Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η 25η Μαρτίου των ... σκιτσογράφων!

Ο Δημήτρης Κιτσίκης ξανακτυπά:«Οἱ καλύτεροι Ἕλληνες εἶναι οἱ Τοῦρκοι»!

Ο «Έλλην» Τουρκολόγος καθηγητής Δημήτριος Κιτσίκης, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση πριν από χρόνια με την προκλητική του δήλωση  ότι έχει 3 διαβατήρια αλλά ... στην καρδιά του «είναι πολίτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»(!!!),  υποστηρίζοντας παράλληλα πως «Μόνο η Τουρκία μπορεί να σώσει την Ελλάδα» ... ξανακτυπά με ένα  νέο άρθρο στο ιστολόγιο «endiameseperioche.blogspot.gr», με τίτλο:«Ὁ λευκὸς φυλετισμὸς τῆς Ἐνδιαμέσου Περιοχῆς»
Ὁ λευκὸς φυλετισμὸς ὑπῆρξε σὲ ὅλον τὸν ΙΘ΄αἰῶνα καὶ μέχρι τὴν ἄνοδο στὴν ἐξουσία τοῦ Χίτλερ, τὸ 1933, στὸν κέντρο τῶν ἀνθρωπολογικῶν μελετῶν τῶν Ἀγγλογάλλων, ὁ ὁποῖος ἐπῆρε μία ἄκρως ἀρνητικὴ χροιὰ στὴν διάρκεια τοῦ Τρίτου Ῥάϊχ λόγῳ τῆς ἀντισημιτικῆς ἐμμονῆς τοῦ γερμανικοῦ καθεστῶτος ποὺ ἠγνόησε στὸ θέμα αὐτὸ ὅτι:
οἱ Ἑβραῖοι ὄχι μόνον ἦσαν λευκοὶ ἀλλὰ ἦσαν ἀνέκαθεν στὴν πρωτοπορία  τῶν πολιτιστικῶν, ἐπιστημονικῶν καὶ οἰκονομικῶν ἐπιτεύξεων τῶν λευκῶν λαῶν.
Οἱ Ἑβραῖοι  εἶχαν ἡγετικὸ ῥόλο στὴν οἰκοδόμηση τοῦ δυτικοῦ ἑβραιοχριστιανικοῦ πολιτισμοῦ μέσῳ τῆς οἰκοδομήσεως τῶν τραπεζῶν καὶ τῆς μασονίας ποὺ ἔφεραν τὴν ἀστικὴ τάξη στὴν ἐξουσία μὲ τὶς ἐπαναστάσεις ποὺ ὠργάνωσαν στὴν Ἀμερικὴ καὶ σὲ ὅλην τὴν Εὐρώπη (ἀμερικανικὴ τοῦ 1776, γαλλικὴ τοῦ 1789, Καρμπονάρι στὴν Ἰταλία, ἑλληνικὴ τοῦ 1821, ῥωσικὴ Δεκεμβριστῶν τοῦ 1825, νεοτουρκικὴ τοῦ 1908 κλπ).

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Οι Θέσεις της «ΕΝΟΤΗΤΑς» για το Τ.Σ.Δ.Α

ΘΕΣΕΙΣ για το ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΤΣΔΑ) του ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ που ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ 
1► Η παράταξη υποστηρίζει τις αρχές και τους στόχους που νομοθετήθηκαν το 2015 με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)
2 Θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία-και όχι τη μικροπολιτική αντιπαράθεση-  του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής για την επίτευξη των κοινών στόχων στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ουσιαστική βελτίωση του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας Ζωής στην Αττική
3Έχουν διατυπωθεί ενστάσεις σχετικά με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με διαδικασίες που αμφισβητήθηκαν από τη μειοψηφία,αφού:
Δεν έχουν καθοριστεί χώροι στην Αττική για την ταφή των υπολειμμάτων  Τα διαθέσιμα κονδύλια για την ανάπτυξη των έργων διαχείρισης  στους Δήμους δεν επαρκούν και είναι ορατός ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της Φυλής, την απομάκρυνση του ΕΜΑΚ και του Αποτεφρωτήρα
Δεν είναι ξεκαθαρισμένος ο ρόλος των ιδιωτικών φορέων ανακύκλωσης 
4Υπάρχει καθυστέρηση από πλευράς Δήμου στην υποβολή του ΤΣΔΑ 
Έχει ανατεθεί το Σεπτέμβρη του 2015 και, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις μας, έρχεται σε διαβούλευση το Μάρτιο του 2017

Ανακύκλωση στην πράξη από την Περιφέρεια Αττικής

Τέσσερις τόνους έντυπο υλικό παρέδωσε προς ανακύκλωση, στις 7 Μαρτίου, η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής. 
Πρόκειται για στοχευμένη δράση ανακύκλωσης για την μείωση του ογκώδες αρχείου της Διεύθυνσης Μεταφορών (άδειες κυκλοφορίας, έντυπα κλπ).
Η ανακύκλωση και στο χώρο εργασίας μας, είναι μέσον για να μειώσουμε τον όγκο απορριμμάτων και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και παράλληλο οικονομικό όφελος”, δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος. 
Επιπλέον, ευχαρίστησε πολίτες και εργαζομένους των υπηρεσιών, που με τα έως σήμερα στοιχεία αποδεικνύεται ότι αγκάλιασαν θερμά την προσπάθεια ανακύκλωσης.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Tην Κυριακή στις 12.00 στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ:«Μια κατσαρόλα παραμύθια από την ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πεντέλης

Ορισμός εκπροσώπων στα όργανα του Δήμου και την Ομοσπονδία

Οι εκλογές της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πεντέλης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων στα όργανα του Δήμου και την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνα,  διεξήχθησαν την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 
Την Δευτέρα 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 1η  τακτική συνεδρίαση  των εκλεγέντων στο νέο ΔΣ  μελών, στην οποία το  ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα.  
Αναλυτικά:

Τέλος στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών!!!

           ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Με μια τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, το υπουργείο Παιδείας ορίζει τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών και «ομολογεί» στην αιτιολογική έκθεση την αδυναμία της ηγεσίας για μόνιμες προσλήψεις για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ειδικότερα, η ηγεσία επιχειρεί να αντιμετωπίσει το «μπλόκο» του ΣτΕ, το οποίο με απόφασή του πριν από λίγα χρόνια έκρινε αντισυνταγματική τη διαδικασία προσλήψεων που έγινε τα προηγούμενα χρόνια σε αναπληρωτές, καθώς δεν υπήχθησαν ποτέ στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Πέρσι, ο τέως υπουργός, Νίκος Φίλης, προσπάθησε να καλύψει το θέμα με τη συμβολή του ΑΣΕΠ στις ενστάσεις των αναπληρωτών, το οποίο έγινε για πρώτη φορά. Τώρα, ο Κώστας Γαβρόγλου έρχεται με νέα ρύθμιση σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών -που αφορά ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας- και παρατείνει την ίδια διαδικασία (οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών στους προσωρινούς πίνακες να εξετάζονται από το ΑΣΕΠ) για τις σχολικές χρονιές 2017-2018 και 2018-2019.

Σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση μιλάει σήμερα στη Ρώμη ο Τσίπρας

 Ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρώμη για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της. Οι ηγέτες της Ευρώπης συγκεντρώνονται στη Ρώμη για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Σε αυτή τη συγκυρία, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη, στην ιταλική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο Κορυφής, έχοντας ήδη διατυπώσει το στίγμα των θέσεών του γύρω από το σαφές δίλημμα:
 "Ή θα επαναδιεκδικήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο, ή θα αναπαράγουμε διαιρέσεις".
Για την ελληνική πλευρά η απάντηση είναι προφανής.
"Η Ελλάδα επιλέγει και θέλει να δουλέψει για την πρώτη εκδοχή", όπως υπογράμμισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη χτεσινή συνάντησή του με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει το σύνολο των διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων ενόψει και της Συνόδου Κορυφής.
Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την ιταλική πρωτεύουσα, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο Transform Europe, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, με τίτλο: "Μία Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό" & ΣΥΝομιλητές τους κ.κ.:Gregor Gysi, Walter Baier,  Marga Ferre, Monica Di Sisto, Paolo Ferrero, Lorenzo Marsili, Roberto Musacchio, Francesca Chiavacci και Messaoud Romdhani.
Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται το Σάββατο, το απόγευμα της Παρασκευής θα συμμετέχει σε ακρόαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.
"Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των χωρών μας και της Ευρώπης συνολικά"

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ξεκινάει αύριο το 18° Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου


                       Μια εβδομάδα, πρεμιέρες
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, γιορτάζει τα 18α γενέθλιά του!
18 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες σινεφίλ να ανακαλύψουν το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του.
Στην 18η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιφυλάσσει εκπλήξεις, ώστε μέσα σε 7 ημέρες γεμάτες προβολές, να βάλει την πολιτιστική σκηνή στο ρυθμό του «French Touch» και της Γαλλοφωνίας που φέτος εκπροσωπείται στο φεστιβάλ από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ελβετία και την Τυνησία.
Με 44 ταινίες συνολικά, τέσσερα τμήματα και παράλληλες εκδηλώσεις, η διοργάνωση αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό κινηματογραφικής πρότασης. 

Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Παπαϊωάννου «Φιλοσοφικά Μελετήματα»

Υπέροχη η εκδήλωση μνήμης & τιμής των Πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821

Γ. Πατούλης: Ιερό καθήκον μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους...
Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των Πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821, που πραγματοποίησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Αθμονέων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, παρουσία, επίσης, της Προέδρου του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλας Μπογδάνου-Καλύβα και μελών του συλλόγου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μετά το πέρας της τελετής αντάλλαξε ευχές με τους παρισταμένους σημειώνοντας τη σπουδαιότητα να τιμούμε τους προγόνους μας.
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών, που έδωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τους τη ζωή.
Το σημερινό μνημόσυνο, αποτελεί αναμφίβολα επιτακτικό μας χρέος και ταυτόχρονα ύμνο στην ελευθερία.

Ξεκίνησε χθες η έκθεση παιδικής ζωγραφικής για την οδική ασφάλεια

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Οι Γερμανοί προτιμούν τα Αποταμιευτικά Τραπεζικά Προγράμματα παρά των χαμηλών επιτοκίων

Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων προσπαθούν να δελεάσουν του καταναλωτές με φτηνά δάνεια. 
Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί είναι ανένδοτοι και αρνούνται να επηρεαστούν από τις μοναδικές προσφορές. 
Βάσει μιας πρόσφατης έρευνας της Norisbank, η πλειοψηφία των Γερμανών προτιμούν να διαθέσουν σε τραπεζικά προγράμματα περισσότερα χρήματα από ποτέ, προκειμένου να κερδίσουν τον έστω ελάχιστο τόκο από τις τράπεζες.
Το 2016 μόλις το 21% των ερωτηθέντων πραγματοποίησε μεγάλες επενδύσεις, όπως π.χ. σε αγορές σπιτιών ή αυτοκινήτων. 
Το 2014 το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνονταν γύρω στο 26%.
Αντί λοιπόν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ευνοϊκών συνθηκών χρηματοδότησης για τη χρήση φθηνών στεγαστικών δανείων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια αγορά, αναζητούν διέξοδο στην αποταμίευση. 
Αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται – σύμφωνα με τη μελέτη – και κατά το τρέχον έτος.
Το 50% των ερωτηθέντων προτίθενται το 2017 να καταθέσουν στις τράπεζες περισσότερα χρήματα από ό, τι το προηγούμενο έτος. 
Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς προτίθεται να επενδύσει-καταθέσει τα ίδια ή ίσως και περισσότερα χρήματα από ό, τι το προηγούμενο έτος.

Ξέπλυμα χρήματος από τη Ρωσία σε 17 Βρεττανικές & 27 Γερμανικές τράπεζες!!!

Τόσο βρετανικές όσο και γερμανικές τράπεζες συμμετείχαν σε ξέπλυμα χρήματος από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του The Guardian και της Süddeutsche Zeitung αντίστοιχα.
Δεκαεπτά βρετανικές τράπεζες ανακύκλωσαν περίπου 740 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία που είχαν ξεπλυθεί στο πλαίσιο μιας απάτης ύψους σχεδόν 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έγραψε χθες βράδυ η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Σύμφωνα με έγγραφα του Organized Crime and Corruption Reporting Project, στο οποίο συμμετέχουν διάφορα μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 20,8 δισεκατομμύρια δολάρια βγήκαν από τη Ρωσία μεταξύ του 2010 και του 2014, στο πλαίσιο μιας τεράστια εγκληματικής επιχείρησης στην οποία έχει δοθεί το προσωνύμιο «το παγκόσμιο πλυντήριο».
Κατά το κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν διάφορα ΜΜΕ διεθνώς, σε αυτή την επιχείρηση εμπλέκονται πάνω από 500 πρόσωπα, ανάμεσά τους ολιγάρχες, στελέχη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και πράκτορες ή φιγούρες που διατηρούν σχέσεις με την FSB, την ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.
Την περίοδο αυτή μεγάλες βρετανικές τράπεζες, ανάμεσά τους οι HSBC, RBS, Barclays & Coutts εκτέλεσαν πάνω από 1.900 συναλλαγές – επί συνόλου 70.000 – ύψους 740 εκατομμυρίων δολαρίων.
Άλλες 373 συναλλαγές έγιναν μέσω αμερικανικών τραπεζών και η συνολική τους αξία ανερχόταν σε 63 εκατομμύρια δολάρια.
«Η Barclays συμμορφώνεται προς όλους τους νόμους και τους κανονισμούς σε όλες τις χώρες όπου είναι παρούσα και διαθέτει συστήματα και μηχανισμούς ελέγχου για να μειώνεται ο κίνδυνος χρησιμοποίησης της τράπεζας για οικονομικά αδικήματα», ήταν η αντίδραση ενός εκπροσώπου του πιστωτικού ιδρύματος.

Πιο «εύκολες» & γρήγορες πλέον κατασχέσεις & πλειστηριασμοί

Αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας που θα ακολουθείται από τις φορολογικές αρχές κατά την εκτέλεση των αναγκαστικών μέτρων – κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ.- ενσωματώνει η πολυσέλιδη εγκύκλιος που εξέδωσε η  «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων»προκειμένου να αποσαφηνίσει και τις αλλαγές που επήλθαν στον  «Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»αλλά και στον  «Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»με νομοθετικές αλλαγές που έγιναν την τελευταία διετία.

Η βασικότερη από τις αλλαγές που επήλθαν είναι η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς, καθώς η πρώτη προσφορά θα αντιστοιχεί πλέον στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Όταν η φόρμα απορροφά την ουσία...

Η αποτυχία του Eurogroup της 20ής Μαρτίου (ένα ακόμη Eurogroup στην σειρά των προεξαγγελμένων αδιεξόδων γύρω από την διαβόητη, πλέον, δεύτερη αξιολόγηση του Μνημονίου -3) να προχωρήσει σε κάτι σαν συμφωνία για το μέλλον του Ελληνικού Προγράμματος ημέρες μόνον πριν τον μεγάλο εορτασμό, στην Ρώμη, των 60χρονων της ΕΕ, "πέτυχε" δυο πράγματα.
Στο μικρό επίπεδο: 
η μεταφορά - για μιαν ακόμη φορά - της διαπραγμάτευσης από την Αθήνα στις Βρυξέλλες, με τους Έλληνες υπουργούς να παραμένουν εκεί για ένα κυλιόμενο Brussels Group μην και ξεκολλήσουν - πολιτικά - τα πράγματα , αληθινά εγκαθιστά την διαδικασία σε μνήμες του 2015. 
Η φόρμα, με άλλα λόγια, απορροφά την ουσία. 
Επειδή συμφωνία ουσίας δεν υπάρχει στα τεχνικά, αυτά "βαφτίζονται" πολιτικά. 
Στήνεται πλατφόρμα συζήτησης πολιτική, προκύπτει τεχνικό αδιέξοδο...
Στο μεγάλο επίπεδο: 
η Κορυφή της 25ης Μαρτίου στην Ρώμη, πέρα από το εορταστικό/αυτοδοξαστικό του πράγματος, υποχρεώνει την "Ευρώπη" να βρεθεί αντιμέτωπη με την ανάγκη μιας κατασκευής που να επιτρέψει κάποιοι να προχωρήσουν με ρυθμούς ταχύτερους και ουσιαστικότερους. 
Ανεξάρτητα του πώς θα ονομασθεί - Ευρώπη των δύο ή των πολλών ταχυτήτων, Ευρώπη των ενισχυμένων συνεργασιών, της μεταβλητής γεωμετρίας κλπ - στην Ρώμη είτε θα αντιμετωπισθεί μια κατασκευή των willing and able, των προθύμων ΚΑΙ ικανών, είτε η Ευρώπη θα αφεθεί να βαλτώνει.

Η τρομοκρατία της ΕΕ με το επτασφράγιστο μυστικό

Τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία θα βιώναμε συνθήκες αποκάλυψης εάν μας ανάγκαζαν να βγούμε από το ευρώ, είναι αφενός μεν ευφάνταστα, αφετέρου υπερβολικά για μία πάμπλουτη χώρα, με εξαιρετικά ικανούς και δραστήριους Πολίτες, όπως είναι η Ελλάδα 
------------------------------------------------------------------------
Ο επίτροπος οικονομικών της ΕΕ δήλωσε πως υπάρχει σχέδιο για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά είναι κλειδωμένο στα συρτάρια του προέδρου της Κομισιόν, παραμένοντας ένα επτασφράγιστο μυστικό – επειδή, εάν δημοσιοποιηθεί, θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ελλάδας, ενώ θα προκαλέσει τριγμούς στην Ευρωζώνη.
Προφανώς όσον αφορά τη σταθερότητα της Ελλάδας εννοεί τη σταθερή πορεία της προς το γκρεμό – την ολοκληρωτική λεηλασία των δημοσίων και ιδιωτικών της περιουσιακών στοιχείων, η οποία θα διακινδύνευε εάν γινόταν γνωστό το σχέδιο του GREXIT.
Σε σχέση δε με τους τριγμούς στην Ευρωζώνη, μάλλον αναφέρεται στο ιταλικό ηφαίστειο που θα κινδύνευε να εκραγεί, εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από το κοινό νόμισμα. 
Σε μία χώρα δηλαδή αθεράπευτα υπερχρεωμένη, η οποία ευρίσκεται σε μία απείρως χειρότερη κατάσταση από ότι η Ελλάδα το 2010 – αφού το δημόσιο χρέος της ως ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι υψηλότερο (σε απόλυτο μέγεθος  σχεδόν επταπλάσιο), ενώ ο τραπεζικός της τομέας χρεοκοπημένος, διατηρούμενος τεχνητά στη ζωή από την ΕΚΤ, όπως επίσης τα ιταλικά ομόλογα (όταν οι ελληνικές τράπεζες ήταν υγιέστατες το 2010).

O MεγΑλέξης δεν διαπραγματεύεται! Αναζητά πολιτική λύση...

ΜΜΕ στην πρωτοπορία των fake news

Τύπος & Τηλεόραση, συμπεριφέρονται, σχεδόν στο σύνολό τους, σαν κομματικά Μέσα της Νέας Δημοκρατίας
Ευρώπη. Ελλάδα. Εικοστός πρώτος αιώνας. Φεβρουάριος μήνας του έτους 2017. Στα social media γίνεται χαμός με το θέμα του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη (Μαρέβα - σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι κλπ,) που αποκάλυψε η κυριακάτικη "Documento". 
Καμιά εφημερίδα απ’ τις «μεγάλες» (ούτε αυτές που ζητούν τη συμπαράσταση του αναγνωστικού κοινού και της πολιτείας για να μην κλείσουν – γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν κι ας είναι… μεγάλες) δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο πολιτικό "σκάνδαλο", είτε θετικά, είτε αρνητικά: ΣΙΩΠΗ!...
«Γιατί άραγε;», εγείρεται, αυθορμήτως το ερώτημα: 
Θεωρούν το δημοσίευμα της "Documento" αδιάφορο ή ασήμαντο ή κακόβουλο, ή ανυπόστατο; 
Ή μήπως συμφωνούν με τον πρίγκιπα της πολιτικής αμετροέπειας των καιρών (Σε κάθε εποχή της πολιτικής ιστορίας ευδοκιμούν αμετροεπείς πρίγκηπες) τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, ότι η νέα κυριακάτικη συνάδελφός τους είναι «μια... πατσαβούρα που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις»; 
Φυσικά, οποιαδήποτε επί της ουσίας του θέματος απάντηση θα προκαλούσε τεράστια έκπληξη∙ καθώς θα διέψευδε το χυδαίο ψεύδος του πρίγκιπα της πολιτικής αμετροέπειας ότι το δημοσίευμα για το για το «πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, (Μαρέβα gate» κλπ, – σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι κλπ) είναι ψέμα, «το χυδαίο ψέμα μιας… «πατσαβούρας» που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις».

Στις 8:30 μ.μ. στο BABEL, «Ελάτε με τρία ποιήματα»!

Ζωηρότατο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση:«Διαπολιτισμικός διάλογος & η σημασία του στη σημερινή εποχή»

Οι διαφορετικές κουλτούρες, η ένωση των πολιτισμών, 
η έννοια της διαφορετικότητας & της πολυπολιτισμικότητας 
είναι στις ημέρες μας πιο επίκαιρη παρά ποτέ. 
Στα σταυροδρόμια των λαών οι γλώσσες, τα ήθη, τα έθιμα, αλλά κυρίως οι άνθρωποι, συναντιούνται και δημιουργούν με τον προσωπικό τους τρόπο ο καθένας το παγκόσμιο πολιτιστικό καλειδοσκόπιο. Η UNESCO Αμαρουσίου πάντα κοντά στις εξελίξεις, που οι συνέπειές τους επηρεάζουν όλους μας, διοργάνωσε στις 13/03/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της για τη φετινή χρονιά, τη δίωρη διάλεξη με θέμα: 
«Ο διαπολιτισμικός διάλογος και η σημασία του στη σημερινή εποχή».
Ο κόσμος συναισθανόμενος τη σπουδαιότητα του γεγονότος κατέκλυσε από νωρίς τους συνεδριακούς χώρους της UNESCO Αμαρουσίου. 
Επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όσο και μετά το πέρας αυτής, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντικές είναι οι εκδηλώσεις αυτές ειδικά στην εποχή μας και στη χώρα μας, όπου το φαινόμενο της διαπολιτισμικότητας είναι μία καθημερινή πραγματικότητα.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομιλία της κυρίας Ιωάννας Παπανικολάου- Πουσπουρίκα, Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου και από διάλεξη της κυρίας Υβόνης Σικαλά - Γραμματικού, Εκπαιδευτικού - Πολιτικής επιστήμονα.

Με 50 βιβλία της Γεωργικής Βιβλιοθήκης, η «4η Επιστημονική Συνάντηση για τις τοπικές & γηγενείς ποικιλίες»

Σε συνεργασία με το ΙΓΕ, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» μετέφεραν 50 βιβλία της Γεωργικής Βιβλιοθήκης τα οποία είχαν αναφορές σε ελληνικές τοπικές ποικιλίες προηγούμενων ετών στην «4η Επιστημονική Συνάντηση για τις τοπικές και γηγενείς ποικιλίες» που διεξήχθη στο «Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων αυτών προέρχονταν από το παράρτημα του γεωργικού δελτίου της «Ελληνικής Γεωργικής Εταιρίας».
Σε αυτήν την Επιστημονική Συνάντηση εγινε προσπάθεια να αναδειχτούν νέες προσεγγίσεις, τα χαρακτηριστικά και οι πολλαπλές δυνατότητες τους.

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»: Το Μαρούσι δηλώνει & πάλι «παρών»

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 8:30 μ.μ. σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα και στέλνουμε συμβολικό μήνυμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 8:30 μ.μ. τα φώτα του Δημαρχιακού Μεγάρου θα σβήσουν για μία (1) ώρα, ως ένα συμβολικό μήνυμα ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ενεργά στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», σβήνοντας τα φώτα στο χώρο τους και ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους πολίτες του κόσμου για ένα βιώσιμο μέλλον.

O Δήμος παρέλαβε 19 υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας της πόλης μας

Γ. Πατούλης: Αναδεικνύουμε με δράσεις ουσίας & όχι βιτρίνας, την πολιτική μας για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μας & την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας
Σεβόμαστε στην πράξη τα χρήματα των δημοτών μας και τα διαχειριζόμαστε προς όφελος τους.
Σε μια νέα εποχή εισέρχεται ο Δήμος Αμαρουσίου με την παραλαβή 19 υπερσύγχρονων οχημάτων για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας της πόλης μας. 
Πρόκειται για:
Δύο ρυμουλκά (τράκτορες)
•► Ένα απορριμματοφόρο δορυφορικού τύπου χωρητικότητας 3 κυβικών
Δύο απορριμματοφόρα δορυφορικού τύπου χωρητικότητας 5 κυβικών
•►Τρία ημιφορτηγά
Δύο φορτωτές εκσκαφείς
•►Δύο ημιρυμουλκούμενα απορριμματοφόρα με σύστημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 46 κυβικών
Ένα φορητό συμπιεστή απορριμάτων press container χωρητικότητας 10 κυβικών
•►Πέντε απορριμματοφόρα δορυφορικού τύπου χωρητικότητας 8 κυβικών
Δύο απορριμματοφόρα τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου χωρητικότητας 16 κυβικών
•►Ένα αναρροφητικό σάρωθρο χωρητικότητας 5,5 κυβικών

Οι όροι της αναχρηματοδότησης των δανείων του Αμαρουσίου

Τo ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ δεν θα ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ!
Στις αρχές του μήνα, η Διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια του Δήμου μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) με σκοπό την επίτευξη καλύτερων οικονομικών όρων - μείωση μηνιαίας δόσης, επιτοκίων, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής.
Με ποιους όρους γίνεται αυτό;
Βάσει της εισήγησης της Διοίκησης, οι όροι δυνάμει των οποίων γίνεται η αναχρηματοδότηση, είναι ληστρικοί. 
Ουσιαστικά το ΤΠΔ θα μπορεί να θεωρεί το δάνειο ληξιπρόθεσμο και απαιτητό στο σύνολό του εάν καθυστερήσουν οποιεσδήποτε δύο δόσεις μέσα σε ένα έτος.
Όλοι οι πόροι του Δήμου (ΚΑΠ, ανταποδοτικά, κάθε είδους τακτικά και έκτακτα έσοδα, παρόντα και μελλοντικά) όχι απλά  τίθενται στη διάθεση του ΤΠΔ αλλά εκχωρούνται σε αυτό ώστε να παίρνει το απαιτούμενο ποσό για να εξυπηρετηθεί το δάνειο, για όλη τη διάρκειά του, δηλαδή για 35 χρόνια! 
Κι αν αυτά δεν φτάνουν, ο Δήμος υποχρεούται με οποιονδήποτε τρόπο να τα βρει, από τους πόρους που δεν εκχωρούνται, ακόμη κι αν εκ του νόμου είναι ανταποδοτικοί!
Το αυτό ισχύει και για τους τόκους, όχι μόνο για τις δόσεις, ενώ εκ των προτέρων αποδεχόμαστε τους τόκους επί τόκων!

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

EΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (8/2017), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201
* Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2017
2. Εξέταση της ψηφιακά υπογεγραμμένης (2017.02.24 – 12:23:03) και αναρτηθείσας στην πλατφόρμα ΕΣΗΔΗΣ ένστασης του Οικονομικού Φορέα με την επωνυμία «EUROCHEM», που αφορά στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
3. Μετατόπιση τμήματος αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Παναθηναίων και Ερμού, στην Πλατεία Ευτέρπης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου:

Η UNESCO Αμαρουσίου & η «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης»

Για την UNESCO Αμαρουσίου κάθε παγκόσμια ή διεθνής ημέρα είναι μία αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό, αλλά κυρίως μία μεγάλη ευκαιρία για αφύπνιση. 
Μέσα από τις ημέρες αυτές θεωρούμε, πως ο άνθρωπος κάνει έναν απολογισμό πάνω στο συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα σε ατομικό και παγκόσμιο επίπεδο. 
Για εμάς στην UNESCO Αμαρουσίου ο προβληματισμός, η αφύπνιση, η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι το μεγάλο διακύβευμα και το κύριο μέλημά μας.
Για το λόγο αυτό, σήμερα, 21 Μαρτίου, «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» ο Όμιλός μας δίνει το βήμα σε έναν από τους εθελοντές μας (ο οποίος επιθυμεί - και για εμάς είναι απόλυτα σεβαστό- να διατηρήσει την ανωνυμία του), για ν’ αφήσει μέσω της ποίησης το στίγμα της σημερινής κατάστασης.

«Ένας ποιητής ανάμεσα σε ποιητές», στις 7:00 μ.μ. στα Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»

Την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» γιορτάζουν σήμερα ΕΡΤ & Εταιρεία Συγγραφέων

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης», οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα «γεμίσουν ποίηση» με συνεντεύξεις, απαγγελίες ποιημάτων, αφιερώματα και σπάνιο αρχειακό υλικό.
Ειδικότερα, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα θα φιλοξενηθεί ο ποιητής και δοκιμιογράφος Χάρης Βλαβιανός ενώ στην εκπομπή «Στάση ΕΡΤ» με τον Ανδρέα Ροδίτη και τη Σόνια Φίλη, καλεσμένος στο στούντιο θα είναι ο ποιητής και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.
Η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει από το Αρχείο της ΕΡΤ τα εξής ντοκιμαντέρ:
►14:15 Η ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ: «Θεσσαλονίκη -  Μανόλης Αναγνωστάκης»
►14:40 ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: «Οδυσσέας Ελύτης»
►21:00 «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ»
Το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου διαμορφώνεται ως εξής:
                                                ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

«Μαύρα διαμάντια» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στη Λυκόβρυση

Αρνήθηκε να αποσύρει έκθεση που αποκαλεί το Ισραήλ «καθεστώς απαρτχάιντ» & την ... παραίτησαν!

Μια ανώτερη αξιωματούχος του ΟΗΕ παραιτήθηκε την Παρασκευή όταν της ζητήθηκε να αποσύρει μια έκθεση που κατηγορεί το Ισραήλ για επιβολή «καθεστώτος απαρτχάιντ» στους Παλαιστίνιους, λέγοντας ότι «ισχυρά κράτη-μέλη» πίεσαν το σώμα και τον αρχηγό του με «άγριες επιθέσεις και απειλές.»
Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και Εκτελεστική Γραμματέας για την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για τη Δυτική Ασία (ESCWA), Rima Khalaf, ανακοίνωσε την παραίτησή της σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό αφότου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να κατέβει η έκθεση από την ιστοσελίδα ESCWA.
Ενώ η ιστοσελίδα για την έκθεση με τίτλο «Ισραηλινές πρακτικές προς τον Παλαιστινιακό Λαό και το ζήτημα του Απαρτχάιντ», αφαιρέθηκε, η σύνδεση με την περίληψη της έκθεσης εξακολουθεί να είναι ενεργή στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ εδώ.
Η ESCWA, η οποία αποτελείται από 18 αραβικά κράτη, δημοσίευσε την έκθεση την Τετάρτη και είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που ένα σώμα του ΟΗΕ είχε καθαρά κατηγορήσει ότι το Ισραήλ «έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς απαρτχάιντ που κυριαρχεί τον Παλαιστινιακό λαό στο σύνολό του
Το Ισραήλ απορρίπτει σθεναρά τον ισχυρισμό και παρομοίασε την έκθεση με το Der Stürmer - μια ναζιστική προπαγανδιστική δημοσίευση που ήταν έντονα αντισημιτική. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος του Ισραήλ, δήλωσαν εξοργισμένες και ζήτησαν να αποσυρθεί αμέσως η έκθεση.

Η παρέμβαση των αμερικάνικων ΜΚΟ & του «συστήματος Σόρος» στην διεθνή πολιτική σκηνή


Πως εξάγουν την «δημοκρατία τους» οι ΗΠΑ 
Δεν έχει τέλος η πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ που έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες για «έξωθεν» ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία.
Τώρα όμως, ομάδα, Αμερικάνων γερουσιαστών, ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον να ερευνήσει αν αληθεύει η χρηματοδότηση με δολάρια των φορολογούμενων αριστερών κομμάτων στην FYROM, την Αλβανία και άλλες χώρες ακόμη στη Λατινική Αμερική και την Αφρική.
Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Mike Lee της Γιούτα, Jim Inhofe της  Οκλαχόμα, Thom Thillis της Βόρειας Καρολίνα, Ted Cruz του Τέξας, David Perdue της Τζόρτζια και Bill Cassidy της Λουιζιάνα, καταγγέλλουν ότι διοχετεύθηκαν χρήματα των φορολογούμενων σε «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», που ελέγχονται από τον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο George Soros.
Η έρευνα που προωθούν οι γερουσιαστές, έρχεται σε μια στιγμή που όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «Free Beacon» της Ουάσιγκτον, ο υιός του Tz. Σόρος Αλέξανδρος, ήταν από τους μεγάλους χορηγούς του Δημοκρατικού κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του Τζορτζ Σόρος,  που συμμετέχει στις εταιρίες  «Soros Brothers Investments» ως διευθυντικό στέλεχος, είχε κατορθώσει να παραμείνει στη σκιά των πολιτικών δραστηριοτήτων του πατέρα του.
Κι όμως, ο Αλεξάντερ Σόρος χορήγησε με περισσότερα από $4.5 εκατομμύρια στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού κόμματος το 2016, με μεγαλύτερο παραλήπτη τον πρώην γερουσιαστή Harry Reid (Δημοκρατικό της Νεβάδα) να έχει λάβει γύρω στα$3.5 εκατομμύρια με τέσσερις επιταγές από τον Αύγουστο ως το Νοέμβριο του 2016.

H «Ανεξέλεγκτη στασιμότητα», ... ο Γκάμπριελ, ο Μακρόν, ο Χάμπερμας & τα άλλα παιδιά!


Η «Hertie School of Governance» στο Βερολίνο προσκάλεσε τον ομοσπονδιακό υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον 39χρονο ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον φιλόσοφο Γιούργκεν Χάμπερμας σε μια δημόσια συζήτηση με θέμα το μέλλον της Ευρώπης. 
Η συζήτηση έγινε στο Βερολίνο το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου, την επομένη των εκλογών στην Ολλανδία.
Ο Χάμπερμας, στα 88 του χρόνια, πάντα δραστήριος και άκρως παρεμβατικός στα πολιτικά δρώμενα της χώρας του της Ευρώπης και του κόσμου, δεν ήθελε να αποτυπωθεί αυτό το βράδυ στη συζήτηση μια ανακούφιση ή ευφορία για την Ευρώπη, με αφορμή την αποτυχία των ακροδεξιών λαϊκιστών να αναδειχτούν πρώτο κόμμα στην Ολλανδία. 
Όπως έγραψε ο Sebastian Fischer στην Süddeutsche Zeitung, o φιλόσοφος μίλησε κυρίως για τα επιμένοντα προβλήματα. 
Η ιστορία της Ευρώπης, είπε, μπορεί σύντομα να βρεθεί μπροστά σε μια μεγάλη, δυσάρεστη στροφή
Κατά τη γνώμη του Χάμπερμας, αν δεν διακρίνουν κάποιοι έγκαιρα τα επείγοντα προβλήματα της ηπείρου και δεν προσπαθήσουν να τα αντιμετωπίσουν (βλ. άρθρο της Maria Exner στην εφημερίδα Die Zeit καθώς και την μεταφρασμένη πρόσφατή του συνέντευξή στα Blätter für deutsche und internationale Politik), και μάλιστα ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους σε προτάσεις επίλυσης, η Ευρώπη θα αποτύχει. 
Ο όρος που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την σημερινή εικόνα και τις πολύ επιφυλακτικές δηλώσεις πίστης των πολιτικών στο ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι χαρακτηριστικός: 
«Ανεξέλεγκτη στασιμότητα». 
Επέκρινε τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη, τα οποία οδήγησαν σε μεγαλύτερη διαρθρωτική ανισορροπία και σε πιό βαθιά διάσπαση, «μολονότι δεν το αντιλαμβανόμαστε επαρκώς στη Γερμανία».

«Δυοίν Θάτερον» ή οι ελληνικές ελίτ δεν βλέπουν την τύφλα τους

Με προσχήματα, όλο & πιο γελοία, η κυβέρνηση συνεχίζει μια αέναη δήθεν «διαπραγμάτευση», παρότι είναι πασίγνωστο ότι στην πραγματικότητα έχει αποδεχθεί τις βασικές θέσεις των δανειστών & του ΔΝΤ. 
Ταυτόχρονα, η οικονομία της χώρας βουλιάζει, οι καταθέσεις συνεχίζουν να καταρρέουν, το ΑΕΠ συρρικνώνεται, η ανεργία μεγαλώνει, τα μαγαζιά κλείνουν, οι τράπεζες καταφεύγουν και πάλι στον ELA και προφανώς, θα καταρρεύσει σύντομα το ασφαλιστικό σύστημα.
Παρ’ όλα ταύτα, και ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - είναι όλοι τους έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα για να διαιωνίσουν την παραμονή τους στην εξουσία -, η κυβέρνηση συνεχίζει το αιώνιο παιγνίδι που ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια: 
μια ατέρμονη διαπραγμάτευση που οδηγεί σε νέα μέτρα, σε νέα μνημόνια, σε νέες επιβαρύνσεις.
Επί δύο χρόνια, με βάση αυτό το επαναλαμβανόμενο in perpetuum μοντέλο, κατέστρεψαν ολοκληρωτικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, φόρτωσαν δεκάδες δισεκατομμύρια νέων χρεών, ξαναβύθισαν την ελληνική οικονομία στην ύφεση, και  συνεχίζουν απτόητοι.
Οι ελληνικές «αστικές» ελίτ, στην τύφλωσή τους, πιστεύουν, ή κάνουν πως πιστεύουν, ότι  αυτή η πρακτική οφείλεται απλά και μόνον στην ανικανότητα ή την ιδεοληψία των κυβερνώντων. 
Και παίρνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα. 
Διότι, αν δούμε τη συνολική πορεία της κυβέρνησης - κατ΄εξοχήν τους τελευταίους μήνες, αυτή δεν μπορεί να εξηγηθεί με την υπαρκτή ανικανότητα ή με την ιδεοληψία αποκλειστικά. Θα πρέπει να ψάξουμε και άλλες, βαθύτερες αιτίες.
Δύο είναι οι πιθανές ερμηνείες ή ένας συνδυασμός και των δύο.