Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η γυναίκα του Χίτλερ είχε Eβραϊκές ρίζες!!!

Σοκ από την αποκάλυψη του DNA ...
Η Εύα Μπράουν, η γερμανίδα σύζυγος του Αδόλφου Χίτλερ, είχε εβραϊκές ρίζες, σύμφωνα με νέες αναλύσεις γενετικού υλικού (DNA) που διενεργήθηκαν με αφορμή ντοκιμαντέρ το οποίο θα μεταδοθεί την προσεχή Τετάρτη από το βρετανικό κανάλι Channel 4.
Η θέση αυτή στηρίζεται στην ανάλυση μαλλιών από μία βούρτσα που βρέθηκε στο Μπέργκχοφ, στην κατοικία του Χίτλερ στη Βαυαρία, όπου η Εύα Μπράουν πέρασε σημαντικό μέρος της ζωής της στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στα μαλλιά της οι ερευνητές βρήκαν μια ειδική ακολουθία DNA που «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό» με τους εβραίους  Eσκενάζι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 80% του εβραϊκού πληθυσμού.
Στη Γερμανία πολλοί εβραίοι Eσκενάζι μεταστράφηκαν στον καθολικισμό κατά τον 19ο αιώνα.

Περί Μορφωτικού Επιπέδου της Χ.Α!!!

Ποιές πληροφορίες «κρύβει» το επώνυμό σας;

«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους». Αυτό αναφέρει η κα. Φούλα Πισπιρίγκου, φιλόλογος, και προσθέτει πως :
«Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικές καταλήξεις οι οποίες υποδηλώνουν καταγωγή, όπως για παράδειγμα τα σε ‘ίδης’ και ‘άδης’ που είναι καταλήξεις των Ποντίων, τα σε ‘ογλου’ που είναι Μικρασιατικά και σημαίνουν ο γιος του τάδε, το ‘πουλος’ που απαντάται στην Πελοπόννησο, το «άκος» στη Μάνη και το «άκης» που είναι κρητικό».
Συνοψίζοντας, λοιπόν, μπορούμε να διακρίνουμε τα επώνυμα σύμφωνα με τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα, καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια).
Πατρωνυμικά: Αυτά που χρησιμοποιούν για ρίζα τους βαφτιστικά ονόματα, είναι μαζί με τα παρατσούκλια το συχνότερο είδος των οικογενειακών ονομάτων. Τα συναντούμε σε ονομαστική πτώση (π.χ. Κωστής, Γεωργής), σε γενική (π.χ. Γεωργίου, Δημητρίου), αλλά και με πολλές καταλήξεις ή υποκοριστικά (π.χ. Στεφανίδης, Αθανασούλας).
Μητρωνυμικά: Αυτά τα οποία βασίζονται στο όνομα της μητέρας, για παράδειγμα Κώστας Ελένης (δηλαδή ο Κώστας της Ελένης). Είναι αρκετά σπάνια και χωρίζονται και αυτά σε κατηγορίες ανάλογα με το επάγγελμα της μητέρας ή του άντρα της (Καλογραίας, Μακαρονούς, Μαμμής, Τσαγκαρίνας), την καταγωγή της μητέρας (Αμουργιανής, Αραπίνης, Βλάχας), ακόμα και το… ελάττωμα της μητέρας (Βουβής, Καμπούρας).

Π ο λ ι τ ι σ μ ό ς σημαίνει πάνω απ’ όλα τ ρ ό π ο ς ζ ω ή ς...

Καλλιτέχνες, πνευματικοί άνθρωποι και εκπαιδευτικοί που ζουν και δρουν στο Μαρούσι, μετά από πρόσκληση του Συνδυασμού μας, συγκεντρώθηκαν στον χώρο τέχνης «Ιδιόμελο» για να συζητήσουν, να καταθέσουν προβληματισμούς και προτάσεις, και κυρίως να μοιραστούν με υπευθυνότητα την αγωνία τους για την πορεία των πολιτιστικών πραγμάτων στο δήμο μας.
Όλοι συμφώνησαν ότι  κ α ι  στον πολιτισμό σήμερα τίποτα δεν μοιάζει με την κατάσταση που ήταν πριν την εμφάνιση της κρίσης.
Με αφετηρία και πυξίδα αυτήν την αρχική διαπίστωση, αναζητήθηκαν ιδέες που θα υπερβαίνουν τις κατεστημένες λογικές της ανάθεσης, των έτοιμων λύσεων και εφαρμογών, των προσκλήσεων καθιερωμένων καλλιτεχνών προς άγραν εντυπωσιασμού ενός παθητικού κοινού που απλώς θα καταναλώνει θεάματα, αν και εφόσον θα έχει εξασφαλίσει και τον άρτον τον επιούσιον.
Ιδιαίτερα από τους εκπαιδευτικούς τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι σχολικές κοινότητες

Στις 4:45 μ.μ. «Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας», στο Μαρούσι!


Στις 5:30 μ.μ. τα εγκαίνια του μεγαλύτερου «Skate Park» των Βορείων Προαστίων!


AMAΡΥΣIA - 5 AΠΡΙΛIOY

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η «λαβίδα Σαμαρά»!!!

Προσοχή! Προειδοποιούμε όσους συνομιλούν με τον Πρόεδρο A. Σαμαρά, να προσέχουν ιδιαιτέρως: ο εν λόγω κύριος κρατάει μαγνητόφωνο.
Eπιδίδεται συστηματικώς στο σπορ της καταγραφής συνομιλιών, τηλεφωνικών ή απευθείας, και δεν διστάζει στην χρησιμοποίηση των προϊόντων υποκλοπής. 

=========================================
Γνωρίζετε τι είναι η «λαβίδα Σαμαρά»; Aλίμονο, τότε πού οδηγούμεθα ως έθνος;

Eμείς ομολογούμε ότι έως προσφάτως αγνοούσαμε το μεγαλεπήβολο «σχέδιο» που είχε εκπονήσει το 1992 ως υπουργός των Eξωτερικών ο φέρελπις και δαιμόνιος αυτός νέος.
Bεβαίως ούτε ο K. Mητσοτάκης ούτε οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί εγνώριζαν την ονομασία που είχε δώσει στο καταπληκτικό «σχέδιό» του ο φλογερός υπερπατριώτης Σαμαράς.

Ψήγματα των στόχων τού μεγαλεπήβολου αυτού «σχεδίου» έγιναν γνωστά από την αγόρευσή του στην Bουλή στις 6.11.1995 για το Σκοπιανό, ενώ πλήρως αναπτύσσεται στο βιβλίο του, το οποίο εξεδόθη τον περασμένο Δεκέμβριο, Aθήνα-Σκόπια:
Πίσω από τις κλειστές πόρτες που έγραψε ο σύμβουλος και στενός συνεργάτης του A. Tάρκας και το οποίο προλογίζει ο ίδιος ο A. Σαμαράς, εις απάντησιν του βιβλίου τού θ. Σκυλακάκη Στο όνομα της Mακεδονίας, το οποίο προλογίζει ο K. Mητσοτάκης1. Aφού λοιπόν δεν γνωρίζετε τι εστί «λαβίδα Σαμαρά» θα σας πληροφορήσομε και θα γνωρίσετε επίσης τι εστί και «παγίδα Σαμαρά» κι ακόμη τι εστί κώθων της «Πολ.Aν.» ή της Eλληνοχριστιανικής Ανοιξης κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Πότη Παρασκευόπουλου (Eλευθεροτυπία, 9.7.'93). 

O «KΩΔΙΞ ΤΙΜΗΣ», των Αδωνι - Μπαλτάκου και της «Χρυσής Αυγής»!!!

Με τον Αντιδήμαρχο Δ. Σμυρνή, συναντήθηκε το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Με τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου, υπεύθυνο, μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων του, και για τα Τεχνικά Έργα της πόλης μας, κ. Δημήτριο Σμυρνή, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο  του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη  συνάντηση αυτή ήταν τα ακόλουθα:
1.Κανονισμός Κυκλοφοριακής Λειτουργίας του Κέντρου
2.Διαμπερής Κυκλοφορία
3.Πρόβλημα Στάθμευσης
4.Επισκευή πεζοδρομίων
5.Ασφαλτόστρωση Δρόμων
6.Πλατεία Αγίας Λαύρας
7.Πλατεία Ηρώων
8.Πρόβλημα των κατοίκων των οδών Σαλαμίνος - Αναβρύτων

Μαθήματα Γιόγκα & Χορών στην Ενωση Κρητών Αμαρουσίου

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Ένωσης, ξεκινούν μαθήματα γιόγκα για ενήλικες. Τα μαθήματα θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης (Σπύρου Λούη 17, Μαρούσι)  κάθε Τρίτη  19:00 – 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Πόπη Ζερβάκη(τηλ. 2106141611).
Επίσης έχουν ξεκινήσει μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών Παραδοσιακών, Λαϊκών και Ευρωπαϊκών Χορών για ενήλικες, με χοροδιδάσκαλο την κ. Άννα Μακρή.
Τα μαθήματα γίνονται στην έδρα της Ένωσης (Σπύρου Λούη 17, Μαρούσι), κάθε Τετάρτη στις 20.30 – 22.00 και το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι 10€. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και για εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Γεωργία Χασαπλαδάκη (τηλ: 6937485684)
Τέλος, συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή μελών της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «ο Κρηταγενής Ζευς», αλλά και φίλων της Κρητικής Παράδοσης, τα μαθήματα εκμάθησης Κρητικών Χορών, με τον χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Μουρτζανό. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Κυριακή, στην έδρα της Ένωσης (Σπύρου Λούη 17, Μαρούσι) τις παρακάτω ώρες:

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συναυλία για νήπια «Με το Α & το Β», στο «Ιδιόμελο»!

Την Κυριακή  13 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης έρχεται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» με μια συναυλία «αλφαβητάρι»!
«Με το Α και το Β» ο τίτλος της, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Πρόκειται για μια σειρά μελοποιημένων ποιημάτων από το ομώνυμο βιβλίο της Παυλίνας Παμπούδημε το Άλφα και το Βήτα», εκδόσεις Κέδρος). 
Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης θα παίξει στην κιθάρα του και θα τραγουδήσει - μαζί και με τα παιδιά - τα ευφρόσυνα στιχάκια της Παμπούδη, σε μια μουσική και παιδαγωγική εμπειρία.
                                              Μαζί του οι μουσικοί:

Tην «κόκκινη κοτούλα» γνώρισε η «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου!

Οι ομάδες της «Παραμυθοπαρέας» του Δήμου Αμαρουσίου συναντήθηκαν ξανά στην αίθουσα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου για να γνωρίσουν την Κόκκινη Κοτούλα, την εργατική και σοφή ηρωίδα του ομώνυμου λαϊκού παραμυθιού.
Τα παιδιά παρέα με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαριλένα Καββαδά, που τους αφηγήθηκε σε δική της διασκευή το δημοφιλές λαϊκό παραμύθι, δραματοποίησαν την πλοκή του με έμπνευση και φαντασία σε ένα πολύχρωμο και χαρούμενο σκηνικό, πλημμυρισμένο με μελωδίες. 
Τη διαφορά σε αυτή τη συνάντηση, όμως, έκανε η συμμετοχή των γονιών τους, που έλαβαν ενεργά μέρος σε χοροθεατρικά παιχνίδια!
Η επόμενη συνάντηση των πρωτοποριακών ομάδων φιλαναγνωσίας, δημιουργίας και έκφρασης αναμένεται στα τέλη Απριλίου.

Η κυβέρνηση χαρίζει τις τράπεζες, οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργία

Το πολυνομοσχέδιο - νέο μνημόνιο και προάγγελος άλλου μετά τις εκλογές, ψηφίστηκε τελικά, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της Κυριακής.
«Κατεπείγον» όπως πάντα, για να μην προλάβει ο κόσμος να καταλάβει, για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ότι σε εποχές κρίσης του συστήματος οι κυβερνήσεις καταργούν τη βουλή και την όποια  δημοκρατία.
Και για να μειωθεί σε 2 μόνο μέρες η πίεση στους κυβερνητικούς βουλευτές, που για άλλη μια φορά διαφώνησαν τάχα αλλά «πείσθηκαν», έστω με απώλειες.
Ο νόμος ψηφίστηκε μισός.
Γιατί το άλλο του τμήμα, ακόμα πιο επώδυνο, το άφησαν για μετά τις εκλογές. Λες & ο λαός δεν έχει καταλάβει, 4 χρόνια τώρα, τι συμβαίνει. Ας δούμε όμως συνοπτικά τι περιέχει:
                          Ο νέος Νόμος

Tετ α τετ Πατούλη - Κοντοζαμάνη για το Π.Ε.Δ.Υ Αμαρουσίου

Θέματα για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ) Αμαρουσίου που αντικατέστησε το πρώην ΙΚΑ, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη διάρκεια επίσκεψής του στο πολυιατρείο.
Ο κ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ζήτησε από τον Διοικητή κ. Κοντοζαμάνη, στο πολυιατρείο του Π.Ε.Δ.Υ Αμαρουσίου να μπορεί να γίνονται, επίσης, ακτινολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.
Επίσης, ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου και Π.Ε.Δ.Υ προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Όσον αφορά στη Μονάδα Π.Ε.Δ.Υ Αμαρουσίου ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ζήτησε να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται και ιατρικές εξετάσεις και να μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας Βορείων Προαστίων.

ΕΛΠΙΣ: Ο Αδωνις, ο Αχιλλεύς & η σουίτα της ΑκροΔεξιάς ... Υγείας!

Διαβάζουμε την παρακάτω είδηση στην "Ελευθεροτυπία":
 "Σάλος στην κυβέρνηση αλλά και στο μέγαρο Μαξίμου προκλήθηκε μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», για τη... βασιλική νοσηλεία του «άπορου» αδερφού του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη σε σουίτα στο νοσοκομείο «Ελπίς».
Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, παρενέβη ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να κλείσει το θέμα. 
Ο αδερφός του Αδώνιδος, κάτοικος Κηφισιάς, δήλωσε άπορος και μέσω Κοινωνικού Ιατρείου πέτυχε την εισαγωγή του στο «Ελπίς». Χειρουργήθηκε δωρεάν, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», γεγονός που αποτελεί μείζον ηθικό θέμα για την κυβέρνηση, έστω κι αν είναι πράγματι άπορος, καθώς καταδεικνύει τον τρόπο που ακόμη λειτουργεί το ΕΣΥ στις εποχές του Μνημονίου εις βάρος όλων των άλλων ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.
Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.
Ενδεικτικό της κυβερνητικής αλαζονείας είναι το γεγονός πως μετά το πλήθος των αντιδράσεων, με εντολή Σαμαρά οι εμπλεκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

ΑΔΩΝΙΣ:Συγκινήθηκε από τον γιο Μπαλτάκου που έκανε «Γης Μαδιαμ» τη Βουλή!

Ο υπουργός Υγείας μίλησε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Αντ1 για το βίντεο που παρουσιάζει το Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, κάνοντας λόγο για δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά και είπε:
 «Δεν υφίσταται κανένα πολιτικό ζήτημα» μίλησε για ανοησία του κ. Μπαλτάκου, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι «ο κ. Μπαλτάκος είχε πάντα την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή και να ξέρουμε τι γίνεται εκεί πέρα.
Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, ήθελε να το παίζει καλός στον Κασιδιάρη», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι και ο ίδιος τον είχε δει πολλές φορές να μιλάει με τους χρυσαυγίτες στη Βουλή, κάτι με το οποίο, όπως είπε, διαφωνούσε.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Κασιδιάρης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το βίντεο σε αυτή τη χρονική φάση, «για να σώσει το τομάρι του».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τρομακτικό ολίσθημά του να ζητάει τις παραιτήσεις του κ. Δένδια και του κ. Αθανασίου.

Ξυλοδαρμός Χρυσαυγιτών από τον γιο Μπαλτάκου Δημήτρη, εντός του Κ(υ)νοβουλίου!!!

