Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ENΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

KAΣΤΑΛΙΑ

"Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις"

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Β4 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τα Μέλη της ΝΟ.Σ. της Β4 ΝΟ.Δ.Ε.

Καλούνται τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Β4 Νομαρχιακής Οργάνωσης (μέλη ΔΣ ΔΗΜ. Τ.Ο. ΔΙΑΜ. Τ.Ο., Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βουλευτές, Πολιτευτές, Μέλη Πολιτικής Επιτροπής κλπ.) σε Τακτική Νομαρχιακή Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 το πρωί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα:

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Θα χαιρετήσουν επίσης Βουλευτές της Περιφέρειάς μας και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η παρουσία όλων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

                                            Για το Δ.Σ. της Β4 ΝΟ.Δ.Ε.

                              Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
                         Δημήτρης Καρλαύτης                                        Ευάγγελος Αυλήτης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

           Στήνουν παγίδες στο λαό στέλνοντας πελατεία
                       στα ιδιωτικά νοσοκομεία
Πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή η πάλη των λαϊκών στρωμάτων για να εμποδιστούν οι επικίνδυνες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που με κεντρικό σχεδιασμό θα μεριμνά για την ολόπλευρη φροντίδα και περίθαλψη του λαού
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Τοπική Διοίκηση εφαρμόζει τις πλήρεις κατευθύνσεις της κεντρικής εξουσίας μεταφέροντας τον κύριο όγκο της ευθύνης της Υγείας σε νοσοκομεία-επιχειρήσεις καλλιεργώντας ταυτόχρονα στην πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού την αυταπάτη ότι για να γίνεις καλά θα πρέπει να πληρώσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, ενός κατοίκου του Αμαρουσίου που πήγε στα εξωτερικά ιατρεία μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, χρησιμοποιώντας κάρτα με «παροχές» υγείας που προσφέρει ο δήμαρχος της περιοχής σε συνεργασία με τον συγκεκριμένο Ομιλο. Ο κάτοικος αφού έδωσε τα στοιχεία του, κι έδειξε τη συγκεκριμένη κάρτα στους υπεύθυνους των εξωτερικών ιατρείων, πράγματι πέρασε για να εξετασθεί «δωρεάν» από τον παθολόγο που εφημέρευε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός αφού τον εξέτασε, έκρινε πως πρέπει να παραμείνει για περαιτέρω προληπτικό έλεγχο κάνοντας μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων (ανάλυση αίματος, υπέρηχο καρδιάς και δοκιμασία κοπώσεως), οι οποίες στοίχιζαν μόλις ... 300 ευρώ!
Οταν ο ασθενής διερωτήθηκε γιατί θα πρέπει να πληρώσει ενώ έχει τη συγκεκριμένη κάρτα, ο γιατρός του εξήγησε ότι με αυτή την κάρτα έχει τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης από τον αρμόδιο ιατρό ενώ για περαιτέρω ελέγχους, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το ποσό με μία μικρή έκπτωση. Ο κάτοικος του Αμαρουσίου μη έχοντας να πληρώσει το δυσβάσταχτο-υπέρογκο ποσό και παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν - με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εξέλιξη της υγείας του - έφυγε χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα πως την ώρα που περίμενε στον γκισέ για να ενημερώσει ότι δεν θα παραμείνει για άλλες εξετάσεις, κάτοικοι του Αμαρουσίου που έχουν τη συγκεκριμένη κάρτα, τηλεφωνούσαν διαρκώς για να μάθουν ποιες δωρεάν εξετάσεις μπορούν να κάνουν.

           Παροχές Υγείας ... μέσω δημοτικής κάρτας

«Πρωτεργάτης» αυτής της λογικής - της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των επιταγών της ΕΕ- είναι ο δήμαρχος του Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, (ΝΔ) και πρόεδρος του Δημοτικού Διαδικτύου Υγείας (ΔΔΥ), το οποίο είναι και από τους βασικούς διεκδικητές στην παροχή του «βασικού πακέτου» σε επίπεδο δήμων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), μετά την «Καλλικρατική» αναδιάρθρωση της χώρας.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, μέσω μιας «προνομιακής» κάρτας («Αρτεμις») ανάμεσα στις άλλες παροχές που δίνει στους κατοίκους και τους δημότες της περιοχής (ελεύθερη είσοδος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπτώσεις σε ασφαλιστικά πακέτα και εμπορικά καταστήματα), όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό έντυπο, εξασφαλίζει «πρόσβαση» σε «παροχές Υγείας»για όσους έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε δύο από τις «μεγαλύτερες ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν αυτή την κάρτα, μπορούν να πηγαίνουν στον συγκεκριμένο Ομιλο, τις νυχτερινές ώρες και όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εξεταστούν «δωρεάν» από τους γιατρούς που εφημερεύουν (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, χειρουργό και παιδίατρο σε κλινική του ίδιου Ομίλου).
Ομως όταν στην διάρκεια των επειγόντων περιστατικών χρειαστούν κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ ακτινογραφία, ανάλυση αίματος, υπερηχογράφημα, κ.ά.) τότε ο κάτοικος του Αμαρουσίου πληρώνει με μια μικρή έκπτωση το τιμολόγιο που αποφασίζει ο Ομιλος στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς. Αν επίσης προσέλθει άλλες ώρες του 24ώρου τότε πληρώνει το τιμολόγιο του Ομίλου, χωρίς καμία έκπτωση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοινοβούλιο υπό… κατοχή

H Σ. Σακοράφα ζήτησε κατ’ εξαίρεση να μιλήσει για το Πολυνομοσχέδιο, διευκρινίζοντας ότι δεν την εκπροσωπεί κανείς, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μία διαδικασία που μετατρέπει -όπως είπε- τη Βουλή σε «κατοχικό Κοινοβούλιο» και αποχώρησε, δηλώνοντας πως αν παρέμενε θα καταψήφιζε το νομοσχέδιο. Αντίθετα, ο Β. Οικονόμου, που είχε βάλει υποψηφιότητα και… έχασε, παρέμεινε στη συνεδρίαση διευκρινίζοντας ότι καταψηφίζει… Η ανεξάρτητη βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά :
"Μετατρέψατε τη Βουλή σε σωματείο – σφραγίδα.
Αρνούμαι να σφραγίζω φιρμάνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Δεν είμαι υπάλληλος, βουλευτής είμαι.
Αρνούμαι να δεχτώ πρακτικές κατοχικού κοινοβουλίου, όπου μιλούν οι εντολείς του ΔΝΤ και φιμώνονται οι εντολοδόχοι του Ελληνικού λαού.
Αρνούμαι να παραβρεθώ σε αυτήν την παρωδία.
Τούτες τις ώρες γράφεται ιστορία.
Ιστορία ενδοτισμού από τη μία, αλλά και αντίστασης από την άλλη."
Σε ό,τι αφορά στην ουσία του νομοσχεδίου η Σοφία Σακοράφα δήλωσε : "Είναι αυτονόητο ότι εάν παρέμενα θα καταψήφιζα το νομοσχέδιο, το οποίο γκρεμίζει σοβαρά κεκτημένα, πισωγυρίζει τον κόσμο της εργασίας σε συνθήκες του 1950 και επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στον κόσμο του μόχθου και της εργασίας".
Από το Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Προεκλογικές επιστολές Τζανίκου

Δεύτερο «κτύπημα», μέσα σε μια εβδομάδα, από τον τέως δήμαρχο Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκο. Δίνει στη δημοσιότητα τις επιστολές που έστειλε προεκλογικά στον γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου Καλλικράτη Μανιάτη.
Μετά την αιφνιδιαστική παρέμβασή του στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, από το οποίο ζητούσε έλεγχο της διοίκησής του, με αρχικό μάρτυρα τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γιαννακάκο, αυτή τη φορά δίνει στη δημοσιότητα δύο επιστολές που είχε αποστείλει στον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι, Καλλικράτη Μανιάτη, λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Σε αυτές, αφού δήλωνε πρόθυμος να στηρίξει οποιαδήποτε επιλογή του κόμματος για τη δημαρχία, έδινε συμβουλές για την καλύτερη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, αλλά έκανε και σοβαρές επισημάνσεις για παραλείψεις και λάθη της τοπικής κομματικής οργάνωσης.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, επικριτικός ήταν απέναντι στον επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ηλία Γιαννακάκο, καθώς και στην εκλεγμένη πλέον δημοτική σύμβουλο Μαρία Καρανάσιου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MIA ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ !!!



Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΡΙΣH

Οι φόροι και τα κόμματα
φέραν αυτή την κρίση
που κάνανε τον άνθρωπο
να μη μπορεί να ζήσει.

Κι όλο τη φτώχεια πολεμά
για να την ανικήσει
να βγάνει το ψωμάκι του
το σπίτι του να ζήσει.

Αλλά κι αυτό αδύνατο
για να το κονομήσει
και κάθε μέρα βλαστημά
την έρημη την κρίση.

Όλος ο κόσμος τά’χασε
κι όλοι παραμιλούνε
και κάθε μέρα βλαστημούν
την κρίση που περνούνε.


 
[Άντε να ζήσεις φτώχεια

και να πεθάνεις παλιοκρίση
Γεια σου Ογδοντάκη μου,
 παιδί μου γειά σου]

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΧΕΣ Δ.Δ.Υ


«Το ανάκτορο του Οδυσσέα»

Τις αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν στην Ιθάκη και την ανακάλυψη του ανακτόρου του Οδυσσέα, θα παρουσιάσει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο επιστημονικής εκδήλωσης που έχει προγραμματίσει την Τεταρτη 15 Δεκεμβρίου στις 7 η ώρα το απόγευμα, στο Δημαρχείο της πόλης.
Ομιλητές θα είναι οι ερευνητές, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, τακτικός καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Σπυριδούλα Κοντορλή – Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Βορέειο Βιβλιοθήκη στο τηλ. 210-6147-181.

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ"

"ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

           Διευκολύνει την εμπορική εκμετάλλευση       
                          του Δάσους Συγγρού
ο αποκλεισμός του Δήμου Αμαρουσίου από το Δ.Σ. του ΙΓΕ
Με αφορμή τη διοργάνωση αγώνα δρόμου στο Δάσος Συγγρού από εταιρεία αθλητικών ειδών, ύστερα από άδεια που της παραχώρησε το ΙΓΕ έναντι αντιτίμου και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, για τον Δήμο Αμαρουσίου και για τους συμπολίτες μας το Δάσος Συγγρού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας. Για μας είναι δάσος και μόνο δάσος, το οποίο έχει δημόσιο χαρακτήρα. Η συμμετοχή μέχρι πρόσφατα του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και των άλλων όμορων Δήμων, στο Δ.Σ. του ΙΓΕ αυτό ακριβώς υπογράμμιζε. Το δημόσιο χαρακτήρα του. Ενώ αποτελούσε και έμμεση αναγνώριση της θετικής συμβολής και προσφοράς όλα αυτά τα χρόνια του Δήμου Αμαρουσίου στην προστασία του.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει περισσότερους από 30 εργαζόμενους σε 24ώρη βάση για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό του Δάσους. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συλλόγου «Φίλοι Δάσους Συγγρού», έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές και έχει διαθέσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικό, περιπολικά, κ.λπ., τα οποία απέκτησε μέσα από το πρόγραμμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας) στην προσπάθεια αυτή. Αποδεικνύοντας ότι ουσιαστικά είναι ο πραγματικός θεματοφύλακας του Δάσους.
Δεύτερον, η πρόσφατη διοργάνωση αγώνα δρόμου στο Δάσος Συγγρού από εταιρεία αθλητικών ειδών έναντι αντιτίμου στο ΙΓΕ, είναι γεγονός ότι δεν συνάδει με τους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού και έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο όσα είχαμε από καιρό προβλέψει ό,τι θα συμβούν ως αποτέλεσμα της πολιτικά απαράδεκτης απόφασης του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου -στα όρια του οποίου βρίσκεται το 90% του Δάσους- στο Δ.Σ. του ΙΓΕ. Από τότε με επιστολές μας προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και το αρμόδιο υπουργείο είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα σήμερα -δυστυχώς ανεξέλεγκτα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας- λαμβάνουν χώρα.
Τρίτον, θεωρούμε ως ένα βαθμό δικαιολογημένη την ανησυχία κάποιων συμπολιτών μας, σχετικά με την πιθανή εκπόνηση σχεδίων «εμπορικής εκμετάλλευσης του Δάσους».
Αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για εμπορική αξιοποίηση του Δάσους Συγγρού, ούτε εκπονήσαμε master plan για αυτό. Αυτό το έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Εμείς είμαστε υπέρ της διαφύλαξης του δασικού χαρακτήρα και αντίθετοι σε οποιοδήποτε σχέδιο τέτοιου είδους αξιοποίησης. Εμείς δεν θέλουμε στο Δάσος «ούτε τρενάκια, ούτε διασκεδαστήρια».
Η δική μας Διοίκηση ήταν αυτή που μετέφερε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δάσος στο θέατρο του Αμαλιείου. Η δική μας Διοίκηση ήταν αυτή που αναζήτησε τρόπους εκμετάλλευσης των υπαρχόντων υδάτων και τη δημιουργία δεξαμενών νερού, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας του Δάσους.
Η δική μας Διοίκηση είναι αυτή που στο στρατηγικό της σχέδιο για το Μαρούσι του μέλλοντος, δεσμεύεται ότι το Δάσος Συγγρού θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και θα μείνει Δάσος για πάντα, στη διάθεση όλων των πολιτών.
Τέταρτον, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη απόφαση της κ. Μπατζελή να μας θέσει εκτός Δ.Σ. του ΙΓΕ αλλά και την απουσία ενημέρωσης στην προκειμένη περίπτωση από τη διοίκηση του ΙΓΕ, εμείς σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους πολίτες θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του Δάσους Συγγρού και την ανάδειξή του σε πόλο αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Αυτό το ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση. Καλούμε, μάλιστα, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΙΓΕ να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες του Αμαρουσίου και να διαθέσουν άμεσα το απαραίτητο προσωπικό, χρήματα και μέσα για την προστασία και τον καθαρισμό του Δάσους. Να αναλάβουν, έστω την ύστατη ώρα, τις ευθύνες τους, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Ελληνας "Σβαρτζενέγκερ" στο Μαρούσι

Ο Έλληνας «Σβαρτζενέγκερ», κατά κόσμον Θανάσης Κουράβελος έχει… διπλή ζωή. Και αυτό γιατί εκτός από body builder είναι και... οδοντίατρος. Το πρωί πηγαίνει στο εργαστήριό του στο Μαρούσι, μελετά νέες τεχνικές σχετικά με οδοντοστοιχίες -και όχι μόνο- και τις εφαρμόζει στους πελάτες του, και το βράδυ βγάζει την άσπρη μπλούζα και αποκαλύπτει το δυνατό, γραμμωμένο και ογκώδες κορμί του!
«Mε το bodybuilding ασχολούμαι εδώ και δεκαέξι χρόνια» λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Το 2007 βγήκα δεύτερος στους αγώνες WAEBA που είναι θεσμός στον χώρο και πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο». Ο Θανάσης έχει σπουδάσει οδοντοτεχνίτης στο ΤΕΙ Αιγάλεω και πλέον στο εργαστήριό του νιώθει σαν στο σπίτι του: «Η τέχνη μου με ενδιαφέρει πάρα πολύ, ήταν αυτό με το οποίο ήθελα πάντα να ασχοληθώ». Όσο για τις γυναίκες; «Μπορεί στους αγώνες να φωνάζουν διάφορα συνθήματα, ωστόσο άλλες βλέπουν θετικά και άλλες με περίεργο μάτι τις δύο ενασχολήσεις μου» απαντά.
 Πηγή: Espresso

15 Δεκεμβρίου ο τελικός του Miss Europe Face

Στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει ο τελικός διαγωνισμός του Miss Europe Face καθώς και η επίσημη παρουσίαση των νικητριών που θα πάρουν μέρος στους Διεθνείς Διαγωνισμούς. Πρόκειται για τις νικήτριες που κατέκτησαν τους τίτλους "Μodel of the World", "Model of The Universe", "Miss Tourism World", "Miss Bikini", και "Miss Tourism Europe" και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους μεγάλους αυτούς διαγωνισμούς!
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Narkissos Hall στο Μαρούσι (Αγ. Κωνσταντίνου 52 και Λ. Κηφισίας Μαρούσι, τηλ. 210 2138366). Παράλληλα προετοιμάζονται και οι διαγωνισμοί "Model of the World" και "Mrs Globe Greece".
O φετινός διαγωνισμός θα συμβάλει στην ενημέρωση των νεαρών γυναικών για τον καρκίνο του στήθους με slogan "ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ".
Το "Μiss Εurope Face", είναι ο μοναδικός Πανελλήνιος διαγωνισμός για την ανάδειξη επαγγελματιών μοντέλων, που πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά, Είναι η ευκαιρία που δίνεται σε εκατοντάδες κορίτσια απ όλη την Ελλάδα, να σταδιοδρομήσουν σαν επαγγελματίες μοντέλα.
Στον διαγωνισμό θα πάρουν μέρος υποψήφιες απ όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα από εθνικότητα και χρώμα. Συντονιστής και παρουσιαστής της βραδιάς ο Κώστας Βενετσάνος. Μαζί του η δημοσιογράφος Ιωάννα Δεμεντή.
Μεγάλος Χορηγός της βραδιάς το LASER Touch, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LASER και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, Πλαστικής ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ...

http://missemigre.blogspot.com/2010/12/15-miss-europe-face.html

Θύμα ληστείας ο ομοσπονδιακός της ποδηλασίας



Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ποδηλασίας στην οικία του στο Μαρούσι.
Τρία άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία εισέβαλαν στο σπίτι του, τον φίμωσαν μαζί με τη σύζυγό του και τους έδεσαν, παίρνοντας μαζί τους χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

http://sports.in.gr/short-news/?aid=1231071010

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δίκτυο Αλληλεγγύης στο Μαρούσι

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Ελληνικό Δικτύου Υγιών Πόλεων

Συνάντηση εργασίας των συντονιστών και στελεχών
        του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
Συνάντηση εργασίας των συντονιστών και στελεχών των Δήμων -μελών του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, παρουσία του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε στο αίθουσα Δημοτικού Συμβούλιου, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010.
Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι Δήμοι – μέλη για το θεωρητικό υπόβαθρο του προγράμματος Υγιείς Πόλεις, για τις πολιτικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα κριτήρια που έχει θέσει για τις πόλεις μέλη και το πώς θα υλοποιηθούν στην πράξη αυτές οι πολιτικές.
Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι κάθε Δήμος – μέλος θα πρέπει να φτιάξει το προφίλ της πόλης του ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού, το οποίο θα τον οδηγήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και έχει υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις του Δ.Σ. Θεωρώ τη σημερινή συνάντηση των συντονιστών και στελεχών σημαντική, καθώς σε κάθε Δήμο μέλος δίνεται έμφαση στην λειτουργία του προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το αποτέλεσμα από την υλοποίησή του θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τω πολιτών στους τομείς της πρόνοιας, της υγείας, του περιβάλλοντος
Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Γ. Δ/ντρια του Δικτύου Ντ. Παπαθανασοπούλου, ο Δ/ντης του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Σ. Παπασπυρόπουλος και η Η. Σχορτσιανίτη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Επιστημονικής επιτροπής Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας Ι. Τούντα.
Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις από τον Ιδρυτή και τέως συντονιστή του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου, Καθηγητή Άρη Σίσσουρα και την πρώην Δ/ντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για πολιτικές Υγείας της Π.Ο.Υ. και νυν επιστημονική συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων Α. Ριτσατάκη.
Θέματα σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ανέπτυξαν ο Μ. Πρώϊος Αρχιτέκτων μηχανικός, Πολεοδόμος μηχανικός, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Πολεοδόμων & Χωροτακτών, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και ο Γ. Γρηγορίου συντονιστής του Προγράμματος Δ/ντής Δ.Ο.Υ.Κ. Βόλου.
Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των πιστοποιημένων πόλεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, του Αμαρουσίου και της Πτολεμαϊδας.
http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3790&cnode=323

Ανησυχητική παραβίαση

 του σκοπού του Κληροδοτήματος Συγγρού
επετράπη από την νέα Διοίκηση του ΙΓΕ
Το Δάσος Συγγρού είναι ιδιοκτησία Κληροδοτήματος με αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Διαφημιστικές εκδηλώσεις εταιρειών είναι εντελώς εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος και δεν επιτρέπονται. Πατήστε για να μεγεθύνετε.
Με απόφαση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), του φορέως του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που διαχειρίζεται το Κληροδότημα Συγγρού, παρεχωρήθη την Κυριακή, 4η Δεκεμβρίου 2010, το Δάσος Συγγρού στην γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών Nike προς διοργάνωσιν εκεί μαζικής εκδηλώσεως για την προώθηση του εμπορικού ονόματος και των προϊόντων της. Η χρήσις αυτή είναι προφανέστατα πλήρως αντίθετη με τον σκοπό του Κληροδοτήματος Συγγρού, που είναι αποκλειστικώς και μόνον η εκπαίδευση καλών γεωργών και κηπουρών.
Η εκδήλωση, με την ονομασία Nike Run, διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Nike σε συνεργασία με αθλητικό περιοδικό και διαφημίζεται ευρύτατα. Στο φετινό Nike Run συμμετέσχον περί τα 1.300 άτομα απ' όλην την Ελλάδα. Η κεντρική περιοχή του Δάσους μετετράπη σε είδος υπαιθρίου διασκεδαστηρίου με δυνατή μουσική, DJ, αυτοκίνητα, ικριώματα, σκηνές, τέντες, νοσοκομειακά κρεβάτια, τραπεζάκια, νερά, χημικές τουαλέττες, διαφημιστικά δώρα, μέχρι και κόκκινη φουσκωτή "πύλη" τερματισμού με τον λογότυπο της εταιρείας. Οι κεντρικοί δρόμοι του δάσους έκλεισαν με κόκκινες κορδέλες. Όποιος ήρθε στις 4 Δεκεμβρίου στο Δάσος Συγγρού για να απολαύσει την φύση και να ησυχάσει, έχασε.
Παρόμοια εκδήλωση έλαβε για πρώτη φορά χώρα στο Δάσος Συγγρού το 2007. Αντί της εταιρείας εζήτησε τότε και έλαβε άδεια ο Δήμος Αμαρουσίου. Μετά την σχετική καταγγελία των Φίλων του Δάσους Συγγρού, τέτοια εκδήλωση δεν ξανάγινε.
Φέτος η άδεια εδόθη στην ίδια την εταιρεία από το ίδιο το ΔΣ του ΙΓΕ.
Παραβλέφθηκε το γεγονός ότι η εμπορική και μαζική αυτήν εκδήλωση δεν συνάδει ούτε με το σκοπό του Κληροδοτήματος Συγγρού, αλλ΄ ούτε και με τον χαρακτήρα του Δασοκτήματος ως τοπίου ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους ευρισκομένου εντός του οικιστικού ιστού μιας μεγαλουπόλεως και ως εκ τούτου, χρήζοντος ιδιαιτέρας προστασίας.
Το ΔΣ του ΙΓΕ επεκαλέσθη ως λόγο της παραχωρήσεως τα οικονομικά προβλήματα του Ινστιτούτου. Επαληθεύονται έτσι οι φόβοι ότι η οικονομική κρίση θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την διεκδίκηση και των τελευταίων οάσεων του λεκανοπεδίου υπέρ του εμπορίου και των βιομηχανιών της διασκέδασης, αθλητισμού, κλπ.
Αλλά το Κληροδότημα και το Δάσος Συγγρού δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως απλά κέντρα κόστους. Είναι δημόσια αγαθά που μας παρέχουν υγεία, ηρεμία, ομορφιά, εκπαίδευση, γνώση και ως τέτοια οφείλομε να τα διατηρούμε αναλαμβάνοντας ως κράτος και το - πάντως όχι υπέρμετρο - κόστος της συντήρησής των.
Άλλωστε εδώ και μερικά χρονια το ΙΓΕ προσφέρει εξαιρετική γεωργική εκπαίδευση με ιδιαίτερη ζήτηση. Η εκπαίδευση αυτή μπορεί και πρέπει να επεκταθεί. Επαγγελματίες γεωργοί, κηπουροί, εκπαιδευτές γεωργών και κηπουρών, μεσήλικες άνεργοι, νοικοκυρές της πόλης, νέοι που ψάχνονται, όλοι αυτοί είναι ένα εν δυνάμει κοινό που ειδικά τώρα, λόγω της κρίσης, αναζητεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης, συχνά σε συνδυασμό με επιστροφή στις ρίζες και σε εγκαταλελειμμένες περιουσίες. Αντί να εμπορευματοποιήσομε το Δάσος Συγγρού, να διευρύνομε τις υπηρεσίες του Κληροδοτήματος στους ενεργούς πολίτες της χώρας, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο πάντοτε επίκαιρος σκοπός της διαθέτιδος. Ιδού η Ρόδος.
Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού επεσήμαναν εγγράφως στην νέα Διοίκηση του ΙΓΕ το καθήκον της για την επιμελή τήρηση του σκοπού του Κληροδοτήματος Συγγρού. Το 2007 εισηκούσθησαν. Ελπίζομε να γίνει το ίδιο και τώρα.
Το Δάσος Συγγρού είναι τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Επειδή μάλιστα βρίσκεται και μέσα στο οικοδομημένο ιστό της μεγαλούπολης χρήζει ιδιαιτέρας προστασίας. Στη φωτό τα μεγάφωνα της εκδηλωσης της Nike.
08-12-2010