Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Απεβίωσε ο Γιάννης Σπάθας, ο καλύτερος - μακράν - κιθαρίστας της Ελληνικής Ροκ μουσικής σκηνής!

Την Δευτέρα στις 6:00 μ.μ. στην Παλιά Πεντέλη(Αγ. Σεραφείμ),  η κηδεία του
Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σίγησε η «φτερωτή κιθάρα της rock», αλλά και το πιο όμορφο χαμόγελο μιας ήρεμης δύναμης.
Ο Γιάννης Σπάθας απεβίωσε στο σπίτι του στην Πεντέλη μετά από μάχη με τον καρκίνο στο παχύ έντερο αρχικά και μεταστάσεις στον πνεύμονα και τελευταία στο περικάρδιο. Δίπλα του ήταν ως την τελευταία στιγμή οι δικοί άνθρωποι, η δεύτερη γυναίκα του Λένα Λακαφώση – Σπάθα καθώς και η πρώτη γυναίκα του Λίνα που ήταν από νεαρή ηλικία μαζί, όπως και τα δύο παιδιά του, ο Νίκος επίσης μουσικός και ο μικρότερος γιος του ο Άρης.
Είναι πολύ σκληρό να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι ο Γιάννης Σπάθας δεν μένει πια εδώ. Άνθρωπος του μέτρου, χωρίς υπερβολές, πράος και καλόκαρδος ήταν ο Γιάννης. 
Επικοινωνιακός και αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Είχε μόνο φίλους. 
Όσο τον κρατούσαν οι δυνάμεις του, 10 ημέρες πριν το τέλος, έπαιζε κιθάρα και επιζητούσε ν’ ακούσει μουσική. 
Οι μουσικές του και ιδιαίτερα τα ορχηστρικά κομμάτια του τον ηρεμούσαν. 
Η Λένα έπαιζε την μουσική του από τα άλμπουμ «Ασίκικο Πουλάκι», «Τα Μυστικά Του Δρόμου», «Οπωσδήποτε Παράθυρο», αλλά και Μάνο Χατζιδάκι που αγαπούσε και τον ηρεμούσε.
Ο «τελευταίος Socrates» που τον συνάντησε ήταν ο Γιώργος Τρανταλίδης όταν στα τέλη Μαΐου ένα βράδυ που ο Γιάννης ήταν στα πολύ καλά του βρήκαν έξω, μαζί με την οικογένειά του. 
Ο Γιάννης γελούσε και θυμόντουσαν τις ένδοξες εποχές των Socrates Drank The Conium.
Δυστυχώς δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί η ύστατη επιθυμία του Γιάννη Σπάθα που ήταν να πάει για τελευταία φορά στους Παξούς…

Τα πρωτοσέλιδα των «ανένταχτων» εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου & των εφημερίδων της Δεξιάς

Τα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου & των εφημερίδων της Αριστεράς

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δαγκωτό τον υπάλληλο Αλέξη Τσίπρα ψηφίζει η γερμανική κατοχή!


Δεν μας εξέπληξε καθόλου η αμέριστη στήριξη του Βόλφανγκ Σόιμπλε στον απερχόμενο πρωθυπουργό χτες για τις Πρέσπες. 
Ο οποίος ταυτίστηκε, συμπτωματικώς (!), με τη λυσσαλέα προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΟμέσων να πείσουν ότι και οι προηγούμενοι είχαν αναγνωρίσει τη Μακεδονία! 
Όλοι στο πλευρό του Ράιχ και των συμφερόντων του. 
Για μια καρέκλα κι ένα μισθουλάκο.
Μόνο που ο Σόιμπλε ήταν και απειλητικός. 
Για τον επόμενο.

Ο άνθρωπος που γονάτισε τους Έλληνες πολίτες από καθαρή τιμωρητική διάθεση, όπως ομολόγησε η Μέρκελ και οι επικεφαλής της ΕΕ, χαρακτηρίζει σήμερα «υπεύθυνο πολιτικό» τον τσαρλατάνο της πολιτικής - και με γερμανικά κριτήρια - που «ξεμπλόκαρε τη σχέση της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία».
Ο Σόιμπλε δεν είναι ηλίθιος. 
Ξέρει ότι ο Τσίπρας είναι ένας επιπόλαιος τσαρλατάνος. 
Γιατί, μπορεί να είναι στυγνός και ανελέητος, αλλά ξέρει να ξεχωρίζει ποιος είναι σοβαρός και ποιος ανεύθυνος. 
Και ξέρει ότι τίποτε δεν ξεμπλοκαρίστηκε και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα επιδεινωθούν εξ αιτίας της κατάπτυστης συμφωνίας, που δίνει το δικαίωμα στους σκοπιανούς να διεκδικούν έδαφος, γλώσσα, εθνικότητα που είναι ελληνικά. 
Αλλά, ξέρει ότι με τις Πρέσπες ξεμπλοκαρίστηκε ο αποκλεισμός των Σκοπίων από τις ευρωπαϊκές και Νατοϊκές δομές. 
Τον οποίο είχαν επιβάλλει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις επί τρείς δεκαετίες. Ξεμπλοκαρίστηκαν τα γερμανικά σχέδια του διαδρόμου των Βαλκανίων εδώ και 200 χρόνια.
Ο Σόιμπλε δεν έδωσε απλώς ψήφο εμπιστοσύνης με τις δηλώσεις του. 
Στην πραγματικότητα προειδοποίησε τον επόμενο πρωθυπουργό να μην τολμήσει να ακολουθήσει άλλη πολιτική στο Μακεδονικό. 

Με «Πρέσπες» η Μέρκελ στην Πολωνία, επειδή ΣΥΝιστούν παράδειγμα»!

Στην πόλη Πόζναν πραγματοποιείται η σύνοδος έξι χωρών των Δ. Βαλκανίων με Γερμανία και άλλα κράτη της ΕΕ. 
Κεντρικός στόχος της γερμανικής πρωτοβουλίας η αντιμετώπιση διακρατικών διαφορών. 
Παρών και ο Γ. Κατρούγκαλος.
Στην ατζέντα της Συνόδου της Διαδικασίας Βερολίνου, όπως επίσημα ονομάζεται αυτή η γερμανική πρωτοβουλία, βρίσκονται θέματα οικονομικής πολιτικής αλλά και το ζήτημα της βελτίωση των διασυνοριακών υποδομών στην περιοχή, πχ. του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου. 
Από την πλευρά της η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει τους συναδέλφους της και για το σχέδιο της δημιουργίας ενός γερμανικού ιδρύματος νεολαίας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων κατά το πρότυπο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, όπως επίσης και για την πρόοδο της συνεργασίας γερμανικών επιστημονικών ιδρυμάτων με ανάλογους θεσμούς στα Βαλκάνια.
Την πρωτοβουλία για την ετήσια συνάντηση με τις έξι χώρες των Δ. Βαλκανίων και δέκα κρατών - μελών της ΕΕ είχε αναλάβει το 2014 η Γερμανία. 
Βασικό σκεπτικό του Βερολίνου ήταν ότι η ένταξη αυτών των χωρών στην ΕΕ προϋποθέτει την αντιμετώπιση διαφορών που επικρατούν μεταξύ τους και στενότερη συνεργασία. 
Από τις έξι χώρες των Δ. Βαλκανίων η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία είναι επίσημα υποψήφια κράτη - μέλη ενώ η Βοσνία - Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο είναι «δυνητικά υποψήφιες».

Υπέγραψε στα μουλωχτά & την ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, η κυβέρνηση των ΣΥΝεχιστών του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ & της Εθνικής αντίστασης!

Οι Ομοσπονδιακοί Υπουργοί κ.κ. Giffey και Maas χαιρετίζουν το μεγάλο αυτό βήμα προς την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των νέων των δύο χωρών.

Η Γερμανία και η Ελλάδα δημιούργησαν τη νομική βάση για την ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. 
Η σχετική συμφωνία υπεγράφη χθες από τις δύο Υφυπουργούς κ. Juliane Seifert (Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας) και Antje Leendertse (Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών) και τον έλληνα Γενικό Γραμματέα Νεολαίας, κ. Παυσανία Παπαγεωργίου κατά τη συνάντησή τους στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας.
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είχαν συνομολογηθεί από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους μεταξύ της Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικογένειας, κ. δρος Franziska Giffey και της ελληνικής πλευράς στην Αθήνα. 
Η Υπουργός χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας ως ορόσημο:
«Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτούμε κάτι σημαντικό για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε μία δύσκολη συγκυρία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε περαιτέρω τη στενή σχέση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας θα συμβάλλει στη βελτίωση της αλληλοκατανόησης μεταξύ των νέων ανθρώπων των δύο χωρών, στη μείωση των προκαταλήψεων και στην κατανόηση του τρόπου ζωής, των παραδόσεων και της νοοτροπίας στην εκάστοτε άλλη χώρα...

