Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Νεοταξική σήψη στην εκπαίδευση

    Η Νέα Τάξη έχει τρεις μεγάλους αντιπάλους: 
                 τον Θεό, τα έθνη & την λογική
Σύμμαχοί της είναι τα μεγάλα κερδοσκοπικά κεφάλαια, οι εξωνημένοι ηγέτες της πολιτικής ορθότητας, η ενσωματωμένη «διανόηση» και τα κατεστημένα ΜΜΕ.
Στόχος τους είναι η άνευ κόπων και βασάνων καθυπόταξη δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ένα καθεστώς το οποίο θα ορίζει εκείνο τι είναι αρετή και κακία, σωστό και εσφαλμένο, ανθρώπινο και απάνθρωπο. 
Οι πολίτες πρέπει να ηττηθούν πριν εγερθούν. 
Πρέπει να συντριβούν νοητικά, ψυχικά και πνευματικά στις πολυθρόνες τους. 
Γι' αυτό και η νεοταξική προπαγάνδα πρέπει να περνά τη γραμμή της σε όσο το δυνατόν μικρότερες ηλικίες.
Στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, η νεοταξική παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να επιβάλει ως πρότυπο ζωής και ως δρόμο εσωτερικής ολοκλήρωσης την ομοφυλοφιλία, τον τρανσεξουαλισμό και όλες τις συναφείς καταστάσεις όπου υπάρχει πρόδηλη η περί του φύλου σύγχυση. 

Τα άτομα που μπλέκονται σε αυτά τα γρανάζια είναι ευκολότερο να αποκοπούν από όσα έχουν καθιερώσει η κοινωνική εμπειρία και η δοκιμασμένη γνώση της παράδοσης.

E-book στα ελληνικά για τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ έχει εντείνει την συνεργασία του με την ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο της προώθησης και υλοποίησης των Στόχων για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» σύμφωνα με δήλωση του κ. Φατούρου Υπεύθυνου Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο για το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) στη Euractiv.gr.
«Ήδη υπάρχει συντονιστικό όργανο στη Γραμματεία της Κυβέρνησης και επίκειται η ίδρυση μηχανισμού πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών», σημείωσε ο κ. Φατούρος, ενώ εξήγησε ότι «το ζητούμενο είναι η συλλογή της πληροφορίας από τις διάφορες αποσπασματικές πρωτοβουλίες. 
Προτεραιότητά μας είναι οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη να μπουν στα σχολεία. Για παράδειγμα η Γαλλία τους έχει ήδη ενσωματώσει στη διδακτέα ύλη».
Οι Στόχοι για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Sustainable Development Goals – SDGs) υιοθετήθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην έδρα του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη, όπου 193 εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν για την υιοθέτηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων με σκοπό 
να αναλάβουν δράση απέναντι σε τρεις μεγάλες προκλήσεις μέσα στα επόμενα 15 χρόνια (έως το 2030): την ακραία φτώχεια, την ανισότητα και την κλιματική αλλαγή.

Παιδεία στα Μέσα Επικοινωνίας για µια «Ενιαία Ψηφιακή Αγορά»

Σημεία - Κλειδιά για την ερμηνεία των μηνυμάτων των Μέσων
Το πολύγλωσσο έργο «Διεθνής Ψηφιακή Ηλεκτρονική Έκδοση για την Παιδεία στα Μέσα» (Digital International Media Literacy e-Book – DIMLE) που εμπνεύστηκε και συντονίζει ο Art Silverblatt, καθηγητής επικοινωνιών και δημοσιογραφίας στο Webster University, είναι «ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει μια διεθνική ποσοτική προσέγγιση στη μελέτη της «παιδείας στα Μέσα» (media literacy) και την προώθηση της διεθνούς συνέργειας στο ερευνητικό αυτό πεδίο»
Σύμφωνα με την αρχική διαπίστωση του project, δύο βασικά κωλύματα διεθνώς είναι η απουσία:
(α) ενός ξεκάθαρου & πρακτικού, διεθνώς αναγνωρισμένου, πλαισίου εφαρμογής για την παιδεία στα Μέσα, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να μοιραστεί διαπολιτισμικά από διάφορους παράγοντες (κοινωνία των πολιτών, εγχώριες κοινότητες, κοινωνικές μειονότητες, ακαδημαϊκό χώρο, MKO, φορείς ΜΜΕ, διακυβερνητικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις), και 
(β) των σχετικών πολιτιστικών & εκπαιδευτικών πηγών και αναφορών για την παιδεία στα Μέσα, που να απευθύνονται σε ένα παγκόσμιο κοινό.»

