Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

... οι υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών !

Προκειμένου να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έρχονται οι υποχρεωτικές αποσπάσεις καθηγητών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας.
Ειδικότερα, κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία επιχειρείται, μετά το άνοιγμα των σχολείων και πριν ξεκινήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών να καλυφθούν τα κενά, ορίζει τις υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών ακόμα και με οργανική θέση.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, 16.000 λιγότεροι καθηγητές στα σχολεία- λόγω διαθεσιμότητας, συνταξιοδότησης και μετάταξης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 5.000 κενές θέσεις δασκάλων και 5.000 αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρυσι και δεν θα προσληφθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Η εγκύκλιος αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα η οποία ήδη «βράζει» έχοντας εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ  ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                                                     http://www.amarisia.gr

Σήμερα το αφιέρωμα στον «Στελλάρα» ΜΑΣ


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Eνίσχυση του Οικοτροφείου «Ηπιόνη», από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Αμαρουσίου

Με είδη οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα ενίσχυσε το οικοτροφείο «Ηπιόνη» το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Αμαρουσίου, μία δομή που εγκαινιάστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και στόχο έχει την υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης και συμπολιτών μας που βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα υπό την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
 Η προσφορά προς το οικοτροφείο που φιλοξενεί άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, έγινε σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων μετά τις χειμερινές πλημμύρες που έπληξαν το χώρο όπου διαμένουν καταστρέφοντας σημαντικό μέρος του εξοπλισμό του.
Η προσφορά του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου προς το οικοτροφείο περιελάμβανε ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, χαλιά, κουβέρτες και ποικιλία ειδών οικιακής χρήσης.
Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους και του προσωπικού και κυρίως των ενοίκων του οικοτροφείου για την προσφορά του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου του Δήμου εξέφρασε δια επιστολής της προς το Δήμαρχο κ. Πατούλη, η υπεύθυνη λειτουργίας του οικοτροφείου «Ηπιόνη» Ιωάννα Κέστου.

Kαταγγέλουν την δολοφονική επίθεση της «Φασιστικής Συμμορίας» ...

Είδε ΔένΔΙΑ & του έθεσε ζητήματα, ο Γ. Πατούλης ...

Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, η διασφάλιση της ευταξίας και λειτουργικότητας της πόλης μετά την απορρόφηση της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ καθώς και το ζήτημα της μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης, απασχόλησαν την συνάντηση  που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρ. του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης. 
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, έθεσε στον Υπουργό τα παρακάτω ζητήματα:
Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της πόλης, μέσω της αύξησης της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στις γειτονιές της πόλης αλλά και την ενίσχυση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου.
Την διασφάλιση της ευταξίας και της λειτουργικότητας της πόλης ενόψει της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις 23 Σεπτεμβρίου.
Πλέον έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά θα ασκούνται μια σειρά από αρμοδιότητες όπως η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, ο έλεγχος των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, ο έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, η εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η διενέργεια αυτοψιών κλπ.
Την ανάγκη μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απώλεσε 337 θέσεις το Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμινγκ!!!

337 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων ΑΠΩΛΕΣΕ το Ενιαίο ΝΠΔΔ «Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμινγκ», μετά τη κατάργηση 466 θέσεων (300 οργανικών θέσεων του Αμ. Φλέμινγκ και 166 θέσεων του Σισμανογλείου), με την εφαρμογή του καθεστώτος διαθεσιμότητας και τη σύσταση μόνο 129 θέσεων.
Με το καθεστώς διαθεσιμότητας καταργήθηκαν 166 θέσεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων και συστήθηκαν 81!!
 Πιο συγκεκριμένα:
                                                        ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΕΣ              ΣΥΣΤΑΘΕΙΣΕΣ
ΙΑΤΡΟΙ ΙΔΑΧ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ                    53                                      48
ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ                   2                                        -
ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ                                   2                                         -  
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ.                        1                                         -
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ                                  43                                       35  
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤ. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ                           1                                         -
ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ                    2                                         2  
ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ                         2                                         2
ΔΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤ.                         4                                         4

«Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων»

Tην ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων», προώθησε oΥπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα...
 Με προϋπολογισμό περίπου 5.500.000€, θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2015 το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών –ποδηλάτων», σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, στις πολεοδομικές ενότητες του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.
 Το έργο αυτό, μέσω του οποίου θα κατασκευαστεί δίκτυο διαδρομής πεζών και ποδηλάτων μήκους πάνω από 3,5 χιλιόμετρα, θα συμβάλει στην συνεκτικότητα των πολεοδομικών ενοτήτων του Αμαρουσίου και θα δημιουργήσει ελκυστικές περιοχές για χρήση από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην κατασκευή του θα απασχοληθούν πάνω από 100 εργαζόμενοι για ένα χρόνο.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ της Μεταρρύθμισης ...


Η νέα σχολική ξεκινά με τις ...καλύτερες προϋποθέσεις!

 Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ισχυρίζεται η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ότι ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τη μαθητική κοινότητα στην πόλη μας, παρά τη  σημαντική περικοπή των πόρων από την Πολιτεία, καθώς η Δημοτική Αρχή με δική της πρωτοβουλία, προχώρησε σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συμμετείχε στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ευχόμενος σε όλους «καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και διακρίσεις». Ειδικότερα βρέθηκε κοντά στα παιδιά του 3ου, 12ου, 7ου Νηπιαγωγείου, του 3ου, 11ου, 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνάσιου και 1ου Λυκείου.
«Είμαστε κοντά στη νέα γενιά, κοντά στα παιδιά μας για να στηρίξουμε τα ίδια και τις οικογένειες τους και μαζί να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες που επιφυλάσσει η δύσκολη εποχή. Στην προσπάθεια μας αυτή, θέλουμε δίπλα μας την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, ώστε μέσα από την εποικοδομητική και αμφίδρομη σχέση που θα αναπτύξουμε να υπηρετήσουμε καλύτερα τον κοινό στόχο μας, που είναι η δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για την επένδυση της γνώσης     στη νέα γενιά.  

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Mε την ΣΥΝδρομή του ΣφΥΡΙΖΑ, ΡεπούCIA επίθεση & στα Αρχαία Ελληνικά!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΗΧΗΣΗ» ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ...
Ανένδοτη στις θέσεις της για τα Αρχαία Ελληνικά και τα Θρησκευτικά εμφανίζεται η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία επανήλθε σήμερα, Τετάρτη, στο ζήτημα, με δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».
Χαρακτηριστικά, η κυρία Ρεπούση υποστήριξε ότι η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία θα πρέπει να διδάσκεται από τη μετάφραση, ενώ, για να ενισχύσει τα επιχειρήματά της, είπε ότι τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών.
«Είναι σημαντικό να διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Δεν μπορείς, όμως, να αναγκάσεις τα παιδιά να γνωρίσουν τις αξίες και τις αρχές αυτές, μαθαίνοντας Αρχαία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, «θα βγαίνουν μαθητές που θα ακούνε Θουκυδίδη και θα σκέφτονται πώς κλίνεται ένα ρήμα»...
Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική και δεν πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία σε βάρος των Νέων, σημείωσε.
Επανερχόμενη, δε, στο ζήτημα της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς θέλησε να εξηγήσει ότι δεν πρότεινε την κατάργηση της διδασκαλίας τους, αλλά την ένταξή τους σε πιο θρησκειολογική βάση, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία όλων των θρησκειών...
Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον Σκάι, η κυρία Ρεπούση είπε ότι «και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, που ήταν πάρα πολύ σημαντικές γλώσσες για την εποχή τους, σήμερα δεν μιλιούνται. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όλες οι γλώσσες, οι οποίες σήμερα δεν μιλιούνται, δεν διδάσκονται για να μιληθούν, αν θέλετε, θεωρούνται νεκρές γλώσσες.

«ΜΕΛΙΝΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ», στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Στις 21/9/2013 στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»
 η Χριστίνα Αλεξάνδρου θα πει «Μελίνα, καλησπέρα»,  τραγουδώντας τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη,
 από τον κινηματογράφο και το θέατρο 
και τιμώντας τη μεγάλη Ελληνίδα, 
στα πλαίσια της επετείου των 20 χρόνων από το θάνατό της.
Στο πιάνο ο Ζαχαρίας Τσίχλας. 
Απαγγέλλει η Αγγελική Ζήση.
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,
 Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις: 210 6817042
http://idiomelo.blogspot.com

Αγιασμός των... Απεργιών!

Την Παρασκευή στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
3. Άσκηση ή μη πρόσθετης παρέμβασης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κατά του Δημήτρη Χατζημιχάλη, ο οποίος άσκησε την από 21.06.2013 και με αριθμό κατάθεσης 87524/1041/2013 κλήση - αίτηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία συζητείται κατά την δικάσιμο της 12.11.2013 με αρ. πιν.ΓΚ/7. 
4. Ανάθεση χειρισμού μεμονωμένης δικαστικής υπόθεσης σε δικηγόρο, λόγω της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης 
5. Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος διαγωνισμού για "Υπηρεσίες συντήρησης, υποστήριξης, αναβάθμισης λογισμικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ, ΔΕΝ ΔΕΝ !!!


«Φτερούγησαν» 70.000€ από την «Σχολική Επιτροπή του 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου Αμαρουσίου»!

«Λεηλάτησαν» τα ταμεία Σχολικής Επιτροπής!!!

Σε ιδιωτική τράπεζα είχε μετατρέψει την σχολική επιτροπή 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, σύμφωνα με το  zougla.grη πρώην πρόεδρος της επιτροπής κυρία Κων. Δρ., όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών, τα οποία(όπως ισχυρίζεται το ιστολόγιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου), βρίσκονται στη διάθεση του... 
Πρόκειται για υπόθεση σκάνδαλο, καθώς την ώρα που η ελληνική οικογένεια στενάζει από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη και τα περισσότερα δημόσια σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης -σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ηλεκτροδότησης-, κάποιοι επιτήδειοι βάζουν το χέρι τους «στο βάζο με το μέλι» υφαρπάζοντας χρήματα σχολικών επιτροπών τα οποία προορίζονται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας, θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης αλλά και εκτέλεσης έργων για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων και τον κάθε είδους εξοπλισμό τους.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, τη οποία παρακολουθεί στενά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, πρωταγωνίστρια είναι η πρώην πρόεδρος της σχολικής επιτροπής 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, καρπώθηκε γύρω στις 70.000 ευρώ!
                                   Ο έλεγχος