Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Σε «καθεστώς πανικού», η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου

Απάντηση στο Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Αμαρουσίου
 ...Απ’ ότι μας δείχνει το «απείρου κάλλους» υβρεολόγιο που χρησιμοποιεί σε βάρος των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας, ύστερα από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από αυτές (για το θέμα της πλατείας ΕΥΤΕΡΠΗΣ), προχώρησε στην έκδοση και δημοσιοποίηση μιας ακόμα ανακοίνωσης – δελτίου τύπου κατηγορώντας τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, οι οποίες αντιτίθενται στη δημιουργία υπογείου σταθμού αυτοκινήτων στην «πλατεία ΕΥΤΕΡΠΗΣ», ότι δήθεν δεν επιθυμούν την κατασκευή κανενός έργου στην πόλη του Αμαρουσίου,  θέλουν να μετατρέψουν την πόλη σε μπάχαλο με τις ενέργειές τους και οδηγούν την πόλη (άκουσον – άκουσον ) ακόμα και σε «δημοκρατική εκτροπή», αφού προαναγγέλλουν μαζικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή – σταμάτημα των φαραωνικού χαρακτήρα – άχρηστων  έργων της Δημοτικής Αρχής.
 Σε ότι μας αφορά ως Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» απαντάμε στη Δημοτική Αρχή τα εξής:
H ίδια έχει μετατρέψει την πόλη σε μπάχαλο με τη διοίκηση που ασκεί και τις πολιτικές που υιοθετεί και επιβάλλει, στο πλαίσιο της πολιτικής του «Καλλικράτη», των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ που εφαρμόζει και υλοποιεί, αποδεχόμενη και υπερασπιζόμενη την πολιτική της κυβέρνησης του πολιτικού φορέα από τον οποίο προέρχεται και η ίδια (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ),

«Διασπάθιση δημοσίου χρήματος» για τις Πεζογέφυρες, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ


Για διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε κατασκευή πεζογεφυρών στο Μαρούσι κάνουν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Ρένα Δούρου, Σοφία Σακοράφα, Γιώργος Σταθάκης και Δημήτρης Στρατούλης μιλούν για «διαβλητές διαδικασίες, με τίμημα κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβάλλουν άλλοι δήμοι για παρεμφερή έργα».
                      Αναλυτικά η ερώτηση:
«Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται από τα πάσης φύσεως χαράτσια λόγω των μνημονιακών πολιτικών, δήμοι προχωρούν σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος. 
Συγκεκριμένα, ο δήμος Αμαρουσίου προχώρησε στην κατασκευή δύο πεζογεφυρών πάνω από τη λεωφόρο Κηφισίας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσα από διαβλητές διαδικασίες, με τίμημα κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβάλλουν άλλοι δήμοι για παρεμφερή έργα.
 Έτσι οι δύο πεζογέφυρες (μεταξύ της οδού Αναβρύτων και μεταξύ των δύο τμημάτων της οδού Δημητρίου Γούναρη) ανατέθηκαν για κατασκευή σε εργολάβο με τη διαδικασία του διαγωνισμού με προσκλήσεις και όχι του ανοιχτού διαγωνισμού.
Η εξέλιξη αυτή χρονολογείται από τις 20 Μαΐου 2008,όταν το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμαρουσίου, με την υπ’ αριθ. απόφαση237/2008 ενέκρινε την υπαγωγή στο νόμο 1418/84, άρθρο 4 παράγραφος 2γ, τουέργου με την ονομασία «Σύνδεση του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου» και την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού με πρόσκληση περιορισμένων εργοληπτικών εταιριών.

Aύριο η 1η δεντροφύτευση του ΣΠΑΠ για το 2013.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το ρ/ σ ΣΚΑΪ 100,3 


συνεχίζει, και κατά τη νέα χρονιά, την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος διοργανώνοντας την 1η δεντροφύτευση για το 2013.

Ραντεβού την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στη νέα δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π. 
Σημείο συνάντησης:
Θέση Καρακαντά
(κατεύθυνση προς Άγ. Πέτρο - Ν. Μάκρη).

«8 χορδές σε αρμονία» στο Ιδιόμελο

Tην Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 η βιολονίστρια Luminita Αnca Macavei και ο τσελίστας Σταύρος Παργινός θα ερμηνεύσουν στο χώρο τέχνης «Ιδιόμελο» έργα μουσικής δωματίου για βιολί και τσέλο με τον γενικό τίτλο «8 strings in Harmony».  
Ώρα έναρξης: 20.00
εισιτήριο: 10 ευρώ

διεύθυνση: χώρος τέχνης «Ιδιόμελο», 
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι 
(200  περίπου μέτρα από το σταθμό του ΗΣΑΠ)
κρατήσεις θέσεων: 210 68 17 042

Στις 8:30 το βράδυ η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Χατζηαντωνίου 13 Μαρούσι 151 24   Τηλ. 2108064848    e-mail: pl_kastalia@yahoo.gr 
                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας τo Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στη γνωστή ταβέρνα του Κέντρου της πόλης μας  «Ο Ιππόκαμπος»  (Σπύρου Λούη 20, Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι τηλ: 2106141149, 2106122775), για να κόψουμε μαζί την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου μας και να υποδεχτούμε το νέο χρόνο με ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι και  γευστικά εδέσματα, προπάντων όμως με τη δύναμη και την αισιοδοξία που δίνει η αίσθηση πως «περνάμε»  πια από το «εγώ» στο «εμείς».
                                                                          Τιμή συμμετοχής: 12 Ευρώ 
                                                                   (ορεκτικά, κυρίως πιάτο, ποτό και γλυκό)

Eπιστράτευσις!!!


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Οι Κηπουροί του 16ου!!!

Ξεκίνησε το βιωματικό πρόγραμμα που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και συμμετέχει το 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνεργείο του Δήμου, αφού φρόντισε το μικρό κήπο που βρίσκεται βόρεια του Σχολείου κοντά στην παιδική χαρά, έδειξε στα παιδιά της Α΄ Τάξης την καλλιέργεια λαχανικών. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, αφού φόρεσαν τα γάντια, έπιασαν στα χέρια τους σπόρους και μικρά φυτά, φύτεψαν και μυήθηκαν στα μυστικά της κηπουρικής από το κλιμάκιο του Δήμου. Το πρόγραμμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς αναγνωρίζεται από όλους ότι η επαφή με τα φυτά και το χώμα έχει ευεργετικές ιδιότητες για την ψυχή και το χαρακτήρα των παιδιών που εγκλωβίζονται καθημερινά σε έναν πλασματικό, ψηφιακό κόσμο. 

Τηλεοράσεις πλάσμα στα λεωφορεία του δήμου μας!!!

Τι του λείπει του ψωριάρη; Τηλεοράσεις πλάσμα στα λεωφορεία του δήμου Αμαρουσίου! 
Και μπορεί οι οδηγοί στο facebook να χαρακτηρίζουν "σαπάκια" τα λεωφορεία και να δείχνουν τα λάδια που τρέχουν, αλλά οι επιβάτες των κόκκινων μίνι bus του δήμου πληροφορούνται για το έργο του δημάρχου Γ. Πατούλη - πληροφορούνται τρόπος του λέγειν, διότι τα μηνύματα δεν λένε για τα οικονομικά του δήμου ή ότι έχει μπει σε Μνημόνιο.

Κ.Που.

«Μία γούβα χάσκει στην πλατεία μας... για μήνες»!

                        Στο Πάρκο Αθ. Διάκου & Στρ. Λέκκα
Φωτογραφίες που απεικονίζουν το κατεστραμμένο πάρκο της γειτονιάς τους καθώς και το ιστορικό των ενεργειών που έχουν κάνει εως τώρα, απέστειλαν στο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»Κάτοικοι τής γειτονιάς (Αθ. Διάκου και Στρατηγού Λέκκα). 
Η Διοίκηση Πατούλη, ως συνήθως, έσπευσε "άμεσα" να δώσει λύση...ΠΡΟΣΕΧΩΣ!
Η διαμαρτυρία των 92 κατοίκων & η πρότασή τους:
« Από το καλοκαίρι βλέπουμε δίπλα  μας, στο πάρκο της γειτονιάς μας μία τρύπα 60 τ.μ. και βάθους 0,5μ. Η τεράστια αυτή τρύπα άνοιξε από συνεργεία του Δήμου. Οι εργασίες σταμάτησαν εδώ και πέντε μήνες.
Έχει ανοίξει και μία πόρτα από την παιδική χαρά και κινδυνεύουν τα παιδιά, αν την πλησιάσουν να πέσουν μέσα στην τρύπα. Τα παγκάκια και οι πάγκοι, που φιλοξενούσαν τους ηλικιωμένους και τους συνοδούς των παιδιών έχουν εξαφανισθεί.
Η τρύπα γεμίζει νερά από τις βροχές και σκουπίδια από τον αέρα. Δεν μπορεί να καθαριστεί, γιατί είναι τεράστια και γεμάτη λάσπη.
Απευθυνθήκαμε στο Δήμο, στο τμήμα περιβάλλοντος.
Μας ανέφεραν, ότι πρόκειται να επεκτείνουν την παιδική χαρά. Ότι έχουν παραγγείλει όργανα και ότι δεν τα έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους.

ΛΑ.Σ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ !

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Οι συγκοινωνίες, τα εργοστάσια,τα πάντα ανήκουν σ' αυτούς που παράγουν το πλούτο και χειρίζονται τις μηχανές, χωρίς τους εργάτες τίποτα δε μπορεί να κινηθεί.
Αυτά που ταλαιπωρούν το λαό είναι, η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, της Ε.Ε, μαζί με τ' αφεντικά τους, τα πανάκριβα εισιτήρια, τα αραιά δρομολόγια και η ελλιπής ασφάλεια των συγκοινωνιών, λόγω των απολύσεων-μετατάξεων του έμπειρου προσωπικού, η εξαθλίωση, οι μειώσεις στους μισθούς, το τσάκισμα της συλλογικής διεκδίκησης και των συμβάσεων.
Είναι κοροϊδία να μιλάνε εξ ονόματος των εργατών, αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ, για ν' ανοίξουν τις πύλες της Χαλυβουργίας, για να φύγουν τα καράβια ,στη ΔΕΗ ,για να αντιμετωπίσουν τους εργάτες που διαμαρτύρονται,που αγωνίζονται,που διαμαρτύρονται. 
                                                        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ !
           ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !
 Ολοι το Σάββατο 26 Γενάρη στις 11 π.μ. στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΝΟΙΑ
 Καλούμε τα Σωματεία του Δήμου, τους εργαζομένους, τη Λαϊκή Επιτροπή , τους μαζικούς φορείς, όλα τα λαϊκά στρώματα  του Μαρουσίου να δώσουν μαζικό μαχητικό παρόν.

Η Δημοκρατία "δεν τρομοκρατείται"... ΣΑΜΑΡΟποιείται!


Εμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς























VIDEO...Λίστες!


«ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»:«κ. Κεδίκογλου, καλέστε τον κ. Δένδια να μας συλλάβει»!!!

Μιλάμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, 
το «THE MALL»
 Έχουμε αρθρογραφήσει τόσο στο τοπικό τύπο, όσο και στα blogs για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το «THE MALL»
 Έχουμε ξεναγήσει ευρωπαίους αρχιτέκτονες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το «THE MALL» 
Βρεθήκαμε στα δικαστήρια μετά από μήνυση του «Αθήνα 2004», της «LAMDA DEVELOPMENT» και του Δήμου Αμαρουσίου, για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το «THE MALL»
 Έχουμε λάβει μέρος σε διαδηλώσεις κατοίκων για τα προβλήματα που δημιουργεί στη ζωή τους, το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το «THE MALL»
 Αρνούμαστε να επισκεφτούμε και να εξυπηρετηθούμε από τα μαγαζιά του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης, του «THE MALL»
Ναι το ομολογούμε δημοσίως. Είμαστε και εμείς, όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, «ηθικοί αυτουργοί» της πρόσφατης βομβιστικής τρομοκρατικής ενέργειας στο «THE MALL», όπως και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

THE MALL: «Μία μικρή "όαση" στον σύγχρονο εφιάλτη»

«Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων»  η ...  «Άγρια Ελευθερία»!
Οι αναρχικές οργανώσεις "Άγρια Ελευθερία" και "Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων" ανέλαβαν την έκρηξη που έγινε την περασμένη Κυριακή στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.
Η Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων "Αγρια Ελευθερία" και "Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων" ανέλαβε, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, την ευθύνη για το τρομοκρατικό κτύπημα στο Mall την περασμένη Κυριακή.
Ολο το κείμενο έχει ως εξής:
 «Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου θα δώσει αρκετή τροφή για συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας. Ήθελαν θύματα οι τρομοκράτες; Σκοπός τους η τρομοκράτηση της κοινωνίας; Και τι κατάφεραν, τι νόημα είχε όλο αυτό; Ποια ηθική και ποιες αξίες μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι που για να χτυπήσουν ένα εμπορικό, ναι μάλιστα ένα εμπορικό! βάζουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά;
Έτσι και αλλιώς εμείς ήμασταν πάντα από την άλλη πλευρά... και το ερώτημά μας είναι ποιες ξεφτισμένες αξίες και ποια παραπλανημένη ηθική ανέχονται την ύπαρξη εκτρωμάτων όπως το Mall;
 Ο στόχος φυσικά παρουσιάζεται σαν ένας οργανωμένος χώρος αναψυχής, ψώνια, βόλτες και ανάλατη διασκέδαση. Μία μικρή όαση στον σύγχρονο εφιάλτη. Είναι όμως πραγματικά αυτό;

«Was tun wenn's brennt», στις 8.30 μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ +

     ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΩΤΙΑΣ»
         σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Στέκι + (Σαλαμίνος 32) 
Σκηνοθεσία: Gregor Schnitzler
Πρωτότυπος γερμανικός τίτλος: «Was tun wenn's brennt»
Ελληνικός τίτλος: «Τι να κάνετε σε περίπτωση φωτιάς»
Η εξαιρετικά καλογυρισμένη αυτή ταινία περιγράφει το ξανασμίξιμο, μετά από 12 χρόνια, μιας παρέας πρώην αναρχικών, με αφορμή την... καθυστερημένη κατά 20 χρόνια έκρηξη μιας βόμβας και το "άνοιγμα" της υπόθεσης τους από τη αστυνομία. 
Οι φίλοι δεν είναι πια οι ίδιοι άνθρωποι - κάποιοι συμβιβάστηκαν με το σύστημα, κάποιοι με τη ζωή του μικροαστού, κάποιοι καθόλου. Τη νέα πραγματικότητα πρέπει όμως να την αντιμετωπίσουν ενωμένοι, ειδικά όταν ο επικεφαλής της διερεύνησης της υπόθεσής τους αστυνομικός είναι παλιός τους γνώριμος... 

Εκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 11:00 πμ.

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της έκτακτης(λόγω εκπλήρωσης των απαιτούµενων εκ του νόµου αποκλειστικών προθεσµιών για την χορήγηση προεγκρίσεων Κ.Ε.Ε) συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα
1. Συγκρότηση σε σώµα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής - εκλογή Αντιπροέδρου.
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήµατος υγειονοµικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ), της εταιρείας Γ.ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., επί της οδού Ερµού αρ. 30 & Ν. Πλαστήρα στο ισόγειο, στο Μαρούσι.
3. "Προέγκριση ίδρυσης καταστήµατος υγειονοµικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ∆ΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ, της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε., επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 106 στο ισόγειο, στο Μαρούσι".

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επανεμφάνιση του «Difonon Duo» στο «Ιδιόμελο»


Δυο εξαίρετοι σολίστες, ο φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος και ο κιθαρίστας Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος επανεμφανίζονται το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο «Ιδιόμελο», με ένα ρεσιτάλ από μουσικές αφιερωμένες σε μυστικούς κήπους, και ρεπερτόριο πλούσιο και λυρικό, σε μεταγραφές κλασικών και σύγχρονων έργων για κιθάρα και φλάουτο.
Μαζί τους η Χριστίνα Αλεξάνδρου τραγουδά αγαπημένα τραγούδια και διαβάζει αποσπάσματα από τα αφηγήματα «Ανασαίνει ο κήπος» της Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου.
Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις: 210 68 17 042
«Ιδιόμελο» χώρος τέχνης:
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι
(200 μέτρα από το Σταθμό ΗΣΑΠ)

Νέες πιάτσες ΤΑΞΙ στο Μαρούσι!


Για θέματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της λειτουργίας των ταξί στο Δήμο Αμαρουσίου συζήτησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α) Θύμιος Λυμπερόπουλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο παρόντων εκπροσώπων του Συνδικάτου και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Δ.Α) Γιώργου Ζήκου.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην εξέταση των αιτημάτων του Σ.Α.Τ.Α για την εξεύρεση νέων σημείων εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου όπου μπορούν να χωροθετηθούν νέες πιάτσες ταξί προκειμένου για την καλύτερη διευκόλυνση οδηγών ταξί και επιβατών.

«Ποινολόγιο» στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών


Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή της βρίσκεται η διαδικασία… κρίσης των εκπαιδευτικών της χώρας. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας προς δημόσια διαβούλευση. Οι ομοσπονδίες που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς -ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας), ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) καλούνται να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα ώστε στη συνέχεια, μετά από ανταλλαγή απόψεων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να διαμορφωθεί στην τελική μορφή του το Προεδρικό Διάταγμα.


Σύμφωνα με το σχέδιο του Π.Δ. που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται σε δύο πεδία:το διοικητικό-υπηρεσιακό και το παιδαγωγικό-διδακτικό τους έργο. Οσον αφορά στα διοικητικά τους καθήκοντα, θα αξιολογούνται κάθε χρόνο από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας όπου εργάζονται. Οι διευθυντές των σχολείων με τη σειρά τους θα αξιολογούνται για το διοικητικό τους έργο από τους οικείους διευθυντές εκπαίδευσης
Ως προς το παιδαγωγικό-διδακτικό τους έργο οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι διευθυντές των σχολείων, θα κρίνονται κάθε τρία χρόνια - αξιολογητές τους θα είναι οι οικείοι σχολικοί σύμβουλοι.

Οι «αχυράνθρωποι» του καθεστώτος Τζανίκου & οι ψευδοπροοδευτικοί δήθεν αριστερούληδες!

Η ετερόκλητη συμμαχία παρατάξεων της μειοψηφίας, θέλει «να κάνει μπάχαλο» την πόλη.
                   Οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν θα επιτρέψουν να επικρατήσουν 
                                  οι δυνάμεις της αδράνειας και της ανευθυνότητας
Η προχθεσινή συνέντευξη κάποιων εκ των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι βρίσκεται στην πόλη μας σε εξέλιξη από οργανωμένες μειοψηφίες , ένα σχέδιο «μπαχαλοποίησης» της τοπικής πολιτικής ζωής.
Ένα σχέδιο που μοναδικό στόχο έχει την ακύρωση όλων των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει ανάγκη το προάστιο μας. Ένα σχέδιο που επιδιώκει την τρομοκράτηση των υποψήφιων επενδυτών, που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη τα χρήματα τους για να κατασκευάσουν έργα που όλοι χρειαζόμαστε.
Τί πραγματικά επιδιώκει η ετερόκλητη συμμαχία της Αντιπολίτευσης
Η ετερόκλητη συμμαχία των  με τις συνιστώσες κάποιων δήθεν αριστερούληδων και ψευδοπροοδευτικών δημοτικών παρατάξεων, το μόνο που επιδιώκει, είναι η με κάθε τρόπο ματαίωση της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης. Κι όχι η προώθηση της κατασκευής του Σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι.
Εάν ενδιαφέρονταν πραγματικά για το Μετρό,
• γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έθεσαν ούτε μια φορά το ζήτημα στη Διοίκηση της Αττικό Μετρό;
 • γιατί δεν έδωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ούτε μια συνέντευξη Τύπου για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη της πόλης; Και το έκαναν μόλις χθες;

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στον «αέρα» η κατασκευή πάργκινγκ στην «πλ. Ευτέρπης»;

Δριμύτατη επίθεση κατά της δημοτικής αρχής για την κατασκευή υπόγειου πάργκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης εξαπέλυσαν στην κοινή συνένετευξη τύπου που παραχώρησαν σε αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κανελλάκης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Μαρουσι Επιστροφή στο Μέλλον»«ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» & «ΕΚΤΟΣ των Τειχών», κ.κ. Αλ. Μπρέγιαννης, Λ. Μαγιάκης & Δ. Πολυχρονιάδης
Εξέφρασαν σε όλους τους τόνους ότι θα αντιταχθούν με όλα τα μέσα για το τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση Πατούλη προχωρά στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης (παρά τις πρόσφατες σαφείς υποδείξεις της διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, ότι αποτελεί τον χώρο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να υποδεχθεί σταθμό του Μετρό στο μέλλον). 
Οπως αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο συνάδελφος Γιάννης Μπεθάνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» Λευτέρης Μαγιάκης, παρουσίασε το έγγραφο της σύμβασης του Δήμου με την εταιρεία ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, που αποτελεί θυγατρική της εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ και έδωσε τη σημαντική είδηση ότι, σύμφωνα με το άρθρο 9, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο (εκτός ευθύνης της εταιρείας), το έργο του πάρκινγκ των 273 θέσεων και του αναψυκτηρίου που προβλέπεται να κατασκευαστεί από πάνω και αμφότερα θα τα εκμεταλλεύεται η εταιρεία για 25 χρόνια, δεν πραγματοποιηθεί, τότε ο Δήμος υποχρεούται να καταβάλει το 5% του συνολικού κόστους του έργου στην εταιρεία!
 «Η σύμβαση αυτή βάζει τον Δήμο σε περιπέτειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λ. Μαγιάκης, ενώ τόνισε ότι «ούτως ή άλλως το έργο βρίσκεται στον «αέρα» από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση και από τον ΗΣΑΠ, που επικαλείται ότι του ανήκει».
 Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μπρέγιαννης,

Προσεχώς ... Βιοκλιματική Ανάπλαση!

Την πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης με τη συμμετοχή συλλόγων της πόλης συντόνισε ο Εκδρομικός και Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου ενόψει της έναρξης τις προσεχείς μέρες των εργασιών της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου του Αμαρουσίου. 
Τη σπουδαιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που μίλησε στην εκδήλωση, ενώ τις λεπτομέρειες κατασκευής του έργου παρουσίασαν υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες που έχουν την ευθύνη υλοποίησης
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ενημερώνοντας τους παρισταμένους, σημείωσε: «Βρισκόμαστε ακριβώς μίαν ανάσα πριν από την έναρξη των εργασιών της Βιοκλιματικής Ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο, ενός από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη. Πρόκειται για ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα καταστήσει ξανά το Μαρούσι σημείο αναφοράς όσον αφορά στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του, ένα έργο που αναβαθμίζει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» για την πλατεία Αγίας Λαύρας

Σε λίγες μέρες ξεκινά η «ανάπλαση» της πλατείας Αγίας Λαύρας στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου του Αμαρουσίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 7.195.000 .
Εμείς, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας  για τους  παρακάτω λόγους.
1) Η πλατεία Αγίας Λαύρας είναι ήδη μια πλατεία  απολύτως βιοκλιματική ( το καλοκαίρι είναι μια όαση δροσιάς),  αφού είναι η πλουσιότερη σε φυσική βλάστηση και χώμα πλατεία του Κέντρου. Φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων, ανάμεσα στα οποία νερόφραξους και κάρυες ,ασυνήθιστα για τα δεδομένα των ελληνικών πόλεων δέντρα, που, από μαρτυρίες παλιών Μαρουσιωτών, είχε εισαγάγει και φυτέψει στην πλατεία ο τότε δήμαρχος Ιωάννης (Τζων) Βορρές . Αλλά και όλα τα μεγάλα δέντρα της πλατείας έχουν μεγάλη αξία, αφού είναι αιωνόβια, με μεγάλη διάμετρο και ύψος, που ξεπερνά  τα 20 μέτρα. Τα δέντρα αυτά κινδυνεύουν σήμερα λόγω της υπερύψωσης της πλατείας, γιατί ένα μεγάλο μέρος των κορμών τους θα θαφτεί.
2) Είναι εύκολα προσπελάσιμη απ' όλους και δεν δικαιολογείται  η υπερύψωση της και η δημιουργία σκαλιών.
3) Είναι στρωμένη με μάρμαρα Πεντέλης και είναι απαράδεκτο να αφαιρεθούν για να αντικατασταθούν με πλάκες γρανίτη
4) Είναι το τελευταίο καταφύγιο στο Κέντρο της πόλης μας ( χώρος ηρεμίας και αναψυχής), για τους καθημερινά αυξανόμενους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

«Υποδέχθηκε» με ΜΑΤ τις Λαϊκές Επιτροπές, η ΔΕΗ Κηφισιάς!


Με τα ΜΑΤ «υποδέχθηκε» σήμερα η διοίκηση του υποκαταστήματος  της ΔΕΗ Κηφισιάς, τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών ΑμαρουσίουΗρακλείου και Μεταμόρφωσης, καθώς και των μαζικών φορέων Κηφισιάς, Πεύκης, Ερυθραίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Διονύσουπου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, ενάντια στις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και απαιτώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που δεν έχει να πληρώσει. Σήμερα νωρίς - νωρίς, πρωινιάτικα, μια κλούβα των ΜΑΤ, είχε σταθμεύσει έξω από το υποκατάστημα, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ, είχαν παραταχθεί δίπλα από την είσοδο, κάτι που όμως δεν απέτρεψε τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών και των μαζικών φορέων,

Εκπροσώπους του Συλ. Εκπαιδευτικών είδε ο Γ. Πατούλης

Ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Γραφείου Αμαρουσίου παρόντων, επίσης, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη, του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη, και του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου Νίκου Παπαδάκου.
Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών της πρώτης βαθμίδας εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, με την καθαριότητα και τη φύλαξη των σχολικών χώρων αλλά και με έργα συντήρησης και επισκευής που απαιτούνται σε σχολικές εγκαταστάσεις.
Απαντώντας στα ζητήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους του συλλόγου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ανέφερε ότι από μέρους του Δήμου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων έχουν παρατηρηθεί σε επίπεδο χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δώδεκα δημόσια Σχολεία της πόλης προσέφεραν 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα!


Με περισσότερα από 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα ενισχύθηκε το φαρμακείο του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου χάρη στα φάρμακα που συγκέντρωσαν οι μαθητές από 12 δημόσια Σχολεία της πόλης. 
Τη δράση συντόνισε ο Δήμος Αμαρουσίου έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος και υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία των μαθητών από το 15ο Δημοτικό Σχολείο στο γραφείο του όπου και έγινε η συμβολική παράδοση των κιβωτίων με τα φάρμακα.
Κατά την υποδοχή των μαθητών και του Διευθυντή του σχολείου Βασίλη Παπαλόη, που τα συνόδευε, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για τη θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου εξηγώντας στα παιδιά ότι «με την πράξη τους αυτή στηρίζετε τους ανασφάλιστους, άνεργους και κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας μέσω της περίθαλψης που τους παρέχεται στο Δημοτικό Πολυιατρείο. Η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική και ευχόμαστε το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλοι» ανέφερε» ο κ. Πατούλης, συνομιλώντας με τους μικρούς μαθητές.

Δράσεις Αλληλεγγύης & εκδηλώσεις του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

                                 Νοέμβριος– Δεκέμβριος 2012
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, το απόγευμα, πολλοί συμπολίτες μας, μέλη και φίλοι του συλλόγου, παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον, την επίκαιρη  και άκρως ενημερωτική ομιλία  της Ιατρού Ειδικής – Παθολόγου κυρίας Αναστασίας Μοσχοβάκη (τηλ:210 62 52 770, 6945 575 287)  που είχε  ως θέμα: «Οι λοιμώξεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα». 
Η ιατρός αναφέρθηκε στα αίτια  και στις μορφές των λοιμώξεων, που απειλούν ιδιαίτερα, από το φθινόπωρο,  το αναπνευστικό μας σύστημα, και  στα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε, για την πρόληψη κυρίως, αλλά και στη διάρκεια των λοιμώξεων. Στη συνέχεια οι παριστάμενοι  υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους, λαμβάνοντας σε όλες  ικανοποιητικές απαντήσεις, και έδωσαν στην ιατρό τα στοιχεία τους για τη δωρεάν αποστολή ενημερωτικών email για θέματα πρόληψης .

B.  Το βράδυ  της Κυριακής 2  Δεκεμβρίου 2012, καθώς συμπληρώθηκαν ενενήντα χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή,  στο γνωστό για την ποιότητά του  «Χώρο Τέχνης» της πόλης μας «Ιδιόμελον, ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του συλλόγου μας, παρακολούθησε, με συγκίνηση, το  μουσικό μας  «αφιέρωμα στη Μικρασία». «Οι λαοί που θέλουν να έχουν μέλλον», τονίσαμε στην αρχή της εκδήλωσης, «το παρελθόν τους δεν πρέπει να το ξεχνάνε».
Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου – ο Πέτρος Δεληγιάννης, η Αναστασία Λαμπρονίκου, η Δάφνη Μπουραντά, η Κορίννα Νικολαίδου, η Αναστασία Πετρή, η Αλεξία Σαλμών, οι Ανδριανή και Τατιάνα Χουρβουλιάδου, με την εμψύχωση και τη συμμετοχή της δημιουργού του « Ιδιόμελου» κ. Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου και με τη συνοδεία των μουσικών τους οργάνων ( γουκαλίλι, κιθάρα και μπουζούκι) –  τραγούδησαν για μας, με τη νεανική, αισθαντική φωνή τους,  γνωστά αλλά και άγνωστα μικρασιάτικα τραγούδια, κάνοντας παράλληλα  μια μικρή περιήγηση στην ιστορία τους.
Η εκδήλωση « έκλεισε» με εδέσματα που παρασκεύασαν τα ίδια τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

«Άλαλα τα χείλη των ασεβών»

Η Διοίκηση του Δήμου, μέσω του γραφείου Τύπου, επιδόθηκε στις 16.01.2013 σε έναν βερμπαλιστικό χαρτοπόλεμο εκδίδοντας σε μία  μέρα τρεις ανακοινώσεις σε απάντηση αντίστοιχων της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».
Ο κ. Δήμαρχος έχει, εδώ και καιρό, κατασκευάσει μια πολυέξοδη επικοινωνιακήκολυμβήθρα του Σιλωάμκαι επιχειρεί έτσι να ξεπλύνει από πάνω του τόσο τις μνημονιακές και Καλλικρατικέςεπιλογές του στην διοίκηση του Δήμου, όσο και το βάρος που του αναλογεί από την ενεργή συμμετοχή του στην κυβερνώσα μνημονιακή παράταξη της ΝΔ.
 Σε κάθε ευκαιρία μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, βγάζει πύρινα αντιμνημονιακά λογύδρια, μοιράζει πολύχρωμες αντιμνημονιακές χάντρες στουςιθαγενείς”, αλλά μόλις σβήσουν τα φώτα και βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες συναποφασίζει και  κατόπιν ασκεί διοίκηση, επιβάλλοντας και εφαρμόζοντας τις μνημονιακές επιταγές και τα «Καλλικρατικά» κελεύσματα κατά γράμμα.
 Το επιβεβαιώνει αυτό μάλιστα επανειλημμένα, το Γραφείο Τύπου του Δήμου (το οποίο αδιάκοπα εκμεταλλεύεται  για προσωπική προβολή του ο κ. Πατούλης) που μας πληροφορεί  με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, ότι πχ. την 30/8/2012:
Το εκλογικό του δικαίωμα στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης”, ενώ καταχειροκρότησε την “ομιλία που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με επίκεντρο το νέο πακέτο μέτρων και περικοπών.”
 Προφανώς εκεί ο κ. Δήμαρχος, ενώπιος ενωπίω του αρχιερέα του μνημονίου, είχε πιει το “αμίλητο νερό” .

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

…λουστράκος !


Αύριο η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

Η συγκρότηση σε σώμα της Οικονομικής Επιτροπής(εκλογή Αντιπροέδρου) και η έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013, είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» , η οποία θα διεξαχθεί στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                            ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Στις 6:30 μ.μ. η σ/τ με θέμα την κατασκευή υπόγειου σταθμού στην πλ. Ευτέρπης

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κανελλάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου κ.κ. Αλ. Μπρέγιαννης, Ελ. Μαγιάκης, Δ. Πολυχρονιάδης, καλούν τους εκπροσώπους του Τύπου να παρευρεθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 22-1-2013 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την κατασκευή υπόγειου σταθμού  αυτοκινήτων στην πλατεία έμπροσθεν του Ηλεκτρικού σταθμού(πλατεία Ευτέρπης).
Η συνέντευξη διοργανώνεται μετά την απάντηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχετικά με τη χωροθέτηση του μελλοντικού  σταθμού μετρό  της γραμμής 4 στην πόλη μας.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στη συνέντευξη για να ενημερωθούν σχετικά με τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα επιφέρει στην πόλη η επιλογή αυτή της Δημοτικής Αρχής.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τζαβαρισμός, η γεροντική ασθένεια του πολιτισμού


Ο ταχυδακτυλουργός των νόμων Βενιζέλος & το Mall ...


Πρωταγωνιστής της επικαιρότητας τις τελευταίες εβδομάδες είναι το θύμα των σκοτεινών σκευωριών, ο πάντα αθώος, έντιμος και κρυστάλλινος πολιτικός
 Ευάγγελος ΒενιζέλοςΧθες, με τη βομβιστική επίθεση, στο κάδρο της επικαιρότητας μπήκε και το εμπορικό κέντρο Mall του ομίλου Λάτση.  Τι σχέση έχει όμως ο Βενιζέλος με το Mall του Λάτση; Η απάντηση είναι, ότι η ύπαρξη του αμιγώς παράνομου και αυθαίρετου κατασκευάσματος Mall οφείλεται μεταξύ άλλων και στις γνωστές νομοθετικές ταχυδακτυλουργίες του  τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου -πλέον δύσκολα βρίσκει κανείς νομιμοποιημένη παρανομία, προς όφελος της οικονομικής ελίτ, στην οποία να μην εμπλέκεται ο Βενιζέλος.