Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«Έρως & Ψυχή», ένα ρομαντικό μουσικό - ποιητικό ταξίδι αύριο στο «Ιδιόμελο»

BLACK FRIDAY ...

«Κτήμα» Συγγρού:Βανδαλισμοί από αγνώστους στην περίφραξη του αμπελιού

Δεν πρόλαβαν καλά - καλά να τοποθετήσουν  περίφραξη στο αμπελι που βρίσκεται μέσα στο «Κτήμα» Συγγρού & κάποιοι αναίσχυντοι προσέτρεξαν μετά μανίας να καταστρέψουν μέρος αυτής!!!
                                           Αρχικά κόπηκε η σίτα και εν συνεχεία κλάπηκαν 4 στύλοι. 

Και ο Γ.Σ. Αμαρουσίου δίπλα στους πληγέντες συνανθρώπους μας στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

«Συγκρότηση Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου για το συναδικαλιστικό έτος 2017 – 2018 & καταμερισμός Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στα μέλη του Δ. Σ. για ενημέρωση».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  το νέο Δ. Σ. του συλλόγου μας, που εκλέχτηκε στις 8 – 11 – 2017, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 20  – 11 – 2017 με την εξής σύνθεση :
=================================================
Πρόεδρος :          Πολυχρονιάδης Δημήτρης               ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Αντιπρόεδρος :    Λελεδάκη Ρούλα                              Δ. Α. Κ. Ε.
Γραμματέας :       Κοκκινομηλιώτης Γιώργος           ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Ταμίας :                Σαρδέλης Γιάννης                          Α. Σ. Ε. – ΠΑΜΕ                           
Μέλος :                 Χριστόπουλος Βασίλης                  ΔΙΕΞΟΔΟΣ  
Μέλος :                 Παπαγεωργίου Γιάννης                 ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Μέλος :                 Δουρούκας Κων/νος                       Δ. Α. Κ. Ε.

Παρέδωσαν χθες στους πλημμυροπαθείς την βοήθεια που συγκέντρωσαν, Σύλλογοι Γονέων Αμαρουσίου

Ενα φορτηγάκι & 3 επιβατικά αυτοκίνητα ο απολογισμός της συλλογικής προσπάθειας!!! 
Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής
Όταν τα όνειρα των ανθρώπων βουλιάζουν στα λασπόνερα, η αλληλεγγύη είναι υποχρέωση όλων μας...
Και σε αυτήν την υποχρέωση, ανταποκρίθηκαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  αρκετών σχολείων  του Αμαρουσίου, που εντός λίγων 24ωρων, κατάφεραν να μαζέψουν ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, παπούτσια για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής
Πρόκειται για τις άξιες συγχαρητηρίων σχολικές κοινότητες του: 
7ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, 
10ου & του 18ου Δημοτικού Αμαρουσίου,
5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και  
6ου Γ.Ε.Λ. Αμαρουσίου,  
οι οποίες οργάνωσαν κοινή δράση και με τη βοήθεια εθελοντών, παρέδωσαν χθες Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ» όλα τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν.
Ο απολογισμός της συλλογικής προσπάθειας ... ένα φορτηγάκι  και τρία επιβατικά αυτοκίνητα γεμάτα.

Στις 2:30 μ.μ. η 51η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ

ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ (19) θέματα περιλαμβάνει η 51η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 2:30 μ.μ. στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90).
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 51ης συνεδρίασης είναι τα εξής:
●►Λήψη απόφασης για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε. με αντικείμενο τη Διαχείριση των μη επικινδύνων αποβλήτων του Ο.Κ.Α.Α. 
Εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ανακύκλωσης κ. Ζαρμπούτης.
●►Λήψη απόφασης για έγκριση του Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή μέρους της οδού πρόσβασης στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής» 
Εισηγητής ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σύψας.
●►Ενημέρωση και λήψη απόφασης επί της ενστάσεως της εταιρείας 
"ΣΤΑΡΓΚΑΡΝΤ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού 
για τις "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΧΩΡΩΝ ΕΔΣΝΑ" 
Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Επιτροπής Ενστάσεων κα Σταματοπούλου.
●►Λήψη απόφασης έγκρισης της Έκθεσης επί των Αποτελεσμάτων Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κατά το τρίτο Τρίμηνο του 2017 
Εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπίρης.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

«Αντάμα» αύριο στις 10:00 μ.μ. στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»


Κλαπάκης Δορύλαος:Παραδικαστικο κύκλωμα, το ισχυρό όπλο της διαφθοράς!!!

Όπως πληροφόρησαν τον Ελληνικό Λαό, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης & έντιμοι ανώτατοι Δικαστές οι επώνυμοι & παράγοντες απατεώνες αυτοί που σε συνεργασία με ιδιώτεςμεγαλοεργολάβους & την Πολεοδομική Μαφία έπνιξαν στο αίμα & πρόσφατα αθώους πολίτες στην  Ν. Πέραμο και στην Μάντρα Αττικής & λεηλατούν και καταστρέφουν την Χώρα, καλυπτόμενοι από διεφθαρμένες Υπηρεσίες & κυρίως από το πανίσχυρο Παραδικαστικο Κύκλωμα
Όχι μόνο με διάφορα τεχνάσματα & επικαλούμενοι τυπικές  αντισυνταγματικές δικαιολογίες ποτέ δεν πληρώνουν.
Αλλά «επιτίθενται» με προκλητικό & απαράδεκτο τρόπο κατά των πολιτών που καταγγέλλουν παρανομίες & απάτες εις βάρος του  Δημόσιου χρήματος & της συνταγματικής νομιμότητας με σκοπό  να τους εξαναγκάσουν να σιωπήσουν.
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης 
2)Τον A. Υπουργό κ. Παπαγγελοπουλο
3)τον αξ. επιθεωρητή του Άρειου Πάγου 
4)Την αξ. Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου
5)Τον Aντιεισαγγελέα Εφετών που εξετάζει το Παραδικαστικό  κύκλωμα
6)Προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της  Επικρατείας
7)Προς τα  ΜΜΕ
Απαράδεκτες Αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες Δικαστικών Λειτουργών
& προκλητικές, παράλογες & άκρως  επιλήψιμες εις βάρος των Δικαστικών Λειτουργών για χρεώσεις εις βάρος πολιτών Δικαστικών δαπανών που καταγγέλλουν  επιβεβαιωμένες απάτες & παρανομίες επωνύμων παραγόντων χωρίς καν να εξεταστεί η υπόθεση & μάλιστα υπέρ των επωνύμων παρανόμων!!! 

Η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην Μαίρη Διακολιού

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αμαρουσίου θα φέρει ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης κι ενίσχυσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, εκτελούμε έργα και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα της πόλης, βελτιώνουν τη ζωή κατοίκων κι επισκεπτών, ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Σε μια χώρα με τουριστικό χαρακτήρα όπως η Ελλάδα, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είναι λογικό κάθε πόλη που διαθέτει τα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αμαρουσίου, να θέτει ως προτεραιότητα να προσελκύσει ένα μεγάλο κομμάτι από την "πίτα" των επισκεπτών αυτών.
Η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού είναι ένας τρόπoς που επιλέγουν σε παγκόσμιο επίπεδο όλες οι πόλεις, για να προσελκύσουν επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μαρούσι & Ιατρικός Τουρισμος

Μαίρη Διακολιού: Με τα λεφτά των Μαρουσιωτών θα διαφημίζουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!!!
Στο Δ.Σ. Αμαρουσίου της 21ης Νοεμβρίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού προκειμένου να προωθηθεί η πόλη μας ως προορισμός ιατρικού τουρισμού.
Ο στόχος αυτός όμως, ουσιαστικά θα δημιουργήσει υπεραξία που θα καταλήξει ως κέρδος μόνο στα ιδιωτικά νοσοκομεία, στα οποία θα προσφέρουμε το λογότυπο του Δήμου για να διαφημίζουμε τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους, χωρίς οι Μαρουσιώτες να λαμβάνουν αντάλλαγμα.
Από πότε το Μαρούσι διολίσθησε σε «διαφημιστή» ιδιωτικών εταιριών, και μάλιστα τζάμπα;
Αυτή η εισροή τουριστών – πελατών στα ιδιωτικά νοσοκομεία, θα επιβαρύνει την πόλη μας, η οποία θα συνεχίσει να διαθέτει το δυναμικό της για να τα εξυπηρετεί (πχ καθαριότητα) χωρίς να κερδίζει.
Ο Δήμος μας δεν είναι τουριστικός δήμος, ώστε να διαθέτει επαρκείς υποδομές προκειμένου η τουριστική κίνηση να δημιουργήσει ανάπτυξη που θα διαχυθεί στις Μαρουσιώτικες οικογένειες. 
Και ασφαλώς, χωρίς τέτοιες υποδομές, οι «τουρίστες» θα περιοριστούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία από μόνα τους αποτελούν περίκλειστη οικονομία, και δεν υπάρχει δυνατότητα να προσανατολιστούν στην αγορά του Αμαρουσίου.

Οι παρατηρήσεις Μαγιάκη για τον Προϋπολογισμό, τον εκθέτουν απέναντι στον λαό του Αμαρουσίου

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Ανατροπή» του κυρίου Μαγιάκη με τίτλο «14 λόγοι για τους οποίους καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό 2018 που πρότεινε η δημοτική Αρχή Πατούλη», ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, τοποθετείται ως προς το γιατί η επιχειρηματολογία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι απ’ άκρο προς άκρο αβάσιμη.
Ο Προϋπολογισμός 2018 του Δήμου Αμαρουσίου ακολουθεί έναν απόλυτα ρεαλιστικό σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά. 
Συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από πραγματικά οικονομικά δεδομένα, δηλαδή την πάνω από 70% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια προς την τοπική αυτοδιοίκηση και το δεδομένο ότι ο α’ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης έχει κληθεί ως θεσμός να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για την επίτευξη του εθνικού στόχου της δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Είναι ευχάριστο, πάντως, που βλέπουμε ότι ο κομματικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του 4ου Μνημονίου συμπορεύεται και επικροτεί τη γραμμή διεκδίκησης από μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και προσωπικά του επικεφαλής του θεσμικού οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για απόδοση των χρεωστούμενων, των παρακρατούμενων φόρων, για οικονομική και θεσμική αυτοτέλεια των Δήμων προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. 
Ευχαριστούμε τον κύριο Μαγιάκη που συντάσσεται με τις πάγιες θέσεις μας διεκδικώντας να πάψει αυτή η παθογένεια της εξάρτησης των Δήμων από την Περιφέρεια.
Ως προς το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο κύριος Μαγιάκης, πιθανότατα έχει ασθενή μνήμη.

Οι 14 λόγοι για τους οποίους η «ΕΝΟΤΗΤΑ» καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2018

1.Είναι προσαρμοσμένος στις μνημονιακές επιταγές του μεσοπρόθεσμου(4ο Μνημόνιο) που θα περικόψουν τις κρατικές επιχορηγήσεις προς την Αυτοδιοίκηση τουλάχιστον κατά 300εκ. σε σχέση με το 2017, χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τα 13δισ χρωστούμενα της περιόδου 2010-2016.
2.Δεν ήταν αποτέλεσμα συμμετοχής και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία. Συντάχθηκε από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη και εγκρίθηκε από το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικών του Υπουργείου Εσωτερικών.
3.Είναι πλασματικός αφού ανέρχεται σε 125 εκ. ενώ στην πράξη δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 50εκ.
4.Απόδειξη ότι και το 2017 σύμφωνα με δικές τους εκτιμήσεις το ποσοστό υλοποίησης σε Έργα, Κοινωνική Πολιτική, Πολιτισμό Αθλητισμό, Καθαριότητα Πολεοδομία, Πράσινο κυμαίνεται από 20-30%  των προϋπολογισθέντων.
5.Σπαταλώνται πάνω από 1εκ. σε άσκοπες μελέτες, ιδιωτικοποίησεις υπηρεσιών και δημόσιες σχέσεις
6.Τα τοκοχρεωλύσια θα ανέλθουν σε 6 εκ αυξημένα κατά 650 χιλ. σε σχέση με το 2017
7.Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα νέα τεχνικά έργα, στη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και γίνεται σπατάλη πόρων σε έργα βιτρίνας
8.Περικόπτονται δαπάνες 2.3 εκ. από την Κοινωνική Πολιτική , Παιδεία, Πολιτισμό Αθλητισμό

«ΕΝΟΤΗΤΑ»: Γιατί δεν ψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα

Στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, τον περασμένο Ιούλιο, είχε προταθεί ένα τεχνικό πρόγραμμα 85 εκ. €, με εξασφαλισμένες πιστώσεις 11,2 εκ. €. Στο δημοτικό συμβούλιο, το Νοέμβριο, προτείνεται τεχνικό πρόγραμμα των 65 εκ €, με εξασφαλισμένες πιστώσεις μόλις 8,7 εκ. €. Χαρακτηριστική η απουσία της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών από τη διαδικασία κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος.
Εμείς έχουμε προτείνει επανειλημμένα τη διαδικασία του “συμμετοχικού προϋπολογισμού”, της ουσιαστικής συμμετοχής δηλαδή της κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων για τα έργα που γίνονται στην πόλη και μάλιστα μέσα από μια διαδικασία υποχρεωτικότητας για το δημοτικό συμβούλιο και τη διοίκηση, σε ένα ποσοστό του τεχνικού προγράμματος.
Το ποσοστό υλοποίησης του περσινού τεχνικού προγράμματος του 2017 είναι 15,1% με τις εκτιμήσεις της διοίκησης όπως φαίνονται στους πίνακες του προϋπολογισμού. 
Οι αποδόσεις της διοίκησης Πατούλη κρίνονται αντικειμενικά και με επιείκεια ΦΤΩΧΕΣ !  
Στο νέο τεχνικό πρόγραμμα 2018 που ανέρχεται σε 5,5 εκ. € από τα συνολικά 8,7 εκ € οι «ΜΕΛΕΤΕΣ» βρίσκονται στο 1,0 εκ € :
Πολλές από αυτές βρίσκονται με τα ίδια ακριβώς προϋπολογιζόμενα ποσά και στο Τ.Π. του 2017. Άρα δεν υλοποιήθηκαν το 2017

Από βολικός εταίρος «πολιτικό βαρίδι»

Σαν πολιτικό βαρίδι αντιμετωπίζει πλέον το Μαξίμου τη σχέση με τον Καμμένο, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες. 
Η πρόσφατη υπόθεση με την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ήταν η υπόθεση που ξεχείλισε το ποτήρι. 
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εδραιώνεται η άποψη ότι με διαδοχικές πρωτοβουλίες του τον τελευταίο καιρό ο υπουργός Άμυνας έχει φέρει την κυβέρνηση σε δυσχερή θέση.
Παρά τα συνεχιζόμενα ανοίγματα του Μαξίμου προς το ΠΑΣΟΚ και παρότι κάποια στελέχη εκεί το, το κλίμα είναι απαγορευτικό. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Τσίπρας δεν έχει εναλλακτικές επιλογές, γεγονός που δημιουργεί πολιτική αντίφαση.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή κάποιοι στο πρωθυπουργικό επιτελείο συζητούν το ενδεχόμενο να ασκηθεί εσωτερική πίεση στον Καμμένο για μία οικειοθελή αποχώρησή του από την ηγεσία των ΑΝΕΛ. Κατά την ίδια πηγή, λαμβάνουν χώρα σχετικές ζυμώσεις στους κόλπους αυτού το κόμματος, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερο ή λιγότερο βουλευτές, εκ των οποίων μερικοί σήμερα κατέχουν κυβερνητικές θέσεις.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από στέλεχος των ΑΝΕΛ, το οποίο, ωστόσο, εξέφρασε τον έντονο σκεπτικισμό του για την κατάληξη. 
Θεωρεί πως ο Καμμένος όχι μόνο δεν πρόκειται να συναινέσει, αλλά αν του ασκηθούν ωμές πιέσεις είναι ικανός να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Ο φύλαρχος & οι ιθαγενείς


Οι δανειστές θαυμάζουν τον πρωθυπουργό επειδή έχει καταφέρει να μετατρέψει τους Έλληνες σε πρόβατα, τα οποία δεν διαμαρτύρονται καν, παρά το ότι οδηγούνται στη σφαγή – ενώ απορούν πώς έχει πείσει το λαό ότι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια, ενώ ο ίδιος είναι καλύτερος ως δήμιος του, από οποιοδήποτε άλλο αρχηγό κόμματος!
«Η πρωταρχική φροντίδα ενός ζωικού οργανισμού, είτε πρόκειται για αμοιβάδα, είτε για άνθρωπο, είτε για εταιρεία, είτε για κυβέρνηση, είτε για πρωθυπουργό, είναι να επιβιώσει – όλα τα υπόλοιπα, όπως η αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, ο πατριωτισμός, η ειλικρίνεια, η αλήθεια, η εντιμότητα κοκ. έρχονται σε δεύτερη μοίρα» (D. Casey).
                         ===================================================
Ο πρωθυπουργός έχει κάνει την επιλογή του μετά τη συντριβή του 2015, για την οποία όμως ευθύνεται κυρίως ο τότε υπουργός οικονομικών του – δολοφονώντας έτσι την τελευταία ελπίδα των Ελλήνων. 
Η επιλογή αυτή είναι η υιοθέτηση των μνημονίων βασιλικότερα του βασιλέως, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες τους όσον αφορά την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Σε σχέση τώρα με τον τρόπο εφαρμογής τους, μη έχοντας τη δυνατότητα λόγω έλλειψης γνώσεων, θέλησης και ικανών στελεχών να δρομολογήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, όσον αφορά την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, την απονομή δικαιοσύνης, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, την παιδεία, την υγεία κοκ., επέλεξε τους υπερβολικούς φόρους εις βάρος κυρίως της μεσαίας τάξης και των ιδιοκτητών ακινήτων, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, τη μείωση των συντάξεων κλπ. – έτσι ώστε αφενός μεν να πετύχει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αφετέρου να ισοσκελίσει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, μέσω της φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Τρεις Σέκτες στη Γερμανία του Μεσοπολέμου

Μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του πρώτου πολέμου της γνωστικής γεωπολιτικής, η Ευρώπη είχε μεταμορφωθεί. Μία αυτοκρατορία (Αυστροουγγαρία) είχε σβήσει και τη θέση της είχαν πάρει νέες κρατικές οντότητες, η Τσαρική Ρωσία είχε βυθιστεί στο χάος της επανάστασης και εκατομμύρια νέων Ευρωπαίων είχαν σκοτωθεί σε μια άσκοπη σύγκρουση. 
To κτήριο της Σχολής της Φρανκφούρτης
Παρά ταύτα, και παρά το γεγονός ότι πλείστοι εκ των ανδρών που καταλάμβαναν τα έδρανα των διαφόρων κοινοβουλίων της Ευρώπης ήταν μέλη μασονικών στοών, οι θεσμοί των κοινωνιών και οι ίδιες οι κοινωνίες παρέμεναν, σε γενικές γραμμές, ως προς τα ήθη και τους κανόνες, παραδοσιακές. 
Oι χριστιανικοί πυλώνες του οικοδομήματος δεν είχαν καταρρεύσει πλήρως. “Άλλοι” όμως, είχαν αποφασίσει ότι το μέλλον θα έπρεπε να είναι διαφορετικό…
Στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, συγκριμένοι ελιτίστικοι κύκλοι ανέπτυξαν μία παραβατική  πνευματική δράση, η οποία καθόρισε τις κοινωνικές, πολιτιστικές και πνευματικές εξελίξεις της Δύσης. Αυτές οι ελιτίστικες ομάδες εμφανίστηκαν σε διάφορες χώρες, όμως εμείς θα αναφερθούμε ειδικά σε τρεις από αυτές που ξεκίνησαν από τη Γερμανία του μεσοπόλεμου.
Όταν ο Gershom Scholem (1897 –1982), πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών του Ισραήλ  επισκέφθηκε το Αμβούργο το 1932, έκανε μία δήλωση για τις πολιτιστικές δραστηριότητες των Εβραίων διανοουμένων της Γερμανίας, που η σημαντικότητα της δεν έχει πλήρως κατανοηθεί και αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε: 
«Τις τρεις ομάδες, οι οποίες κινούνταν η μία γύρω από τη βιβλιοθήκη Warburg, η άλλη γύρω από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας του Μαξ Χοκχάϊμερ [Σχολ. Φρανκφούρτης] και η τρίτη που ήταν οι μετα-φυσικοί μάγοι γύρω από τον Όσκαρ Γκόλντμπεργκ, τις χαρακτήριζα ως τις τρεις πιο αξιοσημείωτες ιουδαϊκές σέκτες που είχαν παράξει οι Ιουδαίοι της Γερμανίας.» (το πλήρες κείμενο εδώ).

Στις 6:00 μ.μ. ξεκινά το τριήμερο Ευρωπαϊκό ΣΥΝέδριο για τις Ανισότητες...

Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός & ευρωπαϊκή ενοποίηση: προοδευτικές απαντήσεις

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2017:Η Χούντα τώρα Δικαιώνεται!!!


Το Σάββατο η «επίσκεψη Μνήμης» στα ιστορικά χωριά της Ρούμελης

                                         Με αφορμή την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
Οι εισηγητές για την ανάδειξη του «Μονοπατιού Εθνικής Αντίστασης»
διοργανώνουν Επίσκεψη Μνήμης στα ιστορικά χωριά της ΡΟΥΜΕΛΗΣ:
Στρώμη, Μαυρολιθάρι και Καστριώτισσα

Εμφανίστηκαν ξανά οι «Αλληλέγγυοι για Όλους» & συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους πλημμυροπαθείς!!!


«Γύρισε» ο καιρός στη Δυτική Αττική ...

Στις 10:00 π.μ. η Επαναληπτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης


Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης που φέρει τον τίτλο «Επικαιροποιήσεις κυκλοφοριακών μελετών Πολεοδομικών Ενοτήτων στο Δήμο Αμαρουσίου» που αφορά συγκεκριμένα  την «Κυκλοφοριακή μελέτη για την Π.Ε. Ψαλιδίου του Δήμου Αμαρουσίου», θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, 151-24, Μαρούσι) η Επαναληπτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν3852/2010
Στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.maroussi.gr έχει αναρτηθεί η συγκεκριμένη μελέτη, προκειμένου να τεθούν ερωτήματα, παρατηρήσεις και τυχόν παρεμβάσεις.

Στις 6:00 μ.μ. στο «καφέ Θεωρείο», η παρουσίαση του βιβλίου «Πλέκοντας ίχνη» της Έρικας Αθανασίου

Η Ομάδα Ανάγνωσης Νέων Λογοτεχνών οργανώνει συνάντηση για την παρουσίαση του βιβλίου «Πλέκοντας ίχνη» (Κέδρος, 2017) με προσκαλεσμένη τη συγγραφέα Έρικα Αθανασίου σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο καφέ  Θεωρείο (Κονδύλη 3, Μαρούσι).
«Μία άνεργη, σχεδόν άστεγη δημοσιογράφος, ένας γνωστός δημοσιογράφος που βρίσκεται δολοφονημένος, μερικοί ακόμη δημοσιογράφοι, μια παρέα που θέλει να τα βάλει με το σύστημα, ένας βολικός ύποπτος. 
Όμως τα ίχνη που θα οδηγήσουν στον δολοφόνο είναι πιο μπλεγμένα απ' όσο φαίνεται αρχικά.
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα, σε μια περίοδο κατά την οποία οι αλλαγές είναι τόσο πολλές όσο και οι ύποπτοι για έναν απρόσμενο φόνο. 
Σε μια χώρα με διεφθαρμένους πολιτικούς, διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, οικονομικές δυσκολίες, όπου όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένοι που κάνουν τη διαφορά. 

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Oι «ΕΝ ΛΕΥΚΩ» αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «Σπίρτο»

Η Βαλάντω Τρύφωνος LIVE την Παρασκευή στο «Bookabar»

«Fake news» η επιστολή παραπληροφόρησης που απέστειλε ο Γ. Καραμέρος στο Δ.Σ. Αμαρουσίου

Ο κ. Γιώργος Καραμέρος, οφείλει ή να ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτηθεί!!!
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου αποδείχθηκε περίτρανα για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
Αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η προσπάθειά της να παρουσιάσει το άσπρο- μαύρο και να αντιστρέψει την αρνητική της εικόνα, καταφεύγοντας σε ψέματα.
Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου παρουσίασαν στα μέλη του Δ.Σ. το σύνολο των μελετών που έχουν κατατεθεί προς την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα στην πόλη, καθώς και τα πρωτόκολλα παράδοσης τους
Η επίδειξη των μελετών, απέδειξε περίτρανα ότι οι ισχυρισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Καραμέρου περί έλλειψης σοβαρών μελετών από πλευράς Δήμου, ήταν παντελώς ψευδείς και ανυπόστατοι.
Οι fake ισχυρισμοί ενός fake επί της ουσίας Αντιπεριφερειάρχη, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανατρέψουν την αλήθεια.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Και η αλήθεια είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου διαθέτει και ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά και μελέτες για έργα που έχουν ανάγκη η πόλη και οι πολίτες. 
Αποδεικνύεται, επίσης, για μια ακόμη φορά ότι το μοναδικό εμπόδιο για την υλοποίηση των έργων αυτών, είναι η άρνηση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, της κυρίας Δούρου και του κυρίου Καραμέρου, να χρηματοδοτήσουν τα έργα αυτά.
Η κυρία Δούρου οφείλει να απολογηθεί στους πολίτες όχι μόνον του Αμαρουσίου, αλλά όλης της Αττικής, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματά μας.

Ο Σύλλογος «Sos Rematia» για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής

Ως Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου
Εκφράζουμε βαθύτατα τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και στους συγγενείς των  συνανθρώπων μας, που πλήρωσαν την αδιαφορία τους κράτους, και των Δήμων.
Για να μην θρηνήσουμε ξανά άλλους νεκρούς  και σε άλλες περιοχές χρειάζονται άμεσα:
►Οριοθέτηση των ρεμάτων, με συνολικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις, με ταυτόχρονη  δημιουργία φορέων διαχείρισής τους.
Να μελετάται, ποια είναι η δυνατότητα του κάθε ρέματος για την υποδοχή όμβριων και μόνο τότε και στο ποσοστό που υποδεικνύεται, από τις μελέτες, να κατευθύνονται σε αυτά.

Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου: Εκδόθηκε η απόφαση για τον καθορισμό χώρου εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων

Μετά από μεθοδευμένες και επίμονες ενέργειες του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το αρμόδιο Δασαρχείο Καπανδριτίου εκδόθηκε η απόφαση για τον καθορισμό χώρου εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων. 
Σχετικό ενημερωτικό βιβλιάριο που θα περιέχει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες θα εκδώσει προσεχώς ο Σύλλογος
Πρόκειται για μία ζώνη εκγύμνασης συνολικού εμβαδού 4.594,45 στρεμμάτων μέσα στην οποία η εκγύμναση σκύλων θα επιτρέπεται καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι τη δύση του. 
Ο Σύλλογος τον συγκεκριμένο χώρο θα εμπλουτίζει με θηράματα.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Δασάρχη Καπανδριτίου κο Ζιάζιαρη καθώς και σε όλο το υπηρεσιακό επιτελείο του Δασαρχείου που συνέβαλε στην πραγματοποίηση του χρόνιου αιτήματος των κυνηγών. 

Απλήρωτοι, παρά τις υποσχέσεις, παραμένουν οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος αναφέρει τα εξής:
Ως γνωστόν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, από το έτος Ίδρυσής του με τη σημερινή μορφή λειτουργίας (1971), αποτέλεσε πρότυπο λειτουργίας, με πρωτοποριακά προγράμματα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με κύρια βάση τους τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση, τις σημαντικές καθυστερήσεις των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Αυτό που δεν είναι γνωστό, παρά τις εξαγγελίες από επίσημα χείλη (πολιτική ηγεσία υπουργείου Εργασίας, Περιφέρεια Αττικής & πρόεδρο Δ.Σ. Σικιαριδείου Ιδρύματος), για αναβάθμιση του Σικιαριδείου Ιδρύματος, είναι ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη κατάσταση. 
Απλήρωτοι εργαζόμενοι, κενά σε οργανικές θέσεις, σοβαρά κτηριακά προβλήματα και σοβαρά προβλήματα στη θέρμανση.
Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια της «αναβάθμισης» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε;
Από την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς έχουν καταβληθεί ποσά μισθοδοσίας μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο και το 10% του Ιουλίου. 
Ποσά μηδαμινά σε σχέση με τις οφειλές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες ανέρχονται σχεδόν στους 6 μήνες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να έχουν περιέλθει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, να απειλούνται με εξώσεις και τα χρέη να διογκώνονται, καθώς το Σικιαρίδειο αποτελεί τη μοναδική τους εργασία και το μοναδικό για πολλούς εισόδημα.

«ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΝΕΙΡΟ» στις 8:30 μ.μ. στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής

Στις 7:00 μ.μ. η Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

«Βικτώρια» αύριο στις 8:00 μ.μ. από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Μιχάλη Δερμιτζάκη, «Αναζητώντας το Ήθος»

Διεκόπη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινά
«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου. 
Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες, και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», που πρόσκειται στο ΚΚΕ...

Παρουσία του Γ. Πατούλη η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

Γ. Πατούλης:Μεγάλη η ανταπόκριση πολιτών & φορέων στην προσπάθεια συγκέντρωσης  τροφίμων & υλικοτεχνικής βοήθειας 
Η Τ. Α. ενωμένη αποδεικνύει έμπρακτα καθημερινά ότι δεν μένει στα λόγια

Συνεχίζεται από την ΚΕΔΕ για 6η ημέρα η παροχή τροφίμων και υλικοτεχνικής βοήθειας  στους πληγέντες κατοίκους της Δ. Αττικής.
Σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, παραδόθηκαν 50 κούτες τροφίμων, ενώ ενημερώθηκε από την μονάδα της ΚΕΔΕ που λειτουργεί σε σημείο δίπλα από το δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας για τη διαδικασία παροχής ζεστού φαγητού, πόσιμου νερού, καθώς και υλικοτεχνικής βοήθειας.
Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γ. Πατούλης απεύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής.
Ήδη η ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου σήμερα εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πολιτών.

Η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στον Γ. Καραμέρο


Αφού η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, προωθώντας τα αναγκαία για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής έργα, επιχειρεί τώρα να αντιστρέψει την αρνητική της εικόνα, καταφεύγοντας σε ψέματα.
Επιχειρεί ανεπιτυχώς και κάτω από το βάρος της κατακραυγής της κοινής γνώμης, να μεταφέρει τις δικές της ελλείψεις κι ευθύνες στους Δήμους.
Αυτό επιχειρεί και ο αντι- περιφερειάρχης Αττικής Γ. Καραμέρος , ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, προσπαθεί να παρουσιάσει το «άσπρο – μαύρο», λέγοντας ψέματα και ανακρίβειες.
Στην επιστολή που έστειλε λέει πολλά ψέματα.

Έγγραφη ενημέρωση του Δ. Σ. Aμαρουσίου για τα αντιπλημμυρικά από την Περιφέρεια Αττικής

Επιστολή που συνοδεύεται από 22 έγγραφα - ντοκουμέντα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι. 
Η Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνει στην επιστολή ο Γ. Καραμέρος, «αξιολογεί απόλυτα αναγκαίο να σας αποστείλει αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη προτάσεων ή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής ή έχει ζητηθεί η ένταξη και χρηματοδότησή τους».
Στη συνέχεια παρατίθενται όλα τα έγγραφα – ντοκουμέντα με τα οποία αποδεικνύεται ότι από το σύνολο των δέκα έργων, συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, τα μισά εξακολουθούν να είναι τίτλοι έργων χωρίς μελέτες για τις περιοχές Αναβρύτων, Κοκκινιάς, Σωρού, Παραδείσου και Νέου Αμαρούσιου. 
Με αρκετή καθυστέρηση και με προβληματικές μελέτες είναι τα έργα για το Κέντρο Αμαρουσίου, το Νέο Τέρμα, τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Φιλοθέη.