Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Η αποκάλυψη των απόκρυφων των Ελευσινίων Μυστηρίων» κάθε Τρίτη στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»!

Νέος Κύκλος Διαλέξεων του Σπύρου Κοντοπουλου
Από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου & κάθε Τρίτη έως ότου ολοκληρωθεί η θεματολογία, θα γίνονται διαλέξεις με θέμα «Η αποκάλυψη των απόκρυφων των Ελευσινίων Μυστηρίων»
Η διάρκεια των Ελευσινίων Μυστηρίων ορίζεται στα τέσσερα χρόνια, ενώ είναι γνωστή ευρύτερα μόνο η περίοδος που ορίζεται μεταξύ μεταξύ των Μικρών και των Μεγάλων Ελευσινίων, δηλαδή μια περίοδος εννέα μηνών. Επίσης, τα στοιχεία που αφορούν στη διδασκαλία και στις εφαρμογές που συντελούνταν κατά τη διάρκεια των Ελευσινίων, όπως και η θεματολογία που αναπτυσσόταν, είναι ελάχιστα γνωστή και αφορά μόνο την περίοδο των εννέα μηνών.
Στις παρουσιάσεις της Τρίτης θα γίνει ευρεία αναφορά, με υποστήριξη των μαθηματικών καθώς και της φυσικής επιστήμης αλλά και άλλων επιστημών, σε λεπτομέρειες γεγονότων και διδασκαλιών που αφορούν στο περιεχόμενο της διάρκειας των τεσσάρων χρόνων. Τα όσα αναφερθούν δεν είναι γνωστά και δεν αναφέρονται στα βιβλία, καθώς απαγορευόταν επί ποινή θανάτου η όποια αποκάλυψη για ό,τι διδασκόταν ή συντελείτο κατά τη διάρκεια των Μυστηρίων.
Για την κατανόηση των μαθηματικών και των υποστηρικτικών στοιχείων της φυσικής επιστήμης θα γίνει διανομή επεξηγηματικού υλικού.
Διάρκεια: 2 ώρες: 8:00 - 10:00 μ.μ.

Συναγερμός Μαρουσσιωτών για την στήριξη των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας

Θ. Αμπατζόγλου: «Το Μαρούσι με κάθε ευκαιρία δίνει το παράδειγμα του εθελοντισμού, της προσφοράς & της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο» 

Με θέρμη αγκάλιασαν οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου τη δράση για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως χωρίς την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή τους η κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα είχε το ίδιο ανθρώπινο πρόσωπο.  Απλοί πολίτες, εθελοντές, μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης και των επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και κλινοσκεπάσματα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου για τους συνανθρώπους μας που οι μεγάλες καταστροφές τους άφησαν χωρίς τα αναγκαία.  
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κατά τη διάρκεια της δράσης κοντά στους συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς για την κοινωνική ευαισθησία τους και στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε:  
«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι για τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλη μας στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΚΑΙ στην οποία συμμετέχουμε για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. 
Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για αυτό. Θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική, στη λογική της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το Μαρούσι που μας αξίζει. Ο Δήμος μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη και στο πλαίσιο αυτό συνδράμουμε και συμπολίτες μας άλλων Δήμων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, με δράσεις όπως τη σημερινή. 
Όταν χρειάζεται είμαστε παρόντες και με τις  δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις και έτσι θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής». 

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Πρεσβευτής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Κινητοποίησης του ΟΗΕ για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Δίκτυο SDG 17 Greece

Μ. Πατούλη - Σταυράκη: «Ενεργοποιούμαστε ως Δίκτυο για την Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. 
Εισηγούμαστε τη θεσμοθέτηση της Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων του Δικτύου SDG 17 Greece για την Ελλάδα και εισάγουμε την πρωτοβουλία “Υιοθέτησε έναν Στόχο” σε επίπεδο ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης για το 2020» 
Το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός εντεταλμένος αυτοδιοικητικός φορέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Παγκόσμια Εβδομάδα Κινητοποίησης του ΟΗΕ για την αφύπνιση των πολιτών ως προς τους συγκεκριμένους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, αναλαμβάνει τις εξής πρωτοβουλίες: 
 Α. Εισηγήθηκε προς το Γραφείο Επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο αλλά και προς τους Δήμους μέλη του Δικτύου τη θεσμοθέτηση της Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων του Δικτύου SDG 17 Greece σε επίπεδο ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που αποτελούν προτεραιότητες του Δικτύου. 
Β. Ενεργοποιεί κατά προτεραιότητα 5 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2020 με επίκεντρο τους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των Δήμων μελών του Δικτύου. 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με τίτλο «Υιοθέτησε έναν Στόχο» ενεργοποιεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για τους Στόχους 3, 4, 11, 12, 17 του ΟΗΕ που υπηρετούν τις στοχεύσεις και τις πρακτικές που προάγει το Δίκτυο SDG 17 Greece στους συγκεκριμένους τομείς. 
Το πλαίσιο των δράσεων ανά τομέα αναλυτικά περιγράφεται ως εξής:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Tο Σάββατο στα Φηρά η πανηγυρική συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων Σαντορίνης & Αμαρουσίου

Ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας ο Δημήτρης Κουτσουβέλης

Ορκίστηκε από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας ο Δημήτρης Κουτσουβέλης, στη θέση της αποχωρήσασας Δημοτικής Συμβούλου Άννας Φωτοπούλου Νταλαμπέκη, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό η έναρξη του Σχολικού Ετους στην ΕΠΑΣ Συγγρού

Παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του  «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, του μέλους του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Αναστασίας Σαρχόσογλου και του Προέδρου του ΙΓΕ κ. Βασίλειου Έξαρχου, τελέστηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους της ΕΠΑΣ ΣΥΓΓΡΟΥ.
Τους σπουδαστές καλωσόρισε ο Διευθυντής κ. Νίκος Θυμάκης με τους διδάσκοντες καθηγητές κ.κ.:
Εύα Παναγιώτου, 
Παναγιώτη Σκοτειδάκη και 
Ιωσήφ Παπαναστασίου, 
όπου ευχήθηκαν καλή χρονιά και αναφέρθηκαν στη λειτουργία της ΕΠΑΣ και τους περιορισμούς λόγω Covid-19. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ο οποίος έλαβε μετά το λόγο, αναφέρθηκε στο όραμα του Οργανισμού για τη Σχολή, σχετικά με τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και στο υλικό των μαθημάτων.

Την Παρασκευή η διαδικτυακή εκδήλωση του ΑΡΔΗΝ:Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά & το μεταναστευτικό

Το Άρδην διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 7:00 μ.μ. με θέμα: 
 “Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό” 
 Θα μιλήσουν οι: 

Απάντηση Θ Αμπατζόγλου στον Κυριάκο Βελόπουλο για τα «Τουρκικά» Λεωφορεία του Δήμου!

«Δεν θα δεχθούμε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν»!!!     
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την αναφορά στη Βουλή από τον Πρόεδρο του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκο Βελόπουλο για την αγορά «τούρκικων» λεωφορείων από τον Δήμο Αμαρουσίου και άλλους Δήμους της χώρας, δήλωσε:  
«Οι κατηγορίες του κ. Βελόπουλου προφανώς δεν έχουν καμία ουσιαστική βάση.   
Ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε στην προμήθεια των συγκεκριμένων λεωφορείων, με μοναδικό σκοπό να καλύψει μια επιτακτική ανάγκη: την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας και την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των χιλιάδων δημοτών που μετακινούνται με αυτή καθημερινά, σε περίοδο μάλιστα πανδημίας.   
Στο πλαίσιο αυτό προκηρύχθηκε διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα στάδια και σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. 
Στις 25/6/2020 συντάχθηκε η σχετική μελέτη,  στην οποία καθορίστηκαν οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και ακολούθησε, στις 28/7/2020, η δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών. 
Από τις 4 εταιρίες που πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές, η μοναδική που κατέθεσε προσφορά ήταν η συγκεκριμένη εταιρία, γι’ αυτό και τελικά επελέγη.  
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι διαγωνισμοί του δημοσίου τομέα είναι ανοιχτοί σε διεθνείς εταιρίες, οι οποίες έχουν έδρα ή/και δραστηριότητες σε διάφορες χώρες. 
Στην προκειμένη περίπτωση, όλα τα κύρια μέρη των λεωφορείων κατασκευάζονται στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α., ενώ στην Τουρκία γίνεται μόνο η συναρμολόγηση.

Στις 6:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, η συνεδρίαση του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Aμαρουσίου»

Δωδεκα (12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 2:00 μ.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα)
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Έγκριση ή µη της 342/2020 απόφασης της Οικονοµικής Επιτροπής που αφορά:Υποβολή προςέγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2019"
2. ∆΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος έτους 2020
3. 7η Αναµόρφωση προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 20204. Επιχορήγηση του Νοµικού Προσώπου ∆ηµοσίου ∆ικαίου του ∆ήµου Αµαρουσίου µε τηνεπωνυµία "Οργανισµός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ∆ήµου Αµαρουσίου-ΑµαρυσίαΆρτεµις (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.∆.Α.)"5.Έγκριση ή µη διοργάνωσης Συναυλίας Συµφωνικής Ορχήστρας
 4. Επιχορήγηση του Νοµικού Προσώπου ∆ηµοσίου ∆ικαίου του ∆ήµου Αµαρουσίου µε την επωνυµία "Οργανισµός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ∆ήµου Αµαρουσίου- Αµαρυσία Άρτεµις (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.∆.Α.)" 
5. Έγκριση ή µη διοργάνωσης Συναυλίας Συµφωνικής Ορχήστρας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

Εικοσι Δύο(22) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ. στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα) 
 Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
 *Επικύρωση Πρακτικού 
 1.Κήρυξη ή µη του αναδόχου ως έκπτωτου για την προµήθεια µε τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΑΣΚΩΝ στα ΠΛΑΙΣΙΑ των ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ των ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ του ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ COVID -19 
 2.∆ιαπίστωση της επάρκειας ή µη των επανορθωτικών µέτρων της εταιρείας ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΑΝ∆ΡΕΚΑΣ Α.Ε. που αφορά στον ανοικτό άνω των ορίων δηµόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισµό για την προµήθεια µε τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ∆ΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Ν.Π. ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ "Ο.ΚΟΙ.Π.Α.∆.Α." 
 3.Έγκριση ή µη πρακτικού της επιτροπής διενέργειας & αξιολόγησης διαγωνισµών συµβάσεων Γενικών Υπηρεσιών και έγκριση ή µη κατακύρωσης αποτελέσµατος του συνοπτικού διαγωνισµού για την υπηρεσία µε τίτλο: "Παροχή Ηχητικής και Φωτιστικής κάλυψης εκδηλώσεων ∆ήµο Αµαρουσίου

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Λ. Μαγιάκης:Τίποτα δεν άλλαξε στην πολιτική του Δήμου, απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα που υποβάθμισαν το Μαρούσι

Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 η Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου  συμπλήρωσε ένα χρόνο στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. 
Ο κ. Αμπατζόγλου μάλιστα, την ίδια μέρα, απηύθυνε και προσωπικό μήνυμα στους Μαρουσιώτες με το οποίο κάνει ένα μικρό απολογισμό του έργου του και επικεντρώνει στο όραμα του για την πόλη και τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες. 
Δεν θα σταθούμε σε αυτά. 
Θα επικεντρώσουμε περισσότερο σε αυτά που δεν είπε και που αφορούν τόσο το Δήμο Αμαρουσίου αλλά και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα. 
Για να μην κατηγορηθεί για «μιζέρια» ο κ. Αμπατζόγλου δεν ανέφερε τίποτα για την υποχρηματοδότηση των Δήμων που συνεχίζεται εδώ και δέκα χρόνια. 
Ούτε για τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που  δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες στην εκτέλεση των έργων. 
Αντίθετα βρήκε σαν σωστή διέξοδο τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού, μαζί με γειτονικούς Δήμους, στον οποίο θα αναθέσει το ρόλο των Υπηρεσιών του Δήμου, με το αζημίωτο φυσικά που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.