Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία στον ΑΝΤ1 για την "ΕΖΕΛ"

                   «Αν έχετε πατρίδα, αν έχετε τιμή,
                σίριαλ να γυρίσετε για την κατοχή» !!!
Τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή η κατρακύλα της Ελληνικής αξιοπρέπειας δεν έχει τελειωμό. Η θρασύτητα του "φιλοτουρκικού" ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 δεν έχει όρια, αφού μετά την προβολή διαφόρων τούρκικων σίριαλ κατά την περασμένη τηλεοπτική περίοδο, πρόσθεσε πρόσφατα στην λίστα προβολών του, την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, με σκηνές και γυρίσματα από τα κατεχόμενα μέρη μας.
Η νέα τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ" έχει ως κύριους χρηματοδότες, επιχειρήσεις και καζίνο από τα κατεχόμενα, ενώ στην σειρά προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομες επιχειρήσεις στις ελληνικές περιουσίες των κατεχομένων.
Με λύπη μας βλέπουμε την τούρκικη προπαγάνδα για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της, σύγχρονους "Εφιάλτες" της εποχής μας, ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είδαν πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια από τα Μ.Μ.Ε σε μία προσπάθεια προώθησης του δόγματος της Ελληνοτουρκικής φιλίας και την πολιτική κατευνασμού του θηρίου της ανατολικής μεσογείου, την προσπάθεια αλλοίωσης της περήφανης Ελληνικής μας ιστορίας και αξιοπρέπειας, με αποκορύφωμα την εν λόγω σειρά.
Με τα παραπάνω λόγια ξεκινά το ψήφισμα που κατέθεσαν προχθές το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κύπριοι φοιτητές της Αθήνας, που δραστηριοποιούνται στον αυτόνομο φοιτητικό σύλλογο «ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ». Το ψήφισμα παραδόθηκε μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κυπρίων φοιτητών έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού. Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν το "Δεν γίνεται φιλία Ελληνοτουρκική εφόσον συνεχίζεται στην Κύπρο η Κατοχή"...

Σήμερα η γιορτή του Κλήδονα

Θα λειτουργήσει ο Δημοτικός Π.Σ. στην Αγία Φιλοθέη

"Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης θα λειτουργήσει κανονικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς".
Την ρητή αυτή διαβεβαίωση παρείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,  σε αντιπροσωπεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Άγιος Γεώργιος», γονείς, εκπρσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, σε συνάντηση, που είχε μαζί τους.
Οι τελευταίοι εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία  και τις ενστάσεις τους σε περίπτωση που ευσταθούν οι πληροφορίες για το αντίθετο.
Καθησυχάζοντας τις ανησυχίες των γονέων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του παιδικού σταθμού στη γειτονιά τους.

Φιλάνθρωπες "Αλκυονίδες"

Η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος» και της Κοινωνικής Επιτροπής Προσκόπων Αμαρουσίου, ήταν ο σκοπός  εκδήλωσης που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες».
Στην καθιερωμένη φιλανθρωπική βραδιά των "Αλκυονίδων" έδωσε το "παρών" και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο του Σωματείου Μαρία Μοστρού και τα μέλη του Δ.Σ. για τις αξιέπαινες προσπάθειες τους, που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή στην πόλη, με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι στο πλευρό τους και θα στηρίζει τις προσπάθειες του Σωματείου τους.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Τσιπουράκης και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ρένα Χαλιώτη.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σήμερα η έκτακτη Γ. Σ. στην "ΚΑΣΤΑΛΙΑ"

                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Mε την από 2 Ιουνίου 2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, τα μέλη σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 22α Ιουνίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30, στην έδρα του Συλλόγου επί της οδού Χατζηαντωνίου αρ. 13, με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.
2) Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής με μυστική ψηφοφορία
3) Ανακοινώσεις – Λοιπά θέματα
Οι αιτήσεις των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 στην έδρα του Συλλόγου ή στην οδό Πλαστήρα αρ.5, στο κατάστημα Leonards .
Τηλέφωνα επικοινωνίας: κ. Χρ. Σαμόγλου
 στα 210 61 26 808,  6944 65 08 29
και κ. Δήμ. Κρεκούκια στα 6937 46 22 03, 210 80 64 848
Κατάσταση με τα ονόματα των υποψηφίων, για ενημέρωση των μελών, θα βρίσκεται από την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην έδρα του Συλλόγου και στην οδό Πλαστήρα αρ. 5

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, σύμφωνα με το καταστατικό, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου, την ίδια ημέρα & ώρα.

                                                             Για το Δ.Σ
                           Η Πρόεδρος                                             Η Γεν. Γραμματέας
                        Δήμητρα Κρεκούκια                                    Σωτηρία Σουλτάτη

Σάββατο 25 Ιουνίου η γιορτή του Κλήδονα

                ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
              Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ
                                     Πρόσκληση

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ» σας καλεί στο κρητικό γλέντι για τη γιορτή του Κλήδονα που διοργανώνει, το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο προαύλιο του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου, Ολυμπίας 40 (100 μ. από τον σταθμό της Νερατζιώτισσας - Mall).
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί αυτή την κρητική
βραδιά με κρητική μουσική και τραγούδια.

Φιλικά συμμετέχουν οι σύλλογοι Κρητών Βριλησσίων, Γαλατσίου και Ν. Ηρακλείου.

Χορηγοί : Όμιλος Βαρδινογιάννη (Motor Oil).
Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Είσοδος ελεύθερη

«Λεσβιακές ιστορικολαογραφικές & διαλεκτολογικές αναφορές»

ΠΟΛ/ΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

            & ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ «Ο ΝΟΣΤΟΣ 2006»
                                                          Κάλεσμα
Ο Σύλλογός μας, υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, και επί τη ευκαιρία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, θα διοργανώσει λογοτεχνική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 8.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα), με θέμα:«Λεσβιακές ιστορικολαογραφικές και διαλεκτολογικές αναφορές» Το θέμα θα αναπτύξουν οι κ.κ. Γιάννης Χατζηβασιλείου -λογοτέχνης και πρώην σχολικός σύμβουλος- και ο συγγραφέας - ερευνητής κ. Στρατής Μολίνος. Επίσης θα προλογίσουν το βιβλίο του συντοπίτη μας συγγραφέα - εκπαιδευτικού Γιώργου Αλβανού «Τα Βασιλ’τσιώτικα Λόγια», λεξικό της ντοπιολαλιάς των Βασιλικών Λέσβου. Θα αναπολήσουμε και θα μας έρθουν θύμισες από καλές και όχι μόνο εποχές που περάσαμε όταν ζούσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Λέσβο.
Θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά.
                                
                                  Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
              Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας
           Άρης Κουζέλλης                                                       Νίτσα Τριχάκη

Το ΠΑΣΟΚ των "ΑΜΝΩΝ" & η ψήφος Εμπιστοσύνης

Αύριο η συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ"

Η Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Χατζηαντωνίου & Δ. Ράλλη 9-11 (υπόθεση «EKTASIS DEVELOPMENT Ανώνυμη Εταιρεία Κατασκευών Αξιοποίησης Ακινήτων Υπηρεσιών»), η Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Διστόμου 5-7 (υπόθεση Ιωάννης Χατζόπουλος), η΄Εγκριση ή μη χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων επί της οδού Διονύσου 36 (υπόθεση Αγγελική Ζόμπολα) & η΄Εγκριση ή μη χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων επί της οδού Σάμου 31 (υπόθεση «ΠΛΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑ & ΣΙΑ Ε.Ε»), είναι τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την τακτική συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ", που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις1:00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Αμαρουσίου (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ είναι οι κ.κ.: Γεώργιος Ζήκος, Δημήτριος Καμπούκος, Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, Βασίλειος Μπαλάσης, Ειρήνη Μαρία Χαλιώτη, Κωνσταντίνος Βλάχος, Παναγιώτης Σαγρής, Δορύλαος Κλαπάκης &
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ είναι οι κ.κ.:
Νικόλαος Δούσης Ρασσιάς, Αικατερίνη Ιωάννου, Αντώνιος Παρτσινέβελος, Μαρία Καρανάσιου, Μαρία Καρλατήρα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πασοκισμός : Το ανώτατο στάδιο του... Mητσοτακισμού

          «Καλύτερα ένα φρικτό τέλος,
          παρά μια φρίκη δίχως τέλος» !
«Αυτός ο «όμιλος υπερφυσικών μπεμπέδων» του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει σε γελοιότητα και ΑΠΑΤΗ κάθε ιστορικό προηγούμενο. Αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίζουν τις κούκλες, σε πείσμα της ηλικίας τους και της ελεεινής ιστορίας τους, ΚΑΙ να προβάλλουν την απαίτηση να τους παίρνει ο ελληνικός λαός στα σοβαρά, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του.
Σαν «χέλια γλοιώδικα» έτρεχαν στις κάμερες να διαδηλώσουν την «αγανάκτησή» τους: Άλλοι εναντίον της κυβέρνησής τους και του αρχηγού τους (που ακατάπαυστα στήριζαν, υμνούσαν και υπέγραφαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας) και άλλοι να μιλήσουν για «αποστασίες» και 1965!
Και όλα αυτά τα γλοιώδη της παρασιτικής πασοκικής αχρειότητας γινόντουσαν χολιγουντιανό θέαμα από τους δολοφόνους της πολιτικής σκέψης και τους μηχανισμούς της σκανδαλοθηρικής παραπλάνησης και ΑΠΑΤΗΣ: Τα ΜΜΕ και τους ποικίλους τηλεοπτικούς «μπράβους»...
Μετά από αυτό το σήριαλ του «πολέμου» άρχισε το σήριαλ του ανασχηματισμού.
Το σήριαλ της ΜΕΓΑΛΗΣ κυβερνητικής ΑΠΑΤΗΣ:
Στο βάζει ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς...
Το σήριαλ των έσω-πασοκικών κοκορομαχιών ήταν η μικρή ατέλεια της μεγάλης απάτης: Του κατευναστικού σήριαλ του ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ...»
Ο ανασχηματισμός της ανακύκλωσης των ίδιων σάπιων υλικών και της «ανασύνθεσης» των «κοκορομάχων» πραγματοποιήθηκε για να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι το «εκσυγχρονισμένο» ΠΑΣΟΚ αποτελεί το ΑΝΩΤΑΤΟ στάδιο του «μητσοτακισμού»!!!
Ο Μητσοτακισμός είναι ο Ιησουιτισμός και ο ακραίος αμοραλισμός του αστικού κοινοβουλευτισμού, το τελευταίο στάδιο παρακμής των αστών πολιτικών. Σε αυτό το στάδιο του άκρατου πολιτικαντισμού και της απροκάλυπτης πολιτικής συναλλαγής δεν θα ακούσεις τη φωνή των παλιών αστών πολιτικών: «Καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά μια φρίκη δίχως τέλος» !

Χαριστικό παζάρι αύριο στις 6:μμ στην παλατεία ΗΣΑΠ

Λαϊκή συνέλευση Μαρουσιού:

Ο λαός του Αμαρουσίου χαιρετίζει τη Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος και τις Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Μνημόνιο που είναι το επιστέγασμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του Πασοκ και της ΝΔ έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και έχει οδηγήσει σε ύφεση μακράς διαρκείας την χώρα. Εμείς ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε αυτούς.
 Εμείς που αποκαλούμαστε «αγανακτισμένοι», μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις και δράσεις μας θα γίνουμε συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι.


ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Η "ΠΑΡΑΝΟΜΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

Γιατί είναι ένα εξαιρετικό αίτημα και σύνθημα
Διαχέεται ένα κλίμα ότι ο Βενιζέλος είναι διαλλακτικός πολιτικός και μάλιστα θέλει να κάνει διάλογο με την «πλατεία», τους «αγανακτισμένους» δηλαδή.
Δεν νομίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνει κανένας διάλογος. Έχουμε δείξει (http://wp.me/pVzKU-4B) ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μια παράνομη κυβέρνηση. Επαναλαμβάνουμε γρήγορα τον ισχυρισμό :
«Η ανώτατη συνταγματική εκτροπή που έχει συντελεσθεί είναι η ακόλουθη:
Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο του Συντάγματος λέει:
Άρθρο 1 , παρ. 2 :
 «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»
Άρθρο 1 , παρ. 3 :
 «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους …» .
Η λαϊκή κυριαρχία στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες ασκείται μέσω της ψήφισης στις εκλογές συγκεκριμένων θέσεων και προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τα κόμματα. Είναι προφανές δηλαδή ότι λαϊκή κυριαρχία δεν σημαίνει απλώς εκλογή προσώπων που μπορούν ανεξέλεγκτα να κάνουν ότι θέλουν ∙ γιατί σ’ αυτή τη περίπτωση το Σύνταγμα δεν θα χρησιμοποιούσε ένα τόσο βαρύ και απόλυτο όρο (κυριαρχία) για να περιγράψει το θεμέλιο του πολιτεύματος.

Θρίαμβος Πατούλη & στον Ι.Σ.Α !

Θριαμβευτική νίκη για τη ΔΗ.Κ.Ι - Ι.Σ.Α & τον επικεφαλής,     υποψήφιο για την προεδρία Γιώργο Πατούλη

Πρώτη δύναμη ανακηρύχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α) και ο επικεφαλής της, υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Πατούλης, πετυχαίνοντας θριαμβευτική νίκη ανάμεσα σε συνολικά 11 παρατάξεις.
Συγκεντρώνοντας ποσοστό 51%, το Σώμα των εκλεκτόρων ανέδειξε πρώτη και με απόλυτη πλειοψηφία τη ΔΗ.Κ.Ι – ΙΣ.Α, και δεύτερη παράταξη την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Κίνηση Γιατρών (ΠΑ.Σ.Κ-Γ) με ποσοστό 11%.
 Η ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α πλειοψήφισε και για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) με επικεφαλής των εκπροσώπων της παράταξης το Μιχάλη Βλασταράκο.
Η πλήρης αυτοδυναμία της ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α δίνει στη συνδικαλιστική παράταξη τη δυνατότητα συγκρότησης του Σώματος μέσα στις επόμενες ημέρες για να αναδειχθεί ο Γιώργος Πατούλης, γιατρός ορθοπεδικός και Δήμαρχος Αμαρουσίου, νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τριετία.
Αμέσως μετά την εκλογική επιτυχία της ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α, ο νέος πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, ενασχολούμενος με τα ζητήματα του επιστημονικού συλλόγου Ι.Σ.Α επί 16 συναπτά έτη, ευχαρίστησε το εκλεκτορικό Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην παράταξη και στο πρόσωπο του και δήλωσε:

Εκτός δημοτικών σταθμών πολλά παιδιά ...

 λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και πόρους

Σε περιπέτεια έχει μετατραπεί φέτος για πολλούς γονείς η εγγραφή των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς λόγω της συγκυρίας είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων που κατατίθενται στους σταθμούς, την ώρα που σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζονται τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο πόρων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι διαθέσιμες θέσεις και πολλά παιδιά να μένουν εκτός.
Παρόλα ταύτα, σύμφωνα με την επίσημη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, γεγονός που σημαίνει, ότι δικαίωμα εγγραφής στους εν λόγω σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά.
Ενδεικτικά, ο δήμος Αμαρουσίου, ένας από τους «προνομιούχους» δήμους της Αττικής, φέτος θα φιλοξενήσει 200 παιδιά λιγότερα, αφού αποφάσισε να κλείσει 3 από τους 14 σταθμούς, οι οποίοι φιλοξενούσαν πάνω από 1.000 παιδιά.
Σημαντικά είναι και τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζονται για τη νέα χρονιά η οποία ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, αφού δεν ανανεώθηκαν πολλές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Παράλληλα, μειώνονται στο μισό τα βρεφικά τμήματα, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νήπια.

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:30 μ.μ.

Συνεδιάζει σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου με
 "ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΗ", ενώ η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει τα εξής 19 θέματα:
1.Ενημέρωση και συζήτηση επί των οικονομικών θεμάτων των ΟΤΑ με την εφαρμογή του Καλλικράτη
2.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2011, 3.Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011
4.Διαγραφή από δικαίωμα χρήσης Οστεοφυλακίου, Οστεοθήκης, Οικογενειακού Τάφου, Ανανέωσης (Παράταση Ταφής Τριετίας) και επαναβεβαίωση για δικαίωμα χρήσης Οικογενειακού Τάφου
5.Διαγραφή των ποσών της 4ης & 5ης δόσης από αποζημιούμενη εδαφική έκταση του υπ' αρ. 175/23-5-2011 χρηματικού καταλόγου (υπόθ. Υπαπαντής Οικονόμου)
6.Ονοματοθεσία της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο Ο.Τ. 97 επί των οδών Ηρ.Αττικού & Λ.Κηφισίας σε Παιδικό Πάρκο για τα άτομα με νοητική στέρηση -Special Olympics

"Παράνομα" τα δημοτικά τέλη που επέβαλε ο Δήμος !!!

Στον «αέρα» βρίσκεται τόσο ο φετινός όσο και οι προϋπολογισμοί προηγούμενων ετών του Δήμου Αμαρουσίου καθώς ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) έκρινε ότι τα δημοτικά τέλη που επιβάλει η παρούσα δημοτική αρχή είναι παράνομα.
Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του ΣτΠ προς το γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χριστάκη γίνεται λόγος για υπέρβαση του νόμου στο θέμα των συντελεστών για τις κατοικίες, σύμφωνα με τον οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως εξάλλου και κάθε άλλος, μπορεί να επιβάλλει 2 και όχι 6.
«Ο κλιμακούμενος συντελεστής τελών καθαριότητας και φωτισμού και η αναπροσαρμογή των συντελεστών για το έτος 2009 μόνο για επιφάνειες ακινήτων που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες άνω των 180 τ.μ., όπως έχει αποφασίσει σχετικά ο Δήμος Αμαρουσίου, αντίκειται σε όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, και ιδίως στις πρόνοιες του άρθρου 1, παρ. 4, Ν. 25/1975 "περί υπολογισμού και τρόπου εισπράξεως δημοτικών και κοινοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού"», επισημαίνει στο έγγραφό του ο ΣτΠ, και δικαιολογεί:
«Αφ' ενός, αποφασίστηκαν έξι (6) συντελεστές για τις κατοικίες, καθ' υπέρβαση της ως άνω διάταξης που προβλέπει μέχρι δύο (2). Αφ' ετέρου, δε, οι περισσότεροι αυτοί συντελεστές δεν κατανέμονται κατά κατηγορία υποχρέου αναλόγως των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, αλλά με κριτήριο το εμβαδόν του ακινήτου. Επιπροσθέτως, η αναπροσαρμογή των συντελεστών μόνο για τις επιφάνειες άνω των 180 τ.μ., που αποφασίστηκε με την υπ. Αριθμ. 563/2008 απόφαση, «δεν προκύπτει πως συνδυάζεται με τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των τελών αυτών».
Οι κίνδυνοι για το Δήμο Αμαρουσίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

2ο Φεστιβάλ Graffiti:Πρωτότυπες δημιουργίες

Περισσότεροι από 50 graffiti writers από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Graffiti που διοργάνωσε το Hip Hop Shop με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» του Δήμου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων.
Έπειτα από την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Graffiti που είχε διοργανωθεί πριν από μερικούς μήνες στον ίδιο χώρο, μετατρέποντας το Μαρούσι σε σημείο αναφοράς για τους δημιουργούς Graffiti, πλήθος καλλιτεχνών συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να συμμετάσχουν.
Συνθέτοντας πρωτότυπα σκίτσα έντυσαν με εντυπωσιακά χρώματα τους τοίχους του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» ζωντανεύοντας τον προαύλιο χώρο του. Πλήθος από φίλους της τέχνης του Graffiti παρευρέθηκαν στο χώρο για να θαυμάσουν τα έργα των νεαρών καλλιτεχνών και να τους συγχαρούν για τη φαντασία και το ταλέντο τους.

Αποτελέσματα Εκλογών στην Ένωση Γονέων Δήμου Αμαρουσίου

Σας γνωρίζουμε ότι, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της εφορευτικής επιτροπής στις αρχαιρεσίες της 18ης Μαϊου 2011 όπως αυτά έχουν καταγραφεί στα πρακτικά του βιβλίου γενικών συνελεύσεων της Ένωσης μας, ψήφισαν 13 Σύλλογοι Γονέων Δημου Αμαρουσίου που εκπροσωπούν 961. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγου Γονέων εκλέγονται οι επτά (7)
Δημήτρης Σταμέλος ,Σοφία Φωτεινού , Ανδρέας Κούκουρας, Μιχάλης Μπικάκης, Γιώργος Γεωργής, Βασίλης Μπούρας & Μαρία Φωτοπούλου
Για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου εκλέγεται :
ο Μιχάλης Μπικάκης  Και ως αναπληρωματικός ο Δημήτρης Σταμέλος
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι τρεις (3):
Γιώργος Τουφεξής, Φλώρα Καγιάση & Χρυσούλα Κούρου
Για την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής εκλέγονται οι τρεις (3):
Δημήτρης Σταμέλος, Μιχάλης Μπικάκης & Γιώργος Γεωργής.
 Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 30ης Μαϊου 2011 το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και η σύστασή του μετά από ομόφωνη απόφαση έχει ως εξής:

Bανδαλισμοί σε πυροφυλάκιο στην Πεντέλη

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στο πυροφυλάκιο Κατσουλιέρη του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) στην περιοχή της Πεντέλης.
Για τις ζημιές ενημερώθηκε άμεσα και ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.Το συμβάν διαπίστωσε εθελοντής του Συνδέσμου που έσπευσε να ενημερώσει το προσωπικό.
 Στο σημείο κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία από το Δήμο Πεντέλης στην περιφέρεια του οποίου ανήκει το πυροφυλάκιο, όπου η Σήμανση πήρε αποτυπώματα από την παραβιασμένη είσοδο του πυροφυλακίου.Ο Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών …

Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2011

Η εκδήλωση βράβευσης  όλων όσοι επιλέγησαν  από την Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης του "Θεσμού αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι), την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
 Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού:
Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Aξίζει να σημειωθεί πως συμφωνα με ιστολόγιο "logothetis63.blogspot.com"στο Θεσμό αυτό
συμμετείχαν με το έργο τους «Οργάνωση, Σχεδιασμός και Υλοποίηση από Εκπαιδευτικούς Δικτύου Διασχολικής Συνεργασίας για την Πραγματοποίηση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Θάλασσα », οι Νηπιαγωγοί του 1 Νηπιαγωγείου Μελισσίων ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ &  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  ΚΟΣΚΟΛΟΥ, η Δασκάλα του 17 Δ.Σ Αμαρουσίου ΕΥΘΥΜΙΑ KΑΤΣΟΥΛΗ καθώς επίσης οι Δάσκαλοι του 1 Δ.Σ Ν. Ηρακλείου ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΙΑΤΖΙΑ & ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΚΟΡΟΣΚΟΣ.
Η δουλειά τους αξιολογήθηκε, επιλέχτηκε και βραβεύτηκε από την Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης. Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" εκφράζει σε όλους τα θερμά του συγχαρητήρια, ευχόμενος στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Εκλογές στον ΙΣΑ : Φαβορί ο Πατούλης

Χθές & σήμερα διεξάγονται οι εκλογές στον μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της χώρας, τον ΙΣΑ.
Και όπως δείχνει το «ρεύμα» που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των γιατρών, φαβορί για να εκλεγεί πρόεδρος είναι ο «γαλάζιος» υποψήφιος και σημερινός δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σύμφωνα με πολλά BLOG, υποσχέθηκε σαρωτικά ποσοστά, "τύπου Τσαουσέσκου"!
Και είναι βέβαιο ότι με τον Πατούλη πρόεδρο, που πρωτοστάτησε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των γιατρών, δεν θα «περάσει καλά» το επόμενο διάστημα ο Α. Λοβέρδος.
Στις εκλογές κατεβαίνουν επίσης οι εξής συνδυασμοί: ΠΑΣΚ-Γιατρών (με υποψήφιο πρόεδρο τον Ν. Μπατάκη), ΑΕΓ (Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών - Συνεργαζόμενοι), ΔΗΠΑΚ (Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση), ΑΡΣΙ (Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία), ΑΙΚ (Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση), ΚΙΑΝ (Κίνηση Ιατρικής Αναβάθμισης), ΙΑΣΥ (Ιατρική Συνεργασία για την Υγεία), Ιατρικός Συναγερμός, Νυστέρι - Πρωτοβουλία Γένοβα, ενώ υπάρχει και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, ο Εμμ. Λουδάρος.

Και εις άλλα με υγεία...

Τουλάχιστον για ένα μισάωρο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου συζητούσε για την έγκριση ή μη του ταξιδιού μιας υπαλλήλου του Δήμου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ενός χρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για «ψυχικά υγιείς πόλεις».
Κι αφού πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τον λόγο για να υποστηρίξουν ή να αντιτεθούν στη
σκοπιμότητα του προγράμματος και του ταξιδιού, στο τέλος λαμβάνει τον λόγο ο Κώστας Βλάχος, από τη μείζονα μειοψηφία, θέτοντας το εξής απλό ερώτημα: «Γιατί συζητούμε σήμερα αυτό το θέμα, αφού το ταξίδι της υπαλλήλου ολοκληρώθηκε… χτες;!».
Περιττό να γράψουμε ότι άπαντες μέσα στην αίθουσα έμειναν «ξεροί».

Ο Μουσούρης, ο Λαυρέντης, ο αδελφός του Παπασυμεών & ο Λούης !

Συνέντευξη του Σπύρου Λούη στην εφημερίδα «Αθηναϊκά Νέα» 4 Νοεμβρίου 1935
του Τάσου Παπαχρήστου
Δεν πρόκειται να αλλάξουμε ούτε μία φράση από όσα είπε εκείνη την ημέρα ο Λούης, έστω και αν ορισμένες λεπτομέρειες ίσως να μη τις θυμάται επακριβώς, ύστερα από 39 χρόνια. Ήταν τότε 65 χρονών, κάτι που ομολόγησε αρκετές φορές με χαμόγελο. Λέγεται ότι και τότε ακόμα, οι συγχωριανοί του, δεν μπορούσαν να τον νικήσουν στην πεζοπορία. Η συνέντευξη δόθηκε στο σπίτι του και ο ίδιος προσφέρει καφέ στον συνομιλητή του και σταφύλια από την δική του κληματαριά.
Ώστε δεν είχες σκοπό να μετάσχεις στους αγώνες;
Όχι, οι αγώνες άρχιζαν την Κυριακή του Πάσχα και εγώ τη Μεγάλη Πέμπτη δεν είχα ιδέα ότι θα έτρεχα. Εγνώριζα μονάχα ότι ο Παπασυμεών από το Μαρούσι και ο Καλαντζής ή Καρράς από το Χαλάνδρι, επροπονούντο στον μαραθώνιο και θα έτρεχαν δοκιμαστικώς. Η επιτροπή είχε δηλώσει ότι όποιος τρέξει σε τρείς ώρες και πέντε λεπτά, θα είχε το δικαίωμα να μετάσχει στους Ολυμπιακούς.
Πολλοί Μαρουσιώτες πήγαμε να παρακολουθήσουμε τη δοκιμή, στην οποία ο Χαλανδριώτης πέρασε τον Μαρουσιώτη. Γυρίζοντας στο χωριό μας περάσαμε μέσα από το Χαλάνδρι και ακούσαμε κοροϊδίες από τους Χαλανδριώτες για το πάθημα του δικού μας. Δεν μπορούσαμε να το χωνέψουμε και αποφασίσαμε να εκδικηθούμε.
 Ο Μουσούρης, ο Λαυρέντης, ο αδελφός του Παπασυμεών, εγώ και ένας άλλος κατεβήκαμε το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα και δηλώσαμε στην επιτροπή ότι θέλουμε να τρέξουμε. Μας είπαν να κάνουμε μία δοκιμή και αν τρέξουμε κάτω από τρείς ώρες και πέντε λεπτά, θα μας εδέχοντο στους Ολυμπιακούς. Οι συγχωριανοί μας έκαναν έρανο και μας αγόρασαν αθλητικά παπούτσια, 25 δραχμές στοίχιζαν τότε. Τη Δευτέρα του Πάσχα ξεκινήσαμε για τον Μαραθώνα».
Και πότε θα γινόταν ο μαραθώνιος δρόμος;
«Ύστερα από τέσσερις μέρες. Πρώτος τερμάτισε ο Λαυρέντης. Εγώ ήλθα πέμπτος γιατί ...

"Ο Θεσμός της Χορηγίας ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ"

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2011
"Ευεργετισμός, Ολυμπισμός,  Εθελοντισμός, Ανθρωποκεντρικά Πρότυπα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο" είναι το θέμα του Γ΄  κύκλου συμποσίων  που διοργανώνει την Πέμπτη, 23 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο, η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών σε συνεργασία με την Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων (ώρα έναρξης 9.00 πμ και ώρα λήξεως 9.00μμ), ενόψει αφενός των εορταστικών εκδηλώσεων :
1) Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας[ 23/6]ως ημέρας εορτασμού της αναβίωσης των συγχρόνων Ολυμπιακών αγώνων
· Ευρωπαικού έτους Εθελοντισμού [2011]
και αφετέρου των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης της
· 6ου Παγκοσμίου Συνόδου Νεολαίας[22/6 έως 4/7] .
· και των παγκοσμίων αγώνων SPECIAL OLYMPICS 2011 [25/6-4/7] στην Αθήνα
Στο συμπόσιο θα λάβει μέρος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ";

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Μαζί τα κλείσαμε» ... τα καταστήματα !

Το άτυπο Παρατηρητήριο Λουκέτων
Ενα παράξενο τοτέμ υψώνεται στο Μαρούσι, στο πεζοδρόμιο απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ένα γκρίζο μεταλλικό κουτί ύψους 2,5 μ., όμως κανείς δεν κοντοστέκεται να το περιεργαστεί. Νυχτερίδες και αράχνες φωλιάζουν στις εσοχές του, ενώ η λασποβροχή έχει αφήσει κηλίδες στις κεκλιμένες επιφάνειες. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, δεν είναι δώρο από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό.
Το λένε info kiosk, είναι νόμιμο τέκνο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και εγκαινιάστηκε πανηγυρικά λίγο μετά τις εκλογές του 2009, όταν ιδρύθηκε το Παρατηρητήριο Τιμών. Σύμφωνα με τις επίσημες διακηρύξεις, σκοπός αυτής της εγκατάστασης, που διαθέτει μια νεκρή και κατασκονισμένη οθόνη αφής, είναι να «δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις τιμές της αγοράς και να γίνουν τελικά αυτοί οι ρυθμιστές της αγοράς».
Γίναμε ρυθμιστές της αγοράς (και όχι των «αγορών» που παραμένουν κλειστές και ακατάδεχτες) και δεν το καταλάβαμε; Το σίγουρο είναι ότι δεν γίναμε ρυθμιστές του λουκέτου, δεν δώσαμε εμείς ένα καλό μάθημα σε εκείνους που κερδοσκοπούσαν σε βάρος μας. Εδώ δεν ισχύει το «μαζί τα κλείσαμε» (τα καταστήματα).

OI ΠAIKTEΣ

H Nέα κυβέρνηση

        "Ψευτών, Κλεπτών,  Δωσιλόγων, απατεώνων, Εργατοπατέρων, Προτεσταντών, Ιουδαίων, Τραπεζιτών ..."  
    Πρωθυπουργός
Γεώργιος Α. Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος & Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός : Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης
                                      
                                      
 Υπουργείο Εσωτερικών
 Υπουργός : Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός : Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός : Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπλ. Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπλ. Υπουργός : Παντελής Οικονόμου

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπλ. Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπλ. Υπουργός: Χάρης Παμπούκης
Αναπλ. Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης

"ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ" ΠΑΣΟΚ εναντίον του Ελληνικού Λαού !