Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & επισήμως ο Γ.Πατούλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εξελέγη πριν απο λίγα λεπτά στην ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Από την διαδικασία αναδείχθηκαν επίσης:
ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ.Καφαντάρης ως α'  αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ.Καραγιάννης ως β' αντιπρόεδρος 
και ο αντιδήμαρχος Έδεσσας Γ.Μουράτογλου ως Γ. Γραμματέας.
Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο «epoli.gr», απουσίασαν οι παρατάξεις:
 «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» του δημάρχου Αμφιλοχίας, Απόστολου Κοιμήση, «Νέα Αυτοδιοίκηση» του δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, ενώ ... η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» του δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα προσήλθε, με τον κ. Δημήτρη Μπίρμπα να ανακοινώνει την απόφαση της παράταξής του, να απέχει από τη συνεδρίαση του νέου ΔΣ για την εκλογή προεδρείου και μελών της ΕΕ.

Το Μαρούσι υποδέχθηκε την Κάρα του Οσίου Δαϋίδ του Γέροντος

Κατανυκτικές στιγμές έζησε για άλλη μια φορά η πόλη του Αμαρουσίου, καθώς χθες Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στον Ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, έγινε η υποδοχή της Αγίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία, κομιζομένη υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Γαβριήλ.
O βροχερός καιρός περιόρισε την υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Ναού. 
Την Αγία Κάρα υποδέχθηκε 
ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο που απουσίαζε λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων.
Στη συνέχεια τελέστηκε Εσπερινός μετ” Αρτοκλασίας και η Παράκληση στον Όσιο Δαυίδ. 
Ο π. Νικάνωρ ανέφερε στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων πως:
 «Η κάρα του οσίου Δαβίδ του Γέροντος του θαυματουργού που βρίσκεται σήμερα ανάμεσα μας διεγείρει τις αμφιβολίες της λογικής μας και προκαλεί τον ορθολογισμό μας. 
Είναι δυνατόν οστά νεκρών να θαυματουργούν; 
Μήπως γυρνάμε στις πιο σκοτεινές στιγμές του μεσαίωνα; 

Θεατρική παράσταση αλληλεγγύης από την ομάδα «Άλλη Θέα», στο Ιδιόμελο

Αντ. Σαμαράς προς Γ. Πατούλη:«Εάν κατέβαινες για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είχαμε σίγουρους τους 180 βουλευτές»!!!

Η κατά την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», συνταγή Πατούλη προς την επιτυχία!
Την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της ΚΕΔΕ, απέσπασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
«Με ένα εξωλέμβιο φουσκωτό φορτωμένο φάρμακα», ο δήμαρχος Αμαρουσίου επέδραμε την περασμένη Πέμπτη στις εκλογές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και κατάφερε να πετύχει συντριπτική νίκη. Πιθανότατα ο κ. Γ. Πατούλης να έχει ήδη εκλεγεί πρόεδρος της ΚΕΔΕ (οι εκλογές για το προεδρείο αναμένονταν να πραγματοποιηθούν σήμερα στις 11.30 π.μ.) αφού είχε την απόλυτη πλειοψηφία.
Και επειδή οι ψήφοι στην Αυτοδιοίκηση είναι «μετρημένα κουκιά», οι αντίπαλοι του κ. Πατούλη που ανέμεναν να λάβει 236-238 ψήφους, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (η παράταξή του έλαβε 251 ψήφους) άρχισαν να αναζητούν τους λόγους της επιτυχίας. 
Κοινώς «ποιος και γιατί προσχώρησε στην παράταξη Πατούλη».
Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε η φήμη - ανέκδοτο ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον κ. Πατούλη προκειμένου να τον συγχαρεί, προσθέτοντας πως, αν κατέβαινες για Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είχαμε σίγουρους τους 180 βουλευτές!!!

Στις 11.30 π.μ. η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στις 11.30 σήμερα πρωί Σαββάτου 25 Οκτωβρίου, θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 23 Οκτωβρίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος σύμβουλος στο νέο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, απέστειλε σήμερα την πρόσκληση σε όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 Η άμεση συγκρότηση του νέου Δ.Σ με την εκλογή του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής  κρίθηκε επιτακτική, αφού επιτακτική είναι και η ανάγκη να αναληφθούν από την Κ.Ε.Δ.Ε άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις, για την προώθηση μιας σειράς πολιτικών που στόχο έχουν την επίλυση χρονίζοντων προβλλημάτων της Αυτοδιοίκησης.
Η βούληση των αιρετών εκπροσώπων που συμμετείχαν στη 15η Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε διατυπώθηκε με ξεκάθαρο κι αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Στο «Arena Soccer Club» η 11η Ερυθρόλευκη Σχολή Ποδοσφαίρου

«Γαυρο»ποιείται η γειτονιά του «Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου»!
Στην οικογένεια του Ολυμπιακού μέσω του δικτύου σχολών ποδοσφαίρου της ομάδας, εντάχθηκε ο «Παράδεισος» !!!
Στις εγκαταστάσεις του «Arena Soccer Club» θα λειτουργεί πλέον η 11η σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Αττική. 
Το δίκτυο σχολών, πέρα από την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους αθλητικούς χώρους ώστε να διασφαλίζονται οι ιδανικές συνθήκες συμμετοχής των νεαρών άσων. 
Στην ανακοίνωσή του για τη νέα σχολή ο Ολυμπιακός αναφέρει μεταξύ άλλων:

Δεν θα ανεχτούν το κλείσιμο του «Α. Φλέμιγκ», οι εργαζόμενοι

     Εργαζόμενοι Σισμανογλείου & Α. Φλέμιγκ:
   Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη νέα εξοντωτική επίθεση
Μετά τις αιφνιδιαστικές ενέργειες της Πολιτικής ηγεσίας που δημοσιοποιήθηκαν με δελτίο τύπου αλλά και έγγραφο του υποδιοικητή κ. Ζώτου που δίνει συγκεκριμένες οδηγίες και εντολές, η Διοίκηση, ένθερμη, έσπευσε κιόλας στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε χτές Τετάρτη να κάνει ενημέρωση και να θέσει χρονοδιαγράμματα
Να βάλει μπροστά δηλαδή, το γρηγορότερο, την τυπική και ουσιαστική κατάργηση του Νοσοκομείου αλλά και την ουσιαστική υποβάθμιση του Σισμανογλείου. 
Υποβάθμιση που συνίσταται τόσο στη διάλυση των σύγχρονων εξωτερικών ιατρείων που ήδη λειτουργούν, όσο και την επιβάρυνση - εξόντωσή που θα προκύψει από τον αυξημένο φόρτο περιστατικών. 
Εκατοντάδες επιπλέον νοσηλείες κάθε μήνα και χιλιάδες επιπλέον επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από ελάχιστο και κάτω από τα όρια ασφαλείας προσωπικό.
Καθώς κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει όλα αυτά τα αλλοπρόσαλα σχέδια. 

Γιώργος Πατούλης:Στον Δήμο Αμαρουσίου, στον ΙΣΑ & από χθες στην ΚΕΔΕ

Τον παλιό εκείνο καιρό, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που κατέστησαν το Μαρούσι για λίγο κέντρο του σύμπαντος, ο Γιώργος Πατούλης ήταν απλώς ο δήμαρχος Αμαρουσίου.
Οι δημότες το μακρινό 2006, του έδωσαν ποσοστό 34% στον πρώτο γύρο, και τον εξέλεξαν με 53% στον δεύτερο. Κι έτσι κάπως, άρχισε η εμπλοκή του στην πολιτική ζωή της μικρής μας χώρας. 
Μέσα σε 8 μόλις χρόνια, ο Γ. Πατούλης αντέστρεψε το 
«από δήμαρχος, κλητήρας» και έγινε, εκτός από δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, και πρόεδρος της ΚΕΔΕ μόλις εχθές.
Και μπορεί οι πονηρές μαρουσιώτικες γλώσσες να λένε πως στις φετινές δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος ευχαρίστως θα κατέβαινε στον Δήμο της Αθήνας αν το κόμμα δεν του έκοβε από νωρίς τα φτερά, αλλά το μόνο βέβαιον είναι πως για τον κ. Πατούλη τα αξιώματα δεν είναι αρκετά. 
Γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε παράλληλα με όλα τ’ άλλα κι έγινε και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Ορους, και πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ θα μπορούσε να είναι και πρόεδρος των κοινωνικά δικτυωμένων δημάρχων απανταχού της Ελλάδος – αλλά δυστυχώς τέτοιος φορέας δεν έχει ακόμα ιδρυθεί.
«Ιατρικό ανακοινωθέν»

Σήμερα στο «Ιδιόμελο» «θα πούμε το Νερό Νεράκι», από τις ... «Αλληλέγγυες Νότες»!

Την Παρασκευή 24 Ικτωβρίου, η μουσική ομάδα «Αλληλέγγυες Νότες» θα παρουσιάσει στο «Ιδιόμελο», μια μουσική παράσταση με θεματικό άξονα το νερό. 
Τραγούδια επιλεγμένα από όλη την ομάδα για το νερό σε όλες του τις μορφές και τις φυσικές και συναισθηματικές του ιδιότητες.
Το ερέθισμα για αυτήν την μουσική παράσταση, στην οποία σημειωτέον θα ακουστούν και παραμύθια σχετικά με το νερό, το πήρε η ομάδα από όλες τις μεθοδεύσεις των τελευταίων ετών σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Τι είναι ακριβώς οι  «Αλληλέγγυες Νότες»:
Πέρσι τέτοια εποχή, Σεπτέμβρη του  2013, κάποιοι τραγουδιστές μπάνιου, που συμμετείχαν στην Μαρουσιώτικη πρωτοβουλία ενεργών πολιτών «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» με δράση στην αγορά χωρίς μεσάζοντες, φτιάξαν την μουσική ομάδα «Αλληλέγγυες Νότες» (αφού άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη). Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για όλους. Κι αυτό κόντρα στους χαλεπούς καιρούς που με τα τόσα φόβητρα καλούν σε απομόνωση και ιδιώτευση. Σύντομα η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει. Για όλους μας όμως είναι  κοινή πεποίθηση ότι το να τραγουδάμε είναι πράξη αυτοπροσφοράς αλλά και συνειδητή εναντίωση στον μνημονιακό τρόμο και την αθλιότητα που μας περιβάλλουν.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση για το Φασισμό, με αφορμή την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι μαθητές του Λαϊκού φροντιστηρίου διοργανώνουν εκδήλωση για το φασισμό,
με αφορμή την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940,
την Παρασκευή 24/10, στις 7:00 μ.μ, στο Στέκι Εργαζόμενων και Νεολαίας.
(Δημ. Ράλλη 12,Μαρούσι)
Μετά την εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία:
 «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ» του Τσάρλι Τσάπλιν.

                    ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ  ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ
                                                                      ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!!

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚΑ ΤΣΕΡΑ (14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. Γ423 επί της παραπλεύρου  της Αττικής Οδού, στην περιοχή "Άγιος Θωμάς" του Δήμου μας.
2. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ 300 του Δ.Α. στην ιδιοκτησία Λ. Μυλωνά(Εκδίκαση Ενστάσεων)
3. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ΠΕ Στούντιο Α'(αφορά τις οδούς Χρ. Τραπεζούντος, Τεμπών και Μ. Χατζηδάκη)

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

O Δήμαρχός μας Γ. Πατούλης νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ!

                 Σάρωσε ξανά ο «ανίκητος» !!!
Με ψήφους 251 επι συνόλου 487 ο Δ. Αμαρουσίου Γ. Πατούλης είναι ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καθώς συγκέντρωσε 16 έδρες από τις 31 έδρες του διοικητικού συμβουλίου
Tα αποτελέσματα των παρατάξεων έχουν ως εξής:
«Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (Ν.Δ.)
Γιώργος Πατούλης: 251 ψήφους, 16 έδρες (31μελές ΔΣ)
«Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (ΠΑΣΟΚ) Απόστολος Κοιμήσης:
124 ψήφοι, 8 εδρες
«Νέα Αυτοδιοίκηση» (οι λεγόμενοι «λευκοί» δήμαρχοιπροερχόμενοι κυρίως από την Κεντροαριστερά)
Γιώργος Ιωακειμίδης: 51 ψήφοι, 3 έδρες
«Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) Δημήτρης Μπίρμπας: 47 ψήφοι, 3 έδρες
«Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) Ελπίδα Παντελάκη: 11 ψήφοι, 0 έδρες
Υπενθυμίζεται πως αυτοδικαίως συμμετέχει στο δ.σ. της ΚΕΔΕ ο Γιώργος Καμίνης, ως δήμαρχος Αθηναίων.
Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προεδρείου ξεκίνησε με διαμαρτυρίες εργαζομένων του δήμου Κερατσινίου και με οξύτατη επίθεση του Γ. Πατούλη εναντίον του Γ. Καμίνη.
Ο υποψήφιος με το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους στόχους της παράταξης να «ανατρέψει παράταιρες συμμαχίες και κατεστημένα συμφέροντα ετών, που λειτούργησαν ως τροχοπέδη στη λειτουργία του θεσμού και των οργάνων του, αποτρέψει την κομματική χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης και να εκφράσει τα συμφέροντα όλων των Δήμων, ισότιμα».
Στόχος της κίνησης είναι «να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο δράσεων που θα βάλει τέλος στην άδικη αντιμετώπιση των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού Δήμων και να υψώσει δυνατά τη φωνή της και να αντισταθεί αποτελεσματικά σε κάθε νέα απόπειρα περικοπής των πόρων της».

«Τα πήρε όλα & έφυγε» από το Μαρούσι, η «Χρυσή Αυγή»!!!

Η μετακόμιση έγινε με συνθήκες μυστικότητας...
Εκλεισαν τα γραφεία της της Τ.Ο. της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι στη λεωφ. Κηφισίας 141, λίγες μέρες μετά από σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών.
Τα γραφεία έβαλαν λουκέτο την Κυριακή το βράδι όπου οι νεοναζί κατέβασαν την πινακίδα μετά κι από τις αντιδράσεις του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος είχε καταθέσει εξώδικο με το οποίο ζητούσε από τη «Χρυσή Αυγή» να αποχωρήσει από τον χώρο, στον οποίο έχει εγκατασταθεί αυθαίρετα, χωρίς την υπογραφή μισθωτήριου συμβολαίου.
Όπως είχε γίνει γνωστό οι χρυσαυγίτες εγκαταστάθηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας τον περασμένο Ιούλιο, αφού διαπραγματεύτηκαν με τον γιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν ήταν εξουσιοδοτημένος για να ενοικιάσει το ακίνητο.
Η μετακόμιση έγινε με συνθήκες μυστικότητας, ενώ ακόμα και η εκδήλωση των εγκαινίων στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε ελάχιστες ώρες νωρίτερα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Τα εγκαίνια των γραφείων είχαν την «υποδοχή»  σειράς αντιφασιστικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι. Την προηγούμενη εβδομάδα ίχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Μαρούσι.
Την Πέμπτη 16/10, έγινε η συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου κι ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία των Nεοναζί στη λεωφ. Κηφισίας.

Πλαγιομετωπική σύγκρουση στην οδό Φραγκοκλησιάς!!!

Tο πρώτο ατύχημα στην οδό Φραγκοκλησιάς, δυστυχώς είναι πραγματικό γεγονός και συνέβη την Τρίτη 21 Οκτωβρίου (πλαγιομετωπική σύγκρουση), στο νέο τμήμα από οδό Κορυτσάς μέχρι την Λεωφόρο Πεντέλης, που δεν έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα λειτουργίας του
Όπως μας ενημερώνει ο άξιος συγχαρητηρίων συμπολίτης μας Παναγιώτης Α. Πάντος, ενδεχομένως αιτία σύγκρουσης των οχημάτων να είναι η χάραξη του τμήματος των 200 μέτρων με τις δυο κλειστές στροφές, η κακή ορατότητα, σε συνδυασμό με την στενότητα των λωρίδων κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης...
Επειδή το τμήμα αυτό, επισημαίνει,  έχει αυξανομένη κυκλοφορία, κυρίως υπερτοπική (Λεωφόρο Πεντέλης  - Λεωφόρο Κηφισίας), η οποία δεν διοχετεύεται - λόγω των αναποτελεσματικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις παράπλευρες της Αττικής οδού - δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους ατυχημάτων, εκτός από το ίδιο το οδικό τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς και συνολικά στην περιοχή του ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                                                                            
Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, το τμήμα αυτό το χρησιμοποιούν και μεγάλος αριθμός βαρέων οχημάτων.  Χαρακτηριστικό είναι ότι τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες διέρχονται δεκάδες σχολικά οχήματα που μεταφέρουν μαθητές διαφόρων ηλικιών.

«Αμ.Φλέμινγκ» :Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανατου από τον Λ. Λιαρόπουλο

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με αφορμή τον Έμπολα
Μπορεί το «Αμαλία Φλέμινγκ» να αποτελεί μέχρι σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό Έμπολα, όλα όμως δείχνουν ότι σε πολλά τμήματα θα μπουν σύντομα λουκέτα. 
Ίσως γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ετοιμάζει το νοσοκομείο «Σωτηρία» για να αναλάβει το ρόλο της υποδοχής των πιθανών κρουσμάτων Έμπολα. 
Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει πως το νοσοκομείο αποδυναμώνεται μέρα με τη  μέρα.
Άλλωστε μόλις πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πραγματοποίησε σύσκεψη για την αναδιοργάνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος. 
Το σωματείο των εργαζομένων σημειώνει:
«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το «Νοσοκομείο Α.Φλέμιγκ» .  
Όχι, δεν εννοούμε τον ιό του  Ebola· οι εργαζόμενοι άλλωστε δίνουν δείγματα γραφής πολλά χρόνια τώρα και έχουν αποδείξει πως μπορούν να ανταποκριθούν στα δύσκολα.
Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η παρατεταμένη κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον, την προοπτική, την ταυτότητα και το ρόλο του πολύπαθου Νοσοκομείου στο οποίο εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια.
Η κατάσταση αυτή των εργαζομένων έχει ενταθεί περαιτέρω παρακολουθώντας τα αλλοπρόσαλλα  σενάρια, που εξυφαίνονται τόσο στο Υπ. Υγείας όσο και στα διάφορα κέντρα και παράκεντρα λήψης αποφάσεων.

Στη 1:00 μ.μ. οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Το νέο διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την περίοδο 2014-9 εκλέγουν σήμερα στη 1:00 μ.μ, οι 325 δήμαρχοι της χώρας και 175 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα εκλέγονται  είτε κατά συνδυασμούς είτε κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες.
Κάθε συνδυασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει υποψηφίους δημάρχους και  δημοτικούς συμβούλους, κατ’ αναλογία, έως 30 δημάρχους και έως 15 δημοτικούς συμβούλους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από 31 μέλη.
Στο σύνολο των μελών, τα 20 είναι δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος  δεν εκλέγεται καθώς μετέχει αυτοδικαίως.
Το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από το Γενική Συνέλευση με ενιαίο ψηφοδέλτιο,  αποτελείται από επτά μέλη.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Εκλεκτός των media & των κάθε είδους Μ.Κ.Ο», ο Καμίνης!!!

                Η απάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου
Συμφωνούμε με τον κ. Καμίνη ότι η διαδρομή του καθενός στην Αυτοδιοίκηση είναι γνωστή.
Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι ταυτίζουν την αυτοδιοικητική τους διαδρομή στα κομματικά χρίσματα και στις υπόγειες συμφωνίες μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής. Και ποιοι στη δύναμη των τοπικών κοινωνιών. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τολμά να εκτίθενται στην εκλογική διαδικασία της Κ.Ε.Δ.Ε. ως υποψήφιος, με ξεκάθαρη ατζέντα και πρόγραμμα και να ζητά την ψήφο των συναδέλφων του. 
Δεν είναι αυτός που  δημιουργεί ευκαιριακές συμμαχίες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης με διακύβευμα την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

«Ετοιμοπόλεμος» να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Αθηναίων!


«Ετοιμοπόλεμος» να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ δηλώνει με έμμεσο - πλην σαφή τρόπο - ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην τον στηρίξει:
Μέσω απάντησης του γραφείου Τύπου του δήμου σε ανακοίνωση του υποψήφιου για την προεδρία με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση &  Γιώργου Πατούλη(υποστηριζόμενου από την Ν.Δ), ο κ. Γιώργος Καμίνης τονίζει χαρακτηριστικά:
«Θα συνιστούσαμε στον κ. Πατούλη μεγαλύτερη συστολή.
Δεν είναι όλα στη ζωή ευκαιριακές μιντιακές εντυπώσεις.
Ευτυχώς, η διαδρομή του καθενός είναι γνωστή.
Τα παζάρια, το κομματικό παρασκήνιο, η ακόρεστη φιλοδοξία για τις ηγεσίες ποικίλων συνδικαλιστικών φορέων, έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο»,
αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ Π. Γαλακτόπουλο, συναντήθηκε ο «TV» Aντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών

Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη αξιοποίησης των πολύτιμων αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για προγράμματα μαζικής άθλησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε χθες Τρίτη 21 Οκτωβρίου με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, Πέτρο Γαλακτόπουλο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Η επίσκεψη, σύμφωνα με το ιστολόγιο «www.sentragoal.gr», πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας του ΟΑΚΑ και της Περιφέρειας για την υλοποίηση των έργων συντήρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Καραμέρος και ο Πέτρος Γαλακτόπουλος επισκέφτηκαν όλους τους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων και συζήτησαν διεξοδικά για τις ενέργειες που απαιτούνται.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για εργασίες κλαδέματος πολύ ψηλών δένδρων
2. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου "ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΚΟΡΜΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ"
3. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»

Στις 6:30 μ.μ. η « Γ. Σ. του Συλλόγου Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου»

Ο απολογισμός της σχολικής χρονιάς 2013 - 2014 και η προκήρυξη εκλογών προκειμένου να αναδειχθούν εκπρόσωποι για το νέο ΔΣ του Συλλόγου, για την Ένωση Γονέων, για την Ελεγκτική Επιτροπή & το Σχολικό Συμβούλιο, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί στον χώρο του σχολείου.
Στην προηγούμενη ημερομηνία που είχε καθοριστεί(Τετάρτη 15 Οκτωβρίου), δεν υπήρξε απαρτία στην Γ.Σ. Αυτή τη φορά όμως, βάση του Καταστατικού, η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που θα παραστούν.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου απο τις 4:30 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω όργανα με τους ακόλουθους τρόπους:

Επιτυχές το βιωματικό σεμινάριο «Το παραμύθι ως πηγή έμπνευσης, δημιουργίας & μάθησης»


Εκατό και πλέον νηπιαγωγοί και φίλοι άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα παιδιά  παρακολούθησαν το τρίωρο βιωματικό σεμινάριο «Το παραμύθι ως πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και μάθησης» που προσέφερε η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Μαριλένα Καββαδά στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.           
Το σεμινάριο βασισμένο στο νέο παραμύθι της συγγραφέως «Το κρυφτό της χαράς», περιελάμβανε διαδραστικά δρώμενα και απέσπασε θερμά λόγια από τις συμμετέχουσες για τη σημαντική συμβολή του στην επιμόρφωσή τους και στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στην εκπαίδευση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. 

Στις 9:30 π.μ. ξεκινά το «Παγκόσμιο συνέδριο για τις Υγιείς Πόλεις»

Η βελτίωση της υγείας για όλους και ο περιορισμός των ανισοτήτων στην υγεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο του παγκόσμιου συνεδρίου «Υγεία και Πόλη: Αστικό περιβάλλον στον 21ο αιώνα» που ξεκινά σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου & οργανώνει ο «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας»
(η περιφέρεια της Ευρώπης), φέτος σε συνεργασία με το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας» και τον Δήμο Αμαρουσίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», στην Αθήνα και θα διαρκέσει 4 ημέρες (22 - 25 Οκτωβρίου 2014).
Τις εργασίες του φετινού συνεδρίου θα ανοίξει στις 9:30 π.μ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Γιώργος Πατούλης,
Τα επίσημα εγκαίνια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης».
Φέτος εορτάζονται τα 25 χρόνια του Κινήματος των Υγιών Πόλεων στην Ευρώπη και παράλληλα σηματοδοτείται η εφαρμογή της νέας ατζέντας του Π.Ο.Υ. «Υγεία 2020» (Health 2020) και των στρατηγικών της στόχων.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων θα επιδιώξει:

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πολεμιστών Κύπρου:Αναβάλλεται η συναυλία

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συναυλία που επρόκειτο να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 28 Οκτωβρίου 2014 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Κύπρου ’61, ’67 & ‘74 Βετεράνοι για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών της Κύπρου που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πολεμιστών Κύπρου αναφέρει επίσης:

«Κύπρος- πορεία στη μνήμη»

Γ. Πατούλης:«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιστορία & τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου»
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Κύπρος- πορεία στη μνήμη» της συγγραφέως & Προέδρου της «Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου»  κ. Πόπης Βραχιώτη - Λυμπεροπούλου παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος προλόγισε & το βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου
Σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τις χιλιετίες ιστορίας και πολιτισμού της Μεγαλονήσου που από τα πανάρχαια χρόνια υπήρξε σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μακραίονες αγώνες και τις θυσίες του Κυπριακού λαού για ανεξαρτησία.         
«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου. Μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου, σημείωσε, αναγνώστης βουτά στην πολυτάραχη ιστορία του νησιού, γνωρίζει σκοτεινές μαρτυρικές περιόδους και αποκτά μία συνολική άποψη για τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα εδώ και δεκαετίες την πορεία του στο χρόνο μέχρι τις μέρες μας.» 

Πλήρως εξοπλισμένο Γυναικολογικό Ιατρείο παραχωρεί δωρεάν ο Δήμος Αμαρουσίου!

 Αφορά τις ανάγκες των ασθενών στην Περιφέρεια ή την Ακριτική Ελλάδα
Ένα πλήρως εξοπλισμένο γυναικολογικό ιατρείο που απέκτησε ο Δήμος Αμαρουσίου έπειτα από δωρεά γυναικολόγου ιατρού, παραχωρεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, σε άλλον Δήμο της χώρας, κατά προτίμηση σε ακριτική ηπειρωτική ή νησιωτική περιοχή της πατρίδας μας που στερείται τέτοιου ιατρικού εξοπλισμού και θα το αξιοποιήσει προς όφελος των ασθενών.
Το γυναικολογικό ιατρείο περιλαμβάνει τον κάτωθι εξοπλισμό:
κρεβάτι εξέτασης,
προβολέα οροφής,
επιδαπέδια ζυγαριά,
επιτύχιο υψόμετρο
φασματοσκόπιο ακτινογραφιών,
μικροέπιπλα εξεταστηρίου

Στο «barbeque» των Προσκόπων του 2ου Συστήματος Αμαρουσίου ...


Κοντά στους προσκόπους και στους φίλους του 2ου Συστήματος Αμαρουσίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο barbeque που διοργάνωσαν από κοινού με την «Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος στο άλσος Συγγρού».
Περισσότεροι από 150 πρόσκοποι όλων των ηλικιών και πολλοί φίλοι του συστήματος έδωσαν το «παρών» στο «ψήσιμο» και έγιναν μία μεγάλη παρέα απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και τη φύση.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ευθύμης Τσίγκας, και ο αρχηγός του «2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου» Γιάννης Γεωργόπουλος

«Οχι» ΣΥΡΙΖΑ σε στήριξη Καμίνη

Με κλειστά χαρτιά προσέρχονται όλες οι παρατάξεις στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων) για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου, μεθαύριο. Ωστόσο η ανακοίνωση της διακήρυξης της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ χωρίς τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων απομακρύνει το ενδεχόμενο ο Γιώργος Καμίνης να θέσει τελικά υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ.
Οι συσχετισμοί στην ανάδειξη του προεδρείου βέβαια θα σηματοδοτήσουν και τις εξελίξεις.
«Τίποτα δεν αποκλείεται», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, εξηγώντας πως είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν υποψηφιότητες και συνεργασίες στο παρά πέντε.
Πάντως, η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, απομάκρυνε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προτιμά τη λύση Καμίνη - ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συζητήσει την πιθανότητα με τον δήμαρχο Αθηναίων.
Ακριβώς αυτή η στήριξη, από την άλλη, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει χαράξει αδιαπραγμάτευτη γραμμή στο θέμα στήριξης υποψηφίου για τις εκλογές στην Ενωση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΕΔΕ Δημήτρη Μπίρμπα (δημάρχου Αιγάλεω) δεν προέκυψε συμφωνία.

Ήρθε η ώρα της Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Επιστολή προς τους εκλέκτορες στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος για την προεδρία με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γιώργος Πατούλης, δύο ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι και Φίλοι, Δήμαρχοι & Αυτοδιοικητικοί,
Την προσεχή Πέμπτη 23 Οκτωβρίου διεξάγεται μια από τις πιο κρίσιμες για το μέλλον του θεσμού που υπηρετούμε, Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε..
Στη Συνέλευση αυτή θα αποφασίσουμε όχι μόνον ποια θα είναι  τα μέλη του νέου μας Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως, για τις πολιτικές και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της Αναγέννησης της Αυτοδιοίκησης.
Την προσεχή Πέμπτη επίσης θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες.
Από τη μια, είναι η δική μας αυτοδιοικητική πρόταση, η πρόταση του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», που διαθέτει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων, που υπηρετούν το στόχο για μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την άλλη, συνασπίζονται όσοι υπηρετούν το αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της Κ.Ε.Δ.Ε. των προηγούμενων χρόνων.

Διακήρυξη της «Νέας Αυτοδιοίκησης» για την ΚΕΔΕ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η Διακήρυξη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», της Παράταξης που μετά τις εκλογές στις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων, φιλοδοξεί τώρα να συνενώσει τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης που αντιστέκονται στην κομματική χειραγώγηση, ενόψει στων εκλογών στην Κ.Ε.Δ.Ε. την προσεχή Πέμπτη.
Το κείμενο υπογράφεται από τους Δημάρχους Αχαρνών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λαμίας, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Χανίων.
Δηλαδή, δεν υπογράφει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.  Καμίνης που είχε βάλει την υπογραφή του στο αρχικό κείμενο των οκτώ ανεξάρτητων («λευκών») δημάρχων, καθώς είναι ex officio μέλος του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και δεν χρειάζεται να εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση.
Παράλληλα ο κ. Καμίνης που θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ κόντρα στον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, θέλει να είναι «υπερκομματικός».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η διακήρυξη έχει ως εξής:

Εν όψει εκλογών στην ΚΕΔΕ, «Μέτωπο δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Πανελλαδική παράταξη με το όνομα «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» ίδρυσαν οι 21 δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των επερχόμενων εκλογών της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης εστιάζει στα βαρύτατα πλήγματα που υπέστη η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τις αλλεπάλληλες συγκυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τόσο ως προς την οικονομική της αυτοτέλεια και υλική-έμψυχη υπόσταση όσο και ως προς την ίδια τη δημοκρατική της λειτουργία.
Η κατάρρευση της στοιχειώδους λειτουργίας πολλών δήμων, οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που ξεπερνούν το 60%, η κινητικότητα, η δήθεν «αξιολόγηση», ο «επανέλεγχος» των συμβάσεων εργασίας και η μαζική κατάργηση-συγχώνευση δομών που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και «γεμίζουν» τη δεξαμενή των απολύσεων αποτέλεσαν, σύμφωνα με τη διακήρυξη, τις βασικότερες αιτίες της κατάρρευσης.
«Είναι ολοφάνερη η αποτυχία του κυβερνητικού "success story", τη στιγμή που στην πραγματικότητα οι δήμοι αδυνατούν να επιτελέσουν και τη στοιχειώδη αναπτυξιακή λειτουργία» τονίζουν οι 21 δήμαρχοι. Πρόκειται για τους:

«Ταύτιση» απόψεων για το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα» & τα προβλήματά του!!!


Ερώτηση αναφορικά α) με την ανάγκη καθολικής στήριξης του Σικιαριδείου Ιδρύματος ενάντια στις μεθοδεύσεις αναστολής λειτουργίας του (από την πλευρά Σικιαρίδη),
β) με το αίτημα απαλλαγής του ιδρύματος από τα δημοτικά τέλη &
γ) με το αίτημα επιβάρυνσης της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής για τη δαπάνη φυσικού αερίου του 1ου Ειδικού Σχολείου που στεγάζεται σε παρακείμενο χώρο, η οποία είναι και η νόμιμη υπόχρεος, υπέβαλαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(14-10-2014), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης & οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Διακολιού και Πέτρος Κούκουζας
Ο Δήμαρχος  Γ. Πατούλης, συντάχτηκε πλήρως με το περιεχόμενό της, όπως είχε κατατεθεί από τους εκπροσώπους της παράταξής μας.
Με την ευκαιρία της ανάδειξης του θέματος από μέρους της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η δαπάνη του φυσικού αερίου θα βαρύνει την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ως ο νόμος ορίζει, ενώ για το ζήτημα της απαλλαγής του Σικιαριδείου ιδρύματος από τα δημοτικά τέλη, επιφυλάχθηκε έως την εξέτασή του από νομικής πλευράς.
Η ερώτηση του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»
«ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: