Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακά τα Εγκαίνια της 58ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής

Θ. Αμπατζόγλου: «Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής του Αμαρουσίου είναι πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και
αισιοδοξίας» 
Η 58η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής εγκαινιάζεται φέτος λόγω έκτακτων υγειονομικών μέτρων, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, ώρα 11 π.μ. στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου maroussi.gr. 
Στο website του Δήμου θα παρουσιαστούν τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» στο Μαρούσι, καθώς και ο κατάλογος των διακριθέντων έργων Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμεικής. 
Με αφορμή τον ιδιαίτερο τρόπο των φετινών εγκαινίων της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει: 
«Το Μαρούσι, πιστό στο ετήσιο ραντεβού με τον πολιτισμό και τη δική του μοναδική η ιστορία, διοργανώνει την 58η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. 

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου:«Θετική εξέλιξη η ένταξη από την Περιφέρεια Αττικής νέων αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι 
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, για να γίνει η πόλη μας ένα σύγχρονο & ασφαλές Μητροπολιτικό κέντρο»
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη χθες Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας, με σκοπό την εξέταση της προόδου υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο καθώς και τη δρομολόγηση νέων που θα εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης για τους κατοίκους του Αμαρουσίου. 
Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη η ένταξη νέων έργων στο αναμορφωμένο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας όπως των αγωγών ομβρίων στο κέντρο Αμαρουσίου και τα Ανάβρυτα, της απορροής ομβρίων υδάτων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου και των αντιπλημμυρικών στον Αγ. Νικόλαο Αμαρουσίου συνολικού προϋπολογισμού 3.8 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, ένα εμβληματικό έργο για το Μαρούσι και σημείωσε ενδεικτικά πως εντός των επομένων 3 χρόνων θα έχει περατωθεί. Ακόμη αναφέρθηκε στο νέο τρόπο ισότιμης διαχείρισης των αιτημάτων ασφαλτοστρώσεων που θα ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει την υπερτοπικότητα της πόλης του Αμαρουσίου και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών.
Από τη δική του πλευρά ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την ένταξη νέων έργων που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης καθώς και την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς από τον Περιφερειάρχη. Είναι απαραίτητο τόνισε ο Δήμαρχος «Να δημιουργήσουμε υποδομές στο Μαρούσι που θα το καταστήσουν ένα σύγχρονο και ασφαλές Μητροπολιτικό κέντρο. 

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

H λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης

Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις» στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων για τη μείωση της διάδοσης τουCovid-19 
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στο χώρο εργασίας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)
ανακοινώνει ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Υπηρεσίες του γίνεται πλέον μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας. 
Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις Υπηρεσίες του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. ως εξής: 
ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (K.A.Π.Η.) 
Τα Κ.Α.Π.Η. παραμένουν κλειστά (αναστολή λειτουργίας) 
Η επικοινωνία των μελών και ηλικιωμένων πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και σχετικές πληροφορίες για την υποστήριξη που παρέχει το ΚΑΠΗ για θέματα που αφορούν τη ψυχική και σωματική υγεία των μελών - πολιτών (συνταγογράφηση, ραντεβού με γιατρούς, ψυχολογική υποστήριξη κ.α.) παρέχονται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου στο τηλ. 210 6142248 
και ηλ. ταχυδρομείου email: kapi@maroussi.gr. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Εργασίες καθαριότητας & απολύμανσης σε όλους τους ανοικτούς - κοινόχρηστους χώρους & τους κάδους

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι Μαρουσιώτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, αλλά πρέπει να είναι και σύμμαχοί μας στο έργο καθαριότητας»
Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει με σταθερό προγραμματισμό τους καθαρισμούς και απολυμάνσεις σε όλα τα κοινόχρηστα σημεία του Δήμου Αμαρουσίου όπως τον σταθμό του ΗΣΑΠ, το εμπορικό κέντρο, τις πλατείες, τους δρόμους και τους κάδους απορριμμάτων & απολύμανσης, επιπλέον των δημοτικών κτιρίων, οχημάτων και του
Αμαξοστασίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου λαμβάνει καθημερινή ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη που συντονίζει τις εργασίες και εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες καθαριότητας αναφέρει:
«Οι Μαρουσιώτες πρέπει να είναι σίγουροι πως οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους και μέρα – νύχτα, με επαναλαμβανόμενους καθαρισμούς και απολυμάνσεις αγωνίζονται για την ασφάλεια και την υγιεινή της πόλης μας. 

Παραδόθηκε το νέο 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Απαντούμε με έργα - Στηρίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο και υπηρεσία τη Μαρουσιώτικη οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα» 
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου έγινε ο τελικός έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενούν πλέον το 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, ήτοι των νέων αιθουσών και του διαμορφωμένου προαυλίου χώρου.
Ο Δήμαρχος μετά το πέρας του σχετικού ελέγχου και ειδικής ενημέρωσης από τους εποπτεύοντες του έργου, παρέδωσε τα «κλειδιά» στη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Θεοδώρα Κωνσταντινοπούλου και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της, σημειώνοντας τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να επιλύει προβλήματα πολλών ετών που ταλαιπωρούσαν τους Μαρουσιώτες όπως αυτό της στέγασης του 18ου Νηπιαγωγείου και ταυτόχρονα και της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίστηκε η διανομή Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής συνδρομής

Θ. Αμπατζόγλου:«Στην υγειονομική κρίση, οι κοινωνικές δομές μας βρίσκονται στην 1η γραμμή της μάχης» 
Με επιτυχία διαχειρίστηκε και διένειμε ο Δήμος Αμαρουσίου είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ως επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης Βόρειου Τομέα Αττικής, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΤΕΒΑ). 
Ειδικότερα, το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου 2020, διανεμήθηκαν στους 6 Δήμους της Σύμπραξης χιλιάδες τεμαχίων από είδη όπως σαπούνια, αφρόλουτρα, βρεφικές πάνες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σκόνες πλυντηρίου, υγρά πιάτων κ.α. 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Τεχνικό Πρόγραμμα 2021:Η συμμετοχή του Συλλόγου Πολυδρόσου στη συνεδρίαση της ΔΕΔ Αμαρουσίου

Σε μια πρωτόγνωρη και άριστα προετοιμασμένη διαδικασία λόγω των μέτρων για τον COVID19, συνεδρίασε στις 29 Οκτωβρίου 2020 για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Σύλλογος Πολυδρόσου συμμετείχε στη συνεδρίαση εκπροσωπούμενος, από τον Πρόεδρο του ΔΣ Παναγιώτη Πάντο, ο οποίος αναφέρθηκε στα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με ανάλυση των αιτημάτων. 
Θέσεις και Αιτήματα σχετ
ικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Αμαρουσίου 
1. Το Τεχνικό απαιτείται να εξυπηρετεί τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδιασμού της πόλης. 
2. Το όραμα για την πόλη είναι η διατήρηση του προαστιακού χαρακτήρα της πόλης ή η μετατροπή της σε μητροπολιτικό κέντρο στα βόρεια του λεκανοπεδίου ; Δεν γίνεται κατανοητή η κατεύθυνση μέσω του ΤΠ 2021. 
3. Το πρόγραμμα δεν καταγραφεί τις συνολικές ανάγκες της πόλης κατά ΠΕ και η κατανομή των ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΡΩΝ δεν γίνεται μετά από ιεράρχηση. 
4. Ενώ υπάρχουν σκέψεις για υπογειοποίησεις κεντρικών οδικών αρτηριών, ούτε ως αίτημα δεν καταγράφεται η υπογειοποίηση της γραμμής ΗΣΑΠ από ΣΣ Νερατζιωτίσσας έως ΣΣ ΚΑΤ. 
5. Η οριζόντια σήμανση των οδών της πόλης θα αυξήσει κατακόρυφα με πολύ μικρό κόστος την οδική ΑΣΦΑΛΕΙΑ πεζών και εποχουμένων. 
(http://syllogospolydrosou.blogspot.com/2019/10/2019.html) 
Ειδικότερα για το Πολύδροσο : 

Αύριο Τρίτη 17 Νοέμβρη η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής»!

ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ (19) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (40/2020) της «Οικονοµικής Επιτροπής Επιτροπής Αμαρουσίου
», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου(!!!) στη 1:00 μ.μ. στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα)
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
 ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ———         ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ———                                          *Επικύρωση Πρακτικού 
1. Συνταξη προσχεδίου προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2021 
2. Έγκριση ή µη απευθείας ανάθεσης για την προµήθεια µε τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ∆ΙΑΦΑΝΩΝ 
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ∆ΙΑ∆OΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 
3. Έγκριση ή µη απευθείας ανάθεσης λόγω εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης, της υπηρεσίας µε 
τίτλο «Υπηρεσίες απολύµανσης ∆ηµοτικών κτιρίων για την αντιµετώπιση της κατεπείγουσας και 
απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη µέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» 
4. Έγκριση ή µη απευθείας ανάθεσης λόγω εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης, της υπηρεσίας µε 
τίτλο "Υπηρεσίες απολύµανσης ∆ηµοτικών κτιρίων για την αντιµετώπιση της κατεπείγουσας και 
απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη µέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 
5. Έγκριση ή µη απευθείας ανάθεσης λόγω εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης, της υπηρεσίας µε 
τίτλο "Υπηρεσίες απολύµανσης ∆ηµοτικών κτιρίων για την αντιµετώπιση της κατεπείγουσας και 
απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη µέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19( 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΙΚΕ") 

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:Αλήθειες & ψέμματα του ΥΠΑΙΘ για το κλείσιμο σχολείων

