Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μαζί με τον Ηλία Γιαννακάκο ο Κ. Ρώτας

Τη συμπόρευσή του στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για το Δήμο Αμαρουσίου με την δημοτική παράταξη "ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" και τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Ηλία Γιαννακάκο, ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ρώτας και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"
Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της παράταξης "ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" οι δυο άνδρες ανακοίνωσαν την συμπόρευση τους και απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία για ένα άλλο Μαρούσι, σε όλους τούς Μαρουσιώτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και αναφοράς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Αποχή με προοπτική»:Γινε και εσυ υποψήφιος με το συνδιασμό


Εμεις απο την αρχη ειχαμε δηλωσει την προθεση μας οτι θα ειμαστε ανοιχτοι σε δημοσιες διαδικασιες.
Σε αντιθεση με τους υπολοιπους συνδιασμους που συγκροτουν τα ψηφοδελτια τους μεσα απο κομματικους μηχανισμους καθως και συμφεροντολογικες «μεταγραφες» εμεις προχωραμε και τολμαμε να δωσουμε την ευκαιρια να κατεβουν μαζι μας οσοι το επιθυμουν.
Βασικη προϋποθεση να εισαι νεος και να μην εχεις εκλεγει ως δημοτικος συμβουλος στο παρελθον.
Εμεις κανουμε το πρωτο βημα για να αποδειξουμε την δυναμη της τεχνολογιας και να αποδειξουμε οτι οι σημερινοι νεοι εχουν οραμα περα απο καθε κομματικο κριτηριο.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Λευτέρης Μαγιάκης:

«Ο κ. Πατούλης εκτίναξε το χρέος σε 146.000.000»!!!
Κριτική στη διοίκηση του νυν Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, άσκησε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Λευτέρης Μαγιάκης, μέσω του dimarxe.gr news. Ο κ. Μαγιάκης υποστήριξε πως η σημερινή δημοτική Αρχή κατάφερε να εκτινάξει το έλλειμμα σε 146.000.000 ευρώ. Ωστόσο, υπογράμμισε πως υπάρχει διέξοδος από το «τούνελ».
Μιλώντας για το οικονομικό όφελος του Δήμου, τόνισε: «Τα έσοδα είναι πάρα πολλά αλλά η διοίκηση του κ. Πατούλη έχει φτάσει το Δήμο σε αυτή την τραγική κατάσταση. Ο νυν Δήμαρχος κατάφερε μέσα σε 3,5 χρόνια να εκτινάξει το χρέος σε 146.000.000. Είναι σαφές πως εφάρμοσε μια πολιτική σπατάλης με τα παραπάνω αποτελέσματα. Παράλληλα, από 1/1/2011 θα έχουμε στο Δήμο Αμαρουσίου τους επιτηρητές του Υπουργείου Εσωτερικών».
Ερωτηθείς πως δημιουργήθηκε αυτή η «μαύρη τρύπα», πρόσθεσε: «Πάρα πολλά δάνεια σπαταλήθηκαν για διάφορους αντιπαραγωγικούς σκοπούς και τώρα οι δημότες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα».
Μιλώντας για το στόχο του εάν και εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος: «Εμείς δίνουμε προτεραιότητα στο να στηρίξουμε τους δημότες που μαστίζονται από την κρίση».
Εν τέλει, μιλώντας για το συνδυασμό του «Κόντρα στον Καιρό», δήλωσε: «Καλούμε όλους τους δημότες Αμαρουσίου να σταθούν στο πλευρό μας ώστε να είμαστε μία ισχυρή δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο».
http://www.dimarxe.gr/article.php?id=2200

Το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω

          Με αφορμή το περιεχόμενο της ομιλίας του κου Γιαννακάκου και τις αναφορές του σε βάρος της Διοίκησης του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
•Ανέφερε ότι το Μαρούσι είναι από τους πλέον υπερ-δανεισμένους Δήμους της χώρας.
«Ξέχασε» όμως να πει ότι ο υπερ-δανεισμός αυτός οφείλεται στις Διοικήσεις του χθες, κι όχι στη Διοίκηση Πατούλη. Η «βαριά κληρονομιά» των 280.000.000 ευρώ είναι αποτέλεσμα των επιλογών του παρελθόντος. Επιλογών που είχαν την κομματική στήριξη του ίδιου κόμματος που υποστηρίζει σήμερα και τον κο Γιαννακάκο.
•Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν μπορεί να εξασφαλίσει πόρους.
Αυτό είναι ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση Πατούλη κατάφερε μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια να εξασφαλίσει περισσότερα από 30.000.000 ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία διατέθηκαν για τη χρηματοδότηση έργων σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά.
•Ανέφερε ότι η περιουσία του Δήμου είναι υποθηκευμένη.
Αυτό που «ξέχασε» να πει στους πολίτες είναι ότι η περιουσία του Δήμου υποθηκεύτηκε την περίοδο πριν το 2007, για να παρθούν τα δάνεια που ουσιαστικά υποθήκευσαν το μέλλον της πόλης. Δάνεια που μας φόρτωσαν οι Διοικήσεις του χθες, οι οποίες επαναλαμβάνουμε ότι είχαν την ίδια κομματική στήριξη με τη δική του.
•Ανέφερε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι στοίχημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του Καλλικράτη
Αυτό που «ξέχασε» να πει στους πολίτες είναι ότι:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Κάλεσμα συστράτευσης απότον Ηλία Γιαννακάκο

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» της προεκλογικής του εκστρατείας έδωσε προχθες βράδυ ο Ηλίας Γιαννακάκος, εγκαινιάζοντας το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ", με έντονο χρώμα... ΠΑΣΟΚ.
Παρουσία πολλών φίλων του συνδυασμού, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του Αμαρουσίου, καθώς και πολλών βουλευτών, ο κ. Γιαννακάκος κάλεσε σε συστράτευση «τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης σε μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα μεγάλα προβλήματα και την αδιέξοδη πορεία στην οποία έχει μπει η πόλη τα τελευταία χρόνια».
Δίνοντας σε γενικές γραμμές το πολιτικό περίγραμμα του συνδυασμού του, ο κ. Γιαννακάκος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ο δημοτικός συνδυασμός "ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" δεσμεύεται να αγωνιστεί για να γίνει το Μαρούσι και ο Δήμος χώροι που θα προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική πρόοδο, την κοινωνική αλληλεγγύη, με την ανάπτυξη κατάλληλων πολιτικών αλλά και εθελοντικών κοινωνικών δικτύων των πολιτών, την ουσιαστική παιδεία, την υγεία και τον αθλητισμό -τομέα πού στο Μαρούσι έχουμε μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα- το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους, τις αναβαθμισμένες συνθήκες ζωής, την περιβαλλοντική ευαισθησία, την προσβασιμότητα και τη συμμετοχή στις κεντρικές αποφάσεις για την πόλη, το συνολικό συμφέρον, χωρίς σκοπιμότητες και επιμέρους αποκλεισμούς, την αξιοκρατία, την εντιμότητα, τις ανοικτές και διαφανείς λειτουργίες, την πρόνοια σε όσους έχουν ανάγκη, τη χρηστή και συνετή διαχείριση, που θα δίνει λογαριασμό και θα ζητά έλεγχο, την αναζήτηση νέων πόρων και την ανακατανομή των λιγοστών υπαρχόντων, την προώθηση των αναγκαίων επενδύσεων μακράς πνοής και την εξάλειψη της υπερχρέωσης του Δήμου σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" χαρακτηρίστηκαν από την έντονη παρουσία κυβερνητικών στελεχών, όπως η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα και οι βουλευτές Κώστας Γείτονας, Πέτρος Ευθυμίου, Λάμπρος Μίχος, Στέφανος Τζουμάκας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Επίσης παρόντες ήταν ο αντινομάρχης Αθηνών Ανδρέας Πολυζογώπουλος με τη σύζυγό του και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αγγελική, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Στάθης Ανδρεόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Χρήστος Βλάχος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάνος Αλεξανδρής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Ραγκούσης, Παναγιώτης Σαγρής, Κώστας Βλάχος και Αλέξανδρος Μπρέγιαννης.
Τέλος, ο κ. Γιαννακάκος παρέπεμψε για την επόμενη Τρίτη 12 Οκτωβρίου την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων του συνδυασμού
Ρεπορτάζ: Γιάννης Μπεθάνης
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 12:00
http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30785:2010-10-06-09-02-58&catid=200:2010-09-13-18-49-05&Itemid=446

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δ.Σ την Τρίτη 5 Οκτωβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟY
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΟΥΣΙ 1/10/2010
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.
ΠΡΟΣ
1. Τον Δήμαρχο
2. Τους Δημοτικούς Συμβούλους
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 5/10/2010 ημέρα
Τρίτη και ώρα 19:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 N. 3463/2006 στο
Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα
παρακάτω θέματα :
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1 Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2010
2 Επιστροφή ποσού τέλους καθαριότητας και φωτισμού ως αχρεωστήτως
καταβληθέντα (υπόθ. Κων/νου Παράση)
3 Διαγραφή χρέωσης απο χρηματικούς καταλόγους για αγωγό αποχέτευσης (υποθ.Πάκας
Αθανάσιος - ακίνητο επί της οδού Μακρυγιάννη 51)
4 Τροποποίηση της υπ’ αρ. 32/2002 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου
5 Εγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας του έργου: "Κατασκευή οδών στην
ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου"
6 Έγκριση ή μη απολογισμών σχολικών επιτροπών χρήσεως 2009
7 Εγκριση ή μη του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα για το έργο: "Υλοποίηση πράξης
εφαρμογής στην περιοχή "Σωρός - Ν.Μαρούσι"
8 Εγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα για το έργο: "Διανοίξεις οδών -
Κατασκευή Κρασπεδορείθρων - Πεζοδρομίων"
9 Εγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα για το έργο: "Επισκευή και
Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων"
10 Έγκριση ή μη 3ου ΑΠΕ (Τακτοποιητικού) του έργου "Κατασκευή κεντρικών αγωγών
ακαθάρτων στην περιοχή Στουντίου - Σισμανογλείου
11 Έγκριση ή μη 1ου ΑΠΕ του έργου "Κατασκευή - μικροεπεκτάσεις και συνδέσεις με
κεντρικούς αγωγούς ακαθάρτων"
12 Έγκριση ή μη 3ου ΑΠΕ του έργου "Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων στην
ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου"
13 Προδιαγραφές διαμόρφωσης πεζοδρομίων και πεζόδρομων στον Δήμο Αμαρουσίου
14 Αποδοχή ή μη της υπ΄αρίθμ. 85/2010 Α.Δ.Σ της ΚΕ.ΣΥ.ΚΥ.ΔΑ σχετικής με την
επιβολή κομίστρου στη Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου
15 Τροποποίηση της υπ΄αρίθμ. 248/2010 Α.Δ.Σ ως προς την αντικατάσταση του
Διευθυντή του 9ου Λυκείου Αμαρουσίου του Ν.Π.Δ.Δ "Σχολική Επιτροπή 8ου
Γυμνασίου, 9ου Λυκείου Δήμου Αμαρουσίου
16 Τροποποίηση της υπ΄αρίθμ. 250/2010 Α.Δ.Σ. ως προς την αντικατάσταση του
Διευθυντή του 4ου Λυκείου Αμαρουσίου του Ν.Π.Δ.Δ "Σχολική Επιτροπή 4ου
Γυμνασίου, 4ου Λυκείου Δήμου Αμαρουσίου"
17 Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 251/2010 Α.Δ.Σ ως προς την αντικατάσταση της
Διευθύντριας 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Διευθυντή του Ι.Ε.Κ του ΝΠ.Δ.Δ
"Σχολική Επιτροπή 3ου Γυμνασίου, 3ου Ενιαίου Λυκείου, Ι.Ε.Κ Δήμου Αμαρουσίου"
18 Τροποποίηση της υπ΄αρίθμ. 252/2010 Α.Δ.Σ ως προς την αντικατάσταση του
Διευθυντή 5ου Λυκείου Αμαρουσίου του Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή 6ου
Γυμνασίου, 5ου Λυκείου Δήμου Αμαρουσίου"
19 Τροποποίηση της υπ' αρίθμ. 259/2010 Α.Δ.Σ ως προς την αντικατάσταση
εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου
Αμαρουσίου του Ν.Π.Δ.Δ "Σχολική Επιτροπή 13ου Δημοτικού, 6ου Νηπιαγωγείου
Δήμου Αμαρουσίου"
20 Τροποποίηση της υπ΄αρίθμ. 262/2010 Α.Δ.Σ ως προς την αντικατάσταση
εκπροσώπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου
του Ν.Π.Δ.Δ "Σχολική Επιτροπή 1ου Νηπιαγωγείου, 7ου Δημοτικού Δήμου
Αμαρουσίου"
21 Τροποποίηση της υπ΄αρίθμ. 265/2010 ΑΔΣ ως προς την αντικατάσταση του
Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου του Ν.Π.Δ.Δ "Σχολική Επιτροπή 1ου
Γυμνασίου, 1ου Λυκείου Δήμου Αμαρουσίου"
22 Αναμόρφωση (3η ) προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ Οργανισμός Μουσείων Δήμου
Αμαρουσίου "Αμαρυσία Άρτεμις"
23 Kατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αμαρουσίου με την επωνυμία "Οργανισμός
Περιβάλλλοντος - Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής".
24 Περί λύσης ή μη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου
Αμαρουσίου
25 Περί λύσης ή μη της Κοινωφελούς Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου
26 Περί λύσης ή μη της Κοινωφελούς Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου
27 Επιστροφή δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων
σύμφωνα με την υπ'αριθ.849/06 απόφαση του ΣτΕ
28 Αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση (υποθ. Δέσποινα Βαρβέρη)
29 Αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση (υποθ. Αποστόλη Εσμερλή)
30 Εξέταση αναγκαιότητας ή μη κοπής των δένδρων
31 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. Παπαστράτος)
32 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. TELLAS)
33 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. EUROTECHICA S.A.)
34 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. ΙΜΑΚΟ MEDIA SA)
35 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ.ON TELECOMS)
36 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. υπουργείο τουρισμού)
37 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. Ντελικάτο Μενού)
38 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. Μουστάκας Γ.Ν. ΑΕΒΕ)
39 Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του
Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. Ομιλος Μαρινόπουλος)
40 Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος αποζημιούμενων εδαφικών εκτάσεων, στη
θέση "Αγιος Θωμάς" στο Ο.Τ. 780 του Δήμου Αμαρουσίου (υπόθ. Νικόλαος Στρίγκος)
41 Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος ααποζημιώσεως για την εδαφική έκταση
που βρίσκεται στην περιοχή "Αγιος Θωμάς" του Δήμου Αμαρουσίου στο Ο.Τ. 821
(υπόθ. Παλαιολόγου Φραγκίσκα)
42 Περί επιχορήγησης του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου
43 Έγκριση μελέτης οργάνωσης ελεγχόμενης στάθμευσης Δήμου Αμαρουσίου
44 Δωρεάν παραχώρηση χρήσης τμήματος του Ο.Τ. 369 στο ΝΠΔΔ "Ιερά Μητρόπολη
Κηφισιάς - Αμαρουσίου και Ωρωπού" για την ανέγερση Ιερού Ναού
45 Έγκριση ή μη του χαρακτηρισμού του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου,
Παμμεγίστων Ταξιαρχών & Αγ.Δημητρίου, ως Ενοριακός Ναός Αμαρουσίου
46 Ρύθμιση καταβολής σε δόσεις του δικαιώματος αγοράς ατομικών οστεοθηκών
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

"Mεταγραφή" Νίκου Κάββαλου

                                        Πλήγμα για την «πράσινη» παράταξη του Ηλία Γιαννακάκου στο Μαρούσι και ταυτόχρονη ενίσχυση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, που πήρε «μεταγραφή» τον Νίκο Κάββαλο, επί χρόνια δημοτικό σύμβουλο, πάντα με το «πράσινο» στρατόπεδο.
Οδυνηρός για το τοπικό ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος που ανακοίνωσε τη μεταγραφή ο ίδιος ο Κάββαλος, ο οποίος λέει ότι οι ψηφοφόροι του τον προτιμούν στη διοίκηση και όχι στην… αντιπολίτευση.

"O Δαίμονας των δημαρχείων" - 03/10/2010

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=59323&colid=26&dt=2010-10-03%200:0:0