Ο Πάνος Καμμένος νονός του θερμόαιμου νεαρού Μπαλτάκου!!!
Το πανδαιμόνιο που επικράτησε στα γραφεία της ΧΑ και στους διαδρόμους της Βουλής, κατά την εισβολή του εξαγριωμένου γιου Μπαλτάκου στα γραφεία των Χρυσαυγιτών καταγράφεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.
Ο Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος εκτός εαυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, έβρισε τους βουλευτές που ήταν παρόντες λέγοντας «μουν@@@@α, τι κάνατε», ενώ στη συνέχεια κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, έριξε μπουνιά στον Μιχάλη Αρβανίτη και μια σφαλιάρα στον Νίκο Κούζηλο.
Στη συνέχεια ο νεαρός έσπρωχνε όποιον έβλεπε μπροστά του και συνέχιζε να βρίζει. «Γ@@@ το Χριστό σας, θα σας γαμ@@@». Αμέσως μετά έφυγε και μάλιστα έβαλε και την κουκούλα του φούτερ του για να μην τον φωτογραφίσουν οι δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με το www.matrix24.gr, νονός του υιού Μπαλτάκου όπως είναι ευνόητο με πατέρα «βαθιά αντικομμουνιστή», δενθα μπορούσε να ήταν ούτε ο Φλωράκης, ούτε ο Κύρκος...αλλά ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος(!!!), ο οποίος μετά τις χθεσινές συνταρακτικές αποκαλύψεις καθόλου δεν δίστασε διόλου να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης!!!

Μ. Μαξίμου:Δεν διώκεται η Χρυσή Αυγή επειδή κόβει ψήφους από τη ΝΔ!!!

Να κλείσουν άρον-άρον το μείζον θέμα που προέκυψε, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, οδηγώντας στην παραίτηση-αποπομπή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, επιχειρούν τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο, οι ποινικές διώξεις μελών της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, δεν αποτελούν προϊόν κάποιας σκευωρίας, ούτε έγιναν επειδή η Χρυσή Αυγή «κόβει» ψήφους από τη ΝΔ.  
«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά, εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση» ήταν η σαφής τοποθέτηση, με την οποία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε χθες το σαφές στίγμα για το πώς θα χειροστεί η κυβέρνηση την εν λόγω υπόθεση.
Ο κ. Σαμαράς δεν προέβη σε νέες δηλώσεις και αποχώρησε από το Μαξίμου στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης, αφού πρώτα είχε δώσει εντολή στο διευθυντή του γραφείου του, Τάκη Μπούρα, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, είχε συνομιλήσει για το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, «είναι μια τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βάση», ενώ και ο κ Δένδιας σημείωσε με νόημα ότι «δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής», τα οποία έστειλε ο ίδιος στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Συζητάμε αν πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση των Δωσιλόγων κ. Τσίπρα;

Τσίπρας: Ζητάει μόνο παραίτηση των Αθανασίου & Δένδια

Για εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά και τη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα «Extra 3», «Action 24» και «Kontra Channel», αποφεύγοντας ωστόσο να ζητήσει την παραίτηση ΣΑΜΑΡΑ!!!
 «Ο κ. Μπαλτάκος, είπε, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο... Είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γραμματέας της κυβέρνησης», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρο τη Χρυσή Αυγή όχι για λόγους νομιμότητας αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά. 
Ο κ. Τσίπρας αρκεστηκε να ζητήσει, την παραίτηση των κ.κ. Δένδια και Αθανασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:«από την πρώτη στιγμή είπαμε η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκτός νόμου».
Ξεκαθάρισε πάντως πως «Η δικαστική διερεύνηση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί πολιτική διώξη».

Σοκ πανικού στην κυβέρνηση των Δωσιλόγων

O Σαμαράς δεν σώζεται με κανένα τέχνασμα… Ταραχή!
Σοκ πανικού στην κυβέρνηση και τα «πορνεία» των «νταβάδων» (ΜΜΕ)!!!  
«Καταπίνουν» το μέγιστο πολιτικό γεγονός της συνομιλίας του γενικού διευθυντή της κυβέρνησης (Μπαλτάκου) με τον Κασιδιάρη, «καταπίνουν» το ύφος, το λεξιλόγιο και τις …διαχύσεις των συνομιλητών, καθώς και τους καυτούς διαλόγους:
Διάλογοι που καταγράφουν τελεσίδικα τις σχέσεις των «φατριών» του πολιτικού υποκόσμου, αλλά και τις πρακτικές και τα πολιτικά τους παιχνίδια…
Διάλογοι που τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί τον ίδιο το Σαμαρά!!!ΟΛΟΣ ο διαπλεκόμενος βούρκος των εξουσιών αποτυπώνεται σ’ αυτόν το διάλογο…
Αυτά τα παρακάμπτουν ή τα περνάνε στα «ψιλά», στο «περιθώριο». Οι πανικόβλητες πρακτικές αντιπερισπασμού:  
α). τα γελοία ψελλίσματα του Μπαλτάκου: Μίλησε με τον Κασιδιάρη για να αποφύγει τις …πιέσεις!!!   Το νέο του «επιχείρημα»: «Έπαιξα επικίνδυνο παιχνίδι για το καλό της παράταξης και της χώρας μου» (αποκλειστικότητα του Χατζηνικολάου): Ο πανικός της φρενοβλαβούς ανοησίας…              
β). Στο «Σταρ» ο Βορίδης, με τσακισμένο το ύφος των πολλών καρδιναλίων που τον χαρακτηρίζει, δεν ήξερε τι έλεγε. Ανακάτευε την παρανομία της υποκλοπής, με ποικίλες ταχυδακτυλουργίες και ψευτιές: Ότι στο διάλογο ο Κασιδιάρης δεν έλεγε τίποτα για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής (λες και αυτό ήταν το θέμα του διαλόγου), ούτε έγινε καμία αναφορά στο Σαμαρά!!!    
Τόσο συνειδητό ψεύδος! Φαίνεται δεν άντεξε να διαβάσει ή να ακούσει το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών… 

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, δημιουργούν οι Σκοπιανοί!

Σε νέα πρόκληση προχωρούν πάλι τα Σκόπια, δυναμιτίζοντας και τις τελευταίες πιθανότητες εξεύρεσης μιας λύσης ανάμεσα στις δυο χώρες καθώς επιχειρούν, μετά τη «χρήση» του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να χρησιμοποιήσουν σαν «χαρτί» στον επιχειρούμενο πολιτικό - διπλωματικό πόλεμο με την Ελλάδα, την ιστορία  του Ελληνικού Εμφυλίου πολέμου.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Nova Makedonija αναφέρει ότι η εκτελούσα χρέη Διευθύντριας του Μουσείου της πΓΔΜ, Μιριάνα Νίντσκοβσκα, προανήγγειλε ότι στα μέσα του 2014 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια μόνιμης έκθεσης που θα είναι αφιερωμένη στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα και στην «έξοδο των «Μακεδόνων» παιδιών προσφύγων από το ‘Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας», όπως σημειώνεται.
«Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, έγγραφα και πολλά άλλα αντικείμενα σχετικά με αυτό το θέμα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση στον συμβολισμό της εξόδου», δήλωσε η κα Νίντσκοβσκα, η οποία πρόσθεσε ότι στόχος της έκθεσης θα είναι το να δοθεί μια εικόνα για τη ζωή και τα γεγονότα «από όλες τις περιοχές του‘Αιγαιατικού τμήματος της Μακεδονίας» από το 1949 και μέχρι σήμερα».

Τούρκοι εγκλώβισαν Eλληνική πυραυλάκατο στο Καστελλόριζο!

Αυξάνονται κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.
Ο Ερντογάν ακολουθώντας την συνήθη τακτική των Τούρκων όταν έχουν ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους, στήνουν σκηνικό έντασης με την Ελλάδα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας τους.
Ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια, το οποίο αποκρύφθηκε επιμελώς από το ΥΠΕΘΑ, έγινε όπως αποκαλύπτει το koolnews πριν από λίγες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου.
Εκεί τουρκικά σκάφη «εγκλώβισαν» ελληνική πυραυλάκατο. Αμέσως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα επιτελεία σήμανε συναγερμός αφού ο «εγκλωβισμός στόχου» σημαίνει αυτόματα εχθρική πράξη. Αρχικά επικράτησε πανδαιμόνιο, με τα τηλέφωνα και τις επικοινωνίες να έχουν πάρει «φωτιά» και τον κυβερνήτη της πυραυλάκατου να περιμένει εντολές για το τι θα κάνει.

Παραιτήθηκε ο αντικομμουνιστής στενότατος συνεργάτης του Δωσίλογου πρωθυπουργού

                        Παραίτηση Μπαλτάκου μετά το σάλο
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο στον πρωθυπουργό, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, μετά την αποκάλυψη του διαλόγου του με τον Ηλία Κασιδιάρη.     
Oλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».  
Αυτά αναφέρει - μεταξύ άλλων - ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Όπως, ειδικότερα, εξηγεί ο κ. Μπαλτάκος για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κασιδιάρη, «λόγω της γειτνίασης των γραφείων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και της ΧΑ στη Βουλή είχα συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Mε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει  ιδιαιτέρως». Ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι ο κ. Κασιδιάρης «ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της XA. Tο αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις.
Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί σκευωρίας δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα».

Μπαλτα-διά στη Δημοκρατία!!!

Απομαγνητοφωνημένη συνομιλία έδωσε σήμερα στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης στην οποίο παρουσιάζει συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.
 Από τον διάλογο διαφαίνεται μία φιλική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι φαίνεται πως συζητούν πολιτικά ως ομοϊδεάτες.
Είτε λέγονται, είτε υπονοούνται, επαναλαμβάνονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τον πρωθυπουργό, ενώ προκύπτει πως οι διώξεις της Χρυσής Αυγής έγιναν για να πλήξουν την εκλογική δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ποινικές διώξεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάτω από την κατακραυγή κοινωνίας και πολιτικού κόσμου.
Όλη η υπόθεση αφορά τις διώξεις της Χρυσής Αυγής.  Στο έγγραφο που έφερε στη Βουλή ο Η. Κασιδιάρης, ο κ. Μπαλτάκος περιγράφει πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός όταν έμαθε ότι αφέθηκε ελεύθερος ο Κασιδιάρης, τι παρεμβάσεις υπήρξαν στη Δικαιοσύνη από τους υπουργούς Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια, με εντολή Σαμαρά, ενώ - όπως λέει- δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον του βουλευτή της ΧΑ. Aναφέρει ακόμη ότι οι διάλογοι με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο είναι μαγνητοσκοπημένοι και έχουν κατατεθεί στη δικογραφία «κατά της κυβέρνησης Σαμαρά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο».
Ο  Κασιδιάρης κάνει λόγο για «αδίκημα κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, τουλάχιστον για τον υπουργό Δικαιοσύνης, και εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει πρόταση για παραπομπή του εν λόγω υπουργού στην προανακριτική επιτροπή.

Σαραντάκου, μηνολόγιον Απριλίου

O Απρίλιος, πέρα από την πρωταπριλιά, είναι επίσης (κατά τον Έλιοτ) ο μήνας ο σκληρός, ενώ σύμφωνα με ένα παμπάλαιο δημοτικό τραγούδι είναι και απριλοφόρητος (δείτε το παλιό μας άρθρο) - ωστόσο, το επίθετο “απριλιανός” έχει σπιλωθεί, ώσπου να την ξεχάσουμε, από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.
Συνήθως ο Απρίλης είναι επίσης ο μήνας του Πάσχα -το οποίο μπορεί να πέσει από 4 Απριλίου έως 8 Μαΐου, άρα τις περισσότερες φορές πέφτει Απρίλη.
Η λέξη Απρίλιος είναι μάλλον είδος αντιδανείου.
Πράγματι, το λατινικό aprilis (όλα τα ονόματα των μηνών έχουν λατινική προέλευση), σύμφωνα με μια παμπάλαιη ετυμολογία που προτάθηκε το 1119 (!) από τον Philippe de Taon, προέρχεται από το ρήμα aperire (ανοίγω).
Επί 8 αιώνες, οι φιλόλογοι έμειναν ικανοποιημένοι από την εξήγηση αυτή, που άλλωστε είναι απολύτως ευλογοφανής, μια &τον Απρίλιο “ανοίγει” ο καιρός, γίνεται ανοιξιάτικος & φιλικός.

Τρ 1 Του βαρώνου Μυγχάουζεν και των ανιδιοτελώς ψευδομένων
Τε 2 Διεθνής ημέρα παιδικού βιβλίου
Πε 3 Γενέσιον Θεοδώρου Κολοκοτρώνη του στρατηλάτου
Πα 4 Γενέσιον Ανδρέου Ταρκόφσκη και αυτοκτονία Δημητρίου Χριστούλα
Σα 5 Ιακώβου Καζανόβα του μεγάλου εραστού
Κυ 6 Του ζωγράφου Ραφαήλου

Στο μικροσκόποιο 908 Μ.Κ.Ο!!!

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται υποθέσεις 908 ΜΚΟ, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Οι 908 ΜΚΟ φαίνεται πως βρίσκονται στο πρώτο «κύμα» ελέγχου, καθώς όπως προκύπτει από όσα αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, «η διαδικασία επιλογής προς ανάδειξη και άλλων ΜΚΟ προς έλεγχο συνεχίζεται».
Ήδη, η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο προς όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής, με την οποία είχε επισημάνει ότι «δεκάδες ΜΚΟ λυμαίνονταν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ, επί σειρά ετών, χωρίς καμία λογοδοσία στο τι έκαναν τα λεφτά, ενώ επιτήδειοι απολάμβαναν την προστασία-ασυλία των μνημονιακών κυβερνήσεων που έχουν επιβάλει καταστροφικά μέτρα σε βάρος του λαού και δυσφημίζοντας όσες ΜΚΟ εκτελούσαν κοινωνικό έργο».

«Καρφώνει» τις ΜΚΟ του Τζωρτζ Σόρος για χειραγώγηση μαζών, πρώην πράκτορας της CIA!

Αποκαλύψεις που έχουν άμεση σχέση με τις ελληνικές δημοτικές εκλογές έκανε στο Russia Today ο πρώην πράκτορας των ΗΠΑ Σκοτ Ρίκαρντ o oποίος αποκάλυψε την άμεση σχέση που έχουν με την κρίση στην Ουκρανία και παλαιότερα στην Γεωργία οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται και οι πολιτικοί κύκλοι των χωρών αυτών από τον Τζορτζ Σόρος.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ΜΚΟ Solidarity Now του Τζορτζ Σόρος, χρηματοδοτούν δραστηριότητες των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης κατ'εντολή των δημάρχων τους Γ.Καμίνη και Γ.Μπουτάρη με πιο γνωστή από αυτές την αγορά πετρελαίου για τα σχολεία (υποχρεώση του δήμου) αλλά και την προστασία "αδύναμων" λαθρομεταναστών.
Να υπενθυμίσουμε ότι στα εγκαίνεια της ΜΚΟ παρών ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.!
Υπενθυμίζουμε την διείσδυση του Σόρος στα ελληνικά τεκταινόμενα με την "φιλανθρωπία του πετρελαίου θέρμανσης", πέρα από τους δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης έφτασε μέχρι τη Νάουσα όπου και ο εκεί δήμαρχος, Τ.Καραμπατζός με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την χρηματοδότηση, αγνοώντας ακόμα και τις αντιδράσεις γονεών και κηδεμόνων.

Ο «ανθρωπισμός» του κεφαλαίου & του ΝεοΑποικισμού...

Από τότε που οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» - γέννημα του κινήματος του ’68 - αποτελούσαν εναλλακτική θέσμιση της κοινωνίας ενάντια τόσο στον κρατισμό, όσο και στο ιδιωτικό κεφάλαιο, κύλισε πολύ νερό στ’αυλάκι.
Η ενσωμάτωση του αντιθέτου και του διαφορετικού αποτελεί βασικό μηχανισμό της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
Οι Μ.Κ.Ο δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.
Εντάσσονται πια στο σημειολογικό υλικό της μετανεωτερικής κυριαρχίας και, εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, διαμορφώνουν το ιδεολογικό περιβάλλον αντιμετώπισης της φτώχειας.
Εσχάτως, στο πλήθος οργανώσεων υγείας και κοινωνικής φροντίδας, προστίθεται και το «Open Society Foundations(OSF), του παλιού γνώριμου Τζορτζ Σόρος, μέσω του «Solidarity Now (παρακλάδι του ιδρύματος στην Ελλάδα).
Μετά το πετρέλαιο που δώριζε σε σχολεία και οργανισμούς, το ίδρυμα στοχεύει στη δημιουργία τεσσάρων κέντρων αλληλεγγύης, στο πρότυπο του πρώτου κέντρου, που εγκαινίασε ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη.
Μέσω των Μ.Κ.Ο. Άρσις και ΠΡΑΚΣΙΣ, προσφέρει νομική στήριξη για προβλήματα και επιπτώσεις της κρίσης (χρέη, δάνεια, εργασιακά, προνοιακά, κ.α), καθώς και ιατρική και ψυχολογική στήριξη των αποδυναμωμένων πολιτών.
Στην Αθήνα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις συνήθεις Μ.Κ.Ο, το κέντρο θα λειτουργήσει στο παλιό Φρουραρχείο, στο Σταθμό Λαρίσης.
«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’αλείψω μέλι».
Ο χρηματιστηριακός μάγος της νεοκαπιταλιστικής αυτοκρατορίας, ο άτυπος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  και του νεοιμπεριαλισμού, που μέσω «ανθρωπιστικών» Μ.Κ.Ο συνέβαλλε στην διάλυση καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη και την πρώην ΕΣΣΔ, αποτελεί το πρόσωπο αναφοράς κάθε νεοφιλελεύθερου αριστερού ή δεξιού «εκσυγχρονιστή».

Υποψήφιος με το Συνδυασμό του Λ. Μαγιάκη, ο Δημήτρης Κουτσουβέλης

Την υποψηφιότητά του με τον Συνδυασμό «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» ανακοίνωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Κουτσουβέλης δηλώνοντας:
«Στο ενωτικό κάλεσμα για διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία που απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης γίνομαι κοινωνός και συμμετέχω ενεργά ως νέος άνθρωπος και δικηγόρος θέτοντας την υποψηφιότητά μου με τον Συνδυασμό «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»
Το άνοιγμα και την διεύρυνση τα οφείλουμε στον εαυτό μας με τη μορφή της εξωστρέφειας και την συμμετοχή στα τοπικά ζητήματα που αναφύονται, καθώς και στους νέους της πόλης μας και πάνω από όλα υπαγορεύονται από τον ίδιο τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος πρέπει να λειτουργεί για το καλό του τόπου και των ανθρώπων που υπηρετεί, βάσει αρχών και προγραμματικού πλαισίου, χωρίς κορώνες, ταμπέλες, παρωπίδες και κομματικά πάθη.»
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης  δήλωσε:

Στη Γερμανική Σχολή μιλάει στις 7:00 μ.μ. ο Μανώλης Γλέζος!!!

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών
έχει την τιμή να υποδεχθεί τον Μ. Γλέζο
την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 7:00 μ.μ,
στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ.
Θα συζητήσει με μαθητές & αποφοίτους
για τις ΕλληνοΓερμανικές σχέσεις,
την ιστορία τους, τις παραμέτρους που
τις διαμόρφωσαν και τις προοπτικές τους.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Ουράνιο Τόξο» ... στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου!

Στα 14 της ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ουράνιο Τόξο», για το οποίο κέρδισε την 5η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας.
Σήμερα, στα 16 της χρόνια, έχει ήδη ολοκληρώσει το δεύτερο!!! Η Κατερίνα Μπίνα, μαθήτρια Δευτέρας Λυκείου στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου, είναι ένα δυναμικό κορίτσι που πιστεύει στη φιλία και τον έρωτα, σιχαίνεται τα ψεύτικα χαμόγελα που κρύβονται πίσω από «καμουφλαρισμένους ανθρώπους», ενώ οραματίζεται έναν κόσμο όπου η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ και οι «κακοί» του παραμυθιού στο τέλος χάνουν.
H Kατερίνα κατέκτησε την 5η θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, ενώ πήρε Δίπλωμα από την Ενωση Ελλήνων Λογοτεχνών

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης - Λυκόβρυσης

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της παράστασης του έργου «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου πλαισιωμένη από την ορχήστρα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου το παρουσιάζει σε δύο ακόμα παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης - Λυκόβρυσης.
Οι παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η παράσταση έχει ανέβει και στο παρελθόν στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης σημειώνοντας εξίσου μεγάλη επιτυχία.
«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την ιστορία Πολυτεχνείου, λογοκρίθηκε όταν πρωτοπαίχτηκε το 1973, και έρχεται σήμερα περίπου 40 χρόνια μετά να είναι το ίδιο επίκαιρο καθώς η ιστορική συγκυρία για τη χώρα είναι εξίσου δύσκολη.

«Πρόθυμος λαγός» του κ. Φούχτελ, η Δημοτική Αρχή Πατούλη!!!

Γνήσιος εκπρόσωπος του «Μνημονίου» ο απερχόμενος Δήμαρχος !
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κατ’ ευφημισμό «γραφείο τύπου του Δήμου» και σίγουρα υπαγορεύτηκε από τους επικοινωνιολόγους στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτεται η πλήρης ταύτιση της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τις μνημονιακές επιλογές του κόμματος που τη στηρίζει.  
Σε μια παραληρηματική ανακοίνωση, εμπλέκονται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι βουλευτές του, τα στελέχη του και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Μαγιάκης, σε έναν αχταρμά, χωρίς να υπάρχει καμιά λογική συνέχεια επιχειρημάτων, με μόνο στόχο να αποσιωπηθούν τεράστιες ευθύνες και παρανομίες της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας.
Στην υπηρέτηση αυτού του στόχου επιστρατεύονται και ψέματα.
Πάντα οι εξουσίες όταν νοιώθουν πως καταρρέουν, πανικοβάλλονται. Και όταν πανικοβάλλονται χρησιμοποιούν όλα τα αθέμιτα μέσα που διαθέτουν.
Το «σύστημα Πατούλη» βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση. 
Η Δημοτική Αρχή Πατούλη χρησιμοποιείται ως ο πρόθυμος λαγός του γνωστού Γερμανού υφυπουργού κ. Φούχτελ, για την ιδιωτικοποίηση των προσοδοφόρων τομέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Πέμπτη η παρουσίαση θέσεων της Ρένας Δούρου

«Χρυσές απαλλαγές» από δημοτικoύς φόρους & τέλη για το «Golden Hall»!

Eρωτήματα προκαλούν οι απαλλαγές από δημοτικά τέλη για το εμπορικό κέντρο «Golden Hall», που στεγάζεται στο πρώην «IBC - Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης» στο Μαρούσι και ανήκει στη «Lamda Development» του ομίλου Λάτση.
Η ιστορία του «Golden Hall», όπως και του γειτονικού «Mall», είναι βεβαρημένη με σκάνδαλα και μηνύσεις, ωστόσο από το 2011 το ΣτΕ έκρινε σύννομη τη λειτουργία του, παρά τις προσφυγές κατοίκων και τοπικών συλλόγων.
Το «Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης»  ήταν μια λυόμενη – προσωρινή κατασκευή, που κατέληξε μόνιμη και εκμισθώθηκε από την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. στη ΛΑΜΔΑ ΔΟΜΗ (θυγατρική της Lamda Development) το 2006 για 40 έτη, με ετήσιο μίσθωμα κατά μέσον όρο 8 εκατ. ευρώ.
                                                       Και χαμηλότερο μίσθωμα
Οι όροι άλλαξαν σκανδαλωδώς υπέρ του ομίλου Λάτση, με την εκχώρησή του από το ΤΑΙΠΕΔ το 2012, παρατείνοντας την εκμετάλλευση στα 90 χρόνια και μειώνοντας το το μίσθωμα στο 1/8, στερώντας από το Δημόσιο έσοδα ύψους 236,6 εκατομμύρια ευρώ.

H κυβέρνηση Δωσιλόγων του «ΤΙΡΑΜΟΛΑ» & «Βαρώνου Μυνχάουζεν» Α. Σαμαρά!

«Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα(;) - Από τη Χούντα στο Μνημόνιο»

Ο Peter Limbourg μεθαύριο στις 5:00 μ.μ. στην Aula
limbourg peter dwΟ Peter Limbourg, Director General της Deutsche Welle, στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, στις 3 Απριλίου 2014 από 17:00 έως 18:30, συντονίζει μία συζήτηση μεταξύ αποφοίτων με θέμα
«Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα(;) - Από τη Χούντα στο Μνημόνιο».
Ο Peter Limbourg, μαθητής του γερμανικού τμήματος στης Σχολής και γιός του πρέσβη της Γερμανίας την εποχή της Χούντας, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα το 1972, λίγο αφότου ένας άλλος μαθητής της Σχολής των χρόνων όμως του Μεσοπολέμου, ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, διέφυγε στην Γερμανία, επιστρέφει στο σχολείο για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια.

Η Ελλάδα σήμερα, από την οπτική ενός Έλληνα της διασποράς

του Γιάννη Ψαρουδάκη
πανεπιστημιακού & ερευνητή σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ & την Ευρώπης, ακαδημαϊκού στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου &συγγραφέα βραβευμένων βιβλίων.
Πολλοί από εμάς, ίσως όλοι που γεννηθήκαμε και  ανατραφήκαμε στην Ελλάδα και μεταναστεύσαμε σε άλλη χώρα έχουμε αναπτύξει ένα ισχυρό δεσμό με τη μητρώα γη. Συνεπώς ενδιαφερόμαστε πολύ για το τι συμβαίνει στη χώρα  και τους πολίτες της, ενώ συχνά εκφράζουμε τις απόψεις μας για θέματα που αφορούν τη πολιτική και τη καθημερινότητα.
Έχω γράψει πολλές φορές πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών το να αποφασίζουν πως θα διοικείται  η χώρα, τι βιοτικό επίπεδο θέλουν να έχουν και με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτό. Πρέπει επίσης να κατανοήσουν πως έχουν και την απόλυτη ευθύνη των πράξεών τους.
Φυσικά η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικό φυσικό κάλος, λαμπρή ιστορία και όχι μόνο στην αρχαιότητα, αλλά σε όλη τη διάρκεια των αιώνων.
Φυσικά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έβαλαν τα θεμέλια πάνω στα οποία αναπτύχθηκε ο δυτικός πολιτισμός.
Θεμελιώδεις αρχές που αναπτύχθηκαν τότε από τους λαμπρούς Έλληνες φιλοσόφους παραμένουν ως σήμερα ζωντανές σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Αυτό που έκανε μοναδικούς τους αρχαίους προγόνους μας δεν ήταν μόνο τα φιλοσοφικά και καλλιτεχνικά τους επιτεύγματα, αλλά  και το μεγάλο ενδιαφέρον τους στην  αναζήτηση πως μπορούν να προχωρήσουν στο μέλλον με σιγουριά βασισμένοι στη καλή γνώση της ιστορίας τους.
Δεν ζούσαν στο παρελθόν. Στόχευαν στο μέλλον για μια καλύτερη ζωή.