ιρένε Μοντέρο θα ανέλθει σε 1.863 ευρώ τον μήνα για τον πρώτο χρόνο και σε 1.755 ευρώ για τα υπόλοιπα 29 και αυτό με την προϋπόθεση ότι το Euribor θα παραμείνει σταθερό.

Εξι χρήσιμα πράγματα που μάθαμε χτες στη Βουλή

Η χτεσινή κατ επίφαση συζήτηση στη Βουλή για το τι συμφωνεί η κυβέρνηση με τους δανειστές ερήμην κομμάτων και πολιτών για τη μετά τον Αύγουστο εποχή ήταν άκρως διαφωτιστική. 
Γιατί από αυτά που δεν ειπώθηκαν και από τα άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε καταλάβαμε και τι μας περιμένει από τον Σεπτέμβριο.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών Τσακαλώτος ξεκαθάρισαν ότι η χώρα θα βγει στις αγορές όπως πριν το 2010 χωρίς «την προστασία» των δανειστών. 
Χωρίς μεταβατική περίοδο. Μια κι έξω. 
Προς το σκοπό αυτό συγκεντρώνουν από την ενεργό οικονομία το αίμα της με φόρους για να έχουν 20 δις που θα πέσουν στην αγορά σε περίπτωση που η χώρα δεχτεί, ως απροστάτευτη, επίθεση από κερδοσκόπους. Έτσι σκέφτονται.
Την τελευταία φορά που η χώρα δέχτηκε επίθεση ως αδύναμη και χρεωμένη (το 2009) έχασε περίπου 85 δις, τα οποία αναγκάστηκε να δανειστεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ και να μπει σε μνημόνιο! 
Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή.
Την επόμενη φορά που πιάστηκε αδύναμη να ανταπεξέλθει οικονομικά (το 2015) έχασε πάνω από 100 δις σε ΑΕΠ, τράπεζες, δάνεια, προστιθέμενες αξίες και ανάπτυξη. 
Θα πληρωθούν από 1η Ιανουαρίου σε περικοπές συντάξεων.
Ακόμα και αν η πολιτική εξουσία των δανειστών στηρίζει θεωρητικά την Ελλάδα, εκείνος που καθορίζει την οικονομική της ύπαρξη είναι οι οίκοι αξιολόγησης, είτε μετρώντας αριθμούς και πελάτες, είτε σαν όργανα μεγαλύτερων συμφερόντων.
Αν η πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν είναι υποσχόμενη σε επενδυτές, οι αγοραστές των ελληνικών ομολόγων θα είναι λίγοι και διστακτικοί και τα επιτόκια δανεισμού μεγάλα. 
Επίσης, αν η αδύναμη ακόμα χώρα δεχτεί επίθεση από κερδοσκοπικά κεφάλαια η ζημιά θα είναι πολλαπλάσια της ονομαστικής. 

Μόνιμος μνημονιακός κορσές!

Μία ημέρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή για το «αναπτυξιακό σχέδιο» της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή περίοδο και λίγες ώρες πριν το Eurogroup όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο, η Κομισιόν προσγειώνει την ελληνική κυβέρνηση βάζοντας τη σφραγίδα της στις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου, ερωτηματικό στα αντίμετρα και περιγράφοντας την αυστηρή επιτήρηση στην οποία θα υπόκεινται για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις και η οικονομία της χώρας. 
Με ένα κείμενο 40 σελίδων με την τελευταία επικαιροποίηση του τρίτου μνημονίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης τις βάσεις της συζήτησης για την ελληνική οικονομία στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης. 
Στο επικαιροποίημένο μνημόνιο της Κομισιόν, προτού προχωρήσει στην ανάλυση των δεσμεύσεων στις οποίες είναι υποχρεωμένη για το προσεχές διάστημα η ελληνική πλευρά, φροντίζει να διαμηνύσει πως τα ερχόμενα -πολλά- χρόνια.
«Η επιτυχία απαιτεί την κυριότητα του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές. Συνεπώς, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μέτρα που θα κριθούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργεις που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου, προτού αυτές οριστικοποιούνται και εγκρίνονται νόμιμα» τονίζει στην δεύτερη κιόλας παράγραφο το κείμενο των Βρυξελλών, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης στον ιστότοπο της Κομισιόν, europa.eu.
Σε άλλο σημείο του κειμένου, επισημαίνεται ότι «η επιτυχία της ανάκαμψης απαιτεί τη συνεχή εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, κάτι το οποίο καθιστά αναγκαία την πολιτική δέσμευση, αλλά και την διασφάλιση της τεχνικής επάρκειας του ελληνικού δημοσίου, ώστε να παρέχει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Και προς το σκοπό αυτό οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να κάνουν πλήρη χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας».

Φάντος και hangover


Οι καλεσμένοι της Ντόρας 
Δεν τολμώ να φανταστώ τι έχουν «ακούσει» οι τοίχοι της οικίας της Ντόρας Μπακογιάννη στη Γλυφάδα. 
Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα πατώματα και δη αυτά του περίφημου κήπου, όπου έχουν γίνει ουκ ολίγα γλέντια και τραπέζια. 
Ενα απ’ αυτά πληροφορούμαι ότι έγινε το βράδυ της Τετάρτης. 
Επίτιμοι προσκεκλημένοι της Ντόρας 
τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, 
που βρίσκονταν στην Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο της Συνέλευσης 
Μισέλ Νικολετί, δηλαδή περίπου 40 άτομα. 
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί εκεί.
                        Βαγγέλη μου...
Στη σύναξη της Ντόρας έδωσαν ακόμη το «παρών» όχι μόνον ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, 
που ούτως ή άλλως τα λένε συχνά στο Στρασβούργο, 
αλλά και οι Τασία Χριστοδουλοπούλου μετά του Θοδωρή Δρίτσα, 
ο Νίκος Βούτσης, 
οι Ανέτα Καββαδία, 
Σία Αναγνωστοπούλου και Νίνα Κασιμάτη, 
η Λιάνα Κανέλλη, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Δημήτρης Καμμένος. 
Μη με ρωτάτε ποιος καθόταν με ποιον, αφού η διάταξη ήταν μάλλον χαλαρή και όλοι μιλούσαν με όλους. 
Κάποιοι χόρεψαν και με κάποιους και μάλιστα τανγκό. 
Δεν θα υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι να λάβω στα χέρια μου τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα, που πληροφορούμαι ότι υπάρχουν...

Βία, η κόρη της Στυγός


Η Βία και το Κράτος ανέβασαν τον Προμηθέα στον σταυρό του. Αμίλητοι. 
Ο υπαινιγμός του Αισχύλου ότι ούτε η Βία ούτε το Κράτος χρειάζονται επιχειρήματα (διαθέτουν τα επιχειρήματα των θεών) εμφανής – πλην όμως, από τότε πέρασαν αιώνες & η Βία έγινε ομιλούσα. 
Εν πρώτοις η Βία «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». 
Κόβει λόγου χάριν τις συντάξεις ο Τσακαλώτος και ύστερα βάζει τα κλάματα.
Στην εποχή μας, όπου περισσότερον από τις άλλες εποχές μετά τον Διαφωτισμό κυκλοφορούν πεισιθανάτια στερεότυπα, ένα απ’ αυτά διακηρύσσει ότι «το μονοπώλιο της βίας διαθέτει μόνον το κράτος». 
Ωραίο! και να το αναρτήσουμε στην αγορά, στο άγαλμα της Αθηνάς και στο άγαλμα του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ.
Βεβαίως, το Σύνταγμα των Ελλήνων επαφίεται ως προς την τήρησή του στο φιλότιμο των Ελλήνων, οι οποίοι αν καταφύγουν στη βία για το αποκαταστήσουν θα πρέπει «να καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». 
Πόσο μάλλον για τα Μνημόνια, που βιαίως έχουν καταλύσει το Σύνταγμα, κάθε πράξη αντίστασης θα πρέπει να έχει την έγκριση των Τσίπρα - Μητσοτάκη και «να καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Το ΣυριζοΝΕΣΤΛΕ αγριεύει, αγριεύει τα γερά πολιτικά «μωρά» του Ρουβίκωνα κ.Τόσκα!!!