Εμπρός με βήμα ταχύ στις 11:00 π.μ. στα ... σχολεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Με την Φτούλη, τον Ερίκο, τον Γαβρόγλου & τα άλλα παιδιά...
Εφη Καλαμαρά, Βίκυ Τσεφαλά, Θ. Κοτσιφακη, Γ. Κουζέλη!
Επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών(τις οποίες είχε καταργήσει  με νόμο πριν από ένα μήνα), εξετάζει στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας!!!

Ξεσηκώνονται οι δάσκαλοι της Θράκης ενάντια στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία

«Αφού η Πολιτεία δεν αντιδρά, θα αγωνιστούμε μόνοι μας»! 
Οι δάσκαλοι της Θράκης δηλώνουν έτοιμοι να σηκώσουν στις πλάτες τους τον αγώνα κατά της απόφασης για τη λειτουργία των δίγλωσσων νηπιαγωγείων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα και οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν συσπειρωμένοι κατά της εν λόγω πρωτοβουλίας και έτοιμοι να προβούν το επόμενο διάστημα σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μετά και τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στις δύο πόλεις.
Αφορμή για τον ξεσηκωμό αποτελεί το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και εισάγει πιλοτικά την τουρκική «μητρική» γλώσσα, όπως τη χαρακτηρίζει, σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης (τρία στη Ροδόπη και τρία στην Ξάνθη). 

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η παράσταση «Απολογία του Σωκράτη», του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη

Αύριο στις 6:30 μ.μ, 4 μικρά ρεσιτάλ κιθάρας στο «Ιδιόμελο»

«Fak news» από τον υπ. Εργασίας Tάσο Πετρόπουλο!!!

Νέο χτύπημα από τους λεξοπλάστες υπουργούς της κυβέρνησης.
Μετά το αξέχαστο «κόπι πάστε» του κ. Πολάκη, σειρά είχαν τα ... «Fak news»
«Fak news δηλαδή ψευδείς ειδήσεις. Ποτέ δεν είπα ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με επευφημούν στους δρόμους» 
είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Tάσος Πετρόπουλος από το ΒΗΜΑ της Βουλής.
«Στο χώρο του κοινοβουλίου παράγονται τα “Fak News”» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας -αντί του ορθού fake news - προκαλώντας απορία.
«Fak news δηλαδή ψευδείς ειδήσεις. Ποτέ δεν είπα -όπως υποστηρίζουν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης- ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με επευφημούν στους δρόμους» 
ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας για να προσθέσει: 

ΕΛΣΤΑΤ: ΕΛάτε ΣΤΑ Τέσσερα!!!

Η ενορία ως πυρήνας της κοινωνίας

Από θρησκευτικής σκοπιάς, η ενορία δημιουργήθηκε με σκοπό τη θέωση των μελών της Εκκλησίας μέσω της ευχαριστιακής συνάξεως. 
Ο πιστός βιώνει το μυστήριο μέσα στην ενορία αγωνιζόμενος και αγιαζόμενος καθώς ενώνεται με τον Χριστό. 
Οι χριστιανοί μέσω της ενορίας ενώνονται ως εν Χριστώ αδέλφια και μετέχουν, ο καθένας στην ενορία του, στα μυστήρια της Εκκλησίας γινόμενοι με αυτό τον τρόπο ένα σώμα.

Ωστόσο, πέρα από τον ρόλο της ενορίας ως πυρήνα της Εκκλησίας, η ενορία επιτελεί και τον ρόλο του πυρήνα της κοινωνίας, τουλάχιστον όπως αυτή δομήθηκε και εξελίχθηκε στην Ελλάδα. 
Ακόμη κι εγώ που θεωρούμαι γέννημα της μεταπολιτευτικής και «εκσυγχρονιστικής» Ελλάδας, μπορώ να πω ότι βίωσα τον ενοριακό τρόπο ζωής. 
Οι γειτονιές που ανήκαν στην ενορία του Προφ. Ηλία είχαν μία οικογενειακή ατμόσφαιρα και ένα κοινό βίο του οποίου το επίκεντρο ήταν η εκκλησία της ενορίας. 
Κυριακάτικη λειτουργία, θρησκευτικές εορτές, ο ιερέας της ενορίας που ποίμαινε, ένωνε και γενικώς ασχολιόταν με τα μέλη της ενορίας σαν παιδιά του, δημιουργούσαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που συναντάμε σε κάθε αυθεντική ελληνική κοινότητα. 
Ο Ίων Δραγούμης, ο οποίος δεν ήταν ιδιαίτερα θρήσκος άνθρωπος αλλά έβλεπε με καθαρότητα τον δεσμό του ελληνικού πολιτισμού με την ορθόδοξη θρησκεία, έλεγε:
 «όπου βρεθούνε δέκα Ρωμιοί φτειάνουν εκκλησία. Συνάζουν πρώτα χρήματα για την εκκλησία. Άμα τη χτίσουνε φέρνουν παπά. Έπειτα και τις γυναίκες τους. Ύστερα με τους δίσκους της εκκλησίας συνάζουν χρήματα και φτειάνουνε σκολειό. Τέλος φέρνουνε δάσκαλο για τα παιδιά τους, και νάτην η κοινότητα».

