Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Φαίδωνας Γεωργίτσης αναλαμβάνει τη Θεατρική Ομάδα Αμαρουσίου

Στην καλλιτεχνική οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τον μεγάλο ηθοποιό – θιασάρχη και σκηνοθέτη Φαίδωνα Γεωργίτση, ο οποίος αναλαμβάνει τη Θεατρική Ομάδα και το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο θεατρικής δημιουργίας.
«Καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Αμαρουσίου έναν αξιόλογο άνθρωπο της Τέχνης, έναν εκπρόσωπο της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και σημαντικό θιασάρχη και θεατράνθρωπο. Θέλουμε κοντά μας ανθρώπους με διάθεση δημιουργίας και προσφοράς και ο Φαίδωνας Γεωργίτσης είναι ένας από αυτούς. Δεν ξεχνούμε και όσους δημιουργούς έχουν συνεργαστεί με τον Δήμο μας, τους οποίους τιμούμε και ευχαριστούμε για την προσφορά τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, κατά την παρουσίαση του ηθοποιού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη του Δήμου.

Πρόστιμο στο «LEROY MERLIN» Αμαρουσίου για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας


Σε επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο κατάστημα «LEROY MERLIN» που λειτουργεί επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 
Συγκεκριμένα, 
μετά από επιτόπιο έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών και με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου, επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο για υπέρβαση ορίου εκπομπής θορύβου από τη λειτουργία μηχανολογικού εξοπλισμού της επιχείρησης. 

Ανακύκλωσε 15,5 τόνους ηλεκτρολογικού & ηλεκτρικού εξοπλισμού το τελευταίο 12μηνο, ο Δήμος Αμαρουσίου!


Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορώντας σε θέματα ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος σε συνεργασία με τους δημότες κατάφερε μέσα στους τελευταίους 12 μήνες να συλλέξει και να παραδώσει προς ανακύκλωση 15 τόνους και 640 κιλά χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ακολουθώντας όλες τις νόμιμες και περιβαλλοντικά ορθές διαδικασίες, όπως προβλέπονται από το εγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).
Η βιομηχανία ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε ανέλαβε προ έτους τη διαχείριση της ανακύκλωσης του ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κατόπιν ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των επίσημων στοιχείων από τον πρώτο χρόνο ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με τις διαδικασίες της ΑΝΑΜΕΤ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: 

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Την πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή «Δημότης Αμαρουσίου» παρουσίασε ο Γ. Πατούλης

Τη σύγχρονη και καινοτόμο εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές «Δημότης Αμαρουσίου» που πρόσφατα εισήγαγε ο Δήμος Αμαρουσίου εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του Πολίτη, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργος Πατούλης, από το βήμα του Mobile Engagement Forum.
Η εξυπηρέτηση πλέον γίνεται ταχύτερη και ο Δημότης αναλαμβάνει τον δικό του ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Έτσι δημιουργείται μία αλληλοεπίδραση, ένα αμφίδρομο κανάλι επικοινωνίας με οφέλη για τον Πολίτη αλλά και τον Δήμο που βελτιώνει την εξυπηρέτησή του μειώνοντας, παράλληλα, το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών του.
«Δήμος και Δημότης ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά. Η εξυπηρέτηση του Πολίτη αποκτά άλλη ποιότητα, άλλη ταχύτητα και η σχέση αυτή άλλα χαρακτηριστικά. Γίνεται πιο άμεση, αμφίδρομη, πιο αποτελεσματική. Δήμος και Δημότης γινόμαστε συνεργάτες και χτίζουμε μαζί ένα καλύτερο Μαρούσι. Βελτιώνουμε την πόλη μας με κοινή σφραγίδα» ανέφερε ο κ. Πατούλης, στην παρουσίασή του.
Ιδιαίτερη σημασία στην κατεύθυνση της εμπέδωσης της νέας φιλοσοφίας και χρήσης της εφαρμογής δίνει ο Δήμος στο κεφάλαιο Νεολαία. 

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Την Πέμπτη η Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Ημερίδα για την βιώσιμη κινητικότητα διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.

Στην έναρξη της ημερίδας τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα πραγματοποιήσουν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα την οικολογική μετακίνηση (EcoMobility).
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι:
►Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Χαιρετισμός
►Διονύσιος Μπατιστάτος, Γενικός Διευθυντής Karenta ΑΕ, Ομιλία με θέμα την ηλεκτροκίνηση
►Δρ. Δημήτριος Κωνσταντής, Ορθοπεδικός, Ομιλία με θέμα τους τραυματισμούς ποδηλατών
►Δρ. Βασίλης Κουράκος, Φυσιοθεραπευτής - Οστεοπαθητικός, BodyGeometry Fit Expert, Ομιλία με θέμα τη φυσιολογία του σώματος ποδηλάτου
►Γιώργος Στάθης, Συνεργάτης Cities for Cycling και συντάκτης περιοδικού MBike, Ομιλία με θέμα το Πείραμα της Αυστρίας