Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Αύριο τα εγκαίνια της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής


Περίπατος στο Μαρούσι, έναν δήμο με μακραίωνη ιστορία

Ο περίπατος  θα ξεκινήσει από το αρχαίο Μαρούσι, το Άθμονον, έναν από τους αρχαιότερους δήμους της Αττικής. 
Θα συνεχίσουμε στα ρωμαϊκά και τα βυζαντινά χρόνια, για να καταλήξουμε στη σύγχρονη ιστορία του. 

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο Βασίλης Καζούλης live αύριο στις 10:30 μ.μ. στο «Βookabar»

«Ημέρα Εθνικού Πένθους»

Ανακοίνωση του Άρδην για τις πολύνεκρες πλημμύρες
Και να που φτάσαμε να θρηνούμε νεκρούς από… νεροποντή, όταν μάλιστα η κα Περιφερειάρχης μας διαβεβαίωνε πρόσφατα ότι η Αττική είναι απολύτως οχυρωμένη έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων…. για να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου μετά το συμβάν - μη εξαιρουμένης και της ιδίας!
Η τραγωδία που υπέστησαν οι «προλεταριακές» περιοχές της Νέας Περάμου, της Μάνδρας και της Μαγούλας, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των ανοχύρωτων πόλεων μας, της συσσώρευσης των οικολογικών αδιεξόδων, ως αποτέλεσμα συνεχών παραβάσεων και παραβιάσεων των Νόμων της Φύσης, σ’ αυτό που συμπυκνωμένα χαρακτηρίζουμε ως «μεταπολεμικό μοντέλο ανάπτυξης». 
Ένα μοντέλο άναρχης δόμησης και αυθαίρετων πολεοδομικών επεκτάσεων για το οποίο φέρει ευθύνες το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που Κυβέρνησαν, διοικήσεις Δήμων και Πολεοδομιών, το λόμπυ του ΤΕΕ, των Μηχανικών και των εργολάβων άλλα και μια νοοτροπία πολιτών που εθίστηκε στην πρακτική του αυθαιρέτου και της παράβασης αφού κάποια στιγμή όλα νομιμοποιούνταν με τις πολιτικές συναλλαγές που επέτρεπαν την αναπαραγωγή του «συστήματος».
Στην περίπτωση των πλημμυρών και των 15 τραγικών θανάτων στην Μάνδρα Αττικής η υποκρισία περισσεύει. Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά γνώριζαν αυτά που ανέφερε ο καθηγητής γεωλογίας Δ. Παπανικολάου. 
Στο πανεπιστήμιο και σε όλη των κοινότητα των γεωλόγων, υδραυλικών μηχανικών και χωροτακτών – πολεοδόμων και στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων ήταν γνωστό το πρόβλημα ήδη από το 1996 όταν ανάντη της Μάνδρας είχαν πνιγεί δύο άνθρωποι για τον ίδιο λόγο. 
Μάλιστα η περιοχή ήταν το κύριο παράδειγμα για προπτυχιακούς φοιτητές στο μάθημα της υδρογεωλογίας και υδραυλικής μηχανικής. 

Δεν είναι θύματα θεομηνίας οι άνθρωποι της Μάνδρας... Θύματα εγκληματιών είναι!

Καμιά θεομηνία ... Είναι έγκλημα διαρκείας!!!
Στις 13 Οκτωβρίου του 2015 ο Μανώλης Γλέζος με τους 2 καθηγητές Υδρογεωλογίας παρουσίασε σε ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής χαρτογραφημένα σχέδια με φράγματα και ταμιευτήρες πρόληψης πλημμυρών «για να μη θαλασσώνουν τα νερά», όπως ήταν ο τίτλος της ημερίδας. 
Ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε μετά το τέλος της ομιλίας για να φωτογραφηθεί με τον ομιλητή.
 Η κ. Δούρου ήταν σε ραντεβού με τον κ. Μελισσανίδη!
Η καταστροφή που βρήκε τη Μάντρα δεν οφείλεται σε θεομηνία. 
Θεομηνία είναι η εγκληματική νοοτροπία που μαστίζει την Ελλάδα εδώ και χρόνια.
►Τον Νοέμβριο του 1961 «θεομηνία» πλήττει την Αττική. 
Νεκροί 43.
►Τον Νοέμβριο του 1977 «θεομηνία» πλήττει την Αττική. 
Νεκροί 37.
►Τον Νοέμβριο του 2017 «θεομηνία» πλήττει την Αττική. 
Νεκροί 15 μέχρι στιγμής.
Ας μην το πολυφιλοσοφούμε. 
Η Ελλάδα έχει κυβερνήσεις και πολίτες «εκ των υστέρων». 
Θρηνούμε αντί να προβλέπουμε. 
Αντί να φροντίζουμε. 
Η κυρίαρχη νοοτροπία είναι του «δε βαριέσαι». 
Επί χρόνια. 
Έτσι λειτουργεί η χώρα ολόκληρη.
Ο εισαγγελέας ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια της χτεσινής τραγωδίας για να καταλογιστούν ευθύνες. 
Λυπάμαι τον εισαγγελέα που θα ασχοληθεί. 
Θα βρει χιλιάδες υπεύθυνους.
Υπεύθυνοι είναι όλοι οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από το 1945 και μετά. 
Γιατί ο σημερινός θα τα ρίξει στον προηγούμενο και πάει λέγοντας.

Διαγράμμιση της διάβασης πεζών επί της οδού Πεντέλης στο ύψος του Σικιαριδείου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου Αττικής 
«Η ΔΩΔΩΝΗ» ανταποκρινόμενος σε  αιτήματα κατοίκων της περιοχής για ασφαλέστερη μετακίνηση όλων και ιδίως των μαθητών των σχολείων, παρενέβη άμεσα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και τις νυκτερινές ώρες  της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αθηνών κου Γιώργου Καραμέρου, ειδικό συνεργείο προέβη σε διαγράμμιση της διάβασης πεζών επί της οδού Πεντέλης στο ύψος του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Ο Σύλλογος «Η ΔΩΔΩΝΗ» ευχαριστεί ιδιαίτερα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και τον  Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Συλλόγου.

Συνεχίζεται το σίριαλ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Παραδεισο & Πολύδροσο

Στο  τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Κατοίκων Πολυδρόσου και Παραδείσου κ.κ. Παναγιώτης Α. Πάντος και Γωγω Μπίσκου αντίστοιχα, τοποθετήθηκαν στην Ημέρα Πολίτη για τα κοινά  θέματα  που απασχολούν τους κατοίκους των δυο όμορων περιοχών.
Κυρίαρχο θέμα και για τις δυο περιοχές  το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η αρρύθμιστη οδική κυκλοφορία  μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης τον Οκτώβριο 2014 και οι περίπου χαοτικές και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί . 
Για την έγκριση των κυκλοφοριακών μελετών, που έχουν εκπονηθεί μετά από διαβούλευση από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ. Ευάγγελο-Γεράσιμο Ματσούκη  και έχουν εγκριθεί με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Αττικής διεξάγει για περισσότερο από ένα χρόνο αλληλογραφία με τον Δήμο Αμαρουσίου για περισσότερες διευκρινίσεις και συμπληρώσεις .
Δυο χαρακτηριστικά έγγραφα απ΄ αυτή την αλληλογραφία είναι, η από τον περασμένο Μάιο επιστολή της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αττικής ως απάντηση σε έγγραφη διαμαρτυρία του Δημάρχου κ. Γ. Πατούλη και στη συνέχεια το απαντητικό έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου τον Ιούλιο 2017.

Στις 3:30 μ.μ. η 36η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΝΝΕΑ(09) θέματα περιλαμβάνει η 36η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το έργο με τίτλο: 
«Ανάπλαση πλατείας Μεταμόρφωσης Δ. Κ. Μοσχάτου» συνολικού προϋπολογισμού1.441.315,44 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης
2. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για το πρόγραμμα με τίτλο : «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης
3. α) Έγκριση απόδοσης λογαριασμού για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν η Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ. Π.Λ.Α.), η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής και Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Α.Π.Π.Λ.Α.), για τα έτη 2014 και 2015 , σύμφωνα με την υπ αριθμόν 186/2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και

Στη 1:00 μ.μ. η Συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Με τη Δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη συναντήθηκε πριν από λίγο ο Γ. Πατούλης

  Πρόεδρος ΚΕΔΕ:  Όλοι σε εγρήγορση & το Κράτος οφείλει να βοηθήσει!
Τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ως επικεφαλής κλιμακίου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας, τον υποδιοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου αλλά και με ανθρώπους των δήμων και ομα΄δες εθελοντών.
Παράλληλα, ενημερώθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για το σχέδιο και τις ενέργειες που γίνονται για την άντληση των υδάτων.
Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα κλιμάκια που έχουν αποσταλεί στην περιοχή από τον Δήμο Αμαρουσίου και το ΣΠΑΠ. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποστείλει στην περιοχή οχήματα πολλαπλών χρήσεων με μονάδα άντλησης υδάτων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε:
«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής, οι δήμοι με επικεφαλής την ΚΕΔΕ βρίσκονται έμπρακτα στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Υπό το βάρος της τραγωδίας στη Δυτική Αττική, η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Την «θλίψη» τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων
Στη σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας στη Δυτική Αττική ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα στην κοινή συνεδρίαση των 3 συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής.
Η προεδρεύουσα, Χαρά Καφαντάρη, εξέφρασε την οδύνη για τα θύματα κάνοντας λόγο για «ακραίες καιρικές συνθήκες» και τονίζοντας την ανάγκη ο κρατικός μηχανισμός «να είναι παρών» σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Τη θλίψη τους για τους νεκρούς εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. 
Έντονη κριτική ασκήθηκε, πάντως, από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος μίλησε για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στην περιοχή τονίζοντας πως πρέπει «να μιλάτε και για ευθύνες σας και όχι να λέτε για ακραία καιρικά φαινόμενα». 
Το νομοσχέδιο για το μέρισμα

Σε ετοιμότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας


Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να θωρακίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την περιφέρεια του Δήμου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πιο ευάλωτες γειτονιές, αλλά και αντεπεξέλθουν όσο πιο αποτελεσματικά στη διαχείριση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν από την επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη βόρεια Αττική.
Τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλα τα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων και έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό τους αλλά και για την απομάκρυνση τυχόν εμποδίων που φράζουν τη ροή τους ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα μεγάλης έκτασης.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης

 Με αντικείμενο την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων σεισμικών, πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018, συνεδρίασε στις 12 το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης
Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Πεντέλης  αναφερόμενος στην τραγική επικαιρότητα λόγω του πλημμυρικού φαινομένου που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής, επέστησε την προσοχή στις Υπηρεσίες και έδωσε οδηγίες για προετοιμασία και έλεγχο του αντλητικού εξοπλισμού (αντλίες, γεννήτριες), καθώς επίσης και για το καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητας του Δήμου.
Για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. ζήτησε την επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης, την αυτοψία στους χώρους συγκέντρωσης και την εξασφάλιση απαραίτητου υλικού (σκηνές, κουβέρτες, στρώματα κ.λ.π.).

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αύριο στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΟΚΤΩ(08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (37/2017), η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
2. Κατάρτιση σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018 – Πίνακας 5Α Δήμου Αμαρουσίου και Πίνακας 5Α ΝΠΔΔ (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)
3. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2017

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

«Drifters» την Τετάρτη από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου:«Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας & η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου»

Ρένα Δούρου:Εκσυγχρονίζεται η οικονομική λειτουργία της Περιφέρειας

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο ισολογισμός έναρξης της Περιφέρειας Αττικής, με ημερομηνία 1/1/2013 καθώς και ο ισολογισμός χρήσης του 2013. 
Πρόκειται για εκφράσεις με ιδιαίτερη τεχνοκρατική χροιά, που όμως έχουν ιδιαίτερο πολιτικό σημαινόμενο. 
Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας εκσυγχρονίζει, στη βάση σύγχρονης μεθοδολογίας και κατάλληλων εργαλείων, την οικονομική λειτουργία της Περιφέρειας. 
Τακτοποιούνται έτσι εκκρεμότητες και καθυστερήσεις που χρόνιζαν, με έμφαση στη διαφάνεια και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει και εκδίδει αποτελέσματα με βάση το διπλογραφικό σύστημα από το δεύτερο τρίμηνο του 2015. 
Ο έλεγχος του ισολογισμού διήρκησε περίπου 1.5 χρόνο. 

Συνάντηση με τον Γ. Καραμέρο είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι»

Aντιπροσωπεία του Δ.Σ του συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι», αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Σταμέλο και τα μέλη Βασίλη Λαδονικόλα και Απόστολο Αποστολούδη, συναντήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Γιώργο Καραμέρο στο γραφείο του στην Περιφέρεια Αττικής. 
Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με ζητήματα βασικών υποδομών και περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Νέου Αμαρουσίου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και τα οποία ο Σύλλογος είχε διαβιβάσει με σχετική επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη.
Το 1ο θέμα, που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου των δικτύων αγωγών όμβριων υδάτων για την περιοχή του Νέου Αμαρουσίου, συμπεριλαμβανομένου και του αποδέκτη του ρέματος Σαπφούς. 
Ο κ. Γ. Καραμέρος ενημέρωσε το ΔΣ ότι έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης του έργου από τον Δήμο, αλλά δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στην περιφέρεια η επιβαλλόμενη μελέτη που αφορά το έργο του δικτύου αγωγών όμβριων υδάτων για το Νέο Μαρούσι. 

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Κυβέρνηση & Βουλή «τακτοποιούν» το Μall με 10.000 € !!!

Με το άρθρο 110 του νόμου 4495/17 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή στις 18-10-2017 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 3-11-2017, δίνεται η δυνατότητα να «τακτοποιηθεί» το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το Μall στο Μαρούσι, έναντι ευτελούς τιμήματος.
Με ένα παράβολο αξίας μόλις 10.000€ το κτίριο, συνολικής επιφάνειας πάνω από 100.000 τ.μ., θα μπορούσε να «τακτοποιηθεί» η αυθαιρεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πανομοιότυπο άρθρο είχε ψηφιστεί και το 2013 (Ν. 4178, άρθρο 23, παρ.6), που όμως ακυρώθηκε στη συνέχεια με την απόφαση ΣτΕ 1858/2015.
Ως γνωστόν με την απόφαση 376/2014 του ΣτΕ  το Mall κρίθηκε αυθαίρετο, αφού ο νόμος βάσει του οποίου εκδόθηκε το 2003 η οικοδομική του άδεια από τις Υπηρεσίες του  τότε ΥΠΕΚΑ, κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Σε συνέχεια αυτής της απόφασης  ακολούθησε σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων  από την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι μεθοδεύσεις αυτές κατέληξαν με  κατάθεση από τη ΛΑΜΔΑ, τον Αύγουστο του 2016,  αίτησης «νομιμοποίησης» του Mall μέσω εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ), που ακόμα εκκρεμεί η έγκριση του.
Με τον πρόσφατο Νόμο 4495/17 διακινδυνεύεται  να  ακυρωθούν στην πράξη οι 16ετείς και πλέον  προσπάθειες πολιτών και φορέων του Αμαρουσίου για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής και της οικονομικής βιωσιμότητας της τοπικής αγοράς.

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση του «Άρδην» για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Ταμιευτήρια τύπου Sparkassen στην Ελλάδα...

Η 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση που συνεδρίασε στη Γερμανία,  αποφάσισε μεταξύ άλλων να στηρίξει τη δημιουργία και επέκταση περιφερειακών και τοπικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, λ.χ. περιφερειακά ταμιευτήρια τύπου «Sparkassen».
Οπως αναφέρεται στη κοινή διακήρυξη, η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους των ΟΤΑ στις δύο χώρες, αναγνωρίζει τη συμβολή των περιφερειακών και τοπικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη διαπεριφερειακή συνεργασία.
Στη διακήρυξη αναφέρεται ακόμη ότι είναι κοινό το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων από τους ελληνικούς και γερμανικούς Δήμους και τις Περιφέρειες. 
Προς τούτο, η Πολιτική Επιτροπή θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση εντός έξι μηνών.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

«Θέλω κοντά σου να μείνω» την ερχόμενη Κυριακή στο «Ιδιόμελο»

Αύριο στις 2:30 μ.μ. στο κοιμητήριο Αμαρουσίου, το «Ύστατο Χαίρε» στη Φώφη Μπουλούτα

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:
«Ο αληθινός τάφος των νεκρών είναι οι καρδιές των ζωντανών»!!!
Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Φώφη Μπουλούτα που έγινε γνωστή όταν απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών στο οποίο δίδασκε επί πάνω από 20 χρόνια, επειδή, σύμφωνα με καταγγελίες που ακολούθησαν, είχε πιάσει τον γιο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει.
 Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπεδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον θάνατο της Φώφης Μπουλούτα:
 «Μια θαρραλέα, δυνατή φωνή σίγησε σήμερα. Η αγωνίστρια, αγαπημένη συνάδελφος Ευφροσύνη (Φώφη) Μπουλούτα, γνωστή για τη μάχη που έδωσε μετά την εκδικητική της απόλυση από το καθεστώς Σαμαρά στο Κολλέγιο, έφυγε από τη ζωή.
Η Φώφη ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος & εξαίρετη εκπαιδευτικός. Δίδαξε επί 21 χρόνια φυσικές επιστήμες στο Κολλέγιο Αθηνών, από όπου εκδιώχθηκε, επειδή είχε το «θράσος» να πράξει το λειτούργημά της και να κάνει παρατήρηση σε μαθητή του οποίου ο γονιός ήταν τόσο «ισχυρός», ώστε όχι μόνο να απαιτήσει να απολυθεί, αλλά να χρησιμοποιήσει την περίπτωσή της ως άλλοθι για να καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και την ίδια τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Συσσωρευμένη η αγανάκτηση & οργή εκπαιδευτικών, με ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου

ΘέμαΣχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης του Αμαρουσίου και τη συμπεριφορά των θεσμικών του οργάνων έναντι των Διευθυντών/Διευθυντριών των Δημοτικών Σχολείων και των Προϊστάμενων Νηπιαγωγείων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου».
Κύριοι, Ύστερα από αλλεπάλληλες οχλήσεις και παράπονα μελών του Συλλόγου μας (εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου) σας μεταφέρουμε τη συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων μας αναφορικά με τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου που αφορούν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης του Αμαρουσίου και τη διαχείριση των διοικητικών θεμάτων που άπτονται των συναλλαγών μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και των Διευθυντών/Διευθυντριών των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου (είτε αυτές αφορούν το Γραφείο Παιδείας του Δήμου είτε την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου), αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εισηγείται για υλοποίηση από τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης του Αμαρουσίου ο Δήμος.

ΚΕΔΕ:Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της «7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης›

Με την υπογραφή κοινής Διακήρυξης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και εκπροσώπους φορέων της Γερμανικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας,  παρουσία 480 συμμετεχόντων εκ των οποίων 185 Ελλήνων εκπροσώπων από την  τοπική αυτοδιοίκηση.
Την κοινή διακήρυξη συνυπέγραψαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης,  ο κ. Gerhard Bauer, έπαρχος του Schwäbisch Hall, ο R.Kehle Αντιπρόεδρος Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας και ο Π.Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. 
Στη Διακήρυξη διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, η κοινή διαπίστωση ότι η διασυνοριακή συνεργασία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί  μια χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών για όλους τους ενδιαφερόμενους, η οποία συμβάλλει στην επίλυση  των σημερινών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Παράλληλα επισημαίνεται η σημασία της δημιουργίας της κοινής Πολιτικής Επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκησης, που απαρτίζεται από Ανώτατα Στελέχη των δήμων και περιφερειών καθώς και εκπροσώπους επιμελητηρίων των δύο χωρών και υπογραμμίζεται πως μέσω της Ελληνογερμανικής συνεργασίας προβάλλονται κοινά πεδία δράσης, καλές πρακτικές και υποδεικνύονται    τρόποι μελλοντικής ανάπτυξης της δομής και του περιεχομένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από τις 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. οι εκλογές του νέου φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης