Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ο Γιώργος Περού live αύριο στις 9:30 μ.μ. στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»

Aύριο στη 1:00 μ.μ. τα εγκαίνια του «Λίλιαν Βουδούρη Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών»


Σύλλογος ΚΑΤ Αγίου Νικολάου:Αύριο στις 11:00 π.μ, Γενική Συνέλευση & Εκλογές


Στα Βριλήσσια από σήμερα έως 3 Μαρτίου, η έκθεση ζωγραφικής με θέμα την «Ρεματιά»

Στις 10:30 π.μ. η Ημερίδα Ενημέρωσης «LIFE_GrIn» στο Μαρούσι


Σαραντάκου Μηνολόγιον Μαρτίου έτους 2019

Η ελληνική λοιπόν ονομασία του τρίτου μήνα της χρονιάς είναι δάνειο από τα λατινικά, όπως άλλωστε και όλα τα ονόματα των μηνών. 
Για να αναφέρουμε την άχρηστη πληροφορία της ημέρας, ο Μάρτιος είναι ένας από τους τρεις μήνες του χρόνου που η τουρκική του ονομασία είναι επίσης δάνειο από τα λατινικά, Mart (οι άλλοι δυο: Mayιs και Ağustos). 
Στα αγγλικά, το όνομα του μήνα, March, συμπίπτει με τη λέξη march που σημαίνει πορεία/εμβατήριο (μαρς) αλλά πρόκειται για απλή σύμπτωση -δεν υπάρχει ετυμολογική συγγένεια. 
Σύμφωνα δε με το γνωστό ανέκδοτο, στα λαρσινά ο Μάρτιος είναι επίσης Μαρτς, όπως στα αγγλικά.
Ο Μάρτης είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης, αλλά κάνει και τα τελευταία κρύα. Η γνωστή παροιμία λέει: 
Μάρτης, γδάρτης, παλουκοκάφτης, ενώ μια άλλη συμβουλεύει «Φύλα ξύλα για το Μάρτη να μην κάψεις τα παλούκια». 
Ο Μάρτιος, όπως έχουμε ξαναπεί ήταν αρχικά ο πρώτος μήνας του παλιού ρωμαϊκού ημερολογίου.
Ήταν αφιερωμένος στον θεό Άρη (Mars), κάτι που ταίριαζε αφού τα χρόνια εκείνα οι εκστρατείες ξεκινούσαν την άνοιξη, και μάλιστα την πρώτη του Μάρτη γιόρταζαν το Armillustrum (Αρμιλούστριο) σε τέμενος του Άρη, γιορτή καθαγιασμού των όπλων.
Πα  1Ανακάλυψις της ραδιενεργείας υπό Ερρίκου Μπεκερέλ
Σα 2Γενέσιον Αντωνίου Βιβάλντι
Κυ  3† Νικολάου Γκόγκολ
Δε 4Γενέσιον Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη
Τρ 5Σωκράτους του φιλοσόφου θανάτωσις
Τε 6Μιχαήλ Αγγέλου. Και του Κιλελέρ.
Πε  7Αριστοτέλους του Σταγειρίτου θανή
Πα  8Παγκόσμια ημέρα των γυναικών
Σα  9Αναξαγόρου του φιλοσόφου
Κυ 10† Γεωργίου Ζαμπέτα και Παγκόσμια ημέρα ασκαύλου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Τo Σάββατο στο «Αετοπούλειο»:«Έως την ψυχή τα πράγματα του κόσμου»

CineΡήξη: Aύριο στις 7:45 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Αφερίμ»

Στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος «Ευρωπαϊκό Γουέστερν», 
η ταινιοθήκη της Ρήξης προβάλλει την βραβευμένη ταινία 
του Ρουμάνου Ράντου Ζάντε, «Αφερίμ»! 

«Κρίση» στο επιτελείο Καραμέρου για τη διαρκή - δημοσκοπικά - πτώση του!

            Πρώτος ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Χάος επικρατεί στο Μαρούσι με τις πολλές υποψηφιότητες για τον Δημαρχιακό θώκο. 
Μέχρι στιγμής διάφορα δείγματα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Ιστολόγιο «paraskhnio.gr» τις οποίες &  παρουσιάζουμε, ο υποψήφιος με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης των κατοίκων του Αμαρουσίου.
Στον αντίποδα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος 
βρίσκεται σε διαρκή πτώση, διακινδυνεύοντας συνεχώς την παρουσία του στο β’ γύρο!!!
Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι η κατάσταση στο Μαρούσι είναι πολύ ρευστή. 
Κατά την ίδια ανάρτηση για την τρίτη θέση «κονταροχτυπιούνται» οι κ.κ. Παναγιώτης Βραχνός και Γιάννης Νικολαράκος....
Οπως σημειώνει το «paraskhnio.gr», με την διαρκή πτώση του Γιώργου Καραμέρου που διαπιστώνεται στις δημοσκοπήσεις, οι πιθανότητες να δούμε κάποιον εκ των κ.κ. Νικολαράκου ή Βραχνού να περνούν στο β’ γύρο είναι αρκετές, με τις περισσότερες να δίνονται στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννη Νικολαράκο(!!!)

«Αδιαφορία για τους εμπόρους», βλέπει η Μαίρη Διακολιού

Στο ΔΣ της Τρίτης 26-2-2019, αποφασίστηκε κι άλλη παράταση της παράδοσης του πάρκινγκ – Ευτέρπης…
Όπως ίσως είναι γνωστό, έχω πολλές φορές διατρανώσει την αντίθεσή μου στο έργο αυτό, τεκμηριώνοντας την άποψή μου ότι τελικά αποβαίνει σε ζημία των πολιτών.
Γι αυτό το λόγο, είναι ορθολογικά αδύνατο να υπερψήφιζα την παράταση της παράδοσής του.
Όμως για την παράδοση αυτή καθ’ αυτή, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι ο εργολάβος τόσον καιρό δήλωνε ότι θα μπορούσε (κατόπιν άλλων παρατάσεων) να παραδώσει το έργο στις 8-3-2019, γνωρίζοντας ότι μεσολαβούσε χειμώνας… 
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο ανάδοχος, στην αίτησή του για παράταση καταδεικνύει πληθώρα καθυστερήσεων με υπαιτιότητα του Δήμου, τις οποίες η Διοίκηση δεν αντέκρουσε.

Θ. Αμπατζόγλου στο «Ακραίως»: Δεν υπήρξε σύγκρουση με την Μαρίνα Πατούλη!

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι φίρμες. Δεν είναι κριτήριό μας οι φίρμες, 
αλλά αυτοί που μπορούν να κάνουν δουλειά»!!!

 Αρνήθηκε ότι υπήρξε σύγκρουση με την κ. Μαρίνα Πατούλη ο υποψήφιος δήμαρχος του Αμαρουσίου με τη ΝΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.
«Δεν υπήρξε σύγκρουση με την κ. Πατούλη» υποστήριξε ο κ. Αμπατζόγλου, ωστόσο έριξε τα «καρφιά» του. 
«Δεν μας ενδιαφέρουν οι φίρμες. Δεν είναι κριτήριό μας οι φίρμες, αλλά αυτοί που μπορούν να κάνουν δουλειά».
Και συνέχισε: 
«Η κ. Πατούλη έχει τη δική της διαδρομή, δεν είναι στο συνδυασμό. Ζήτησε να είναι υποψήφια δήμαρχος, μετά υπαναχώρησε, είμαστε σε συνεννόηση. Όμως οι συνεργασίες έχουν προϋποθέσεις».
Μιλώντας για το Μαρούσι σημείωσε πως: 

Αύριο η 2η συνάντηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσιολογική Ήβη & Διαταραχές

Από το Α έως το Ω» ... Μια Ακαδημία για Γονείς  
Η  Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου 
διοργανώνουν τη 2η συνάντηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσιολογική Ήβη και Διαταραχές» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού».
Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου  2019 και ώρα 17:30 -19:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), με ομιλήτρια τη κ. Φλώρα Μπακοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρική ς- Εφηβικής Ιατρικής & Επιστημονική Υπεύθυνη Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής ,Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας & Ιατρικής ,Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών ,Νοσοκομείο Παίδων <<Η Αγία Σοφία>>.
Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Την Παρασκευή στις 10:00 μ.μ. ο Σπύρος Καββαδάς στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»

«Ονειρεμένα τραγούδια», την Κυριακή στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

«Ένα & Ένα» ... τα αγαπημένα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη, κάθε Πέμπτη στη «BABEL» !

