Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ κ.ο. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΕΕΚ

Με μεγαλη επιτυχια, εγινε την Πεμπτη 24 Ιουνη 2010, απο τις 7:00 μμ εως τις 9.15 μμ
πολιτικη παρεμβαση της κομματικης οργανωσης Βόρειας Αττικής του ΕΕΚ, στον σταθμο του ΗΣΑΠ και στις γυρω καφετεριες και καταστηματα στο Μαρουσι. Μοιραστηκαν εκατονταδες φυλλαδια με το πολιτικο Μανιφεστο του εκτακτου συνεδριου του Εργατικου Επαναστατικου Κομματος, πουληθηκαν δεκαδες φυλλα της εφημεριδας "Νεα Προοπτικη" και δοθηκαν προσκλησεις σε νεολαιους για την συμμετοχη στο εκπαιδευτικο Μαρξιστικο καμπινγκ του ΕΕΚ και της Οργανωσης Επαναστατικης Νεολαιας -ΟΕΝ.
Ταυτοχρονα με μια μεγαλη ντουντουκα οι συντροφοι καλουσαν τους διερχομενους για την συμμετοχη στην γενικη απεργια στις 29 Ιουνη.
Εγιναν πολλες συζητησεις , ενω οι εντυπωσεις απο τα σχολια και τις συζητησεις των διερχομενων ηταν θετικοτατες. Χαρακτηριστικο ειναι οτι, κανενα φυλλαδιο δεν πεταχτηκε, δειγμα του ενδιαφεροντος των εργαζομενων για μια πολιτικη που παλευει για επαναστατικες ανατροπες και οχι για μικροαλλαγες μεσα στο καπιταλιστικο συστημα.

Γιανακάκος ή έκλπληξη

O Ηλίας Γιαννακάκος θα είναι τελικά ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι απέναντι από τον Γιώργο Πατούλη. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες μας μετά από την σύσκεψη της Νομαρχιακής του Κόμματος.
Η πρόταση θα κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια στην Επιτροπή Αξιολόγηγησης η οποία και δεν δεσμεύεται.
Είναι σίγουρο ότι η Επιτροπή δεν θα ενθουσιαστεί με την πρόταση.
Ομως είναι επίσης σίγουρο ότι δεν θα διακινδυνεύσει ανατροπή αφού δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στα σκαριά.
Αν και το Μαρούσι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και οι προσπάθειες για εξεύρεση μιας καλής πρότασης είναι μεγάλες σε κεντρικό επίπεδο, δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος προς το παρόν.