Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Στην ημερίδα «Παρατηρητήριο για την Ισότητα» η Ρένα Χαλιώτη

Στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου - Σημαία «Οργάνωση Υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (Παρατηρητήριο)» παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, παρέστη ως εκπρόσωπος του  Δήμου Αμαρουσίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.
Σκοπός του έργου είναι η παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών ισότητας, η αξιολόγηση και ο σχεδιασμός πολιτικών σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης μέσω της ανάπτυξης και λειτουργίας εξειδικευμένων εργαλείων (εφαρμογών, στατιστικών μελετών ), καθώς και η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας για την παραγωγή πολιτικών, ώστε να αντιμετωπίζονται τα αναδυόμενα ζητήματα του φύλου στη δημόσια και ιδιωτική ζωή.

Στις 6:00 μ.μ. ξεκινα τo 1o Κύπελλο Πυγμαχίας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ (7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής ΕπιτροπήςΑμαρουσίου» , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια ειδικών συνθετικών δαπέδων για κοινόχρηστους χώρους (παιδικές χαρές, γήπεδα, κλπ.)
3. Επανάληψη ή μη, διαγωνισμού χωρίς τροποποίηση των όρων διακήρυξης για την προμήθεια ειδών σιδήρου και κιγκαλερίας

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τι τρέχει; Γίνεται «κατολίσθηση» στους Παιδικούς Σταθμούς;

Σε απευθείας ανάθεση προχωρά ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, τι κι αν λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι είναι παράνομες οι απευθείας αναθεσεις, τι και αν κατήγγειλε ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής τις φάμπρικες του δήμου Αμαρουσίου... 
Τίποτα, τίποτα δεν τον σταματά!
Βουρ λοιπόν στο κέρδος και τις πελατειακές σχέσεις.
Άλλωστε «μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος» όπως λέει και θυμόσοφος λαός μας. 
Προφανώς και επιθυμεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατουλης, να ενεργοποιήσει μια ΚοινΣΕπ (Κοινωνική συνεταιριστική Επιχείρηση ) που έχει, και να βάλει τα Μαρουσιωτακια να δουλέψουν όπως είθισται να λέει. 
Η συνταγή είναι απλή:  
παίρνεις την Κούλα την Θωμη κ,τ,λ και από συμβασιούχες που ήσαν τους κάνεις κοντζαμ επιχειρηματίες. 
Θα έχουν την δικιά τους ΚοινΣΕπ, αλλά και ο Γιάννης(συνταξιούχος πρώην συνάδελφος εκτελών χρέη άμισθη συμβούλου) μπορεί να βοηθήσει.
Τώρα εάν θα μένει «ένα τίποτα» στους εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα ...
Δεν βαριέσαι ποιος ασχολείται τώρα...

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με το Νίκο Ρογκάκο στο «Ιδιόμελο»

Αδέσποτη σκυλίτσα θηλάζει ορφανά γατάκια...

Γ. Πατούλης:«Επιβεβλημένη η συνεργασία Κ.Ε.Δ.Ε. & Υπ. Εσωτερικών»

Στην κοινή διαπίστωση ότι η συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης & του υπ. Εσωτερικών είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη και αναγκαία για να καταστεί δυνατή η επίλυση των μεγάλων, χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων των δήμων, συνέπεσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης - συζήτησης του Δ. Σ. της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν ακόμη ο υφυπουργός Εσωτερικών  Γ. Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας Κ. Πουλάκης και ο γενικός διευθυντής Κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αφού καλωσόρισε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η συνεργασία είναι επιβεβλημένη, γιατί τα μεγάλα, χρόνια και οξυμένα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαιτούν επιτακτικά την επίλυσή τους. Εάν δεν το καταφέρουμε, θα είμαστε υπεύθυνοι για τη διαιώνιση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και των τοπικών κοινωνιών». 
Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η ΚΕΔΕ θα συμπλεύσει με την Κεντρική Κυβέρνηση, στις αποφάσεις που κρίνει ότι ωφελούν τους Δήμους, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί το δικαίωμα να διαφωνεί σε όσα θεωρεί ότι θίγουν την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. 
Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα δημοκρατικού διαλόγου για να ακουστούν οι απόψεις μας, αλλά και δεν θα διστάσουμε να βρούμε και πιο δυναμικούς τρόπους διεκδίκησης.»

ΤΟΠΣΑ:Οι πρόσφατες ενημερωτικές δράσεις

Συνάντηση Γ. Πατούλη με την Θεανώ Φωτίου

Δρομολογούνται λύσεις για την ένταξη επιπλέον παιδιών στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής», την μετεξέλιξη του Βοήθεια Στο Σπίτι και την παράταση λειτουργίας των δομών κατά της φτώχειας
Η φιλοξενία επιπλέον παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς,  η συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι» & η ομαλή μετάβαση στη διάδοχη μορφή του, η εξεύρεση μόνιμης λύσης για τη χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ήταν μεταξύ των άλλων το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσόου, προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη με την αναπληρώτρια υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Ευάγγελος Πάνου.
Όπως τόνισε ο Γ. Πατούλης,  με τις συνεχείς πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ και την κατάθεση σχετικών αιτημάτων, τα συναρμόδια υπουργεία δρομολογούν λύσεις για ζητήματα που αφορούν και απασχολούν χιλιάδες πολίτες και ευάλωτες οικογένειες.

Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες βροχοπτώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα έχει ήδη προβεί στην ενημέρωση των ΟΤΑ Α’ βαθμού (12 Δήμων του τομέα), αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.
Συγκεκριμένα, οι δώδεκα δήμοι του Βόρειου Τομέα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προβούν:
1. Στον έλεγχο, τη συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητάς τους καθώς και του δικτύου όμβριων υδάτων. Επίσης στον έλεγχο και τη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας (κιγκλιδώματα, μπάρες κ.λ.π.) σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.
2. Στον έλεγχο και τη συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων
αρμοδιότητας τους, με προτεραιότητα στα σημεία αυτά που θεωρούνται επικίνδυνα, μαζί με την καταγραφή όλων εκείνων των ζωτικών σημείων που θα χρειασθούν έγκαιρη και συνεχή ενίσχυση με αναχώματα για την αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή.
3. Στην απομάκρυνση φερτών υλικών, φύλλων δέντρων κ.λ.π ώστε να μην προκληθούν εμφράξεις σε φρεάτια από ροή όμβριων υδάτων και στον έλεγχο τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Νέα «μεγάλα έργα» από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Έργα ύψους 22.538,000,00 ευρώ υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Νέας Ιωνίας σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2015-2016. Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα προχωρά σε ουσιαστικά έργα υποδομής, βασισμένα στις ανάγκες των πολιτών της Νέας Ιωνίας και στο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας.
Αναλυτικά πρόκειται για:

1.Την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου στη συμβολή των οδών Γυμνασίου, Πατριάρχου Ιωακείμ και  Χρυσοστόμου Σμύρνης και την κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων συνολικού προϋπολογισμού 8.800.000,00€. 
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, συνολικής επιφάνειας 10.600 τ.μ. , δυναμικότητας 363 θέσεων στο σημείο (οικοδομικό τετράγωνο 150) . 
Η ανάπλαση στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσω της κατάργησης της άναρχης στάθμευσης, στην αύξηση της απασχόλησης, στη σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιβατών του σταθμού ΗΣΑΠ καθώς και στην αύξηση των επισκεπτών του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας. 

Θετική εξέλιξη η 3μηνη παράταση που δόθηκε στη λειτουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

 Γ. Πατούλης:«Επείγει η εξεύρεση μόνιμης λύσης»
Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ την ικανοποίηση αιτήματός της για την παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, μετά από σχετική απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου και του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιου για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με δήλωσή του για το θέμα επισημαίνει:
Θεωρούμε εξαιρετικά θετική εξέλιξη  την τρίμηνη παράταση που δόθηκε στη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών. 
Όμως δεν παύει να είναι μια λύση προσωρινή, για ένα κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι αυτό της αντιμετώπισης της φτώχειας για σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, που αποκτά πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά. 
Εμείς ως ΚΕΔΕ, πέραν της παράτασης της λειτουργίας τους έχουμε παράλληλα ζητήσει και διεκδικούμε τα εξής: 

Στις 6:00 μ.μ. η Ημερίδα:«Διαμεσολάβηση, ο Νέος Θεσμός Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών»

Στις 6:00 μ.μ. το αφιέρωμα Μνήμης & Αφύπνισης :«ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ, 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. »

Στις 5:45 μ.μ. το Σεμινάριο από τον Όμιλο Unesco Αμαρουσίου με θέμα: «Βιογραφικό σημείωμα & επιτυχημένη συνέντευξη»

Ο «Όμιλος Unesco Αμαρουσίου» σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα τις τελευταίες τάσεις του βιογραφικού σημειώματος και της επιτυχημένης συνέντευξης διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 5:45 στα γραφεία του Ομίλου, Βασ. Γεωργίου 2 - 4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.
Ίσως σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, να κρίνεται αναγκαία η σωστή προετοιμασία κάθε ενδιαφερόμενου για αναζήτηση εργασίας, είτε αυτός είναι άνεργος είτε νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας. 
Ένα από τα καίρια λάθη, που κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι πως δε δίνουν την απαραίτητη έμφαση στο κομμάτι, που αφορά την κατάλληλη προετοιμασία τους για εύστοχη αναζήτηση εργασίας.
Το βιογραφικό είναι μερικές σελίδες, που θα ταξιδέψει μακριά σου και θα σε διαφημίσει έτσι ώστε μέσα σε λίγα λεπτά να σε κρίνει κάποιος για να σου δώσει είτε μια θέση εργασίας είτε την ευκαιρία να τη διεκδικήσεις μέσα από μια συνέντευξη.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θετική εξέλιξη η λήψη μέτρων από την Περιφέρεια Αττικής, για την οδική ασφάλεια στη Λ. Κηφισίας

Σε συνέχεια της τελευταίας παρέμβασης προς την Περιφέρεια Αττικής & την Τροχαία Αττικής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προ ημερών σε σημείο υψηλής επικινδυνότητας επί του οδικού άξονα της Κηφισίας με θύματα πέντε νεαρά άτομα, ως Δήμος Αμαρουσίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση της Περιφέρειας - βάσει σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε - να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αποτροπή αντίστοιχων συμβάντων & να αυξήσει την ασφάλεια στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Σημειώνεται ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί σε βάθος χρόνου σε σειρά  προτάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας κατά τη χρήση της λεωφόρου αλλά και για την ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής μέσω σχολικών προγραμμάτων.
Συγκεκριμένα, με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν, ο Δήμος είχε προβεί σε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία Αττικής προτείνοντας μία σειρά από παρεμβάσεις και μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών με ειδικές προειδοποιητικές σημάνσεις και πινακίδες αλλά και με τη διενέργεια ελέγχων ταχύτητας.

Χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για ανέργους & επιχειρήσεις

Τα «γεμιστά» της Θεανώς & ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία του Γ. Πατούλη, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αμαρουσιωτών Ηρώων από τον Σ.Ε.Α.Ν.

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν στους Αμαρουσιώτες Ήρωες που έπεσαν στην πολιορκία της Ακροπόλεως την περίοδο 1821 -1829 και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που ανεγέρθη από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (Σ.Ε.Α.Ν.) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.
Την τελετή των αποκαλυπτηρίων τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος, της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων και Αντίστασης, καθώς και εκπρόσωποι όμορων Δήμων, Συλλόγων και Φορέων.        
Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. κ. Θεόδωρος Μπριάνης και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο πρώην Πρόεδρος Μελέτιος Μπασδέκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Αθανάσιος Βελής Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Ελευθέριος Μαγιάκης.    
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων:

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για τα προγράμματα αντισφαίρισης του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι από σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για τα προγράμματα αντισφαίρισης, παιδιών και ενηλίκων, του «Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου».
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου (Αναξαγόρα 1 και Κυπρίων Αγωνιστών, Μαρούσι) κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, 6 μ.μ. - 9 μ.μ.: 
Αρχάριοι ενήλικες και παιδιά
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, 6 μ.μ. – 9 μ.μ.: 
Προχωρημένοι ενήλικες και παιδιά
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, 6 μ.μ. – 9 μ.μ.: 
Ενήλικες και παιδιά
Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 
210 610 76 50 - 1.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

EIKOΣΙ ΕΝΝΕΑ(29) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφή οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ. Βουλγαράκη Γεωργία)
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Αραμπατζή Αικατερίνη)
3. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλών για Ειδικό φόρο 2%, ΤΑΠ & ΔΦ/ΔΤ Υπόθεση: Επιχείρηση ΡΑΚΑΣ Α.Ε., Golden Hall

ΣΕΔΑΜ: Ο ηλεκτροφωτισμός το νέο «deal» της Διοίκησης του Δήμου με τους εργολάβους

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζει να εκποιεί δημοτικές υπηρεσίες παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και των κατοίκων. 

Τούτη τη βδομάδα σειρά έχει ο ηλεκτροφωτισμός. Πρόκειται για ακόμα ένα  «deal» της Διοίκησης του Δήμου με τους εργολάβους.
Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πλέον για το ρόλο της. 
Είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές επιλογές και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στόχος τους να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και το εισόδημα των δημοτών. 
Η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση θα κοστίσει στους Μαρουσιώτες 4.265.000 ευρώ δεσμεύοντας τα δημοτικά τέλη για 12 χρόνια.
Είναι ψέματα ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. 
Οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου ουδέποτε ρωτήθηκαν.

Υλοποιεί Μνημόνια & «αβαντάρει» Εργολάβους η Διοίκηση του Δήμου

Μπροστά στην εφαρμογή των σχεδιασμών της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου η Δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη και Προέδρου της ΚΕΔΕ  ισοπεδώνει κάθε διαδικασία.
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 μετά από παρέμβαση των εργαζομένων δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, χωρίς όμως να συνεδριάσει η επιτροπή και χωρίς να είναι παρόντα τα μέλη της αντιπολίτευσης εκδόθηκε απόφαση.
Η λήψη απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου να ανατεθούν εργασίες της καθαριότητας (οδοσάρωση) σε εργολάβο - ιδιώτη, χωρίς να κληθούν τα μέλη της και να συνεδριάσει η επιτροπή, καταδεικνύει το μέγεθος του αυταρχισμού και της αλαζονείας η οποία διακατέχει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη.
Καταδεικνύει όμως ότι οι Ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου αποτελούν πολιτική βούληση της Δημοτικής αρχής που είναι εναρμονισμένη με την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κεντρική εξουσία τα τελευταία χρόνια και η οποία συνεχίζεται, εξυπηρετώντας τα εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος των Δημοτών και των εργαζομένων. 

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής για την Λ. Κηφισίας & τα τροχαία δυστυχήματα

Με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν Δευτέρα 9/3/2015 και  Δευτέρα 21/9/2015 τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας λόγω υπερβολικής ταχύτητας και στοίχισαν τη ζωή σε τρεις νέους και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων έξι επιβαινόντων, η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει πρωτίστως τη βαθύτατη οδύνη στις οικογένειές τους και στη συνέχεια διευκρινίζει τα παρακάτω:
Η Περιφέρεια Αττικής δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφαλείας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της έχει προχωρήσει στα εξής:
1. Καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες για την αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφ. Κηφισίας, συνεργαζόμενη μάλιστα στενά  με φορείς που ενεργοποιούνται στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας. 
Μάλιστα ενέταξε το 2015 ποσό στον προϋπολογισμό της για τη δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου αναφορών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο με σκοπό την πιο γρήγορη επίλυσή τους  σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS τροχαία εγκλήματα
2.Έχει προχωρήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της σε αυτοψίες και παρεμβάσεις πριν και μετά τα δυστυχήματα στο σημείο ενισχύοντας την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διατηρώντας σε καλό επίπεδο το  δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συντηρώντας το οδόστρωμα και ελέγχοντας την κλίση του.  Συγκεκριμένα:

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο ...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στις 2:00 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 2:00 μ.μ.το  μεσημέρι συνεδριάζει η λεγόμενη
«Επιτροπή σοφών», δρομολογώντας τα επόμενα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση,
με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου.
Επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέες επώδυνες ανατροπές στις συντάξεις, στην υγεία και την πρόνοια, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς!
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους των Δήμων στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2:00 μμ στο Υπουργείο Εργασίας, την ώρα της συνεδρίασης της «επιτροπής σοφών».

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το διπλό «χτύπημα» των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη θεωρία συνωμοσίας έχουν τεθεί στο στόχαστρο, μετά την Κίνα, τα τρωτά σημεία τόσο της Γερμανίας, όσο και της Ρωσίας – η βιομηχανία αυτοκινήτων της πρώτης και ο υπόγειος πλούτος της δεύτερης 
Στην οικονομία δεν υπάρχει κανένα ταμπού - τίποτα δηλαδή, το οποίο να μπορεί «de facto» να αποκλεισθεί ή να μην πρέπει να εξετασθεί ως πιθανότητα, δυνατότητα και λύση ενός προβλήματος. Στο θέμα της Ελλάδας, η τοποθέτηση μου αυτή ισχύει,
(α)  τόσο για την υιοθέτηση ή μη ενός εθνικού νομίσματος, βασικότερη προϋπόθεση του οποίου είναι ένα πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών όπως, για παράδειγμα, της Δανίας (ανάλυση), καθώς επίσης η στήριξη μίας μεγάλης κεντρικής τράπεζας, σε συνδυασμό με ικανές ελληνικές Αρχές (κυβέρνηση, κεντρική τράπεζα κλπ.),
(β) όσο και για τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους – για τη δυνατότητα δηλαδή της χώρας μας να εξυπηρετεί τα τοκοχρεολύσια. Θα μπορούσε δε να θεωρηθεί πως εξασφαλίζεται (άρθρο), εάν τα επιτόκια δανεισμού ήταν χαμηλότερα από τον αποπληθωρισμό (κάτω από το -2%) – έτσι ώστε να μην χρειάζονται συνεχώς νέα υφεσιακά μέτρα για τη σταθεροποίηση του δημοσίου χρέους (μειώσεις δαπανών, αυξήσεις των φόρων).

Η ΤΤΙΡ κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του «σκανδάλου» της VW

                                  Τα τρία Τ:TPP, ΤΤΙΡ & η TISA

Είναι γελοίο, αλλά η χώρα που κάνει το παν να σταματήσουν οι συμφωνίες για τις εκλύσεις μολυντών του περιβάλλοντος από τις βιομηχανίες, αποκαλύπτει το «σκάνδαλο για την παραποίηση μετρήσεων ρύπων»… που φυσικά ανήκει σε βιομηχανικό κολοσσό ανταγωνίστριας χώρας.
Αλλά, δεν είναι μόνο η VW.
Δείτε τι θα ακολουθήσει, επειδή τα στοιχεία υπάρχουν για τις ευρωπαϊκές εταιρίες.
Και στο βάθος πρέπει να εγκαταλείψουν όσοι ακόμη έχουν αντιρρήσεις για την  υπογραφή της ΤΤΙΡ.
Τι επιτρέπεται να εκλύεται  - Τι εκλύουν πάνω από το όριο
Όμως, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του «σκανδάλου της VW»;
Εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως στις ΗΠΑ δεν κυκλοφορούν - παρά ελάχιστο - αμερικανικής κατασκευής  πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.
Παρόλο που έχει δημιουργηθεί η εντύπωση  πως ο κινητήρας ντίζελ είναι 20-40% πιο καθαρός από τον βενζινοκινητήρα.
Οι κινητήρες ντίζελ είναι δημοφιλείς στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας το 50% στην αγορά του αυτοκινήτου.
Αλλά θίξαμε απλώς μόνο την επιφάνεια του προβλήματος. Πάμε πιο βαθειά.

Η ανατροπή της «δικτατορίας του δολαρίου»

Η «δικτατορία του δολαρίου» που έχει επιβληθεί στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ανατραπεί, δηλώνει συχνά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και διαβεβαιώνει πως το νόμισμα της χώρας του δεν θα γίνει ακόμα ένα θύμα αυτής της δικτατορίας.
Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η «δικτατορία» έχουν γίνει προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα, προκειμένου να αποκτήσουν πιο κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια αγορά τόσο το ρούβλι όσο και το γουάν, επιδιώκοντας την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Πούτιν κάνει λάθος, δεδομένου ότι συνδέει ένα ισχυρό νόμισμα με την εθνική ισχύ και θεωρεί ότι η υποτίμηση της αξίας του ρουβλίου είναι μια επίθεση έναντι της Ρωσίας.
Αυτές οι δηλώσεις χρησιμοποιούνται απλά για προβολή ισχύος και φαίνεται πως αγνοούν την οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το Κρεμλίνο.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις που θα δημιουργήσουν θετική οικονομική δυναμική, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία από τις κυρώσεις και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Ενώ η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας και έχει γίνει ο μεγαλύτερος καταναλωτής ορυκτών καυσίμων στον κόσμο - τομέας ζωτικής σημασίας για την ρωσική οικονομία, η κινεζική οικονομική κρίση του περασμένου Αυγούστου αποδυνάμωσε το γουάν και κατά συνέπεια αύξησε την πίεση στη ρωσική οικονομία.
Η κινεζική οικονομική κατάρρευση και η υποτίμηση του γουάν είχε παγκόσμιες επιπτώσεις: 
από τη Wall Street μέχρι τη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία.
Στη Wall Street η πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά δημιούργησε πανικό στους επενδυτές ενώ στη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα, χώρες που έχουν βασιστεί στη συνεχή ενεργειακή δίψα της Κίνας, το σοκ ήταν μεγαλύτερο.

TOΠΣΑ:Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων από αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων», η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Απασχόληση Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων διοργανώνει μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των ωφελουμένων, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων των περιοχών παρέμβασης.
Πιο αναλυτικά:
Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00, στο Ξενοδοχείο Civitel Attik (Επταλόφου 13-15, Μαρούσι), θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση για την Πορεία του Προγράμματος
Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00, στο Ξενοδοχείο Civitel Attik (Επταλόφου 13-15, Μαρούσι), θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τις Τοπικές Επιχειρήσεις με τίτλο «Παρουσίαση Επιδοτούμενων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ»

ΣΕΑNAA:Στις 10:45 π.μ. τα αποκαλυπτήρια Μνημείου προς τιμήν Αμαρουσιωτών Ηρώων

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών  του Νομού Αττικής ανήγειρε Μνημείο προς τιμήν  των Αμαρουσιωτών Ηρώων που έπεσαν στην πολιορκία της Ακροπόλεως την περίοδο 1821 - 1829.
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που θεμελιώθηκε στην οδό Μ. Αλεξάνδρου,
όπισθεν του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη,  σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:45 πρωινή.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΑΝΑΑ: