Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Κατάργηση του ΕΔΣΝΑ ζητεί ο Γ. Πατούλης!!!

Επιδιώκοντας την «υψηλή» εποπτεία στη διαχείριση των απορριμμάτων
Ένα βήμα ακόμη προχωρά τον τακτικισμό του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων ζητώντας την κατάργηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, υπερσκελίζοντας τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης των 66 Δήμων της Αττικής Ν. Σαράντη και αξιοποιώντας τον ρόλο του ως προέδρου της ΚΕΔΕ, ξαφνικά υιοθετεί το πνεύμα των διατάξεων του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, το οποίο σε πρότερο χρόνο είχε καταγγείλει.
Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι σκοπός του είναι ο κομβικός ρόλος των δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων απαξιώνοντας τη χρησιμότητα του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος όμως δεν καταργείται με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου.
Ωστόσο οι επιδιώξεις του προέδρου της ΚΕΔΕ ακουμπούν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Αυτό το νόημα είχε και η χθεσινή απάντησή του στο ενημερωτικό σημείωμα της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, το οποίο εστάλη και τους 66 δημάρχους.

Σφοδρή επίθεση Πατούλη σε Δούρου για τα σκουπίδια

Με μια οξύτατη ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, στρέφεται κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και καταγγέλλει προσπάθεια παράκαμψης των δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Ο κ. Πατούλης θέτει το ερώτημα: 
«Ποιο είναι το σχέδιο της κυρίας Δούρου; 
Η συγκέντρωση των μεγάλων έργων για τα απορρίμματα
στην Περιφέρεια & η “λάντζα”, μαζί με τον “λογαριασμό”,
στους δήμους και τους δημότες μας;». 
Την αντιπαράθεση έχει πυροδοτήσει «πρόσφατη απόφαση που αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια».
Ο κ. Πατούλης τονίζει πως «τα όσα έγιναν στον ΕΔΣΝΑ επιβεβαιώνουν τη βασική ανάγκη που έχει υπογραμμίσει σε πολλές περιπτώσεις η ΚΕΔΕ. 
Την ανάγκη να απεγκλωβιστεί πλήρως η διαχείριση των απορριμμάτων από τα γρανάζια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να αφεθεί στους δήμους, που σηκώνουν το βάρος και το κόστος της καθημερινής διαχείρισης και δεν μπορούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με ζητήματα για τα οποία δεν φέρουν ευθύνη».

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Λαμπρός ο εορτασμός της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη & κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου, γιόρτασε το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου & Προστάτιδας της πόλης. 
Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της ιεροσύνης, των τοπικών Αρχών της πόλης αλλά και πλήθος κόσμου.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της πόλης, παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας συνοδεία Αγήματος της Αεροπορίας, την Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου, τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου, και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.