Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Στο Παναμερικανικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Πατούλης!

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θα παραστεί στο Παναμερικανικό Συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί αύριο μεσημέρι Κυριακής 18ης Μαρτίου μπροστά στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και θα διαρκέσει μέχρι και τις 3.00 μ.μ. και οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές.

Υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε μία μετα -σοβιετική δημοκρατία που ...

Περί της εξουσίας

Ο Jouvenel σ’ ολόκληρο το βιβλίο του προσπαθεί να μας ξυπνήσει από την virtual πραγματικότητα μες την οποία μια συγκεκριμένη δύναμη, αυτή της μαζικοδημοκρατικής Εξουσίας με όλο τον συρφετό της από laquais, ruffians και παλλακίδες, μας έχει τοποθετήσει, πείθοντάς μας για την απουσία της. 
Ναι, σαν να μιλούν σε μωρά, θεωρούν «περιορισμό» της εξουσίας την αντικατάσταση της Εξουσίας από μιαν άλλη που απορρέει από  μια «αγνή» πηγή και η αδυναμία της είναι η δύναμή της δηλαδή η «ελευθερία».
Έλεγε ο Montesquieu: «είναι μια αιώνια εμπειρία το ότι κάθε άνθρωπος που έχει την εξουσία τείνει να την καταχρασθή· πηγαίνει μέχρις εκεί που βρίσκει όρια. Ποιος θα τώλεγε;  Η ίδια η Αρετή έχει ανάγκη από όρια!»
                                      ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑ
Οι σημερινές δημοκρατίες είναι μονοκρατορίες.
Στις αρχαίες και μεσαιωνικές πολιτείες είδαμε πως υπάρχει μια πληθώρα ανταγωνιζόμενων εξουσιών:
Στη Ρώμη ο Ύπατος (Consul) εμποδίζει τον Πραίτορα (Praetor) και ο Δήμαρχος (Tribunus) τον Ύπατο χρησιμοποιώντας το δικαίωμά του αυτό του veto.
Στο Μεσαίωνα έχουμε ένα πλήθος αντεξουσιών που λειτουργώντας εγωιστικά κρατούν ένα κοινωνικό equilibrium:  
ευγενείς, κλήρος, κοινοβουλευτικοί, σύγκλητοι επαρχιών, σωματεία εμπόρων-βιοτεχνών-τεχνιτών.
Θα πει κάποιος πως τα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα βασίζονται πάνω στην «διάκρισιν των εξουσιών» που έθετε ο Montesquieu και πριν από αυτόν ο Harrington.    
Ο Jouvenel μας δείχνει συνεχώς  τι είναι πραγματικά η «διάκρισις των εξουσιών» για να κατανοήσουμε πως στην σύγχρονη δημοκρατία, αυτήν ιδίως την ηπειρωτικοευρωπαϊκή αυτή η «διάκρισις» είναι τυπική.

Το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» σε εθνικές διαστάσεις

Όταν γίνεται μια πολιτική συζήτηση, μεταξύ φίλων, σε μια παρέα, σε ένα καφενείο, στην τηλεόραση, στο κοινοβούλιο, υπάρχουν συμφωνίες, διαφωνίες, βγαίνει άκρη, δεν βγαίνει άκρη, υπερισχύει η λογική, πρυτανεύει το παράλογο, κάποιοι πείθονται κάποιοι όχι, άλλοτε κατισχύει η αλήθεια διά της αποδείξεώς της κι άλλοτε πρυτανεύει η αλήθεια του καθενός – έτσι
είναι οι συζητήσεις, οι αντιπαραθέσεις, ακόμα και οι πολεμικές. 
Όταν όμως σε όλα αυτά υπεισέλθει η οπαδική λογική ή ο παράγων οπαδός, η μπάλα χάνεται τελείως, και η συζήτηση ή η αντιπαράθεση καθίστανται άνευ αντικειμένου.
Ίσως μόνον ο θρησκευτικός φανατισμός μπορεί να συναγωνισθεί τον ποδοσφαιρικό φανατισμό (ο οποίος πρώτα απ’ όλα σκοτώνει αυτό που υπερασπίζεται). 
Στην υπόθεση Ιβάν Σαββίδη ο παράγων οπαδισμός υπό τη δορά της ιδιότητας του φιλάθλου έχει παρεισφρήσει στα δρώμενα απονεκρώνοντας κάθε προβληματισμό – ήταν αναπόφευκτο.
Όμως πάνω σε όλο αυτό έχει αρχίσει να «σηκώνεται ένα επικίνδυνο έργο», αξιοποιώντας μια παλιά παράμετρο (τόσον ηλίθια, όσον και εδραία), εκείνη της αντίθεσης Βορρά - Νότου. 
Η δικαιολογημένη οργή της ελληνικής επαρχίας (όχι μόνον του Βορρά αλλά ολόκληρης, έως τη Γαύδο και το Καστελόριζο) για το υδροκέφαλο ελληνικό κράτος, βρίσκει την έκφρασή της στο χυδαίο (λόγω ανοησίας) στερεότυπο περί λεκανοπεδίου, κράτους των Αθηνών κ.τ.λ. 

«Κίνημα Αλλαγής»: Άνοιξε & σας περιμένει, με φλόγα εξουσίας αναμμένη!!!

         Ανοιξε το νέο της σπίτι η πολύφερνη νύφη... 
Όταν ανοίγεις σπίτι βάζεις τα καλά σου και καλωσορίζεις τους επισκέπτες που σου φέρουν φιλέματα. Αλλά τα φιλέματα που εισέπραξε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη γενέθλια ιδρυτική πράξη  του νέου κόμματος, του Κινήματος Αλλαγής στο ΣΕΦ, δεν ήταν τυπικής αβρότητας. 
Ηταν έμμεσες προτάσεις συμβίωσης. «Κόρτε» το χαρακτήρισε ο ΓΑΠ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του επέδειξε χιούμορ λέγοντας, «αποφεύγω να σας αποκαλέσω συντρόφους όπως έκανε ο Πάνος Καμμένος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν κρίνω από το χλιαρό χειροκρότημα ούτε ο κ Δραγασάκης δικαιούται να σας αποκαλεί», και εισέπραξε επιδοκιμαστικό και γελαστό χειροκρότημα.
Στη συνέχεια  επιδόθηκε στο «κόρτε» λέγοντας ότι προχωρώντας προς τις εκλογές «δεν διστάζω να πω πως είναι πολλά τα σημεία στα οποία μπορούμε να συναντηθούμε: 
Προστασία θεσμών, εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, συγκλίσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα.
Σημασία ωστόσο έχει η επόμενη ρήση του, ότι είναι πολλά και τα σταυροδρόμια μετά τις εκλογές: 
«Το νέο Σύνταγμα, ένας νέος εκλογικός νόμος που θα τον συμφωνήσουμε και θα τον ψηφίσουμε μαζί στην αρχή της επόμενης κυβερνητικής θητείας,  και οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, ο εκσυγχρονισμός της Διοίκησης, η Υγεία, η Ασφάλεια και, επιτέλους, ένα εθνικό πρόγραμμα για την παιδεία όπως αυτές που πετύχαμε στο παρελθόν».
Ο Γιάννης Δραγασάκης  θυμήθηκε το 1972 όπου ο Αντρέας έκανε μια ομιλία στο LSE, ή τη λαϊκή επιμόρφωση του 81 για να καταδείξει ότι οι δρόμοι των Συριζαίων με τους ΠΑΣΟΚους  συναντήθηκαν συχνά  στο παρελθόν. 

Σχέδιο πτήσης ...

Τα έχει αυτά η πολιτική. Ενίοτε όλα κρέμονται από μια πτήση. 
Κάπως έτσι, αυτές τις μέρες οι του Κινήματος Αλλαγής – για την ακρίβεια οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ – έχουν γίνει κοινωνοί ιδιωτικών λεπτομερειών που αφορούν τη σημερινή πτήση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα, καθώς και του ακριβούς προγράμματος που θα ακολουθήσει μόλις προσγειωθεί στην Αθήνα. 
Ετσι είναι η αμοιβαιότητα. 
Θυμίζω ότι η Φώφη Γεννηματά είχε ακυρώσει προγραμματισμένη εξόρμηση εκτός των τειχών με την εκ Σκωτίας ερχόμενη κόρη της για να χαιρετίσει το συνέδριο της Ν.Δ. τον περασμένο Δεκέμβριο, χέρι χέρι με τον Σταύρο Θεοδωράκη. 
Ο Μητσοτάκης θα πάει στο ΣΕΦ περίπου κατευθείαν από το αεροδρόμιο, για να προλάβει να μιλήσει. 
Και τι θα πει; 
Θυμίζω ότι τα ανοίγματά του τα έχει ήδη κάνει. 
Ισως βρει έναν... φρέσκο τρόπο να τα ξανακάνει

Αύριο στις 11:45 π.μ. το σεμινάριο με θέμα «Ο αυτισμός στο σχολείο»

Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: 
«Ο αυτισμός στο σχολείο», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11:45π.μ. στα γραφεία του Ομίλου Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.
Στο δίωρο αυτό σεμινάριο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον αυτισμό στο σχολείο και θα αναφέρουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, σε σχέση μ’ αυτό.
Θα δοθούν οδηγίες και προτάσεις, μέσα από πραγματικά περιστατικά, για μια όσο το δυνατόν καλύτερη ένταξη των παιδιών αυτών.
Θα υπάρξουν σύντομες βιωματικές δραστηριότητες και χρόνος συζήτησης με το κοινό.
Στόχος του σεμιναρίου αυτού, είναι να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς γύρω από θέματα, που αφορούν τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και φοιτούν σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παράλληλη στήριξη και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών.

Aύριο Κυριακή από τις 9 - 12 το πρωί, το πασχαλινό παζάρι της καρδιάς!

Σε παλλαϊκή προσκύνηση τίθεται από σήμερα το Ιερό Προσκύνημα της τιμίας κάρας του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Αύριο Σάββατο η τελευταία εμφάνιση του Αντώνη Μιτζέλου την φετινή χρονιά στη «Βabel»

«Αγάπης Λόγια»:Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Μιχάλη Σουγιού

Την Κυριακή η «Χοχλιδοβραδιά» απο τον Σύλλογο Κρητών Νέας Πεντέλης «Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ»

Ο Ερντογάν δρα, η Ελλάδα του «δεν διεκδικούμε» κοιμάται τον ύπνο του «Διεθνούς» Δικαίου!


Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί
Και η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. 
Έχει να κάνει με την αίσθηση ισχύος που όχι ιδιαίτερα άδικα έχει πλέον αποκτήσει και λόγω της συμμαχίας, ας μη γελιόμαστε, με την ομόδοξο Ρωσία του ηγέτη του Ξανθού Γένους Βλαντιμίρ Πούτιν
Και ο Πούτιν, ο κάθε Πούτιν επί γης, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συμμαχήσει και με τον διάβολο ακόμα (βλ. Ερντογάν) για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του και πράγματι τα εξυπηρετεί με τον καλύτερο για τη Μόσχα τρόπο. 
Η Ρωσία επέτρεψε την τουρκική επιχείρηση στην Συρία κατά των Κούρδων η οποία εξυπηρετεί και το καθεστώς Άσαντ και τους μουλάδες του Ιράν. 
Με ένα σμπάρο όλα τα τρυγόνια ικανοποιημένα. 

Ο δε πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να ρισκάρει ιδιαίτερα, με αιχμή του δόρατος και τροφή για τα κανόνια τους κατσαπλιάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού τα έχει σχεδόν καταφέρει στο Αφρίν με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται όχι μόνο πολιτικά-στρατηγικά αλλά και όσον αφορά την αυτοπεποίθησή του. 
Η συμμαχία όμως Ρωσίας και Τουρκίας εκφράζεται και σε ένα άλλο μέτωπο, στην κυπριακή ΑΟΖ
Δεν είναι προς τον συμφέρον της Ρωσίας η ύπαρξη εναλλακτικής, που μπορεί να γίνει και κύρια, πηγής τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο. 
Η Τουρκία έχει τις παράνομες απαιτήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ και κάθε συμφέρον να σπάσει τον άξονα Αθήνας και Λευκωσίας με Κάιρο και Ιερουσαλήμ. 
Στο σημείο αυτό τα συμφέροντα Μόσχας και Άγκυρας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ταυτίζονται. 
Η Ρωσία άλλωστε έχει στόχο τον διεμβολισμό του ΝΑΤΟ. 
Και στην Συρία δεν πήγε για τον Άσαντ αλλά για την Κριμαία. 

ΒΝR: Κάτι άλλαξε ριζικά στις σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας & «Μακεδονίας»!

Για πρώτη φορά βούλγαρος πρωθυπουργός έλαβε μέρος στην τελετή με αφορμή τα 75 χρόνια από τον εκτοπισμό των περισσότερων από 7 χιλιάδων Εβραίων από τα εδάφη της σημερινής Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» στο στρατόπεδο θανάτου «Τρεμπλίνκα». 
Η επίσκεψη του Βουλγάρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ στα Σκόπια είναι άνευ προηγουμένου, δήλωσε ο Μαρτίν Μίνκοφ, επί πολλά χρόνια ανταποκριτής της ΒΕΡ στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας:

Το μήνυμα είναι εντελώς προοδευτικό, αλλά βασίζεται σε μερικά σοβαρά ιστορικά γεγονότα. Κάθε χρόνο στα Σκόπια διεξάγεται η λεγόμενη «Πορεία των επιζώντων». 
Κάθε φορά η πορεία αυτή είναι στραμμένη κατά της Βουλγαρίας. 
Η αντιμετώπιση του τρόπου σκέψης αυτής σχετικά με τα τραγικά γεγονότα από πριν από 75 χρόνια είναι ένα εξαιρετικά θετικό σημάδι για το ότι κάτι άλλαξε ριζικά τις σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της «Μακεδονίας». 
Η αντιβουλγαρική ρητορική, εκτός από μερικά μακεδονικά μέσα ενημέρωσης, ελαχιστοποιήθηκε. 
Εξαιρετικά ανθρώπινα συναισθήματα είχε στα λόγια του Μπόικο Μπορίσοφ: 
«Θρηνούμε για κάθε ανθρώπινη ζωή, που στάλθηκε για να καεί στα ναζιστικά στρατόπεδα.» 

«Χαϊδεύουν» την Τουρκία, γυρίζουν την πλάτη στην ελληνική κυβέρνηση


Μπροστά σε μια δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία ήθελε να αποφύγει προκειμένου να μην καταρρεύσει το αφήγημα περί ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της χώρας και ισχυρών συμμαχιών της, αλλά και για ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών στην αντιμετώπιση της Τουρκίας βρίσκεται η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση των δύο στρατιωτικών. 
Ο διεθνής παράγοντας, το ΝΑΤΟ αλλά και η ίδια η Ε.Ε., δείχνουν διάθεση να «χαϊδεύουν» την Τουρκία, να αποδέχονται ως ένα «ιδιότυπο χούι» την προκλητικότητα και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου – κρατών μελών της Ε.Ε. και της μιας εξ αυτών και μέλους του ΝΑΤΟ. Δεν είναι μόνο η δήλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ J. Stoltenberg που προκαλεί ανησυχία, αν και ήταν αναμενόμενη σε όσους γνωρίζουν το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη νατοϊκή διάστασή τους. 

Το Βερολίνο, οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και η Κομισιόν στηρίζουν αναφανδόν την κυβέρνηση Zaev στα Σκόπια και αποφεύγουν να εμπλακούν στα ελληνοτουρκικά, ενώ και η Ουάσιγκτον πιέζει για εξεύρεση λύσης στη διαφορά με την ΠΓΔΜ και τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων στο Αιγαίο (προσφάτως αποκαλύψαμε ότι τα νατοϊκά AWACS δεν κάνουν χρήση των αεροδιαδρόμων του Αιγαίου λόγω των ισχυρισμών της Τουρκίας περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών). 
Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, η υποστήριξη των ερευνών στην ΑΟΖ συνοδεύεται με την επισήμανση ότι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων θα πρέπει να γίνει προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. 
Αναφορά που ερμηνεύεται από την τουρκική πλευρά με διαφορετικό τρόπο, ως συμπλέουσα με την τουρκική απαίτηση για διακοπή των ερευνών μέχρι την επίλυση του Κυπριακού ή σε διαφορετική περίπτωση συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους. 

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας & ρίξτε το φταίξιμο στον Πούτιν…

            Ρωσοφοβική αντίδραση της Δύσης 
Περάσαμε πλέον στην «τοξική περίοδο» των διεθνών σχέσεων. Βρισκόμαστε δηλαδή σε κατάσταση κλίματος «τοξικού πολέμου» που αντικατοπτρίζει τη ΝΑΤΟϊκή «Ρωσοφοβία» που μετά από τις ΗΠΑ πέρασε πλέον στη Βρετανία για να ακολουθήσει και η Γαλλία.

Η Ρωσία καταγγέλλεται ως ένοχη, χωρίς να εμφανισθούν  αποδείξεις, για την συμμετοχή της στην δηλητηρίαση στο Σόλσμπερι του πρώην κατασκόπου Sergei Skripal και της κόρης του, που ζούσε ανενόχλητος επί οκτώ χρόνια στην Βρετανία.
Ο κόσμος καλείται να πιστέψει πως η Μόσχα διέταξε την δολοφονία ενός αδιάφορου πλέον πρώην πράκτορα με χημικό όπλο που είχε παραχθεί πριν 30 χρόνια, την σοβιετική εποχή, παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης για την ανανέωση της προεδρικής θητείας στη Ρωσία.
Ακόμη κι αν χρησιμοποιήθηκε δηλητήριο «novichok» (νεοεισερχόμενο) για να πλήξει τους Skripal, δεν αποδεικνύεται η ρωσική ανάμειξη. Επειδή δεν είναι απίθανο να έχει κατασκευασθεί ανάλογη τοξική ουσία κι από άλλα δυτικά κράτη.
Η όλη προσπάθεια θυμίζει τις προσπάθειες της CIA and NSA να αναμείξει το Κρεμλίνο για τις κυβερνο-επιθέσεις ή την ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η άποψη της βρετανικής κυβέρνησης να εμπλέξει τη Μόσχα στην δηλητηρίαση των Skripal, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ηγέτη της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βουλή των Κοινοτήτων, για να δεχθεί μαζική επίθεση από τους Συντηρητικούς βουλευτές και το μεγαλύτερο μέρος του βρετανικού Τύπου.

Ταχύτατη, πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας

Η απομάκρυνση του Τίλερσον και η τοποθέτηση του Πομπέο επικεφαλής της CIA αυξάνουν την πιθανότητα πολύ μεγάλου νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή και πολύ σοβαρής κρίσης με τη Ρωσία.
Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσιγκτων να μην προχωρήσει στο σχέδιο βομβαρδισμού της Δαμασκού που, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, έχει στα σκαριά.
Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης, ειρήσθω εν παρόδω, μπορεί να είναι τραγικές και για την Ελλάδα και Κύπρο, που μετατρέπονται τάχιστα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι και στο Ιράν και στη Ρωσία.
Ότι γίνεται στα ελληνοτουρκικά, με το μακεδονικό, με την Αλβανία, είναι αποτέλεσμα της βούλησης των Αμερικανών και όχι κάποια ελληνική πρωτοβουλία. 

Η παγκόσμια κρίση συμπίπτει με την απουσία ελληνικού εθνικού υποκειμένου, την πλήρη σύγχυση και εξάρτηση του πολιτικού και μέρους του κρατικού προσωπικού, που δεν είχε σημειωθεί ποτέ στη χώρα μετά το 1974.
Ποτέ μετά τις κρίσεις της Κούβας και του Βερολίνου, η παγκόσμια κατάσταση δεν έμοιαζε τόσο επικίνδυνη όσο σήμερα. 
Η επιδείνωση των σχέσεων Δύσης και Ρωσίας άρχισε με το ουκρανικό, το 2013, τώρα όμως έχει φτάσει σε παροξυσμό, με καθημερινές ενέργειες και δηλώσεις που πυροδοτούν το κλίμα, διαμορφώνοντας μια κατάσταση που κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη, οδηγώντας, ακόμα και από λάθος εκτιμήσεις ή εσφαλμένη πρόσληψη της πραγματικότητας, σε παγκόσμια πυρηνική καταστροφή.
Κάθε σοβαρό κανάλι συνεννόησης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτων μοιάζει να έχει καταστραφεί. 

Η 1η κατοικία πάει για τελευταία κατοικία!!!

Αν είσαι ΑΕΚ, σου παίρνουν το σπίτι;  Ναι. Αν είσαι ΠΑΟΚ, σου κόβουν τον μισθό; Ναι. 
Αν είσαι Ολυμπιακός, σου στέλνουν τη σύνταξη του παππού στα θυμαράκια; Ναι! 
Αν είσαι Παναθηναϊκός, σου πηδάνε τη ζωή με τους φόρους; Ναι! 
Για κοίτα ρε, εθνική ενότητα τα κορόιδα!
Καλημέρα σας! Πήρα πρωί - πρωί τα νοβάρτις μου και το σκέφθηκα το πράγμα. 
Αποβραδίς μου την είχε πέσει η θεία Φωτούλα: «ρε παιδάκι μου, όλο κριτική κάνεις. 
Γράφεις - γράφεις, αλλά μια πρόταση στον κοσμάκη δεν κάνεις!». 
«Θεία μου», της λέω, «η κριτική υπαινίσσεται προτάσεις…». 
«Τα κουλτουριάρικα με τους φίλους σου – ανεπρόκοποι!», αγριεύτηκε η θεία. 
«Θεία, χρησιμοποιείτε υπέρμετρο λόγο». 
Στο σημείο αυτό η θεία μού πήρε τη μισή φασολάδα αφάγωτη απ’ το τραπέζι.
Αποφάσισα λοιπόν να σας φανώ κι εγώ για μια φορά χρήσιμος και να θέσω υπ’ όψιν σας ορισμένες ιδέες – κάτι σαν ένα παράλληλο πρόγραμμα – προκειμένου να αντιμετωπίσετε ορισμένα απ’ τα προβλήματά σας. 
Λόγου χάριν τους πλειστηριασμούς.
Κινδυνεύει το σπίτι σου από κοράκι ή άλλον τινά εταίρο και σύμμαχο; 
διάδωσε εντέχνως ότι φιλοξενείς την κυρία Ράνια Αντωνοπούλου. 
Τα κοράκια θα πάθουν ευθιξία και θα τα κακαρώσουν επί τόπου. Το σπίτι σας σώθηκε.

Ο Ευκλείδης καταδικάζει τις αλυτρωτικές βλέψεις των Ελλήνων σε βάρος των σπιτιών τους!

Η ακαδημαϊκή ελευθερία έχει καταλυθεί!

                                       Πανεπιστήμια του εγκλήματος ...
Οι φοιτητές και οι καθηγητές δεν νιώθουν και δεν είναι ελεύθεροι και ασφαλείς για να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τη θεραπεία των επιστημών τους, επειδή συμμορίες λυμαίνονται τα τεμένη της γνώσεως. 
Αλλες συμμορίες ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών. 
Αλλες με το λαθρεμπόριο τσιγάρων και προϊόντων «μαϊμού». 
Αλλες εγκληματικές οργανώσεις ασχολούνται με την άσκηση σωματικής βίας και την ιδεολογική τρομοκρατία.
Κάθε €υρώ που πληρώνουν οι φορολογούμενοι από το υστέρημά τους για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΑΕΙ είναι ουσιαστικά χαμένο. 
Η καθημερινότητα στα ανώτερα και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθορίζεται από τις έξεις, τις ορέξεις, τις διαθέσεις και τα συμφέροντα εγκληματικών ομάδων.
Ενα από τα πολλά κρούσματα καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου, άσκησης σωματικής βίας και ιδεολογικής τρομοκρατίας έλαβε χώρα εχθές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην αίθουσα όπου έκανε μάθημα στους τριτοετείς φοιτητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. 
Μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στην καθηγήτρια, την περιέλουσε με μπογιές και την απείλησε ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα»!
 Ως συνήθως η Πολιτεία, εκείνη που με απειλή φυλακίσεως και κατασχέσεως της προσωπικής περιουσίας εισπράττει φόρους και για την... Παιδεία, ασχολήθηκε με ευχολόγια και ουσιαστικά κάλυψε με την αδράνειά της τα στίφη των βαρβάρων που λυμαίνονται τους χώρους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Μαθήματα και ήττες!!!

                                                          Στήλη άλατος
Δεν ξέρω αν έφταιγε το πιάνο, ο Χατζηδάκης, ο Σοστακόβιτς, η αιγαιοπελαγίτικη τριλογία ψαριών ή το κρασί. 
Ή αν ήταν, τελικά, απλώς η ανθρώπινη αντοχή που λύγισε, καθώς το βράδυ της Τρίτης οι περισσότεροι καλεσμένοι έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο δείπνο προς τιμήν του Πορτογάλου προέδρου, στις 8.00 και μέχρι τις 11.00 που αναχώρησαν, η ενέργεια βρισκόταν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα και η κούραση είχε εισχωρήσει δόλια. 
Αλλά αυτόπτης μάρτυς μου εξεπλάγη απ’ το γεγονός ότι ο Τέρενς Κουίκ έπεσε πάνω στον Γιάννη Στουρνάρα. 
Οχι κατά λάθος. Τον αγκάλιασε και τον φίλησε. 
Πιο ειλικρινής πιστεύω, πάντως, ότι ήταν η αντίδραση του διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος απλά έμεινε στήλη άλατος – και, πάντως, όρθιος– απέναντι σε αυτό το τσουνάμι στοργής. 
Ηρωική αντίδραση
Κρίνω σκόπιμο να σημειώσω εδώ ότι ο Στουρνάρας καθόταν δίπλα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Το συνέδριο των διορισμένων…

Εντάξει, το ΠΑΣΟΚ παλαιόθεν δεν είχε & μεγάλη σχέση με την εσωκομματική Δημοκρατία. 
Το πρώτο του συνέδριο άργησε δέκα χρόνια, ενώ οι αποφάσεις των εκάστοτε κομματικών οργάνων εκπέμπονταν εκ της «υπό του πρώτου ανδρός αρχής».
Ιστορικά αποτιμώντας τα, θα μπορούσε να τα δει κανείς με κατανόηση: Μια αιτία ήταν η γοητεία του Αντρέα, ο μαγνητισμός του που ηλέκτριζε τα πλήθη. 
Δεν είχε απλώς ψηφοφόρους και οπαδούς. 
Εν υπερβολή - για να αποδώσουμε όμως το κλίμα της εποχής - θα λέγαμε ότι είχε και… πιστούς. 
Ανθρώπους που ορκίζονταν στο όνομά του. 
Σε κανένα ΠΑΣΟΚ και σε κανέναν «Σοσιαλισμό».
Ηταν επίσης ο ιδρυτής και αυτό λειτουργούσε ως πανίσχυρη ασπίδα σε όποιες απόπειρες αμφισβήτησής του. Χωρίς αυτόν ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε. 
Το είχε εκφράσει ανάγλυφα ο Κατσιφάρας «χωρίς τον Αντρέα δεν θα μας ήξερε ο θυρωρός μας».
Τρίτο στοιχείο ήταν η απειρία του νέου «Κινήματος» στις κομματικές διαδικασίες. 
Ο κόσμος που οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ προερχόταν από τον ευρύτερο χώρο του Κέντρου, αλλά οργανωτικά βίωνε την άπειρη εφηβεία της οργανωμένης δράσης. 
Ηξερε από συλλαλητήρια (Κυπριακό, 114 κ.α. ) αλλά δεν είχε εμπειρία στα… κομμουνιστικά (κομματική καθοδήγηση, ανώτερα κομματικά όργανα, κεντρικές Επιτροπές, Νομαρχιακές, Τοπικές Οργανώσεις, εσωκομματικές ψηφοφορίες κ.α). 
Ως εκ τούτου τους απέδιδε διεκπεραιωτική και μόνο σημασία.
Ωστόσο παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι. Τα κόμματα στην πορεία του χρόνου εμπλούτισαν την εσωκομματική δημοκρατία, ή τουλάχιστον κρατούσαν τα προσχήματα εσωκομματικής δημοκρατίας ως σημείο ισορροπίας – όπως ο Αλέξης ας πούμε, που στο τελευταίο συνέδριο έβαλε τους συνέδρους να ξαναψηφίσουν γιατί δεν του άρεσε η απόφασή τους («Σύντροφοι καταλάβατε ότι ψηφίσατε εναντίον της εισήγησής μου;»).

Nέα δημοτική κίνηση ιδρύει στο Μαρούσι η κυβερνώσα «Αριστερά» του ΣφΥΡΙΖΑ!!!

                                    ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Ως πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν βιώσει επί σειρά ετών, τόσο από την παρούσα όσο και από τις προηγούμενες διοικήσεις:  
●►την αδιαφάνεια στα οικονομικά του δήμου, 
●►το καθεστώς των ημετέρων και του ρουσφετιού, 
●►τη μη ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων(;), 
●►τις εξυπηρετήσεις μικρών και μεγάλων συμφερόντων, 
●►την αλαζονεία της εξουσίας(!) και τέλος 
●►την έλλειψη αισθητικής(!!!), 
θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, να εκλεγεί μια νέα δημοτική αρχή απαλλαγμένη από όλες τις παραπάνω παθογένειες.
Θεωρούμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της δημοκρατίας και σε αυτή θέλουμε να συμβάλλουμε ανεξάρτητα από τις επιλογές της όποιας κεντρικής εξουσίας.
Σε αυτή την προσπάθεια έχουν θέση όλες και όλοι που επιθυμούν να αναγεννηθεί ένας δήμος «ανοικτός» σε όλους τους πολίτες, προστάτης του αστικού περιβάλλοντος, αντίπαλος συμφερόντων που κερδοσκοπούν εις βάρος δημοσίων αγαθών, υπερασπιστής της ποιότητας της ζωής μας, δίκαιος και αντικειμενικός ως προς τις παροχές προς τους πολίτες.
Επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας για:
●►Ένα δήμο ο οποίος να εξασφαλίσει την πλήρη διαφάνεια στις μελέτες στις προμήθειες, στις εργολαβίες, και γενικότερα στα οικονομικά των επιχειρήσεών του με αδιάβλητες διαδικασίες και δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου από την αντιπολίτευση, με αναλογική απεικόνιση σε όλα τα όργανα της Δημοτικής Αρχής, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ξανά επί σκηνής «ΒΑΒΕL» αύριο στις 10:00 μ.μ. ο Διονύσης Τσακνής

«Το κορίτσι με το τριαντάφυλλο στην καρδιά», την Κυριακή στο «Ιδιόμελο»

                                               παραμύθια μαγικά, από τόπους μακρινούς

«Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου αύριο 16, και στις 17 & 19 Μαρτίου στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

H ΔΑΣ ΟΤΑ 1η δύναμη στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά και καταλαμβάνοντας για πρώτη φορά την απόλυτη πλειοψηφία, το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ. 
Η αύξηση των ψηφισάντων, αλλά και η μεγάλη αύξηση σε ψήφους της ΔΑΣ δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο αποτέλεσμα που πήρε και είναι η απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε, με υποσχέσεις και εκβιασμούς, από υποψηφίους της παράταξης «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και στελέχη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 318, έγκυρα 300 (από 275 ψηφίσαντες και 258 έγκυρα το 2015). 
Η ΔΑΣ πήρε 166 ψήφους, 55,33% και κατέλαβε πέντε έδρες (από 102 ψήφους, 39,53% και 4 έδρες το 2015). 
Το ψηφοδέλτιο «Ενιαίο» (στηρίχθηκε από τη δημοτική αρχή) πήρε 134 ψήφους, 44,6% και 4 έδρες (από 97 ψήφους, 37,59% και 3 έδρες το 2015). 
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά είχε κατέβει το ψηφοδέλτιο «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση», που τώρα δεν κατέβηκε.

«Σήμα Αριστείας Χρηστής Διακυβέρνησης»:Στην 1η τριάδα κατάταξης ο Δήμος Αμαρουσίου

Αποτελεί αναγνώριση και πιστοποίηση του υψηλού επιπέδου διακυβέρνησης του Δήμου, σύμφωνα με τις 12 ευρωπαϊκές αρχές χρηστής διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Με το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας Χρηστής Διακυβέρνησης βραβεύτηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Εμπειρογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.   
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, απένειμε τα Σήματα Αριστείας Χρηστής Διακυβέρνησης στους 23 Δήμους της χώρας που υπέβαλαν φάκελο συμμετοχής. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε στην πρώτη τριάδα κατάταξης, συγκεντρώνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες με τους Δήμους Αιγάλεω και Μήλου.
Στην εκδήλωση, τον υπουργό Εσωτερικών εκπροσώπησε ο εκ Μελισσίων Διευθυντής του Γραφείου του, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

Κάθε σπίτι... στα χέρια τραπεζίτη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού φούσκωσε τα μυαλά του κόσμου με σεισάχθειες και ανεδαφικά συνθήματα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», στα όρια της χυδαίας κοροϊδίας του λαού, τώρα στο εξουσιαστικό του μεθύσι στέλνει τα ΜΑΤ και βαράνε ανελέητα αυτούς που απαιτούν αυτά που και ο ίδιος απαιτούσε.
Απο τη «Θεωρία στο Μέγαρο», στην πράξη:«Δημοκρατία & συναίσθημα»!!!
Από την άλλη οι αλληλέγγυοι δρουν δυναμικά, διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν κατ' έθιμο πλέον κάθε Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας όλα τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα ως λαϊκές κατοικίες.
Χθες ας πούμε σημειώθηκαν επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, με τραυματίες και προσαγωγές και οι διαμαρτυρόμενοι - μεταξύ των οποίων η Ζωή & η ΛΑΕ του Λαφαζάνη - μιλούσαν για λαϊκές κατοικίες.
Οι συμβολαιογράφοι απάντησαν ότι ο μοναδικός  πλειστηριασμός που διεξήχθη στο συμβολαιογραφείο, ήταν ύψους 450.000 υρώ.
Ο ιδιοκτήτης οφειλέτης είναι επιχειρηματίας και δεν διαμένει καν στον εν λόγω χώρο. Τον έχει μισθωμένο.
Ο Λαφαζάνης ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη την ανακοίνωση του συμβολαιογραφικού συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού».
Κοινώς… μύλος!

Εχει πράγματι σκοτεινό παρελθόν η νέα διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ;


Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον Ρεξ Τίλερσον από υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ και τον αντικατέστησε με τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο, ο οποίος με τη σειρά του εδωσε την θέση που κατείχε στη διοίκηση της CIA, στην αναπληρώτρια διευθύντρια Τζίνα Χάσπελ, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει τέτοια θέση στη μυστική υπηρεσία.
Όμως η Τζίνα Χάσπελ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,  έχει σκοτεινό παρελθόν καθώς διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στη λειτουργία ενός αμερικανικού χώρου βασανιστηρίων στο εξωτερικό και στη συνέχεια κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία του.
Το 2002, επέβλεψε μια μυστική φυλακή στην Ταϊλάνδη που βασάνισε 2 ύποπτους τρομοκρατίας. 
Τα βασανιστήρια αυτά έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος “έκτακτης παράδοσης” της CIA, στο οποίο εστάλησαν ύποπτοι τρομοκράτες στους συμμάχους των ΗΠΑ και ανακρίθηκαν σε «μαύρες περιοχές» στο έδαφός τους.

Ελληνικά άγχη πολυτελείας

Ο Δόκτωρ Πίσσας & ο Καθηγητής Πούπουλας* δεν είναι κατάλληλοι ιατροί για τη θεραπεία της συλλογικής μας νόσου
Γιατί έφυγε ο Τίλερσον; Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι φιλότουρκος ή φιλέλληνας; Κι αυτή που πήγε στη CIA… Θεός φυλάξοι. Λες να μας την έχει στημένη;» 
Μόλις διαβάσατε μερικές απορίες πολυτελείας, απότοκα του υπερλούξ άγχους που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. 
Υπάρχει η όλως εσφαλμένη εντύπωση, σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, ότι αν φύγει ο Α από την Αμερική και έρθει ο Β στη Βρετανία και ο Γ στη Γαλλία, εμείς είτε τη βγάλαμε καθαρή είτε τη βάψαμε.
Μας διαφεύγει το γεγονός ότι εδώ και περισσότερα από σαράντα έτη οι ξένοι επικυρώνουν πόσες φορές έχουμε αυτοχειριαστεί εκλογικά. Μόλις βάζουμε το αυτογκόλ, δείχνουν σέντρα. 
Πάλι αυτογκόλ εμείς; Πάλι σέντρα δείχνουν αυτοί. 
Ούτε μία φορά ξένος (πλην Κίσιντζερ που δρομολόγησε τον Αττίλα ’74) δεν έβαλε μόνος του γκολ εις βάρος μας ή μας έσωσε από γκολ. 
Οι ξένοι αν μας βρουν μπόσικους θα περάσουν, αν διαπιστώσουν ότι είμαστε κορόιδα θα μας τα πάρουν, αν αντιληφθούν ότι δεν πιανόμαστε κορόιδα και έχουμε ισχύ θα συνεργαστούν μαζί μας. Βοήθειες τζάμπα δεν έχει.