Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δράσεις Αλληλεγγύης & εκδηλώσεις του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

                                 Νοέμβριος– Δεκέμβριος 2012
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, το απόγευμα, πολλοί συμπολίτες μας, μέλη και φίλοι του συλλόγου, παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον, την επίκαιρη  και άκρως ενημερωτική ομιλία  της Ιατρού Ειδικής – Παθολόγου κυρίας Αναστασίας Μοσχοβάκη (τηλ:210 62 52 770, 6945 575 287)  που είχε  ως θέμα: «Οι λοιμώξεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα». 
Η ιατρός αναφέρθηκε στα αίτια  και στις μορφές των λοιμώξεων, που απειλούν ιδιαίτερα, από το φθινόπωρο,  το αναπνευστικό μας σύστημα, και  στα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε, για την πρόληψη κυρίως, αλλά και στη διάρκεια των λοιμώξεων. Στη συνέχεια οι παριστάμενοι  υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους, λαμβάνοντας σε όλες  ικανοποιητικές απαντήσεις, και έδωσαν στην ιατρό τα στοιχεία τους για τη δωρεάν αποστολή ενημερωτικών email για θέματα πρόληψης .

B.  Το βράδυ  της Κυριακής 2  Δεκεμβρίου 2012, καθώς συμπληρώθηκαν ενενήντα χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή,  στο γνωστό για την ποιότητά του  «Χώρο Τέχνης» της πόλης μας «Ιδιόμελον, ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του συλλόγου μας, παρακολούθησε, με συγκίνηση, το  μουσικό μας  «αφιέρωμα στη Μικρασία». «Οι λαοί που θέλουν να έχουν μέλλον», τονίσαμε στην αρχή της εκδήλωσης, «το παρελθόν τους δεν πρέπει να το ξεχνάνε».
Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου – ο Πέτρος Δεληγιάννης, η Αναστασία Λαμπρονίκου, η Δάφνη Μπουραντά, η Κορίννα Νικολαίδου, η Αναστασία Πετρή, η Αλεξία Σαλμών, οι Ανδριανή και Τατιάνα Χουρβουλιάδου, με την εμψύχωση και τη συμμετοχή της δημιουργού του « Ιδιόμελου» κ. Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου και με τη συνοδεία των μουσικών τους οργάνων ( γουκαλίλι, κιθάρα και μπουζούκι) –  τραγούδησαν για μας, με τη νεανική, αισθαντική φωνή τους,  γνωστά αλλά και άγνωστα μικρασιάτικα τραγούδια, κάνοντας παράλληλα  μια μικρή περιήγηση στην ιστορία τους.
Η εκδήλωση « έκλεισε» με εδέσματα που παρασκεύασαν τα ίδια τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

                               Δράσεις  Αλληλεγγύης
Α.Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 λάβαμε από τους «συν- ανθρώπους», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση  δηλαδή που έχει ως έδρα την Κηπούπολη Περιστερίου  (Χρυσανθέμων 53, τηλ: 210 5028010, 6983935935) και  ως κύριους στόχους την « έμπρακτη ψυχολογική και υλική στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων», κυρίως, θα προσθέταμε, κακοποιημένων γυναικών, την «ενδυνάμωση του αισθήματος της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της» και την εν γένει «προβολή της αξίας του εθελοντισμού …», συγκεκριμένα από την πρόεδρο κ. Νίκη Δούλου, την ακόλουθη επιστολή :
«Τα μέλη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης συν-άνθρωποι ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ, για την προσφορά βιβλίων που μας κάνατε έτσι ώστε να εμπλουτίσουμε τη δανειστική μας βιβλιοθήκη».
Β.Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, προσφέραμε, δια της Προέδρου και άλλων μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου,  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στη «Γωνία Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου», τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης, παρουσία της υπεύθυνης των Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ελ. Γιαννακοπούλου.
                                       
                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Η  Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας
Δήμητρα  Κρεκούκια                                                              Σωτηρία Σουλτάτη
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου