Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Aύριο η 6η Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων


«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»...

Το αδιαχώρητο έγινε το περασμένο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θεατράκι των Εργατικών της Κάτω Κηφισιάς. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά μουσική εκδήλωση με θέμα «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα πανόραμα δημιουργίας και αγώνα. Δημιουργίας με το Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς που κράτησε μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού τμήματος της εκδήλωσης, με τραγούδια έντεχνα, λαϊκά και δημοτικά.
 Αλλά βέβαια και με την 1η δημόσια παρουσία της Παιδικής Χορωδίας του συλλόγου Εργατικών, που συμμετείχε στην εκδήλωση μετά από λίγες μόνο πρόβες. 
Τα παιδιά και οι νέοι της περιοχής, που δείχνουν το δρόμο της δημιουργίας, και που είναι αυτοί που θα σηκώσουν κάποτε τις τύχες του τόπου. 
Τον πήχη της ποιότητας ανέβασε πολύ ψηλά το τρίο από εκλεκτά μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, που με υπέροχα τραγούδια αλλά και εύστοχα σχόλια για τον αγώνα ενάντια στο μαύρο στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, το αγωνιστικό τους ήθος και την εμπνευσμένη παρουσία τους, κράτησε το άλλο μέρος του προγράμματος.

«Λόγια & τραγούδια Αγάπης & Αντίστασης» σήμερα στο «Ιδιόμελο»

ΣΗΜΕΡΑ  Σάββατο 5 Oκτωβρίου στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» η Καίτη Μάρακα θα τραγουδήσει τραγούδια αγαπημένα του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου, διανθισμένα με αντίστοιχα ποιήματα,  με το γενικό τίτλο «Λόγια και τραγούδια Αγάπης και Αντίστασης».
Στην κιθάρα και στα φωνητικά η Λένα Κουτσογιάννη.
έναρξη: 20.30
είσοδος: 7 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων: 5 ευρώ)
Χώρος Τέχνης "Ιδιόμελο", 
Ελ. Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

τηλέφωνο κρατήσεων: 210 68 17 042

Αύριο στις 11:00 το πρωί, η Έκτακτη Γ. Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου , λαμβάνοντας υπόψη τα όσα ειπώθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22/9/13 , πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ.
Αφού κατέγραψε όλα τα δεδομένα αποφάσισε τα εξής:
1.Καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων των δημόσιων σχολείων της περιοχής να προσκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις , με θέματα τα προβλήματα Παιδείας που αντιμετωπίζουν , καθώς και τον τρόπο δράσης(δράσεων) που προτείνουν για την λύση αυτών.
2.Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου την Κυριακή 6/10/13 και ώρα 11.00 στα γραφεία της Ένωσης(Ιερού Λόχου 3-5), με θέμα την από κοινού δράση όλων των Συλλόγων, καθώς και των Συλλόγων των όμορων Ενώσεων(κατόπιν συντονισμού και με αυτές).
3.Την διαρκή και άμεση επικοινωνία με τις όμορες Ενώσεις για τις από κοινού δράσεις των Ενώσεων  και των μελών τους.

Ξεκινά αύριο η λειτουργία σχολής Κρητικών χορών


Κλείνει τα πολυ-Iατρεία & ανοίγει πολυ-Νεκροταφεία ο ΓεωργιΑΔΗΣ!!!

Μετά το εισιτήριο «φωτιά» των 25 ευρώ(ΜΟΝΟ για ΕΛΛΗΝΕΣ-Αυτό δεν είναι ρατσισμός κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΟΙΚΟσυμεροντοΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ Πολυτελείας;),  για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, από το 2014 έρχεται λουκέτο, με προσταγή τρόικας, στις 400 υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ,  δηλαδή στα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ, όπου προσφεύγουν μεταξύ άλλων χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει στα χέρια του το πρώτο πόρισμα της αρμόδιας στα θέματα υγείας Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.
 Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν καταπιάστηκε με το καυτό θέμα των πολυϊατρείων και με το εάν ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αποτελεί  μόνο αγοραστή υπηρεσιών ή να παραμείνει και πάροχος, ωστόσο αναμένεται σύντομα και δεύτερο πόρισμα που υποστηρίζει την πρόταση της Task Force για κλείσιμο των υγειονομικών δομών του Οργανισμού.
Έως το Νοέμβριο ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να έχει λάβει το εν λόγω πόρισμα.

AMAΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του πρ. του Σ.Π.Α.Π, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Ζητήματα συνεργασίας και ετοιμότητας ενόψει του χειμώνα εξετάστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργου Πατούλη, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Γεωργακόπουλο, και παρόντες εκπροσώπους του Σώματος. 
Ο κ. Πατούλης, ζήτησε, επίσης, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος την παραχώρηση παλαιών πυροσβεστικών οχημάτων στο Σύνδεσμο προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του ικανότητα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παραχώρησης με πρωτοβουλία του Δημάρχου ενός εκ των 10 απινιδωτών που προσέφερε ο όμιλος «Υγεία» στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π για την πολύ καλή συνεργασία και τη στήριξη με κάθε ευκαιρία του έργου των πυροσβεστών.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, συνεχάρη, επίσης, το Σώμα των πυροσβεστών για την εγρήγορση που επιδεικνύουν σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου προστατεύοντας το πράσινο, ενημερώνοντάς τους ότι οι προσπάθειές τους αλλά και των εθελοντών που στηρίζουν το δύσκολο έργο τους θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει ο Σ.Π.Α.Π με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Προσφέρει 2 «υποτροφίες», η Ακαδημία Πληροφορικής «Knowledge Dynamics - Microsoft It Academ»

Δύο υποτροφίες πλήρους εκπαίδευσης και προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2014 προσφέρει για τους νέους της πόλης του Αμαρουσίου η Ακαδημία Πληροφορικής Knowledge Dynamics - Microsoft It Academy, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της και του κοινωνικού έργου της.
Τις υποτροφίες παρέδωσε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής κος Αλέξης Γεωργαντίδης, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2014.
Όπως ανέφερε ο κος Γεωργαντίδης, οι υποτροφίες αφορούν στην πλήρη προετοιμασία των δύο σπουδαστών στις τάξεις της Ακαδημίας μας και στην κάλυψη όλων των εξόδων εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τη συμμετοχή τους στους αγώνες πρόκρισης για το επόμενο Πανελλήνιο – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής
Οι δύο υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες μέχρι 22 χρόνων, με ιδιαίτερη ικανότητα στην Πληροφορική, από ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κο Γεωργαντίδη σημείωσε:

Ημερίδα για τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών

              & τα εν χρήσει Σχολικά Βιβλία ... 
Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων και με την Συνεργασία του Δήμου Πεντέλης, της Εστίας Πατερικών Μελετών και του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βορείων Προαστίωνδιοργανώνει Ημερίδα την 12η Οκτωβρίου 2013, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων (Οδός 17 Νοέμβρη 15 και Αγίου Γεωργίου) του Δήμου Πεντέλης.
Το γενικό θέμα της Ημερίδας είναι:
Τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Πιλοτικά κ.ά.), και τα εν χρήσει Σχολικά Βιβλία Θεωρητικής Κατευθύνσεως (Θρησκευτικών, Φιλολογικών Μαθημάτων και Ιστορίας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ :
Φραγκόπουλος Ηλίας Πρόεδρος, Ιωαννίδης Θωμάς Αντιπρόεδρος,
Μπάκος Ηλίας Γενικός Γραμματεύς, Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος Ταμίας,
Ρασιώτη Αναστασία Ειδική Γραμματεύς, Τσάγκας Ιωάννης Κοσμήτορας,
Βογιατζής Δημήτριος Έφορος, Τοκατλίδης Αντώνιος μέλος και
Κόκορη Μαγδαληνή μέλος.

Τραγούδια & λόγια ΑΓΑΠΗΣ & ΑΝΤΙστασης


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Ο χώρος τέχνης "Ιδιόμελο" και οι "Αλληλέγγυοι Δρόμοι" επιχειρούν να συστήσουν θεατρική ομάδα αλληλεγγύης. Η συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ.με 20.00, στο "Ιδιόμελο",  Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου (2η παράλληλος της Περικλέους πίσω από το "Διάνα").

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Α.Ο.ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, την Κυριακή

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1958
                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
                                   Προς: Τακτικά Μέλη του Ομίλου
Κύριοι, Έχοντες υπ'όψιν τις διατάξεις του Ν.2725/1999 και του καταστατικού του Ομίλου μας και κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας, καλείσθε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ομίλου μας που θα γίνει στα γραφεία του Ομίλου, οδός 28ης Οκτωβρίου 26, Μαρούσι.
Θέμα Ημερήσιας Διάταξης
Η παραχώρηση και συγχώνευση του Ανδρικού Τμήματος Χάντμπωλ του Ομίλου μας με το Χαλάνδρι Χάντμπωλ Κλαμπ.
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στον ίδιο τόπο, την ίδια μέρα και ώρα 12.00 μ.

Μάθημα στα κενά μας; Παραμονή μέχρι τις 2 μ.μ;

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
                Προς: Tα μέλη του Συλλόγου               Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου σας κοινοποιεί άλλη μια φορά το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων της ΔΟΕ, και καλεί κάθε συνάδελφο και όλους τους συλλόγους διδασκόντων στην υπεράσπισή του από οποιαδήποτε απόπειρα καταστρατήγησης. 

Ύστερα από την έκδοση της παράνομης υπουργικής απόφασης της 9 – 9 – 2013 με την οποία επιχειρείται να καταργηθούν ολόκληρες εκπαιδευτικές δομές (ολοήμερο σχολείο) και να καταστρατηγηθούν πάγιες κατακτήσεις και δικαιώματα του κλάδου (αύξηση 10% των μαθητών στο τμήμα κ.ά.), τούτες τις στιγμές βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρείται να εμπεδωθεί η αυθαιρεσία και η παρανομία από την πλευρά της διοίκησης και των κυβερνώντων, με ένα δίκτυο φημών, οδηγιών και αυθαίρετων εντολών,  άνωθεν κατευθυνόμενο και ταχύτατα διασπειρόμενο, με στόχο την εθελούσια αποδοχή νέων μέτρων καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Μέχρι και οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα ως βολικός «μπαμπούλας» για τη αποδοχή νέων μέτρων, νέων δυσμενών όρων στο εργασιακό μας καθεστώς. Καταγγέλλουμε όλα τα κέντρα εκπομπής αυθαίρετων και παράνομων οδηγιών όλα τα «κέντρα διαρροής» των ανυπόστατων φημών περί επισκέψεων των ελεγκτών στα σχολεία, που  τρομοκρατούν και εκφοβίζουν συναδέλφους, αλλά και την προώθηση  ανύπαρκτων ζητημάτων για το ωράριό μας, που στρώνουν το δρόμο σε αυθαίρετες οδηγίες: 

Η επιστροφή του ΥΠΕΡ«πατριώτη» από την «ΙΟΥΔΑΙΑ» των ΗΠΑ!


Απροστάτευτα τα πρανή της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου στο Μαρούσι

Επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου
στον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, για τα πρανή της ρεματιάς στο Μαρούσι, την Τεχνική Υπηρεσία
            του Δήμου & τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ Κ. Μανιάτη
               β/ ΥΠΕΚΑ/ΔΕΕΑΠ:Κοιν. Δήμαρχο Χαλανδρίου - κ. Γ.  Κουράση
Κύριοι, Μας δημιουργεί δυσάρεστη εντύπωση η αδιαφορία του δήμου Αμαρουσίου για την ασφάλεια των πολιτών που ζουν κοντά στη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου.
Σε σημαντικό τμήμα της ρεματιάς αυτής, δημιουργήθηκαν κατά τη νεροποντή του περασμένου Φεβρουαρίου έντονες κατολισθήσεις στα πρανή. Τα φαινόμενα αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα στην περιοχή της. 
΄Ηδη από το χειμώνα, μετά την νεροποντή, τοποθετήθηκαν στα σημεία των κατολισθήσεων ενδεικτικές κορδέλες ασφαλείας. Όμως, έκτοτε καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει.
                            Τα αποτέλεσμα της αδιαφορίας αυτής είναι τα παρακάτω:
1. Οι ενδεικτικές ταινίες ασφαλείας να έχουν πλέον φθαρεί και δεν επιτελούν το σκοπό τους. Καμία προειδοποίηση δεν έχει ένας ανυποψίαστος διαβάτης για το επικίνδυνο πρανές και το  βάραθρο που συνορεύει με το παραρεμάτιο μονοπάτι.

Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Σάββατο 5 Οκτώβρη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου , καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ , το Σάββατο στις 5 Οκτώβρη  και  στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.
Με τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην πράξη στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει και αυτά που δρομολογούν κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου και με τις επιταγές της ΕΕ.
Σπρώχνουν στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Μας ωθούν στην εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τα δυσβάστακτα χαράτσια, με τα δυσβάστακτα τροφεία και φροντιστήρια των παιδιών μας.
Με το «Νέο Σχολείο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφήνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και τα σπρώχνουν στην ψευτοκατάρτιση, τη μαθητεία - τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα.
 Η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». 

Να τσακίσουμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

                           ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
H δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και η επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, συνέχεια δεκάδων άλλων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών και άλλων εργαζομένων, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: Ένα νεοναζιστικό μόρφωμα τα μέλη του οποίου οργανώνονται και εκπαιδεύονται για επιθέσεις εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Τα φασιστοειδή πήραν ήδη τις πρώτες απαντήσεις στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινιού και της Νίκαιας, σε όλη τη χώρα στη συνέχεια  με τις μαζικές συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών και έπεται συνέχεια. Αυτός είναι ο αποτελεσματικός δρόμος για την αντιμετώπισή της.
Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες για «συνταγματικά» και άλλα «τόξα» που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θεωρίες που συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες ενδυνάμωσης του φιδιού.  
Η ΧΑ αναπτύχθηκε σε συνθήκες βαθιάς, μεγάλης διάρκειας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο βάλτο μιας θολής  «αντιμνημονιακής» ρητορείας, που κρύβει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, που αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα».
Τροφοδοτήθηκε, ακόμη, & από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό & ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του «εξτρεμισμού» & του «ριζοσπαστισμού».

Στο έλεος μίας προσεκτικά καλυμμένης «δημοκρατικής δικτατορίας» !

Ενα προφητικό κείμενο του Β. Βιλιάρδου, που αναρτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2013
Β. Βιλιάρδος 
Αφού εξουδετερωθεί η συγκεκριμένη συμμορία, μάλλον θα έλθει η σειρά της επόμενης – η οποία θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταπολεμηθεί, αφού τα μέλη της, τα οποία θριαμβολογούν σήμερα, έχουν πολύ πιο ήπια χαρακτηριστικά...
Οι μαζικές συλλήψεις τόσο του «προέδρου», όσο και ορισμένων «στελεχών» του «νόμιμα εκλεγμένου εγκληματικού κόμματος της ακροδεξιάς» το πρωινό του Σαββάτου, με την αριστοτεχνικά οργανωμένη επίθεση στους ιδιωτικούς χώρους των κατηγορουμένων, θυμίζει έντονα γερμανικές μεθόδους αντιμετώπισης των πάσης φύσεως εγκληματιών - μεταξύ των οποίων και των υπόπτων φοροδιαφυγής, χωρίς να απαιτούνται βέβαια αποδείξεις.
Λόγω αυτού ακριβώς του γεγονότος, πολλοί  Πολίτες παραπονιούνται ότι ευρίσκονται στο έλεος μίας προσεκτικά καλυμμένης «δημοκρατικής δικτατορίας» - η οποία ουσιαστικά τους στερεί, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την ελευθερία τους.  
Αν και προφανώς οι συγκεκριμένες συλλήψεις οφείλονται σε απόλυτα σεβαστές αποφάσεις των δικαστικών αρχών, δημιουργούν έντονα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας στους περισσότερους πολίτες της χώρας μας – ο οποίοι εύλογα σκέφτονται ότι, πίσω από όλα αυτά, κρύβεται κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Ορισμένοι βέβαια θεωρούν πως άνοιξαν οι «ασκοί του Αιόλου» – με οδυνηρές συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας μας, αφού κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει αντίστοιχες ενέργειες, όσον αφορά ιδιώτες ή κόμματα, στην περίπτωση που θα τολμούσαν να τοποθετηθούν δημόσια εναντίον της σκιώδους διακυβέρνησης της Ελλάδας.

«Ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ολυμπιάδας του 1896» στη Βορέειο ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ


Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα του Δ. Σ. Αμαρουσίου για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Στην τακτική συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη  αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.    
                                                             ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καταδικάζει απερίφραστα την απροκάλυπτη δολοφονική εκτέλεση που κατέληξε στο θάνατο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Το θλιβερό αυτό περιστατικό είναι επακόλουθο σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος συνανθρώπων μας.
Αυτές οι πράξεις και αυτή η συμπεριφορά προσβάλλουν το λαό μας αλλά και την Πατρίδα μας, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Είναι χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε να συνεχίσουν να ευδοκιμούν ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές.
 Είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία αλλά και την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

«Πιστοποιητικό Μνημονιακού & ΝΑΤΟϊκού Φρονήματος», καθιερώνει οσονούπω ο ΑΚΡΟδεξιός Σαμαράς!

  Εξτρεμιστές όσοι υποστηρίζουν έξοδο από ΕΕ & ΝΑΤΟ,
           υποστηρίζει ο «Δωσίλογος» πρωθυπουργός !!!
Στη «θεωρία των δυο άκρων» επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεπερνώντας ακόμα και τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Τονίζει πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η «ακραία αντιπολιτευση» που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β, που απαντούν με ανακοινώσεις.
Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: "συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμου. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή”.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό -και η οποία αφορούσε την ανεργία- έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά
Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, "κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση".
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ξεπερνά και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

O «MEGA λος» Τιμονιέρης του Μνημονίου, με πυξίδα του, τον «Φασισμό» της Νέας Ν.Δ!!!

Αξιότιμε Δήμαρχε, έκλεισε & η «Λασκαρίδειος στέγη τυφλών γυναικών Αμαρουσίου»!

Ενα εξαιρετικό ίδρυμα η «Λασκαρίδειος Στέγη Τυφλών Γυναικών Αμαρουσίου» (Βασιλέως Αλεξάνδρου 14), που συνέστησε η αείμνηστη Ειρήνη Λασκαρίδου & λειτούργησε περισσότερο από 100 χρόνια, δυστυχώς-δυστυχέστατα, από τον Σεπτέμβριο έπαυσε πια λειτουργεί διότι επλήγη θανασιμα από την βυσσοδομούσα οικονομική κρίση...
Ελπίζουμε ότι το κλείσιμο δεν είναι οριστικό και ότι το ίδρυμα πάλι θα λειτουργήσει και θα συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό του έργο προς τους τυφλούς της Ελλάδος, και ιδιαίτερα στις τυφλές κοπέλλες που δεν είχαν που να μείνουν και στην Λασκαρίδειο Στέγη Τυφλών, εύρισκαν καταφύγιο. 
Το βιογραφικό της ιδρύτριας Ειρήνης Λασκαρίδου(1898-1958):

Κόβουν πάλι τις συντάξεις ...


«Kλείνει» τα σύνορά της στους Έλληνες που αναζητούν εργασία, η «πολιτισμένη» & προπαντός, «Δημοκρατική» ΕΕ !

         Θα αντιμετωπίζεται ως ...«λαθρομετανάστευση» 
     η μετακίνηση Ελλήνων από τον Νότο προς τον Βορά!!! 
Μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών & Σουηδών & τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών, η Eυρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία 
Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα.
Να μπει δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.
Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.
Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Κάλεσμα της Λαϊκής επιτροπής Αμαρουσίου σε ανοικτή Λαϊκή συνέλευση


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αθλητισμός για όλους στο Μαρούσι

«Μουσικός Οκτώβρης» στο Μαρούσι

 4 αφιερώματα σε μεγάλες μορφές της ελληνικής μουσικής ξεδιπλώνουν το «μουσικό ημερολόγιο» του 20ου αιώνα

...ΕΞΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ & από τη Βουλή!


Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου

TΡIANTΑΤΕΣΣΕΡΑ(34) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Καταβολή αποζημιώσεως λόγω απαλλοτρίωσης εδαφικής έκτασης στο Ο.Τ. 492 της περιοχής
"Αγίου Θωμά" του Δήμου Αμαρουσίου, κατόπιν εκδόσεως δικαστικών αποφάσεων (υπόθεση
Κόσκορου Γεωργίου κλπ.) Φ. 4153
2. Γ' Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2013
3. Έγκριση διενέργειας Προμηθειών - Eργασιών του Δήμου έτους 2013
4. Aπόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αμαρουσίου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς
Πόρους (Κ.Α.Π.) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, έτους 2013, των Α΄/βάθμιων και
Β'/βάθμιων σχολείων (Γ' Κατανομή έτους 2013)
5. Απόδοση ποσού στην "Σχολική Επιτροπή Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου" από τους
Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στον
Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο για το α΄ εξάμηνο 2013 (Ιανουάριος - Ιούνιος 2013)

Για την παράνομη λειτουργία στο Ψαλίδι, του ΟΤΕacademy

       Ερώτηση της δ.κ. «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
 Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου (Πολεοδομία) και στη δημοτική αρχή από τον Εξωραϊστικό και πολιτιστικό σύλλογο Ψαλιδίου προκύπτει σαφής χρήση των εγκαταστάσεων της ΟΤΕacademy που δε συνάδει με τις χρήσεις που προβλέπονται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αμαρουσίου για την περιοχή.
Συγκεκριμένα στην απόφαση της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (18.01.2013), αναφέρεται η έγκριση της μίσθωσης 25 αιθουσών διδασκαλίας χωρητικότητας 40 ατόμων η καθεμία, για τα επόμενα 5 έτη, της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Ε., στο ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή Ψαλίδι Αμαρουσίου (Πέλικα και Σπάρτης1), δηλαδή σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.
Ερωτάται η διοίκηση και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος :

Ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή... «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»

για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 
1. Στα διεξαγόμενα έργα ανάπλασης της οδού Δήμητρος, στο πλαίσιο της περιβόητης «βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, ταλαιπωρώντας πολίτες και καταστηματάρχες, παρατηρούνται τρομερές ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς, σύμφωνα με επιστολές και διαμαρτυρίες που έχουμε δεχθεί. 
Μάλιστα η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των έργων έχει αναρτήσει πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες προειδοποιούνται οι διερχόμενοι πεζοί ότι εισέρχονται στο «εργοτάξιο» με δική τους ευθύνη. Με δεδομένο ότι ολόκληρη η οδός Δήμητρος αυτή τη στιγμή είναι ένα ανοιχτό εργοτάξιο, ερωτάται η Δημοτική Αρχή πόσο νόμιμο και στη βάση της εφαρμογής ποιών κανόνων ασφαλείας δικαιούται η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των εν λόγω έργων να αναρτά τέτοιου είδους προειδοποιήσεις για τους διερχόμενους πεζούς και ακόμα σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί (η Δημοτική αρχή Αμαρουσίου) για τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρίας αναφορικά με τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς από την οδό Δήμητρος, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης;

Το Εβραϊκό Λόμπυ & η σημασία της συμμαχίας Ελλάδας - Ισραήλ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός,  κ. Αντώνης Σαμαράς, επιδεικνύοντας σοβαρή διορατικότητα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής είχε στηρίξει ως Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σθεναρά και ξεκάθαρα την κίνηση της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης, υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, να εμβαθύνει σε ουσιαστικό βαθμό τη συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ
Άλλωστε είχε και ο ίδιος πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, δείχνοντας και έμπρακτα την στήριξή του.
Επιδεικνύοντας την  ίδια διορατικότητα ξεκίνησε το πολιτικό κομμάτι της δεύτερης μέσα σε λίγο διάστημα επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιώντας συνάντηση με τις ηγεσίες των Εβραϊκών Οργανώσεων και του πανίσχυρου Εβραϊκού Λόμπυ στην Αμερική.
Για πάρα πολλά χρόνια η εμμονή της Ελλάδας σε μια μονομερή φιλοαραβική εξωτερική πολιτική, όχι μόνο δεν απέφερε τίποτα στη χώρα, αλλά μια εμπεριστατωμένη ανάλυση μπορεί να αποδείξει ότι έπληξε διαχρονικά τα συμφέροντα της.
Κατά καιρούς πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί γύρω από τη δύναμη και τη δράση του Εβραϊκού Λόμπυ των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προχωρήσει και σε αναλύσεις που μιλούν για δραστική μείωση της επιρροής του. Οποιαδήποτε τέτοια άποψη είναι βαθιά νυχτωμένη.
Το Εβραϊκό Λόμπυ, αποτελείται από μια σειρά οργανώσεις οι οποίες δουλεύουν συστηματικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, στους διαδρόμους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και στους κύκλους των πανίσχυρων συμφερόντων της διεθνούς οικονομίας.

Πραγματικό φίλο του Ισραήλ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά, η οργάνωση «American Jewish Committee»

Συγκεκριμμένα μόλις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας(ΟΧΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ), δήλωσε ρητά & κατηγορηματικά στο πολυπληθές ακροατήριο του Εβραϊκού Λόμπι που παρακολουθούσε την εκδήλωση που οργάνωσε το AJC, ότι θα ξεριζωθεί η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, 
εισέπραξε το ενθουσιώδες & παρατεταμένο τους χειροκρότημα...»
Τόσο που ο πρόεδρος της Ντέιβιντ Χάρις  χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «πραγματικό φίλο του Ισραήλ και της Αμερικανο-Εβραϊκής Κοινότητας».
Ο «ΕΛΛΗΝ» πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά:
 «Οι συλληφθέντες ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» και πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, η οποία από την πλευρά της «που κάνει τη δουλειά της».
Ο «ΥΠΕΡπατριώτης» Αντώνιος Σαμαράς ξεχώρισε τους ψηφοφόρους από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Είπε ότι ο αρχηγός της και πέντε βουλευτές συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για εγκληματική δραστηριότητα ενώ υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι της ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι νεοναζί, δικαιολογώντας την επιλογή τους, λέγοντας πως η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία είναι εκείνα που τους ώθησαν προς τη Χ.Α.
«Απαντήσαμε στη βία, τόνισε και συλλάβαμε την ηγετική ομάδα της Χ.Α., η οποία εκμεταλλεύθηκε την κρίση. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, συνέχισε, και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χώρος σε κανένα μέρος του κόσμου για τους νεοναζί. Και πρόσθεσε:
Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε τα πάντα. Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη που ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση»