Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Oι οικονομικές σχέσεις του Μπιλ Γκέιτς με Κλίντον, Μακρόν & Τζέφρι Έπσταϊν

Γιατί ο Bill Gates πιστεύει ότι η γενετική επεξεργασία & η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να σώσουν τον κόσμο; 

Για να μας φέρει τη λύση της αποσυμφόρησης με το μαγικό και ολοκληρωτικό εμβόλιο. 
Επί του παρόντος εργάζεται για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της παγκόσμιας πολιτικής για την υγεία μέσω του ΠΟΥ και των Ηνωμένων Εθνών και των πολιτικών υγείας κάθε χώρας στον κόσμο. 
Εάν αυτή η κρίση συνεχίζεται για τόσο καιρό, είναι επειδή ο Macron προτιμά να δίνει χρήματα στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates για τον HIV αντί να αγοράζει μάσκες, φορέματα και τεστ για το νοσηλευτικό προσωπικό. 
Η διαφθορά του Γκέιτς είναι απόλυτα υπό την έννοια ότι ανακυκλώνει πρώην υπουργούς Υγείας όπως η Μαρίσολ Τουραΐνη που είναι πρόεδρος της UNITAID, μια δομή που «φιλοξενείται» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
Ποιος είναι ο UNITAID; 
Είναι ένας οργανισμός με έδρα τη Γενεύη, που ιδρύθηκε το 2006 από τους Bill Gates και Bill Clinton. 
Το Ίδρυμα Κλίντον είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του UNITAID. 
Αυτός ο διεθνής οργανισμός επενδύει στην καινοτομία για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του HIV / AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας γρηγορότερα, πιο οικονομικά και πιο αποτελεσματικά. 
Τώρα καταλαβαίνουμε ότι αν ο Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτηθεί από τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον σημερινό Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν, ο φτωχός Ντιτιέ Ραούλτ δεν θα ζυγίζει πολύ.  
Μπιλ Γκέιτς: 

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Bill Gates – Η πρώτη σύγχρονη πανδημία.

Οι επιστημονικές εξελίξεις για να σταματήσουμε τον COVID-19
O Bill Gates έγραψε και έστειλε χθες, 23 Απριλίου 2020,  το παρακάτω κείμενο. 
Η διάρκεια ανάγνωσής του είναι περίπου 24 λεπτά, αλλά αξίζει τον κόπο:
  Πρώτη Παγκόσμια Πανδημία (Pandemic I)
Η πανδημία του κορονοϊού τοποθετεί ολόκληρη την ανθρωπότητα απέναντι στον ιό.                           
Η ζημιά στην υγεία, την περιουσία και την ευημερία μας είναι ήδη τεράστια. 
Αυτό που ζούμε είναι σαν ένας παγκόσμιος πόλεμος, μόνο που αυτή τη φορά είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο. 
Μπορούμε όλοι να συνεργαστούμε προκειμένου να μάθουμε για αυτή την νόσο και να αναπτύξουμε τα εργαλεία για να την καταπολεμήσουμε. 
Πιστεύω πως οι καινοτομίες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το κλειδί για τον περιορισμό της ζημιάς. 
Καινοτομίες στις εξετάσεις, τις θεραπείες, τα εμβόλια και τις πολιτικές περιορισμού εξάπλωσης σε συνδυασμό με την ελαχιστοποίηση των ζημιών στις οικονομίες και την ευημερία.
Αυτό το υπόμνημα παρουσιάζει την άποψή μου για την κατάσταση & το πώς μπορούμε να επιταχύνουμε αυτές τις καινοτομίες. (Επειδή η ανάρτηση είναι μεγάλη, παρατίθεται και ως αρχείο PDF) 
Η κατάσταση αλλάζει κάθε μέρα, υπάρχει πληθώρα πληροφοριών –πολλές από τις οποίες είναι αντιφατικές– και είναι δύσκολο να βγάλει κανείς λογικό συμπέρασμα μέσα από όλες τις προτάσεις και τις ιδέες που ακούμε δεξιά και αριστερά.
Επίσης μοιάζει σα να έχουμε όλα τα επιτεύγματα της επιστημονικής προόδου για να ξανανοίξουμε τις οικονομίες μας, ενώ στη πραγματικότητα δεν τις έχουμε. 
Αν και μερικές από τις πληροφορίες που ακολουθούν είναι λίγο τεχνικές, ελπίζω να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να κατανοήσουν τι συμβαίνει, να καταλάβουν ποιες καινοτομίες χρειαζόμαστε ακόμη και να μπορούν να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού & στρατηγικές αντιμετώπισής τους

Μια πολυκριτηριακή προσέγγιση

Ποιες είναι οι συνέπειες του Κορωνοϊού και ποιες οι εναλλακτικές στρατηγικές αντιμετώπισής τους;

Ας δεχτούμε ότι οι συνέπειες μπορούν να ταξινομηθούν στις εξής τρεις κατηγορίες:
 dΑριθμός θανάτων (deaths), με τις άμεσες και έμμεσες συνέπειές τους στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
sΨυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων, όπως η καραντίνα, η φυσική αποστασιοποίηση, η περιστολή δραστηριοτήτων και άλλων εκδηλώσεων, η ανεργία κλπ.
eΟικονομικές συνέπειες, λόγω παύσης ή αναστολής επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αγορών, υπηρεσιών, παραγωγής κλπ, καθώς και λόγω αύξησης των δαπανών για μέτρα προφύλαξης, ενίσχυση των δομών υγείας & κοινωνικής πρόνοιας, οικονομικής ενίσχυσης πληττόμενων επιχειρήσεων και ατόμων κλπ.   Από την άλλη, οι δυνατές στρατηγικές αντιμετώπισης της επιδημίας έχουν να κάνουν με δύο τύπους μέσων και ενεργειών:

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Καταλύτης αναβάθμισης των κοινωνιών η πανδημία

 Η πανδημία έχει άμεσες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, αλλά προκαλεί δευτερογενώς & μια τεράστια οικονομική καταστροφή. Ακόμα και εάν τα μέτρα περιορισμού ισχύσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου και όχι παραπέρα, υπολογίζεται ότι η ύφεση στη Δύση θα ξεπεράσει το 10-15%.
Αυτό σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων, εκτόξευση της ανεργίας & ανέχεια.
Αν το δούμε προοπτικά, θα διαπιστώσουμε ότι ναι μεν τώρα συντρέχουν οι προϋποθέσεις της συσπείρωσης μπροστά στον φόβο & τον κίνδυνο, αλλά μόλις αρχίσει η υπέρβαση της πανδημίας θα εκδηλωθούν κοινωνικές αμφισβητήσεις.
Συνάμα θα εκδηλωθούν κινήσεις αποσταθεροποίησης, διότι οι κοινωνίες θα έχουν υποστεί βαριά πλήγματα.
Στη μετά πανδημία εποχή οι πολιτικές ηγεσίες θα έρθουν αντιμέτωπες με τις κοινωνίες.
Η πανδημία θέτει ζητήματα σε τρία επίπεδα: 
Το πρώτο έγκειται στο ότι ο εγκλεισμός, θα προκαλέσει ένα αναγκαστικό βίαιο άλμα προς τα εμπρός. Πρώτα - πρώτα της τεχνολογίας. 
Θα σπεύσει να καλύψει το κενό της επικοινωνίας που είναι αναγκαίο για τη διεθνή των αγορών, για το χρηματοπιστωτικό ζήτημα, για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών και την επικοινωνία των πολιτών.
Επομένως θα έχουμε μία αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας της επικοινωνίας και συγχρόνως εφαρμογές της σε όλα τα επίπεδα, από την οικονομία, την πολιτική, την κοινωνία μέχρι το εκπαιδευτικό σύστημα.
Το δεύτερο είναι ότι θα έχουμε εξ ανάγκης μία ραγδαία προσαρμογή των θεσμών.
Πόσες φορές μας λέγανε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην τεχνολογική προσαρμογή του κράτους;
Και πόσο γρήγορα απέδειξαν ότι μπορούν να οδηγούν σε λύσεις, οι οποίες θα διευκολύνουν τον πολίτη να συναλλάσσεται με το κράτος από το σπίτι του;
Που σημαίνει ότι αδιαφορούσαν. 

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Με τη συναίνεσή μας!!!

[Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ  μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.  ………………………………………………
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω. 
Κωνσταντίνος Καβάφης ]
Κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης, ασχολούμασταν υπερβολικά με τον πόλεμο για να συζητήσουμε γι’ αυτή την ασθένεια, η οποία όμως σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους. 
Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια ριζικά αντίθετη κατάσταση.
Τα σώματα μας είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και διεξάγουμε “πόλεμο” κατά ενός ιού, του οποίου υπολογίζουμε καθημερινά τα θύματα.
Τελικά, καταγράψαμε την μεταδοτικότητα με την οποία ο ιός εξαπλωνόταν από σώμα σε σώμα, με μια σχετική διάκριση.
Οντας φοβερά απροετοίμαστοι γι ‘αυτό, με αξιοσημείωτη άρνηση, πρέπει τώρα να απωθήσουμε το δράμα και να περιμένουμε μέχρι να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτό το μικροσκοπικό και όχι λιγότερο τρομερό κακό.
Ενώ οι κυβερνήσεις μας, η μία μετά την άλλη, εκώφευσαν σε όσους προειδοποιούσαν για την ερειπωμένη κατάσταση των νοσοκομειακών δομών, ενώ τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζει η Κίνα αποδόθηκαν στο αυταρχικό καθεστώς της, ενώ υποτίθεται ότι η δραματική κατάσταση στην Ιταλία πρέπει οφείλεται σε μια ιδιαίτερη ευπάθεια, εμείς είμαστε εκτεθειμένοι και σχετικά χωρίς πολλές δυνατότητες.
Ως εκ τούτου, ψάχνουμε κάθε πληροφορία ικανή να μας διαφωτίσει και έχουμε μεγάλο πειρασμό να κινητοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να απαλλαγούμε από αυτόν τον ιό και να συγκρατήσουμε την απειλή που γίνεται καθημερινά όλο και βαρύτερη.
Χωρίς επαρκείς μάσκες και διαγνωστικά τεστ, πρέπει να παρακολουθούμε τον καθένα.
Ο καθένας μας έχει γίνει ύποπτος, πιθανός φορέας του Sars-Cov-2.

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Τεχνητή Νοημοσύνη και ιός

Η πανδημία είναι σε εξέλιξη & ο κορωνοϊός αποτελεί το -μονοθεματικά σχεδόν- κυρίαρχο θέμα για όλους.

Στο άρθρο αυτό εστιάζω στην Τεχνητή Νοημοσύνη ενώ ο ιός εξετάζεται ως συγκυρία που επιταχύνει την ανάπτυξή της.
Όπως μετά τα capital controls γενικεύτηκε και εμπεδώθηκε η χρήση του πλαστικού χρήματος, έτσι τώρα είναι βέβαιο ότι η ψηφιακή εξ αποστάσεως εργασία και επικοινωνία θα κρατήσουν το έδαφος που με άλματα κερδίζουν ως πολύτιμο εργαλείο για τους καθηλωμένους της καραντίνας.
Αυτή η αλλαγή θα έχει τεράστιες επιπτώσεις την επόμενη μέρα στην κοινωνία γενικά, στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στην εκπαίδευση & θα επηρεάσει καθοριστικά τη Βιολογία & την παγκόσμια Ιστορία. 
Δεν χρειάζεται καν να συζητηθούν τα οφέλη αυτής της εξέλιξης.
Η ψηφιακή επανάσταση υποστηρίζει την Ιατρική κι έτσι σώζονται ζωές.
Η δουλειά επιταχύνεται & γίνεται πιο αποτελεσματική, η επικοινωνία εγγίζει τους μακρινούς & μηδενίζει τους χρόνους.

Άνθρωποι με κινητικές αδυναμίες μετέχουν με πιο ίσους όρους στις δραστηριότητες.
Όλα αυτά συζητούνται εκτενώς τόσο από τους ψύχραιμους της ανάλυσης όσο και από τους «ταλιμπάν» της τεχνολογίας. 
Ωστόσο, η Τεχνητή Νοημοσύνη, αν δεν αναπτυχθεί ως συμπληρωματικό σύστημα σκέψης, αλλά διεκδικήσει πρωτεία απέναντι στην ενσώματη πραγματικότητα και τη συνείδηση, θα συνεπιφέρει κοσμοϊστορικής σημασίας προβλήματα.
Τα τελευταία δεν συζητούνται ακόμη όσο θα έπρεπε, γι’ αυτό οι επόμενες γραμμές. 
* Στο κοινωνικό επίπεδο ο κίνδυνος του αποκλεισμού των ψηφιακά αναλφάβητων δεν είναι αμελητέος.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Ritalin: Το χάπι της υπακοής!

Αρχικά, το φάρμακο απευθυνόταν στα «υπερκινητικά» παιδιά, μια σχετικά σπάνια παθολογία. 
Όμως, εδώ και μερικά χρόνια στις ΗΠΑ, σε οποιοδήποτε παιδί είναι έστω και ελάχιστα ζωηρό μπορεί να συνταγογραφηθεί το Ριταλίν (Ritalin), ένα φάρμακο συγγενές με τις αμφεταμίνες, που κάνει θραύση και στα πανεπιστήμια. 
Αφού κατάκλυσε την αμερικανική αγορά, το θαυματουργό χάπι εξαπλώνεται και στην Ευρώπη.
 Στις 13 Απριλίου 2019, στο Παρίσι, η Κλερ Λεμπλόν, προϊσταμένη σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής του Παρισιού, επισκέπτεται έναν παιδοψυχίατρο μαζί με τον Νιλς, τον 11χρονο γιο της. 
Ο γιατρός ρωτά το αγόρι για τις επιδόσεις του στο σχολείο και για τη συμπεριφορά του. 
Μετά από μερικά λεπτά καθιστής στάσης, το αγοράκι αρχίζει να στριφογυρίζει στην καρέκλα του, σηκώνεται, ξανακάθεται, πιάνει το κινητό της μητέρας του για να εμφανίσει στην οθόνη φωτογραφίες πόλεων (το μεγάλο πάθος του αυτή τη στιγμή, μετά τους φανοστάτες, τους σκουπιδοτενεκέδες και τα φορτηγά).
Ξαφνικά, το κινητό πέφτει κάτω. 
Η κυρία Λεμπλόν θυμώνει και ο τόνος της φωνής της ανεβαίνει. 
Για εκείνη, η σκηνή αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη του γεγονότος ότι ο γιος της είναι διαφορετικός, αφόρητος, αδιόρθωτος –πριν από μερικά χρόνια βρήκε και τη σωστή λέξη: «υπερκινητικός». 
Οι βλακείες του την εξοργίζουν, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.
Απευθύνθηκε στον σωστό άνθρωπο. 
Ο γιατρός φημίζεται ως «κορυφή στον τομέα του», ψιθυρίζει η μητέρα. 
Ο Γκαμπριέλ Βαλ είναι μόνιμος προσκεκλημένος των ραδιοφώνων εθνικής εμβέλειας και δημοσιεύει τακτικά άρθρα, τόσο στον ιατρικό όσο και στον γενικό Τύπο. 
Έχει συγγράψει πλήθος εργασιών γύρω από τα αγαπημένα του θέματα, στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχει η σχολική αποτυχία, η πρόωρη πνευματική ανάπτυξη και η περιβόητη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
Το θαυματουργό του φάρμακο: 
το Ριταλίν, ένα χάπι με βάση ένα χημικό μόριο που συνέθεσε το 1944 ένας Ιταλός χημικός, ο Λεάντρο Πανιζόν. 
Η ιστορία έχει συγκρατήσει ότι ο Πανιζόν σχεδίασε αυτό το προϊόν για τη γυναίκα του Μαργαρίτα («Ρίτα»), που προσπαθούσε να βελτιώσει τη συγκέντρωσή της – και το ρεβέρ της στο τένις. 
Εκείνη την ημέρα, όλοι οι ασθενείς του δόκτορα Βαλ έφυγαν με μια συνταγή ψυχοτρόπων.
Το Ritalin περιέχει υδροχλωρική μεθυλφαινιδάτη, ένα παράγωγο των αμφεταμινών που αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. 
Υποστηρίζεται ότι αυτό το χημικό μόριο απαλλάσσει τους ενήλικες και τα παιδιά από πλήθος ατελειών, από την κακή συνήθεια να τσινάνε μπροστά σε μια βαρετή δουλειά έως την απόρριψη κάθε μορφής εξουσίας, χωρίς να ξεχνάμε την έλλειψη ή τη διάσπαση της προσοχής. 
Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας Novartis (κύκλος εργασιών για το 2018: 52 δισ. δολάρια).