Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το 1992 έφυγε από τη ζωή ο Ποιητής & Στιχουργός, Νίκος Γκάτσος (1911-1992). Ο Ποιητής του ενός ποιήµατος (ΑΜΟΡΓΟΣ) και στιχουργός µε καθοριστική επιρροή στην εξέλιξη του στίχου της µεταπολεµικής Ελληνικής µουσικής, ο οποίος έκανε την ουτοπία τρόπο ζωής και επιβεβαίωσε µε τρόπο κατηγορηµατικό το αρχαίο ρητό: "ουκ εν τω πολλώ το ευ"
Πλήγμα για όλους εμάς, το γεγονός  ότι δεν μπορεσε να ολοκληρώσει τον "Μανιάτικο Εσπερινό", τον τελευταίο κύκλο τραγουδιών, που για χρόνια ετοίμαζε.


Μια χούφτα είν' ο άνθρωπος από στυφό προζύμι

γεννιέται σαν αρχάγγελος πεθαίνει σαν αγρίμι
του μένει μόνο στη ζωή μια γλώσσα μια πατρίδα
η πρώτη του παρηγοριά και η στερνή του ελπίδα
Όλο το βιός κι η προίκα του ένας καημός στα στήθια
κι ο τόπος που τον γέννησε η δυνατή του αλήθεια


Ελλαδογραφία

Σ. Σακοράφα:δολοφονική η επίθεση στον Γ. Καύκα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πολιτική τρομοκρατία, η δημιουργία με κάθε μέσο ενός ζοφερού κλίματος που σπέρνει μόνο φόβο στον Ελληνικό λαό για την επόμενη μέρα ήταν επιλογή-στυλοβάτης της πολιτικής του μνημονίου.
Η σημερινή, άνευ αιτίας και αφορμής δολοφονική επίθεση με θύμα το διαδηλωτή Γ. Καύκα δείχνει ότι μαζί με την πολιτική τρομοκρατία έχει υιοθετηθεί και η με κάθε μέσο προληπτική καταστολή.
Το λαϊκό κίνημα θα αντισταθεί σε αυτή τη λογική.

Από το Γραφείο Τύπου

" ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ"

8η Εθελοντική Αιμοδοσία

Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα


Η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα "Πλειάδες" θυμίζει ότι με πρόσφατη απόφασή του το ΕΔΔΑ χαρακτήρισε την επιλογή των συνθηκών της γέννας ως ανθρώπινο δικαίωμα. Εδώ και χρόνια η Δράση μας υποστηρίζει τις δραστηριότητες του Σωματείου "Ευτοκία", που προωθεί το φυσικό τοκετό.
15 - 22 Μαΐου Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα
«Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε,
με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας»

ENCA Hellas
European Network of Childbirth Associations (ENCA)
http://cianewiki.naissance.asso.fr/Enca/ -
http://www.enca.eu

Κυριακή 15 Μαΐου 2011
09:00 - 13:00 Προβολή ταινίας «Orgasmic Birth» (by Debra Pascali Bonnaro)
Ομιλία: Ελευθερία Δημοπούλου
 «Ανεξάρτητη μαία για το φυσικό τοκετό - Πρ. του Συλλόγου Ευτοκια» με θέμα:
«Η σημασία του φυσικού τοκετού»
Κινηματογράφος «Τριανόν», Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101)
Διοργάνωση: Σωματείο « ΕΥΤΟΚΙΑ», Φλέμινγκ 50, Μαρούσι,
Τηλ.: 210 684 4201, e-mail: eutokia@eutokia.gr

Κουβαδάκια επ΄ ώμου, Καραμέρο !!!

            Πότισμα  στο αλσύλιο του Αγ. Θωμά το Σάββατο
Για το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6.00 μμ ανανέωσαν το ραντεβού τους, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία που σημείωσε η
οργάνωση της 1ης δεντροφύτευσης, αφού και μεγάλη συμμετοχή είχε αλλά και πρωτοφανής ήταν ενθουσιασμός των συμμετεχόντων!!! 
Την παράσταση έκλεψαν τα μικρά παιδάκια που το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου, με ποτιστήρια και κουβαδάκια βοηθούσαν τους γονείς στη φύτευση.
Στο αλσύλιο δίπλα στην παιδική χαρά του Αγίου Θωμά, φυτεύτηκαν ακακίες και μουριές που αγοράστηκαν με έξοδα από το ταμείο του συλλόγου, οι οποίες το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6:00 μμ θέλουν πότισμα ...
Γιαυτό και όλοι θα είναι πάλι ... ΕΚΕΙ!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

To 1990 έφυγε από τη ζωή, ο μέγας λαϊκός τραγουδιστής, Στράτος Διονυσίου. [γεν. 8/11/1934]


Δημόσια Ιατρεία πόνου

Ο πόνος δεν είναι πάντα μια απλή ενόχληση ή κάτι αναμενόμενο, καθώς μεγαλώνουμε. Μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας πάθησης ή τραυματισμού. Μάλιστα, όταν είναι χρόνιος και υποτροπιάζει θεωρείται νόσος. Γι’ αυτό, σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν κέντρα πόνου που εφαρμόζουν ποικιλία προγραμμάτων αντιμετώπισής του (π.χ. φαρμακευτικές τεχνικές, φυσικοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη). Άλλωστε όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
ΜΑΡΟΥΣΙ - BOΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

ΚΑΤ Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς
Διεύθυνση: Νίκης 2, Τ.Κ. 145 61, Κηφισιά
Τηλέφωνο: 213-20.86.000, 213-2086677

Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής
Διεύθυνση: Σισμανογλείου 1, Τ.Κ.151 26, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210-80.39.911, 80.39.001, 213 – 20.58.001, 213-20.58.723

Σ. Σακοράφα:Τί είναι ένας λαός χωρίς βλέμμα;

Βρισκόμαστε στο ύστατο σημείο της κρίσης
Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα  στη Διεθνή Συνάντηση "Χρέος και Λιτότητα: από τον παγκόσμιο Νότο στην Ευρώπη", η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου στη Νομική Σχολή.
"Η ελληνική πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους, σας καλωσορίζει σε αυτό το πολύ σημαντικό τριήμερο ανταλλαγής θέσεων, προτάσεων, προβληματισμών και εμπειριών. Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και προσδοκίες, καλωσορίζουμε όλους όσους ήρθαν από άλλους τόπους, νοώντας τον πλανήτη σαν μια μεγάλη πατρίδα οραμάτων, ιδανικών, αγώνων και κατακτήσεων των λαών. Στην Ελλάδα γεννήθηκε ένας μεγάλος κινηματογραφιστής γνωστός στα πέρατα του κόσμου . Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Στην ταινία του "το βλέμμα του Οδυσσέα", όπως αναλύει ο Πέρ Αλμπέρ, έχει σαν κεντρικό θέμα το βλέμμα ή, πιο συγκεκριμένα, την ανάκτηση του βλέμματος.
Έτσι εξηγεί την προέλευση της κρίσης ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, όταν προσπαθώντας να φωτογραφίσει έναν ιερό και αποκαλυπτικό χώρο όπως ο ναός του Απόλλωνα στη Δήλο, δεν καταφέρνει παρά να βγάλει μαύρες φωτογραφίες. Και μουρμουρίζει :
«Τίποτα... Εικόνες αρνητικές του κόσμου... σαν να μην είχα βλέμμα. Άρχισα να τραβάω τη μια φωτογραφία πίσω απ’ την άλλη. Οι ίδιες μαύρες τρύπες...»
O πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει το βλέμμα του και το ταξίδι θα είναι η προσπάθειά του να το ανακτήσει.
Ώσπου στο τελικό πλάνο, στο φτάσιμο του ταξιδιού, θα καταφέρει να εμφανίσει και να δει τη χαμένη από τις αρχές του αιώνα ταινία που αντιπροσωπεύει το πρώτο βλέμμα:
«[Ένα βλέμμα] χαμένο, [...] ένα βλέμμα που γυρεύει να βγει απ' το σκοτάδι... κάτι σαν γέννηση...»
Φίλες και φίλοι,
Αυτή ακριβώς είναι η ιστορία μας:
Η πατρίδα μας που δεν αναγνωρίζει τα παιδιά της και τα παιδιά που δεν αναγνωρίζουν την πατρίδα τους· οι χώροι των ονείρων, των αναμνήσεων ή των ιδανικών, σε αντίθεση μ' ένα παρόν δίχως βλέμμα.

"Ασυνάρτητες" οι κραυγές κατά του κ. Πατούλη


                  Ανοικτή Επιστολή στους συντάκτες του «Καθαρίζει το Τοπίο στο Μαρούσι...»
Στις ασυνάρτητες κραυγές και λασπώδεις θορύβους σε βάρος του Υποψηφίου Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη με δήθεν αφορμή την ιδιότητα του μετόχου ανώνυμης ιατρικής εταιρείας που είχε κατά το απώτερο παρελθόν, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
α) Ο κ. Γεώργιος Πατούλης είναι ιατρός ορθοπαιδικός-χειρουργός και η κατά το απώτερο παρελθόν, μαζί με άλλους συναδέλφους του διαφόρων ειδικοτήτων, ιδιότητα του μετόχου ανώνυμης ιατρικής εταιρείας, συνάδει με...την νομιμότητα, την ηθική και την ευπρέπεια.
β) Η πολιτική κριτική και πολιτική αντιπαράθεση προϋποθέτουν την τήρηση συγκεκριμένων πολιτικών κανόνων.
Οι ασυνάρτητες και λασπώδεις προσπάθειες κάποιων ανεγκέφαλων που ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Πατούλη και οι οποίοι θέλουν να νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θ’ανακόψουν την επιτυχή διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απ’τον ιατρό και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, ζημιώνουν μόνο αυτούς που τους υποκινούν στις πρακτικές αυτές.
Φιλικά
Από τον Γ. Παπαδιώτη

Ιατρό - Αθήνα

Αύξηση της χρηματοδότησης στον Σ.Π.Α.Π, ζητά ο Πατούλης

Tην  αύξηση της χρηματοδότησης προς τον Σ.Π.Α.Π (μέσω του ΣΑΤΑ), ζήτησε από τον τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Όθωνα, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε συνάντηση που είχε μαζί του την Δευτέρα 9 Μαίου. Ο κ. Πατούλης προέβη σε αυτό το αίτημα λόγω της διεύρυνσης της ζώνης ευθύνης του Σ.Π.Α.Π, που επέφερε η συνένωση και η δημιουργία των καλλικρατικών δήμων.
Σε ότι αφορά τη διαδικασία οργάνωσης ενιαίου μητρώου εθελοντών του Σ.Π.Α.Π, ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΠ πρότεινε στον  Μ. Όθωνα "την εκπαίδευση των εθελοντών των 12 δήμων μελών του μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τη συνδρομή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων φορέων ώστε ο κάθε εθελοντής, σε επίπεδο πυροπροστασίας, να γνωρίζει επακριβώς τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνει και μέχρι πιο βαθμό μπορεί να παρέμβει στο αρχικό στάδιο της καταστολής, πριν αναλάβουν δράση η αρμόδια Αρχή Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα". Κατέθεσε επίσης την άποψη πως επιβάλλεται να κατατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα σενάρια πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Σ.Π.Α.Π για το Πεντελικό, το Ντράφι, το Μαραθώνα και το Κρυονέρι, και να γνωστοποιηθούν στον κάθε δήμο μέλος ή ακόμα και να ενταχθούν στο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας του κάθε δήμου.
Η συνάντηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στον προγραμματισμό των δράσεων αλλά και των ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο μηχανισμός πυροπροστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Φόρουμ εργασίας από τον ΟΑΕΔ στις 14 & 15 Μαΐου


Στο πλαίσιο της ανάληψης νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων, που στόχο έχουν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού διοργανώνει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, «Φόρουμ Εργασίας» στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας 39), από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, προκειμένου να ενισχύσει την επικοινωνία ανάμεσα στην αγορά που προσφέρει θέσεις εργασίας και στους αναζητούντες εργασία.
• «Ευκαιρίες Kαριέρας» δηλαδή συνεντεύξεις ανέργων με υποψήφιους εργοδότες-επιχειρήσεις, που θα διεξαχθούν στο χώρο της εκδήλωσης, με στόχο την επιτυχημένη σύζευξη θέσης εργασίας και κατάλληλου υποψηφίου,
• «Εργαστήριο Συμβουλευτικής» πάνω στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας που περιλαμβάνουν τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τη συνέντευξη επιλογής και την διεύρυνση πηγών αναζήτησης εργασίας και ενεργοποίηση κοινωνικού δικτύου,
• Ενημέρωση για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Οργανισμού,
• Ενημέρωση για τις δυνατότητες και ευκαιρίες απασχόλησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από συμβούλους της υπηρεσίας Eures και
• Ενημέρωση από στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, την προσφορά και τη ζήτηση.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεννήθηκε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της λαϊκής μας μουσικής:
Ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Ρεμπέτης...

Στο κενό ...οι πεζογέφυρες



Aκύρωσε την υπ' αριθμ. 32/11 απόφαση (και των δύο ορθών επαναλήψεων) της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
H  άπόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, όπως μας ενημέρωσε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας, φέρει  αριθμό πρωτ. 10007/6973

Προσφυγή Κλαπάκη κατά της Δωρεάς στην Μητρόπολη

Σε προσφυγή κατά της υπ.αρ. 115/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε δωρεάν παραχώρηση χρήσης τμήματος του Ο.Τ. 369 στο ΝΠΔΔ "Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς – Αμαρουσίου και Ωρωπού" για την ανέγερση Ιερού Ναού, προχώρησε ο Συνδυασμός "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"
Η ανέγερση προβλέπεται να γίνει στον χώρο που σήμερα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ έξω από το Νεκροταφείο Αμαρουσίου.
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Δορύλαος Κλαπάκης υποστηρίζει ότι:
Α) Σύμφωνα με τον νόμο που αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αμαρουσίου, ο Δήμος και η πολιτεία είναι υποχρεωμένοι να εξεύρουν όλους τους χώρους και να καλύψουν κατά προτεραιότητα τις υποχρεωτικές κοινωνικές ανάγκες της περιοχής ως αυτές αναγράφονται στο νόμο (τον οποίο και σας συνυποβάλλουμε). Οι υπάρχουσες σήμερα δημοτικές εκτάσεις υστερούν κατά 70% περίπου, από τις αναγραφόμενες στο σχετικό ΦΕΚ και πρέπει να εξευρεθούν άμεσα.
Οι υποχρεωτικές αυτές ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν κατά προτεραιότητα στις συγκεκριμένες περιοχές (Κοκκινιά, Καρπαθικα, Ηπειρώτικα, Στούντιο Άλφα), με τις οποίες εφάπτεται η συγκεκριμένη Δημοτική έκταση που η σημερινή Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να παραχωρήσει

Πασαρέλα "Τέχνης & Πολιτισμού" στην πλ. ΗΣΑΠ !!!

    Οι "ιέρειες" του Ε.Σ.ΑΜ, στην καταπολέμηση της κρίσης!
Θεέ μου Μεγαλοδύναμε τι άλλο θα δούμε; Τι πρόκειται να σκαρφιστούν για να ενισχύσουν την πτώση της εμπορικής κίνησης στην αγορά της πόλης; Εμένα πάντως κ.κ. Παπαχρυσάνθου & Πέππα, δεν με πείθετε!  Εάν δεν μου στείλετε μία "μοντέλα" στο σπίτι, δεν πρόκειται να ξανακατεβώ στην αγορά του Αμαρουσίου... "Θέλω επίδειξη μόδας στο σαλόνι του σπιτιού μου", να γίνει της παρέλασης !!!
Διαβάστε, θαυμάστε και απολαύστε, το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου:
"Με σκοπό την τόνωση της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων του κέντρου της πόλης, πραγματοποιήθηκε (υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου) στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, παρέλαση μόδας και ομορφιάς, με τη συμμετοχή 13 επαγγελματιών. Τα μοντέλα παρουσίασαν αέρινα σύνολα και αξεσουάρ στα σχέδια και χρώματα της φετινής μόδας, όλα προτάσεις των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου Αμαρουσίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την οποία παρουσίασε η Ρέα Τουτουντζή, ομάδες των χορευτικών τμημάτων του ΚΠΤ παρουσίασαν χορογραφίες σε σύγχρονους νεανικούς ρυθμούς..."
ΕΥΓΕ κ. Πρόεδρε του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ν. Πέππα για τις άοκνες προσπάθειές σας, αλλά με αυτό το τελευταίο, διαφωνούμε οριζοντίως & καθέτως. Νομίζουμε ότι έπρεπε να εμπλουτίσετε αυτή την ευρηματική και επαναστατική σας πρόταση για την αύξηση της εμπορικής κίνησης στην πόλη μας, αναθέτοντας στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δήμου, τη σύνθεση ενός νέου έργου αναλόγου της περιστάσεως & εφάμιλου με εκείνο που συνέγραψε για την ταινία του Γ. Σκαλενάκη "Επιχείριση Απόλλων". Να επένδυε δηλαδή μουσικά την εκδήλωση  "Επιχείριση ΕΣΑΜ - Δήμου", εμπνεόμενος από την Ρέα Τουτουντζή!!!
Θερμά συγχαρητήρια στο Γραφείο Τύπου για τη λεζάντα της 2ης φωτογραφίας :
 "Αέρινα καλοκαιρινά σύνολα σε ποικιλία χρωμάτων προτείνουν οι επαγγελματίες του χώρου της αγοράς του Αμαρουσίου" !!!

Eνα βήμα πιο κοντά στην ... επιτήρηση

H Περιφέρεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του  Γιάννη Μπεθάνη στην "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", επέστρεψε τον Προϋπολογισμό στον Δήμο για χρέη 55 εκατ. ευρώ που «ξεχάστηκαν» να δηλωθούν και τα οποία τον φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτήρηση. 
Τον «μονόδρομο» του δανεισμού περίπου 55 εκατ. ευρώ, με όρους και προϋποθέσεις «επιτήρησης», υποχρεούται να ακολουθήσει, πλέον, ο Δήμος Αμαρουσίου, προκειμένου να ισοσκελίσει την «τρύπα» που προέκυψε ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα του Προϋπολογισμού του 2011, μετά την ένσταση του συνδυασμού ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ και την παρέμβαση της Περιφέρειας.
Η εγγραφή κωδικού στον Προϋπολογισμό για το δάνειο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 3 Μαΐου, μετά από την εισήγηση του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας Σωτήρη Φιλιππόπουλου, ο οποίος παρέθεσε όλο το ιστορικό της αλληλογραφίας του Δήμου με την Περιφέρεια, μετά από την ένσταση που υπέβαλε ο Δορύλαος Κλαπάκης.
Ο Σ. Φιλιππόπουλος προκάλεσε για μια ακόμη φορά αίσθηση, τονίζοντας ότι, ουσιαστικά αναγκαστικά «έκλεισε» ισοσκελισμένο τον Προϋπολογισμό στα 115 εκατ. ευρώ, δίχως να αναγράψει στα έξοδα το ποσό των 55 εκατ. ευρώ από τον πίνακα οφειλών παρελθόντων ετών του Δήμου, καθώς «δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα έσοδα».
Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια ενημέρωσε στις 28 Απριλίου τον Δήμο για την ένσταση, ο Δήμος έστειλε απάντηση την επομένη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπήρχε έννομο συμφέρον» από πλευράς Κλαπάκη, ωστόσο η Περιφέρεια επέστρεψε στις 2 Μαΐου τον Προϋπολογισμό, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αναμορφωθεί κατάλληλα, καθώς στο σκέλος των εξόδων δεν αναγράφεται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου, ενώ, ως εκ τούτου, πρέπει να αναγραφεί και το αντίστοιχο ποσό και στα έσοδα, προκειμένου να ισοσκελιστεί».

Χρέος και ... ΟΡΓΗ

Οπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Αμαρουσίου   ο οποίος σχετίστηκε όσο λίγοι άλλοι στο πρόσφατο ολυμπιακό παρελθόν με επιχειρηματικές μπίζνες, είναι τρίτος στη λίστα με τα υψηλότερα χρέη.
Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης (Ν.Δ.), με μια δισέλιδη ανακοίνωση, αποδίδει την οικονομική κατάσταση ακριβώς σε αυτό το παρελθόν. Μιλά για «υπέρογκο χρέος» των 280 εκατ. ευρώ που ανέλαβε το 2007, σημειώνοντας ότι το έχει πλέον κατεβάσει στα 170 εκατ., μέσα από πρόγραμμα εξυγίανσης που εφαρμόζει πριν από τον «Καλλικράτη».
Μιλώντας στην «Ελευθετοτυπία», αναφέρεται σε ολυμπιακές παρεμβάσεις που έγιναν δεκτές χωρίς αντισταθμιστικά, για «πολεοδομικό πλιάτσικο», για επενδύσεις με ακίνητα που δεν αποδίδουν: «Εχουμε από το 2008 στείλει τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και περιμένουμε την απόδοση ευθυνών. Μιλούμε για τέσσερις υποθέσεις με οικονομικό περιεχόμενο συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ».

O Δήμος είναι λεηλατημένος !!!

Δελτίο τύπου με το οποίο σχολιάζει διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας και εξαπολύει σφοδρη επίθεση στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εξέδωσε ο συνδυασμός "Για ένα νέο Μαρούσι" επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δορύλαος Κλαπάκης.
 Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: Σχολείο Νέας Φιλοθέης:
 Αδεξιότητα ή μη νόμιμη συναλλαγή;
•Θα είχε κατασκευαστεί και θα λειτουργούσε από το 2006 σε εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) χώρο, αν η ομάδα Πατούλη, για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, δεν παραβίαζε το νόμο και το καθήκον της απέναντι στην έτοιμη από τότε να υλοποιηθεί πρόταση του ΟΣΚ.
•Τώρα ο φερόμενος δήμαρχος Πατούλης, σύμφωνα με κάποιο μνημόνιο «τσιμεντοποίησης», θριαμβευτικά ανακοινώνει πριν απ’ το Πάσχα ότι η ΚΕΔ παραχωρεί 7 στρέμματα μέσα στο λεγόμενο πάρκο για την κατασκευή Σχολείου.
Ταυτόχρονα αναγγέλλεται και η πώληση από την ΚΕΔ δημοσίων εκτάσεων στο Μαρούσι, 70 συνολικά στρεμμάτων.
Ποιος εχέφρων πολίτης μπορεί να αποφύγει τη σκέψη ότι η «παραχώρηση 7 στρεμμάτων για Σχολείο μέσα στο πάρκο» δεν είναι μια προσυμφωνημένη συναλλαγή Πατούλη – Κυβέρνησης, ώστε να πουληθούν ως οικόπεδα σε ιδιώτες οι υπόλοιπες δημόσιες εκτάσεις (που σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να δοθούν για κοινόχρηστους χώρους);
Τι προβλέπει ο νόμος για τους κοινόχρηστους χώρους του Αμαρουσίου
Ο Δήμος και το κράτος είναι υποχρεωμένοι να διαθέσουν για τους κατοίκους της πόλης τουλάχιστον 2.281 συνολικά στρέμματα κοινόχρηστης γης. Απ’ αυτά, 1022 στρέμματα για χώρους πρασίνου και παιδικών χαρών, 702 για αθλητικούς χώρους, 441 για σχολεία, 25 για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 89 για εγκαταστάσεις πολιτισμού.
•Αντί των 1022 στρεμμάτων πρασίνου και παιδικών χαρών που προβλέπει ο νόμος, το Μαρούσι έχει σήμερα λιγότερα από 350.
•Καί αντί των 1.257 στρεμμάτων για αθλητισμό, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και πολιτισμό, το Μαρούσι έχει σήμερα λιγότερα από 300!
Γιατί ούτε καν συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότασή μας να γίνουν πράσινο οι δημόσιες εκτάσεις του Αμαρουσίου που προωθεί για πώληση η ΚΕΔ;
Με ψήφους των συνδυασμών που στηρίχτηκαν από τη Ν.Δ. (Πατούλη), το ΠΑΣΟΚ(Γιαννακάκου) και το ΚΚΕ (Μπουντούρογλου) η πρότασή μας να χαρακτηριστούν ως χώροι πρασίνου οι δημόσιες εκτάσεις στο Ψαλίδι, στην Αγία Φιλοθέη, στον Άγιο Θωμά και αλλού, που προωθεί για (ξε)πούλημα η ΚΕΔ σε ιδιώτες με την ανοχή του Δήμου, ΔΕΝ έγινε δεκτή ούτε καν για συζήτηση. Γιατί;
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ Γ. Σ. Ε. Ε. – ΑΔΕΔΥ της 11ης Μάη
Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα υλοποιούν το πιο ανελέητο σχέδιο επίθεσης και έντασης της εκμετάλλευσης του ελληνικού λαού εδώ και δεκαετίες, οδηγώντας εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση και την ανέχεια.
Με κούφιο πρόσχημα την «έξοδο από την κρίση», η κυβέρνηση υλοποιεί το μνημόνιο φέρνοντας καθημερινά κύματα από αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, διαμορφώνοντας ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό τοπίο, με όλα τα κεκτημένα του εργατικού και λαϊκού κινήματος να ξεριζώνονται. Σύνταξη , ασφάλιση, δημόσια δωρεάν περίθαλψη, δημόσια εκπαίδευση πρέπει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποτελέσουν παρελθόν, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο συνεχίζει να μένει αλώβητο και αφορολόγητο στο όνομα της «ανάπτυξης».
Και βέβαια, οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα τολμά να αγωνιστεί ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν, βαφτίζεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ «βολεμένη», «συμφεροντολόγα», «συντεχνιακή».
Η δημιουργία των Καλλικρατικών δήμων έδειξε από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης: χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, δημιουργία δημοτικών αρχών με τεράστιες εξουσίες, αποκλεισμός των πολιτών από τη διοίκηση και λειτουργία των δήμων και άνοιγμα του δρόμου για να θρονιαστούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην αυτοδιοίκηση.
Ζώντας σε ένα δήμο που έχει υποφέρει από τη διαφθορά και την υποταγή στις ορέξεις του κάθε Λάτση και του κάθε Βωβού, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι δημότες, πολίτες και εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τις πολιτικές που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, αλλά αντίθετα πρέπει να διεκδικήσουν οι ίδιοι όσα έρχονται κάποιοι να τους στερήσουν!

Γεύμα Αγάπης στα παιδιά του Λυρείου Ιδρύματος

Εκδήλωση για τα παιδιά του Λυρείου Ιδρύματος διοργάνωσε και εφέτος ο Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου. Στα 50 παιδιά του Ιδρύματος (τα οποία συνοδεύονταν από τις  αδελφές Δωρωθέα & Παρθενία), προσφέρθηκε ενα εξαίσιο γεύμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ναού, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά είχαν  την ευκαιρία να συμμετάσχουν
σε διάφορες μουσικοχορευτικές δραστηριότητες αλλά και να διασκεδάσουν για άλλη μία φορά κυριολεκτικά "με την ψυχή τους".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου βρίσκεται  επί σειρά ετών κοντά στα παιδιά του Λυρείου Ιδρύματος, διοργανώνοντας με την ευκαιρία διαφόρων εορτών εξαιρετικές εκδηλώσεις, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του πατέρα Νικολάου, ο οποίος  πάντοτε "κινεί Γη & Ουρανό", προκειμένου να μη λείψει τίποτε από τα παιδάκια, τα οποία
- χωρίς υπερβολή - τον λατρεύουν ...
Αλλο ένα μπράβο στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου και στον πατέρα Νικόλαο προσωπικά, γιατί όπως πληροφορούμαστε, στο Ναό  προσφέρονται Συσσίτια Αγάπης και Δωρεάν Φαγητό. ΕΥΓΕ. Ελπίζουμε το παράδειγμα του πατρός Νικολάου, να βρει σύντομα πολλούς μιμητές στο Μαρούσι
Αγ. Ελευθέριος, 151 25 Μαρούσι, τηλ. 210-61.96.388

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


«Άρωμα από Ελλάδα» φέρνουν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου στην πόλη μέσα από τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα που θα παρουσιάσουν στο 5ο Φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του, τη Δευτέρα 16 Μαϊου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 26 Μαϊου 2011.
Με παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια και εκθέτοντας τις καλλιτεχνικές δημιουργίες, εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας που φιλοτέχνησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μικροί μας φίλοι περιμένουν να τους χειροκροτήσουμε και να επιβραβεύσουμε την αξιέπαινη προσπάθεια τους...

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΣAN ΣΗΜΕΡΑ

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονταν, ένας από τους πιο σημαντικούς καραγκιοζοπαίχτες και ζωγράφος: Ο Ευγένιος Σπαθάρης , ο οποίος σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από σκάλες, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλά κατάγματα και να δημιουργηθεί σοβαρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο...Τελικά, στις 9 Μαΐου, ύστερα από τρεις ημέρες νοσηλείας απεβίωσε, σε ηλικία 85 ετών. Η σορός του εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών και η κηδεία έγινε στις 13 Μαΐου του 2009 με δημόσια δαπάνη

Εικαστική ... Οικολογία

Μια νέα σειρά εντυπωσιακών έργων σύγχρονης ρεαλιστικής εικαστικής γραφής, με οικολογικά μηνύματα, παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Μουστάκας στη νέα του έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall από τις 7 Μαΐου.
Κάθε έργο του Αλέξανδρου Μουστάκα αποκαλύπτει την εξαιρετική σχεδιαστική, χρωματική και συνθετική του δεινότητα του ζωγράφου και την ιδιαίτερη αίσθηση της οπτικής και της γεωμετρίας που διαθέτει. Σχεδόν φωτογραφίζει μέσα από τις εικαστικές του αποδόσεις τις ακαριαίες στιγμές των θεμάτων του. Τα περιστέρια του παγώνουν, ενώ πετούν στον αέρα, μπροστά στις κατακόκκινες ρόγες του ξεφλουδισμένου ροδιού, το έδαφος γίνεται συχνά σκακιέρα και σχίζεται για να αποκαλύψει τα αόρατα έγκατα μιας γης που κρατάει ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά της.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

«Θηλιά» το πρόγραμμα «εξυγίανσης» για τους Δήμους

Την περικοπή κάθε πόρου και χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μια σειρά δήμους που είναι χρεωμένοι, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να πληρώσουν τα χρέη, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το λεγόμενο πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπεται από το νόμο του «Καλλικράτη» και στο οποίο θα ενταχθούν αυτοί οι δήμοι. Στους 24 Δήμους που μπαίνουν στη μέγκενη της επιτήρησης είναι και ο Δήμος μας, όπως εδώ και μέρες είχε προαναγγείλει η Δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τυχαίο? δε νομίζουμε!
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα:
Εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, πάγωμα προσλήψεων.
Υποβάθμιση, αναστολή ή ακόμα και κατάργηση μιας σειράς υπηρεσιών - έστω και αυτών που ήταν υποτυπώδεις ή αποσπασματικές - που εξυπηρετούσαν ένα μικρό κομμάτι εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της φορολογίας για μια σειρά έργα και αύξηση της πληρωμής για όσες υπηρεσίες θα παρέχονται.
Τα ποσά που αναλογούν σε αυτούς τους δήμους από τους θεσμοθετημένους πόρους (ΚΑΠ) και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (σ.σ. χρήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που προέρχονται από τη φορολογία, το ΦΠΑ και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) θα δεσμεύονται άμεσα και δε θα αποδίδονται στους δήμους. Θα πηγαίνουν κατ' ευθείαν στις τράπεζες από τις οποίες οι δήμοι έχουν πάρει δάνειο για να λειτουργούν.