Έχει δίκιο ο Νίκος Τόσκας ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα «πολιτικά κινούνται σαν μωρά» και ότι οι δράσεις τους είναι γραφικές. 
Φυσικά είναι γραφική και η άποψη του ιδίου ότι «έχουν γίνει περίπου 67 συλλήψεις και πάνω από 100 προσαγωγές». 
Ε, και;
Βέβαια οι ζημιές που προκαλούν τα πολιτικά μωρά του Ρουβίκωνα δεν είναι και τόσο… χαριτωμένες όσο εκείνες των κανονικών μωρών, αλλά αυτά έχει ο ιδεασμός της επανάστασης. 
Μόνο που ο κ. Τόσκας δεν είναι κοινωνικός αναλυτής ή αρθρογράφος για να προβαίνει σε κοινωνιολογικές & ψυχογραφικές προσεγγίσεις. 
Είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και ορκισμένος στο Σύνταγμα να τηρεί το νόμο. 
Επί αυτού θα κριθεί και όχι από την εμβρίθεια των αναλύσεων για τον βαθμό ωριμότητας της μαρξιστικής σκέψης της όποιας πολιτικής ακτιβιστικής ομάδας.
Μια διευκρίνιση που δεν θα αρέσει: 
Ο γράφων δεν θεωρεί το Ρουβίκωνα τρομοκρατική ομάδα, στο μέτρο που δεν έχει θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. 
Έχει και ο ίδιος την άποψη Τόσκα ότι πρόκειται για συμπεριφορά που πηγάζει από πρωτόλεια πολιτική σκέψη. 
Οι δράσεις του όμως είναι ποινικώς ελεγκτέες.
Πήγε νύχτα π.χ. στο πεδίον του Άρεως για να κάνει «παρέμβαση ενάντια στη μητροπολιτική αθλιότητα του κράτους, δημοτική αρχής και κοινωνικού κανιβαλισμού», και ρωτούσε τον φύλακα αν… υπάρχουν παιδεραστές, προφανώς για να τους τιμωρήσει. 
Οπότε εκτός από κοινωνικοί αγωνιστές, με αστεία πρωτόγονο τρόπο, αναλαμβάνουν ρόλο αστυνομικών, παιδαγωγών, κοινωνικών λειτουργών και παιδοψυχολόγων!

Τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα με το GDPR

«Είναι τα προσωπικά δεδομένα σας. Πάρτε στα χέρια σας τον έλεγχό τους». 
Αυτό θέλει να κασταστήσει σαφές η ΕΕ με τη νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο και αναμένεται να φέρει ανατροπές στην καθημερινότητα όλων.
Η νέα νομοθεσία που έχει γίνει γνωστή ως GDPR θα είναι ενιαίαι για όλη την ΕΕ και αποτελεί την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό, που έχει γίνει ποτέ.
Στόχος του GDBR είναι η εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων, προκειμένου οι 250 εκατομμύρια καθημερινοί χρήστες του διαδικτύου στην Ευρώπη και γενικότερα οι πολίτες να ελέγχουν καλύτερα τα online δεδομένα τους προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία άλλοι (συνήθως επιχειρήσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) συλλέγουν και μοιράζονται με τρίτους (π.χ. διαφημιστικές εταιρείες).
Βαριές «καμπάνες» στους παραβάτες
Οι νέοι κανόνες για την προστασία της ιδιωτικότητας θα είναι οι αυστηρότεροι στον κόσμο και προβλέπουν βαριές ποινές για τις εταιρείες που θα τους παραβιάσουν. 
Το πρόστιμο μπορεί να φθάσει το 4% των ετήσιων εσόδων μιας εταιρείας, δηλαδή περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην περίπτωση του Facebook. 
Οι ίδιοι κανόνες για την προστασία των δεδομένων των πολιτών και καταναλωτών θα ισχύουν για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, όπου και εάν βρίσκεται η έδρα τους.

Βια-ΣτΕ-ιτε:Υπάρχει πλέον κακή δεξιά βία & καλή αριστερή βία!!!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η Μarkella Panayotou & αυτήν την Πέμπτη στο «LAZY Club»!

«Οι Χαμένες Ιστορίες του Κυρίου Ναπολέοντα» την Παρασκευή & την Κυριακή στο «Ιδιόμελο»

«ΑΡΓΩ»:Αύριο το διήμερο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τον Μάη του 1968


Το 7ο B - FEST έρχεται το τριήμερο 25 - 26 & 27 Μαΐου

«Reclaim the Future!» μας φωνάζουν οι διοργανωτές του 7ου B - FEST με ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, πολιτικής και πολιτισμού το οποίο θα πλαισιωθεί από διεθνείς συμμετοχές. 
Το Β - FEST έρχεται να προβάλει έναν τρόπο σκέψης βασισμένο στην αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση με συζητήσεις γύρω από παγκόσμιες δράσεις και κινήματα. 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

110 σελίδες παραμύθια της Χαλιμάς!

Εκατόν δέκα σελίδες ξόδεψε η ελληνική κυβέρνηση για την έκθεση ιδεών με τίτλο «Το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης μετά τον Αύγουστο του 2018». 
Διαβάζοντας το διαπιστώνει και ο πιο αφελής ότι η ημερομηνία είναι λάθος. 
Οι 117 στόχοι, που είναι το αύριο της Ελλάδας, μπορεί να εφαρμοστούν στην πράξη μετά τον Αύγουστο του 2118. Και όχι από αυτήν την κυβέρνηση. 
Μιλάμε για λόγια του αέρα!
Το κυβερνητικό σχέδιο, που κατατέθηκε στην τρόικα, ξαναγύρισε πίσω με 80 σελίδες παρατηρήσεις από τους δανειστές! 
Και ξαναστάλθηκε διορθωμένο κατά τις απαιτήσεις των δανειστών.
 Όχι κατά τις απαιτήσεις της οικονομίας και της δυνατότητας εφαρμογής του. 
Μόνο και μόνο για να κατατεθεί. Να περάσει!
Είναι τόσο ανόητοι οι δανειστές που κατάπιαν την έκθεση ιδεών της κυβέρνησης; 
Όχι. Περιμένουν από τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσουν να απαιτούν πιεστικότερα από ποτέ την εφαρμογή όλων αυτών που έχει υποσχεθεί εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση!
Στο έγγραφο των 110 σελίδων και των 117 στόχων, η κυβέρνηση κάνει ό,τι και ένας μαθητής που τον βάζουν να γράψει πώς θα ήθελε τον κόσμο αύριο! 
Χωρίς να μας λέει και πώς θα το πετύχει αυτό.
Προαναγγέλλει εποπτεία και έλεγχο της αγοράς, ενώ δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τις ταμειακές στις λαϊκές! 
Προαναγγέλλει επιτάχυνση διαδικασιών στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ δεν μπορεί να ελέγξει τη διαφάνεια της ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων
Προαναγγέλλει ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών το 2018 μέχρι και το 2021, ενώ δεν μπορεί ακόμα να ξεκαθαρίσει τη δημόσια από την ιδιωτική περιουσία και τα αυθαίρετα από τα νόμιμα κτίσματα.

Απάντηση στην ανακοίνωση της «Ένωσης Δικαστών» του ΣτΕ από την «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Και εκεί που ο Ελληνικός Λαός περίμενε από την «Ένωση  Δικαστών» του ΣτΕ να αναφέρει ποιοι είναι οι επίορκοι στο υμέτερο Δικαστήριο είδαμε μια γενική  θεωρητική ανακοίνωση 
Κατ’αρχη μπογιες σε ένα Δημόσιο κτήριο πουθα στοιχίσει μερικά  ευρώ στον Ελληνικό Λαό, είναι κατακριτέο, όπως κατακριτέα είναι & η επίθεση την ώρα της διάσκεψης του Δικαστηρίου για να κάμψουν ( όπως αναφέρει η ανακοίνωση ) βίαια το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση των  «έντιμων Δικαστών»
Άλλα δεν  είδαμε  να βγει παρόμοια  ανακοίνωση  όταν  χιλιάδες παράνομα  διορισμένα ρουσφέτια επιτεθήκαν την ώρα της συζήτησης με  επικεφαλείς βουλευτές που ζητούσαν δημόσια (ώστε να  ανατρέψουν με  βία τις εισηγήσεις και θέσεις των έντιμων Δικαστών Πισπιριγκου, Τζιμεκα & του Προέδρου του Γ΄τμηματος αξ. κ. Σταυρόπουλου που εφαρμόζοντας πιστά το άρθρο 103 του Συντάγματος τοποθετηθήκαν κατά του κατάπτυστου Π.Δ. 164/2004 του Παυλόπουλου) να κλειστούν στο …ψυχιατρείο οι Δικαστές που είναι αντίθετοι με τα ρουσφέτια (τους )
Μια ταφόπλακα για την Δημόσια διοίκηση & την οικονομία, που τελικά εγκρίθηκε ως «συνταγματικό» με ψήφους 3-2(4) με αλλαγές δικαστών και με δηλώσεις Δικαστή ότι ψηφίζει (Παυλόπουλο ) γιατί δεν θέλει να φάει ξύλο από τα ρουσφέτια!!!

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ:Η Ωμή βία, παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες

Ανακοίνωση, με την οποία ζητεί τον άμεσο εντοπισμό μελών του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προκαλώντας υλικές ζημιές και τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό, εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.
Επιπλέον, η Ένωση ζητεί από την πολιτεία τη λήψη μέτρων για τη φύλαξη του κτιρίου του ΣτΕ και σημειώνει πως ενέργειες όπως η χθεσινή το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν το κόστος αποκατάστασης των ζημιών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, έχει ως εξής:
«Με αφορμή τη χθεσινή απογευματινή επίθεση μελών ”συλλογικοτήτων” στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών φθορών και τον ελαφρύ τραυματισμό του μοναδικού αστυνομικού φρουρού, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής:

Ο Χαρούλης ...

Ο Χάρρυ Κλυνν ανέβηκε στον Όλυμπο εν ζωή

Μετά θάνατον θα χρειασθούν τόμοι για να αναλυθούν το ταλέντο του, το έργο του, η προσωπικότητά του.
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μη γέλασε με τον Χάρρυ Κλυνν. 
Δώρο ανεκτίμητο.
Σατιρικός, λυρικός ποιητής, θυμόσοφος, ατακαδόρος, άνθρωπος ορχήστρα, σόουμαν, τραγουδιστής, ηθοποιός, κειμενογράφος, σκηνοθέτης, ηθογράφος, χρονογράφος, παραγωγός – πολυτάλαντος και πολυεπίπεδος.
Ο Χαρούλης έκτισε χαρακτήρες βγαλμένους απ’ τον καθρέφτη μας και τους έβαλε να παραστήσουν τον βίο και την εποχή μας, χαρίζοντάς τους την αύρα της διαχρονίας.
Διαχρονικά και τα εργαλεία του, ένας τέλειος Αριστοφάνης, χωρατατζής και φιλοσοφημένος, πολίτης πολιτικός, πολιτικοποιημένος ώς το κόκαλο, ένας αρτίστας που υπηρέτησε την ουσία της τέχνης: 
να διδάσκει πολιτική.
Άλλωστε αυτό είναι ο πολιτισμός, η διδασκαλία της πολιτικής. 
Ο Χάρρυ Κλυνν, πηγαίο ταλέντο, οπλίσθηκε εγκαίρως κι έγινε μεγάλος, μέγιστος. 
Μαθητής της λαϊκής παράδοσης, μύστης των μεγάλων μας ποιητών, μυημένος στη ζωγραφική, μπούκαρε στα ανθρώπινα επιλέγοντας ήθος – να σταθεί δίπλα στον κοσμάκη.
Και ακριβώς επειδή ήταν μεγάλος καλλιτέχνης δεν ένιωθε καμία ενοχή για τους τρόπους της τέχνης του. 
Ήταν, λόγου χάριν, ικανός να βουτήξει στην υποκουλτούρα και να τη μιμηθεί, όχι για να ψέξει τους ανθρώπους, αλλά για να τους περάσει ένα άλλο ανώτερο μήνυμα μέσα από μια σημειολογία που τους ήταν οικεία.

Αύριο η διάλεξη του Ι.Σ.Μ.Ε με θέμα:«Άνοδος & Πτώση του Βυζαντίου.1453 - Άλωση της Κωνσταντινούπολης»

Στις 7:00 μ.μ, η ανοικτή εκδήλωση για τα θέματα Εθνικής Ασφάλειας, στα «Βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»

Κόλαφος το βούλεμα για τον «αμαρτωλό» αρχιμανδρίτη του Γηροκομείου Αθηνών

Ενδείξεις & για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!!!

Στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα καθίσει τον Ιούνιο ο αμαρτωλός αρχιμανδρίτης του Γηροκομείου Αθηνών Προκόπιος Μπούμπας. 
Μαζί του συγκατηγορούμενοι στο φαγοπότι, οι:
Αντώνιος Διονυσόπουλος, πρώην γραμματέας, και 
Εμμανουήλ Γρινιεζάκης, πρώην σύμβουλος ταμίας του ΔΣ του γηροκομείου.
Ο «παπάς των σκανδάλων», όπως τον αποκαλούν στο γηροκομείο, αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά, στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα το Documento, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. 

Τόσο η έκθεση όσο και τα σχετικά έγγραφα διαβιβάζονται στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να καταστεί «εφικτή η διερεύνηση για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
Σύμφωνα με το βούλευμα υπ’ αριθμόν 2388/2017 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών έχουν προκύψει «επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητές, συνιστάμενες στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι απέκτησαν, κατείχαν και διαχειρίζονταν περιουσία, εν γνώσει, κατά τον χρόνο της κτήσης και διαχείρισης, του γεγονότος ότι η περιουσία προέρχεται από εγκληματίες δραστηριότητές ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες». 
Οι δικαστικές αρχές εντόπισαν τεράστια ποσά στους προσωπικούς λογαριασμούς των τριών κατηγορουμένων τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Ευχαριστήρια επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής από την Ένωση Γονέων του Σικιαριδείου

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος προς την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας, Γιώργο Καραμέρο, και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο ΑμεΑ, Βιβή Τσαβαλιά
Με την επιστολή, ευχαριστούν όσους συνετέλεσαν για την ανάληψη της ευθύνης της μετακίνησης των παιδιών προς και από το ίδρυμα, με δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι, με συντονισμένες κινήσεις η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η διοίκηση του Σικιαριδείου, εξασφάλισαν χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που ξεπερνούν το 1,7 εκ. ευρώ. 

Βολές Διοίκησης Αμαρουσίου κατά Ρ. Δούρου & Γ. Καραμέρου για τα εργα στο Μαρούσι

Με αφορμή το «μπάλωμα» επί της οδού Πεντέλης όπου ασφαλτοστρώθηκαν μόλις 60 μέτρα δρόμου για τα οποία επαίρεται με στομφώδεις ανακοινώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, τον καλεί να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να πράξει τα αυτονόητα για το Μαρούσι, το επιβαρυμένο  υπερτοπικό κέντρο των Βορείων Προαστίων.
Όταν η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης δημοτικών οδών σε όμορους Δήμους, στο Μαρούσι δεν χρηματοδοτεί ούτε τα αναγκαία έργα ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης για τις κεντρικές οδούς αρμοδιότητας και αποκλειστικής της ευθύνης (π.χ. Λεωφ. Κηφισίας, Αγίου Κωνσταντίνου, Περικλέους, Θεμιστοκλέους, Χατζηαντωνίου, Πεντέλης, Βασ. Σοφίας κτλ.).
Πότε, επιτέλους θα ασχοληθεί σοβαρά η κυρία Δούρου με το Μαρούσι και τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα υποδομής;
Καλούμε την κυρία Δούρου να απαντήσει:

Από αύριο έως & 26 Μαΐου το «Ελληνογερμανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας»

Στις 7:30 μ.μ. στα Μελίσσια η εκδήλωση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, με ομιλητή το Νίκο Παππά

Στις 10:00 π.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση από τα Σωματεία «Σισμανόγλειο», «Α. Φλέμινγκ» & «Παίδων Πεντέλης»

Σε συνέχεια της συμμετοχής των Σωματείων μας στη σύσκεψη Σωματείων Εργαζομένων των Δημόσιων Νοσοκομείων της Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου στον Ευαγγελισμό, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας και οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία μας αποφασίσαμε:
●►Να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στην κοινή δράση των Σωματείων εργαζομένων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων που είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις δομές υγείας.
●►Οι μνημονιακές πολιτικές διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία να στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, το πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. 
●►Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αποτελούν πλέον ένα εξαντλημένο, πνευματικά και σωματικά τσακισμένο, ηλικιακά γερασμένο πληθυσμό, ύστερα από πολλά χρόνια με ελάχιστες μόνιμες, ή μη μόνιμες προσλήψεις (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ).
Παλεύουμε και συντονίζουμε τη δράση μας με τα άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, για:
●Χρηματοδότηση της Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μετακύλιση του κόστους στο λαό, μέσα από τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε «αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις».
●Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα. 
Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Την Πέμπτη η παρουσίαση του 2ου βιβλίου του «ΔΙΚΤΥΟΥ», της Αννας Διαμαντοπούλου

Στις 25 - 26 Μαΐου ο Παγκόσμιος Δημιουργικός Μαραθώνιος Διαστημικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών

Το Corallia & το @si_Cluster, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας & την ανάπτυξη του Ελληνικού οικοσυστήματος διαστημικής διοργανώνουν το διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας @ActInSpace Greece στις 25 - 26 Μαΐου. 

Πρώτη φορά, ΦΑΣΙΣΤερά!!!

Ο άνθρωπος από «tabula rasa»

Το… πρόσφυμα Ίλιντεν στο Μασεντονίγια μόνον ως πλάκα μπορεί να εκληφθεί. 
Πλην όμως επειδή οι ταγοί μας και τα μπροστοκρίαρα των «ετερόκλητων όχλων», μας έχουν κάνει χώρα της πλάκας, το Ίλιντεν μπορεί να εκληφθεί μόνον ως προβοκάτσια. 
Καθ’ ότι αν το Ίλιντεν «έχει πέσει στο τραπέζι», τούτο έχει γίνει ώστε με την απόσυρσή του, το Γκόρνα Μασεντονίγια (ακόμα & το ...κόρνα) να μας φανεί λουκούμι
Φθηνό, αλλά με κάτι τέτοια φθηνιάρικα τεχνάσματα έχει πολιτευθεί ως τώρα η κυβέρνηση των τοποτηρητών της Γερμανίας σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.
Βεβαίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο όντως ο Τσίπρας να συζήτησε για Ίλιντεν. 
Οι βροντώδεις γνώσεις του (και) στην Ιστορία, δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο. 
Από άγραφο χαρτί είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος, ό,τι θέλει ο καθένας μπορεί να γράφει πάνω του. 
Αλλά ακόμα κι αν κάποιος από την παρέα των ανδρεικέλων πρόλαβε να ψιθυρίσει στον Τσίπρα τι ήταν το Ίλιντεν, εις μάτην και ποσώς. 
«Έχει σύνορα η θάλασσα» για να έχει και το Ίλιντεν;
Όμως, η κατάσταση είναι απελπιστική. 
Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να φέρει για τη FYROM συμφωνία σαλάμι. 
Ζήσε Μάη μου να αλλάξω το Σύνταγμα να τρως σανό για χάπατα. 

Ο βιαστής είναι στη Βουλή, στο σπίτι, στο σχολείο

Η βία κατά του Μπουτάρη δεν έχει τέλος... 
Γιατί και ο πόλεμος ανακοινώσεων πάνω από την κλωτσοπατινάδα, βία είναι. 
Και οι δικολογίες από δω κι από κει, επίσης. 
Γιατί η βία δεν έχει ιδεολογία. Κρύβεται πίσω από ιδεολογίες. 
Χρησιμοποιεί την ιδεολογία για να εκφραστεί. 
Η βία είναι η έκφραση της αμορφωσιάς. Της απολιτισιάς. 
Που κυριαρχεί στη χώρα.
Η βία είναι η μαμή της ιστορίας, λέει η διαλεκτική. 
Μόνο που είναι η μαμή ΑΥΤΗΣ της ιστορίας. ΑΥΤΟΥ του ανθρώπινου μοντέλου. 
Όχι του ανθρώπινου μοντέλου που έχει για πρότυπο την εξέλιξή του από πιθηκοειδές σε διανοητικό άνθρωπο. 
Αλλά τη διαιώνιση του πιθηκάνθρωπου. 
Τη δικιολόγηση της ύπαρξής του και της διαιώνισής του μόνο και μόνο επειδή μέχρι σήμερα η βία είναι η μαμή της Ιστορίας!
Όποιος αναζητάει το χέρι που όπλισε τη βία κατά του Μπουτάρη δεν έχει παρά να κοιτάξει στην οικογένεια και στα σχολεία. 
Στην οικογένεια που παράγονται τα πρότυπα και που εκφράζονται και ψηφίζονται οι ιδεολογικοί δρόμοι. Από πατεράδες και μανάδες. 
Και στα σχολεία, που παράγεται η κρατική νομιμοποίηση της βίας. 
Είτε είναι τα σχολεία που διδάσκουν Κοτζαμάνηδες, είτε που διδάσκουν Θεοφιλογιαννάκους, είτε Καλαμπόκες, είτε είναι τα σχολεία που διδάσκουν τους φονιάδες της ΟΠΛΑ και τους απογόνους της, μέχρι την ηρωοποίηση των πιο ακραίων μορφών «πάλης». 
Δήθεν ταξικής, δήθεν εθνικής, δήθεν λαϊκής, δήθεν πατριωτικής.
Όλες αυτές οι βίες δεν είναι παρά το προσωπείο μιας αμορφωσιάς.