Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Μηνολόγιον Απριλίου Νίκου Σαραντάκου

Ο Απρίλιος, πέρα από την Πρωταπριλιά, είναι επίσης (κατά τον Έλιοτ) ο μήνας ο σκληρός, ενώ σύμφωνα με ένα παμπάλαιο δημοτικό τραγούδι είναι και απριλοφόρητος (δείτε το παλιό μας άρθρο) - ωστόσο, το επίθετο “απριλιανός” έχει σπιλωθεί, ώσπου να την ξεχάσουμε, από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967. 
Συνήθως ο Απρίλης είναι επίσης ο μήνας του Πάσχα - το οποίο μπορεί να πέσει από 4 Απριλίου έως 8 Μαΐου, άρα τις περισσότερες φορές πέφτει Απρίλη.
Επειδή, σε αντίθεση με τον άστατο Μάρτη, τον Απρίλη η άνοιξη έχει πια εδραιωθεί (αν και φέτος σαν να μας τα χαλάει) πολύ συχνά τους δυο καθαρόαιμους ανοιξιάτικους μήνες τους λέμε μαζί: 
Απριλομάης ή και Μαγιάπριλο, λέξεις ποιητικότατες.
Τε 1 Του βαρώνου Μυγχάουζεν και των ανιδιοτελώς ψευδομένων
Πε 2 Διεθνής ημέρα παιδικού βιβλίου
Πα 3 Γενέσιον Θεοδώρου Κολοκοτρώνη του στρατηλάτου
Σα 4 Γενέσιον Ανδρέου Ταρκόφσκη και αυτοκτονία Δημητρίου Χριστούλα
Κυ 5 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Ιακώβου Καζανόβα του μεγάλου εραστού
Μ. Δε 6 Του ζωγράφου Ραφαήλου
Μ. Τρ 7 Των 10 Παρθ
Παγκόσμια ημέρα υγείας – Ιπποκράτους του Κώου
Μ. Τε 8 Της Αλειψ τον Κύριον μύρω
Γενέσιον Ιακώβου Μπρελ
Μ. Πε 9 Ο Μυστικος Δείπνος
† Φραγκίσκου Βάκωνος
Μ. Πα 10 ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Θρίαμβος Σπυρίδωνος Λούη του ωκύποδος
Μ. Σα 11Η εις Αδου κάθοδος του Κυρίου 
Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου εις το Διάστημα
Κυ 12 ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

H Eλλάδα στο ...«ψήσιμο» !!!



Στις 8:30 μ.μ, η μουσική βραδιά με την Ειρήνη Δερέμπεη & τον Κάρολο Κουκλακη

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «ο Κρηταγενής Ζευς» διοργανώνει μουσική βραδιά με την Ειρήνη Δερέμπεη & τον Κάρολο Κουκλακη, σήμερα Σάββατο, 4 Απριλίου στις 8:30 μμ, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού (ΤΟΛ) - Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής(Λ. Κηφισίας 207, Μαρούσι).
Θα ταξιδέψουμε «αντάμα» σ' ένα μουσικό ταξίδι απ' τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα, άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης, επηρεασμένης από την παράδοση Κρητικής μουσικής, κι άλλοτε στην γνήσια παραδοσιακή, σε Ριζίτικα, Ταμπαχανιώτικα, Μαντινάδες και συνθέσεις των ίδιων. 
Θα ακούσουμε τραγούδια για τον έρωτα, την προδοσία, την «μπιστική φιλία», την αγάπη, την ξενιτιά, τον χωρισμό.
                                            Παίζουν και τραγουδούν οι μουσικοί:
                           
Ειρήνη Δερέμπεη: Τραγούδι, Θιαμπόλι, Καβάλι, Μπανσούρι
Κάρολος Κουκλάκης: Τραγούδι, Μπουλγαρί
Βασίλης Τζωρτζίνης: Κοντραμπάσο 

Στις 6:00 μ.μ, η παρουσίαση του βιβλίου «Ευτυχώς Άνεργος!»

«Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» στο θέατρο Μπάντμιντον

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας  να παρακολουθήσουν  μαζί μας, στο θέατρο Μπάντμιντον(Άλσος Στρατού - Γουδί), τη μουσικοθεατρική παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη(σκηνοθεσία: Θ. Παπαγεωργίου) την Κυριακή 5 Απριλίου στις 7.30 μ.μ.
Ερμηνεύουν: Λ. Πρωτοψάλτη, Κ. Αρζόγλου, Ν. Αρβανίτης
Τραγουδούν: Καλλιόπη Βέτα,  Κ.Μακεδόνας,  Κ.Θωμαϊδης,  Μπ.Χαρλαύτη
Ζωντανά η Λαϊκή Ορχήστρα « Μίκης  Θεοδωράκης»
53 χρόνια μετά το ανέβασμα της εμβληματικής λαϊκής τραγωδίας, ο ίδιος ο συνθέτης την επεξεργάζεται εκ νέου, στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης παραγωγής που επαναπροσεγγίζει τις πληγές του Εμφυλίου.
Τιμή Συμμετοχής: 15 Ευρώ ( εισιτήριο και πούλμαν)

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΔΑΣ:Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ογκωδών...

Για μια ακόμα φορά ξανά δίνετε η μεταφορά των ογκωδών σε εργολάβο με το πρόσχημα ότι δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό και δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα. Το όλο σκηνικό δεν μας προκαλεί εντύπωση. 
Εντάσσεται στη στρατηγική της  Διοίκησης του Δήμου υλοποιώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις των κυβερνήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου χρόνια τώρα με χειρουργικές κινήσεις απαξιώνει τις υπηρεσίες με απώτερο στόχο την εκποίηση τους στα χέρια των εργολάβων που καρτερικά καραδοκούν.
Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατεί στην υλοποίηση όλων των αντεργατικών νόμων. 
Δεν είναι και η πρώτη φορά που δηλώνει ότι θα είναι η τελευταία φορά που ιδιωτικοποιείται η συγκεκριμένη αρμοδιότητα. 
Να θυμίσουμε ότι έρχεται για τρίτη φορά το συγκεκριμένο θέμα.
Καταγγέλλουμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος
Η δικαιολογία  ότι δεν γνώριζε ή δεν ήξερε δεν έπεισε κανέναν ούτε τον ίδιο τον αντιδήμαρχο, ήρθε με αυτή τη μορφή μεθοδευμένα ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, η Περιφερειακή αρχή Αττικής

                                     Γιώργος Κουμουτσάκος:
Η αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται
 Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», Γιώργος Κουμουτσάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«H Περιφερειακή αρχή Αττικής καλείται, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
Εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι επιβλαβής για τους πολίτες και το περιβάλλον, όπως διακήρυττε όλο το προηγούμενο διάστημα;
Εάν ναι, πώς είναι δυνατόν να κατευθύνει πολύτιμους πόρους της Περιφέρειας σε ένα έργο, το οποίο, όπως έχει δεσμευθεί, σκοπεύει να καταργήσει στο πλαίσιο της ριζικής αναθεώρησης που η ίδια έχει εξαγγείλει;
Μόνον μια ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα αυτά μπορεί να είναι βάση συζήτησης για τη λήψη αποφάσεων. 
Η κατά συρροήν αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται».

Δημιουργούν Γενίτσαρους του καταναλωτισμού εδώ & 10 χρόνια, «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» & «Citi Βank»!

«Οικονομία: γνώση… με αξία» για παιδιά ηλικίας 6 -12 χρόνων!!!
Το «καινοτόμο» εκπαιδευτικό πρόγραμμα 
«Οικονομία: γνώση με αξία» όπως το διαφημίζουν, έκλεισε ήδη 10 χρόνια «επιτυχημένης» πορείας σε Δημοτικά Σχολεία... & αποκτά πλέον διαδικτυακή διάσταση.
Εφέτος ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαρτίου  και θα πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τον Ιούλιο στο Παιδικό Μουσείο από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:30 π.μ.
Πόσα παιδιά παρήλασαν και με την αθωότητά τους εφοδίασαν με πλούσια στοιχεία για τις καταναλωτικές & ΟΧΙ μόνο συνήθειές τους, την Citi Βank;
Με την συμπλήρωση 10 ετών διεξαγωγής του προγράμματος, σύμφωνα με την ίδια την «Citi Βank» πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 2.360 εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία έλαβαν μέρος 62.250 μαθητές 6 -12 χρόνων(!!!) και 750 εθελοντές - εργαζόμενοι της Citi. 
Αξιοποιώντας την εμπειρία και το υλικό που συγκεντρώθηκε όλα αυτά τα χρόνια - όπως είναι ευνόητο - το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο & η Citi Βank, δεν μπορούσαν να το αφήσουν αναξιοποίητο!
Η μία πτυχή αξιοποίησης αφορά τον σχεδιασμό ενός νέου ψηφιακού παιγνιδιού «www.oikonomiagnosimeaxia.gr», με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθούσαν οι μαθητές στις σχολικές τάξεις.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Θαύματα & Νάματα» στις 3,4,5,6,7 & 8 Απριλίου στο «Ιδιόμελο»

Η Τουρκία στην «νέα» εποχή Ερντογάν:

     Συνέπειες για την Eσωτερική & την Eξωτερική Πολιτική 

To Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) & το Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS), διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στις 10.00 – 15.30, στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς (Ν. Νικοδήμου 18-20, 10557 Αθήνα), ημερίδα με θέμα: 
«Η Τουρκία στην «νέα» εποχή Ερντογάν:
Συνέπειες για την Εσωτερική & την Εξωτερική Πολιτική».
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: 
Dorothée Schmid, Διευθύντρια, Πρόγραμμα για τη Σύγχρονη Τουρκία, Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (IFRI), Παρίσι, Ιωάννης Γρηγοριάδης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Bilkent, Άγκυρα & Ερευνητής, ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, Galip Dalay, Ερευνητής, Ίδρυμα Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA), Άγκυρα, Günter Seufert, Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας (SWP), Βερολίνο, Henri Barkey, Καθηγητής στην Έδρα Cohen & Πρόεδρος Τμήματος, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Lehigh, Βηθλεέμ, Πενσυλβάνια, Nathalie Tocci, Υποδιευθύντρια, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΑΙ), Ρώμη, Mensur Akgün, Διευθυντής, Κέντρο Παγκόσμιων Πολιτικών Τάσεων (GPoT Center), Κωνσταντινούπολη, Arad Nir, Συντάκτης Διεθνούς Ρεπορτάζ, Channel 2 News, Ιερουσαλήμ

Στις 7:30 μ.μ. στο «Cine Αργώ», η προβολή της ταινίας «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο»

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στις ΗΠΑ με «γραβάτα αμερικανική σημαία», ο Γ. Πατούλης!!!

Ειλικρινά δεν το είχαμε παρατηρήσει…Το είδαν όμως χρήστες των social media και από εκεί «φωτιστήκαμε» και εμείς.
Οπως γνωρίζετε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις ΗΠΑ για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου από την ομογένεια, μαζί με τον Πάνο Καμμένο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο(που είναι γνωστός για τα στεφάνια που καταθέτει στη μνήμη των ΝΑΖΙ που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα) και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ…
Και μπορεί ο κ. Πάνος Καμμένος να προκάλεσε αίσθηση(απελευθερωμένος προφανώς από το άγχος των ψεκασμών), με την πρόταση που έκανε στην  υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ(αρμόδια για Ευρωπαϊκά θέματα), Βικτόρια Νούλαντ  για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ποσοστό 70-30%, ωστόσο την παράσταση «έκλεψε» ο Δήμαρχός μας, πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.  
Σίγουρα απορείτε & αδημονείτε να μάθετε το λόγο…
Μα η εμφάνισή του!!!
Παρουσιάστηκε κομψότατος όπως πάντα, φορώντας όμως γραβάτα … με την αμερικανική σημαία!!!
Αγνωστον εάν του τη διάλεξε η σύζυγός του Μαρίνα, αλλά μικρή σημασία έχει ,καθ΄ ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναματαγίνει!!!
Είπαμε, ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν», αλλά όχι και έτσι…
Σύμμαχοι είμαστε με τις ΗΠΑ, όχι υποτελείς.
Όπως εκ των πραγμάτων  αποδεικνύεται, ορισμένοι εκεί στο Τσιφλικάτο της Δεξιάς, το «προτεκτοράτο»… το έχουν στο αίμα τους!

Καταστροφές & βανδαλισμοί στην «Πτέρυγα Μπόμπολα»!!!


Αφού έκλεισαν μια ολόκληρη Νοσοκομειακή Πτέρυγα, την άφησαν ...να ρημάξει!!! 
Στην κλειστή και αφύλακτη «Πτέρυγα Μπόμπολα», το Σαββατοκύριακο που πέρασε, άγνωστοι επιδόθηκαν ανενόχλητοι σε καταστροφές & βανδαλισμούς ...
Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, «αργά ή γρήγορα θα γινόταν κι΄αυτό... Ποιός μπορεί όμως να πει τώρα ότι δεν το περίμενε ή πως είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα»;
Ως εργαζόμενοι, τονίζουν, είχαμε προειδοποιήσει , αλλά...
«Η πραγματικότητα είναι πως η Διοίκηση είναι ηθικά και ουσιαστικά υπεύθυνη για το κλείσιμο της «Πτέρυγα Μπόμπολα» και για την απώλεια κρεβατιών, Κλινικών, εργαστηρίων και Χειρουργείων που ποτέ δεν αναπτύχθηκαν όπως ήταν, έστω κάπου αλλού».

Τράπεζα Ειδών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στην τελετή της επίσημης έναρξης λειτουργίας της Τράπεζας Ειδών (Κέντρο αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων),που παραχώρησε ο «Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας» (O.K.A.A.) στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ασφαλή κα υγιεινή συντήρηση των ειδών διατροφής για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 5 Σπίτια του Οργανισμού στην Αττική, καθώς και στις οικογένειες με προβλήματα διαβίωσης συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων προς ωφέλεια των ατόμων που υποστηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.
Μεταφέροντας τους θερμότατους χαιρετισμούς του κου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού εξήρε τη σημαντική πρωτοβουλία του Ο.Κ.Α.Α. συγχαίροντας τη Διοίκηση για την απόφαση παραχώρησης της Τράπεζας των Ειδών στο Χαμόγελο του Παιδιού που εδώ και μία 20ετία προσφέρει ανιδιοτελώς στην ελληνική κοινωνία

Να προκηρύξουν τάχιστα το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε

Την άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητάει η ΚΕΔΕ  από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, καθώς έχει ήδη παρέλθει ένας μήνας από τη διαβεβαίωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, ότι στις αρχές Μαρτίου θα είχε δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την κάλυψη 32.000 θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι δήμοι της χώρας ανταποκρίθηκαν τάχιστα στην περιγραφή των ειδικοτήτων για την κάλυψη επειγουσών αναγκών τους, όπως είχε ζητήσει το ίδιο το υπουργείο.

«Δυσφορία» του Δήμου Αμαρουσίου για τις αλλαγές σε φανάρια επί της Λ. Κηφισίας

Διοίκηση Πατούλη: «Να λαμβάνεται υπόψιν & η άποψη των Δήμων σε κάθε παρέμβαση που σχεδιάζει η Περιφέρεια...» 

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει σε πρώτη φάση σε άμεσες αλλαγές σε φανάρια επί της Λ. Κηφισίας και συγκεκριμένα στο ύψος του δάσους Συγγρού, με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω:
1.Μας βρίσκουν καταρχήν σύμφωνους οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις υπηρεσίες της, οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα. Η ασφαλής κίνηση και διέλευση των πεζών κατά μήκος της Λ. Κηφισίας , καθώς και από τις δύο εκατέρωθεν πλευρές της, αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.

2.Θεωρούμε ότι οι θετικές αυτές παρεμβάσεις πρέπει να αποτελούν το πρώτο, από τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. 
Χρειάζεται η Περιφέρεια , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να αναλάβει επιπλέον πρωτοβουλίες με πιο δραστικές και πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις.
3.Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος και τη διευκόλυνση της ασφαλούς κίνησης των πεζών, ο Δήμος Αμαρουσίου τα προηγούμενα χρόνια αξιοποίησε εθνικούς πόρους και τοποθέτησε στο ύψος της Λ. Κηφισίας δύο πεζογέφυρες, σε σημεία που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σημειωθεί πολλά ατυχήματα.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Που είναι οι Αμερικανοί; Παντού!!!

Τα σημάδια στον παγκόσμιο χάρτη περιγράφουν την αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι ο ιστός  με τον οποίο η αμερικανική αυτοκρατορία προσπαθεί να κρατήσει παγιδευμένο  ολόκληρο τον κόσμο κάτω από τη «σκέπη» της. 
milit1
Οι χάρτες που ακολουθούν δείχνουν τα βήματα επέκτασης του ΝΑΤΟ και πως η «συμμαχία» παράλληλα και ταυτόχρονα με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό γύρω από εχθρούς και αντιπάλους, όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν. 
Ας δούμε λοιπόν τους χάρτες για να διαπιστώσουμε ποιος επιτίθεται και ποιοι βρίσκονται σε άμυνα, ποιες είναι οι δυνάμεις του «καλού» και του κακού

Η σφαγή στο Δίστομο από το γερμανικό κανάλι ZDF!!!

Σε μια κίνηση που δικαιώνει το αίτημα των Ελλήνων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επικρίνει τη στάση των Γερμανών απέναντι στη χώρα μας προχώρησε η σατιρική εκπομπή Die Anstalt (To Ινστιτούτο) που προβάλλεται από το γερμανικό κανάλι ZDF.
Η εκπομπή παρουσιάζει με καυστικό και παραστατικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, την πίεση της Τρόικας και τις υπεκφυγές των Γερμανών για την αποπληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων.
                         
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θίγεται μάλιστα με συγκινητικό, αλλά και ιδιαίτερα οξύ για τη γερμανική πλευρά τρόπο, το θέμα της σφαγής των Ελλήνων από τάγματα των Ες Ες στο Δίστομο.

Δ.Α.Σ:«Να αποτελέσουν οι εκλογές, αφετηρία για τη μαζικοποίηση του Σωματείου»

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες για την  ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου αλλά και των αντιπροσώπων για το 43ο Συνέδριο της «ΠΟΕ ΟΤΑ». 
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε εκείνες τις δυνάμεις που εμπιστεύθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα.
Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε δικαιώματα και κατακτήσεις που χάθηκαν τη περίοδο της κρίσης, θα έρθουμε σε σύγκρουση με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και της Διοίκησης του Δήμου, θα αντιπαλέψουμε ενάντια στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις, θα παλέψουμε ενάντια στην συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και από προσωπικό, οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να στελεχωθούν με Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη μισθολογικές και ασφαλιστικές απολαβές.

Τα αποτελέσματα τω εκλογών του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου ευχαριστεί εκείνους όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και των αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα αποτελέσματα τω εκλογών του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου που διενεργήθηκαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου έχουν ως εξής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ οι:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΣΤΑΥΡΟΥ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.))
ΒΑΒΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.))
ΧΑΛΑΒΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΑΡΚΟ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.))
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ (ΕΥΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.))
ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ)
ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΟΡΕΣΤΗ (ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ)
ΓΚΟΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ)
ΔΕΠΑΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)
ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕIΚOΣΙ ΤΡΙΑ(23) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 25ης και 26ης Συνεδρίασης (Ειδικής) έτους 2014
1. ∆ιαγραφή παραβάσεων Κ.Ο.Κ από τον υπ'αριθ.773/26.11.13 χρηµατικό κατάλογο και επαναβεβαίωση Υπόθεση: ASTARTI PRODUCTIONS AE
2. ∆ιαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ. Τσαντήλας, κ.λ.π.)
3. ∆ιαγραφή τέλους καθαριότητας, φόρου ηλεκτροδοτοτούµενων χώρων. Τ.Α.Π. από τους υπ΄αριθµ. 129/17-02-2015 & 722/20-10-2014 Χ.Κ. (υποθ.: ΚΟΛΙΝΙΑΤΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ)

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKA OKTΩ(18) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έγκριση έκδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για τη συνδρομή στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (πρώην Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας) για το έτος 2015
3. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του υπαλλήλου του Δήμου Κατσίγερα Ελευθέριου για τις διελεύσεις των οχημάτων που χρησιμοποιεί ο Δήμος από την Αττική οδό

«Το Πνεύμα της Επιχειρηματικότητας»

Την δεύτερη εκδήλωση της σειράς συζητήσεων «The Spirit of Entrepreneurship» με θέμα: 
«Venturing Smart in the Agro-Food Sector»διοργανώνουν το Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS) Ελλάδος και οι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου 
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και ώρα 18:00 - 21:00 στην αίθουσα Green Park του Radisson Blu Park Hotel που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 10, κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πρόκειται για το δεύτερο πάνελ της σειράς : 
«Το Πνεύμα της Επιχειρηματικότητας» στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μιλήσουν με δυναμικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Agro-food Business.
Γιατί είναι σημαντική η επιχειρηματικότητα;
Τι να κάνω εάν έχω μία καινοτόμο ιδέα;
Πώς θα μπορούσα να γίνω επιχειρηματίας;
Ποιός μπορεί να με βοηθήσει να εξελίξω την νεόφυτη επιχείρησή μου;
Έχουν και άλλοι αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με εμένα;
Πώς τα έλυσαν;

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πενθήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στελεχών των Δομών των ΚΕΠ Υγείας

Ξεκίνησε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου 5νθήμερη Εκπαίδευση των στελεχών των Δομών των ΚΕΠ Υγείας  με την υποστήριξη της εταιρείας AJA Hellas που είναι υπεύθυνη για τον Επιστημονικό Σχεδιασμό και Υποστήριξη του Δικτύου των ΚΕΠ Υγείας και τη συμμετοχή των στελεχών από τους 14 Δήμους των ΚΕΠ Υγείας αλλά και των νέων Δήμων που έχουν ενταχθεί.
Κατά την έναρξη της Εκπαίδευσης ο κ. Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δικτύου και τα Προγράμματα που έχουν πάντα σαν στόχο την προαγωγή της υγείας των δημοτών μέσα από την πρόληψη. 
Επίσης, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, που είναι βασισμένος στην πρόληψη συγκεκριμένων νόσων πριν φθάσουν οι πολίτες στην θεραπεία.
Εισηγητές στην Εκπαίδευση θα είναι ο κ. Νάκος, ο κ. Βέργας και ο κ. Σιαπλαούρας, οι οποίοι θα μιλήσουν διεξοδικά για τα διαγνωστικά πρωτόκολλα των διαδικασιών Προληπτικής Ιατρικής προς τους πολίτες για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών και συχνών νοσημάτων. 

Aπολύονται χωρίς λόγο από τον εργολάβο, εργαζόμενοι του Συνεργείου καθαριότητας στο «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ»!

Συχνά - πυκνά ακούγεται το αίτημα να φύγουν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και να καλυφθούν οι μόνιμες ανάγκες με "κανονικές" προσλήψεις. 
Είναι αλήθεια πως το περιβάλλον της "κρίσης" έχει και την πλευρά του ξεπλύματος της βρόμικης δουλειάς των σύγχρονων δουλεμπόρων. 
Το γνωστό σε όλους "δεν κάνεις το σταυρό σου που έχεις έστω και αυτή τη δουλειά" είναι το χαλί κάτω από το οποίο κρύβεται η ανοχή  αλλά και η ενοχή. 
Όλων εκείνων, που είτε πλουτίζουν με το αίμα και την αγωνία των σύγχρονων σκλάβων - εργαζόμενων είτε κάνουν τα στραβά μάτια και "εκπτώσεις" (βλ. ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες), αντί να πρωτοστατούν σε πραγματικούς αγώνες για σταθερή δουλειά, και αξιοπρεπή μισθό.
Στην περίπτωσή μας, αφορμή είναι οι πρόσφατες απολύσεις με το έτσι θέλω του εργολάβου καθαριότητας. Εργαζόμενοι που δουλεύουν χρόνια στο Νοσοκομείο, απολύονται χωρίς κανένα λόγο και κυρίως χωρίς να είναι υποχρεωμένη η εταιρία να εξηγήσει γιατί και πώς.
Βέβαια πάντα υπάρχει λόγος! 
Και αυτός βέβαια δεν είναι ότι οι συνάδελφοι αυτοί δεν είναι καλοί στη δουλειά τους, κάθε άλλο. Άλλωστε πολλούς τους περισσότερους τους γνωρίζουμε καιρό. 
Είναι "απίκο" πάντα. Δουλεύουν με το παραπάνω και πληρώνονται με ψίχουλα.

Αλλαγές σε φανάρια της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους κατοίκους του Αμαρουσίου, τους επισκέπτες του δάσους Συγγρού αλλά και τους μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς του πρότυπου πειραματικού γυμνασίου Αναβρύτων για την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου να υλοποιήσει άμεσα ένα χρόνιο αίτημα τους για άμεσες παρεμβάσεις ώστε να γίνει ασφαλέστερη η διέλευση πεζών σε αυτό το ύψος της Λεωφόρου Κηφισίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά:
"Προτεραιότητα μας είναι οι πεζοί. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας".
Συγκεκριμένα στον σηματοδοτούμενο κόμβο (διπλό φανάρι) Λ. Κηφισίας - Αθηνάς θα αυξηθεί ο χρόνος πρασίνου για τους πεζούς τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στο νότιο κλάδο του (κάτω διάβαση).

Την συγκρότηση των 13 Π.Ε.Α.Σ. για το νέο ΕΣΠΑ, ζητά ο Γ. Πατούλης

Τον ορισμό εκπροσώπων για τη συγκρότηση των 13 Περιφερειακών Επιτροπών Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για το νέο ΕΣΠΑ, ζήτησε με επιστολές του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση και Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, τους Περιφερειάρχες και τους Προέδρους των ΠΕΔ της Χώρας.
Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ζητά να οριστούν εκπρόσωποι κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Περιφερειακών Συμβουλίων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Π.Ε.Δ., ενόψει της προγραμματιζόμενης εξειδίκευσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και προκειμένου να συγκροτηθούν με απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, οι 13 Περιφερειακές Επιτροπές Αναπτυξιακού Σχεδιασμού.

Τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής...

Απαραίτητες διευκρινίσεις προς όψιμα ανησυχούντες σχετικά με τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής:
Η Δύναμη Ζωής έφερε προς έγκριση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να ανοιχθεί από την Περιφέρεια λογαριασμός ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου θα μεταφερθούν κεφάλαια που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσής τους.
Για τη μεταφορά ποσών στο λογαριασμό ισχύει η υπ’ αριθμ απόφαση 350/2014.
Το λογαριασμό θα δεσμεύουν ο εκάστοτε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών, αναπληρούμενος από τον προϊστάμενο της ταμειακής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς κι ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος, αναπληρούμενος από την περιφερειακή σύμβουλο, Αιμιλία Τζίβα, και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καραμάνος.
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εξουσιοδότηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καραμάνου για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί το μέγιστο δυνατό ποσό από τους υπάρχοντες μη προθεσμιακούς λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό.
Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Εν κατακλείδι:

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου:Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση ο «Βασιλιάς Λήρ» έργο του Σαίξπηρ στον ποιητικό χώρο του Θεάτρου «Βαφείο - Λάκης Καραλής» σαν ένα δραματικό λαϊκό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, φαντασία, ποίηση, ρεαλισμό και πολιτική άποψη.
                                                 Το Σάββατο 28/03/2015 και ώρα 20:30μ.μ.
                                                     Στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής»
                                      Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115,Βοτανικός
Πρωτοβουλία για την στήριξη των ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων ηθοποιών.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η ντροπή της συμπόνιας...

                       Offener Brief an die Kanzlerin: Liebe Frau Merkel...         
             Ποιός σας υπενθυμίζει στο απόγειο της δύναμης σας κ. Merkel την παροδικότητά σας;
                                 Επειδή με τη δύναμη τυφλώνεται κανείς.
                    Εσείς άλλωστε είπατε τη φράση, η οποία τρομάζει:
Είμαι σχεδόν μόνη μου στην Ευρώπη - μου είναι όμως αδιάφορο, έχω δίκιο!!!  

«Θεωρείστε κυρία Merkel ως ένα «ταπεινό» άτομο. Τόσο «ταπεινή» όμως δεν μπορεί να είσαστε, ώστε να σας είναι αδιάφορο τι θα γράψει η ιστορία στο μέλλον για εσάς…
Θα θυμόμαστε τον καγκελάριο Kohl ως τον πατέρα της ένωσης της Γερμανίας και του ευρώ, σαν έναν μεγάλο ηγέτη που υπερέβαινε τα σύνορα.
Πώς θέλετε να θυμόμαστε εσάς κυρία Merkel; Σαν εκείνη την καγκελάριο που κατέστρεψε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση;
Αυτή τη στιγμή κυλάει μέσα από τα δάχτυλα σας, τρέχει, φεύγει, 
χάνεται, η κληρονομιά του Adenauer, του de Gaulle, του De Gasperis 
και του Kohl.
Παραδόξως τώρα που οι Γερμανοί είναι τόσο ισχυροί στην Ηπειρό μας όσο ποτέ - δυστυχώς, πρέπει να το πει κανείς σε έναν τέτοιο συνειρμό, τόσο ισχυροί όσο ποτέ μετά την εποχή του τρίτου Ράιχ. 
Πόσα πολλά πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε! 
Πόσο πολλά πράγματα δεν κάνετε! Θυμάστε;

Στη 1:00 μ.μ. η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου στα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ»