Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Η Μαίρη Διακολιού για τον απολογισμό της Διοίκησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

                           ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ;
               
 ΣΥΝαίνεση για αδιαφάνειαζήτησε ο κ. Δήμαρχος
                                  Τι είπε ο κ. Θ. Αμπατζόγλου 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στις 23-2-2021, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου σχετικά με την πανδημία είπε: 
1) Ότι είναι περήφανος για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο δήμος Αμαρουσίου την πανδημία και ότι ο αγώνας των εργαζομένων ήταν υπεράνθρωπος,
2) Ότι είναι κακόπιστοι και άσχετοι όσοι του ασκούν κριτική, γιατί όφειλαν να γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε τέτοια κρίση άλλοτε στο Μαρούσι,
3) ότι οι ελλείψεις στο αλάτι οφείλονταν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού, και ότι υπεύθυνη γι αυτό ήταν η Περιφέρεια Αττικής
4) ότι σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών το χιόνι ήταν βαρύ και ότι το γεγονός αυτό έφταιγε για την πτώση 80-100 υγιών δέντρων στην πόλη μας,
5) ότι διατηρήθηκαν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές και
6) ότι απλά κάποια σπίτια έμε
ιναν ένα – δυο εικοσιτετράωρα χωρίς ρεύμα!
Τέλος, πρότεινε να του δοθεί η εντολή σε περιπτώσεις κακοκαιρίας να μπορεί να προβαίνει σε προμήθειες και αναθέσεις, χωρίς την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών και χωρίς την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

«Μήδεια»:Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής για το σχεδιασμό & τις δράσεις

Θ. Αμπατζόγλου:«5 συνεργεία εργάστηκαν νυχθημερόν με σχέδιο &αυταπάρνηση για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της αποκατάστασης» 
Στην ετοιμότητα, στο σχεδιασμό και στη δράση σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των προβλημάτων στο Μαρούσι που άφησε στο πέρασμά της η τελευταία κακοκαιρία «Μήδεια» τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στις 23 Φεβρουαρίου 2021.
Σε ένα σύντομο απολ
ογισμό ο κ. Αμπατζόγλου σκιαγράφησε τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στις Υπηρεσίες Καθαριότητας,Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων, αλλά και των Κοινωνικών Υπηρεσιών βάσει του σχεδιασμού που είχε αναπτυχθεί, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση και να προσφερθεί υποστήριξη σε όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου ο σχεδιασμός περιλάμβανε βασικές ενέργειες για την αποκατάσταση των παροχών και της προσβασιμότητας.
Κατά αρχή να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της πόλης 250 χλμ, όπου και δεν έμεινε ούτε ένας δρόμος κλειστός. 
Κατά δεύτερον, το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης των κομμένων δέντρων ή και κλαδιών, ώστε να απεγκλωβιστούν τα καλώδια του ρεύματος και να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση (με ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ) στις περιοχές που είχε διακοπεί και ακολούθως ο αποχιονισμός και καθαρισμός των δρόμων και των γκαράζ από τα σπασμένα δέντρα και η κοπή και αποκομιδή αυτών. 

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία σε αριθμό νέων εθελοντών, η 36η !

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η 36η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, το τρήμερο 22-24 Φεβρουαρίου 2021, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 
Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενη, γεγονός που ενισχύει σημαντικά τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας.
271 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 85 προσήλθαν για πρώτη φορά να δώσουν αίμα, με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και προσφοράς αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και προσήλθαν στο χώρο διεξαγωγής της αιμοδοσίας για να προσφέρουν αίμα, το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 249 μονάδες αίματος, με τις οποίες ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Συνεστήθη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στο Δήμο Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Συγκροτούμε το θεσμικό όργανο που θα ενισχύσει και θα αναδείξει τον κομβικό ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία μας»
Τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στο Δήμο Αμαρουσίου ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στην τακτική συνεδρίαση της 23ης Φεβρουαρίου 2021.
Με το Ν.4604/2019 ΦΕΚ 50 Α’ θεσπίστηκε για πρώτη φορά ένα σύνολο κανόνων με αντικείμενο την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Επίσης με το νόμο αυτό, καθορίζονται οι εθνικοί μηχανισμοί και φορείς σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.
Τον Απρίλιο του 2016 στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικών υπεγράφη η Ευρωπαϊκή Χάρτα, όπου υπέγραψαν όλοι οι Δήμοι μεταξύ των οποίων και το Μαρούσι, αναλαμβάνοντας την δημόσια δέσμευση για την προώθηση της αρχής της ισότητας των Φύλων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που αποτυπώνονται στη Χάρτα. Βάσει των ανωτέρω η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας καθίσταται υποχρεωτική και επιβεβλημένη.
Κατά την τοποθέτησή του επί του θέματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών είναι καταλυτικός στην προώθηση της αρχής της Ισότητας των Φύλων. Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων που συγκροτούμε με Πρόεδρο την Αντιδήμαρχο κα Ελένη Λέκκα, ως θεσμικό όργανο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση και ανάδειξη του κομβικού ρόλου της γυναίκας στην τοπική μας κοινωνία, στην άρση των ανισοτήτων και στην παροχή ίσων ευκαιριών.»

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Στις 5:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, η συνεδρίαση του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου»

ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ(21) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του
«∆ηµοτικού Συµβουλίου Αµαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα)

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα
1. Aντικατάσταση τακτικού µέλους του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Ν.Π.∆.∆. "Σχολική Επιτροπή A'/βάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου Αµαρουσίου".
2. Ορισµός ∆ηµοτικού Συµβούλου µε τον αναπληρωτή του ως Προέδρου στη ∆ηµοτική Επιτροπή Παιδείας ∆ήµου Αµαρουσίου και επιλογή των Παραγωγικών Τάξεων που θα συµµετάσχουν στην σύνθεσή της, για την διετία 2021-2022
3. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δηµοπρασιών για την µίσθωση, εκµίσθωση, αγορά, εκποίηση ακινήτων και κινητών πραγµάτων του ∆ήµου Αµαρουσίου για το έτος 2021 µετά των αναπληρωτών τους