                                  Σοφία Παπάζογλου & Θοδωρής Κοτονιάς

Για όλους όσοι πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις...

Ο Θ. Αμπατζόγλου προσπέρασε τον Γ. Καραμέρο & είναι πλέον 1ος!
Πρώτος περνάει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου «kalpi19.gr», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου που κατέρχεται με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» & στηρίζεται από τη Ν.Δ & το «Ποτάμι»

Στις ίδιες δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, έχει υποχωρήσει στη δεύτερη θέση, καταγράφοντας παράλληλα πτωτικές τάσεις.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο γιατρός Παναγιώτης Βραχνός με τον συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ - Καθαρή Γραμμή», που κατά το ιστολόγιο «έχει τη διακριτική στήριξη του Κινήματος Αλλαγής», και ουσιαστικά αντλεί ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του Γιώργου Καραμέρου, προκαλώντας προβληματισμό στο επιτελείο του.

Στον δημόσιο απολογισμό του έργου του στο Μαρούσι, καλεί τη Ρένα Δούρου ο Γ. Πατούλης!

Απαντώντας στην πρόσκληση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου προς τους ανθυποψήφιους  για δημόσιο διάλογο «επί συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης την καλεί να παραστεί τη Δευτέρα, στο δημόσιο απολογισμό του έργου του στο δήμο Αμαρουσίου.
«Σε χθεσινή τηλεοπτική της εμφάνιση, η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε το ερώτημα ποιο έργο έχω να επιδείξω όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης μου με την Αυτοδιοίκηση, ώστε να διεκδικώ το αξίωμα του περιφερειάρχη.
Την ενημερώνω ότι σε αντίθεση με όσους θήτευσαν στη σημαντική θέση του Περιφερειάρχη τα προηγούμενα χρόνια, έχω να επιδείξω σημαντικό έργο, σε όλες τις θέσεις ευθύνης που έχω περάσει. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου με έχουν εκλέξει επί τρεις συνεχείς θητείες Δήμαρχο και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση», αναφέρει ο κ. Πατούλης.
«Στο Μαρούσι παρέλαβα έναν υπερχρεωμένο Δήμο, στα όρια της κατάρρευσης. Με τη βοήθεια των συνεργατών μου καταφέραμε να τον εξυγιάνουμε οικονομικά. Υλοποιήσαμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς:
 Στο πράσινο, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών. Στη παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών.
Δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές που στηρίζουν στην πράξη τη μέση οικογένεια και φροντίσαμε να μη νιώσει κανείς απροστάτευτος.
Σταθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

«Πρωτοβουλία για φυσικό αέριο σε κάθε σπίτι στο Μαρούσι», από τον Γ. Καραμέρο

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), Δημήτριο Παπακώστα, τον Τεχνικό Διευθυντή, Χρήστο Σκουλίδα και τον Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών, Γιάννη Ντρούκα, είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, με θέμα την δυνατότητα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε κάθε δρόμο του Αμαρουσίου σε ποσοστό διείσδυσης 100% μέσα στην επόμενη πενταετία από το 75% που είναι σήμερα.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «# Ενωμένο Μαρούσι» δήλωσε σχετικά: 
«Ο φετινός βαρύς χειμώνας ταλαιπωρεί και οικονομικά τους Μαρουσιώτες σε μια εποχή ενεργειακής φτώχειας καθώς πολλά νοικοκυριά είναι αποκλεισμένα ή έχουν ανεπαρκή πρόσβαση στην ενέργεια. Μέχρι η χώρα να συμμορφωθεί με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή και τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το φυσικό αέριο αποτελεί μια εφικτή και αποδοτική λύση και για όλα τα νοικοκυριά...

Δάμων Κλαπάκης: «Δεσμεύομαι»!

