Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης το έργο στην Κοκκινιά

Την πρόοδο των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος» στην περιοχή της Κοκκινιάς διαπίστωσε με επιτόπια επίσκεψή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.
Τον κο Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κος Νικόλαος Πέππας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αμαρουσίου.
Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή και τον καλλωπισμό των δύο πλατειών Ξυλούρη και Αργοναυτών, την ανακαίνιση των παιδικών χαρών, παράλληλα με την ανάπλαση των πέριξ πεζοδρομίων με καινούργια φωτιστικά, νέες πλακοστρώσεις και νέα κρασπεδόρειθρα. Επίσης στο έργο περιλαμβάνεται η ανάπλαση και η διαμόρφωση πράσινης διαδρομής, με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην οδό Μεσογείων.
Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής του και αναμένεται να έχει παραδοθεί έως το τέλος του τρέχοντος μηνός στους κατοίκους της πόλης του Αμαρουσίου.

Για τα εκκρεμή ζητήματα, ενημερώθηκε ο Σύλλογος το «Νέο Μαρούσι»

Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας αλλά και οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με την επίλυση των εκκρεμών προβλημάτων στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου εξετάστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, παρόντων και στελεχών της Διοίκησης, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου «Νέο Μαρούσι».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πατούλης, αφού δέχτηκε τις ευχαριστίες των εκπροσώπων του συλλόγου για τη μεσολάβησή του στην διευθέτηση της εκκρεμότητας με την οδό Φραγκοκκλησιάς, ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με τους όμορους δήμους έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού το συντομότερο δυνατόν μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έδωσε το πράσινο φως για να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.
Αναφορικά με το αίτημα του συλλόγου για ανάληψη πρωτοβουλιών για μείωση της επικινδυνότητας στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που αναπτύσσουν οι διερχόμενοι οδηγοί, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα εξεταστούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις μέχρι την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης που θα ενσωματώσει και τις κυκλοφορικές αλλαγές που θα χρειαστούν μετά και τη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς.
Στο ερώτημα του συλλόγου για το χαρακτηρισμό του συνόλου του Νέου Αμαρουσίου ως περιοχής αμιγούς κατοικίας, η Δημοτική Αρχή υπενθύμισε τη σύμφωνη με τη θέση του συλλόγου πρότασής της, ωστόσο, ο Δήμος δεσμεύεται από την απόφαση του ΣτΕ που ορίζει δύο από τις πέντε οικοδομικές ενότητες της περιοχής ως πολεοδομικά κέντρα.

Yπέροχη η "Γιορτή Λήξης" του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και στη βράβευση εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, δύο απόφοιτων μαθητών για τις διακρίσεις τους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθηματικών και χορού, έδωσε το «παρών» δια εκπροσώπου του ο Δήμος Αμαρουσίου.Στην αποχαιρετιστήρια γιορτή που προλόγισε ο Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου πατέρας Λάμπρος Ανδρεάκης, ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και στις τάξεις του Λυκείου, τιμώντας με την ευκαιρία τους δύο μαθητές της Γ’ τάξης, Άννα Μαρία Φυσέκη, για τις πανελλήνιες διακρίσεις της σε μαθητικούς διαγωνισμούς, και το Χαράλαμπο Σκούπα, για τη διάκρισή του σε πανελλήνιο διαγωνισμό κλασικού χορού.

Στο «κόκκινο» λειτουργούν, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο & Αμαλία Φλέμινγκ !

«Αρρυθμίες» παρουσιάζει το ΕΣΥ, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που καταγράφονται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία σε υλικά και φάρμακα. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι, τακτικά χειρουργεία ακυρώνονται, ραντεβού αναβάλλονται, ενώ τα εργαστήρια υπολειτουργούν.
Χειρουργικά γάντια, γάζες, σύριγγες είναι μερικά από τα υλικά που λείπουν σε καθημερινή βάση, ενώ σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν σε αντιδραστήρια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθούν στα εργαστήρια βασικές εξετάσεις για τη διάγνωση γαστρορραγίας, νεοπλασιών κ.λπ.
Ήδη το ΚΑΤ, το Σισμανόγλειο, το Αμαλία Φλέμινγκτο, «Αττικόν» και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, λειτουργούν στο «κόκκινο», ενώ στην περιφέρεια, το ΑΧΕΠΑ προστίθεται στη λίστα των νοσοκομείων που προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας κλινικών, ιατρείων, ματαίωση προγραμματισμένων χειρουργείων και εξετάσεων.

Κυβερνητικά … προσόντα

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

H κυβερνητική ΦανουροΚουβελόπιττα !!!

          Η σύνθεσις της νέας κυβερνήσεως με την συνδρομήν  του επικεφαλής
της ΔΗΜοκρατικής ΑΡιστεράς, κ. Φωτίου - Φανουρίου Κουβέλη, είναι η εξής:












ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΡΑΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. το απόγευμα

Η "Εγκριση απολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011" είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει την Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα προηγηθεί στις 6:30 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της οποίας περιλαμβάνει δώδεκα(12)θέματα.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, για τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών σημαιοστολισμού
2. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής και επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης
(Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.)
3. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα, στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υποθ. EURONET OUTDOOR)
4. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα, στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υποθ. JT INTERNATIONAL HELLAS AEBE κλπ)

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο αριστερός ευρωπαϊσμός δεν είναι ένα πουκάμισο αδειανό!!!

Η Μεγάλη Ιστορική Στιγμή της ανανεωτικής αριστεράς
Του Πέτρου Παπασαραντόπουλου
Το σημείωμα που ακολουθεί είναι συνηγορία υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, με βασικό στόχο την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ μέσα από ένα πρόγραμμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.
Με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου έγινε φανερό, με δραματικό τρόπο, ποια είναι η κύρια σύγκρουση, πολιτική και κοινωνική, στον τόπο μας. Είναι η μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις του λαϊκισμού, της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή από τη μια πλευρά και στις δυνάμεις της μεταρρύθμισης και του αταλάντευτου ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας. Η σύγκρουση αυτή τέμνει οριζοντίως και αποσάθρωσε το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό. Ας ελπίσουμε ότι μια νέα σελίδα ανοίγει στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Αντικειμενικά όμως, αυτό που σηματοδοτεί μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι η πλήρης άρνηση του κυρίαρχου πολιτικού παραδείγματος της μεταπολίτευσης, που βασίστηκε στους ακραίους διχασμούς ανάμεσα «στις δυνάμεις του φωτός και τις δυνάμεις του σκότους».
Παράλληλα είναι η πλήρης δικαίωση του σκληρού πυρήνα της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ εσωτερικού και της ανανεωτικής αριστεράς, έτσι όπως διατυπώθηκε το 1974 και που ήταν η ανάγκη αναζήτησης ευρύτερων συναινέσεων και συμμαχιών για την επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας με την υπέρβαση των κάθετων πολώσεων του πολιτικού συστήματος. Η πρόταση αυτή, που διατυπώθηκε τον Αύγουστο του 1974, αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας, αναπτύσσεται και αναλύεται στους «Στόχους του Έθνους», την «πλέον ανατρεπτική συμβολή του ΚΚΕ εσωτερικού στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Λεωνίδας Κύρκος.
Μια πολιτική πρόταση που απορρίφθηκε πανηγυρικά, δεδομένου ότι η ανανεωτική Αριστερά απέτυχε πλήρως στο να πείσει τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και την ελληνική κοινωνία, για την ανάγκη αναζήτησης ευρύτερων συναινέσεων και συμμαχιών. Η δεύτερη ευκαιρία αυτής της πρότασης ήταν το 1989, που και πάλι απέτυχε, λόγω του μοιραίου λάθους της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ με τη νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & "ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ" προθύμων

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ANTΩNHΣ ΣAMAΡAΣ
           ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ
Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ



1)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:Ελενα Ράπτη
2)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Δημήτρης Αβραμόπουλος
3)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Χρήστος Σταϊκούρας
4)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ντόρα Μπακογιάννη
5)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Θανος Πλεύρης
6)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
(ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ μεγαλοΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ):Αδωνις Γεωργιάδης
7)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
8)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ
(ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ): Μαρία Ρεπούση
9)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
(ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΜΕ):Μάκης Βορίδης
10)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης
11)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
Ανδρέας Λοβέρδος(ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ)
12)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Φίλιππος Σαχινίδης
13)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚAIΩΜΑΤΩΝ:
Γεώργιος Α. Παπανδρέου
14)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (δηλ. λαθρομετανάστη, ομοφυλόφιλου, τσιγγάνων, αδειούχων φυλακισμένων κλπ): Γρηγόρης Ψαριανός
15)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:Αντζελα Γκερέκου
16)ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Ανδρέας Ψυχάρης

Πώς κατανέμονται οι έδρες, ποιοι εκλέγονται από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Την Πέμπτη συνεδρίαση της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής"

Εντεκα(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω
1. Τροποποίηση της υπ' αριθ. 122/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί Προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΖΙΑΓΚΑ ΑΡΤΑΣ επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ.22, στο Μαρούσι
2. Έγκριση ή μη θέσης φορτοεκφόρτωσης (υποθ.Τσίρμπα Ολγα)
3. Έγκριση ή μη θέσης φορτοεκφόρτωσης(υποθ.Σιέβα Αγγελική)
4. Έγκριση ή μη τοποθέτησης θέσης περιπτέρου (υποθ. Σοφίας Σκουλάξινου)
5. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης (υποθ. Kουτσοβίτη Παναγιώτη )
6. Τροποποίηση της υπ' αριθ. 37/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί Προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας Ε. ΚΑΡΔΑΣΗ- Λ. ΧΗΡΑΣ Ο.Ε. επί της οδού Μητροπόλεως αρ.13, στο Μαρούσι

Προσκληση ... για βολλεϋ, από τη ΝΙΚΗ Αμαρουσίου!

Παραμένει πρόεδρος της Νίκης ο Αντώνης Τσέκενης

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Νίκης Αμαρουσίου συγκροτήθηκε σε σώμα και ο Αντώνης Τσέκενης παραμένει - όπως αναμενόταν - στη θέση του προέδρου. Ο Βαγγέλης Γιαουρτόγλου πήρε την θέση του αντιπροέδρου ενώ χρέη γενικού γραμματέα ανέλαβε ο Κώστας Παπακωνσταντίνου.
Ο Γιώργος Θωμόπουλος θα είναι ο ταμίας της ομάδας και γενικός έφορος θα είναι ο Δημήτρης Κοντός. Οι Μιχάλης Παπαναστασίου, Βασίλης Καλαντζής, Γιώργος Τσιάτσιος και Γιάννης Νικολάρας θα είναι τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Νίκη Αμαρουσίου.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Πέμπτη η "Γιορτή Λήξης" της Γ΄ Τάξης του 7ου Γ.Α

Yπέροχη η "Εκδήλωση - Συνεστίαση" του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιουνίου, με ευκαιρία την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» που πλησίαζε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή για το «Οικόπεδο Παναγοπούλου», πραγματοποίησε εκδήλωση – συνεστίαση στον υπαίθριο χώρο της γνωστής, παραδοσιακής ταβέρνας «Ο Ασβεστόλακος».
Η συμμετοχή μελών και φίλων, όλων των ηλικιών, ήταν μεγάλη. Μας τίμησαν εξάλλου με την παρουσία τους ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Βλάχος και κ. Μαρία Καρανάσιου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κόντρα στον Καιρό κ. Λευτέρης Μαγιάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Κούκουζας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρηταγενής Ζευς κ. Άρης Χαιρέτης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος» κ. Σμαρώ Κιούση και η τέως Αντιδήμαρχος Πεντέλης κ. Γλυκερία Τσαντή.
H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή ατμόσφαιρα, που τη ζέσταναν ακόμη περισσότερο το γλυκόπιοτο κρασί, οι παραδοσιακοί μεζέδες, το τραγούδι του δεξιοτέχνη κιθαρίστα, προπάντων όμως η μελωδική, αισθαντική φωνή της κ. Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου - της πολυτάλαντης δημιουργού του γνωστού χώρου τέχνης «Ιδιόμελον» - που την απολαύσαμε σε γνωστά και άγνωστα, σε μας, τραγούδια της Μικράς Ασίας.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πολλά τα άλυτα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής Παραδείσου

 O "Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραδείσου" και οι κάτοικοι της περιοχής του Παραδείσου με επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχουν εκθέσει τα οξυμμένα και άλυτα, μέχρι στιγμής, προβλήματα της περιοχής κατοικίας τους (καθαριότητα, έργα οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης, προστασία άλσους Παραδείσου-πρώην Μιμικόπουλου-, χρήσεις γης, απαλλοτρίωση Ιππικού Ομίλου, ίδρυση ΚΑΠΗ στην περιοχή Παραδείσου, εξασφάλιση στέγης του Συλλόγου παραδείσου – Στέκι γειτονιάς, δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου - σύνδεση του Παραδείσου με το κέντρο της Πόλης – κ.ά.) σε σχέση με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτά.
Επειδή η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου επιδεικνύει μέγιστη ολιγωρία αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής του Παραδείσου Αμαρουσίου, παρά το γεγονός των συνεχών οχλήσεων που δέχεται από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής και των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας, σας καλούμε να δεχθείτε ως θέμα συζήτησης προ Η. Δ., το θέμα των «προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής Παραδείσου Αμαρουσίου», όπως αυτά στοιχειοθετούνται από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 21 – 6 – 2012 (ώρα 18:30).

Το γιορτάζει την Τετάρτη η Αξιωματική Αντιπολίτευση

O ΣΥΡΙΖΑ, η δική μας αριστερά, πέτυχε ένα τεράστιο αποτέλεσμα - 27% - και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Χάσαμε βέβαια τη μάχη της πρωτιάς.
Μιας πρωτιάς, που επιθυμούσαμε όχι από κομματικούς και εγωιστικούς λόγους, αλλά για μια άμεση αλλαγή στη πορεία του τόπου και στη ζωή όλων μας.
Πολλοί την είχαμε πιστέψει και αυτό μας στενοχώρησε. Το μέλλον όμως είναι μπροστά μας !
Για να οργανωθούμε, να ολοκληρώσουμε τις επεξεργασίες μας,
να δημιουργήσουμε στέρεες επαφές με την κοινωνία
και με τα κινήματα αλληλεγγύης και αντίστασης.
Σήμερα όμως, είναι ακόμα μέρα γιορτής και πανηγυρισμών τού κόσμου μας,
που έδωσε μια πολύ δύσκολη, κουραστική και αγχώδη προεκλογική περίοδο.
Την Τετάρτη 20 Ιούνη το βράδυ γλεντάμε την επιτυχία μας στο στέκι με αρνιά (προσφορά Βασίλη Γιανόπουλου), μουσακά (προσφορά Ντίνου Κοσμαδάκη) και ό,τι άλλο προκύψει.
Όλοι όσοι βοήθησαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ είναι καλεσμένοι.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΣΤΕΚΙ +
            ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
    ΜΑΡΟΥΣΙ   -  Τηλ.: 210 61 27 874

Πρωτιά Ν.Δ στο Μαρούσι

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ενσωμάτωση:85/85 / 100,00 % - Εγγεγραμμένοι: 47.334 - Ψήφισαν:35.433 / 74,86 %
Εγκυρα:35.184 / 99,30 % - Ακυρα:131 / 0,37 % - Λευκά: 118 / 0,33 %

ΕΛΛΑΣ

KANENA πρόβλημα ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΕ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

... O κόσμος νομίζει ότι ψηφίζει αυτό που θέλει !

Tην ώρα που ψηφίζω ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗ.ΣΥ & ΛΑΟΣ :
2.500 Αυτοκτονίες,
1.200.000 Άνεργοι,
300.000 Λουκέτα,
5.000.000 Έλληνες
κάτω από το όριο της Φτώχειας ...
Μνημόνια, Δανειακές, PSI,
Ληστεία Ασφαλιστικών Ταμείων,
 Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων,
Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας,
 Παραίτηση Ασυλίας,
Υποθήκευση Δημόσιας & Ιδιωτικής Περιουσίας,
Πτώχευση με Αγγλικό Δίκαιο.


                                     
                                     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !
                      ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 17 Ιουνίου 2012
                        ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ !
             Και θα φροντίσω να με θυμούνται και αυτοί ... 

... το Σαμάρι μας !

Το χαμένο παιχνίδι της Γερμανίας

                           ΝΤΟΡΑ«Μπένυ ελάτε να συγκυβερνήσουμε»
Οι γερμανικές πιέσεις για την ελληνική οικονομία, τα ξένα ΜΜΕ, το ελεγχόμενο, από τους Γερμανούς πολιτικο – οικονομικό σύμπλεγμα στην Ελλάδα, οι πρωθυπουργοί στη σφαίρα επιρροής, ο «κύκλος της Φρανκφούρτης», ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Σπύρος Σημίτης, η απαίτηση για «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας», το στιβαρό δίπολο Παπανδρέου – Σαμαρά, η κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης» που παραπέμπει στις προτάσεις του Παλατιού μετά τον εμφύλιο πόλεμο, οι αμερικανο – γερμανικοί ανταγωνισμοί, η πολιτική εξέλιξη της Ντόρας Μπακογιάννη και η σύγκρουση του Ανδρέα Βγενόπουλου με κάποια γερμανικά συμφέροντα
Του Δημήτρη Μπεκιάρη (24/01/2010)
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το ΣΑΜΑΡικό «http://www.antinews.gr/»
Τον Ιανουάριο του 2009, δηλαδή έναν χρόνο ακριβώς πριν, το πολιτικό σκηνικό, εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης και ενώ η κατάσταση της εγχώριας οικονομίας ήταν μεν αρνητική, αλλά επίσης ακαθόριστη, ήταν ρευστό. Η προηγούμενη κυβέρνηση αδυνατούσε να κυβερνήσει, ενώ οι δημοσκοπήσεις άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν πραγματοποιούνταν αυτές, να μην σχηματιζόταν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το τοπίο της εγχώριας πολιτικο – οικονομικής πραγματικότητας συνιστούσε ένα πεδίο υπό διαμόρφωση (αυτό τουλάχιστον πίστευαν οι επίδοξοι πάτρωνες της πολιτικής κατάστασης), ενώ η εικόνα διάλυσης του κράτους σε συνδυασμό με τις απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον έδιναν τα περιθώρια εκείνα σε κέντρα του εξωτερικού να εξελιχθούν σε ρυθμιστές της ελληνικής πραγματικότητας. Η κωδική λέξη εκείνη την περίοδο ήταν: Αποσταθεροποίηση.

Η "Γη της Επαγγελίας" της Επανάστασης

Του Πέτρου Παπασαραντόπουλου

Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχει κατακλυστεί από διάφορους «υπερεπαναστάτες» που φαντασιώνονται ότι η χώρα μας ευρίσκεται σε προεπαναστατική περίοδο. Για το λόγο αυτό, σπεύδουν να μας δώσουν τα φώτα τους για το πώς θα πραγματωθεί ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της Ελλάδας, μέσα από το γκρέμισμα του καπιταλιστικού συστήματος. Στην αρχή ήταν οι κάθε είδους ακτιβιστές που ήρθαν από όλη την Ευρώπη και συμμετείχαν σε κάθε είδους κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια, μετακλήθηκαν οι θεωρητικοί της Επανάστασης. Παραμονές εκλογών, τα φαινόμενα αυτά πύκνωσαν.
Ένας ημιπαράφρων διασκεδαστής [1], ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, θαυμαστής του Στάλιν και των Ερυθρών Χμερ του Πολ Ποτ, συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, θα χρειαστεί τον τρομερό συνδυασμό μιας πολιτικής με αρχές και ενός αδίστακτου πραγματισμού, μιας δημοκρατικής δέσμευσης και μιας ετοιμότητας να δράσει γρήγορα και βάναυσα, όταν χρειάζεται» [2].
Στη χορεία αυτών που ανακάλυψαν την Ελλάδα ως Γη της Επαγγελίας της Επανάστασης, προστέθηκε και ο Ταρίκ Αλί, ακτιβιστής και διανοούμενος από την Αγγλία, ο οποίος καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «η εμφάνιση ενός τεράστιου κοινωνικού κινήματος διαμαρτυρίας ανέτρεψε τους συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων της ευρείας Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα αυτού του κινήματος. Τίποτα ανάλογης κλίμακας δεν έχει κάνει την εμφάνισή του αλλού στην Ευρώπη ως τώρα (υπογράμμιση δική μας)» [3].