Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Οι «αχυράνθρωποι» του καθεστώτος Τζανίκου & οι ψευδοπροοδευτικοί δήθεν αριστερούληδες!

Η ετερόκλητη συμμαχία παρατάξεων της μειοψηφίας, θέλει «να κάνει μπάχαλο» την πόλη.
                   Οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν θα επιτρέψουν να επικρατήσουν 
                                  οι δυνάμεις της αδράνειας και της ανευθυνότητας
Η προχθεσινή συνέντευξη κάποιων εκ των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι βρίσκεται στην πόλη μας σε εξέλιξη από οργανωμένες μειοψηφίες , ένα σχέδιο «μπαχαλοποίησης» της τοπικής πολιτικής ζωής.
Ένα σχέδιο που μοναδικό στόχο έχει την ακύρωση όλων των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει ανάγκη το προάστιο μας. Ένα σχέδιο που επιδιώκει την τρομοκράτηση των υποψήφιων επενδυτών, που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη τα χρήματα τους για να κατασκευάσουν έργα που όλοι χρειαζόμαστε.
Τί πραγματικά επιδιώκει η ετερόκλητη συμμαχία της Αντιπολίτευσης
Η ετερόκλητη συμμαχία των  με τις συνιστώσες κάποιων δήθεν αριστερούληδων και ψευδοπροοδευτικών δημοτικών παρατάξεων, το μόνο που επιδιώκει, είναι η με κάθε τρόπο ματαίωση της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης. Κι όχι η προώθηση της κατασκευής του Σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι.
Εάν ενδιαφέρονταν πραγματικά για το Μετρό,
• γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έθεσαν ούτε μια φορά το ζήτημα στη Διοίκηση της Αττικό Μετρό;
 • γιατί δεν έδωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ούτε μια συνέντευξη Τύπου για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη της πόλης; Και το έκαναν μόλις χθες;


• γιατί δεν πραγματοποίησαν στο παρελθόν καμία δυναμική κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για τις καθυστερήσεις στο Μετρό, ενώ προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν την κατασκευή πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης;

• γιατί στα προεκλογικά τους προγράμματα δεν κάνουν καμία αναφορά για διεκδίκηση από την Πολιτεία της ολοκλήρωσης της Γραμμής 4 του Μετρό;

Ποια είναι η αλήθεια
Το ξαφνικό ενδιαφέρον των συγκεκριμένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το Μετρό είναι υποκριτικό. Η αλήθεια είναι ότι:
• επικαλούνται το Μετρό γιατί απέτυχαν να ακυρώσουν με κάθε άλλο μέσο που χρησιμοποίησαν, ακόμη και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη, την ακύρωση της κατασκευής του υπόγειου πάρκινγκ.

• γνωρίζουν ότι το Μετρό δεν πρόκειται να γίνει τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια, αφού ούτε χρήματα υπάρχουν, ούτε καν μελέτες έχουν γίνει.

• γνωρίζουν, επίσης, καλά πως η πλατεία Ευτέρπης είναι ο κατάλληλος χώρος για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, χωροθετημένος μάλιστα και με ΦΕΚ για το σκοπό αυτό.

• γνωρίζουν πως υπάρχουν εφικτά τεχνικές λύσεις όταν βρεθούν έπειτα από χρόνια τα χρήματα, ώστε να γίνει ο Σταθμός του Μετρό, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο καμία πλατεία του Κέντρου. Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζουν σήμερα, αν υπάρχει στο Κέντρο χώρος στάθμευσης, θα καταστεί και ο μελλοντικός Σταθμός περισσότερο λειτουργικός.

• γνωρίζουν ότι η πρόταση τους να γίνουν χώροι στάθμευσης στο οικόπεδο Παναγόπουλου και Ι.Γ.Ε δεν είναι ρεαλιστική. Γιατί στην πρώτη περίπτωση το οικόπεδο ανήκει σε ιδιώτη και ο Δήμος δεν έχει τα χρήματα να το απαλλοτριώσει και να κατασκευάσει με δικούς του πόρους πάρκινγκ. Και στη δεύτερη περίπτωση ο Δήμος βρίσκεται σε πολύχρονο δικαστικό αγώνα για να πάρει την κυριότητα του χώρου. Πως λοιπόν προτείνουν τόσο ανεύθυνα λύσεις, ενώ γνωρίζουν πως δεν μπορούν να εφαρμοστούν;

Θέλουν να κάνουν «μπάχαλο» την πόλη
Η Αντιπολίτευση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ομολόγησε πως το έργο της κατασκευής του πάρκινγκ στην Πλατεία Ευτέρπης πέρασε από αλλεπάλληλες νομικές διαδικασίες και ελέγχους, κρίθηκε απολύτως νόμιμο και διαφανές, γι’ αυτό και προχωρά. Αφού, λοιπόν, απέτυχαν να το ακυρώσουν με τις νομικές τους προσφυγές, προαναγγέλλουν τώρα δυναμικές κινητοποιήσεις για να το ακυρώσουν. Χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.
Επιχειρούν με πρόσχημα το Σταθμό του Μετρό, να κάνουν μπάχαλο την πόλη. Τα ίδια έκαναν για να ακυρώσουν και τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, αλλά κι εδώ απέτυχαν, αφού το έργο ήδη ξεκίνησε.
Η σημερινή Διοίκηση δεν κάνει πίσω. Τα έργα θα προχωρήσουν
Οι απειλές της Αντιπολίτευσης δεν μας φοβίζουν. Το έργο που έχουμε προγραμματίσει θα προχωρήσει. Είναι ένα έργο που περιλαμβάνεται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του μαρουσιώτικου λαού. Με τη στήριξη του, θα ανταποκριθούμε με συνέπεια και ευθύνη στις δεσμεύσεις μας και θα αποτρέψουμε τη δημοκρατική εκτροπή που κάποιοι επιθυμούν να πετύχουν στο Μαρούσι. Δεν θα επιτρέψουμε στις ετερόκλητες οργανωμένες μειοψηφίες να πετύχουν το στόχο τους. Δεν θα αφήσουμε την πόλη και τους συμπολίτες μας χωρίς τα έργα που χρειάζονται για να γίνει η καθημερινότητά μας καλύτερη. Οι δυνάμεις της υπευθυνότητας θα επικρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου