Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Αντιπυρική περίοδος:Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα

Στο επίκεντρο η απειλή πυρκαγιών λόγω δικτύου ΔΕΗ & δασικοί δρόμοι 
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Αγία Παρασκευή συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της περιφερειακής ενότητας του βόρειου τομέα, υπό την προεδρία του Αντιπεριϕερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου.
Με αϕορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποτυπώθηκε ο βαθμός ετοιμότητας κάθε ϕορέα, ενώ καταγράϕησαν και οι επί μέρους ελλείψεις προς διευθέτηση.
Βασικοί άξονες που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις ήταν:
Η συντήρηση και η αποκατάσταση των δασικών δρόμων.
Οι αναϕλέξεις που προκαλούνται από τους πυλώνες της ΔΕΗ και η ανάγκη αποψίλωσης του περιβάλλοντος χώρου των πυλώνων από την επιχείρηση λόγω αλλεπάλληλων περιστατικών
Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση καιρικές συνθήκες βαθμού επικινδυνότητας φαινομένων κλίμακας 4 ή 5 και η χρήση των μπαρών.
Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες ο Αντιπεριϕερειάρχης βόρειου τομέα αφού τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους, υπογράμμισε:

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση - αφιέρωμα στη Μητέρα

Αύριο στις 10.30 π.μ. οι εκλογές στον Εξωραϊστικό εκπολιτιστικό σύλλογο Ψαλιδίου Αμαρουσίου

                                   ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου σας προσκαλεί στην Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2016 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 
την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.
Θέματα Ημερησίας Διάταξης
1.Εκλογή Προέδρου Συνέλευσης
2.Απολογισμός Πεπραγμένων
3.Ταμειακός Απολογισμός
4.Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
                                                           Υποψηφιότητες

Γαλλία: Η συνεχής διάβρωση των δικαιωμάτων της εργασίας & οι αντιστάσεις των κινημάτων

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση για τα 71 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών στις 9 Μάη 1945

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ 2016

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο κιθαρίστας από τις «Τρύπες» Μπάμπης Παπαδόπουλος, ζωντανά αύριο το βράδυ στο «Gorilla 11»

Φτωχοκακομοίρηδες ψηφοφόροι ...

Ανοίγει στις 8:15 μ.μ. ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος»

Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου 2016  για τον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος», που υπόσχεται να συντροφεύει τα καλοκαιρινά βράδια μας με ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και παλιότερες αγαπημένες, όλες υψηλής ποιότητας. 
Από ταινίες δράσης, κοινωνικές και αισθηματικές μέχρι κωμωδίες και κινούμενα σχέδια.
Υποδεχόμενος για τη νέα σεζόν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, θα προβάλει σήμερα Παρασκευή 13 & αύριο Σάββατο 14 Μαΐου, στις 8:15 μ.μ.  με ελεύθερη είσοδο,  την  Αμερικανική ταινία «Ο κ. Πίμποντι & ο Σέρμαν» κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, σε σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου το εισιτήριο διατηρείται για 10η συνεχή χρονιά στο ίδιο χαμηλό επίπεδο των 5 ευρώ, με στόχο ο καθένας να μπορεί να απολαύσει τις ταινίες της αρεσκείας του και να περάσει ευχάριστα τα καλοκαιρινά βράδια του.
Επίσης, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τους ανέργους, τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ, τους μαθητές, φοιτητές και τους στρατευμένους για τους οποίους η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 3 ευρώ.

Με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Δωδώνη», συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

 Τις δράσεις που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή της Δωδώνης συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το νέο Δ.Σ.  του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη», στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν τα μέλη του στο Δημαρχείο, την Τρίτη 10 Μαΐου 
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, Πολεοδομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητα Ζωής Νικόλαος Κάββαλος, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.
Επί των αιτημάτων που ετέθησαν από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ζορμπαλά και τα μέλη του Δ.Σ., η Διοίκηση του Δήμου εξέθεσε τις ενέργειες που προγραμματίζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση και τον καλλωπισμό της περιοχής και ειδικότερα:
Έχει προγραμματισθεί η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και σύντομα θα αντικατασταθούν οι παλαιοί λαμπτήρες με νέους υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Η μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς εξελίσσεται και σύντομα ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι σε θέση να αρχίσει την υλοποίησή της, ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση του ρέματος.  Παράλληλα, σχετικά με τον καθαρισμό του ρέματος εστάλη πριν τις εορτές του Πάσχα έγγραφο προς την Περιφέρεια, καθόσον αυτή είναι αρμόδια και σύντομα αναμένεται να ικανοποιηθεί το αίτημα  για τον καθαρισμό του.

«Προβληματική η καθαριότητα στην περιοχή του «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ»

Σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο «syllogosstoudiou.blogspot.gr» ο Πρόεδρος του  ΔΣ του Συλλόγου Βασιλειος Πεμμας επισημαίνει προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου & πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη τα παρακάτω:
Όπως εχουμε ενημερωσει με προηγουμενες επιστολες μας εσας αλλα και τους διαφορους αντιδημαρχους υπαρχουν αρκετα προβληματα στην περιοχη μας που περιμενουμε την αποκατασταση τους όπως για παραδειγμα,
Διαμορφωση πλατειων στην Αγιας Ειρηνης και στην Χρυσανθου Τραπεζουντος,
Ολοκληρωση δικτυου Ομβριων που καθυστερει υπερβολικα.
Διανοιξη/Ασφαλτοστρωση δρομων
Ενημερωση για τον χρονο τοποθετησης του φωτεινου σηματοδοτη στην Στουντιου με
  Δημοκρατιας σε συνεννοηση με την περιφερεια.
Κατασκευη πεζοδρομιων σε καποιους δρομους .
Υπαρχουν φυσικα και αρκετα αλλα προβληματα για τα οποια δεν θα θελαμε να σας απασχολησουμε με την παρουσα επιστολη αλλα θελουμε να επικεντρωθουμε στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ που νομιζουμε είναι θεμα καλυτερης οργανωσης και δεν απαιτουνται
εξοδα οπως για τα ανωτερω.

Την Κυριακή οι αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου

Το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α.) σας προσκαλεί στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. που θα λάβουν χώρα στο μαγαζί ΒΑΒΕΛ (Βασιλίσσης Σοφίας 87, Μαρούσι) την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από 18.00 έως 20.00.
Μετά τη σύντομη παρουσίαση του έργου και του απολογισμού της δράσης του Σω.Φι.Α, από την ίδρυσή του (Ιούλιος 2014) έως και σήμερα, θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία, για την εκλογή νέων μελών του Δ.Σ. και της ελεγκτικής επιτροπής.
Δηλώστε υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. του Σω.Φι.Α.
 Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στο απερχόμενο Δ.Σ. το αργότερο μία (1) ημέρα πριν από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης. Παρακαλώ σημειώστε ότι την συγκεκριμένη ημέρα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής νέων μελών.

«Οδωνύμια Φιλοθέης, η ιστορία καθ΄οδόν» στις 7:30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας Φιλοθέης


Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τα «Λάθος Άτομα» αύριο Παρασκευή «στο Σπίρτο»!

«Άνοιξη στο Μαρούσι»:Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις πολιτισμού & αθλητισμού

Με πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις συνεχίζεται μέχρι τις 28 Μαΐου 2016 το πρόγραμμα «Άνοιξη στο Μαρούσι» του Δήμου Αμαρουσίου. 
Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα όλοι θα έχουν την ευκαιρία με ελεύθερη είσοδο να γίνουν συμμέτοχοι στις παρακάτω εκδηλώσεις:
Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 11:00: Ημερίδα της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», με θέμα: «Ενδοσχολική Βία - Ο ρόλος της οικογένειας» 
Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 18:30: Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας από το Σύλλογο Αθμονέων. 
Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 19:30 : Εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής μελών του Συλλόγου Αθμονέων. 
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Κοσμοσυρροή στα εγκαινια του Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα, Χρώμα»

Τιμητική πλακέτα στον Γ. Πατούλη για την προσφορά του στην τέχνη,  απένειμε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Σ.Τ.Ε 
Παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου,  φίλων των γραμμάτων και των τεχνών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εγκαινίασε χθεςΤετάρτη 11 Μαΐου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα»
Στην τελετή των εγκαινίων της ενδιαφέρουσας αυτής γιορτής για την εικόνα και το λόγο, που διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) και η KL Gallery Vassillis Lappas, παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. κ. Δημήτριος Λούκας,  ο κ. Βασίλης Λάππας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου κ. Νικόλαος Πέππας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.   
Εγκαινιάζοντας το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στον ιστορικό χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης που  φιλοξενεί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

«Κοινό Μέτωπο» ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ στα Αυτοδιοικητικά προβλήματα

Τα πεδία της συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, προσδιόρισαν ομόφωνα στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ.
Το κεντρικό μήνυμα της συνεργασίας των δύο θεσμών είναι ότι: 
«Δήμοι και Περιφέρειες δε θα δεχθούν αλλαγές που ανατρέπουν λυμένα ζητήματα αν πρώτα δεν έχουν διατυπώσει τις θέσεις τους οι δύο θεσμοί».   
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός κατέθεσαν συγκεκριμένα Κείμενα Προτάσεων, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου για τη συνεργασία των δύο θεσμών. Επίσης συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Κοινή Επιτροπή η οποία θα ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο θεσμών.
Όπως ανέφερε το σύνολο των Μελών των δύο Διοικητικών Συμβουλίων:
«Σήμερα οι δύο θεσμοί έθεσαν τις βάσεις για μια διαβαθμιδική συνεργασία  για την επίλυση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης».  
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί κοινό συνέδριο του Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού.

Περί «αυτόματου κόφτη» ...

ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΕΛΛΑΣ!

■ Ολα τα μέτρα που θα φέρουν φτώχεια & χάος
■ Το απίστευτο κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών 
Μεταβιβάζεται το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου (ακόμη και τα μελλοντικά έσοδα από πετρέλαια και φυσικό αέριο)
Το σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου μεταφέρεται στο νέο Κατοχικό Ταμείο, όπως υποστήριζε εδώ και μήνες η «δημοκρατία», σύμφωνα με το κείμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. 
Στο κείμενο, που διέρρευσε χθες, φαίνεται ξεκάθαρα πως η Ελλάς... επωλήθη!
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ως προαπαιτούμενη η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία εκτός από τα ακίνητα που σήμερα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), θα μεταφερθεί στο νέο Ταμείο και η «ιδιοκτησία (legal ownership) όλων των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Δημοκρατίας, με περιορισμένες εξαιρέσεις που θα συμφωνηθούν, ειδικά όταν υπάρχουν εμπόδια στη μελλοντική εμπορική αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, όπως στις περιπτώσεις των παραλιακών ακινήτων, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ.». 
Επιπλέον θα δημιουργηθεί και «μια αρχική λίστα» προς πώληση κρατικών εταιριών που σήμερα δεν ελέγχονται από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στο Κατοχικό Ταμείο θα περάσουν και μελλοντικά έσοδα από έρευνες υδρογονανθράκων.
Το ίδιο κείμενο αποκαλύπτει πως το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) έχει εγκρίνει από τη Μ.Τρίτη(26 Απριλίου) το ανανεωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης (Asset Development Plan), το οποίο περιλαμβάνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Η έγκριση έγινε χωρίς να υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Ταμείο.

Aπό την Διαρκή Επανάσταση, στο Διαρκές ... Μνημόνιο !

                 Ο «κόφτης» της δημοκρατίας 
Όλοι γνώριζαν, όλοι ψήφισαν, όλοι μαζί παρέδωσαν τα πάντα-Από το 2012 νομοθετούσαν για την διακυβέρνηση της χώρας από τις Βρυξέλλες.
Το έγκλημα για τον "Διορθωτικό Μηχανισμό" ή αλλιώς "κόφτη" έχει τις ρίζες του από την μνημονιακή κυβέρνηση του 2012, την δυνάμωσή του τον Ιούνιο του 2014, την ισχύ του ως συνταγματικός νόμος με την ψήφιση του Μνημονίου 3 από όλους τους φιλοευρωπαϊστές βουλευτές και την πλήρη εφαρμογή του από την επόμενη αξιολόγηση των δανειστών. 
Στο ενδιάμεσο όλες οι κυβερνήσεις, ακόμα και η "πρώτη φορά Αριστερά"  φύτεψαν το πραγματικό υπουργείο Οικονομικών που δεν είναι άλλο από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.
Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν όταν η Ε.Ε επέβαλλε στα κράτη της Ευρωζώνης και με δικαίωμα συμμετοχής των κρατών της Ε.Ε το "Μηχανισμό Στήριξης" το 2011, το γνωστόν πλέον ESM, και που έγινε νόμος του ελληνικού κράτους στις 28 Μαρτίου του 2012 με την υπερψήφιση από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και είναι ο νόμος 4063/2012.  
Βάση αυτού του νόμου τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ μπορούν να θεσπίσουν μηχανισμό σταθερότητας ο οποίος θα ενεργοποιείται εφόσον κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίζεται η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της. 
Δηλαδή, μπορεί να καεί οποιαδήποτε χώρα οικονομικά αν πρέπει να σωθεί το σύνολο των υπόλοιπων κρατών μελών της Ε.Ε.
Σε εκείνο το νόμο που πέρασε από την Βουλή υπήρχε και η εξής παρατήρηση: 
"Η παροχή τυχόν απαιτούμενης χρηματοοικονομικής συνδρομής δυνάμει του μηχανισμού θα υπόκειται σε αυστηρούς όρους". 
Τότε δεν είχαν γίνει ακόμη γνωστοί οι αυστηροί όροι και ο ESM θα έμπαινε στην Ελλάδα τρία χρόνια αργότερα με άλλη κυβέρνηση.

Το ασφαλιστικό τσουνάμι & οι κόκκινες ...κότες!!!

Η επισφράγιση της ντροπής

Ένα κράτος είναι τότε μόνο εθνικά κυρίαρχο, όταν η χρηματοδότηση των δαπανών του προϋπολογισμού του δεν εξαρτάται από άλλους - ενώ, όταν συμβαίνει το αντίθετο, τότε δεν πρόκειται για κράτος αλλά για αποικία / ακουστικό
«Οι παραισθήσεις συνιστούν «στρεβλωμένα αντιληπτικά βιώματα», υπαρκτών όμως αντικειμένων της αντίληψης. 
Αντίθετα, οι ψευδαισθήσεις συνιστούν αντιληπτικά βιώματα των ασθενών, χωρίς υπαρκτά αντικείμενα της αντίληψης – αν και οι ασθενείς είναι απολύ­τως βέβαιοι για την ύπαρξή τους. 
Είναι γεγονός άλλωστε πως οι ψευδαισθήσεις δεν επηρεάζονται από κριτικά αντεπιχειρήματα, ενώ ο ασθενής συχνά χαίρεται, αφού δεν συνειδητοποιεί την πλάνη του» (Α.Δ.).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εν πρώτοις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως είχε ψευδαισθήσεις το 2015, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εναντίον του – με βάση τις οποίες έλεγε ψέματα στους Έλληνες. 
Το γεγονός αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό, ειδικά επειδή κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί πως οι ψευδαισθήσεις του ανήκουν στο παρελθόν – οπότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε επιφυλακτικοί, σε σχέση με τις δηλώσεις του για τα (κατά τον ίδιο) ελπιδοφόρα αποτελέσματα του Euro Group.
Ανεξάρτητα τώρα από αυτά, δεν υποστηρίξαμε ποτέ πως η δραχμή ήταν ένα νόμισμα που εξασφάλιζε την ευημερία της Ελλάδας – αφού ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με μεγάλες υποτιμήσεις για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, είχε οδηγήσει στην αύξηση των χρεών ως αποτέλεσμα της κακής οικονομικής διαχείρισης εκ μέρους των κυβερνήσεων, «εξέτρεφε» τη διαφθορά, τη διαπλοκή και το πελατειακό κράτος, μας επιβάρυνε με υψηλά επιτόκια δανεισμού που ενίοτε υπερέβαιναν το 20% κοκ.
Όσον αφορά το ευρώ μετά την εισαγωγή του, όπου το χρέος ήταν περίπου στο 100% του ΑΕΠ

Eνα μεγάλο «ευχαριστώ» σε κάθε μητέρα για την προσφορά της στην οικογένεια & στο κοινωνικό σύνολο

Την  «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας» γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου, με ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία ΗΣΑΠ ανήμερα της εορτής, προκειμένου να τιμήσει την κάθε Ελληνίδα μητέρα για την ανιδιοτελή προσφορά της.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων  σημείωσε: 
«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο που μας έφερε στον κόσμο, που πάσχισε να μας μεγαλώσει, να μας μορφώσει, να μας προστατέψει.  
Γι’ αυτή τη μάνα είμαστε σήμερα εδώ για να της εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη  μας και να της πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την ανιδιοτελή προσφορά της στην οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο.»

Με μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού συναντήθηκε ο Γ. Καραμέρος

Με την έναρξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2016) και στη λογική της ετοιμότητας του μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας, ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε σε καλό κλίμα με μελισσοκόμους, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού.
Με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών στα δασικά οικοσυστήµατα των γεωγραφικών ορίων της χωρικής αρμοδιότητας του βόρειου τομέα, ο κ. Καραμέρος ζήτησε τη συνεργασία των μελισσοκόμων, ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα και με τα όσα ορίζονται κατά τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις.
Αφού άκουσαν προσεκτικά τον αντιπεριφερειάρχη, οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μούτσης, δεσμεύτηκαν για μια καλή συνεργασία, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος που προκύπτει από τον ανθρώπινο παράγοντα, ως προς την πρόκληση των πυρκαγιών. 
Ειδικότερα, παρατίθενται προς ενημέρωση των μελισσοκόμων, τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 9 της αριθ. 9/2000 Πυροσβεστικής ∆ιάταξης :

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Διευρυμένο Δ. Σ. της ΠΕΔΑ για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Έως το τέλος Μαΐου μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους πρώτους 17 δήμους που έχουν επιλεγεί και αναμένεται να απορροφήσουν 6.918 ανέργους, ενώ τους επόμενους μήνες ακολουθούν οι 34 δήμοι και από Σεπτέμβρη εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας.
Τα ζητήματα και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμμετοχής της Τ.Α. 1ου Βαθμού σε αυτά, απασχόλησαν το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α., το οποίο συνεδρίασε σήμερα παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Ράνιας Αντωνοπούλου, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και πολλών αιρετών της Αττικής.

Ομόφωνο ΟΧΙ της ΚΕΔΕ στο ν/σ του ΥΠΕΣΔΑ για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Τεράστιες οι νομοτεχνικές ατέλειες, σημαντικός αριθμός αντιφάσεων και συρραφή αιτημάτων χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, τονίζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ, που ζητά ομόφωνα παράταση ενός μήνα της διαβούλευσης και επαναδιατύπωση των διατάξεων
 Τουλάχιστον ένα μήνα παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας»  και αναδιαμόρφωση των διατάξεων με βάση τις προτάσεις που θα καταθέσει στο μεταξύ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητά ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα για το θέμα.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο σημειωτέον δεν συνυπογράφει ο αρμόδιος για την εφαρμογή του ΕΣΔΑ, υπουργός Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζεται από τεράστιες νομοτεχνικές ατέλειες, σημαντικό αριθμό αντιφάσεων και παραπέμπει περισσότερο σε συρραφή αιτημάτων, παρά στην ουσιαστική αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με βάση και τους περιφερειακούς σχεδιασμούς.

Την Δευτέρα οι εκλογές στα Διασυνδεόμενα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμ. Φλέμιγκ & Παίδων Πεντέλης

ΕΚΛΟΓΕΣ για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ του ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στο ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΚΟΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) των ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ «Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» & «Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ»
Οι εκλογές θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 16 Μαίου 2016 
από τις 08.00 π.μ. ως τις 4.00 μ.μ.
Ενημερώνουμε το προσωπικό των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης ότι οι εκλογές  νια την ανάδειξη των εκπροσώπων εργαζομένων και ιατρών  στο Ενιαίο συλλογικό όργανο διοίκησης (Δ.Σ.)  των διασυνδεόμων Νοσοκομείων θα διεξαχθούν στίς 16 Μαίου 2016. ηµέρα Δευτέρα από 08.00 εως και 16.00 
µε άµεση, καθολική και µυστική ψηφοφορία στο Αμφιθέατρο του Σισμανογλείου.
Στις εκλογές ψηφίζουν όλοι οι μόνιμοι εργαζόμενοι και ιατροί των Νοσοκομείων καθώς και οι ειδικευόμενοι ιατροί.

Διευκρινήσεις Καραμέρου για το ζήτημα του γηπέδου ποδοσφαίρου του Νεοπεντελικού

Η Περιφέρεια Αττικής σε άψογη συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης προσπαθεί καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων και για τη δημιουργία υποδομών προς όφελος των πολιτών.
Ένα από τα ζητήματα είναι και η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Νεοπεντελικού που βρίσκεται στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης επί της οδού Γυμναστηρίου και διαμορφώθηκε μετά από διαδοχικές επιχωματώσεις της προϋπάρχουσας λίμνης “Θάλωσσι”, αρχικά το 1964 και κατόπιν το 1981.
Για το θέμα αυτό έχουν υπάρξει επανειλημμένως και με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Στεργίου συσκέψεις και άοκνη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου προκειμένου το έργο να φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να γίνει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Για την σωστή πληροφόρηση όλων των πολιτών και με αφορμή την καλοπροαίρετη δημόσια έκκληση του προέδρου του Νεοπεντελικού κ. Γιώργου Τσεβά στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον να "χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής το γήπεδο καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο και τον σύλλογο" οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Τεχνικό Επίπεδο :

Ξεκίνησαν οι απεντομώσεις στα ρέματα του Αμαρουσίου

Απεντομώσεις στα ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Ξεκίνησαν οι απεντομώσεις στα ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Οι ψεκασμοί θα επαναλαμβάνονται κάθε δεκαπέντε ημέρες έως και το τέλος της θερινής περιόδου.
Επιπλέον, συνεργείο του Δήμου θα πραγματοποιεί προνυμφοκτονίες σε ανοιχτές υδάτινες επιφάνειες (δεξαμένες, φρεάτια ομβρίων, συντριβάνια κλπ.) σε ανάλογα χρονικά διαστήματα.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τα προληπτικά μέτρα ατομικής προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Στις 6:00 μ.μ. η επαναληπτική Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου των Αναβρύτων

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου των Αναβρύτων συγκαλεί Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού, σήμερα  Τετάρτη 11/05/2016 και ώρα 6.00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου, με Ημερησία Διάταξη:
Διαδικαστικά Θέματα της Σχολικής Κοινότητας.
Η πρώτη πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση 04/05/2016, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στις 26/04/2016 με απόφαση του ΔΣ.

Η Διαφθορά, ο Παπαγγελόπουλος & τα γεγονότα...

«ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» Πανελλήνιας πολιτικής κίνησης  
Μετά τη «συζήτηση» στη Βουλή για τη διαφθορά και την Διαπλοκή(αν & έγινε για τα προσχήματα), βγήκαν αρκετά συμπεράσματα:
Κατ΄αρχάς είναι γνωστή η θέση μας ότι ο Τσίπρας (όπως & όλοι οι προηγούμενοι) τοποθετήθηκε ως Πρωθυπουργός αφού δήλωσε πλήρη «υποταγή» στον μηχανισμό που ανεβοκατεβάζει Κυβερνήσεις. 
Έναν Μηχανισμό ο οποίος επιλέγει πρωθυπουργό με ανάλογη μάσκα(δήθεν αριστερό ή δήθεν δεξιό), με βάση ποιος μπορεί καλυτέρα & με λιγότερες αντιδράσεις να εξυπηρετήσει τον επιπλέον παράνομο πλουτισμό συγκεκριμένων ιδιωτών και τον εκφυλισμό και την αδράνεια της Κοινωνίας.
 Ότι ανατέθηκε στον Τσιπρα αυτός ο ρόλος έγινε μάλιστα αμέσως φανερό και το καταγγείλαμε δημόσια από την πρώτη μέρα
 Με την άμεση αποδοχή ενός παράνομα δημιουργημένου χρέους
Και  με την «κατ εντολή» επιλογή Πρόεδρου & πρακτικά «Πρωθυπουργού»  του Προκοπη Παυλοπουλο.

Διαγραφές, παραιτήσεις & έπονται τα καλύτερα στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» για ... τον Τσίπρα!!!

Παραιτήθηκε  η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Ζέτα Πολίτη
Σχετικά με την απόφαση των δημοτικών συμβούλων Λ. Μαγιάκη, Αικ. Ψάλτη, Ηλ. Γιαννακάκου, Π. Κούκουζα και Δ. Κουτσουβέλη για τη διαγραφή της δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού από την παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Με την εικόνα που έχω για τα τεκταινόμενα ως εκπρόσωπος τύπου της παράταξης τον τελευταίο χρόνο – με διαδικασία εκλογής στη γενική συνέλευση και στο συντονιστικό – θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
Α) Δεν ετέθη ποτέ θέμα αυτονόμησης εκ μέρους της κας Διακολιού – πρόκειται για θέμα διαγραφής της που τέθηκε και αποφασίστηκε από τους υπόλοιπους 5 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.
Β) Σε ότι αφορά στο γραφείο τύπου, ουδέποτε δέχτηκα από την κα Διακολιού – ή από οποιονδήποτε άλλο δημοτικό σύμβουλο – πιέσεις ή συστάσεις ή ότι άλλο που να με οδηγήσει σε ιδιαίτερη μεταχείριση ή προβολή κάποιου δημοτικού συμβούλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα δημοσιεύματα που αφορούν στην παράταξη.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

«Αφού δεν είχαν νέα ευχάριστα να πουν στην κοινωνία», ασχολήθηκαν με τη διαγραφή μου!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ
Σήμερα(χθες) βγήκε η απόφαση διαγραφής μου.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν, ούτε καν με εκείνους που με διέγραψαν, λέγοντας μάλιστα ότι παραιτήθηκα.
Το θέμα ήταν, είναι και θα είναι καθαρά πολιτικό:
Η δημοτική ομάδα που υπογράφει την απόφαση αυτή, συνεχίζει να αποδέχεται τη στήριξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από μνημονιακούς και φερόμενους αντιμνημονιακούς, που χρησιμοποίησαν γκαιμπελικού τύπου διατυπώσεις και επιχειρήματα, επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την πλήρη έλλειψη υπευθυνότητας ως προς την ανάληψη του βάρους των επιλογών τους.
Μία μόλις ημέρα από την ψήφιση του πογκρόμ κατά της κοινωνίας, των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών και όλου του λαού γενικότερα,  ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, η δημοτική ομάδα του Λευτέρη Μαγιάκη (πλην εμού) δεν βρήκε τίποτα να πει, δεν είχε με τίποτα άλλο να ασχοληθεί, εκτός από τη διαγραφή μου...

ΕΝΟΤΗΤΑ:Στηρίζει Τσίπρα, «στηρίζει» τις κινητοποιήσεις αλλά διαγράφει την Μ. Διακολιού γιατί είναι Αντιμνημονιακή!

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου...
Tην διαγραφή της κ. Μαίρης Διακολιού αποφάσισε χθες η δημοτική ομάδα του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», κάνοντας λόγο για «αντιθεσμική, αντιδεοντολογική και απαξιωτική στάση της».
Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη(στις εκλογές στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), αναφέρει τα εξής:
«Κατά  τη συνεδρίαση της 9-5-2016 η δημοτική ομάδα της παράταξης  με παρόντες τον  επικεφαλής αυτής Λευτέρη Μαγιάκη και  τους δημοτικούς συμβούλους  Ηλία Γιαννακάκο, Κατερίνα Ψάλτη, Πέτρο Κούκουζα, Δ. Κουτσουβέλη και απούσα  την κ. Μ. Διακολιού, αν και ειδοποιήθηκε εγγράφως, αποφασίσθηκε ομόφωνα ότι  η κ. Μ. Διακολιού μετά την ουσιαστική  αυτονόμηση  της και  την αντιθεσμική, αντιδεοντολογική και απαξιωτική στάση της έναντι του επικεφαλής και όλων των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων έθεσε εαυτόν εκτός της δημοτικής παράταξης.
Η κ. Μ. Διακολιού δεν συμμετείχε ομοίως  στην  συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας την 26-4-2015, αν και είχε επίσης εγκαίρως ειδοποιηθεί, ως επίσης δεν προσήλθε σε συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης στις 23-4-2016 στην οποία εκλήθη.
Οι ενέργειες αυτές της Μ. Διακολιού, έρχονται σε συνέχεια παρεμβάσεων τόσο της δημοτικής ομάδας όσο και του επικεφαλής αυτής το τελευταίο διάστημα...

Δεν είναι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, είναι Ασφαλήτικο & Ασφαληστρικό!!!

ΚΕΕΡΦΑ:Χρησιμοποιεί Σύριους πρόσφυγες της Καβάλας για πολιτική διαδήλωση στην Ξάνθη

Ο ΕΛΛΗΝόψυχος ΤΡΟΤΣΚΙστής ΣΑΜΠΕΤΑΪ
ΜΙΧΑΗΛ(που θεωρεί τον Μικη Θεοδωράκη
ΑΝΤΙ-Σημίτη & Ρατσιστή),
με τον έτερο "Καππαδόκη"
της ΑνταρCIA Πέτρο Κωνσταντίνου
Κατά καιρούς έχουμε δει και βλέπουμε ακόμη πολλούς να εκμεταλλεύονται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι Σύριοι πρόσφυγες στη χώρα μας και να τους χρησιμοποιούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς.
Στη λίστα, στην οποία ανήκουν και κόμματα όπως το ΚΚΕ το οποίο είχε μοιράσει πολιτικά φυλλάδια στο προηγούμενο κέντρο φιλοξενίας στην Καρβάλη αλλά και ο Τουρκικός παράγοντας, προστίθεται και το ΚΕΕΡΦΑ.
Χωρίς καμία ντροπή και χωρίς κανένα ίχνος αξιοπρέπειας, το ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι πρόσφυγες από το Χαλκερό Καβάλας θα συμμετάσχουν σε απεργιακή διαδήλωση την Κυριακή 8 Μαΐου στην Ξάνθη.
Δημοσίευσαν μάλιστα και ένα βιντεάκι στο οποίο Σύριοι πρόσφυγες μιλούν και λένε τα παράπονά τους.
Πέρα από τα παράπονα για την διαμονή όμως, αρκετά από τα οποία μπορεί να είναι ομολογουμένως και δικαιολογημένα, τι σχέση μπορεί να έχει ένας μουσουλμάνος πρόσφυγας από τη Συρία με την πρωτομαγιά και με τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα;
Καμμία. 

Χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας Νετανιάχου, ο Σαουδάραβας βασιλιάς!

Ένα μέλος του Ισραηλινού κοινοβουλίου, αποκάλυψε ότι ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ βοήθησε να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου το 2015.
Παραθέτοντας μια μαζική διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων που ονομάστηκε “Panama Papers”, 
ο Isaac Herzog, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος είπε, “Τον Μάρτιο του 2015, ο βασιλιάς Σαλμάν είχε καταθέσει ογδόντα εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την εκστρατεία του Νετανιάχου μέσω ενός Συριο-Ισπανού που ονομάζεται Mohamed Eyad Kayali”.
Τα έγγραφα Παναμά, τα οποία έχουν λεπτομερώς τον υπεράκτιο πλούτο πολιτικών και δημοσίων προσώπων σε όλη την υδρόγειο, εξέθεσαν περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια οικονομικά και νομικά αρχεία νωρίτερα, τον Απρίλιο.
Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό μιας εταιρείας στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους που ανήκουν στον Teddy Sagi, έναν Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο και επιχειρηματία, ο οποίος έχει διαθέσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία [του] Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου”, είπε ο βουλευτής.
Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Νετανιάχου έχει επανειλημμένα μιλήσει για μια πολλά υποσχόμενη σχέση μεταξύ του Ισραήλ και των Αραβικών χωρών.

Η Γενοκτονία των Χριστιανών της Μ. Ανατολής:η αφανής πλευρά του Τζιχάντ

Αν και ελάχιστη προβολή έχει δοθεί στη Δύση, οι Χριστιανικές κοινότητες είναι οι περισσότερο διωκόμενες κοινότητες παγκοσμίως. 
Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο τουλάχιστον 100.000 χριστιανοί χάνουν τη ζωή τους αποκλειστικά λόγω της πίστης τους, με το 80% των περιστατικών αυτών να λαμβάνουν χώρα στον ισλαμικό κόσμο. 
Παρακάτω θα σκιαγραφήσουμε τους λόγους που αυτό συμβαίνει, καθώς και ποια είναι η κατάσταση τώρα στη Μ. Ανατολή για τους Χριστιανούς που ζουν εκεί.
Η Οπτική του Ισλάμ προς τους ‘Άλλους’
Το Κοράνι, ως ιερό βιβλίο, χαίρει τεράστιου κύρους στη Μ. Ανατολή, και είναι ο κώδικας βάσει του οποίου οι κάτοικοι της περιοχής ζουν. 
Έτσι, λοιπόν, οποιαδήποτε μελέτη για την περιοχή πρέπει να ξεκινά από την οπτική του Κορανίου ως προς το θέμα που μελετάμε.
Από τη συγγραφή του ακόμα, το Κοράνι έθετε μία ολοκληρωτική ατζέντα που θα ομογενοποιούσε τους υπηκόους/ πιστούς του, και θα δημιουργούσε ένα κοινό πλαίσιο βάσει του οποίου όλοι οι υπήκοοι θα ζούσαν. 
Στην Ισλαμική τάξη δεν υπήρχε χώρος για αντίθετες απόψεις από την επικρατούσα. 
Έτσι, σύμφωνα με το Κοράνι, κάποιος Χριστιανός ή Εβραίος που ζούσε σε ισλαμικό κράτος, είχε τρεις επιλογές: 
1) να εξισλαμισθεί, 
2) να πληρώσει κεφαλικό φόρο (στα Αραβικά ονομάζεται Jizya, στα Τούρκικά χαράτσι), 
3) να εγκαταλείψει το κράτος (Κοράνι, Σούρα 9, Αγιά 29-30). Σε άτομα άλλων θρησκευτικών πεποιθήσεων πλην των μονοθεϊστικών δεν επιτρέπεται αυτή την επιλογή, αλλά πρέπει να εκτελούνται επιτόπου.
Η πρακτική του κεφαλικού φόρου εφαρμόστηκε σε όλες τις ισλαμικές πολιτείες εις βάρος των αλλόπιστων.