Το κλείσιμο όλης τελικά της εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά - Γυμνάσια - Λύκεια) που ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με το φούντωμα της πανδημίας του ιού COVID 19 που λαμβάνει ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις αποδεικνύουν με πασιφανή τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και τη ζωή όλων μας. 
Επί τρεις και πλέον μήνες ακούγαμε καθημερινά μέχρι και χθες από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, σωρό από ψευδο - επιστημονικές δηλώσεις: 
 πως τα 25 άρια τμήματα δε διασπείρουν τον ιό, 
 πως οι τάξεις είναι «κλειστές μονάδες, φούσκες» (και άρα εύκολα ιχνηλατήσιμες), 
 πως δε χρειάζονται διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, 
 πως θα μας παρασχεθούν μάσκες και αυτές αρκούν, 
 πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν πρόβλημα στη διασπορά του ιού και γι’ αυτό μπορούν τα μαθητικά λεωφορεία να μετακινούν μαθητές με 100% πληρότητα, 
 και πως για όλα αυτά τα σχολεία έπρεπε να μείνουν ανοιχτά... 
Φυσικά ποτέ δε μας απάντησαν ακριβώς γιατί και πώς ο ιός κολλάει στις πλατείες αλλά όχι στις τάξεις, κολλάει στις συναυλίες αλλά όχι στα σχολικά γυμναστήρια, κολλάει στις διαδηλώσεις αλλά όχι στις λιτανείες, κολλάει στα τραπεζάκια του καφενείου αλλά όχι στην τραπεζαρία του ολοήμερου και γιατί δεν χρειάζεται να υπάρχει δωρεάν τεστγια όλες/όλους τις/τους εκπ/κούς και τις/τους μαθήτριες/μαθητές. 
Το ότι τα σχολεία κλείνουν για να σταματήσει η διασπορά του ιού, όπως δήλωσαν από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο για το ρόλο των σχολείων (έστω και αν λόγω των αστείων πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ είχαν κλείσει πολύ λιγότερα τμήματα και σχολεία από όσα έπρεπε).
Τα σχολεία αποτελούν χώρο διασποράς, δεν έχει γίνει μελέτη πόσο μεγάλης - ή σύγκρισής της με άλλους χώρους εργασίας ή τα ΜΜΜ – ενώ, επειδή τα παιδιά νοσούν ελαφρά ή καθόλου, η διασπορά μένει γενικά απαρατήρητη εντός σχολείου. 

Η Κορίνα Λιούτα αναλαμβάνει τα ηνία του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Θ. Αμπατζόγλου:«Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαραστάτης 
& αρωγός στο σπουδαίο κοινωνικό έργο του Σικιαριδείου Ιδρύματος» 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τον ορισμό από την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, της νέας Διοίκησης στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα με Πρόεδρο την Κορίνα Λιούτα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«H​ καταξιωμένη για την κοινωνική της προσφορά Μαρουσιώτισα, Κορίνα Λιούτα, αναλαμβάνει τα ηνία του Σικιαριδείου Ιδρύματος. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαραστάτης και αρωγός στο σπουδαίο έργο του Σικιαριδείου Ιδρύματος θα σταθεί στο πλευρό της νέας διοίκησης προκειμένου να αρθούν αδιέξοδα πολλών ετών. 
Η στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου σήμερα είναι συγκεκριμένη και αφορά στην υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ η οποία αποσκοπεί στην ανακαίνιση των σχετικών χώρων του Ιδρύματος και στην λειτουργική υποστήριξη των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για τα ΑμεΑ.

Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2020

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου
Θ. Αμπατζόγλου:«Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας & οι εθελοντές του Δήμου μας ασπίδα προστασίας για όλους τους Μαρουσιώτες» 
Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου μέσω τηλεδιάσκεψης, για την οργάνωση και το συντονισμό ενεργειών και λήψη σχετικών μέτρων για τη χειμερινή περίοδο καθώς και απολογισμός δράσεων της αντιπυρικής περιόδου του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. 
Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στέφανος Τσιπουράκης ο οποίος μετέφερε το συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου αναφορικά με την επιτυχή λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κατά την αντιπυρική περίοδο με τη συνδρομή εθελοντών και φυσικά της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. 
Ο κ. Στ. Τσιπουράκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της τήρησης των πρωτοκόλλων και των σχετικών σχεδίων δράσης εν όψει της χειμερινής περιόδου, καθώς και για την δυνατότητα εκπαίδευσης εργαζομένων και εθελοντών με σκοπό την ουσιαστική ανταπόκρισή τους σε συνθήκες έκτακτων φαινομένων. 

Καθαρισμοί και απολυμάνσεις σε Αμαξοστάσιο, Δημοτική Συγκοινωνία & 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος Αμαρουσίου προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας» 
Τα συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου εφαρμόζοντας τις σχετικές οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19 πραγματοποιούν συστηματικά καθαρισμούς και απολυμάνσεις των πολυσύχναστων κοινόχρη
στων χώρων της πόλης, των δημοτικών κτιρίων και μέσων μαζικής μεταφοράς. 
Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμών και απολυμάνσεων στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, σε όλα τα οχήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες όπως καθαριότητας και σε όλα τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. 
Επιπλέον πραγματοποιήθηκε απολύμανση στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό που εδρεύει στο Μαρούσι (εγκαταστάσεις και οχήματα).