Ενδυνάμωση «δημοσιογράφων» για την αντιμετώπιση της «παραπληροφόρησης» στην Ελλάδα & τη Βόρεια Μακεδονία!

Στις 25 & 26 Ιουνίου, οι Πρεσβείες των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και τη «Βόρεια Μακεδονία»
(στο επίσημο ιστολόγιο ο ακριβής τίτλος του γείτονος κράτους είναι:
●►το Παγκόσμιο Κέντρο Διασύνδεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (GEC), 
●►η Αμερικανική Υπηρεσία Παγκόσμιων Μέσων (USAGM) και 
●►το Κέντρο Ευρωπαϊκών Προοπτικών, μαζί με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), οργάνωσαν και υλοποίησαν εργαστήριο με τίτλο: 
«Ενδυνάμωση δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία», στη HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. 
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, 35 δημοσιογράφοι από το ΑΠΕ, το Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας (MIA), ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών συζήτησαν θέματα όπως οι προκλήσεις της παραπληροφόρησης που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και οι πολυτομεακές προσεγγίσεις για την καταπολέμησή τους.

Με τα συχαρίκια Σόϊμπλε, ξαναγύρισε στον «τόπο του εγκλήματος» ο Γερμανοπροσκυνημένος «Αριστερός» προδότης!

Νέα απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα να αποφύγει τη συντριβή
Μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια έκανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη νέα συντριβή στις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής.
Μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Φώφη Γεννηματά θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον σχηματισμό Κυβέρνησης.
«Οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με το σημερινό ΚΙΝΑΛ. Όποιος ψηφίσει ΚΙΝΑΛ δίνει εντολή στον Μητσοτάκη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε ένα μεγάσλο μέρος της σημερινής ομιλίας του στη Συμφωνία των Πρεσπών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα αρνητικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει για το κόμμα του στη Βόρεια Ελλάδα.
«Με τη συμφωνία που εμείς υπογράψαμε εξασφαλίσαμε την εξάλειψη του αλυτρωτισμού και διασφαλίσαμε την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας», είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα... Από τον Βενιζέλο, το έπος 40 μέχρι σήμερα η αριστερά βάζει πρώτα το συμφέρον της πατρίδας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη χώρα και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά η ανατροπή έχει ήδη αρχίσει. Το βλέπω στο πλήθος και στο πάθος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πρόσθεσε πως αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ότι γι' αυτό κάποιοι δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την κάλπη, καθώς «ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία του λέξη».
Ο λαός θα αποφασίσει πώς και με ποιους θέλει να προχωρήσει την επόμενη τετραετία, τόνισε και υποστήριξε ότι όσοι προβλέπουν μια άνετη νίκη των αντιπάλων μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι ευκολα με την αριστερά.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Αύριο στις 6:30 μ.μ. στο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ξεκινά το «Schoolwave 2019»


Από 9 έως 30 Ιουλίου το παζάρι βιβλίου του «Άρδην»

Το Ψηφοδέλτιο της «Νέας Δημοκρατίας»

Το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία»

Το ψηφοδέλτιο του «ΚΙΝ.ΑΛ»

Το ψηφοδέλτιο του «Κ.Κ.Ε»

Το ψηφοδέλτιο της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

 

Το ψηφοδέλτιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ»

Το ψηφοδέλτιο του «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ»

Το ψηφοδέλτιο του «ΜεΡ.Α 25»

Το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α»

Είκοσι κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής

                        Εθνικές εκλογές 2019
Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές 2019 έχουν μπει τα συνολικά 20 κόμματα που θα συμμετέχουν φέτος.
Συγκεκριμένα, τα κόμμα για φέτος θα είναι συνολικά 20, καθώς το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, άφησε εκτός συνολικά πέντε κόμματα.
Συνολικά 24 συνδυασμοί είχαν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, αλλά μερικά  από αυτά, όπως το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, είτε απέσυραν τη συμμετοχή τους από την διαδικασία, είτε κόπηκαν καθώς δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα.
Τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές:
●►Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ
●►Νέα Δημοκρατία – ΝΔ
●►Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
●►Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος – ΚΚΕ
●►Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.)
●►Ένωση Κεντρώων
●►Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος
Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος
●►Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου
●►Λαϊκή Ενότητα
●►Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)
●►Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
●►Ε.ΠΑ.Μ – Α.Κ.Κ.ΕΛ - Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο & 
       Αγροτικό Κτηνοτροφικό  Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ).

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

BABEL:Κόκκινο Λευκό - Στις 8:30 μ.μ. η βραδιά ποίησης & τραγουδιού με τη Μαρία Χρυσού & τη Σοφία Παπασπύρου

Στην πλατεία N. Ξυλούρη στις 7.30 μ.μ. μιλούν οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Κατρούγκαλος, Πετρόπουλος, Κοντούλη & Πολίτου

                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αμαρουσίου καλεί κάθε «προοδευτικό» &  «δημοκράτη»  πολίτη 
της πόλης μας, στην προεκλογική εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. 
στην πλατεία N. Ξυλούρη (Μεσογείων και Αναπαύσεως δίπλα στο 3ο – 11ο Δημοτικό) στην Κοκκινιά.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι υποψήφιοι βουλευτές στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας: 

Ο Δήμος Αμαρουσίου κοντά στους πολίτες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δημαρχείο & στα ΚΑΠΗ    
 Μέτρα πρόληψης λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων από τις υψηλές θερμοκρασίες, που σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα σημειωθούν  τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα:
Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι ο κλιματιζόμενος χώρος στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου, καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα - τηλ. 213- 20.38.000).
Επίσης, ανοικτές για τους πολίτες θα είναι από τις 8 π.μ – 2 μ.μ και από τις 4 μ.μ – 8 μ.μ: οι κλιματιζόμενες αίθουσες στα παρακάτω ΚΑΠΗ:
●►   Κεντρικό Κ.Α.Π.Η 
(Περικλέους 22, τηλ. 210-80.26.109 / 210 – 61.42.248)
●►  Περιφερειακό Κ.Α.Π.Η, στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών 
(τηλ. 210- 61.05.577)
●►   Περιφερειακό Κ.Α.Π.Η., στην οδό Μεσογείων 82 
(τηλ. 210- 80.23.559).
O Δήμος Αμαρουσίου, βάσει των οδηγιών που εξέδωσε  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες τα βασικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών: 

Ξεκινάει σήμερα ο 9ος κύκλος εφαρμογής ψεκασμών σε ρέματα της βόρειας Αθήνας

Συνεχίζονται οι βιολογικοί ψεκασμοί της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα της βόρειας Αθήνας. 
Από σήμερα Δευτέρα (1 Ιουλίου) πραγματοποιείται ο ένατος κύκλος της εφαρμογής του σχετικού προγράμματος και στους δώδεκα δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών ως ακολούθως:
                                                                     ΔΕΥΤΕΡΑ 1/07/2019
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ -ΧΟΛΑΡΓΟΥ
►Τεχνητή λίμνη Verde 
(εντός Μεγάλου Πάρκου – συμβολή οδών Στρ. Παπάγου και 8ης Μεραρχίας)
Μικρό ρέμα οδού Υγείας (παράλληλα με οδό Υγείας)
►Ρέμα Καλλιρόης (αδιέξοδα Γ. Μπλέσσα και Ζακυνθινού)
►Ρέματα οδών Χατζηκωνσταντή - Καραλή
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
●Ρέµα (ανοιχτό, Αιτωλίας έως Θράκης)     
●Ρέµα (ανοιχτό,  Πύλου έως Αχιλλέως)
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
●►Ρέματα Χαλανδρίου - Βριλησσού
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
● Αδριάνειος Αρχαιολογικός χώρος
● Παπαναστασίου & Κοραή
● Γυμνασίου & Αθανασίου  Διάκου
 Μηλιώρη, Ταύρου & Ελ Αλαμέιν