Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας Νετανιάχου, ο Σαουδάραβας βασιλιάς!

Ένα μέλος του Ισραηλινού κοινοβουλίου, αποκάλυψε ότι ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ βοήθησε να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου το 2015.
Παραθέτοντας μια μαζική διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων που ονομάστηκε “Panama Papers”, 
ο Isaac Herzog, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος είπε, “Τον Μάρτιο του 2015, ο βασιλιάς Σαλμάν είχε καταθέσει ογδόντα εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την εκστρατεία του Νετανιάχου μέσω ενός Συριο-Ισπανού που ονομάζεται Mohamed Eyad Kayali”.
Τα έγγραφα Παναμά, τα οποία έχουν λεπτομερώς τον υπεράκτιο πλούτο πολιτικών και δημοσίων προσώπων σε όλη την υδρόγειο, εξέθεσαν περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια οικονομικά και νομικά αρχεία νωρίτερα, τον Απρίλιο.
Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό μιας εταιρείας στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους που ανήκουν στον Teddy Sagi, έναν Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο και επιχειρηματία, ο οποίος έχει διαθέσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία [του] Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου”, είπε ο βουλευτής.
Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Νετανιάχου έχει επανειλημμένα μιλήσει για μια πολλά υποσχόμενη σχέση μεταξύ του Ισραήλ και των Αραβικών χωρών.
Τον Μάρτιο, ο Νετανιάχου είπε ότι οι σχέσεις του Ισραήλ με τις περιφερειακές Αραβικές χώρες “αναθερμάνθηκαν δραματικά” σε ό, τι αναλυτές είπαν ότι ήταν μια αναγνώριση δεσμών πίσω από τα παρασκήνια.
Ο Μοσέ Γιααλόν, ο υπουργός στρατιωτικών υποθέσεων του Ισραήλ, τον Φεβρουάριο επεσήμανε να ανοίξει διαύλους μεταξύ του καθεστώτος και των Αραβικών κρατών.
Ο Γιααλόν είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σφίξει το χέρι με τους Άραβες αξιωματούχους δημόσια λόγω των “ευαίσθητων” πολιτικών πραγματικοτήτων.
Ο Ισραηλινός υπουργός έσφιξε αργότερα δημοσίως το χέρι του Σαουδάραβα πρίγκιπα Turki bin Faisal al-Saud, που ο ίδιος ανοιχτά συναντήθηκε με μια σειρά από Ισραηλινούς αξιωματούχους στο παρελθόν.
Το Ισραήλ έχει μυστικές σχέσεις με τα Αραβικά κράτη, παρά τους ισχυρισμούς τους ότι θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με το Τελ Αβίβ μόνο όταν αυτό φτάσει σε μια συμφωνία με τους Παλαιστινίους. Αυτό, ενώ οι δύο πλευρές “μπορούν να συναντηθούν κεκλεισμένων των θυρών”, σύμφωνα με τον Γιααλόν.
Τον περασμένο μήνα, η Jerusalem Post έγραψε ότι “αντί να απομονωθεί, το Ισραήλ έχει ενσωματωθεί στην τροχιά της Σαουδικής ηγεσίας”.
“Μέρος αυτού περιλαμβάνει το άνοιγμα μιας αποστολής στο Άμπου Ντάμπι και η αύξηση των επαφών στα [Περσικά] Κράτη του Κόλπου”, ανέφερε.
Ένας πρώην στρατηγός στον Σαουδαραβικό στρατό επίσης δήλωσε πρόσφατα ότι το βασίλειο θα ανοίξει πρεσβεία στο Τελ Αβίβ αν το Ισραήλ δεχόταν μια Αραβική πρωτοβουλία για τον τερματισμό της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης.
Το Ριάντ υποστηρίζει, επίσης, μυστικούς στρατιωτικούς δεσμούς με το καθεστώς του Τελ Αβίβ.
Τον Απρίλιο, ο σεΐχης Naim Qassem, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δήλωσε ότι το Ισραήλ εκπαίδευε Σαουδαραβικές στρατιωτικές δυνάμεις στο πλαίσιο παράνομων σχέσεων.
Δεκάδες Σαουδάραβες στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν εκπαιδευτεί μετά από μυστικές επαφές που οδήγησαν στην στρατιωτική συνεργασία, είπε.
“Οι Σαουδάραβες σήμερα εκπληρώνουν τον κύκλου του Ισραηλινού έργου στις δημόσιες και μυστικές συναντήσεις”, πρόσθεσε.
                                                            Πηγή:www.presstv.ir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου