Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Μάχη χωρίς πυρά: Ανθρώπινα δικαιώματα & εξωτερικό χρέος

Είναι, πια, σχεδόν αναντίρρητα δεκτό πως τα «απόνερα» της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, μίας εκ των μεγαλύτερων οικονομικών κρίσεων που έχει ποτέ υποστεί ο σύγχρονος κόσμος, εξακολουθούν να ταράζουν έως σήμερα τα - μέχρι προ κρίσεως - «ήρεμα νερά» της οικονομικής πραγματικότητας της Ευρώπης, βυθίζοντας μεγάλο αριθμό χωρών στην ύφεση.
Η εκτίναξη του εξωτερικού χρέους πληθώρας χωρών, λόγω του υπέρμετρου εξωτερικού δανεισμού, οδήγησε αναπόδραστα στην αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή και, συνεπακόλουθα, στην υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας, θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο εν αμφιβόλω το “status” θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωθεί βάσει διεθνών και νομικά δεσμευτικών κειμένων (ήγουν των επονομαζόμενων διεθνών συνθηκών, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – ΕΣΔΑ).
Πιο συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης, καταβάλλοντας εντατικές και σκληρές προσπάθειες προκειμένου να τηρήσουν στο ακέραιο τις διεθνείς οικονομικές τους υποχρεώσεις σχετικά με την αποπληρωμή του εξωτερικού τους χρέους, κατέφυγαν στην υπογραφή και την απαρέγκλιτη τήρηση των πολυσυζητημένων μνημονίων.
Τα εν λόγω μνημόνια περιλαμβάνουν, αφενός, δομικές μεταρρυθμίσεις, με επίδραση τόσο στη δημόσια όσο και την ιδιωτική σφαίρα, αφετέρου περιλαμβάνουν μέτρα λιτότητας, συνυπολογιζόμενων -σαφώς- των περικοπών στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, και τις συντάξεις.

Το 4ο μνημόνιο ...

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία ακόμη συμμορία της Τρόικα που θα είναι ίσως η κυβέρνηση του παράλληλου νομίσματος, της δραχμής & της χρεοκοπίας, αλλά μία πολιτική ηγεσία που να έχει σκοπό την απελευθέρωση της - αφού μόνο εκείνοι οι λαοί που είναι ελεύθεροι θέτουν στόχους για το μέλλον τους, τους οποίους αγωνίζονται πραγματικά για να επιτύχουν
==========================================
Πυρ ομαδόν εναντίον της κυβέρνησης.
Να φύγει αυτή και να έλθει η επόμενη.
Είπε χιλιάδες ψέματα για να υπεξαιρέσει δόλια την εξουσία, δεν τήρησε καμία από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αποδείχθηκε πλήρως ανίκανη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς επίσης στην ορθολογική διαχείριση του κράτους διευρύνοντας την πελατειακή του μορφή, έσκυψε το κεφάλι με τη σειρά της ακλουθώντας την πεπατημένη των παλαιοτέρων, βυθίστηκε στη διαφθορά και στη διαπλοκή όπως όλες οι άλλες, υπέγραψε ένα ακόμη οδυνηρό μνημόνιο, ενώ πρόδωσε τόσο την πατρίδα της, όσο και την αριστερή της ιδεολογία.
Η επόμενη όμως, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η αμέσως προηγούμενη - η οποία διεκδικεί την αυτονομία, αφενός μεν λόγω της κατάρρευσης των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αφετέρου επειδή όλες εκείνες οι μικρές παρατάξεις που στάλθηκαν από τους Έλληνες στη Βουλή, τους απογοήτευσαν παταγωδώς.
Ετοιμάζεται λοιπόν να ανέλθει στην εξουσία ένα κόμμα, το οποίο δεν έχει ανάγκη πια να υποσχεθεί τίποτα - αφού δεν υπάρχει κανένας σοβαρός αντίπαλος απέναντι του.

Στο «ΜΕΤΩΠΟ ΛΟΓΙΚΗΣ» του ... Τάσου Αναστασίου



Eκδηλώσεις τιμής στον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο

Με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Fidel Castro, οργανώνονται και στην Αθήνα μια σειρά δραστηριότητες που σκοπό έχουν όχι μόνο την απόδοση τιμής αλλά και την καλύτερη γνωριμία με την πολιτική και ηθική κληρονομιά και το παράδειγμα του θρυλικού αυτού επαναστάτη.
ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 11:00 π.μ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»  καλεί τους φίλους του και τους φίλους της Κούβας  στην κουβανική  πρεσβεία (Σοφοκλέους 5, Φιλοθέη) να υπογράψουμε μαζικά στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει η πρεσβεία.
Η κορύφωση των δραστηριοτήτων θα είναι η εκδήλωση αύριο Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στο σινεμά «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού & Αριστοτέλους, Πλ. Βικτώριας). Όπου:

Στις 6.30 μ.μ. τα εγκαίνια της νέας ατομική έκθεσης της Μαριλένας Φωκά

Τίτλος Εκθεσης:«Η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα»
Στο χώρο  του πολιτιστικού κέντρου  του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Μελισσίων (17ης  Νοεμβρίου 15) θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις  6.30 μ.μ.  η νέα έκθεση - δρώμενο Αγιογραφίας  της Μαριλένας  Φωκά που είναι αφιερωμένη στην  Αγία Βαρβάρα & θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016. 
Η έκθεση  έχει τίτλο «Η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα» και  περιλαμβάνει 20 περίπου εικόνες τις Αγίας πλαισιωμένες από χορό μαρτύρων. 
Πρόκειται για αποτυπώσεις της δημιουργού  βυζαντινής, ρωσικής   και ευρωπαϊκής τεχνοτροπίας  αποτελούμενες από κεφαλές, ολόσωμες απεικονίσεις και πολύπτυχα. 
Ο θεωρητικός - ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση αναφέρει σε κείμενό του για την Αγιογράφο: 
«Οι δημιουργίες της Μαριλένας Φωκά αναδίδουν ευλάβεια, κατανυκτική αρμονία και προσήλωση στο μεγαλείο του ένθεου ιδανικού.

Στις 8:00 μ.μ. αρχίζει το 2μερο «Παναττικό Διαδημοτικό Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών»


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΚΥΡ:Για την ανάπτυξη, καλά πάμε;

Ίσια στην έρημο & μετά... 4ο Μνημόνιο Αριστερά!!!

«Eργο» της Διοίκησης Πατούλη η δομή Κ.Δ.ΑΠ - Μ.Ε.Α ...

Άλλοι είναι αυτοί που για γραφειοκρατικούς & μικροκομματικούς λόγους, βάζουν εμπόδια στη λειτουργία της
Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που από το 2008 εξασφάλισε με τις ενέργειες της, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία δομής Κ.Δ.Α.Π - ΜΕΑ στο Δήμο Αμαρουσίου.
Η φιλοξενία όλα αυτά τα χρόνια δεκάδων παιδιών με ειδικές ανάγκες, η διασφάλιση της χρηματοδότησης της δομής μέσω του προγράμματος Εναρμόνισης του ΕΣΠΑ, αλλά και της μισθοδοσίας του προσωπικού, είναι «έργο» της Διοίκησης Πατούλη
Όλα αυτά τα χρόνια οι οικογένειες των παιδιών, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι ήταν απολύτως ευχαριστημένοι από τη λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο Μαρούσι.
Η δομή λειτουργούσε απολύτως νόμιμα σε ένα κτίριο που είναι χαρακτηρισμένο ως ολυμπιακό. 
Με απόλυτη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και των αρμόδιων υπηρεσιών της και καθαρά για γραφειοκρατικούς λόγους, η δομή σταμάτησε να λειτουργεί. 
Και σταμάτησε να λειτουργεί όχι γιατί ήταν ακατάλληλο το κτίριο που τη φιλοξενούσε, αλλά γιατί η Περιφέρεια απαίτησε να αλλάξουν οι χρήσεις του συγκεκριμένου κτιρίου που τη φιλοξενούσε.

Αποκλειστική ευθύνη του Γ. Πατούλη, η απώλεια της δομής Κ.Δ.ΑΠ - Μ.Ε.Α για το Μαρούσι

Γεγονός  η απώλεια της δομής Κ.Δ.Α.Π - Μ.Ε.Α για το Μαρούσι, εξ αιτίας σημαντικών  παραλείψεων, αδικαιολόγητων καθυστερήσεων  και παλινωδιών της διοίκησης Πατούλη.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη, που αφορά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, τις οικογένειές τους, καθώς & στους εργαζόμενους στη δομή, επιβεβαιώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του «Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.).
Η δομή Κ.Δ.ΑΠ - Μ.Ε.Α  λειτουργούσε για δύο (2) χρόνια  σε ακατάλληλο κτίριο στο Μαρούσι,  αν και είχε ενταχθεί στην χρηματοδότηση του προγράμματος Εναρμόνισης του ΕΣΠΑ και είχε εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια για την φιλοξενία 23 παιδιών.
 Είχε επίσης εγκριθεί, από το ίδιο πρόγραμμα, η χρηματοδότηση για τις αποδοχές των οκτώ (8) εργαζόμενων στη δομή.
Δυστυχώς η κρισιμότητα της κατάστασης έγινε αντιληπτή, από τη διοίκηση του Δήμου, με μεγάλη καθυστέρηση, παρά το γεγονός  ότι από τις αρχές του έτους, τόσο η διοίκηση του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. όσο και ο δήμαρχος προσωπικά γνώριζαν το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αφορούν τις δομές Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α.
Παρότι τόσο η πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, όσο και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. (μεταξύ των οποίων & το μέλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» κ. Πέτρος Κούκουζας) κατέβαλαν σημαντικές   προσπάθειες, ώστε να μην «χαθεί» η δομή, προσέκρουσαν στους «μυστικοσύμβουλους» παντογνώστες του κ. Πατούλη.

«Σινεμά για όλες & όλους» από την Περιφέρεια Αττικής & την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία

912 λεπτά προσβάσιμου κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
              Παρασκευή  2 Δεκεμβρίου,5.00 μ.μ. - 01.30 π.μ.
Στη διοργάνωση της πρωτοβουλίας «Σινεμά για όλες και όλους» προχωρά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την «Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία», υπηρετώντας και προάγοντας την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και στο αγαθό του πολιτισμού. 
Ειδικότερα, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»(3 Δεκεμβρίου), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, από τις 5:00 μ.μ. έως τη 01.30 π.μ., θα πραγματοποιηθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 136, Κεραμεικός) προβολές ελληνικών ταινιών που αντιστοιχούν σε 912 λεπτά καθολικά προσβάσιμης κινηματογραφικής εμπειρίας. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Αρνητικοί συσχετισμοί» στις 8:00 μ.μ. στο € «Polis Art Cafe»

Στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Μαγγιώρου:«Σύγχρονα Ψέματα & Αρχαίες Αλήθειες»

Από τις 10:30 π.μ. έως & την Κυριακή το Χριστουγεννιάτικο bazaar του «Ιδρύματος Μιμηκοπούλου»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το «Ίδρυμα Μιμηκοπούλου» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο bazaar που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει εώς και τις 4 Δεκεμβρίου 2016.

Ξεκινά στις 10:00 π.μ. η 3μερη Χριστουγεννιάτικη έκθεση - Bazaar του δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

O Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί ότι όπως κάθε χρόνο έτσι & εφέτος θα στηρίξει την Χριστουγεννιάτικη έκθεση-Bazaar που διοργανώνει το ΠΕ.Α.Π. του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

«Μάρτυς μου ο Θεός»:Την Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Τσίτα


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης & η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού - Πολιτισμού Ειρήνη - Μαρία Χαλιώτη σάς προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα φιλαναγνωσίας «Νέοι Λογοτέχνες» της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός»(Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014), την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων (Δημοτικού Συμβουλίου) του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).
Παρουσίαση συγγραφέα:
Έρρικα Αθανασίου, δημοσιογράφος, πεζογράφος
Παρουσίαση βιβλίου: 
Μαριλένα Σταμάτη, φιλόλογος  
Ανάγνωση: 
Βασιλεία Πλαστήρα 
Συντονισμός: 
Χρήστος Κεραμυδάς
Θα ακολουθήσει συζήτηση του Μάκη Τσίτα με το αναγνωστικό κοινό.  
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Αλίκης Καλομενοπούλου


Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως κ. Αλίκης Καλομενοπούλου,
«Οι φίλοι μου οι συγγραφείς».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν για το βιβλίο οι,
Τέτα Ντόντου: Νομικός - Οικονομολόγος
Κωνσταντίνος Γεωργίου:
Λογοτέχνης - Συγγραφέας
Μίκα Ιωαννίδου:
Δικηγόρος - Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας των Ευραιπαίων Γυναικών, ενώ ποιήματα της κας Καλομενοπούλου απήγγειλε η κα Στέλλα Μυλωνά με συντονίστρια της εκδήλωσης την φιλόλογο κα Αίγλη Τσαρούχη.

Στις 2,3 & 4 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Αγορά από το Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Πεντέλης

Αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας η κοπή δέντρων στην Φραγκοκλησιάς

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων Β. Κόκκαλη στην Μ. Διακολιού 
Η κα Μαίρη Διακολιού ως μέλος του Δ.Σ. που ασχολείται με τα κοινά επί σειρά ετών, αλλά και ως μέλος του «Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου» στον οποίο όπως αναφέρει έχει την τιμή να είναι μέλος, όφειλε να έχει ενημερωθεί σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων στα ρέματα, πριν από την οποιαδήποτε δημοσίευσή της στον Τύπο και την αναπαραγωγή ανακριβειών, αλλά και να είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε δηλώσεις που εμπλέκεται ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να έχει καμία ευθύνη.
Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε την κα Διακολιού ότι, ο καθαρισμός και οιονδήποτε εργασία στα ρέματα και στις κοίτες αυτών, και ως εκ τούτου η απομάκρυνση των ξηρών και επικίνδυνων δέντρων, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας.
Εάν, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην απομάκρυνση των δέντρων αυτών το έπραξε με δική του ευθύνη και φυσικά δεν ενημέρωσε ποτέ το Δήμο Αμαρουσίου ούτε εγγράφως, ούτε προφορικώς όπως είναι λογικό, καθώς το σημείο παρέμβασης για την κοπή των δέντρων ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στο ΟΤ 497Α.
Εξάλλου, μας προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά η άγνοια του Δημάρχου Χαλανδρίου κου Σίμου Ρούσου... 

Ερώτηση Μαίρης Διακολιού στο ΔΣ για την κοπή δέντρων στη Φραγκοκλησιάς

Η Κέλλυ Δάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου κατήγγειλε προ ημερών την κοπή 3 - 4 πεύκων στην κοίτη της ρεματιάς  στο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς.
Σε σχετική ενημέρωση που έκανε στα μέλη του συλλόγου, στα οποία έχω την τιμή να ανήκω, ο Δημήτρης Χριστουλάκης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Δήμου Χαλανδρίου, δήλωσε ότι τα εν λόγω πεύκα ήταν ξερά και επικίνδυνα και για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισαν την κοπή τους.
Αργότερα όμως, ο ίδιος ο Σίμος Ρούσος, δήμαρχος Χαλανδρίου, δήλωσε ρητά ότι ο χώρος απ’ όπου κόπηκαν τα πεύκα βρίσκεται στο Μαρούσι & ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χαλανδρίου «παρενέβη» και τα έκοψε  «εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».
Παραθέτω αυτολεξεί την επίμαχη πρόταση:
«Ο χώρος ανήκει στο Μαρούσι και εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού δήμου η υπηρεσία παρενέβει και έκοψε τα ξερά, μιας και υπήρχε κίνδυνος που επεσήμαναν οι περίοικοι το καλοκαίρι».

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ... Η φάρσα ως τι επαναλαμβάνεται;

Η Δίκη της 6ης Δεκεμβρίου 2016, ο Γ. Πατούλης & τα παράνομα ιδιωτικά συμφέροντα

Την 6η  Δεκεμβρίου 2016 συζητούνται στο Συμβούλιο της Επικρατείας 
3 αιτήσεις Ακυρώσεως του  Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ  ΜΑΡΟΥΣΙ» 
εκ των οποίων οι 2  εξ αυτών αφορούν (μετά & τις εκ νέου πρόσφατες επικυρώσεις - μετά πάλι προσφυγών του Συνδυασμού - της 1528/2003 ομόφωνης απόφασης με την οποία κρίθηκε αμετάκλητα παράνομο από την Ολομέλεια του ΣτΕ), το αυτονόητο δηλαδή να σταματήσουν οι  παράνομες λειτουργίες των καταστημάτων στο παράνομο «The Mall».
Συμβούλιο  της  Επικρατείας
Δικάσιμος 6.12.2016
79  Αρ. Κατ:Ε205/2006
Αιτών:
ΚΛΑΠΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ . (2)
Καθ'ού:
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρεμβαίνων:
Α.Ε. «LAMDA OLYMPIA VILLAGE Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» 
Αρ. Κατ: Ε1909/2006
Αιτών:
ΚΛΑΠΑΚΗΣ  , ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (2)
Καθ'ού:
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρεμβαίνων :
Α.Ε. «LAMDA OLYMPIA VILLAGE Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»
Στην Δίκη αυτή θα έχουμε απέναντι τον Γ. Πατουλη  χέρι - χέρι με τους Δικηγόρους του Λάτση, οι οποίοι αμφότεροι(αντίθετα από το ότι αποφάσισε η  Δικαιοσύνη), θα δώσουν ενωμένοι μάχη, ώστε   ο ιδιώτης να συνεχίσει να εισπράττει(σύμφωνα με την «δήλωσή» του) από ενοίκια  εκατομμύρια € μηνιαίως από την  λειτουργία  των καταστημάτων στο παράνομο «The Mall».

«ΕΝΟΤΗΤΑ»: Δεκτή με «παρατηρήσεις» η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη νομιμοποίηση του «Mall»

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρουσίου, τονίζει ότι ο κ. Γ. Πατούλης & οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έκαναν δεκτή με «παρατηρήσεις» την  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη νομιμοποίηση του Mall, 
παρακάμπτοντας επιδεικτικά την ομόθυμη & ομόφωνη απόφαση της «Επιτροπής Διαβούλευσης», ότι η ΣΜΠΕ δεν γίνεται αποδεκτή.
Με τη  συγκεκριμένη απόφαση, σημειώνει η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», η πόλη ζημιώνεται σημαντικά για 2η φορά & απεμπολείται μια ιστορική ευκαιρία για ανακούφιση της από τις αρνητικές συνέπειες της 20ετούς βίαιης ανάπτυξης.
Η Δημοτική Αρχή εγκρίνοντας - μια καταφανέστατα ανεπαρκή ΣΜΠΕ - απαξίωσε τη γνώμη των φορέων, των πολιτών, του θεσμού της Επιτροπής Διαβούλευσης & την ίδια την πόλη.
Παρακάτω παρατίθεται η τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, του επικεφαλής της Ενότητας, Λευτέρη Μαγιάκη, για το ζήτημα της ΣΜΠΕ:
===================================================
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκπρόσωποι φορέων
Καλούμαστε, σήμερα, να γνωματεύσουμε επί της ΣΜΠΕ  «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων»  του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του, πρώην, Ολυμπιακού Χωριού Τύπου - Τμήμα Π.Ε 6 και 17 του Γ.Π.Σ Δήμου Αμαρουσίου Αττικής που αναρτήθηκε από το ΥΠΕΝ σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο στις 29-8-2016.

Ξεκινούν στις 12:00 μ.μ. στην Θεσσαλονίκη οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Το φετινό Συνέδριo διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία με δεδομένο ότι είναι ανοικτά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.
Στο Συνέδριο θα συζητηθούν σε ειδικές θεματικές ενότητες ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση του κράτους και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των Δήμων και η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην τοπική ανάπτυξη, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Δήμοι αλλά και η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών.
Στόχος είναι να ξεκινήσει ένας εμπεριστατωμένος διάλογος, στον οποίο έχουν προσκληθεί να συνεισφέρουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν τον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό του κράτους, πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες.
Τα τελικά συμπεράσματα του Συνεδρίου θα διαμορφωθούν σε ένα κείμενο προτάσεών της ΚΕΔΕ 
για τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
το πρόγραμμα του Συνεδρίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε.
Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2016
Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016
10:00 – 12:00 Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων   
12:00 – 13:30 Έναρξη Εργασιών 
Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ 

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Πεδίο συνεργασίας Ελλάδος - Γαλλίας

                                        Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα
                  Άρθρο της Αιμιλίας Λυμπεράκη - Besson (*)
                                                            Εισαγωγή στο πρόβλημα
Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία με βαθύτατο καταμερισμό εργασίας, οι όροι αντιμετώπισης  των προβλημάτων κρίσης ορίζονται, εκ των πραγμάτων, από δύο βασικές συνισταμένες:
α) Από τις διεθνείς συνθήκες που ορίζονται από το σύνολο των διεθνών κρατικών πολιτικών και των επενδυτικών πολιτικών των πολυεθνικών και
β) Από τις εθνικές δυνατότητες κάθε χώρας να αναπτύξει την οικονομία της σε ανταγωνιστική βάση για να λειτουργήσει με όρους βιωσιμότητας στη διεθνή οικονομία.
Το πρόβλημα αυτό εξετάστηκε σε μικρογραφία και με έκθεση καλών πρακτικών εφαρμογών, στο Forum Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ελλάδας – Γαλλίας, που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας (IFA) στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2016. 
Η Διημερίδα ασχολήθηκε με την Ενέργεια, το Περιβάλλον, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.
Η χώρα μας, για πολλούς οικονομικούς, ιστορικούς και πολιτικούς λόγους δεν μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στις καινοτομίες και να παρουσιαστεί στο διεθνή οικονομικό στίβο σαν δυνατός παίκτης πρωτοπόρων εφαρμογών. 
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μικρές επιτυχίες στις νέες τεχνολογίες και στην παραγωγή πρωτοποριακών προϊόντων, διαψεύδουν την μοιρολατρική άποψη περί πτωχής χώρας σε τεχνολογικές ιδέες.

2006 - 2016, Δέκα χρόνια Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης!

Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στην Πεύκη θα μπορούσαν να ανιχνευθούν την περίοδο μετά το 1995 όταν στα φεστιβάλ, που διοργάνωνε ο τότε Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πεύκης, συμπεριλαμβάνονταν προβολές ταινιών και αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο.
Επισήμως η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης ιδρύεται τον Οκτώβριο του 2006 ως Σύλλογος φίλων του κινηματογράφου και του θεάτρου, μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος του Δήμου.
Χάρη και στην εν τω μεταξύ κατασκευή στην πόλη του Δημοτικού Θεάτρου προβολές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στον κατάλληλο χώρο. 
Με αργά και δειλά βήματα λοιπόν η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης άρχισε τη δράση της.
Με τη δημιουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, την ενθάρρυνση του τότε Δημάρχου και τη στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός» η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης δραστηριοποιείται εντονότερα σε Πεύκη και Λυκόβρυση δίνοντας το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

«Χωρίς την εξουσία οι Ιδεολογίες δεν εφαρμόζονται & με την ΕΞουσία δεν επιβιώνουν» ...

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση:«Από το Brexit στον Trump: Οι διεθνείς εξελίξεις & οι προκλήσεις για την Αριστερά»

H Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 
στις 7:30 μ.μ, θεματική εκδήλωση στο Στέκι+ (Σαλαμίνος 32, Μαρούσι), 
με ομιλητή τον Γιάννη Μπουρνού, 
μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
 Θέμα της οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (Brexit, Τουρκία, εκλογή Trump, διεθνείς οικονομικές συμφωνίες).

Η εισήγηση της «Ενότητας» στην «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου»

Η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» μας γνωστοποίησε το κείμενο με την εισήγηση που κατέθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου» με θέμα τη ΣΜΠΕ για το ΕΧΣ του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου.
Σε αυτήν τονίζει πως στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Διαβούλευσης είχε εκφραστεί ομόφωνα η άποψη ότι πρέπει η συγκεκριμένη ΣΜΠΕ να μην γίνει αποδεκτή, λόγω έλλειψης αντικειμενικότητας και επιστημονικής επάρκειας.
Σημειώνει επίσης το γεγονός πώς με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν συστάθηκε Τεχνική Επιτροπή για την επιστημονική τεκμηρίωση των λόγων απόρριψης της ΣΜΠΕ , παρά την απόφαση που είχε ληφθεί σε επίπεδο διαπαραταξιακής επιτροπής.
Αν εγκριθεί η ΣΜΠΕ για το Mall, επισημαίνει η Ενότητα, τότε ο Δήμος συναινεί για την έκδοση Π.Δ νομιμοποίησης του Ε.Χ.Σ, χωρίς όμως καμία νομική κατοχύρωση των αντισταθμισμάτων προς όφελος της πόλης.
--------------------------------------------------------------------------------
Προς: τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου
Κοιν. : Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, Πρόεδρο Δ.Σ κ. Επ. Γαρδέλη
Εισάγεται για γνωμοδότηση από την πλευρά της Επιτροπής & εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η γνώμη και οι προτάσεις των Διευθύνσεων Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τη ΣΜΠΕ ΕΧΣ του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, σχετικά με το ίδιο θέμα, κατατέθηκαν απόψεις από την πλευρά των παρακάτω φορέων, τις οποίες και επισυνάπτουμε:

Παρέμβαση Συλλόγων Αμαρουσίου προς τον Δήμαρχο & το Δ.Σ.

Θέμα: «Στρατηγικη Μελετη Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) Ειδικoυ Χωρικου Σχεδιου (Ε.Χ.Σ.) για την Περιοχη του Πρωην Ολυμπιακου Χωριου Τυπου - Τμημα Π.Ε. 6 & 17 του Γ.Π.Σ. Δημου Αμαρουσιου Αττικης»
==============================================================
1. Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, η βούληση των κατοίκων της πόλης σχετικά με το ως άνω θέμα, εκφράστηκε ομόθυμα και ομόφωνα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου στις 6 και 25 Οκτωβρίου 2016, υπέρ της απόρριψης της ΣΜΠΕ στο σύνολό της. 
Και αυτό διότι η ύπαρξη και λειτουργία του αυθαίρετου MALL έχει υποβαθμίσει τις ζωές μας με τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, ενώ σε οικονομικό επίπεδο μειώθηκε η αξία των περιουσιών μας και καταστράφηκε η τοπική αγορά.
Για το λόγο αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ με την παρούσα Παρέμβασή μας και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να σεβαστεί και να υιοθετήσει την εκπεφρασμένη βούλησή μας.

9ο Δ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:Αύριο στις 6:00 μ.μ. η ομιλία για την «Διαχείριση θυμού & συγκρούσεων των παιδιών»

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Στο «Σπίρτο» αύριο στις 9:30 μ.μ. Μιχάλης Μαθιουδάκης & Βύρωνας Θεοδωρόπουλος

Αύριο στις 8:00 μ.μ. ...«Ταξίδι στη Μυτιλήνη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Οι ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα & αύριο στον Ι.Ν. Αγ Ανδρέα στο Δάσος Συγγρού

Η πορεία στην Μετα-Ανθρωπότητα ...

Αρκετές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, συμβαίνει μία πραγματική ανθρωπολογική μετάλλαξη, η οποία δημιουργεί μεταξύ των νέων γενεών και των παλαιών, ένα χάσμα που είναι πολύ πιο μεγάλο και είναι, προπάντων, ποιοτικά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο που μπορεί να είχε παραχθεί στις προηγούμενες εποχές. 
Πράγματι, όχι μόνον άλλαξε ο τρόπος του σκέπτεσθαι και του αισθάνεσθαι, αλλά άλλαξαν οι ίδιοι οι μηχανισμοί του σκέπτεσθαι και του αισθάνεσθαι. 
Ο εγκέφαλος και η καρδιά του ανθρώπου δεν λειτουργούν όπως κάποτε, κατά συνέπεια οποιοσδήποτε τύπος επικοινωνίας έγινε αδύνατος, γιατί όχι μόνον η γλώσσα, αλλά το υπόβαθρο της γλώσσας: ευαισθησία, θέληση, μνήμη, ευφυΐα, κουλτούρα, προσέλαβε μία δομή εντελώς νέα, χωρίς πια σημεία επαφής με τον κόσμο του χθες.
Σε λίγα χρόνια, όταν οι τελευταίοι εκπρόσωποι της προ-μοντέρνας ανθρωπότητας δεν θα υπάρχουν πλέον, θα συμβεί μία κατάσταση  άνευ προηγουμένου: για πρώτη φορά στην ιστορία, η πρόοδος θα βαδίζει μέσα στην πλήρη άγνοια της παράδοσης, και το νέο θα κατασκευαστεί χωρίς πια τον παραμικρό δεσμό με το παλαιό. 
Δεν θα υπάρχουν πια πρόσωπα ικανά να διαβάσουν και να κατανοήσουν πραγματικά, δεν λέμε την ''Θεία Κωμωδία'', αλλά ούτε τους ''Αρραβωνιασμένους''  του Alessandro  Manzoni , ούτε το ''Κόκκινο  Άλογο'' του Eugenio Corti (Σημ. Μετ. Εμείς θα λέγαμε: Γ. Δροσίνη, Κ. Κρυστάλλη, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη). 
Θα είναι σαν να ξεκινούν από το μηδέν, από έναν άγραφο πίνακα. 
Τα πράγματα του παρελθόντος, ακόμη και του πρόσφατου, θα φαίνονται  απόμακρα και ακατανόητα, όσο σήμερα μας φαίνονται απόμακρες οι πυραμίδες των Μάγια χαμένες μέσα στην ζούγκλα ή οι ναοί  Χμερ.

Στις 9:00 μ.μ. η ομιλία της Αγνής Βλαβιανού - Αρβανίτη στο «Civitel Olympic», στην πολυομιλική συνεστίαση Ροταριανών