Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

AΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Προλετάριοι, υπομονή 99 χρόνια ...

Εως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Τμήματα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Παρατείνονται  έως την Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου 2016 οι εγγραφές  για τα  Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, τα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, ενώ έως τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 δέχεται αιτήσεις και το Δημοτικό Ωδείο  για όλα τα τμήματά του.
Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα για την χρονική περίοδο 2016 – 2017,  ξεκινούν το Σάββατο 1  Οκτωβρίου 2016 και θα διεξαχθούν στους χώρους του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου. Στους ίδιους χώρους, ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής των προγραμμάτων, πραγματοποιούνται και οι εγγραφές.
Αναλυτικά:
Για τα Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, οι εγγραφές πραγματοποιούνται Δευτέρα – Παρασκευή από 10:00 – 18:00, στη Γραμματεία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85 – ισόγειο), τηλ. επικοινωνίας: 210 8021308, 210 8056314-5).
Τα τμήματα ανά κατηγορία, που θα λειτουργήσουν εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός ενδιαφερομένων, είναι τα εξής:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Λ. Μαγιάκης:Να μην γίνει δεκτή η ΣΜΠΕ για την «Νομιμοποίηση» του Mall

Αναρτήθηκε από το ΥΠΕΝ στις 29-8-2016 η «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου - Τμήμα Π.Ε 6 και 17 του Γ.Π.Σ Δήμου Αμαρουσίου Αττικής».
Η μελέτη αυτή κατατέθηκε από τη Lamda  για τη θεραπεία της αυθαίρετης κατασκευής του Mall και του κτιρίου της Siemens, μετά την 376/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και την τελεσίδικη ακύρωση της οικοδομικής άδειας που είχε εκδοθεί κατά το άρθρο 6 του Ν. 3207/03.
Να τονίσουμε από την αρχή ότι η διαδικασία αυτή αγγίζει τα όρια του παραλογισμού ή, καλύτερα, αποκαλύπτει το μέγεθος της διαπλοκής.
Ο ιδιοκτήτης του Mall,  καταφέρνει το 2014, μετά την κήρυξη του κτιρίου ως αυθαίρετου, να το χαρακτηρίσει «στρατηγική επένδυση»,  παρόλο που το κατασκεύασε πριν από 11 χρόνια.
Καταθέτει στη συνέχεια προς έγκριση στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη για να το νομιμοποιήσει και να αποφύγει με αυτό τον τρόπο την καταβολή προστίμου ύψους 133.000.000€. 
Ο καθένας κατόπιν αυτού μπορεί να αξιολογήσει την αντικειμενικότητα μιας τέτοιας μελέτης.
Η συγκεκριμένη μελέτη με επιεικείς όρους είναι κατά τη γνώμη μου επιστημονικά και κοινωνικά απαράδεκτη για πολλούς λόγους μερικούς από τους οποίους θα περιγράψω παρακάτω:

Διεκδικούμε όσα η πόλη δικαιούται, από Κράτος & επιχειρηματίες χωρίς εκπτώσεις συμβιβασμούς

 Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Ενοτητα Ανατροπη & Εργο για το Μαρουσι», στην οποία αναληθώς αναφέρει ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επιχειρεί να νομιμοποιήσει το Mall, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ότι :
Πρώτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν έχει ούτε τη νομοθετική δυνατότητα, αλλά ούτε & την πολιτική πρόθεση να νομιμοποιήσει οποιαδήποτε αυθαιρεσία. 
Άλλωστε δεν ήμασταν εμείς η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου όταν κατασκευαζόταν το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, ούτε ήμασταν εμείς που αλλάξαμε τότε τη νομοθεσία, που επέτρεψε τη δημιουργία του.
Δεύτερον, δεν είναι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αυτή που υποδεικνύει με ποιο τρόπο θα νομιμοποιηθεί το «αυθαίρετο» Mall, αλλά η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ που άφησε ανοικτό το θέμα της «τακτοποίησης» του,  μέσω της κατάθεσης κατάλληλης περιβαλλοντικής μελέτης.
Τρίτον, η είσπραξη των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης του Mall, ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να γίνει μόνον από το Κράτος, κι όχι από το Δήμο. Πραγματικά ευχόμαστε τα χρήματα αυτά να εισπραχθούν από τη σημερινή Κυβέρνηση και στη συνέχεια να αποδοθούν στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης μας.
Οι μόνιμες κι αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής

Αμεση προτεραιότητα οι 5 μεγάλες παρεμβάσεις στο Μαρούσι

Πέντε (5) μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη του Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, στην κυκλοφορία, και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων από την κατασκευή και λειτουργία των μεγάλων υπερτοπικών εγκαταστάσεων θέτει ως άμεση προτεραιότητα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Η εν λόγω επιστολή του κου Πατούλη εστάλη με αφορμή την αποστολή στο Δήμο Αμαρουσίου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά την πολεοδομική «τακτοποίηση» του Mall, στο πλαίσιο της τελεσίδικης απόφασης του ΣτΕ, στην οποία επιστολή επισημαίνεται η μεγάλη σημασία που έχει για το Δήμο Αμαρουσίου το ζήτημα αυτό.
Όπως υπογραμμίζεται,  μία σειρά από πράξεις και παρεμβάσεις της Κεντρικής Εξουσίας διαχρονικά, οι οποίες επέτρεψαν την κατασκευή και λειτουργία υπερτοπικών εγκαταστάσεων, αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του προαστίου κι επιβάρυναν περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά την πόλη σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 
Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι ιδιαίτερα για την περίπτωση του Mall, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει ούτε τη νομοθετική δυνατότητα, αλλά ούτε και την πολιτική πρόθεση να νομιμοποιήσει οποιαδήποτε αυθαιρεσία, ενώ αφήνει ανοικτό το ζήτημα της είσπραξης των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης του Mall, ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων €.

Τα «βοθροκάναλα» & η «ΜΠΕεεε T.V» του Χρ. Καλο-γκλίτσα!!!

Με το προσωπικό καθαριότητας των Σχολείων της πόλης συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με το προσωπικό καθαριότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Τροχονόμους είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους τη νέα σχολική χρονιά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρη Καρλαύτη, του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κας Ελένης Βλάχου Σταματάκη.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υποδεχόμενος το προσωπικό των σχολείων της πόλης, μίλησε για το σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, όσον αφορά στην ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία και στην εξασφάλιση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος.
«Ανήκετε στη μεγάλη οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου και το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοικτό, όπως και τα γραφεία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών για κάθε  πρόβλημα που σας απασχολεί.
Επιτελείτε ένα σημαντικό λειτούργημα που συνδέεται με την ασφάλεια και την υγιεινή στο χώρο των σχολείων.

Αμεση χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, ζητά από την Περιφέρεια Αττικής ο Β. Κόκκαλης

Αφορούν στις Πολεοδομικές Ενότητες: Κοκκινιάς, Αναβρύτων, Σωρού, Ν. Μαρούσι, Παραδείσου, Κέντρου, Ν. Τέρμα, Αγ. Νικολάου, και Αγ. Φιλοθέης, & το έργο διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς
Την άμεση χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων για τις Πολεοδομικές Ενότητες Κοκκινιάς, Αναβρύτων, Σωρού, Ν. Μαρούσι, Παραδείσου, Κέντρου, Ν. Τέρμα, Αγ. Νικολάου, και Αγ. Φιλοθέης, καθώς και του έργου για τη διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς, συνολικού ύψους 19.114.941,86  ευρώ, ζητεί από την Περιφέρεια Αττικής ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών Δήμου Αμαρουσίου κ. Βασίλης Κόκκαλης.         
Στο έγγραφο που απέστειλε προς την Περιφέρεια ο κ. Κόκκαλης, αναφέρονται αναλυτικά  τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη για την θωράκισή της, με στόχο την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από μελλοντικές καταστροφές. 
Οι μελέτες των εν λόγω έργων συντάχθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου και με ίδιους πόρους, κατόπιν έγκρισης από την αρμόδια Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες σύνταξης των μελετών.

Στην πρίζα… της ηλεκτροκίνησης η Περιφέρεια Αττικής

Την εγκατάσταση 30 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους αρμοδιότητάς της σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής, μετά από πρωτοβουλία του  Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, κ. Γιώργου Καραμέρου, και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα ΕΣΠΑ, κ. Πόπης Σταυροπούλου
Παράλληλα, εκφράζει τη βούλησή της να εμπλακεί ενεργά στη διαμόρφωση του Εθνικού Πλαισίου Στρατηγικής για την προώθηση της χρήσης εναλλακτικών - καθαρών καυσίμων και την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτροκίνησης, καταθέτοντας δέσμη προτάσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία.
«Βούλησή μας είναι να ενισχύσουμε τη χρήση καθαρών οχημάτων στις μετακινήσεις εντός της Αττικής. 
Να άρουμε τεχνικά εμπόδια που λειτουργούν αποτρεπτικά, όπως είναι η ανυπαρξία υποδομών ηλεκτροκίνησης», επισημαίνει ο κ. Γιώργος Καραμέρος και προσθέτει: 
«Δεκάδες συμπολίτες, αλλά και τουρίστες που επιλέγουν για την μετακίνησή τους καθαρά οχήματα μάταια αναζητούν σταθμούς φόρτισης
Ως Περιφέρεια κάνουμε την υπέρβαση και προχωρούμε στην εγκατάσταση 30 σταθμών σε επιλεγμένους χώρους ευθύνης μας, όπως δημόσια πάρκα, ΚΤΕΟ κ.ά.».

Επιστολή Γ. Πατούλη για τα προβλήματα στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο και το Διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Εμμανουήλ Κουταλά απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Σισμανογλείου εις βάρος τόσο εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και πολιτών.
Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ότι: 
«Ο Δήμος μας είναι πάντα αρωγός της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, προκειμένου να συμβάλουμε θετικά στην αντιμετώπιση των εκάστοτε ζητημάτων που ανακύπτουν, ειδικά εν προκειμένω, καθώς το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο έχει μακρά ιστορία και προσφορά στον τόπο μας και αυτή δεν πρέπει να αφήσουμε να αμαυρωθεί από πρακτικές που δεν της αξίζουν».
Η επιστολή:

Βορέειος:Επιτυχήμένη η Καλοκαιρινή Εκστρατεία «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»

Η  Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, πραγματοποίησε για πέμπτη συνεχή χρονιά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία  ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο:
«Γίνε εξερευνητής του κόσμου».
Περισσότερα από 500 παιδιά συμμετείχαν την θερινή περίοδο στην εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, όπου με πολύ κέφι και ενθουσιασμό συνάντησαν τους εμψυχωτές - εθελοντές του καλοκαιριού, έφτιαξαν τα μπλουζάκια του εξερευνητή και  ξεκίνησαν την εξερεύνηση.
Μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια εξερεύνησαν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου, της φύσης και μέσα από  την  μαγεία της αφήγησης έφτιαξαν το σωστό περιβάλλον για να γνωρίσουν με το δικό τους τρόπο τον κόσμο.

Στις 5.00 μ.μ. η Ἡμιημερίδα, περί τῆς προβληματικῆς τοῦ νέου προγράμματος τῶν Θρησκευτικῶν

Νεοφανής πρακτική μέσα στήν ἑλληνορθόδοξη παράδοσή μας

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία


Η ενίσχυση των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας αλλά & η ανάπτυξη μιας ομάδας εκπαιδευτών/τριών για την υποστήριξη τους αποτελούν τον διττό στόχο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2016.
Διοργανώνεται από τον Κόμβο για την Κοινωνική Οικονομία, Ενδυνάμωση & Καινοτομία σε συνεργασία με το Simon Fraser University (SFU), το Community Evolution Foundation (CEF) και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοικειωθούν με ένα ευρύ φάσμα θεματικών οι οποίες εκτείνονται από ζητήματα θεωρητικών προσεγγίσεων μέχρι πρακτικά εργαλεία, ενώ θα δοθεί και πιστοποίηση από το Simon Fraser University.
Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό στόχου το καθένα αλλά συνδέονται οργανικά μέσα από κοινές θεματικές ενότητες που απευθύνονται και στις δύο ομάδες συμμετεχόντων/ουσών, ενώ οι εκπαιδευτές/τριες θα πλαισιώσουν την ενότητα που τους/τις ενδιαφέρει στο μέρος του σεμιναρίου που απευθύνεται στα εγχειρήματα.
Συγκεκριμένα:

Στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης «Ένα κύμα μας ενώνει»

                     Το έργο αντιπροσώπευσε τη χώρα μας 
στην Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Μασσαλία το 2013

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 2016 - 2017

Ανακοινώθηκε η ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης συζήτησε με Κοντονή, ο Γ. Πατούλης

Η ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης του Αμαρουσίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 
Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης ετέθησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας προς τη κατεύθυνση ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών της πόλης και της δυνατότητας χρήσης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ από  τους αθλητικούς συλλόγους και τους κατοίκους του Αμαρουσίου.              
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «το Μαρούσι είναι ένας αδικημένος Δήμος», αναφορικά με την υποστήριξή του Υπουργείο Αθλητισμού για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων. Ένας Δήμος που παραχώρησε το χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου που διέθετε για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς όμως έως σήμερα να έχει τηρηθεί η υπόσχεση για την επιστροφή του.
Υπογράμμισε επίσης, ότι το Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκεται στα διοικητικά όρια της πόλης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας,, της πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα  χρήσης του από τους  αθλητικούς συλλόγους και τους πολίτες του Αμαρουσίου. 

Γ. Πατούλης:Καμία Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν τόλμησε να καταργήσει το θεσμό του Δημάρχου...

Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι κάποιοι επιχειρούν να καταργήσουν τη λαϊκή βούληση,
με διορισμένο γραμματέα;
Η Ελλάδα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.
Παρανοϊκοί «εγκέφαλοι» μέσα από το ΥΠΕΣΔΑ,
προωθούν την κατάργηση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους & την επιβολή
διορισμένου Διοικητικού Γραμματέα στους Δήμους
Έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για να συζητηθεί το θέμα
Σε μια περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν ότι αφενός ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι αυτός που κρατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης την κοινωνία όρθια, αφετέρου ότι είναι αναγκαίο ο θεσμός αυτός να ενδυναμωθεί περαιτέρω στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του Κράτους, κάποιοι «νοσηροί εγκέφαλοι» που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του ΥΠΕΣΔΑ απεργάζονται την αποδυνάμωσή του.
Προωθούν ρυθμίσεις που ουσιαστικά καταργούν το θεσμό του Δημάρχου, μέσα από την  αφαίρεση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων που σήμερα έχουν οι Δήμαρχοι και τα μονομελή όργανα της Αυτοδιοίκησης και παραδίδουν τη Διοίκηση των Δήμων όχι στους αιρετούς εκπροσώπους τους, αλλά σε μια δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία που δεν διαθέτει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Ουσιαστικά αντικαθιστούν τη λαϊκή βούληση, με το διορισμένο γραμματέα..
Τι προβλέπει η παρανοϊκή πρόταση

Επωλήθη επι Αριστεράς κυβερνήσεως Αλεξίου Τσίπρα!

«Πάρκο ζωής» το ξεπούλημα στο Ελληνικό;

           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
«Είναι σίγουρα πολύ γραφικό να αντιπαραβάλω τη γνωστή ανώνυμη τηλεοπτική διαφήμιση όπου παρουσιάζει το ξεπούλημα στο Ελληνικό ως «Πάρκο ζωής», με τα προεκλογικά βίντεο του πρωθυπουργού.
Σήμερα δύο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα :
Το πρώτο αφορά στην πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις μνημονιακές επιταγές. 
Υποταγή τέτοιου περιεχομένου και τέτοιας έντασης που μετατρέπει ευθέως την κυβέρνηση σε νεοφιλελεύθερο dealer.
Το δεύτερο αφορά στην πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στην οικογένεια Λάτση 
στην οποία δωρίζει  όχι μόνο το δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια , αλλά και την πλήρη κυριότητα του 30% της δημόσιας έκτασης. 
Υποταγή που την αναβαθμίζει σε άξιο συνεχιστή των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες το ίδιο υπάκουα και παράνομα συναίνεσαν στο ξεπούλημα των «ΕΛ.ΠΕ», στο σκάνδαλο του «MALL», 
στο «ξεφόρτωμα» της EUROBANK

Το «the Mall» & η ικανότητα του Λάτση να βλέπει το μέλλον!!!

Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε η παραχώρηση του «Ελληνικού» στην Lamda Development η οποία κάνει λόγο για έργο «που θα σέβεται το πολεοδομικό ισοζύγιο» με «κοινόχρηστους χώρους πρασίνου που θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ.». 
Αυτή η ανακοίνωση όμως μοιάζει πολύ με μια άλλη που υπέγραφε ο όμιλος Λάτση πριν από 13 χρόνια για ένα «πνεύμονα πρασίνου» που τελικά κατέληξε στο μεγαλύτερο -πρώην- αυθαίρετο της Ευρώπης.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, παραδέχτηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παραχώρηση του Ελληνικού στο πλαίσιο των ξεχασμένων προαπαιτούμενων της 1ης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου της 2η φορά Αριστεράς. 
Ωστόσο, υποστήριξε ότι έγιναν αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ της διασφάλισης του θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο όμιλος Λάτση είχε και παλιότερα αναλάβει ένα δημόσιο έργο «δημοσίου συμφέροντος» το οποίο δεν πήγε και τόσο καλά... για το δημόσιο συμφέρον τουλάχιστον
Λίγες ώρες, λοιπόν, μετά την ανάληψη του έργου στο Ελληνικό και λίγες μέρες πριν την οριστική νομιμοποίηση του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης, του The Mall, καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε το χρονικό του πιο περίπλοκου σκανδάλου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας:

Στηρίζει την κυβέρνηση(;) αλλά δηλώνει αντίθετη στην επιχειρούμενη «Nομιμοποίηση» του Mall, η «Ενότητα»!

Αναρτήθηκε από το ΥΠΕΝ στις 29-8-2016 η «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού χωριού τύπου - Τμήμα Π.Ε 6 και 17 του Γ.Π.Σ Δήμου Αμαρουσίου Αττικής».
Η μελέτη αυτή κατατέθηκε για τη θεραπεία της αυθαίρετης κατασκευής του Mall μετά την 376/2014 απόφαση του ΣτΕ και την ακύρωση της οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε κατά το άρθρο 6 του Ν. 3207/03.
Με την απόφαση αυτή το άρθρο 6 του νόμου 3207/2003 κρίθηκε οριστικά και τελεσίδικα αντισυνταγματικό ύστερα από δικαστικούς αγώνες 11 και πλέον χρόνων μεταξύ μιας ομάδας πολιτών, που υποστηρίχθηκαν από ένα μεγάλο κίνημα, και του πανίσχυρου συγκροτήματος Λάτση.
Με αυτή την απόφαση το εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» επιφανείας 100.000 τ.μ  αλλά και το παρακείμενο κτίριο της «Siemens» επιφανείας 17.000 κρίθηκαν οριστικά και αμετάκλητα αυθαίρετα.
Επιβάλλεται λοιπόν, για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης, όταν οι απλοί πολίτες καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για να νομιμοποιήσουν επί 30 χρόνια έναν «ημιυπαίθριο» που έκλεισαν παράνομα, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να έχουν και αυτά την ίδια αντιμετώπιση από το Κράτος.
Οι υπόχρεοι οφείλουν να πληρώσουν στο ακέραιο τα πρόστιμα ανέγερσης και συντήρησης.
Μόνο για την περίπτωση του «The Mall Athens» τα πρόστιμα αυτά ανέρχονταν συνολικά μέχρι πρόσφατα σε 133.000.000€, ποσό αυξανόμενο κατά 7.000.000€ το χρόνο.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης

Πενθεί η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.
Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. 
Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. 
Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.
Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημερωτική σύσκεψη της ΚΕΔΕ για τις μεταρρυθμίσεις του Υπ. Εσωτερικών στην Τ.Α

Οι στρατηγικές κατευθύνσεις των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζητήθηκαν  σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ στις τέσσερις υποεπιτροπές του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα με βάση τα κείμενα αρχών που έχει καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγινε λεπτομερής  ενημέρωση από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ για την πορεία των εργασιών στις υποεπιτροπές που λειτουργούν στο πλαίσιο της Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.
Στην αρχική του εισήγηση, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ θα εξετάσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλες τις προτάσεις που είναι υπό διαβούλευση. 
Στόχος μας είναι, όπως ανέφερε, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν μόνες τους, χωρίς κηδεμονίες, για τον τόπο τους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

«Αιχμές» Διοίκησης του Δήμου σε ΔΕΔΔΗΕ, για την ηλεκτροδότηση στην πλατεία Ευτέρπης

Δήμος Αμαρουσίου προς ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε:
Ολοκληρώστε άμεσα τις εργασίες μεταφοράς
του δικτύου ηλεκτροδότησης στην πλατεία Ευτέρπης
Δεν μας αφορά & δεν αποτελεί  λόγο της υπερβολικής καθυστέρησης, η απεργία στην ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.
Με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς την Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω του Γενικού Γραμματέα Γ. Διδασκάλου, ζητά να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της μεταφοράς του υπόγειου δικτύου καλωδίων της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του υπόγειου  χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.
Οι εργασίες αυτές ενώ ξεκίνησαν διακόπηκαν ξαφνικά, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων από τις ανοικτές ή πρόχειρα καλυμμένες τάφρους.
Αφετέρου, έχουν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του πάρκινγκ, που ήταν προγραμματισμένες να αρχίσουν στις αρχές του μήνα.
Ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει ότι θεωρεί υπεύθυνη για την καθυστέρηση αλλά και για τις συνέπειες από πιθανή πρόκληση ατυχήματος  αποκλειστικά τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. , η οποία έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου.
Κι αυτό γιατί η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι εκείνη που ανέθεσε την εκτέλεση του έργου μεταφοράς
του δικτύου ηλεκτροδότησης στην εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.»,
οι εργαζόμενοι της οποίας  απεργούν με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο.

Στις 6.30 μ.μ. η προκαταρκτική διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του MALL

Με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, προκαταρκτική συζήτηση ενημέρωσης – διαβούλευσης, με αντικείμενο τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων γα την έκδοση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου νομιμοποίησης του ΜΑLL».
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα γίνει από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου παρουσίαση του ιστορικού και της νομικής διάστασης της κατασκευής του MALL, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία που συνδέονται με το Δήμο.
Τέλος, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους πάνω στο σχέδιο της Μελέτης.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων για την πορεία εκτέλεσης των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την πόλη.

Φάρμακα & φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων & ΕΠΑΛ

Φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των μαθητών τη σχολική χρονιά 2016 - 2017 παρέλαβαν οι Διευθυντές/ ντριες των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της πόλης από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία προχώρησε στην αγορά τους για να τα διαθέσει στα σχολεία.   
Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας κου Δημήτρη Καρλαύτη και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη  
Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε  τους παριστάμενους για τη προσφορά τους στη νεολαία μας από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, υπογραμμίζοντας ότι η εύρυθμη  λειτουργία των σχολείων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου και τον ίδιο προσωπικά.
Μάλιστα ζήτησε «να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία με όλους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το καλύτερο για την πόλη και τα παιδιά μας 

Ενα «μεγάλο ευχαριστώ» στην Επιστημονική Ένωση Ιατρών του «ΥΓΕΙΑ»

 Μεγάλη ποσότητα φαρμάκων παρέδωσε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ» κ. Βασίλης Πρασόπουλος για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Η παράδοση των φαρμάκων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.
Παραλαμβάνοντας τα φάρμακα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
 «Οι γιατροί του «ΥΓΕΙΑ» και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης συγκέντρωσαν και μας παρέδωσαν  φάρμακα, μεταξύ των πολλών δράσεων που θα υλοποιήσουν το διάστημα αυτό. 
Εμείς μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία  μας θα τα διαθέσουμε σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Συνάντηση Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

Με αντικείμενο την προαγωγή της συνεργασίας για την εφαρμογή προγραμμάτων της UNESCO στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO  κα Μαρία - Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα.
Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε την κα Τζιτζικώστα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συνομιλήσουν σχετικά με θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αμαρουσίου με την  UNESCO στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. 
Συζητήθηκε επίσης η ένταξη της ΚΕΔΕ στο Παγκόσμιο Δίκτυο Μάθησης της UNESCO.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Με το Σύλλογο «Πολεοδομική Αποκατάσταση Τώρα» συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Την εξέλιξη της διαδικασίας για την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Κάτω Σωρός- Τύμβος Μαρμαράδικα, αλλά και την εξέλιξη του σχεδίου για την 3η ανάρτηση συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Πολεοδομική Αποκατάσταση Τώρα», με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Ρένας Χαλιώτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρόεδρος κα Ελισάβετ Τρίφωνος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αναμένει την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τη διαχείριση των 23 μικρών ιδιοκτησιών, οι οποίες πρέπει επίσης να ρυθμιστούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην τοποθέτησή του υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά στους μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες, ώστε να υπάρξει η καλύτερη διαχείριση για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Ερήμην των Δήμων & των θέσεών τους, διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση η κυβέρνηση

Παρέμβαση Γ. Πατούλη στη 5η Γ. Σ Εθνικών Ενώσεων Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης στο Παρίσι
ην ανάγκη να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ρόλο ουσιαστικό και όχι διεκπεραιωτικό στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε ομιλία του στην 5η Γενική Συνέλευση Εθνικών Ενώσεων Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Κογκρέσου, στο Παρίσι.
Ειδικότερα στην παρέμβαση του στην ενότητα με θέμα την υπάρχουσα κατάσταση στα κράτη-μέλη σε σχέση με τη διαδικασία υποδοχής και ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ο κ. Πατούλης σχολίασε πως πρόκειται για μείζον θέμα το οποίο απαιτεί τη συνέργεια όλων των ευρωπαϊκών θεσμών.
Σε κάθε άλλη περίπτωση όπως ανέφερε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κλονισμού του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και πρόσθεσε πως ο ρόλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης είναι καίριος και νευραλγικός.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε πως οι Δήμοι, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρους ρόλους, αρμοδιότητες, αλλά και επαρκή χρηματοδότηση και να μην είναι απόντες από τον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του ζητήματος τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Νύχτα κόλασης στη Λέσβο: Στάχτη το hot-spot στη Μόρια, «βράζει» η τοπική κοινωνία

Καταστράφηκε το 60% του καταυλισμού 
Σκέψεις να ναυλωθεί πλοίο για να φιλοξενήσει τους  άστεγους πρόσφυγες 
Στο νησί στέλνονται 2 διμοιρίες ΜΑΤ
Κατεστραμμένο σε ποσοστό πάνω από 60% των εγκαταστάσεών του είναι πλέον το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. 
Μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια επεισοδίων μέσα στο κέντρο τη Δευτέρα, περισσότερα από 50 αντίσκηνα έχουν γίνει στάχτη. 
Οι πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν το φλεγόμενο hot spot για να σωθούν και αναζήτησαν καταφύγιο στη γύρω περιοχή. 
Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, με πολλές οικογένειες μεταναστών προσπάθησε να κατευθυνθεί στην πόλη της Μυτιλήνης, εμποδίστηκε όμως από τις αρχές και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο hot spot.
Ωστόσο, στα αποκαΐδια του κέντρου και σε ό,τι απέμεινε από την επέμβαση της πυροσβεστικής, είναι πλέον πρακτικώς αδύνατον να φιλοξενηθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες. 
Υπενθυμίζεται ότι στο hot spot της Μόριας επικρατούσε ήδη υπερπληθυσμός, εφόσον οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί πλησίαζαν τους 4.000, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 2.500 ως ανώτατο όριο.
Σε μια πρώτη λύση συζητείται το ενδεχόμενο να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης και θα λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο για τους πρόσφυγες ενώ παράλληλα, κατά πληροφορίες αποφασίστηκε στο νησί να σταλούν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε 274 δήμους

Την ανάγκη να κινηθούν άμεσα οι δήμοι προκειμένου να καταγράψουν και να εντάξουν τα έργα και τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε 274 δήμους, επισημαίνει με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας ο Γ. Πατούλης. 
Στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει πως ικανοποιήθηκε μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ και τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, από 5 στους 8 μήνες, ενώ τονίζει ότι δε μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρεται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εντός των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και ένταξη των έργων και ειδικοτήτων στην πλατφόρμα.
Συγκεκριμένα το διάστημα από τις 21/09/2016 έως τις 03/10/2016 θα πρέπει να σχεδιαστούν και να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες του κάθε Δήμου και στη συνέχεια να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος στο Υπουργείο.
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

Δικαίωση του I.Σ,Α από το ΣτΕ, για τον περιορισμό στη συνταγογράφηση

Με τις 1749 & 1750/2016 αποφάσεις της Ολομελείας κρίθηκε αντισυνταγματική η θέσπιση plafon στη συνταγογράφηση με Υπουργική απόφαση, μετά από αίτηση του ΙΣΑ & του ΠΙΣ
Ειδικότερα, με τις παραπάνω αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε οριστικά ότι μη νόμιμα, χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση, τέθηκαν με Υπουργική απόφαση όρια στη συνταγογράφηση φαρμάκων.
Η ισχύς της απόφασης αυτής (όπως και προγενέστερης) είχε ανασταλεί με αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολής του Δικαστηρίου (ΕΑ 59/2014 και 274/2014).
Με τις πρόσφατες αποφάσεις της, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε ότι δεν ήταν νόμιμη, ως αντισυνταγματική, η θέσπιση με υπουργική απόφαση ορίων στη συνταγογράφηση με μόνο σκοπό την οργάνωση της φαρμακευτικής δαπάνης και την επίτευξη οικονομικών στόχων που την αφορούν. 

Ξεκινάει σήμερα το 15ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD



«The Mall Athens»: Ξεπλένουν την παρανομία!!!


«Συγχωροχάρτι» και μάλιστα στα κρυφά δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος στο αυθαίρετο «The Mall Athens» του Αμαρουσίου, βάζοντας έτσι την τελευταία «πινελιά» σε μια σειρά από ρυθμίσεις που προωθήθηκαν διαχρονικά και είχαν στόχο να παρακαμφθούν όλες οι δικαστικές αποφάσεις και τελικώς να νομιμοποιηθεί το ακίνητο που ανήκει στον Ομιλο Λάτση.
 Έντεκα χρόνια μετά την ανέγερσή του και τρία χρόνια μετά την τελεσίδικη, καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ, το «The Mall Athens» «βαφτίζεται» ως «στρατηγική επένδυση με μητροπολιτικό χαρακτήρα» και δικαιολογούνται η αυθαίρετη χωροθέτηση και οι υπερβάσεις του, που «δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ιδιαίτερα υψηλές», ενώ διαπιστώνεται ότι «δεν επιβαρύνει, αλλά αναδεικνύει την περιοχή».

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΝΝΕΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (32/2016), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Κήρυξη ή μη του αποτελέσματος του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για Εργασίες καθαρισμού - συντήρησης κλιματιστικών μονάδων δικτύου ψύξης - θέρμανσης δημαρχιακού μεγάρου ως άγονου και έγκριση του υπ'αριθμ. 39855/09-09-2016 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών και Αξιολόγησης εργασιών
3. Aπόρριψη ή μη ένστασης, της εταιρείας ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ «ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ» επί του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για τη προμήθεια με τίτλο «προμήθεια γάλακτος για τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου και λοιπών τροφίμωνγια τις ανάγκες του Ν.Π. του Δήμου «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α» και έγκριση ή μη των πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού