Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Στις 10:00 μ.μ. στη «BABEL», η παράσταση «Perspectives on Manos Hadjidakis» με τους «baSix»

Δηλώνει «ΠΑΡΩΝ» στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μάη, το «Ουράνιο Τόξο»

Πριν μερικές ημέρες συνεδρίασε στην Баровица/Καστανερή Κιλκίς για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΕΣ - Ουράνιο Τόξο 7 εξέλεξε την νέα 7μελή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που είναι ανανεωμένη σε σημαντικό βαθμό, απηχώντας τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου.
Το Κεντρικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη νέα Πολιτική Γραμματεία να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, εφόσον ασφαλώς διασφαλιστούν οι πόροι για κάτι τέτοιο. 
Όπως ειναι γνωστό σε όλους, η δαπάνη προετοιμασίας και συμμετοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξάγονται στη χώρα μας είναι εσκεμμένα δυσβάστακτη ώστε να αποθαρρύνεται η συμμετοχή των μικρότερων (μη κοινοβουλευτικών) κομμάτων. 
Παρόλα αυτά, η ΕΕΣ - Ουράνιο Τόξο που συμμετέχει ανελλιπώς στις Ευρεκλογές από την ίδρυσή της το 1994, ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά είτε αυτόνομα είτε μαζί με όσους πολιτικούς σχηματισμούς και προσωπικότητες μοιράζονται τους ίδιους στόχους για μια ανοικτή και δημοκρατική Ελλάδα με σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Η ΕΕΣ - Ουράνιο Τόξο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια συνεπούς παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. 
Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και την κατασυκοφάντηση που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στον αγώνα για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της γλώσσας, της ιστορίας και της ιδιαίτερης κουλτούρας της εθνικής Μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα. 

«Μαρούσι - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Εποχή»: «Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το Μαρούσι ο κ. Καραμέρος»

Από το Γραφείο Τύπου της αυτοδιοικητικής παράταξης «Μαρούσι - Νέα Εποχή» 
εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή τη συμμετοχή νέων γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραμέρου οφείλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:
Καλωσορίζουμε στον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου, την επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. 
Την παράταξη που ηγείται ο μέχρι χθες «ανεξάρτητος» αντι-περιφερειάρχης της κας Δούρου , ο κ. Γ. Καραμέρος.
Αν και όλος ο κόσμος το γνώριζε, τελικά δεν άντεξαν για πολύ και αποκάλυψαν την αλήθεια
Με μια φωτογραφία και με μια δήλωση,  βγήκε στο ΦΩΣ η πραγματική τους κομματική ταυτότητα. Μία ταυτότητα βέβαια που εδώ και πολύ καιρό, είχαν αναδείξει τα φιλικά ΜΜΕ προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δήθεν ανεξάρτητος από κομματικές εξαρτήσεις συνδυασμός Ενωμένο Μαρούσι του κ. Καραμέρου, πήρε το «κανονικό» του χρώμα.
Ο κ. Καραμέρος είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το Μαρούσι. 

«Όλοι μαζί »...ανεξάρτητοι & μη, με το «# Ενωμένο Μαρούσι»!!!

«Μουτζαχεντίν» του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι ... με τον 
- κατά τ΄ άλλα - ανεξάρτητο ΣΥΝδυασμό Καραμέρου!
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Καραμέρο στις εκλογές του Μαΐου, θα είναι η Άννα Φωτοπούλου, εικαστικός - ελεύθερη επαγγελματίας, o Πέτρος Κούκουζας, τεχνολόγος- γεωπόνος, νυν δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και ο Βασίλης Μπούρας, σύμβουλος επιχειρήσεων. 
Ο Γιώργος Καραμέρος καλωσόρισε τους νέους υποψηφίους επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Δεσμευτήκαμε από την πρώτη μέρα να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη πολυσυλλεκτική παράταξη με επίκεντρο τον δημότη του Αμαρουσίου. 
Σε αυτή την προσπάθεια, έχουν θέση όλες και όλοι που έχουν γνώση και εμπειρίες για να προσφέρουν, προτάσσοντας τις ανάγκες  της πόλης, χωρίς κομματικά διαπιστευτήρια και δεσμεύσεις.  
Για την αλλαγή που θέλουμε και θα πετύχουμε απαιτείται συνέργεια, πρόγραμμα και λύσεις. Εμείς λοιπόν σχεδιάζουμε με πολυχρωμία γιατί πιστεύουμε ότι αυτό έχει ανάγκη το Μαρούσι».
«Συμμετέχω στο συνδυασμό «# Ενωμένο Μαρούσι» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Καραμέρο γιατί πιστεύω ότι χρειάζεται μια πραγματική αλλαγή στην πόλη με νέους προοδευτικούς ανθρώπους που θα αλλάξουν νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος» δήλωσε η Άννα Φωτοπούλου και πρόσθεσε: «Με την εμπειρία και με όλες τις δυνάμεις μου θα συμβάλλω ώστε να υπάρξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό αποτύπωμα στο Μαρούσι».
Από την πλευρά του ο Πέτρος Κούκουζας σημείωσε: 

Ετοιμάζει ΣΥΡΙΖΑ… εκτός ΣΥΡΙΖΑ;


Ως… εγγαστρίμυθος ο Ευκλείδης - που θα έλεγε και ο Σαββόπουλος -  ίσως μάσησε το («δεν) νομίζω ότι είναι πιθανό να έρθουν στην εξουσία» (η ΝΔ), καθώς αυτό  δυσδιάκριτα ακούγεται.
Ωστόσο μηδαμινής σημασίας είναι η διατύπωση.
Προσφέρεται μόνο για τρέχουσες προπαγανδιστικές  εντυπώσεις και μικροπολιτικές αψιμαχίες.
Το ουσιώδες που αναδύεται από τη δήλωση Γιουκλίντ, είναι η υπόσχεση ότι το κόμμα του θα λειτουργούσε υποβοηθητικά στην προσπάθεια μιας κυβέρνησης της ΝΔ για αναδιαπραγμάτευση των υψηλών  πλεονασμάτων.
Φυσικά αυτό δεν θα γίνει επ’ ουδενί από το κόμμα του Αλέξη.
Εκ συστατικής ιδεολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολεμικό» κόμμα.
Δεν του αρκεί η ύπαρξη πολιτικών αντιπάλων, έχει υπαρξιακή ανάγκη την ανάδειξη εχθρών.
Και αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει η ψευδεπίγραφη θεατρική στροφή  προς την σοσιαλδημοκρατία, ή την Κεντροαριστερά.
Δεν θα βοηθούσε άλλη κυβέρνηση να πετύχει τους σκοπούς της.
Όμως η δήλωση του υπουργού Οικονομικών εκφράζει τα διαφορετικά πολιτικά  πρόσωπα του κόμματος που θα αναδειχθούν την επόμενη ημέρα της εκλογικής ήττας.
Θα έχει στερηθεί την συγκολλητική ουσία που προσφέρει η γεύση εξουσίας, και η οποία διατηρεί συντεταγμένο το πολύχρωμο τόξο των δυνάμεων που τον συναποτελούν.
Οι πάλαι ποτέ «συνιστώσες» συνενώθηκαν βεβιασμένα μετά το συνέδριο του 2012, μπρος στην αναγκαιότητα της ορμητικής επέλασης στην εξουσία (και της, ανομολόγητης, ευχερέστερης χειραγώγησης του κόμματος εκ μέρους του Αλέξη), χωρίς να μπουν στο αμόνι της ιδεολογικής επεξεργασίας.
Ως εκ τούτου θα αναφανεί η πολυσπερμία θέσεων, και θα διαφανεί η προσπάθειά του να διατηρήσει το κόμμα ενωμένο υπό τη ηγεσία του.
Αυτό θα εξαρτηθεί και από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο «Θάνατος» ζητά την ψήφο σας !!!

Είναι φανερό ότι η τακτική της πόλωσης που προωθεί κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκει ευήκοα ώτα στην ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ., σκοπό έχει να τσιμεντώσει ψηφοφόρους, λες και οι ψηφοφόροι είναι τούβλα. 
Επακόλουθο αυτής της αντιπαράθεσης των πόλων (ή του πόλου, αν προτιμάτε) είναι η πτώση της πολιτικής αντιπαράθεσης σε επίπεδο εκδοροσφαγείου. Δυσάρεστον. 
Αλλά πιο δυσάρεστη είναι μια απρόσμενη (;) παράμετρος: η άνοδος της Χρυσής Αυγής. 
Ίσως μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης που ιχνηλατείται στις δημοσκοπήσεις.
Είναι όμως αυτή η άνοδος απρόσμενη ή είναι ένα ρίσκο που παίρνουν εν γνώσει τους οι δυο πόλοι προκειμένου να ταβανιάσουν τη δική τους συσπείρωση, έστω και με κάποιες παράπλευρες απώλειες – τη σχετική άνοδο των νεοναζιστών.
Σχετική σήμερα. 
Διότι με την άνοδο (καιρό τώρα) των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και των νεοφασιστικών, αυτή η σχετική άνοδος του εν λόγω νεοπλασματικού μορφώματος στη χώρα μας, μπορεί να μεταλλαχθεί σε καλπάζουσα.
Η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν ο φασισμός είναι στάσιμος σε χαμηλά ποσοστά φυτοζωεί μέσα κι έξω απ’ το σύστημα (χρήσιμος για διάφορες βρωμοδουλειές), αλλά στο περιθώριο της κοινωνίας. Όμως τα πράγματα αλλάζουν άρδην κάθε φορά που ο φασισμός αρχίζει να ανεβάζει τα ποσοστά του – από ένα σημείο και μετά η «πορεία προς τη Ρώμη» γίνεται ταχύτατη και η «πυρπόληση του Ράιχσταγκ» αναπόφευκτη. 
Ως λίγα χρόνια πριν, η κατάσταση στην οποίαν βρίσκεται το φασιστικό φαινόμενο σήμερα, ήταν αδιανόητη. 
Με περιπτώσεις όπως η Χρυσή Αυγή του 0,1%, ασχολούνταν με μένος αυτοεκπληρούμενης προφητείας μόνον κάτι τύποι που είχαν κάνει τον αντιφασισμό επάγγελμα (για τους ίδιους, και παροχή υπηρεσιών για άλλους). 
Το ίδιο όπως ορισμένοι αντιρατσιστές που μέσω πονηρών ΜΚΟ είναι απλώς σωματέμποροι.
 Όμως το ερώτημα πλέον είναι: τώρα τι κάνουμε; 

Χρήσιμοι «πρώην» ...

Δεν μπαίνουν όλοι οι «πρώην» στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας για να μετέχουν ως «γλάστρες» σε επετειακές εκδηλώσεις και δεξιώσεις. 
Κάποιοι απ’ αυτούς επιστρατεύονται στο καθήκον. 
Κι ας μυρίζουν ολίγον ναφθαλίνη ή ας ανακαλούν δυσάρεστες μνήμες προειδοποιήσεων για τα (δημοσιονομικά) τρένα που θα εκτροχιάζονταν. 
Και εκτροχιάστηκαν.
Με απλά λόγια, κάποιοι μπορεί να είναι χρήσιμοι. 
Αναφέρομαι στον Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, αναλαμβάνει τη θέση του «ανεξάρτητου αξιολογητή» – «υψηλού επιπέδου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM – που θα αξιολογήσει το τρίτο μνημόνιο και θα υποβάλει σχετική έκθεση τον Ιούνιο του 2020.
Εχει το «πακέτο»
                                                       Πού τον θυμήθηκαν; 
Πηγή μου, που έχει μακρά και πικρή γεύση της εμπειρίας των τριών ελληνικών προγραμμάτων, φρόντισε να μου υπενθυμίσει ότι ο Ισπανός, αν και πρώην – θυμίζω ότι ήταν επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων από το 2004 μέχρι το 2009 –, διαθέτει ίσως και υπερβολικά προσόντα για τη θέση. 

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

«Κάθε τραγούδι & ιστορία»…αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»

Αύριο στις 9:00 μ.μ. κόβουν οι Κρήτες Αμαρουσίου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Εξαιρετική η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Η ΔΩΔΩΝΗ»

Με ευρεία συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η ΔΩΔΩΝΗ» Αμαρουσίου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Ζορμπαλάς αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου και στις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της περιοχής με έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. 
Επιπλέον, τόνισε πως από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και συναινέσεις από τις Δημοτικές παρατάξεις που θα έχουν εκλεγεί, ώστε να διευθετηθούν τα προβλήματα της πόλης και να επισπευσθούν οι εργασίες υποδομής.

«Πράσινα» απορρίμματα με κοινωνικό πρόσημο από τον Δήμο Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής διαχείρισης των «πράσινων» απορριμμάτων προσέφερε σε περισσότερες από 20 οικογένειες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες δεμάτια με κλαδιά και ξύλα κατάλληλα ως καύσιμη ύλη (πεύκα, ελιές κλπ.) που προέκυψαν από το κλάδεμα των δένδρων από το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα έχει τη μορφή κοινωνικής ανταποδοτικότητας με επίκεντρο τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας.

H ΕΔΙΠΤ έκοψε τη Βασιλόπιτά της


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κα Πέννυ Καλύβα, τονίζοντας ότι η ΕΔΙΠΤ φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής. 
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Περιοδικός και Περιφερειακός Τύπος στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ειδικά μετά την άδικη επιβολή του 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών όλων των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ,  μίλησε ο Πρόεδρος  της Ένωσης κ. Μιχάλης Σαββάκης.
Την πίτα ευλόγησε  ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την έκοψε η Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, η οποία είναι και επίτιμο μέλος της ΕΔΙΠΤ.

Θ. Αμπατζόγλου:Προτεραιότητά μας, η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου στην εφημερίδα «Τα Νέα» 

Στις 6:30 μ.μ. η πολιτική εκδήλωση της ΛΑΕ Αμαρουσίου, με ομιλητή το Νίκο Χουντή

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» κοντά στους δημότες Αμαρουσίου

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου» παρέστησαν την Κυριακή 17-2-2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης  η δημοτική σύμβουλος Αικ. Ψάλτη & ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γ. Σπαθόπουλος.
Στον πρόεδρο του Συλλόγου Δ. Σταμέλο, τα μέλη του Δ.Σ και τους παρευρισκόμενους ευχήθηκαν για το νέο έτος και δήλωσαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες του Συλλόγου για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής. 
Στην εκδήλωση προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου και παρέστη και η Κέλλυ Δάνου εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς
Στο μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό στη μνήμη της Αγ.Φιλοθέης της Αθηναίας που τελέστηκε παρουσία του Μητροπολίτη  Κηφισιάς - Αμαρουσίου - Ωρωπού κ. Κυρίλλου  παρευρέθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης κα Αικ. Ψάλτη τη Δευτέρα 18-2-2019.
Σημειωτέον ότι η κα Ψάλτη με την επαγγελματική της ιδιότητα ως δικηγόρου συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχή και τελεσίδικη έκβαση της δικαστικής διαμάχης  για την απόδοση του κοινόχρηστου χώρου γύρω από το Μετόχι στην Μητρόπολη.

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η προβολή του δραματοποιημένου ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας»


Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αμαρουσίου και η ΚΟΒ ΚΚΕ Αμαρουσίου πραγματοποιούν προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00 στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα). 
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση οι διοργανωτές σημειώνουν:
Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΚΟΒ Αμαρουσίου σας προσκαλούν στην προβολή του δραματοποιημένου ιστορικού ντοκιμαντέρ, διάρκειας 100 λεπτών, που επιχειρεί να «χωρέσει» τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, από την ίδρυσή του το 1918 έως σήμερα.
Το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», διατρέχει καρέ – καρέ μέσα σε 100 λεπτά την πλούσια ιστορία του ΚΚΕ. 
Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική. 
Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά. 
Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους: 
Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. 
Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους: 

Οι πεταλούδες, χρωματιστοί δείκτες ποιότητας των πάρκων!!!

Τις πεταλούδες που ζουν στο αστικό πράσινο των δήμων Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά μελέτησαν επί δύο χρόνια, στο πλαίσιο της πτυχιακής τους, οι φοιτήτριες της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΑΠΘ), Σοφία Καραΐνδρου και Ελένη Γεωργιάδου, σε συνεργασία με τον δρα Δημήτριο Αβτζή
"Βομβαρδίζουν" με χρώματα το αστικό τοπίο και η παρουσία τους λειτουργεί μοναδικά ως δείκτης ποιότητας των πάρκων στις μεγαλουπόλεις! 
Τις πεταλούδες που ζουν στο αστικό πράσινο των δήμων Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά μελέτησαν επί δύο χρόνια, 
στο πλαίσιο της πτυχιακής τους, οι φοιτήτριες της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΑΠΘ), Σοφία Καραΐνδρου και Ελένη Γεωργιάδου, σε συνεργασία με τον δρα Δημήτριο Αβτζή (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, ΕΛΓΟ Δήμητρα).
"Στο πλαίσιο της μελέτης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν συστηματικές δειγματοληψίες και καταγραφές των ειδών και του πλήθους των πεταλούδων σε 13 συνολικά χώρους αστικού πρασίνου 
(έξι στον δήμο Θεσσαλονίκης και επτά στον δήμο Παύλου Μελά), 
και στη συνέχεια συσχετίστηκαν τα ευρήματα αυτά με στοιχεία του χώρου πρασίνου (έκταση, κάλυψη με βλάστηση, απόσταση από πλησιέστερη περιοχή πρασίνου), με στόχο να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που είναι καθοριστικά για την παρουσία των πεταλούδων σε αυτούς τους χώρους" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αβτζής. Μάλιστα, ένα από τα βασικά αποτελέσματα που προκύπτουν είναι ότι υπάρχει μια ισχυρή θετική επίδραση του ποσοστού κάλυψης με ποώδη βλάστηση, ενώ αντίθετα, η παρουσία μόνο δέντρων εντός του χώρου αστικού πρασίνου δεν ευνοεί την παρουσία πεταλούδων.

Στις 6:00 μ.μ.στο Κτήμα «Le Chevalier»:«Ας μιλήσουμε για το έδαφος στα έργα Πρασίνου»

Το έδαφος αποτελεί σημαντικότατο κρίκο ανάμεσα σε παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση των υδάτων, η απώλεια της βιοποικιλότητας και κατ΄επέκταση  τη βιωσιμότητα των πόλεων.  
O ουσιαστικός ρόλος που παίζει το έδαφος στα έργα πρασίνου και των αστικών αναπλάσεων συχνά υποτιμάται.
Προκειμένου να αναλυθεί η σημασία του εδάφους στα Έργα Πρασίνου η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.) διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο:

Στη διάθεση της κοινωνίας το «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών

Μία νέα πρωτοποριακή δομή στο ΜΑΡΟΥΣΙ !!!   
Την έναρξη της επικείμενης λειτουργίας του «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών, ανακοίνωσε  προχθες ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, σε σ/τ που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη.
 Ως την υλοποίηση ενός οράματος που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, χαρακτήρισε τη λειτουργία του Ινστιτούτου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται στην Ελλάδα η δυνατότητα θεραπείας μέσα από τις Τέχνες, με μεθόδους πρωτόγνωρες και πρωτοπόρες. 
Ο κ. Παλαιοκρασσάς αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεισφορά τόσο του Δήμου Αμαρουσίου, που παραχώρησε το κτήριο για να στεγαστεί το Ινστιτούτο, όσο και του Ιδρύματος Λάτση, που διέθεσε το τεχνικό επιτελείο του για την μελέτη και επίβλεψη της ανακατασκευής του. Επεσήμανε επίσης, ότι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη ανέλαβε την ηγεσία και τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία μέχρι στιγμής πλησιάζει τα 400.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι η λειτουργία του Ινστιτούτου αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή βούληση του Δήμου για ευρείες συνέργειες με αξιόπιστους φορείς, όπως το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, στο πεδίο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από την αυτοδιοίκηση. 
Ο κύριος Πατούλης χαρακτήρισε το Ινστιτούτο ως «στολίδι» για το Μαρούσι, ένα κέντρο πρότυπο για τη στήριξη των ατόμων με ειδικά προβλήματα.

Με 186 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου!

Γ. Πατούλης: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά του υπέρτατου αγαθού στο συνάνθρωπο 
21 περισσότεροι εθελοντές ζωής σε σχέση με την προηγούμενη εθελοντική  αιμοδοσία προσέφεραν το υπέρτατο αγαθό αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, συμμετέχοντας στην 30η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. 
Στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στη εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκε μεγάλοςαριθμός εθελοντών αιμοδοτών, όπου μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, 186 εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν σε αιμοληψία από το προσωπικά του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ συνεισφέροντας ώστε να συγκεντρωθούν 186 φιάλες αίματος.      Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης βρέθηκε  κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, στους οποίους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την έμπρακτη αγάπη τους στο συνάνθρωπο, υπογραμμίζοντας: 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

O Έκτορας Κυριάκου επιστρέφει αύριο στις 10:00 μ.μ. στη «BABEL»!

Στην άμεση & εποικοδομητική συνεργασία με το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών, προσβλέπει ο Πάνος Βραχνός


Συνεργασία  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών  στο  Μαρούσι, ζήτησε από  το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου με το συνδυασμό «Μαρούσι - Καθαρή Γραμμή» κ. Πάνος Βραχνός.
Στο περιθώριο της  ετήσιας  χοροεσπερίδας που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών και πραγματοποιήθηκε πριν λίγες  μέρες στο κέντρο διασκέδασης «Ψαρονέφρι», ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε στα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καλή επιτυχία στο έργο τους και επεσήμανε ότι προσβλέπει στην άμεση και εποικοδομητική συνεργασία για τη διευθέτηση βασικών προβλημάτων της περιοχής  που έχουν να κάνουν κυρίως με τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Οι «ανεξάρτητοι» & ο «εξαρτημένος» Θ. Αμπατζογλου!

Κουμπωμένους τους κατοίκους με τους ανεξάρτητους υποψηφίους, ζητά σε συνέντευξή του ο στηριγμένος από την Ν.Δ (& τον καταστροφέα του Αμαρουσίου Γ. Πατουλη),  ο υποψήφιος Θεόδωρος Αμπατζογλου
Δεν αναφέρει φυσικά ποιούς «ανεξάρτητους» εννοεί, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αναφέρεται πρωτίστως στους π. συνεργάτες του Γ. Πατούλη που όλοι λένε ότι για να στηρίξουν τις   καταστροφικές αποφάσεις του(ΜΩΛΛ, Καζίνο, Παναγόπουλου, Σχέδιο Σωρού, χρήσεις γης, παράνομες προσλήψεις - ρουσφέτια … κ.λπ.), είχαν φαίνεται προφανώς λάβει υποσχέσεις ένας - ένας χωριστά - ότι  θα τους στήριζε ως υποψηφίους Δημάρχους & τελικά όπως λέγεται τους την  … «έφερε» & αυτοί, αν δεν γνώριζαν τι εστί Πατούλης δεν ρώταγαν;
Και μιας Θόδωρα γνωριζόμαστε τώρα & 40 χρόνια, θεωρεί ότι ο Συνδυασμός μας & εμείς είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι ;
Από την άλλη,  αντί ο Θ. Αμπατζόγλου να  αγοράζει κουμπιά (για τους σήμερα «ανεξάρτητους» π. συνεργάτες του Πατούλη αλλά στο παρελθόν «εξαρτημένους» από το ίδιο κόμμα του σωλήνα που τον στηρίζει & που απορεί γιατί ο Πολλάκης πήρε νόμιμο δάνειο ψίχουλα από Τράπεζα & δεν πήγε στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ}, είναι καλύτερα να τους έχει ξεκούμπωτους, γιατί την επόμενη θα τους παρακαλάει να τον στηρίξουν με «ανταλλάγματα» - ως γίνεται συνήθως - για να συμπληρώσει τα κουκιά που θα του λείπουν για να φορέσει το υψηλό καπέλο  & δεν θα φτάνουν!!!
Για να θεωρηθεί σοβαρός υποψήφιος κάποιος, αντί λοιπόν να ασχολείται με τους ξεκούμπωτους, ας απαντήσει στα ερωτήματα που δημόσια έθεσα εγώ προσωπικά σε προηγούμενη ανακοίνωση (ως υπεύθυνος όλων των ανακοινώσεων του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» & απευθύνεται προς όλους & φυσικά & προς τον στηριζόμενο από τον Συνδυασμό μας υποψήφιο  Δήμαρχο Δάμων Κλαπάκη  
Μεταξύ αυτών τωνερωτημάτων, είναι:

Οι βασικές κατευθύνσεις του εκλογικού προγράμματος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Άρθρο του Λευτέρη Μαγιάκη Υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου
Το προεκλογικό τοπίο στο Μαρούσι άρχισε να ξεκαθαρίζει. 
Η πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης Πατούλη συσπειρώθηκε στο ψηφοδέλτιο του κ. Αμπατζόγλου. 
Υπάρχουν βέβαια και οι «αντάρτες» οι οποίοι παρουσιάζονται σαν «ανεξάρτητοι». 
Όμως όλοι τους, όλα αυτά τα χρόνια, υποστήριξαν τη διοίκηση Πατούλη και μάλιστα από καίριες διοικητικές θέσεις. 
H κριτική που ασκούν εκ των υστέρων δεν πείθει κανένα.
Ο «οικολόγος» κ. Γ. Καραμέρος, πρώην Αντ/χης Βόρειου Τομέα με τη διοίκηση Δούρου (παραιτήθηκε πρόσφατα) υπόσχεται να φέρει την αλλαγή στο Μαρούσι, κάτι για το οποίο η θητεία του στην Περιφέρεια δεν φαίνεται να δίνει εγγυήσεις. Το αντίθετο μάλιστα.   
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω είναι ότι υπόσχονται να λύσουν τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η διοίκηση Πατούλη στα πλαίσια της μνημονιακής «κανονικότητας» που έχει επιβάλλει στην Αυτοδιοίκηση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενες.
Συγκαλύπτουν τα σχέδια τους για ιδιωτικοποιήσεις καίριων υπηρεσιών του Δήμου που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την τσέπη των δημοτών, σε όφελος των εργολάβων.
Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. 

Εξαιρετική η εκδήλωση για τα 76 χρονια της ΕΠΟΝ, στα Μελίσσια

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 76 χρονια της ΕΠΟΝ και κοπή της πίτας του πραγματοποίησε την Κυριακή το πρωί το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μελίσσιων.
Την εκδήλωση άνοιξε η Ευαγγελία Κρασσά, πρόεδρος του παραρτήματος, η οποία αναφέρθηκε  στη δράση της ΕΠΟΝ , τους  αγώνες της, το αίμα που έχυσαν οι νεολαίοι ήρωές της και έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας. 
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Η ιστορία της ΕΠΟΝ, είναι γεμάτη χρυσές σελίδες, αγώνων και θυσιών. 
Ιστορία που, παρά τις διώξεις, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε, από την ντόπια και ξένη αντίδραση, δεν μπόρεσαν να την εκτοπίσουν από τη συλλογική συνείδηση της νέας γενιάς, στο διάβα των χρόνων
Οι μάχες αυτές ηταν κυρίως για το κέρδισμα της νεολαίας και τη συστράτευσή της στις αγωνιστικές αξίες ζωής, που αντηχούν μέχρι και σήμερα
Οι αγώνες της ΕΠΟΝ, τα ιδανικά της και οι θυσίες της, μεταλαμπαδεύτηκαν γενιά με γενιά μέχρι και το σήμερα».

Στις 5:15 μ.μ. στο Γέρακα το επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Η φωτιά σε αφορά»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να συνεργαστεί με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, και το WWF Eλλάς  για τη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου διάρκειας 4 διδακτικών ωρών με θέμα: «Η φωτιά σε αφορά».
Το σεμινάριο αφορά την παρουσίαση του παιδαγωγικού υλικού του WWF Eλλάς με τίτλο: 
«Η φωτιά σε αφορά: Πρόσεχε τι κάνεις - Πρόσεχε γύρω σου». 
Το παιδαγωγικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές/-τριες των μεγάλων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Συνίσταται, εν συντομία, στην έρευνα της κοινής γνώμης, σε τοπικό επίπεδο, για τα αίτια των δασικών πυρκαγιών και στην ευαισθητοποίησή της για τη σημασία της πρόληψης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα (Γκούρα & Μιαούλη, τηλ. 2106612479) την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 17.15 έως 20.45.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Στις 3:30 μ.μ.ο «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Αττικής έτους 2018

Ο «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Αττικής έτους 2018 και η παρουσίαση
ετήσιας έκθεσης Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» 

θα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την 5η (ειδική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Ν. 3852/2010 
Μετά τον απολογισμό θα τοποθετηθούν οι μετέχοντες στη συνεδρίαση.
Ο Απολογισμός Πεπραγμένων για το έτος 2018 και η Ετήσια Έκθεση Περιφερειακού Συμπαραστάτη του  Πολίτη και της Επιχείρησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr).

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Cine ΑΡΓΩ»:Αύριο στις 8:30 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Lebanon»

Στο «Cine ΑΡΓΩ» σας προσκαλούμε αυτή την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ. στο «Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου» (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων), στην προβολή μίας από τις πιο κλειστοφοβικές σύγχρονες ταινίες για τη μοναξιά,τη μιζέρια και τη ματαιότητα του πολέμου, μίας από τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του 2009 «Lebanon»(Λίβανος)
1982 - 1ος Πόλεμος του Λιβάνου με ταυτόχρονη συνέχιση της εμφύλιας διαμάχης.
Δεκάδες χιλιάδων Λιβανέζων, Παλαιστινίων και Σύριων νεκρών, 45% από αυτούς άμαχος πληθυσμός.
Στην απέναντι πλευρά, γύρω στους 200 νεκρούς Ισραηλινούς. Οι τραυματίες αμέτρητοι και στα δύο στρατόπεδα.
Ακόμα μία μαύρη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, από τις πολλές που το σινεμά προσπαθεί κατά καιρούς να αναδείξει, προσφέροντας μερικές εξαιρετικές ταινίες, που είτε στηλιτεύουν τους μηχανισμούς που ωθούν τους ανθρώπους στο θάνατο είτε εξυμνούν τον ηρωισμό τους είτε αναδεικνύουν τη ματαιότητα του πολέμου αυτού καθαυτού.
Παραγωγή: Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Μ.Βρετανία - 2009

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Στην Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης ...

Επισκέψιμος είναι  για πολλούς,  ο τόπος ταφής της Αγίας Φιλοθέης, η κρύπτη της, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον ναό της Αγίας στον ομώνυμο Δήμο Αττικής. 
Η Κρύπτη, την ύπαρξη της οποίας πολλοί αγνοούν, είναι επισκέψιμη για τους πιστούς καθημερινά από τις 7 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ. 
Πρόκειται για μία φυσική σπηλιά, που επικοινωνούσε, μέσω μιας υπόγειας σήραγγας περίπου 300 μέτρων, με το μετόχι της Καλογρέζας, που υπαγόταν στο Μοναστήρι των Αθηνών, δηλαδή του Αγ. Ανδρέου, ενώ ήταν η αιτία το 1936 να μετονομαστεί ο τότε οικισμός της Νέας Αλεξάνδρειας, σε Φιλοθέη.
 «Στα μέσα του 16ου αιώνα η Αγία Φιλοθέη είδε σε όραμα τον Απόστολο Ανδρέα και αποφάσισε να κτίσει Μονή στο κέντρο της Αθήνας επ’ ονόματι του Αγίου, αλλά και αρκετά μετόχια στην Αττική, στην Κέα και αλλού» αναφέρει στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου και επισημαίνει ότι «σύμφωνα με την παράδοση το μετόχι των Εισοδίων της Θεοτόκου, το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα στην περιοχή Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου, ήταν το αγαπημένο της».
Στον τόπο αυτό ανακάλυψε μια υπόγεια σήραγγα 300 μέτρων, μάλλον κατάλοιπο του ρωμαϊκού Αδριάνειου υδραγωγείου, η οποία συνέδεε το μετόχι με μια φυσική σπηλιά.  
«Η Αγία Φιλοθέη την είχε διαμορφώσει σε παρεκκλήσι όπου κατέφευγε για να προσευχηθεί απερίσπαστη, αλλά και για να ξεφεύγει μαζί με τις μοναχές της, κατά τις επιδρομές των Τούρκων», περιγράφει χαρακτηριστικά ο π. Διονύσιος. 

Στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Ι Ν Αγ Ελευθερίου με επίκεντρο τον Άνθρωπο & τη Νεολαία, ο Όμιλος για την «UNESCO Β.Π»

Στηρίζοντας το έργο προσφοράς στον άνθρωπο και στη νεολαία που επιτελεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Γραφείο Νεότητας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση - ομιλία του πολυπράγνομα μαθηματικού Νίκου Λυγερού με θέμα «Νοημοσύνη και Πίστη».
Εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του Ομίλου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αμαρουσίου Ελένη Λέκκα, χαιρέτισε την εκδήλωση συγχαίροντας το Γραφείο Νεότητας του Ιερού Ναού για τις στοχευμένες ενέργειες στήριξης των νέων.
 «Με χαρά βρίσκομαι απόψε κοντά σας, κοντά σε αληθινούς ανθρώπους της προσφοράς και της αγάπης προς τα παιδιά μας, κοντά σε ανθρώπους με σημαντικό και ουσιαστικό έργο για τη στήριξη της νεολαίας μας. 
Ο εθελοντισμός μπορείς να είναι πολυεπίπεδος και μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις. 
Και η παιδεία αποτελεί ένα καίριο πεδίο προσφοράς. 
Τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε όλοι να τις επιβραβεύουμε, να τις αναδεικνύουμε, να τις αναπαράγουμε, να τις πολλαπλασιάζουμε».
Αναφερόμενη στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της παιδείας που υπηρετεί ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, αλλά και με επίκεντρο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η στήριξή της σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που δίνουν βήμα σε ανθρώπους να αναδείξουν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, η κ. Λέκκα, μετέφερε το μήνυμα της Προέδρου του Ομίλου Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη.

Στη γειτονιά του «Παρατηρητή Αθμονέων», ο Πάνος Βραχνός!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολούθησε την ομιλία Νίκου Λυγερού στον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου 
Το παρόν στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των δράσεων του κοινωνικού φροντιστηρίου της ενορίας, έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου με το συνδυασμό «Μαρούσι - Καθαρή Γραμμή» κ. Πάνος Βραχνός.
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, ήταν ο κ. Νίκος Λυγερός, μαθηματικός, συγγραφέας και στρατηγικός αναλυτής.  Θέμα της άκρως ενδιαφέρουσας ομιλίας του που καθήλωσε το ακροατήριο ήταν «Νοημοσύνη και Πίστη».
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  του Δήμου Αμαρουσίου και εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού και Πολιτισμού και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή» κ. Ελένη Λέκκα.

Βραβείο στο Δήμο Αμαρουσίου για την «Λειτουργία Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας»

Το Βραβείο «Greek Green  Awards 2019» απονεμήθηκε στην 3η διεθνή έκθεση 
Verde.tec  για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος Greek Green Awards 2019
Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου τιμήθηκε στην κατηγορία «Οργάνωση & Διοίκηση» των βραβείων «Greek Green  Awards 2019» με το βραβείο «Λειτουργία Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», στο πλαίσιο της 3ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης  που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και απένειμε βραβεία «Greek Green  Awards 2019» σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς που διακρίθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.
Στη 3η διεθνή έκθεση συμμετείχε επίσης ως εκθέτης η εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου με δικό της περίπτερο.

Χαιρετίζει τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους, η Π.Ε.Δ.Α

«Απόφαση ανακούφισης» την χαρακτηρίζει ο Γιώργος Ιωακειμίδης
H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής χαιρετίζει την ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημα της  για ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.
Το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους, περιλαμβάνεται με αντίστοιχη διάταξη στο ήδη κατατεθειμένο στη Βουλή νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων και την απονομή ιθαγένειας και η ψήφιση του προβλέπεται εντός τρέχοντος μηνός.
Με τη ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα  σε οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές  τους προς τους Δήμους σε έως και 100 δόσεις καθώς και την πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Π.Ε.Δ.Α, δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης.
Στην περίπτωση δηλαδή που το ΦΕΚ εκδοθεί τέλη Φεβρουαρίου 2019, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως τέλη Ιουνίου να  ενταχθούν στη ρύθμιση υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου.

Σήμερα Τρίτη & αύριο Τετάρτη, η «30η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου»

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Την Τετάρτη η σ/τ για την έναρξη λειτουργίας του «Λίλιαν Βουδούρη - Ινστιτούτο Θεραπείας Δια Των Τεχνών».

Υπέροχη η Αποκριάτικη συνεστίαση του Συλλόγου Αθμονέων


Στην καθιερωμένη αποκριάτικη συνεστίαση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αθμονέων, με την ευκαιρία της έναρξης του Τριωδίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε μέλη, φίλους του Συλλόγου και εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην αποκριάτικη εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκομένους, δηλώνοντας το σταθερό ενδιαφέρον του για τον Σύλλογο και το Μαρούσι από οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση.