Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

«Ταξίδι το ατελείωτο» το Σάββατο στον κήπο του «Ιδιόμελου»


Ξεπερνά το 1 εκ. € η επιχορήγηση των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Βόρειας Αθήνας από την Περιφέρεια

Σε 1.020.710 υρώ ανέρχεται η επιχορήγηση έντεκα (11) Προνοιακών Ιδρυμάτων της βόρειας Αθήνας από την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους δαπάνες για το έτος 2018. 
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στο 24% της συνολικής επιχορήγησης που πρόκειται να διατεθεί σε όλα τα ιδρύματα της Αττικής, και, η οποία με σχετική απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, προσδιορίστηκε σε 4.400.000 ευρώ.
«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό φορέων και ιδρυμάτων που για χρόνια παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και προστασίας συνανθρώπων μας και ανήλικων παιδιών, επισήμανε ο  Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Με τη συνδρομή αυτή, πρόσθεσε, ενισχύουμε την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ώστε με ασφάλεια να αφιερωθούν στο κοινωνικό τους έργο».
Ειδικότερα, στη βόρεια Αθήνα πρόκειται να επιχορηγηθούν: 
το Σικιαρίδειο Ίδρυμα Απροσάρμοστων Παιδιών (221.063,00€), 
το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» (212.550,00€), 
το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» (123.150,00€) και 
η Πανελλήνια Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (112.000,00€).
Επίσης, πρόκειται να επιχορηγηθούν:

Περί καθαρισμού & αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων στο Μαρούσι

               Ενημέρωση Αντιδημάρχου Καθαριότητας Β. Κόκκαλη 
Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν σε καθαρισμό οικοπέδων στην περιοχή του Σωρού, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, επισημαίνει τα εξής:
Ο Δήμος Αμαρουσίου, με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών, από την πρώτη ημέρα της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, προέβη σε ενέργειες αποψίλωσης και καθαρισμού όπου κρίθηκε επιβεβλημένο για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεδομένου ότι λόγω της γραφειοκρατίας οι εργολαβίες καθυστερούν να εγκριθούν και αυτό είναι φαινόμενο κοινό σε όλους τους δήμους.
 Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των κοινοχρήστων χώρων για λόγους πυρασφάλειας, κάθε χρόνο προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αποτελεσματική διαχείριση του θέματος.
Συγκεκριμένα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και κατά το τρέχον έτος, η αρμόδια υπηρεσία απέστειλε άνω των 800 επιστολών προς τους δημότες – ιδιοκτήτες οικοπέδων εφιστώντας τους την προσοχή στην υποχρέωση λήψης μέτρων για την πρόληψη πυρκαγιών και ενημερώνοντάς τους για τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον Δήμο για τη διενέργεια καθαρισμού και αποψίλωσης των οικοπέδων τους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της υποχρέωσης του Δήμου για διενέργεια καθαρισμού κοινοχρήστων αλλά και ιδιόκτητων οικοπέδων και λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία των συνεργείων να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο της αποψίλωσης και καθαρισμού αυτών σε όλη την έκταση του Δήμου μας, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την υπ’ αριθμόν 49/2018 (α.π. 3420/8-2-2018) απόφαση για την ανάθεση της υπηρεσίας σε εργολάβο.

Ολοκληρώθηκε η ένταξη στην περιοχή «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα».

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιουσιών των ιδιοκτητών μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής
 Γ. Πατούλης: «Για σειρά ετών Διοίκηση & υπηρεσίες του Δήμου δώσαμε αγώνα για να βγάλουμε από την ομηρία την περιοχή και να ανοίξουμε τον δρόμο για έργα υποδομής πνοής για την περιοχή»
 Ολοκληρώθηκε η μελέτη πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα» του Δήμου Αμαρουσίου βάσει της υπ. αριθμ. 146332/31- 08 -2018 απόφασης κύρωσης της Περιφέρειας Αττικής, μετά την ολοκλήρωση μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της Γ’ ανάρτησης, με την οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιουσιών των ιδιοκτητών.
Από το 2013 που μπήκε η περιοχή στο σχέδιο πόλης, η Διοίκηση του Δήμου σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προώθησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στην εκκρεμότητα αυτή που κρατούσε εγκλωβισμένους πολλούς ιδιοκτήτες και στερούσε την περιοχή από τα απαραίτητα έργα υποδομής που θα αναβάθμιζαν τη ζωή των κατοίκων.
 Με αφορμή την απόφαση κύρωσης της πράξης εφαρμογής στην περιοχή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Γ. Καραμέρος: Ολοκληρώθηκε η πολεοδόμηση της περιοχής «ΣΩΡΟΣ-ΤΥΜΒΟΣ - ΜΑΡΜΑΡΑΔΙΚΑ»

Μετά την τήρηση όλων των κατά νόμο διαδικασιών συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύνταξης και δημοσιοποίησης της μελέτης ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καθώς και την εξέταση επί της ουσίας του συνόλου των ενστάσεων που υποβλήθηκαν, ολοκληρώθηκε η ορθή διοικητική διαδικασία και κυρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η Πράξη Εφαρμογής, της πολεοδομικής ενότητας «Σωρός- Τύμβος- Μαρμαράδικα» του Δήμου Αμαρουσίου. 
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, Παναγιώτη Πατσαβού, που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: 7ΥΚ97Λ7-ΛΡΝ), από την πράξη εφαρμογής εξαιρέθηκαν τα Οικοδομικά Τετράγωνα και οι Κοινόχρηστοι Χώροι εντός των οποίων βρίσκεται η ιδιοκτησία (περίπου 24.000 τ.μ) του Καψιλείου Ιεραποστολικού και Πνευματικού Ιδρύματος «Άγιος Κήρυκος».

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Cine «Μίμης Φωτόπουλος»:Το πρόγραμμα προβολών από 6 - 12 Σεπτεμβρίου


Την Παρασκευή τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Μαρουσιώτισσας εικαστικού Νίνας Παναγοπούλου


Ασφαλές & αναβαθμισμένο το περιβάλλον στα Γυμνάσια & τα Λύκεια του Δήμου Αμαρουσίου

Διαφόρων ειδών εργασίες και παρεμβάσεις για την ασφάλεια, την υγιεινή και την αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών σχολικών χώρων πραγματοποίησε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της πόλης, ώστε η νέα σχολική χρονιά για μαθητές και καθηγητές να ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.
Με βάση τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας αλλά και κατόπιν των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για τις ελλείψεις κάθε εγκατάστασης σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, στην υγεία και σε ένα φιλικό σχολικό περιβάλλον, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε μία σειρά από παρεμβάσεις.
Αναλυτικά, οι εργασίες που έχουν υλοποιηθεί είναι οι εξής:
●►Εργασίες πλήρους ανακατασκευής αποχωρητηρίων του 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο και εργασίες επισκευής επιχρισµάτων εξωτερικής όψης κτιρίου 8ου Γυµνασίου & 9ου Λυκείου
●►Προμήθεια και τοποθέτηση σιδερένιας πόρτας και σιδερένιου φεγγίτη στο 8ο Γυµνάσιο
●►Προμήθεια και τοποθέτηση αλεξικέραυνου στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο
●►Προμήθεια και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο 3ο Γυμνάσιο
●►Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουµινίου και σταθερής τζαμαρίας αλουμινίου στο 1ο Λύκειο

Σε ευπρεπισμένα & ασφαλή σχολεία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στο Μαρούσι


Σε σειρά παρεμβάσεων για τον εξωραϊσμό, τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της φιλοξενίας και της σχολικής διαδικασίας προχώρησε η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Αμαρουσίου από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2018 βάσει των αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, σε μία προσπάθεια και εφέτος τα νήπια, οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, να ξεκινήσουν τη σχολική τους χρονιά σε περιβάλλοντα ασφαλή και ευπρεπή.
Αναλυτικά, οι εργασίες που η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποπεράτωσε κατά το προηγούμενο διάστημα έχουν ως εξής:
●►Αποξήλωση πλακών από αύλειο χώρο και γέμισμα με οπλισμένο σκυρόδεμα με πλέγμα και αποξήλωση παλαιών κρηνών και εγκατάσταση νέων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο
●►Επιπλέον εργασίες αποκατάστασης στεγανοποίησης τοιχίου στο 2ο Νηπιαγωγείο
●►Συμπληρωματικές σιδηρουργικές εργασίες σχετικά με την πόρτα του παλαιού κυλικείου και την πρόσθετη περίφραξη του 3ου – 11ου Δημοτικού Σχολείου
●►Ελαιοχρωματισμός στων σχολικών χώρων του 1ου, 3ου - 11ου, 4ου, 5ου, 7ου, 9ου, 10ου, 13ου, 15ου και 18ου Δημοτικού Σχολείου
●►Επισκευή - αντικατάσταση οργάνων παιδικής χαράς στο Ειδικό Νηπιαγωγείο
●►Εργασίες για τη βελτίωση και συμπλήρωση υγρομόνωσης δώματος στο 10ο Δημοτικό

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (31/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010).
 * Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη Πρακτικού Διενέργειας Διαγωνισμού που αφορά στην "Μίσθωση Ακινήτου στην Πολεοδομική Ενότητα Αγ. Αναργύρων για την Στέγαση Διοικητικών Υπηρεσιών (Εκπαίδευσης και Πολιτισμού) του Δήμου Αμαρουσίου" 2. Έγκριση ή μη πρακτικών και ανάδειξη ή προσωρινού αναδόχου συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο:
 "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) τμήμα Β: παιδιά 4-14 ετών - Γραφική Ύλη"
3. Τροποποίηση της υπ' αρ. 115/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
4. Τροποποίηση της υπ' αριθ. 114/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
5. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της από 10.7.2018 κατάσχεσης εις χείρας
τρίτου.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε το 19ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου

Με μία μουσικοθεατρική «καραγκιοζέικη» παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, αφιερωμένη στον Ευγένιο Σπαθάρη άνοιξε η αυλαία του 19ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου, του μοναδικού στην Ελλάδα, προς τιμή του μεγάλου δασκάλου του είδους
Την έναρξη του Φεστιβάλ που παρακολούθησε πλήθος παιδιών με τους γονείς τους χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ανοίγοντας την αυλαία του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, καλωσόρισε άπαντες σε αυτή την όμορφη «γωνιά» που φέρνει τα παιδιά σε επαφή και γνωριμία με τον μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου σκιών Ευγένιο Σπαθάρη αλλά και με τα διδάγματα του Μαυρομάτη λαϊκού μας ήρωα.
«Μέσα από τη λαϊκή σοφία μεταφέρονται τα σημαντικότερα διδάγματα. Μέσα από το χιούμορ και την αθωότητα του αγαπημένου μας Καραγκιόζη, τα παιδιά μας γίνονται κοινωνοί των αγνών γνωρισμάτων της ελληνικής ψυχής. 
Αφιερώνουμε σε όλα τα παιδιά μας τα φετινά Σπαθάρεια και τους ευχόμαστε να τα απολαύσουν στο έπακρο».