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα με θέμα «Κράτος & Εκκλησία: Προσεγγίσεις»


Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Κοινωνιολογίας σε συνεργασία με την «Ένωση Αθέων» & με την υποστήριξη της «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Κράτος και Εκκλησία: Προσεγγίσεις (Ανθρώπινα Δικαιώματα, Οικονομία, Πολιτική)».
Στην ημερίδα θα εισηγηθούν:

Οι Έλληνες δεν αγαπούν την πατρίδα τους!!!

Αγαπάω την πατρίδα μου όμως σημαίνει με τη σειρά του πως κάνω ότι μπορώ για να έχει ένα καλύτερο μέλλον, να είναι υπερήφανη και αξιοπρεπής, χωρίς να εξευτελίζεται, όπως συμβαίνει σήμερα.
Η ανατρεπτική άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες μισούν την πατρίδα τους είναι της κυρίας Ευθυμίου, καθηγήτριας ιστορίας, σε μία πρόσφατη συνέντευξη της.
Η ίδια θεωρεί πως η σημερινή περίοδος είναι μοιραία για την Ελλάδα, η οποία έχει οδηγηθεί σε μη ανατρέψιμες καταστάσεις.
Η αιτία είναι οι λάθος χειρισμοί του παρελθόντος, επειδή δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα από την ιστορία μας. 
Λόγω του ότι δεν αξιοποιήσαμε ούτε αξιοποιούμε ακόμη το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν μας, κάνοντας συνεχώς μεγαλύτερα λάθη κάθε στιγμή που περνάει.
Πιστεύει φυσικά πως υπάρχουν περιθώρια δράσης, αλλά εμείς δεν θέλουμε να δράσουμε, λόγω του ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταρρεύσουμε, παρακολουθώντας με ηδονικό τρόπο την καταστροφή μας. 
Με απλά λόγια ότι το μοναδικό, στο οποίο είμαστε συνεπείς, είναι η διατήρηση της αυτοκτονικής κοινωνίας μας.
Όσον αφορά την Ευρώπη, θεωρεί πως τα αισθήματά μας ήταν πάντοτε διττά, με την έννοια πως από τη μία πλευρά τη θαυμάζουμε, ενώ από την άλλη τη μισούμε.
Από αυτήν την πλευρά θα μπορούσαν οι Έλληνες να χαρακτηριστούν σχιζοφρενείς, ενώ πρόκειται για μία κατάσταση που διαρκεί πάνω από 1.000 χρόνια, χωρίς καμία αλλαγή. 
Η ίδια πιστεύει πως είμαστε ως Έλληνες ανιστόρητοι και αγεωγράφητοι, γεγονός που αποτελεί μία εθνική αναπηρία, η οποία μας έχει βλάψει και συνεχίζει να μας βλάπτει σε πολλά επίπεδα.

«Ανησυχούν» για την «επιστροφή των δαιμόνων των Βαλκανίων», οι ηγέτες της ΕΕ

 Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητάνε για τα Βαλκάνια
Την ανησυχία τους για τις «εξωτερικές επεμβάσεις», οι οποίες τροφοδοτούν τη διαίρεση στα Δ. Βαλκάνια, εξέφρασαν χθες 
οι ηγέτες της ΕΕ, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε μια σύνοδο κορυφής για να επικεντρωθούν οι προσπάθειες σταθεροποίησης μιας περιοχής-κλειδί, η οποία εξακολουθεί να παραμένει ευάλωτη στη ρωσική ανάμιξη.
Οι ηγέτες της ΕΕ τοποθέτησαν τα Βαλκάνια ψηλά στην ημερήσια διάταξη της συνόδου στις Βρυξέλλες για να δείξουν ότι η περιοχή αυτή αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα την στιγμή που η Ρωσία επιδιώκει επίσης να αυξήσει την επιρροή της εκεί.
«Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχουν μια σαφή ευρωπαϊκή προοπτική», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ, η οποία διαχειρίζεται τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία.
«Δεν απομακρυνόμαστε, αλλά εμπλεκόμαστε περισσότερο», είπε.

Τσίπρας:«Δεν μπορεί να φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε»!!!


Αίσθηση & αναταραχή προκάλεσε αναφορά του πρωθυπουργού στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά το συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών στις Βρυξέλλες, όπου ο κ Τσίπρας έδωσε για μία ακόμη φορά το «παρών» ως παρατηρητής.
Μιλώντας στη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να κατηγόρησε τις κεντροαριστερές δυνάμεις ότι έχουν υποχωρήσει σε ρόλο αντιπολίτευσης.
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απλά κάνει τη δουλειά του, άλλοι δεν αντιδρούν», φέρεται να είπε.
Η φράση αυτή του Αλέξη Τσίπρα για τον Β. Σόιμπλε, προκάλεσε την αντίδραση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά η οποία συμμετείχε στη σύνοδο, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Είπε προηγουμένως ο κ. Αλέξης Τσίπρας ότι «δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε» και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό. »
Πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωσαν πως η φράση που αποδίδεται από την κ. Γεννηματά στον κ. Τσίπρα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η φράση που αποδίδεται από τη Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Γιατί ο Β. Σόιμπλε ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα;

Ο πολύπειρος και πεισματάρης Γερμανός πολιτικός πίστευε ότι ο Σύριζα είτε θα υποχρεωνόταν να κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις, είτε θα οδηγούσε την Ελλάδα εκτός ευρώ - που ήταν και ο απώτερος στόχος του Β. Σόιμπλε
Εβδομηνταπεντάχρονος σήμερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο βετεράνος - αλεπού της πολιτικής της Γερμανίας. 
Τα σοβαρότερα πολιτικά του διαπιστευτήρια τα έδωσε το 1990, όταν ως υπουργός Ειδικών Υποθέσεων της κυβέρνησης του καγκελάριου Χέλμουτ Κολ ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας που θα διαπραγματευόταν με τους Ανατολικογερμανούς την επανένωση των δύο Γερμανιών.
Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, στο Μόναχο, μού τον γνώρισε ο Γερμανός συνάδελφος Γκούντερ Βαγκενλένερ, τότε γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων - ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Γερμανός αιχμάλωτος στρατιώτης που απελευθερώθηκε από τους Σοβιετικούς. 
Υπενθυμίζω ότι έναν μήνα αργότερα, στην διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, ο Β. Σόιμπλε δεχόταν τρεις πυροβολισμούς από τον Ντίτερ Κάουφμαν, με αποτέλεσμα να υποστεί πολύ σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και στην σπονδυλική του στήλη. 
Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο είχα προλάβει να ανταλλάξω κάποιες απόψεις μαζί του, τόσο ως προς το οικονομικό κόστος της επανένωσης των δύο Γερμανιών όσο και αναφορικά με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και την πιθανή ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 20ου αιώνα.
Σπεύδω να τονίσω ότι ο Β. Σόιμπλε, αν και ακραιφνής φιλοευρωπαίος, δεν πολυπίστευε στην επιτυχία του εγχειρήματος για την δημιουργία μίας ενιαίας αγοράς. 
Πίστευε ότι οι διαφορές που υπήρχαν μεταξύ των χωρών μελών θα δημιουργούσαν προβλήματα και ήταν από τότε υπέρμαχος της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων. Είχε δε διατυπώσει επισήμως αυτή του την άποψη σε ένα κοινό άρθρο του με τον Γερμανό Χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Καρλ Λάμερς, το οποίο στην εποχή του είχε κάνει πολύ θόρυβο. 
Την ιδέα αυτή ο σημερινός υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δεν την έχει ποτέ εγκαταλείψει.

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:Στη 1:30 μ.μ. η συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Ε. Ε. και το Δ.Ν.Τ., επιφυλάσσει νέα σκληρά αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. 
Οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή για «εθνικό σχέδιο αξιολόγησης σχολικών μονάδων», οι 12 προτάσεις του Σ.Ε.Β. για το ελληνικό σχολείο που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πολιτικές όπως «ανάπτυξη συστημάτων αξιολόγησης», αύξηση του διδακτικού ωραρίου ώστε να μειωθεί η ανάγκη για προσλήψεις αναπληρωτών, γονεϊκό δικαίωμα στην επιλογή εκπαίδευσης (δηλ. κουπόνια), η διαρροή της έκθεσης Ο.Ο.Σ.Α. για την παιδεία που προβάλλει αντίστοιχες θέσεις, όπως την αυτονομία των σχολείων με διαφοροποίηση της χρηματοδότησής τους, την έμφαση στο management με αναφορά στους «εκπαιδευτικούς ηγέτες», την ανάγκη «να επανεισαχθεί η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας μαζί με κάποιας μορφής εξωτερική αναφορά», σηματοδοτούν το προφανές: 
Τη διαμόρφωση μιας νεοφιλελεύθερης/νεοσυντηρητικής ατζέντας ακραίων μέτρων για την εκπαίδευση που θα προωθηθούν αμέσως μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Οι υπουργικές αποφάσεις για το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο λειτουργούν σε αντιπαιδαγωγική κατεύθυνση, διασπούν τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ανοίγουν το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις για το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών υλοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αύριο στις 7:30 μ.μ. η ανοιχτή συζήτηση για την «λογοκρισία στην Ελλάδα»

Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ», με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου «Η Λογοκρισία στην Ελλάδα»
σε επιμέλεια Πηνελόπης Πετσίνη και Δημήτρη Χριστόπουλου, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, στις 7:30 στο Booze, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα.

Γ. Πατούλης:Να μπει ένα φρένο στην τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για την Τ.Α. ερήμην της

Οι προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΠΕΔ Β. Αιγαίου υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη

Στην επισήμανση πως μόνο με ενότητα, σύμπνοια και συνεργασία θα μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντικρούσει τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην εισήγησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Β. Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ.
 Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που ξεκινά η ΚΕΔΕ με αιρετούς σε όλη την Ελλάδα προκειμένου  να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΕΔ, υπογράμμισε ότι πρέπει να μπει ένα φρένο στην τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για την Αυτοδιοίκηση, ερήμην της.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως με αφορμή τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη, πραγματοποιήθηκε σχετική συζήτηση χθες κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένο ότι η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, απαιτείται επαγρύπνηση από όλους.

Ανοιχτή επιστολή Λ. Μαγιάκη στο νεοεκλεγέν Προεδρείο του Δ.Σ Αμαρουσίου

Ανοιχτή επιστολή, προς τον Πρόεδρο κ. Π. Βραχνό και τα μέλη του νεοεκλεγέντος προεδρείου του Δ.Σ Αμαρουσίου κ. Π. Κούκουζα και Μ. Καρανάσιου.
Η συντονιστική επιτροπή της παράταξης θα ήθελε να σας συγχαρεί για την εκλογή σας στο προεδρείο του Δ.Σ του Δήμου Αμαρουσίου κατά τις δημαιρεσίες της 5-3-2016 και να σας ευχηθεί καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα σας καθήκοντα.
Ταυτόχρονα θα ήθελε να ευχαριστήσει & το απερχόμενο προεδρείο, τους κ.κ Επ. Γαρδέλη, Δ. Κουτσουβέλη, Γ. Κορομπίλη για τη συμβολή τους στις εργασίες του Δ.Σ κατά την προηγούμενη περίοδο, η οποία αποτιμάται συνολικά ως θετική.
Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι στήριξαν ομόφωνα και τις τρείς υποψηφιότητες.
Η στήριξη αυτή είναι προσωπικού χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως συναίνεση στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής την οποία και αντιπολιτευόμαστε σύμφωνα με τις αρχές και το εκλογικό μας πρόγραμμα.

Αχ Ευρώπη, αχ ΣΥΡΙΖΑ, Αχ αχ αχ Έλληνες τι μας περιμένει!!!

Τα όνειρά σου μην τα λες γιατί μια νύχτα κρύα, μπορεί στον ύπνο σου ... να σε κοιτάει η CIA!!!

«Εισβολή» της CIA σε κινητά, τηλεοράσεις & μυστική βάση στη Φρανκφούρτη αποκαλύπτει το Wikileaks
===========================================================
Το πρώτο πλήρες μέρος με την κωδική ονομασία Zero Year («Έτος Μηδέν») αποτελείται από 8.461 έγγραφα και αρχεία που αποκτήθηκαν από απομονωμένο δίκτυο εντός των μυστικών υπηρεσιών της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια. 
To Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα το torrent με το οποίο μπορεί ο καθένας να αποκτήσει πρόσβαση στα εγγραφα, αλλά και τον κωδικό που απαιτείται για το «ξεκλείδωμα» τους.
Όπως αναφέρει το Wikileaks, πρόσφατα η CIA έχασε τον έλεγχο του οπλοστασίου της που περιελάμβανε ιούς και κακόβουλο λογισμικό μέσω τον οποίων αποκτούσε πρόσβαση σε απομακρυσμένες συσκευές. 
Το wikileaks έχει στη διάθεσή του αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα που αποκαλύπτει το μέγεθος της δυνατότητας της υπηρεσίας στο χάκινγκ. 
Το αρχείο αυτό φαίνεται να έχει διακινηθεί μεταξύ πρώην κυβερνητικών χάκερ και ειδικών εργολάβων, ένας εκ των οποίων το διέρρευσε στο Wikileaks.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρώτο «κύμα» των απορρήτων εγγράφων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, από το 2001 η CIA έχει αναλάβει πολλές αρμοδιότητες της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) και έχει προχωρήσει, εκτός από την κατασκευή του δικού της στόλου drone, και σε άλλα είδη αντικατασκοπίας, όπως στην στρατολόγηση χάκερς. Η υπηρεσία των χάκερς δεν είναι υποχρεωμένη να αποκαλύπτει τις αμφιλεγόμενες επιχειρήσεις της στην NSA.
Μέχρι το τέλος του 2016 η υπηρεσία των χάκερς της CIA (που επίσημα υπάγεται στο Center for Cyber Intelligence - CCI) είχε στην διάθεσή της περισσότερους από 5.000 αναλυτές και είχε παράγει περισσότερα από 100 συστήματα hacking (δούρειους ίππους, ιούς, ιούς που μεταδίδονται μέσω email κ.λπ.) Ως ένδειξη του έργου των χάκερ αξίζει να σημειωθεί ότι οι γραμμές κώδικα που παράχθηκαν είναι περισσότερες από αυτές που χρησιμοποιεί το Facebook για να λειτουργήσει. 
Στην πραγματικότητα η CIA δημιούργησε «τη δική της NSA» που είχε ακόμα λιγότερες υποχρεώσεις λογοδοσίας και καμία υποχρέωση δημόσιας απάντησης.

Οι πολιτικές & οικονομικές συνέπειες της Πουριτανικής επανάστασης

                                                  Το Αγγλικανικό Σχίσμα
Οι Προτεστάντες της Αγγλίας, μετά το σχίσμα του Ερρίκου του Η', αποτελούνταν από ένα δίκτυο οικογενειών οι οποίες είχαν κατορθώσει να γίνουν πολύ ισχυρές οικονομικά και πολιτικά. 
Αυτό ασφαλώς οδήγησε σε μια κοινωνική και πολιτική κατάσταση που θα άλλαζε τη φύση του χριστιανισμού στην Αγγλία. 
Πριν τη Μεταρρύθμιση, τα δύο διακριτά χαρακτηριστικά του χριστιανισμού ήταν τα εξής: 
α) η πρωτοκαθεδρία του πνευματικού επί  του κοσμικού, 
δηλαδή της Εκκλησίας επί του κράτους και 
β) η εναντίωση της Εκκλησίας στην τοκογλυφία 
και στις χρηματιστηριακές δραστηριότητες. 
Κατά συνέπεια, ο χωρισμός της Βασιλείας από την Εκκλησία και η επιθυμία άντλησης κέρδους από την τοκογλυφία, έγιναν από τα βασικά κίνητρα για τον Αγγλικανικό επαναστατικό αγώνα. 
Πράγματι, ο Αγγλικανισμός, δεν μπορεί να αποκαλεστεί θρησκεία, με την ακριβή έννοια του όρου, καθώς είναι γεννημένος από την απληστία του βασιλιά Ερρίκου του Η' και από εκείνους του ευγενείς που ήθελαν να πλουτίσουν απαλλοτριώνοντας τις εκκλησιαστικές γαίες
Οι οικογένειες αυτές αργότερα θα αποτελούσαν τη συντηρητική ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας.
                                                  Ο Ιουδαϊσμός στην Αγγλία
Οι Αγγλικανοί όσον αφορά την οικονομία εμπνεύστηκαν από τους Ιουδαίους, που είχαν επισήμως απελαθεί από την Αγγλία το 1290, μετά  την υπόθεση του μικρού William of Norwich. 
Απελάσεις αυτού του τύπου συνήθως αφορούσαν τους Εβραίους που ήθελαν να εξασκούν θρησκευτικά τον Ιουδαϊσμό (μόνο 16.000 Εβραίοι εγκατέλειψαν την Αγγλία το 1290), ενώ η πλειοψηφία συνέχιζε το προηγούμενο τρόπο ζωής ως ‘Μarrani’, δηλαδή ως Κρυπτοιουδαίοι που εξωτερικά εμφανίζονταν ως Χριστιανοί. 

«Ορθόδοξη Χριστιανική Γωνιά» & «Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης», ευχαριστούν τον Γ. Πατούλη

Για την κοινωνική ευαισθησία του προς τις ευπαθείς ομάδες, συγχαίρουν και ευχαριστούν τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη η «Ορθόδοξη Χριστιανική Γωνιά» & το «Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης»
Εκ μέρους του Δ.Σ. της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Γωνιάς», ο Πρόεδρος κ. Φώτης Διαμαντής και εκ μέρους της Διεύθυνσης του «Σπιτιού της Χριστιανικής Αγάπης», η Διευθύνουσα κα Γεωργία Τσολιά - Μανωπολούλου συγχαρούν και ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για την ευαισθησία του σε ευπαθείς ομάδες και την έμπρακτη και πολύτιμη συμπαράστασή του σε αυτές.
Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται:
«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Γωνιάς» και η Διεύθυνση του «Σπιτιού της Χριστιανικής Αγάπης», σας συγχαίρουν για την ευαισθησία σας σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας ....

«Το νέο πρόσωπο του φασισμού & το μέλλον της Ευρώπης» στις 6:00 μ.μ. στο Πάντειο

Στη 1:00 μ.μ. ξεκινά το συνέδριο:«Η Ευρώπη μπροστά στο BREXIT: Κίνδυνος ή πρόκληση;»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), η European Law & Governance School, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη & Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη, συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα: 
Η Ευρώπη μπροστά στο BREXIT: Κίνδυνος ή πρόκληση; 
Σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, ώρα 13.00-19.30 
στο Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα μιλήσουν για τις πολιτικές διαστάσεις του Brexit.
                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

«Η τυραννία της αμάθειας» & η επερχόμενη δικτατορία των αμαθών

Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Ουίνστον Τσώρτσιλ
Τους μηχανισμούς και διαδικασίες μέσω των οποίων η ημιμάθεια και η αμάθεια διαβρώνουν την λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και διεθνώς, περιέγραψε στην διάλεξή του με τίτλο «Η τυραννία της αμάθειας», ο καθηγητής στην École des Hautes Études en Science Sociales του Παρισιού, κ. Γιώργος Δερτιλής στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Τόνισε ότι η αμάθεια & η ημιμάθεια σκεπάζουν τις σημερινές ανθρώπινες κοινωνίες και αναφέρθηκε ειδικώς στην διαρκή και σταδιακή υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος κατά την 30ετία 1980-2010.
Ο κ. Δερτιλής αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη περίοδο και υπενθύμισε κείμενό του με τίτλο «Δωρεάν Πτυχίο».
Σύμφωνα με αυτό σχεδόν όλοι όσοι εισάγονται στο πανεπιστήμιο θα πάρουν πτυχίο αργά ή γρήγορα και αφού δεν υποχρεούνται να παρακολουθούν μαθήματα, προτιμότερο θα ήταν να το πάρουν προκαταβολικα μόλις εισαχθούν και μετά αν θέλουν να παρακολουθούν τα μαθήματα.
Όπως είπε, ήταν μία πρόταση που απορρίφθηκε από το «Υπουργείο Απαιδευσίας».

D.S.A:Αύριο & το Σάββατο η φιλανθρωπική συναυλία «ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ»

Ο Σύλλογος Γονέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA) προσκαλεί τους γονείς και τους φίλους της DSA στη φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώνει με τίτλο «ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ» 

ΚΕΔΕ: Στις 11:30 π.μ. η σ/τ του Γ. Πατούλη & 5 δημάρχων του Αιγαίου

Οι επόμενες κινήσεις της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό πρόβλημα θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνέντευξης Τύπου που θα δώσουν σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στις 11:30 π.μ. πέντε δήμαρχοι του Αιγαίου, παρουσία και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.
Η συνέντευξη πραγματοποιείται μετά από σειρά επαφών που είχαν οι πέντε δήμαρχοι, Λέσβου (Σπύρος Γαληνός), Σάμου (Μιχάλης Αγγελόπουλος), Χίου (Μανώλης Βουρνούς), Λέρου (Μιχάλης Κόλιας) και Κω (Γιώργος Κυρίτσης) στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, Επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Στις 3:30 μ.μ. η 9η συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η  9η συνεδρίαση εντός του 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση Πρακτικών 31ης, 32ης, 33ης και 34ης  Συνεδρίασης έτους 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής - Β’ Φάση(Επιχειρησιακό Σχέδιο, Πρόγραμμα Δράσεων και Οικονομικό Πρόγραμμα, ΔείκτεςΠαρακολούθησης και Αξιολόγησης).
(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)
3. Έγκριση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) Δήμου Πειραιά.
(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π. Πατσαβός)

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

«Μια δράκα δράκοι» την Κυριακή στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Παραμύθια για ατρόμητους, μεγάλους και μικρούς.

«Μπάτσοι, Γουρούνια, Συριζαίοι»!!!

Χημικά, αντί για διάλογο «εισέπραξαν» οι αγρότες!!!
Αγριο ξύλο & κάψιμο σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η οργή των αγροτών για τα μέτρα της κυβέρνησης ξέσπασε στην Αθήνα. 
Στην μαχητική πορεία διαμαρτυρίας τους, οι αγρότες -από Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησο - συγκρούστηκαν άγρια με τα ΜΑΤ. 
Κάποιοι έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι κρέμασαν γυναικείο εσώρουχο έξω από τα γραφεία του στην Κουμουνδούρου.
Ξύλο, «κατσούνες» και πολλά χημικά
Ολα ξεκίνησαν μόλις οι αγρότες (οι περισσότεροι είναι από την Κρήτη, που έφτασαν σήμερα το πρωί) έφτασαν στο υπουργείο και διαπίστωσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. είχε στήσει φραγμό στην είσοδο με κλούβες. 

Το μπλόκο των ΜΑΤ τους εξαγρίωσε και επιτέθηκαν στις κλούβες, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν αρχικά με περιορισμένη χρήση χημικών.
Στη συνέχεια και ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, οι αγρότες εξαγριώθηκαν ξανά, αφού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την πολυμελή αντιπροσωπεία τους (περίπου 40 άτομα). 
Τότε οι αγρότες πήραν τις μαγκούρες τους (τις γνωστές και ως κατσούνες) και έσπασαν μία κλούβα των ΜΑΤ. 

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αλλά και Δημάρχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τους Δημάρχους συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Πετρόπουλο με το αίτημα να προχωρήσει, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, η διαδικασία της εξαίρεσης των αιρετών συνταξιούχων από την εφαρμογή συγκεκριμένου άρθρου του ασφαλιστικού νόμου, το οποίο προβλέπει τη διακοπή της καταβολής σύνταξης σε όσους αιρετούς ορίζονται ακόμη και σε μη αμειβόμενες θέσεις, είτε ως Αντιδήμαρχοι χωρίς αντιμισθία, είτε ως μέλη Δ.Σ Νομικών Προσώπων των Δήμων. 
Η εξαίρεση αυτή είναι επιβεβλημένη και δίκαιη για τρείς λόγους:

Αύριο στις 8:00 μ.μ. στο «BABEL» η εκδήλωση της Ν.Ε.Β.Α ΣΥΡΙΖΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης για την «παγκόσμια μέρα της γυναίκας»

Τιμάμε τον ηρωικό αγώνα των εργατριών της Νέας Υόρκης και απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες του λαού.
Πριν 160 χρόνια, χιλιάδες εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη βγήκαν στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ανθρώπινη ζωή με μείωση των ωρών εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και εξίσωση με εκείνους των ανδρών συναδέλφων τους, δουλειά με δικαιώματα. Στάθηκαν με θάρρος ακόμα και όταν η αστυνομία, με εντολή των βιομηχάνων, χτύπησε στο "ψαχνό" κι έπνιξε τη διαδήλωση στο αίμα.
Σε αυτή τη μεγαλειώδη απεργία και εξέγερση, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος, βρίσκεται το πραγματικό περιεχόμενο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας όπως αυτή καθιερώθηκε το 1910, με απόφαση της Β΄ Διεθνούς Συνδιάσκεψης Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη.
Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι άνεργες, όλες οι γυναίκες του λαού καταλαβαίνουν πολύ καλά, νιώθουν στο πετσί τους ότι "ισότητα μπροστά στο νόμο δεν σημαίνει και ισότητα στη ζωή". 
Στο όνομα της "ισότητας των δύο φύλων", ξηλώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις των γυναικών που είχαν κερδηθεί με αγώνες και θυσίες χρόνων από το εργατικό κίνημα. 
Η τυπική αναγνώριση των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία δεν την απάλλαξε στην πραγματικότητα από μια ζωή - λάστιχο.

Η «ομάδα αυτοκτονίας» των ΣΥΡΙΖΑοικολΑΝΕΛ & ο Σαμουράι μουσαφίρης!

Είναι άδικο που κατηγορούνται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για ωφελιμισμό κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών τους θητειών. Αντιθέτως το κίνημα έπλασε στελέχη γεμάτα αυταπάρνηση. 
Απόδειξη ο υπουργός  Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε στα Parapolitika fm
«Οι αποστασίες τελείωσαν. Είμαστε όλοι μαζί - η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΟ των ΑΝΕΛ - ομάδα αυτοκτονίας και θα πάμε έως το 2019. 
Και θα τις πάρουμε και τις εκλογές τότε».
Παρανάλωμα θα γίνει, θυσία στον αγώνα για το σοσιαλισμό. 
Άλλωστε ως άγρυπνο φρουρό της πολιτικής ηθικής και δημιουργικότητας, τον έχουμε ακούσει από βήματος Βουλής, εξοργισμένο 
να επιτίθεται στο πρώην κραταιό κόμμα  και να ρωτάει  με τη φλόγα του λαϊκού αγωνιστή. 
«Με αυτά που κάνατε τόσα χρόνια καταστρέψατε τη χώρα».
Όλως τυχαίως, κατά την διάρκεια αυτών που έκανε «τόσα χρόνια» το ΠΑΣΟΚ, ο νυν υπουργός ήταν στέλεχος του κόμματος. 
Στα χρόνια δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ «κατέστρεφε τη χώρα», υπήρξε  Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας από το 1993 ως το 1996, ενώ εξελέγη & 3 φορές βουλευτής του (1996, 2000, 2009). Μετά οι δημοκοπήσεις, ως σηματωρός, του έδειξαν τον δρόμο των αληθινό.
Η στήλη απάδει από το να ασκεί... εισαγγελική κριτική στους πολιτικούς. 
Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι, επανακαθορίζουν ενίοτε τις αξιολογήσεις τους, και εξ αυτών τη στάση τους. Συνειδητοποιούν λάθος διαδρομές και χαράσσουν νέες, με βάση τις ηθικές, ιδεολογικές και επαγγελματικές συντεταγμένες τους.

ΟΙ Συριζαίοι στη χώρα των Θαυμάτων!!!