Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Η κρίση και το κρίμα!!!

Κρίση! Μια λέξη - καραμέλα, που λιώνει συνεχώς στο στόμα των πολιτικών, των δημοσιογράφων, των επιστημόνων, των θεολόγων, των ιερέων, των φοιτητών, των  μαθητών κι όλων των υπολοίπων - ευγενών & μη - τάξεων  της κοινωνίας μας.
Μια λέξη για όλες τις χρήσεις [erga omnes ].! 
Μια λέξη πανάκεια ,που γιατρεύει τον αφασικό λόγο.
Μια λέξη πασπαρτού { passe-partout }για κάθε «φωτογραφικό» λόγο και  για κάθε «κλειδωμένη» έννοια .
Ακολουθούν ενδεικτικώς  διαδικτυακά αλιεύματα με τίτλους ,που περιέχουν την μυστηριώδη,σαγηνευτική και μαιτρ των μεταμφιέσεων κ. Κρίση !                   
 «.. Μετά την κρίση έρχεται η ανάπτυξη στην Ελλάδα. 
- Κρίση που πέρασε ή κρίση που έρχεται; - Έρχεται βαθιά κρίση – 
Δεν έρχεται το τέλος από την κρίση..  – Μετά την οικονομική έρχεται & η κλιματική κρίση – Έρχεται κρίση γάλακτος – Μετά την κρίση έρχεται νέα κρίση
– Έρχεται νέα προσφυγική κρίση – Έρχεται ενεργειακή κρίση 
– Έρχεται νέα κρίση στην Ευρωζώνη, είναι στο δρόμο 
– Ξεχάστε την οικονομική κρίση, έρχεται πολιτική κρίση …>>.  
Ποιά είναι επιτέλους, αυτή η κ. Κρίση ;

«Η Βαυαροκρατία κράτησε λίγο» λέει ωμά ο Χ. Ζέεχοφερ!

«Η Βαυαροκρατία κράτησε λίγο» είπε χωρίς καμία αίσθηση ντροπής το τσιράκι της Μέρκελ, Χ. Ζέεχοφερ
Τα όρια της... ψυχοπάθειας αγγίζει πια το μένος των Γερμανών σε βάρος των Ελλήνων. 
Οχι μόνο δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν σχόλια απολύτως υβριστικά και ταπεινωτικά για τη βαριά πληγωμένη από τη λιτότητα και τα Μνημόνια Ελλάδα, αλλά γίνονται ακόμη πιο προκλητικοί δηλώνοντας ότι η Βαυαροκρατία θα έπρεπε να συνεχιστεί κι άλλο στη χώρα μας...
«Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ισως ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό» ήταν η ανατριχιαστική δήλωση στην οποία προέβη στη διάρκεια ομιλίας του εν όψει των τοπικών εκλογών στη Βαυαρία την ερχόμενη Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζέεχοφερ!
Παρεμπιπτόντως, η δήλωση του εμπαθούς με την Ελλάδα Ζέεχοφερ έγινε ώρες πριν από την επέτειο της κατάλυσης της μοναρχίας του Βαυαρού βασιλιά Οθωνα, στις 10 Οκτωβρίου 1862.

Γερμανική Σχολή Αθηνών: «Στην υγειά σας!» ... Γερμανόδουλοι

Mε το σύνθημα «Στην υγειά σας!» πραγματοποιείται το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 από τις 12:00 έως τις 20:00 το παραδοσιακό Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.
Ο Σύλλογος Γερμανικής Σχολής Αθηνών και ο Σύλλογος Αποφοίτων σας προσκαλούν να απολαύσετε γερμανικά λουκάνικα, λέμπερκας, μπρέτσελ, πολλά άλλα γερμανικά εδέσματα και δροσερή μπίρα και να πάρετε μια γεύση από το Βαυαρικό Oktoberfest.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Αύριο ξεκινά το 4ο Φεστιβάλ «Art for Change»...

Ένα ζωντανό Φεστιβάλ τέχνης δημόσιου χώρου στο Μαρούσι
Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, Πλατεία Η.Σ.Α.Π

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η τιμητική βραδιά για την 50χρονη προσφορά του Βασίλη Βαγιάννη


Ιδιόμελο:«ΕΥΑ! ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ» ... αύριο Σάββατο για την ΜΚΟ «Αίτημα»

Στις 26 Μαΐου, η Αττική γυρίζει σελίδα... με Γιώργο Πατούλη!

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε o Δήμαρχός μας
Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με γραπτή δήλωσή του.
Ο ίδιος ανέφερε ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος της Περιφέρειας Αττικής ήταν η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα του προέδρου της κ. Μητσοτάκη, ενώ ανέφερε ότι στόχος του είναι η Περιφέρεια να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης, στην προστασία και έμπρακτη αλληλεγγύη για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Αναφερόμενος στην παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, 
ο κ. Πατούλης τόνισε ότι  η αποτυχία των διοικούντων ήταν απόλυτη σε όλα τα επίπεδα. 
Αποδείχτηκε ανεπαρκής στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων.Πιο συγκεριμένα ανέφερε:
«Ύστερα από 20 χρόνια προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών της μεγαλύτερης Περιφέρειας της πατρίδας μας. Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου αυτή έπαιξε η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τίτλοι τέλους !!!


Η Ελλάδα είναι τόσο χρεοκοπημένη, όσο καμία άλλη χώρα στην παγκόσμια ιστορία και η μοναδική που δεν εξυγιάνθηκε μετά από οκτώ χρόνια πρωτοφανούς ληστείας των Πολιτών της - γεγονότα που όσο πιο γρήγορα τα συνειδητοποιήσουμε, τόσο καλύτερα για όλους μας.
           ----------------------------------------------------------
Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα δεν έχει βιώσιμο χρέος ούτε πρωτογενή πλεονάσματα,δεν έχει βιώσιμο ασφαλιστικό, δεν έχει βιώσιμο κοινωνικό κράτος,δεν έχει βιώσιμο δημόσιο τομέα, δεν έχει βιώσιμο φορολογικό σύστημα, δεν έχει βιώσιμο πολιτικό σύστημα και δεν διαθέτει ούτε βιώσιμες τράπεζες.

Περαιτέρω, εφαρμόζονται δήθεν μέτρα τα οποία, με εξαίρεση την ανάγκη διαγραφής ενός μεγάλου μέρους του χρέους, μοιάζουν με ενέσεις μορφίνης σε έναν ετοιμοθάνατο ασθενή - αφού απλά διασφαλίζουν την επιβίωση της Ελλάδας σε μία κωματώδη κατάσταση για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όσο ακριβώς θα χρειαστεί για να υφαρπάξουν τα περιουσιακά στοιχεία της οι δανειστές της.
Επειδή οι αριθμοί δεν ψεύδονται, έχουμε 4.769.000 εργαζόμενους (20% νόμιμοι ξένοι), σε σύνολο πληθυσμού 10.750.000 χωρίς τους παράνομους μετανάστες - ενώ από αυτούς οι 900.000 είναι άνεργοι. 
Επίσης 2.600.000 συνταξιούχους και 566.000 τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου. 
Επομένως οι 3.869.000 εργαζόμενοι πρέπει να συντηρήσουν τους 2.600.000 συνταξιούχους (αφού τα χρήματα των ταμείων τους έχουν κάνει φτερά), τους 566.000 δημοσίους υπαλλήλους, τους 900.000 ανέργους και το υπόλοιπο 2.815.000 του πληθυσμού (τις οικογένειες τους), με μισθούς πείνας. 
Άρα συνολικά 6.881.000, γεγονός που σημαίνει πως σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχούν 1,78 μη εργαζόμενοι, συν όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι νόμιμα στη χώρα – οπότε ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

«12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» ... Η Αθήνα γιορτάζει!

Για τέταρτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» γεμίζουν την πόλη. 
Πέντε φορείς, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ, αναλαμβάνουν τη διοργάνωση και υποστηρίζουν ένα σύνολο δράσεων για την ανάδειξη της επετείου της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής τον Οκτώβριο του 1944 ως μιας πάνδημης γιορτής της πόλης. 
Οι εκδηλώσεις, που εκτείνονται όλο τον χρόνο και κορυφώνονται τον μήνα Οκτώβριο, στοχεύουν να αποτυπώσουν τα δεινά που υπέστη η χώρα κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής ειδικότερα, αλλά κυρίως να αναδείξουν τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό/ναζισμό, την προσήλωσή του στην ιδέα της ελευθερίας και την ανάπτυξη του αντιστασιακού κινήματος.
Εκθέσεις, εκδηλώσεις λόγου, ιστορικοί περίπατοι, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια αποτελούν διαύλους διάχυσης της επιστημονικής έρευνας στο ευρύ κοινό. 

Στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση βιβλίου: «Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού»

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων παρουσιάζει το βιβλίο «Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού»

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στις 3:30 μ.μ. η 32η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ OKTΩ(18) θέματα περιλαμβάνει η 32η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών της 5ης (διακοπή), 5ης (συνέχεια), 6ης, 7ης, 8ης, 9ης, 10ης & 11ης Συνεδρίασης έτους 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση 3ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής,
Οικονομικού Έτους 2018.
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος
3. Έγκριση 3ης αναθεώρησης προγράμματος προμηθειών 2018.
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος
4. Έγκριση 3ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής, Οικονομικού Έτους
2018.
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Να αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των νοσοκομειακών γιατρών, ζητά από την κυβέρνηση ο ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να χορηγήσει τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς ,με πολιτική απόφαση και να προβεί άμεσα στην προσαρμογή των μισθών  τους, μετά τη δικαίωση από το ΣτΕ.
Ο ΙΣΑ στηρίζει τις προσφυγές τριτανακοπής που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ, οι  γιατροί  του ΕΣΥ, προκειμένου να ακυρωθεί η 431/2018 απόφαση που ελήφθη από το ανώτατο δικαστήριο, εξαιρώντας τους γιατρούς ΕΣΥ από τη λήψη αναδρομικών.
Επίσης καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στην πληρωμή των απλήρωτων εφημεριών καθώς κάθε καθυστέρηση στην καταβολή τους είναι  καταχρηστική και απαράδεκτη.

Δωρεάν μαθήματα tablet & διαδικτύου σε άτομα άνω των 50 ετών


Με στόχο την ίση πρόσβαση στην τεχνολογία για κάθε ηλικία μέσα από το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», ο Δήμος Αμαρουσίου για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με την COSMOTE, στρατηγικό συνεργάτη της 50 + Ελλάς, προσφέρει δωρεάν μαθήματα tablet και διαδικτύου σε άτομα 50 ετών και άνω.
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) προσφέρουν στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην καταπολέμηση του τεχνολογικού χάσματος που παρατηρείται ως επί το πλείστον στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού φορέα «Δικαίωμά μου», ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π.

Με αφετηρία την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών οικογενειών που απειλούνται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η UNESCO Βορείων Προαστίων συμπράττει με άλλους τέσσερις φορείς συμμετέχοντας ως ιδρυτικό μέλος στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Δικαίωμά μου».
Με αφορμή τη σύσταση του φορέα «Δικαίωμά μου», η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής»:Το Σάββατο η εκδήλωση «Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την Υγεία»

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας & Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) με την αρωγή & τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας
Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει σε ανοικτή εκδήλωση για το κοινό, με τίτλο «Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την Υγεία» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο Άλσος Κεφαλαρίου (10:30-13:00) με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής»
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων δράσεων, θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής, αφίσες, κολάζ και βίντεο, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis με θέμα: 
«Η Υγιεινή Διατροφή σε μία εικόνα». 
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από σχολικές μονάδες των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Πεντέλης & Βριλησσίων.
Τον διαγωνισμό τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση των δεκάδων έργων οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Σωτήριος Σόρογκας, Shanna Ingram-Papademos και Δήμητρα Παπακωνσταντίνου. Τα έργα που θα βραβευθούν, θα λάβουν ανάτυπα ευρημάτων γνωστών αρχαίων ανασκαφών προϊστορικής, συνήθως, περιόδου, που σχετίζονται με την τροφή (σκεύη τροφής), δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.

Βαθαίνει η κρίση στην ΕΡΤ

Παραίτηση Ταλαμάγκα & αιφνίδια παραίτηση της πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 που ζει μόνιμα στη... Βιέννη!
Ανακατατάξεις στην δημόσια ραδιοτηλεόραση με φόντο τις καταγγελίες Φίλη & τις βολές Παππά εναντίον του
Βαθαίνει η κρίση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση: 
Το απόγευμα της Τρίτης παραιτήθηκε από τη θέση του Συμβούλου Ενημέρωσης της ΕΡΤ ο Βασίλης Ταλαμάγκας. 
Τα καθήκοντα του κ.Ταλαμάγκα στη διεύθυνση Ενημέρωσης θα αναλάβει ο  διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, παράλληλα με τα έως τώρα καθήκοντά του.  
Νωρίτερα, όμως, είχε γίνει γνωστή και η παραίτηση της προέδρου της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3, η οποία ζει μόνιμα στη Βιέννη και είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από ένα χρόνο.
Σημειώνεται ότι ο 80χρονος Βασίλης Κωστόπουλος, ανέλαβε πρόσφατα και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή ραδιοφωνίας, μετά την δημόσια αντιπαράθεσή του με τον αναπληρωτή του και επικεφαλής της δημόσιας ραδιοφωνίας,  Γιώργου Θαλασσινού. 
Ο τελευταίος, μάλιστα, με δημόσια παρέμβασή του υπό τον τίτλο «ΕΡΤ- Επιστροφή στις ρίζες» καταλόγιζε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.
«Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται», σημείωνε ο κ.Θαλασσινός.

Σαν έτοιμη από καιρό, η επιτροπή που θα ελέγξει τα σχολικά βιβλία Ελλάδας - πΓΔΜ!

Πριν ακόμα εγκριθεί η συμφωνία των Α - ΠΡΕσΠΩΝ από τους Σκοπιανούς, εδώ εις τας Αθήνας ο Σταλινοαναθρεμμένος Γερμανοτραφής (& γαμβρός των Γερμανών), υπ. Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς έσπευσε να διαβιβάσει στη Βουλή την σύνθεση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - πΓΔΜ η οποία θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία των δύο χωρών για τυχόν εκφάνσεις αλυτρωτισμού!!!
Η επιτροπή συγκροτήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από την βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το ελληνικό τμήμα της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα έχει ως μέλη:
1. Μάρκο Μπόλαρη, Yφυπουργό Εξωτερικών, ως Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Επιτροπής.
2.Σπυρίδωνα Σφέτα, Kαθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα απόψε ο Γερμανός προέδρος Σταϊνμάιερ

Στην ατζέντα των συνομιλιών διμερείς σχέσεις, Τουρκία, Συμφωνία των Πρεσπών, πολεμικές αποζημιώσεις.
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί την Πέμπτη και Παρασκεύη ο γερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. 
Όπως διαβεβαιώνει πηγή της γερμανικής προεδρίας στη Deutsche Welle o κ. Σταϊνμάιερ αποδέχθηκε «με μεγάλη χαρά» την πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου με τον οποίο διατηρεί «στενές φιλικές σχέσεις»
Ένδειξη αυτής της σχέσης είναι για το Βερολίνο και η από κοινού επίσκεψη της Καλαμάτας την Παρασκευή, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Παυλόπουλου. 
Επίσης επισημαίνεται ότι ο γερμανός πρόεδρος έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μέσα σε ενάμιση χρόνο. 
Η πρώτη επίσκεψη έγινε λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. 
Αφορμή ήταν τα εγκαίνια του πρώτου μέρους της διεθνούς έκθεσης documenta 14 τον Απρίλιο 2017 στην Αθήνα. 
Δύο μήνες αργότερα, τον Ιούνιο, ακολούθησαν τα εγκαίνια του δεύτερου μέρους της έκθεσης στο γερμανικό Κάσελ, όπου παραβρέθηκε μαζί με τον κ. Παυλόπουλο.

Καταδικάζει την παραχώρηση ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: Όχι στο ξεπούλημα των ακινήτων του δημοσίου - Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί από τις τοπικές κοινωνίες ζωτικούς χώρους
Την πλήρη αντίθεσή τους στην μεταφορά ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), που είναι θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του ΔΣ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού λέει «όχι» στο ξεπούλημα των ακινήτων του δημοσίου και τονίζει ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί από τις τοπικές κοινωνίες ζωτικούς χώρους». 
Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι η σχετική εξέλιξη έχει ως συνέπεια να αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους.
Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με το ομόφωνο ψήφισμά του εκφράζει 
«την πλήρη αντίθεσή του σ’ αυτή την εκχώρηση και απαιτεί την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες».
Ακολουθεί το ψήφισμα: 

10.119 ακίνητα του Δημοσίου μετσαφέρθηκαν για ξεπούλημα στο Υπερταμείο

Ποια ακίνητα είναι στο Μαρούσι. Κομμάτια του Δάσους Συγγρού ανάμεσα τους!!!
 Η για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, εκχώρηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο λεγόμενο Υπερταμείο,  είναι αναμφίβολα μία από τις πιο μαύρες σελίδες των μνημονιακών επιπτώσεων και της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εκχωρείται ακόμα και η ιστορική μας κληρονομιά με την παραχώρηση ακόμα και αρχαιολογικών χώρων ή και ιστορικών μνημείων.
Το Υπερταμείο (Ε.Ε.ΣΥ.Π .) «δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα…λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας… για 99 χρόνια,  ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο,  επαγγελματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της». 
Σκοπός της Ε.Ε.ΣΥ.Π. είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων.»
Με Υπουργική Απόφαση, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 1997/9-6-2017, ο Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, τον Ιούνιο του 2017, αποφάσισε ότι: «Συγκροτούμε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Γ.Γ.Δ.Π.) του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) Ομάδα Εργασίας για τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) της Γ.Γ.Δ.Π. ακινήτων, που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196, παρ. 6 του ν.4389/2016 (Α΄ 94), όπως ισχύει, και ορίζουμε τα μέλη της ως εξής…». 
Η Ομάδα Εργασίας αυτή σε εφαρμογή του νόμου 4389/2016 εντόπισε τα 10119 ακίνητα. 
Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, δημόσια κτίρια, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα.

Πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις ζητά η Περιφέρεια Αττικής για οχλούσες δραστηριότητες

Τροποποίηση – συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που ανακύπτουν για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από οχλούσες δραστηριότητες που λειτουργούν σε αστικές περιοχές και δεν υπάγονται σε καθεστώς περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ζητά η Περιφέρεια Αττικής. 
Τη δέσμη των νομοθετικών - κανονιστικών ρυθμίσεων που επεξεργάστηκε η Διεύθυνση  Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, απέστειλε ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος, στους αναπληρωτές Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο,  και Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.
Αφορμή αποτέλεσε η περίπτωση μονάδας επεξεργασίας καφέ στην Λυκόβρυση, όπου μετά από καταγγελίες κατοίκων η Περιφέρεια Αττικής, εξαντλώντας τις αρμοδιότητές της, ανέθεσε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Χημείας) τη διενέργεια εξειδικευμένων μετρήσεων ώστε να προσδιοριστούν ποιοτικά και ποσοτικά οι αέριοι ρύποι και να εκτιμηθεί η επικινδυνότητα ή μη αυτών για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. 

ΚΕΔΕ:Με γοργούς ρυθμούς η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ των δήμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Γ. Πατούλης: Καλούμε τον Α. Χαρίτση με την ίδια αμεσότητα, να παρέμβει στις αρμόδιες υπηρεσίες για την γρήγορη εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται για την ανακούφιση των πληγέντων  
Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών Α. Χαρίτση στο γραπτό αίτημα της για έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων για τους δήμους που επλήγησαν, από την επέλαση του Μεσογειακού Κυκλώνα Ζορμπά.
Ο κύριος Χαρίτσης με επιστολή του προς την Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τον ενημέρωσε για τις άμεσες ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η ΚΕΔΕ καλεί όλους τους δήμους που επλήγησαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες κατάρτισης των τεχνικών δελτίων καθώς και τη συγκέντρωση των αναγκαίων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους. 
Παράλληλα καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, να επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά και στη διαδικασία εκταμίευσης των ποσών προς τους δήμους των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν εγκριθεί

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

«Η συμφωνία των Πρεσπών & οι συνέπειες για την Ελλάδα. Μια γεωστρατηγική ανάλυση»

Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί στο καφέ του Ιανού αύριο στις 8:30 μ.μ. με τον Ι. Μάζη για την συμφωνία των Πρεσπών
Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στις 8:30 μ.μ, με τον καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Θ. Μάζη, με θέμα:

Koντά στους σπουδαστές του Β’ Τμήματος «Σχέσεις & Θετική Ψυχολογία» του Α.Λ.Π. Αμαρουσίου ο Γ. Πατούλης

Τη μεγάλη ανταπόκριση  και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη «δια βίου μάθηση» χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από σπουδαστές του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμαρουσίου.  
Απευθύνοντας θερμό καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες στο 1ο μάθημα Σχέσεις και Θετική Ψυχολογία του Β’ Τμήματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε:
«Η αθρόα και εθελοντική συμμετοχή σας στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο της πόλης μας δείχνει πόσο «διψά» η κοινωνία μας  για τη δια βίου εκπαίδευση. 
Η συμμετοχή σας αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία,  ότι, υπάρχουν ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωση τους με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και την ευρύτερη κοινωνία.
Το να περιμένουμε ενέργειες δεν λέει τίποτα, το να δημιουργούμε ενέργειες λέει κάτι. Και τα λέω αυτά ως γιατρός, αλλά, κυρίως ως Αυτοδιοικητικός και Πρόεδρος των Δήμων Ελλάδας.

Σοκ, δέος & θυμηδία στη Ν.Δ. από το νέο σήμα του κόμματος

Σοκ και δέος έχει προκαλέσει σε πολλούς - γηραιότερους κυρίως - στη Ν.Δ. το νέο σήμα του κόμματος που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη με αφορμή τα 44α γενέθλια της Ν.Δ. 
Eξάλλου, ήταν κι αυτός ένας από τους στόχους. 
Το σήμα να προκαλέσει συζήτηση, όπως συμβαίνει με κάθε επιχείρηση rebranding. 
Σημειώνω ότι ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να κάνουν κριτική ήταν ο Ευάγγελος Αντώναρος. 
Μάλιστα, ο τελευταίος έψεξε τη Ν.Δ. ότι δεν έκανε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου του νέου λογότυπου.
Μαθαίνω ότι το εν λόγω σχόλιο προκάλεσε μεγάλη θυμηδία στην Πειραιώς. 
Κι αυτό διότι το νέο σήμα είναι εσωτερική παραγωγή. 
Το σχεδίασε ο Φανούρης Μωραΐτης, γραφίστας που δουλεύει για τη Ν.Δ. 
Ο Φανούρης φανέρωσε τον πυρσό. 
Σημαδιακό.
                                                                    Μεγάλα δράματα
Μένω στη Ν.Δ., καθώς δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινωθούν τα χρίσματα για τις περιφέρειες της χώρας. 
Ή, τελοσπάντων, αυτά που έχουν «κλειδώσει». 
Σε αυτά νεοδημοκρατική πηγή μου επιμένει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται - τουλάχιστον, όχι ακόμα - το χρίσμα στον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής. 
Μεγάλη Περιφέρεια, μεγάλα δράματα...

Οι πέτρες όλες που’ ριξαν, πάνω τους όλες πέφτουν!!!

Αν από κάτι πάσχουν είναι η απροβλημάτιστη και απροσχημάτιστη εναλλαγή ρόλων, και η πεισματική άρνηση μιας συγνώμης, χάριν της οποίας θα μπορούσε κανείς να δείξει κατανόηση για τα προηγούμενα ανομήματά τους.
Χθες ο Δημ. Παπαδημούλης, ενδυόμενος την ιδιότητα του… μειλίχιου ευρωβουλευτή, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», αναφέρθηκε στην Ιταλική κυβέρνηση λέγοντας: 
«Γρήγορα θα αποδειχτεί ότι οι Ντι Μάιο και Σαλβίνι κάνουν λάθος. 
Η οικονομία είναι ευαίσθητο πράγμα και όταν κανείς κάνει λαϊκισμούς και τσαμπουκάδες, το βρίσκει μπροστά του στην άνοδο των επιτοκίων και την υποχώρηση της αξίας των μετοχών των εταιριών»!
Τόσο σοφός που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί δεν τα έλεγε στην κυβέρνησή του όταν αυτή έκανε λαϊκισμούς και τσαμπουκάδες α λα Ιταλιάνους, και το βρήκε μπροστά της, και μαζί της και εμείς ως λαός; 
Και γιατί δεν ζητεί συγνώμη επειδή δεν τα έλεγε τότε, αλλά από το καλοβαλμένο κερδοφόρο ταμπούρι των Βρυξελλών, συνηγορούσε με φλύαρα τιτιβίσματα στο twitter, στηρίζοντας τον τσαμπουκά και τον λαϊκισμό κατά το πρώτο εξάμηνο της Πρώτης Φοράς Αριστεράς; 
Αναφερόμαστε στην ίδια εποχή που ένας άλλος ευρωβουλευτής, ο Κώστας Χρυσόγονος, είχε διαβλέψει ότι η χώρα οδεύει προ μετωπική με τα βράχια, και είχε στείλει επιστολή κινδύνου στον πρωθυπουργό, η οποία φυσικά δεν ελήφθη υπόψιν.
Αλλά η αλλαγή προσωπείου και η απέκδυση ευθυνών διατρέχει ως νοοτροπία το σύνολο του κυβερνώντος κόμματος, καθότι εκπηγάζει από το ίδιο το Μαξίμου. 
Χθες την ώρα που στο χρηματιστήριο ο τραπεζικός δείκτης είχε κοκκινίσει, με την αξία των τραπεζών να αφαιμάζεται δραματικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος βρήκε τον ένοχο για μια ακόμη φορά, στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας: 
«Το πρόβλημα είναι ότι όταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί - ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά – όταν πρέπει, φαίνεται ότι σιωπά».

Οι αριθμοί & τα νούμερα ...

Δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Όσο κι αν επιμένουν τα νούμερα, οι αριθμοί δεν βγαίνουν. 
(Νούμερα εισί οι διαχειριστές των εν λόγω αριθμών). 
Των αριθμών που αφορούν στο χρέος, τα τοκοχρεολύσια, τις δόσεις. 
Τα πλεονάσματα, τους ρυθμούς ανάπτυξης, τις δαπάνες - περικοπές. 
Δεν βγαίνουν! 
Όμως τα νούμερα επιμένουν ότι οι αριθμοί βγαίνουν.
Μπορούμε βεβαίως να κατεβούμε όλοι απ’ το τρένο και να αρχίσουμε να το σπρώχνουμε. 
Μπορεί έτσι ο συρμός να μη μετακινηθεί ούτε πόντο, αλλά τα νούμερα θα επιμένουν ότι μπορούμε να σπρώξουμε την αμαξοστοιχία τουλάχιστον έως το επόμενο τούνελ.
Τώρα ξανατρέμουν, φέρ’ ειπείν, οι τράπεζες. Παράξενο! 
Δεν είχαμε συμφωνήσει με τον Πανάγαθο ότι στην Ελλάδα όλα θα είναι νηφάλια και ψύχραιμα για τα επόμενα 60 - 90 χρόνια; 
Κωλοτούμπες κάνει τώρα ο Παντοδύναμος και μας τα χαλάει;

Η πολιτική είναι σαν το βιολί...Το κρατάς με το αριστερό & το παίζεις με το δεξί!

Ο κ Τσακαλώτος βάλθηκε να στείλει τα νοίκια στα ύψη, προφανώς για να ενισχύσει τα αγαπημένα του αδύναμα λαϊκά στρώματα. 
Αυτό, άλλωστε, είναι ένα από τα αποτελέσματα της περιοδείας του στις αγορές της Σιγκαπούρης και του Χόνγκ Κόνγκ, όπου πουλάει τα ελληνικά σπίτια (τα δικά μας) στα ασιατικά κοράκια (κατ αυτόν επενδυτές) ως «φτηνά που θα ακριβύνουν»!
Φαντάζομαι ότι αν οι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τολμούσαν να βγουν γυροβολιά στις αγορές και να καλούν τους ασιάτες να αγοράσουν μαζικά (λέγε με επενδυτικές ευκαιρίες) τα σπίτια των Ελλήνων, επειδή οι τιμές τους τώρα είναι χαμηλές, θα είχε καεί το Σύνταγμα και κα’ να δυο υπουργεία. Τώρα είναι απλώς Τρίτη.
Ο υπουργός όμως είναι σαφής και αποφασισμένος. 
Ψάχνει να βρει, απεγνωσμένα, χρήματα για να ψελλίσει ότι έρχονται επενδύσεις στη χώρα. 
Και ψάχνει, όπως ακριβώς έψαχνε η κυβέρνησή του με Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015. 
Αφού δεν μπορούσε να παραμυθιάσει και να προσελκύσει επενδυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατέφυγε τότε δια των συγγενών του κ Τσίπρα (έτσι γίνεται στα δημοκρατικά καθεστώτα: 
τα λεφτά τα τρέχουν οι συγγενείς του ηγέτη) στο Ιραν, τη Ρωσία, την Κίνα, νομίζοντας ότι υπάρχει φιλία χωρίς χρήμα στην παγκόσμια οικονομία! 
Και φυσικά έφαγε πόρτα. Η αλληλεγγύη των λαών είναι για να πουλάμε χόρτο σε αφελείς.

Ωχριά μπροστά στους τραπεζίτες του Αγίου Όρους, ο Ντράγκι!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της ιταλικής Βουλής Μπόργκι δήλωσε την 1η Οκτωβρίου ότι «η Ιταλία έχει ανάγκη το δικό της νόμισμα». 

Προ 105 ετών ακόμη και το Άγιον Όρος διέθετε το ιδικόν του νόμισμα: 
Γρόσια που εκδίδοντο στις Καρυές, πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, γιατί τα τούρκικα γρόσια έχαναν συνεχώς αγοραστική δύναμη – καλήν ώρα όπως τώρα.
Σύμφωνα με τον ερευνητή κ. Διογένη Καραγιαννακίδη(*), το 1913 διεξάγονται «στις Καρυές ποικίλες τραπεζικές εργασίες, μεταξύ των οποίων πρωτευόντως με την εξαργύρωση συναλλάγματος, αφού εκείνη την εποχή κυκλοφορούν στο Άγιον Όρος νομίσματα κάθε λογής: 

Γρόσια Τουρκίας, μετζήτια, λίρες, φράγκα, ρούβλια, δραχμές…τοκομερίδια του Λαυρίου και γρόσια (του) Αγίου Όρους».
Μάλιστα, κατά τον ανωτέρω συγγραφέα-ερευνητή, τα αγιορείτικα γρόσια ευρίσκοντο εν ισοτιμία με το γαλλικό φράγκον 1 φράγκο προς 5,175 γρόσια Αγίου Όρους. 
Γράφει σχετικώς ο γέρων Ησύχιος, αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας στις Καρυές προς τους επιτρόπους του μοναστηριού: 
«την 10, 7/βρίου 1912 επί λεξει, στο υπ’ αριθμόν 122 ραβάσιον (= γραπτό μήνυμα παραπέμπον στο χρησιμοποιούμενον προς κρυφίαν συνεννόησιν ερωτευμένων, ήγουν ραβασάκι) χρεώσατε με τα εκ Κύμης συναλλάγματα των χιλίων φράγκων επί Γαλλίας εις γρόσια Αγίου Όρους 5.175 γρόσια».
Και αλλού: «Το σπύρτον προς ένα φράγκον είναι τιμή συμφέρουσα και πρέπει ν’ αποστείλητε να πάρητε κι άλλην ΜΠΟΜΠΑΝ»! (υπογράμμισή μου) […] 

Ξεκίνησαν από αρχές Οκτωβρίου τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου

Από τις αρχές Οκτωβρίου διεξάγονται κανονικά στους διαθέσιμους αθλητικούς χώρους όλα τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2018-2019.
 Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΝΝΕΑ(09) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (35/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Υποχρεωτική αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018 - Πίνακας Σ1 Δήμου Αμαρουσίου και Πίνακας Σ1 ΝΠΔΔ (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)"
2. Καθορισμός κριτηρίων και προϋποθέσεων για την χορήγηση διατακτικών σε άπορους δημότες-κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου" 
3. Έγκριση ή μη πρακτικού της επιτροπής διενέργειας & αξιολόγησης διαγωνισμών συμβάσεων
Προμηθειών και έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος του συνοπτικού διαγωνισμού για
την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΟΡΕΙΟΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) τμήμα Β: παιδιά 4-14 ετών – Γραφική Ύλη»

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΕΞΙ (06) θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου» (16/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
  *Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμαρουσίου
2. Χορήγηση ή μη μεταβίβασης άδειας δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου που βρίσκεται
στη θέση επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 40 , στο Μαρούσι στον κο Αντωνάτο Αθανάσιο. 

Σήμερα & αύριο η 29η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ο Χάρης Ρώμας, αναλαμβάνει επικεφαλής στη θεατρική ομάδα του Δήμου Αμαρουσίου!


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, είχε ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το περιεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου ο δημοφιλής καλλιτέχνης να αναλάβει επικεφαλής στη θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Αυστριακός προκαλεί ανενόχλητος:«Έλληνες σκουλήκια να φύγετε από τη Νάξο...»

Άνω κάτω έχει κάνει τον Ορκό Νάξου ένας Αυστριακός που διαμένει στην περιοχή.
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι συγκροτήματος κατοικιών στην περιοχή, η ζωή τους είναι ανυπόφορη καθώς ο 30χρονος Αυστριακός όπως και ο πατέρας του δημιουργούν μια σειρά από προβλήματα στους περίοικους με την άκρως ρατσιστική αλλά και επιθετική συμπεριφορά τους καθημερινά.
 «Έλληνες σκουλήκια να φύγετε από τη Νάξο. Είναι δικιά μου. Εσείς οι Έλληνες δεν έχετε χρήματα... να φύγετε» λέει συνεχώς στους κατοίκους απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσει.
«Επίσης έχει δυο σκυλιά ελεύθερα, τα οποία και αυτά είναι επιθετικά» λένε στο naxostimes.gr.
«Η συμπεριφορά τους είναι απερίγραπτη. Ερχόμαστε στο νησί να ηρεμήσουμε και αντιθέτως μας γεμίζουν προβλήματα με αυτά που καθημερινά κάνουν. Μας απειλούν συνεχώς για τη ζωή μας και πολλοί από εμάς φοβόμαστε ακόμα και να βγούμε από τα σπίτια μας» δηλώνουν οργισμένοι.
Οι κάτοικοι αρκετές φορές έχουν καλέσει την αστυνομία που έχει κάνει συστάσεις στους Αυστριακούς, χωρίς όμως να συμμορφώνονται. Πλέον όλοι μαζί οι κάτοικοι, που ήδη έχουν κάνει ομαδικό εξώδικο, θα καταθέσουν και μήνυση αφού δεν ξέρουν με ποιο άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
«Είμαστε οργισμένοι! Δε συμμορφώθηκαν σε κανένα όρο του συλλογικού εξώδικου που κάναμε μετά από Γενική Συνέλευση του συγκροτήματος κατοικιών» σημειώνουν.
«Έχουμε απευθυνθεί στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα καθώς και στο Συνήγορο του Πολίτη μήπως και βρούμε μια λύση στο πρόβλημα. Έχουμε καλέσει την αστυνομία που άμεσα και με μεγάλη προθυμία ήρθε στην περιοχή, τους επέπληξε, αλλά μάταια... 

Ο Δήμος «αναβαθμίζει» την οδό Πρεμετή μεταφέροντάς την σε κεντρικότερη οδική αρτηρία

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τους Έλληνες ήρωες και την ιστορία της πατρίδας μας, αναγνωρίζει την προσφορά ξένων προσωπικοτήτων προς την πόλη μας και εν γένει την Ελλάδα
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς των Παλαιστινίων Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι, που έχουν ευεργετήσει σε βάθος χρόνου και ποικιλοτρόπως την πόλη μας και τους ανθρώπους της, αποφάσισε στη μνήμη των ιδρυτών της εταιρίας κολοσσού CCC να δώσει τα ονόματά τους στην οδό Πρεμετή στο Μαρούσι όπου από τη δεκαετία του 1970 βρίσκεται η έδρα της εταιρίας. 
Παράλληλα, ο Δήμος έχει δρομολογήσει όλες τις ενέργειες για να αναβαθμίσει την οδό Πρεμετή μεταφέροντάς την από μία στενή και μικρή σε μήκος οδό σε κεντρικότερο και μεγαλύτερο δρόμο, όπως αρμόζει στο ηρωικό παρελθόν αυτής της ιστορικής πόλης.
Πέρα από την καθαρά επιχειρηματική του δραστηριότητα και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ο όμιλος CCC όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει σημαντική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.
Οι Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι έχουν υπάρξει πραγματικοί ευεργέτες για το Μαρούσι αλλά και εν γένει για την Ελλάδα. 
Μεταξύ άλλων:
●►Η εν λόγω εταιρία όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει μέσα από τη δραστηριοποίησή της την τοπική κοινωνία και οικονομία,
●►Ενισχύει την απασχόληση, αξιοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό από το Μαρούσι, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους της.