Απαντώντας στα καθοριστικά για την ποιότητα ζωής στην Πόλη & τα οικονομικά του Δήμου   ερωτήματα του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους επισημαίνω ότι:
●►Η Ποιότητα ζωής σε μια πόλη καθορίζεται από τον σωστό πολεοδομικό σχεδιασμό & τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης
●►Ενώ  τα οικονομικά ενός Δήμου καθορίζονται σχεδόν πάντα κατά πόσο διορίζονται μη αναγκαία μάλιστα ρουσφετολογικά  περισσότερα άτομα από την οικονομική αντοχή του & πολλές φορές χωρίς αντικείμενο
●►Οσοι υποψήφιοι δεν αναφέρονται στα ανωτέρω όσα λένε ότι ενδιαφέρονται για τους πολίτες είναι ένα μεγάλο ψέμα
Αν παρατηρήσουμε τους άλλους συνδυασμούς, εκτός από τη γνωστή μόνιμη & ψεύτικη κοινή προεκλογική φλυαρία τους, κανένας άλλος υποψήφιος Δήμαρχος δεν αναφέρει τίποτα  στο  πρόγραμμά του, απαντώντας στα ερωτήματα του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», που τέθηκαν σε όλους. 
●►Αυτό συμβαίνει για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τα παράνομα εργολαβικά συμφέροντα που προωθούν  Δημάρχους
●►και με τον καταστροφικό παράνομο πελατειακό  μηχανισμό, που εξευτελίζει τη Δημοκρατία & εκβιάζει  οικογένειες  
●►Εγώ Δεσμεύομαι ότι:

Κοντά στους Εργαζόμενους του Δήμου & τους Γονείς του Σικιαριδείου η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός και η κοπή πίτας του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου που διοργανώθηκε την Κυριακή 24-3-2019. 
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Λ. Μαγιάκης. 
Μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς ατυχήματα, αναγνώριση της προσφοράς τους. 
Δήμοι με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μνημονιακούς περιορισμούς. 
Κοινοί αγώνες αιρετών και εργαζομένων για μια Αυτοδιοίκηση με κύρος και αρμοδιότητες στο πλευρό των δημοτών. Ειρήνη, Υγεία, προσωπική και οικογενειακή προκοπή οι ευχές που δώσαμε στον Πρόεδρο Ν. Καλλιμάνη, τη διοίκηση του Σωματείου και όλους τους εργαζόμενους. Παραβρέθηκαν  οι δημοτικοί σύμβουλοι  της παράταξης:
 Αικ. Ψάλτη & Βελισ. Ελευθερίου. 
Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων Σικιαριδείου Ιδρύματος διοργάνωσε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Ενημέρωση του 15ου ΔΣΑ από Πολιτική Προστασία Δήμου Αμαρουσίου & Πυροσβεστική

Αντιμετώπιση έντονων καιρικών & φυσικών φαινομένων   
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών/τριών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου σχετικά με την αντιμετώπιση έντονων καιρικών και φυσικών φαινομένων.
Το πρόγραμμα υλοποίησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.

Παρών & στην εορταστική εκδήλωση του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» ο Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και με κοινή προσπάθεια θα διεκδικήσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά με αναπηρία
Στη εορταστική εκδήλωση του Σωματείου Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ του Δήμου Αμαρουσίου με την ευκαιρία κοπής των Πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με τους γονείς και τους φίλους των παιδιών.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξήρε τις προσπάθειες της  Πρόεδρου του Σωματείου, τονίζοντας ότι «η «Αμαρυσία Εστία» είναι έργο της κας Σοφίας Κοντοπούλου».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δεδομένη από μέρους της Διοίκησης του Δήμου ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί με την ίδρυση το 2010 του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και την παραχώρηση στέγης στην οδό Ζήνωνος και Ελεάτου 8 στο Μαρούσι για τη δημιουργική  απασχόληση των παιδιών και την έμπρακτη βοήθεια στους γονείς. 

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κυκλοφορεί αύριο το «Άρδην» τ. 114, με αφιέρωμα στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου


Μαρίνα Πατούλη:Οι «μάσκες» έπεσαν πριν έρθουν ακόμη οι Αποκριές...


Η πολιτική υποκρισία περί δήθεν ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης έμεινε για λίγο μόνο χρόνο «μακιγιαρισμένη, αφού οι κατηγορίες ανάμεσα σε «εκλεκτούς» και «εξαρτώμενους» από διαφόρους κομματικούς χώρους εξαφάνισαν τα «φτιασίδια» της και αποκάλυψαν το αληθινό πρόσωπό της. 
Εκείνοι που τη μία στιγμή δηλώνουν υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από «χρώματα» και «χρίσματα», την επόμενη ευτελίζουν τον θεσμό, μην μπορώντας να απαλλαγούν από τις κομματικές αγκυλώσεις τους. 
Η επιχείρηση «ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση», που ξεκίνησε με τους «διθυράμβους» για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές, με δήθεν στόχο να εκλείψουν οι επιρροές του «άκρατου κομματισμού», υποσκάπτεται εν τη γενέσει της.
Για άλλη μια φορά, οι κομματικοί τακτικισμοί και οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις επιχειρούν να ασκήσουν πλήρη έλεγχο πάνω στους Δήμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. 
Η σήψη και παρακμή του πολιτικού μας συστήματος εισχωρεί βαθιά στο κοινωνικό σώμα, οδηγώντας τους πολίτες σε επικίνδυνες ατραπούς, με θύματα τους ίδιους...

Μ. Διακολιού:«Ο κ. Καραμέρος για πολλοστή φορά ανάγει την πολιτική υποκρισία & αχαριστία σε επίπεδο επιστήμης»!

Πληροφορηθήκαμε από την επικαιρότητα την απάντηση του κ. Γ. Καραμέρου προς τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δηλώνει ότι αρνείται να τον στηρίξει καθώς απέρριψε υποψήφιο που του πρότεινε λόγω χρώματος και καταγωγής. 
Στην απάντησή του, ο κ. Καραμέρος, αφού δίνει την εξήγηση ότι απέρριψε τον υποψήφιο επειδή δεν καταγόταν ούτε κατοικούσε στο Μαρούσι, σχολίασε ότι «δεν δέχεται υποδείξεις από κανένα κόμμα και καμία κομματική νεολαία» .
Βέβαια, ο κ. Καραμέρος παρέλειψε να πει ότι δέχεται να έρθει σε «συνεννοήσεις» με κομματικές νεολαίες, στο πλαίσιο της συμφωνίας του να λάβει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.  
Άλλωστε, η κομματική νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επικοινώνησε ούτε με την κ. Διακολιού (αυτό είναι βέβαιο), ούτε – εξ όσων γνωρίζουμε, με τους κ. Αμπατζόγλου, Βραχνό, Γαρδέλη, Μαγιάκη, Νικολαράκο, Ρώτα, ούτε φυσικά με τους κ. Φωτόπουλο (ΚΚΕ) και Σπυρόπουλο για να τους προτείνει υποψηφίους.
Η επιλογή της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να συνδιαλλαγεί μόνο με τον κ. Καραμέρο είναι ακριβώς η απόδειξη ότι εκείνος είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, παρά τα όσα αντίθετα διακηρύττει.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει τον Γιώργο Καραμέρο & το «Ενωμένο Μαρούσι»!

Καταγγέλλουν ότι «έκοψε» υποψήφιο λόγω καταγωγής!!!
Σκληρή κόντρα άνοιξε μεταξύ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργο Καραμέρου με αφορμή την άρνηση του δεύτερου να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιο λόγω της θρησκείας και της καταγωγής του, όπως καταγγέλλει η οργάνωση.
Η οργάνωση καταγγέλλει ότι «αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες των υποψηφίων, λόγω της καταγωγής του», ενώ η παράταξη απάντησε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν κατοικεί στο Μαρούσι.
Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Το «Ενωμένο Μαρούσι» του κ. Καραμέρου αποκλείει υποψηφιότητες λόγω καταγωγής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες των υποψηφίων, λόγω της καταγωγής του.
Ο πολιτικός χώρος της νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς, ουδεμία ιδεολογική και πολιτική συγγένεια έχει με ανθρώπους που ακολουθούν πρακτικές αποκλεισμού, λόγω χρώματος και καταγωγής.
Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και πρέπει να απομονωθούν, τόσο σε κοινωνικό, όσο και πολιτικό επίπεδο, μέσα από την οικοδόμηση ενός ανοικτού και δημοκρατικού μετώπου, απέναντι στην ακροδεξιά και στην αντίληψη που θέλει τον δήμο σαν λάφυρο στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
Το όραμα του κ. Καραμέρου για ένα «Ενωμένο Μαρούσι» είναι κενό περιεχομένου σε όλα τα επίπεδα.

Με το ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου, συναντήθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αντιπροσωπεία της παράταξης μας αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Λ. Μαγιάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Β. Ελευθερίου και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γ. Αναλυτή συναντήθηκε το Σάββατο 23-2-2019 με το διοικητικό συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου.
Ο πρόεδρος κ. Κ. Σολδάτος και τα μέλη του ΔΣ παρουσίασαν ένα χάρτη της περιοχής στον οποίο είχαν επισημάνει τα σημεία που απαιτείται να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για την ανακούφιση των κατοίκων από την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την όχληση που έχουν επιφέρει στην περιοχή οι υπερτοπικές χρήσεις όπως το Mall, το Υπ. Παιδείας, η ΟΤΕ Academy, ο σταθμός ΗΣΑΠ της Νερατζιώτισσας, η διαμπερής κυκλοφορία στη Βύρωνος καθώς και ένα πλήθος από μικρότερα τοπικού χαρακτήρα προβλήματα.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην απόδοση του ΧΕΥ Κύμης στο Δήμο και την αξιοποίηση του  σε όφελος των κατοίκων της περιοχής. Το ΔΣ του Συλλόγου έχει απευθυνθεί για το σκοπό αυτό στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, την ΕΤΑΔ στην οποία μεταβιβάστηκε το ακίνητο και το Δήμο και σκοπεύει στο επόμενο διάστημα να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Υποψήφιοι με το «# Ενωμένο Μαρούσι» & τον Γ. Καραμέρο, Λίνα Βαμβακά & Νίκος Μανώλας

Δύο ακόμα νέοι άνθρωποι, η Λίνα Βαμβακά και ο Νίκος Μανώλας υποψήφιοι με το # Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο
Η 23χρονη Σπυριδούλα (Λίνα) Βαμβακά, δημοσιογράφος, και ο 38χρονος Νίκος Μανώλας, προπονητής μπάσκετ και ιδιωτικός υπάλληλος, είναι οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το # Ενωμένο Μαρούσι και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Καραμέρο. 
Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, ενισχύοντας τον συνδυασμό που απαριθμεί πλέον σαράντα επτά υποψηφίους.
«Το # Ενωμένο Μαρούσι συγκεντρώνει όλα τα προαπαιτούμενα για έναν άνθρωπο που θέλει να προσφέρει με τις γνώσεις την εμπειρία και τον ενθουσιασμό του στα κοινά της πόλης. Χωρίς κομματικές προϋποθέσεις, ο Γιώργος Καραμέρος μου ζήτησε να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια αλλαγής για το καλό του Αμαρουσίου. Με χαρά λοιπόν ανταποκρίνομαι για να δουλέψουμε μαζί για την πόλη που μεγάλωσα και αγαπάμε» δήλωσε η Σπυριδούλα (Λίνα) Βαμβακά.
Από την πλευρά του ο Νίκος Μανώλας τόνισε: 

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»


ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (34) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» (5/2019), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 11ης Έκτακτης και 12ης Ειδικής Συνεδρίασης έτους 2018
1. Ενημέρωση για τα εργασιακά θέματα
2. Διαγραφή δόσεων εισφοράς σε χρήμα από τον 1384/2018 χρηματικό κατάλογο
Υπόθεση: I.X. (αριθμός καρτέλας: 10880)3. Διαγραφή 1ης δόσης εισφοράς σε χρήμα από τον 1384/2018 χρηματικό κατάλογο και 1ης δόσης μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα από τον 1385/2018 χρηματικό κατάλογο Υπόθεση: Α.Π. (αριθμός καρτέλας: 078990), Ε.Μ. (αριθμός καρτέλας: 078696) & Ε.Π. (αριθμός καρτέλας: 051335)

3. Διαγραφή 1ης δόσης εισφοράς σε χρήμα από τον 1384/2018 χρηματικό κατάλογο και 1ης δόσης μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα από τον 1385/2018 χρηματικό κατάλογο Υπόθεση: Α.Π. (αριθμός καρτέλας: 078990), Ε.Μ. (αριθμός καρτέλας: 078696) & Ε.Π. (αριθμός καρτέλας: 051335)
4. Διαγραφή 1ης δόσης εισφοράς σε χρήμα από τον 1384/2018 χρηματικό κατάλογο και 2ης δόσης εισφοράς σε χρήμα από τον 131/2019 χρηματικό κατάλογο
Υπόθεση: Ν.Δ. (αριθμός καρτέλας: 063308), Π.Δ. (αριθμός καρτέλας: 088315), Γ.Δ. (αριθμός
καρτέλας: 197264), Σ.Κ. (αριθμός καρτέλας: 094473), Α.Κ. (αριθμός καρτέλας: 197262) &
Ε.Κ. (αριθμός καρτέλας: 197263)

Μεγάλη η συμμετοχή των Αιρετών της Αττικής, στην κοπή της παραδοσιακής «βασιλόπιτας»

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, δίχως τα βάρη και τις σκοτούρες της αυτοδιοικητικής καθημερινής ευθύνης, οι Δήμαρχοι της Αττικής, στην πλειοψηφία τους, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και «καλωσόρισαν» το  εκλογικό έτος 2019 με την κοπή της παραδοσιακής «βασιλόπιτας».
Υποδεχόμενος ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., Δήμαρχος Νίκαιας/Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης,  τους συναδέλφους του, την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τους δημοσιογράφους του αυτοδιοικητικού ρεπορτάζ, αναφέρθηκε στην ευθύνη της Π.Ε.Δ.Α. ως παράγοντα συσπείρωσης των αιρετών της Αττικής σε σχέση με τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους στόχους της, τα προβλήματα της αλλά και τις προοπτικές της εν μέσω της διανυόμενης οικονομικής κρίσης.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

«Κίνημα Άρδην»:Αύριο στις 7:30 μ.μ.η εκδήλωση με θέμα «Η Αριστερά & το Μακεδονικό Ζήτημα»

Θ. Αμπατζόγλου:«Ο κ. Καραμέρος πρέπει να συνηθίσει το κοστούμι του ΣΥΡΙΖΑ»

Από το Γραφείο Τύπου της αυτοδιοικητικής παράταξης «Μαρούσι - Νέα Εποχή» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή την απάντηση του κ. Καραμέρου και την επίθεση λάσπης στο πρόσωπο του κ. Θ. Αμπατζόγλου οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Η σπουδή του κυρίου Καραμέρου να μας απαντήσει με κίτρινα σχόλια και όχι επί της ουσίας, δείχνει την προσπάθειά του να κρύψει από τους Μαρουσιώτες τη δική του κομματική ταυτότητα «ΣΥΡΙΖΑ», αναφορικά με την υποψηφιότητά του. 
Αυτή όμως δεν κρύβεται! 
Όλη η Ελλάδα γνωρίζει τον κ. Καραμέρο, και όλο το Μαρούσι γνωρίζει τον κ. Κούκουζα.
Ότι όμως και να πει ο κ. Καραμέρος, μία είναι η αλήθεια. 
Ότι η υποψηφιότητα Καραμέρου είναι υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ και το ψηφοδέλτιο «ΕνωμένοΜαρούσι» φέρει τη σφραγίδα «ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Καραμέρος παριστάνει τον ανεξάρτητο ενώ γνωρίζουμε ότι επί 5 χρόνια τώρα είναι διορισμένος Αντιπεριφερειάρχης με σφραγίδα «Τσίπρα -Δούρου». 
Επί 5 χρόνια τώρα δίνει δημοσίως μάχες υπέρ του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη ο κ. Καραμέρος, όλο τον καιρό της πολιτικής του ενασχόλησης με το Μαρούσι, απέφυγε να αναφερθεί στα 5 αποτυχημένα χρόνια θητείας του στο πλευρό της κας Δούρου και κυρίως απέφυγε να θυμίσει στους Μαρουσιώτες ποιό το καλό που έφερε στην πόλη μας, ως Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τη σφραγίδα «Τσίπρα-Δούρου». 
Μήπως μόνο εμπόδια;

Γιώργος Καραμέρος: Το «Ενωμένο Μαρούσι» δημιουργήθηκε στις γειτονιές της πόλης & όχι σε κομματικά γραφεία

Το «Ενωμένο Μαρούσι» δημιουργήθηκε στις «γειτονιές της πόλης και όχι σε κομματικά γραφεία», τονίζει ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή ανακοίνωση του υποστηριζόμενου από την ΝΔ αντίπαλου του, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο οποίος τον εγκαλεί για την ένταξη δυο στελεχών του ΣΥ
ΡΙΖΑ στον πολυσυλλεκτικό συνδυασμό του.
Συγκεκριμένα την ένταση πυροδότησε ανακοίνωση του Θ. Αμπατζόγλου με την οποία αμφισβητούσε τον όρο ανεξάρτητος με τον οποίο προσδιορίζεται ο Γ Καραμέρος υποδεικνύοντας τον, «ως την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι». Αυτό με αφορμή την πρόσφατη ένταξη στο συνδυασμό του, τριών προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ : Της Άννας Φωτοπούλου, (εικαστικός- ελεύθερη επαγγελματίας), τoυ Πέτρου Κούκουζα, (τεχνολόγος- γεωπόνος, νυν δημοτικός σύμβουλος) και του Βασίλη Μπούρα (σύμβουλος επιχειρήσεων).
Στην απάντησή του ο κ. Καραμέρος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: 
Το «Ενωμένο Μαρούσι» έχει ήδη ανακοινώσει 44 υποψηφίους κάθε κομματικής προέλευσης απ΄ όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, δεν ξεχωρίζουμε τους πολίτες σε μπλε, κόκκινους ή πράσινους - όλοι χρειάζονται στο ανεξάρτητο και πολύχρωμο Ενωμένο Μαρούσι. 'Αλλωστε η δική μας παράταξη δεν δημιουργήθηκε σε κομματικά γραφεία, αλλά στις γειτονιές της πόλης μας μαζί με τους δημότες του Αμαρουσίου.

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων με την επικεφαλής της καμπάνιας για τις ΕΥΡΩεκλογές, Σκα Κέλλερ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας καλούν στην εκδήλωση - συζήτηση με την Σκα Κέλλερ, επικεφαλής της καμπάνιας των Ευρωπαίων Πράσινων & υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές 2019. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, από τις 6.30 - 9.30 μ.μ.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο συντονιστής Μανώλης Βέμης και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, η Evelyne Huytebroeck. 
Θα ακολουθήσει ομιλία της Σκα Κέλλερ με θέμα τις προτεραιότητες των Πράσινων της Ευρώπης μπροστά στις Ευρωεκλογές.
Πρέμβαση θα κάνει & οΥποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου(τ. Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής), κ. Γ. Καραμέρος 

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑΤΡΙΑ(13) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (6/2019) η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα.
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Καθορισμός κριτηρίων και προϋποθέσεων για την χορήγηση διατακτικών σε άπορους δημότες - κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου" 
2. Έγκριση ή μη πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου με τίτλο:
«Ανακατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων» και για την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου. 
3. Αντικατάσταση ή μη μέλους και εκ νέου συγκρότηση επιτροπής Παραλαβής Συμβάσεων Γενικών Υπηρεσιών (Ν.4412/2016)»
4. Εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 183/2019 απόφασης του 2ου κλιμακίου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) επί της προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας «ΙΜΠΕΞ ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.Ε.» κατά μέρος της με αριθμ. 372/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον ανοιχτό άνω των ορίων δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την υπηρεσία με τίτλο:
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ».

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Μυστηριώδης έκρηξη σε εγκαταστάσεις τένις κοντά στο Σισμανόγλειο!

Έκρηξη σε εγκαταστάσεις τένις, στην οδό Σισμανογλείου(στη γειτονιά του «Παρατηρητή Αθμονέων») στο Μαρούσισημειώθηκε χωρίς ωστόσο να έχει έως τώρα προσδιοριστεί χρονικά.
Σύμφωνα με το ιστολόγιο «www.documentonews.gr»  που επικαλείται αστυνομικές πηγές, υπάλληλος που πήγε το πρωί στις εγκαταστάσεων διαπίστωσε ότι ήταν σπασμένες οι τζαμαρίες και είχαν προκληθεί ζημιές στον ευρύτερο χώρο. 
Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, ενώ στο χώρο έσπευσαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που εντόπισαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.