Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πέντε οι Δελφινοδήμαρχοι

             Το "ξανασκέφτεται"... ο εκδότης Χρ. Ζαγκλής;
Του στρώνει πάντως χαλί ο κάθε "απλός" Μαρουσιώτης και «διαβάτης» του διαδίκτυου("maroussiotis.blog4u.gr" ), ο οποίος προτρέπει το "μεγαλοεκδότη" των Βορείων Προ"αστείων", να αφήσει τις παρεμβάσεις μέσω της "ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ"  και να δηλώσει ευθέως ή ότι «δεν πάει για δήμαρχος»,  ευχαριστώντας αυτούς που τον τίμησαν, ή  ότι «θα κατέβει για δήμαρχος»,  χωρίς όμως τη σημαία του "Σοσιαλ"κυβερνώντος κόμματος", και αν εκεινοι θέλουν, ας τον στηρίξουν!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Σ. της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ
 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/06/201 ώρα 7 μ.μ.
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστιας ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής σημασίας της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν αλλά και την πρόκληση των καιρών για διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα, συγκαλούμε τη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ με σκοπό την ενημέρωση των μελών και φίλων για τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί.
Η Συνέλευση συζητά για τις πολιτικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας με στόχο τη διαμόρφωση του προγραμματικού του πλαισίου και γνώμονα την διασφάλιση όρων ενότητας των δυνάμεων του Κινήματος, καθώς και ευρύτερων συγκλίσεων και συνεργασιών στις εκλογές.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι λαμβάνουν τον λόγο για να προβάλλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους.
Μέχρι σήμερα ΤΡΙΤΗ 15/6/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00 έχουν καταγραφεί οι παρακάτω υποψηφιότητες:
1.ΚΑΤΕΡΙΝA  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ - ΨΑΡΑΚΗ
2.ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ
3.ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ 
4.ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΓΚΛΗΣ
5.ΣΤΑΘΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
Η Συντονιστική Επιτροπή καταγράφει τα συμπεράσματα της συζήτησης με σκοπό να παρουσιάσει σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής τα συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης και τις εκτιμήσεις της για τους υποψήφιους. Στη συζήτηση δεν γίνεται ψηφοφορία.
                 Σ.Ε. Επιτροπή
                            Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Η «υποψηφιότητα» Χρήστου Ζαγκλή
Η αλήθεια για την «κατάθεση» υποψηφιότητας ως δημάρχου από τον εκδότη της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Χρήστο Ζαγκλή και οι λόγοι που δεν θα παρευρεθεί στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου.
Η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Γενική Συνέλευσή της, με θέμα την επιλογή υποψηφίου δημάρχου Αμαρουσίου, για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, η οποία έχει οριστεί για την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ως υποψήφιο για το χρίσμα του δημάρχου τον εκδότη της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, Χρήστο Α. Ζαγκλή.
Η πρόταση για την υποψηφιότητά του προέρχεται από φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, όπως δίνουν τη δυνατότητα οι εσωκομματικές διαδικασίες που έχει θεσπίσει το κυβερνητικό κόμμα. Αυτονόητο πως αυτή η πρόταση τον τιμά, καθώς συμπολίτες Μαρουσιώτες έκριναν ότι μπορεί να προσφέρει στην πόλη και από το αξίωμα του δημάρχου.
Σεβαστές οι εσωτερικές διαδικασίες που έχει προκρίνει κάθε κόμμα για την απονομή χρισμάτων σε υποψήφιους. Ωστόσο, είναι σαφές πως αυτού του τύπου οι διαδικασίες αφορούν τα στενά επιτελεία των κομμάτων και τα μέλη τους.
Στη δραματική συγκυρία για τη χώρα γενικότερα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ειδικότερα, το ζητούμενο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι η ανάδειξη κομματικών υποψηφίων και η καταμέτρηση κομματικών «επιρροών» στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά η προσπάθεια να ενεργοποιηθούν και οι πολίτες που αρνούνται να εμπλακούν σε κομματικές και γραφειοκρατικές διελκυστίνδες.
Τέτοιου είδους επιλογές στενεύουν δραματικά τα περιθώρια για να έλθουν επιτέλους στο προσκήνιο οι ίδιοι οι δημότες, που δεν έχουν εκχωρήσει την ιδιότητα του πολίτη σε κάποιο κομματικό μηχανισμό και σε ανάλογες διαδικασίες.
Το ζητούμενο ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ και θα ΟΦΕΙΛΕ να είναι η επί της ουσίας συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, πόσω μάλλον δεδομένων των αλλαγών που εισαγάγει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Το ζητούμενο ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ και ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ να είναι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτών και η ενεργοποίησή τους με σημεία αναφοράς τα ανοιχτά μέτωπα της πόλης, τις εύλογες αγωνίες τους, τις κοινές αξίες και οράματά τους, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στη βάση της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Με αυτά ως δεδομένα, ο εκδότης της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, Χρήστος Ζαγκλής, δεν πρόκειται να είναι παρών στη Γενική Συνέλευση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ για την παρουσίαση των υποψηφίων για το χρίσμα δημάρχων.
Σεβαστές οι διαδικασίες των κομμάτων, μα ακόμη πιο σεβαστές οι απαιτήσεις των καιρών, για την ενεργοποίηση στα κοινά, πέρα από τα στενά κομματικά «στεγανά».
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 13:10
http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=28694:-lr-&catid=146:new&Itemid=162

Απορίες από ένα άρθρο

Η είδηση της υποψηφιότητας του γνωστού εκδότη Χρήστου Ζαγκλή ως δημάρχου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην πόλη. Υπήρχαν φήμες και γίνονταν συζητήσεις. Μέχρι τη στιγμή, που βγήκε η ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου, μέσα στην οποία το όνομά του βρέθηκε μεταξύ αυτών που είχαν αυτοπροταθεί ως υποψήφιοι να έχουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για υποψήφιοι δήμαρχοι στο Μαρούσι, ενώ υπήρχαν φήμες ότι η δική του υποψηφιότητα είχε προταθεί από συμπολίτες μας. Όχι κακό. Θα έλεγε κανείς ότι αυτό έδινε ένα τέλος στη φημολογία. Ότι θα εμφανιζόταν ο ίδιος, να ευχαριστήσει τους συμπολίτες του, που τον τίμησαν, και το ΠΑΣΟΚ που τον περιελάμβανε στις διαδικασίες του, και επιτέλους θα «ξεκαθάριζε» το τοπίο αναφέροντας τις διαθέσεις του.
Αντ’ αυτού, αναρτήθηκε «πρώτη είδηση» στην ιστοσελίδα της Αμαρυσίας, στην οποία η «Α» υπογράφει άρθρο με τίτλο «Η ”υποψηφιότητα” Χρήστου Ζαγκλή», στο οποίο αναφέρεται: «Η αλήθεια για την “κατάθεση“ υποψηφιότητας ως δημάρχου από τον εκδότη της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Χρήστο Ζαγκλή και οι λόγοι που δεν θα παρευρεθεί στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου».
Και ο απλός μαρουσιώτης και «διαβάτης» του διαδίκτυου, διαβάζοντας το καταγγελτικό -και σωστό εν πολλοίς- άρθρο της Αμαρυσίας, συμφωνεί ότι «τέτοιου είδους επιλογές στενεύουν δραματικά τα περιθώρια για να έλθουν επιτέλους στο προσκήνιο οι ίδιοι οι δημότες, που δεν έχουν εκχωρήσει την ιδιότητα του πολίτη σε κάποιο κομματικό μηχανισμό και σε ανάλογες διαδικασίες», αλλά μένει με τις απορίες: Γιατί έπρεπε να απαντήσει η εφημερίδα, και όχι ο ίδιος ο κ. Ζαγκλής; Γιατί να μη βγει ο ίδιος και να δηλώσει «δεν πάω για δήμαρχος και ευχαριστώ αυτούς που με τίμησαν», ή «θα κατέβω για δήμαρχος, αλλά χωρίς τη σημαία σας και αν θέλετε στηρίξτε με»;
June 17th, 2010 by maroussiotis
http://maroussiotis.blog4u.gr//
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους υποψήφιους Δημάρχους,
τους "υπηρέτες" του Μαρουσιώτικου λαού!!!
Από τα "ΔΗΘΕΝ" των Ν. Ξυδάκη-Μ. Ρασούλη

Δωρεάν συναυλίες στο Kosmopolis

Από σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου και κάθε Πέμπτη στις 20:30 μμ, τον Ιούνιο, Ιούλιο & Σεπτέμβριο το KOSMOPOLIS (Μαρούσι -Κηφισίας 73),προσφέρει στους επισκέπτες του, live μουσικές βραδιές με επιρροές από Disco,Samba,Soul,Regge,Blues,Jazz,Funk,Brazilian,Bossanova,Cha-Cha-Cha,Cuba,New Orleans,Ελληνικό και Ξένο Ροκ .
Η είσοδος είναι ελεύθερη
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
17/6 THE COSMOPOLITANS (“Mafia” jazz)
24/6 GROOVE BUSTERS (Soul-Funk-Pop)
1/7 MIRANTA VEROULI & DESAFINADOS (Brazilian -Bossa Nova- Samba-Jazz)
8/7 MEGAVAT (Rock-Blues-Pop)
15/7 BLACK JACK (New Orleans -Hot Jazz)
22/7 LOS PANTERAS DE CUBA (salsa- bachata- chachacha- merengue- cumbia- reggeaton  rumba cubana – rueda de casino )

Είναι μαγκιά;


Εδώ έχουμε παρκάρισμα:
1. πάνω σε πεζοδρόμιο
2. πάνω σε στάση λεωφορείου
3. πάνω σε στροφή
4. ενώ τριγύρω υπάρχουν άδειες θέσεις!!!
Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. ο κάθε... τεμπέλης θέλει να παρκάρει έξω από το σπίτι του γιατί αν πάει 100 μέτρα παρακάτω θα κουραστεί.
Δηλαδή ο πεζός, ο ηλικιωμένος, το παιδί, πρέπει να πάνε από το δρόμο; (τους ανάπηρους δεν τους αναφέρω καν γιατί σ' αυτή τη χώρα δεν τους υπολογίζουμε καν). μία μητέρα με καρότσι τί πρέπει να κάνει;
Και η ρημάδα η τροχαία τί κάνει; αντί να γράφει αυτούς που κατ' επανάληψη παρκάρουν όπου νά 'ναι μόνο στο mall ξέρει να πηγαίνει και να γράφει τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων του mall που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ;;;

Ψηφιακή αιχμαλωσία η "κάρτα του πελάτη"...

Πλήθος κόσμου εδωσε το παρων Δευτέρα 14 Ιουνίου στον  Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για να παρακολουθήσει την επίκαιρη ομιλία του π.Σαράντη Σαράντου για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει μαζική και αναγκαστική χρήση του δυσώνυμουαριθμού
Ο πατηρ Σαράντος αναφερθηκε στο σοβαρότατο ζήτημα της "κάρτας του πελάτη" (bar-code) και  της υπερταυτότητας δηλαδή της "κάρτας του πολίτη".
Με αδρές γραμμές ο Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του  Ι.Ν  π. Σαράντης Σαράντος, κάνοντας μια αναγκαία ιστορική αναδρομή, περιέγραψε εκείνες τις διαδικασίες των παρελθόντων κυβερνήσεων που είχαν ως στόχο την δημιουργία των καταλλήλων νεο-εποχήτικων υποδομών (συνθήκη Σένγκεν, ΕΚΑΜ, ΑΜΚΑ κλπ) για την πραγματοποίηση του "οράματος" της παγκόσμιας ψηφιακής διακυβέρνησης,για να φτάσουμε τελικά σήμερα στο σημείο όπου ο Έλληνας Ορθόδοξος πολίτης οδηγείται σε ψηφιακή αιχμαλωσία και πνευματική αποστασία.
Αφού ολοκλήρωσε την ιστορική αυτή αναδρομή αναφερόμενος στις δηλώσεις ξένων και Ελλήνων πολιτικών που ομολογούσαν την χρήση του δυσώνυμου αριθμού στις νέες ταυτότητες ( καγκελάριος Σρέντερ, κ. Πάγκαλος κλπ), αναφέρθηκε στις επιστημονικές τεκμηριώσεις που αποδεικνύουν τη χρήση αυτού του αριθμού τόσο στην "κάρτα του πελάτη" (bar-code,EAN13) όσο και στην "Κάρτα του πολίτη" η οποία όπως τόνισε θα είναι κατά πάσαν βεβαιότητα η νέα υπερταυτότητα που θα αντικαταστήσει κάθε υπαρχουσα κάρτα, ταυτότητα ή βιβλιάριο.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Γιατί τόση βιασύνη για τα ολοήμερα σχολεία;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Ιερού Λόχου 3 – 5
Τ.Κ. 15124 Μαρούσι Μαρούσι 7 – 6 – 2010
Τηλ. & Fax:210 8069041 Α.Π. 50
Πληροφορίες: κος Λυσίκατος Ν.
Δικτυακός τόπος: peamarousiou.gr
Προς: Τα μέλη του συλλόγου μας
Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.
Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων
Δημ. Σχ. Περιοχής Ευθύνης Συλλόγου μας
Θέμα: Σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Μια πρώτη κριτική ματιά.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι 15 μέρες πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά 800 Δημοτικά Σχολεία ορίστηκαν ως Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος με τη Φ. 3 / 609 / 60745 /Γ1 / 28-05-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης.
Στα σχολεία αυτά ορίζεται και νέο πρόγραμμα σπουδών που και αυτό είδε το φως της δημοσιότητας μόλις πριν τρεις μέρες.
Εύλογα γεννιούνται ορισμένα ερωτήματα:

Παράσταση καραγκιόζη στην έπαυλη Κουβέλου

Οταν υπήρχαν χαβούζες...

1980: «Η δυναμική κινητοποίηση χιλιάδων κατοίκων του Αμαρουσίου, που μετά τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα έληξε χθες, απέτρεψε τη συνέχιση των έργων κατασκευής φρεατίων από τον Οργανισμό Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΟΑΠ), παρά την ισχυρότατη δύναμη των ΜΑΤ και τις άκαρπες προσπάθειες του γραμματέα του υπουργείου Δημοσίων Εργων.
Με σύνθημα "Οχι χαβούζα στο Μαρούσι"
χιλιάδες κάτοικοι από τις 6 το πρωί χθες είχαν αποκλείσει τον χώρο που βρίσκεται το Διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ- στη λεωφόρο Κηφισίας- και παρά τη φοβερή ζέστη παρέμειναν εκεί μέχρι τις 6 το απόγευμα, εμποδίζοντας το συνεργείο του ΟΑΠ να κάνει την εκσκαφή των φρεατίων υποδοχής λυμάτων».

Υψηλές θερμοκρασίες, σήμερα και αύριο

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα και αύριο, σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να "σκαρφαλώνει", μέχρι και τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Βελτίωση του καιρού, με πτώση του υδραργύρου από τα βόρεια, θα παρατηρηθεί από την Παρασκευή. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας, την Τρίτη παρατηρήθηκαν υπερβάσεις του ορίου στις τιμές του όζοντος, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να απευθύνει συστάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, στις 15:00, καταγράφηκαν οι εξής τιμές: Στο σταθμό Μαρούσι 227 μg/m³, στο σταθμό Λυκόβρυση 226 μg/m³, στο σταθμό Αγίας Παρασκευής 203 μg/m³ και στο σταθμό Θρακομακεδόνες 217 μg/m³.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Συζητάμε με ακτιβιστές της αποστολής
“Στόλος της Ελευθερίας”
και το συγγραφέα & δημοσιογράφο της “ΕΛΕΥΘΕΡΟTYΠΙΑΣ”
Νασίμ Αλάτρας
την κατάσταση, τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα.
Μετά τη συζήτηση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ
“ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΤΕΙΧΗ”
ΠΕΜΠΤΗ 17/06/2010 19:30

"Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ":Παρασκευή 18 Ιουνίου η γιορτή του κλήδονα

ΤΟ ΠΑΣΟΚ στις Εργατικές Κατοικίες

Πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών, την Κυριακή 6/6/2010, η εκδήλωση που οργάνωσαν η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου και η δημοτική παράταξη «Μαρούσι, Επόμενη Μέρα», με θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Στην πρώτη ενότητα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ παρουσιάστηκαν από την Τ.Ο. διαφάνειες με φωτογραφικό υλικό από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής όπως έλλειψη πεζοδρομίων σε αρκετούς δρόμους της περιοχής, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δημιουργούν προβλήματα, έλλειψη χώρων πάρκινγκ, έλλειψη δικτύου όμβριων υδάτων, έλλειψη πλατειών, ημιτελή έργα. Κύριος ομιλητής της ενότητας ήταν ο Λάζαρος Κοσμίδης (πρ. πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου).
Στη Δεύτερη ενότητα ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ παρουσιάστηκε το πως η πράσινη ανάπτυξη θα εξελιχθεί από όραμα σε πραγματικότητα εάν πιστέψουν σ’ αυτήν οι τοπικές κοινωνίες και αν ξεκινήσουν με την βοήθεια της Αυτοδιοίκησης ιδιωτικές και συλλογικές δράσεις μέσα από τις οποίες θα καταστεί δυνατό να προστατευτεί το φυσικό και αστικό περιβάλλον της εκάστοτε περιοχής, να δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, να αυξηθεί το εισόδημα των τοπικών κοινωνιών και φυσικά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.