Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Προσφυγή «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την παραχώρηση του δημοτικού Οδοφωτισμού σε ιδιωτική εταιρεία

Κατατέθηκε ενώπιον του Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Λ. Μαγιάκη. Ηλ. Γιαννακάκο, Αικ. Ψάλτη, Π.Κούκουζα, Δ. Κουτσουβέλη προσφυγή κατά της 408/2017/ 19-9-2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την υπόθεση της παραχώρησης του Δημοτικού Οδοφωτισμού σε ιδιωτική εταιρία.

Ως γνωστόν η παράταξη διαφώνησε με την παραχώρηση σε ιδιώτη του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού για 12 χρόνια. 

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Με 193 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου

Με μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών ολοκληρώθηκε η 26η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου.
Περισσότεροι από 230 εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 193 φιάλες αίματος για την Δημοτική Τράπεζα Αίματος.
Την διεξαγωγή της 26ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 3 και  4 Οκτωβρίου 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη.
Η κα Λέκκα μετέφερε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ κου Γιώργου Πατούλη θερμές ευχαριστίες  προς τους εθελοντές αιμοδότες  για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς το συνάνθρωπο ...

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Λαϊκή Ενότητα Αμαρουσίου: Ιδιωτικοποιήσεις στο Μαρούσι με υπογραφή Γ. Πατούλη;

Η ιδιωτικοποίηση πρακτικά του ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αμαρουσίου υπερψηφίστηκε στο δημοτικόσυμβούλιο στις 19/9, αφήνοντας τους δημότες να πληρώνουν το κόστος για τα επόμενα χρόνια!
Στα χρόνια των επαναλαμβανόμενων μνημονίων και των πακέτων “διάσωσης” της ελληνικής οικονομίας,βασική στόχευση της κυρίαρχης πολιτικής ήταν και παραμένει η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. 
Ηεκποίηση και η παραχώρηση στην κερδοφορία του κεφαλαίου της δημόσιας περιουσίας παρουσιάζεται ωςο μόνος δρόμος για την “ανάπτυξη” και το “ξεπέρασμα της κρίσης”. 
Ήδη εκπρόσωποι της Ε.Ε. και τουΔ.Ν.Τ., πολυεθνικών εταιριών, των μνημονιακών κυβερνήσεων νέων και παλιών, προωθούν τοξεπούλημα των πιο στρατηγικών τμημάτων του δημόσιου τομέα. 
Οι υπηρεσίες και οι υποδομές των
δήμων δεν θα μπορούσαν δυστυχώς να λείπουν από αυτό το “πάρτι”, ακόμα και αν αφορούν μικρότεραοικονομικά μεγέθη από ό,τι λ.χ. η ΔΕΗ ή τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Πιστή σε αυτό το πλαίσιο, η δημοτική αρχή Πατούλη παρουσίασε ένα νέο “τρικ” για να στηρίξει τον
κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. 
Αφορμή ήταν η ανάθεση σε ιδιώτη του έργου του εκσυγχρονισμού τουΔικτύου Δημοτικού Οδοφωτισμού (ΔΔΟ) με στόχο την αναβάθμιση του για καλύτερη ποιότητα φωτισμούτων δημόσιων χώρων, αυξημένη ασφάλεια των πολιτών, μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας,περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.